Ottaako Kela automaattisesti huomioon samassa taloudessa asuvan etuuden?

Anonyymi-ap

Apua!

Sanon nyt alkuun, etten ymmärrä yhtään mitään työttömyysturvan säännöistä tai Kelan kapulikielestä. Olen kyllä yrittänyt tutkia Kelan sivua.

Miten toimia, jos etuutta on ehkä maksettu puutteellisin tiedoin? Kärsin voimakkaasta ahdistuksesta, enkä ole avannut Kelan kirjeitä tai työttömyydestä ilmoittettaessa sen tarkemmin katsonut, että mitä lomakkeessa lukee. Oma moka, tiedän. Nyt heräsi pelko, ettei kaikkia tuloja ole otettu huomioon, tai siis en tiedä olisiko minun pitänyt ne erikseen ilmoittaa. Ottaako Kela automaattisesti huomioon samassa taloudessa asuvan etuuden?

En uskalla kysyä asiaa suoraan Kelasta takaisinmaksun ja kenties petossyytteen vuoksi, mutta jos en kysy, niin pelkään myöhemmin paljastuvani. Mutta voi myös olla, että asia on kunnossa ja hermoilen turhaan, jolloin vapauttava tieto olisi tarpeen. Mitä siis tehdä?

10

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos tuo on totta niin kerää jumalauta rohkeutta ja avaa kirjeet. Hae vaikka pari lonkeroa rohkaisuun mutta kun vastaus ja varma sellainen on jo hallussasi nykytilanteeseen miksi piinaat itseäsi epätietoisuudella.

    • Anonyymi

      Sama juttu pelko perseessä on koko ajan milloin joku tulkinta halutaan kääntää väkisin minua vastaan ja evätä tuet tai pahimmassa tapauksessa laittaa takaisin perintään.

    • Anonyymi

      Olen yrittänyt kysyä kela. Puhelinpalvrlustakin tietoja mitä todisteita minun pitää laittaa mutta siellä vastataan vain ympäripyöreitä

    • Anonyymi

      Sama pelko minullakin on kotitalous määritelmästä joka on epäselvä...

      Asun paritalossa jossa on kaksi asuntoa mutta yksi osoite..naapuri asunnossa asuu vanha äitini ja nyt on alkanut epäilys jos kela haluaa tehdä uusi tulkintoja kotitalouden määritelmässä ja laittakikin että sainkin äitini kanssa samassa kotitaloudessa ja tuet kaikki evätään.

    • Anonyymi

      Joo hieman varoitusta että kela tulkinnat ja maalaisjärki on eri asioita.

      Kela tulkinnat perustuu veruskkeellisiin tukien eväämisiin tai leikkauksiin ja tulkinta menee aina kelan tuki edellä.

    • Anonyymi

      Tässä kanssa. Ollaan epätietoisuudessa kela. Tulkinnoista ja säännöistä .tiedän että ollaan harmaalla alueella kun asutaan kolhoosimölissä ja ollaan osakkaana jakamattomassa kuolinpessä. Ja säästöjä Kin on kun oma asunto möin työttömyyden kohdatessa pois.

      En uskaltaisi edes hakea tukea kellalta kun jos ruksi on väärin pistetty menee tuet pois myös tulevaisuudessa

      Tukea kuitenkin on tarkoitus ja tarve hakea kun olisi tarkoitus osallistua työllisyys toimiin jossa minulle ainakin tulee myös paljon kuluja joita en nyt ihan omista varallisuudesta pelkästään halua ja suostu maksamaan

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksista. Kurjaa lukea, että monilla on samanlaisia pelkoja Kelaa kohtaan. Tai eihän se yllätys ole, mutta karua kuultavaa silti.

      Itsellänikin on kyllä tahto toimia oikein, mutta juurikin tuo pelko on nyt se este, jonka yli koetan jolloin keinolla päästä. Olisi niin hienoa, jossa Kelassa vastassa olisikin inhimillisyyttä. Katsottaisiin tilanne ja tarvittaessa mietittäisiin takaisinperintään sellainen tapa, joka ei kaataisi minun budjettiani tai leimaisi jatkossakin potentiaaliseksi väärinkäyttäjäksi. Etenkin, kun itse tuon mahdollisen virheen esille. Vaan kaukana on sellainen maailma.

      Yt. yöunensa menettänyt aloittaja

    • Anonyymi

      Nyt alkaa näitten tietoisesti tietämättömien puntti tutista , takaisinperintä voimaan väärinkäyttäjille .

    • Anonyymi

      No, joko on aloittajalle selvinnyt asia?

    • Anonyymi

      Kelan kanssa asiat sujuu ylivoimaisesti parhaiten siten, että todellakin avaat kaikki postit mitä sieltä tulee ja luet ne tekstit huolellisesti ja sanatarkalleen.

      Kyse on lähtökohtaisesti sinun oikeuksistasi, ja tietenkin sinun pitää pysyä ajantasalla Kelan ratkaisuista niin, että voit käyttää oikeuksiasi kuten laki sallii.

      Toimeentulotuessa on valtavan paljon tiukemmat säännöt kuin työttömyysturvassa.

      Tukia voit saada lainmukaisesti vain siten että toimit kuten tukien ehdot sanoo, esim. tukia ei pidä hakea silloin jos sinulla on esim. työpaikka jossa on riittävät tulot. Tämän lisäksi, se ei ole ainakaan sinulle eduksi, jos jätät asioita kertomatta tukihakemuksen yhteydessä, ne kannattaa korjata pikimmiten Kelalle jos epäilet että et ole muistanut laittaa kaikkia vaadittuja tietoja hakemuksiin, silloin ne voi vielä hoitua ihan tavallisin korjaamistoimin ilman riitoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe