Maistuuko kala ? Syötkö järvikalaa

Anonyymi-ap

101

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi maistuu. Toki ihan suomalaista kirjolohtakin syödään keitoissa, uunikalana ja savustettuna. Mutta näin kesäisin painottuu kyllä paistettuu ahveneen ja haukipulliin, nam!

      • Anonyymi

        Maistuis vielkin paremmin, kun jättäisivät pois sen tillin niistä kirjolohiannoksista.


    • Toissa päivänä Mikkelin torilta savustettua muikkua, täytyy tyytyä marketin kalaan. Puumalan aikaan täyty tyytyä itse pyydettyyn kalaan, Saimaassa on hyvä valikoima eri merkkisiä kaloja, riippuu mitä tarjouksessa, Ahti suo antejaan.

    • Anonyymi

      Suomalaista kalaa mieluummin, aina.

    • Anonyymi

      Muikkua kesäisin, talvella silakkaa ja lohta .

      • Anonyymi

        Kalapuikkoja marketin pakasteesta, hyvää.


    • Kalapuikko ihan hyviä, helppo tapa valmistukseen ei tarvitse perata maustaa.

      Pilkkimiseen verrattuna, nouset ennen a olourigonnousua, varustaudut pakkaseen. Ajat viisikymmentä kilometriä autolla, hiihdät kalapaikalle poraat reikiä järven täyteen, auringon laskun aikaan toteat ei kala syönny. Kotimatkalla poikkeat markettiin ostat kalapuikkoja perheelle joka odottaa perunat kuorittuna.

      • Auringonnousua korj.


      • Anonyymi

        Pääasia et viihtyy reissussa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pääasia et viihtyy reissussa.

        Justii.
        Kesällä vetouistelua periaate lohta kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan, yleensä kerran kesässä sai lohen, kustannuksiin nähden ei niin kallista lohta kaupasta saa.


      • Anonyymi

        Hauska kommentti 👍


    • Anonyymi

      Lopetin kassilohen syömisen, kun TV:stä tuli dokumentti allaskasvatuksesta.
      Silakkaa ja muikkua ostan aina, kun kaupassa on.

      • Anonyymi

        Samalla lailla kasvatetaan kaikki eläimet joita syömme, siat, kanat jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samalla lailla kasvatetaan kaikki eläimet joita syömme, siat, kanat jne.

        Eipä niinkään samalla tavalla, ei esim. sikojen ja lehmien ruokaa tai ulosteita valu mereen kuten kalankasvatuksessa tapahtuu. Kalankasvatus on runsaasti rehevöitymistä aiheuttava tekijä kun pienellä alueella kasvatetaan satojatuhansia kaloja samanaikaisesti.
        Mitä antibiootteihin tulee, esim. luomumaitoa lypsäville lehmille ei saa antaa antibiootteja ja muutakin lääkitystä kuin hyvin rajallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä niinkään samalla tavalla, ei esim. sikojen ja lehmien ruokaa tai ulosteita valu mereen kuten kalankasvatuksessa tapahtuu. Kalankasvatus on runsaasti rehevöitymistä aiheuttava tekijä kun pienellä alueella kasvatetaan satojatuhansia kaloja samanaikaisesti.
        Mitä antibiootteihin tulee, esim. luomumaitoa lypsäville lehmille ei saa antaa antibiootteja ja muutakin lääkitystä kuin hyvin rajallisesti.

        Kun suosii kotimaisia saa tuotteen mukana vähemmän antibiootteja, torjunta-aineita, hormoneja ym. lisäaineita mukana.


    • Anonyymi

      Norjan kassi lohesta kirjoitettiin vuosia takaperin, se on maailman epäterveellisin elintarvike, jotain perää täytyy olla onhan se tarkkailun alla.

      Varkaudessa entisissä tehdastiloissa kasvatetaan kirjolohta isoissa altaissa jossa vesi kiertää puhdistettuna jatkuvasti ei vettä lasketa vesistöön.

      • Anonyymi

        Se on surkeaa valetta, muka maailman epäterveellisin.


    • Anonyymi

      Särkeä on yritetty markkinoida melkein gurmmeena, vaan ei tunnu ostohaluja ihmisiltä löytyvän.
      Ainoastaan aasialaiset ostavat, kun keväisin isoa särkeä myynnissä, tekevät siitä kalakeittoa.

      Luulis olevan haasteellista syötävää ruotojen määrissä.

      • Anonyymi

        Joskus ostan särkisäilykettä, joka on hyvää, tuoretta särkeä en ole nähnyt meilläpäin
        myynnissä, koska se ehkä tekisi kauppansa ruotojen takia ... ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joskus ostan särkisäilykettä, joka on hyvää, tuoretta särkeä en ole nähnyt meilläpäin
        myynnissä, koska se ehkä tekisi kauppansa ruotojen takia ... ?

        Olen syönyt.
        Kalakaveri oli itse innokas valmistamaan justiin särjestä olin mukana joskus vietiin talvella särki katiskat Kyyvedelle ja särkiä tuli kun laittoi paketillisen kauraryyniä katiskaan.

        Kun oli ämpäri tolkulla särkiä, suomut lähti hyvin peruna kuorimakoneessa, tuli muuten sileitä särkiä sen jälkeen kala puhkottiin sisukset pois.
        Kaverilla oli omat mauste mieltymykset, purkituksen jälkeen painekattilaan, oma vaivansa.
        Ei väliä mitä kalaa laittaa purkkiin.


      • Anonyymi

        Pitäis möyhentää kunnolla ettei ruodot tunnu.


    • Anonyymi

      Kunpa järvikala ei olisi niin kallista. Samalla kilohinnalla saa kolme kiloa
      jauhelihaa. En syö lihaa, mutta vertailun vuoksi vertasin.
      Kaloista syön useimmiten silakkaa. Ahven ja kuhakin maistuisi,
      mutta pieneläkeläisen kukkaro ei kestä.

      • Anonyymi

        Jauhelihaa ei kannata syödä, kuin korkeintaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Punainen liha on terveysriskinä paha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jauhelihaa ei kannata syödä, kuin korkeintaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Punainen liha on terveysriskinä paha.

        Miten me yli 70v. lainkaan olemme elossa kun useimmat kuitenkin olemme syöneet ikämme lihaa?
        Paljon on myös yli 80v. olevia jotka ovat syöneet paljon lihaa, eihän meidän ikäiset tienneet nuorempina että se on niin epäterveellistä. Olisiko kuitenkin pahinta syödä paljon rasvaa koska se lihottaa ja liikalihavuudesta seuraa sitten muita sydäntäkin lisää rasittavia juttuja?
        Itse en jauhelihaa osta juuri koskaan, kokolihasta näkee sentään suunnilleen sen rasvaisuudenkin ja jostain porsaansivusta olen jopa toisinaan leikannut sitä silavaa pois ennen laittamista.
        Ymmärrän että se on myös hintakysymys mutta ruoka on se melko vihoviimeinen kohde jossa suostun säästämään laadun kustannuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten me yli 70v. lainkaan olemme elossa kun useimmat kuitenkin olemme syöneet ikämme lihaa?
        Paljon on myös yli 80v. olevia jotka ovat syöneet paljon lihaa, eihän meidän ikäiset tienneet nuorempina että se on niin epäterveellistä. Olisiko kuitenkin pahinta syödä paljon rasvaa koska se lihottaa ja liikalihavuudesta seuraa sitten muita sydäntäkin lisää rasittavia juttuja?
        Itse en jauhelihaa osta juuri koskaan, kokolihasta näkee sentään suunnilleen sen rasvaisuudenkin ja jostain porsaansivusta olen jopa toisinaan leikannut sitä silavaa pois ennen laittamista.
        Ymmärrän että se on myös hintakysymys mutta ruoka on se melko vihoviimeinen kohde jossa suostun säästämään laadun kustannuksella.

        Syöpää on Suomessa paljon. Tutkimusten perusteella punainen liha on osasyyllinen
        esimerkiksi suolistosyöpiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syöpää on Suomessa paljon. Tutkimusten perusteella punainen liha on osasyyllinen
        esimerkiksi suolistosyöpiin.

        Itse olen jo kauan enimmäkseen kanan-, ja broilerinlihaa syönyt, jos lihaa syön, toki joskus punaistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syöpää on Suomessa paljon. Tutkimusten perusteella punainen liha on osasyyllinen
        esimerkiksi suolistosyöpiin.

        Hämmästyttävää mutta syöpää on ollut paljon kotisaaristossani meren rannoilla jossa syötiin paljon muutakin kuin punaista lihaa! Monille vähävaraisimmille liha oli harvinaista herkkua ja silakanperunat arkea mutta silti sairastuttiin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hämmästyttävää mutta syöpää on ollut paljon kotisaaristossani meren rannoilla jossa syötiin paljon muutakin kuin punaista lihaa! Monille vähävaraisimmille liha oli harvinaista herkkua ja silakanperunat arkea mutta silti sairastuttiin...

        Ihosyöpä ei tulekaan punaisesta lihasta, ei myöskään keuhkosyöpä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jauhelihaa ei kannata syödä, kuin korkeintaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Punainen liha on terveysriskinä paha.

        Aika kummallista, että ennen vanhaan syötiin paljon punaista lihaa, mutta syöpiä oli paljon vähemmän kuin nykyaikana. En siis usko tuohon punaisen lihan aiheuttamaan syöpäriskiin. Näillä vuosikymmenillä on jo moneen kertaan huomannut, että mikä milloinkin on hyvin epäterveellistä ja sitten puheet laantuu ja tulee joku toinen epäterveellinen esille. Noille puheille en anna minkäänlaista arvoa, kaikkea kohtuudella on minun ajatukseni ja elän sen mukaisesti. Vouhottajat saavat vouhottaa, helppouskoisia on yksinkertaista pelotella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika kummallista, että ennen vanhaan syötiin paljon punaista lihaa, mutta syöpiä oli paljon vähemmän kuin nykyaikana. En siis usko tuohon punaisen lihan aiheuttamaan syöpäriskiin. Näillä vuosikymmenillä on jo moneen kertaan huomannut, että mikä milloinkin on hyvin epäterveellistä ja sitten puheet laantuu ja tulee joku toinen epäterveellinen esille. Noille puheille en anna minkäänlaista arvoa, kaikkea kohtuudella on minun ajatukseni ja elän sen mukaisesti. Vouhottajat saavat vouhottaa, helppouskoisia on yksinkertaista pelotella.

        Kupsahtelit 50vuotiaina sydänsairauksiin silloin, punaista lihaa oli syöty.


    • Anonyymi

      Tää on kans kivaa kun välillä kala on terveellistä ja välillä ei pidä syödä juuri ollenkaan!

      • Anonyymi

        Noinhan se on, välillä ainakin merikalassa on dioksiinia ja sitä saisi syödä hyvin harvakseltaan, sitten taas joksikin ajaksi dioksiini unohtuu ja kala on niin hemmetin terveellistä syödä vaikka päivittäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinhan se on, välillä ainakin merikalassa on dioksiinia ja sitä saisi syödä hyvin harvakseltaan, sitten taas joksikin ajaksi dioksiini unohtuu ja kala on niin hemmetin terveellistä syödä vaikka päivittäin.

        Joitakin asioita tutkitaan tutkijoiden takia.


    • Anonyymi

      On maita, joissa syödään paljon lihaa meihin verrattuna, kuten Argentiina.
      Sieltä tuli ohjelma, jossa miehet söivät isoja pihvejä , ja kehuivat hyvää lihaa jota syövät päivittäin.
      Sanoivat kuulleensa, jonkun syöneen joskus jopa kalaa.

      • Anonyymi

        Tarinoitahan piisaa, tosia ja vähemmän tosia...


    • Anonyymi

      Kalassa se valmistaminen on niin hanKALAA, ei energia ole tuhertaa ja sählätä, sit vielä tiskit päälle.

      • Anonyymi

        Ei viitsi ruuanlaitossa elämäänsä viettää, ei millään.


    • Anonyymi

      Ruuanlaitto mukavaa ajankulua eikä edes vaikeaa.

      • Anonyymi

        Eikä ole. Yhtä kivaa kuin hammassärky.


    • Anonyymi

      Ahvenet oli herkullisia paistettuna mökillä meren rannalla.

    • Anonyymi

      Kesäisin syön aina itseongittuja ahvenia puhtaasta järvivedestä-nam.

      • Anonyymi

        Entä miten ison osan vuotuisesta ruokavaliostasi ne onkiahvenet muodostavat?


      • Anonyymi

        Ahvenen saa rapeaksi pinnaltaan, se on nam-nam.


    • Kalamies piireissä sanonta, kalastus voittaa kotiolot, emäntä saatto olla mielissään, hyvä kun pois kotoa. Emäntä suunnitteli etelän reissua, minä vetouistelua kumpikin oli tyytyväinen.

      • Anonyymi

        Matoa koukkuun vaan, sitähän se....


    • Anonyymi

      Kissat eivät syö enää kalanperkeitä, vaan kaupasta ostettavia .

      • Anonyymi

        Ja vaivoja on niillä enemmän.


    • Anonyymi

      pakaste sei on hyvää keitossa ja ei ole rasvaa

      • Anonyymi

        Kyllä, seisoppa on maukasta. Useimmin vois nauttia.


      • Anonyymi

        Eihän sei maistu yhtään millekään.


    • Anonyymi

      Kouluihin enmmän kalaruokia, vähemmän pitsoja, ja muita hölmöyksiä.

      • Anonyymi

        Mutta kun nuoret sanoo silloin että yök yök! Onhan niitä kalapohjaisia pitsojakin, ainakin Italiassa ja Ranskassa saa mereneläväpitsaa. Pitsasta voidaan valmistaa vaikka miten ravitseva ja oikea ateria mutta sille tulee silloin oikean aterian hinta. Pitsat pilataan yleensä jo kättelyssä paksulla pohjamössöllä johon ripotellaan silmänlumeeksi se täyte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta kun nuoret sanoo silloin että yök yök! Onhan niitä kalapohjaisia pitsojakin, ainakin Italiassa ja Ranskassa saa mereneläväpitsaa. Pitsasta voidaan valmistaa vaikka miten ravitseva ja oikea ateria mutta sille tulee silloin oikean aterian hinta. Pitsat pilataan yleensä jo kättelyssä paksulla pohjamössöllä johon ripotellaan silmänlumeeksi se täyte.

        Peruna on pyöreä, peruna on soikea, peruna on ruoka ihan oikea.
        Pitsat on pah!


    • Anonyymi

      Ocean turskaa paketin nappasin Lidlistä matkaan.

      • Anonyymi

        Kalapuikkoja maksa-, tai lanttulaatikon ja perunoiden kanssa.


    • Anonyymi

      Kaupasta aika harvoin järvikalaa saa, parhaiten keväällä madetta ja tietenkin muikkua silloin tällöin "säävarauksella". Suomalaista kirjolohta käytän kaikkein eniten, en enää nykyään tykkää norjalaisesta lohesta. Jotain kalaa pyrin syömään ainakin kerran viikossa, mutta kalapuikkoihin en ole vielä ainakaan sortunut. Ne eivät mielestäni ole mitään kalaa, eivät maistu kalalle, ovat jotain puhtaan valkoiseksi pestyä mössöä ja päällä ihan turha leivitys, sitä ei tarvita missään ruoassa, ainakaan minun mielestä.

      • Anonyymi

        Yleensä kalapuikkojen kala on pesty vaaleaksi Atlantissa tai pohjanmeressä!
        Lohikalapuikoissa on punertavaksi pestyä kalaa, tuoteseloste saattaa sanoa että se on kyttyrälohta.
        Mutta noin muutoin olen pääosin samaa mieltä niistä puikoista, kala kalana.


      • Anonyymi

        Hyvää puikotkin on.


    • Olen katsonut kalaa silmästä silmään lukemattomia kertoja.
      Pakastekalaa on vaikea katsoa silmästä silmään, pakastekalan käsittely ei tietoa, sen tiedän kala on useimmiten jäädytetty sulatettu, käsitelty ja taas jäädytetty, ei aina.
      Kalan makuun vaikuttaa monet tekijät, vasta pyydetty kala tuoreeltaan on huippua maultaan, sen jälkeen aika tekee tehtävänsä. Luonnossakin kalan makuun vaikuttaa veden laatu ja mitä kala syö elääkseen, allaskasvatuksessa tämä korostuu. Kirjolohi on hyvää siinäkin olen huomannut huomattavia makueroja. Markettimme kalatiskillä kysyn onko tuoretta Puumalan kirjolohta, se on hiukan kalliimpaa kuin muualta tuotu tarjous kirjolohi, myyjäkin on sitä mieltä kalan mausta ei voi aina puhua samana päivänä.

    • Anonyymi

      Maistuu kala, mut en aio kokeilla sitä japanilaista, muista mikä sen nimi oli.

      • Anonyymi

        Pallokala


      • Anonyymi

        Sushi on se raakana syötävä, eikö niistä voi saada lapamadonkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sushi on se raakana syötävä, eikö niistä voi saada lapamadonkin?

        Sushi ei ole kalalaji, se on ruokalaji joka voidaan valmistaa myös ilman kalaa.
        Ainakin Suomessa lapamatoa on lähinnä järvikaloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sushi ei ole kalalaji, se on ruokalaji joka voidaan valmistaa myös ilman kalaa.
        Ainakin Suomessa lapamatoa on lähinnä järvikaloissa.

        Joo, suosittu laji ollut, mut maine on karissut viime aikoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, suosittu laji ollut, mut maine on karissut viime aikoina.

        Onko myös kanahampurilainen laji, sehän on suosittu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko myös kanahampurilainen laji, sehän on suosittu?

        Onhan kanakin uimataitonen, eli kyl se kalan pikkuserkusta käy...kot,kot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan kanakin uimataitonen, eli kyl se kalan pikkuserkusta käy...kot,kot.

        Kana on melkein kala, vain 1 kirjan erilainen...


    • Anonyymi

      Maistuu kala ja syön muikkuja kun niitä ainakin Cittarissa usein on tarjouksessa.
      Tilastojen mukaan hyvin koulutetut syövät kalaa. Minusta outo ilmaus, koska hyvä koulutus ei useinkaan tarkoita hyviä tuloja. On akateemista työttömyyttä, riippuu alasta. Olisi yksinkertaisempaa sanoa että kalaa syövät enemmän ne joilla on rahaa, riittävät tulot koulutuksesta riippumatta.

      • Anonyymi

        Fileroitu kalan hinta esim. 25 €, yhden hengen huusolli kalakeittoon noin 600 g siitä määrästä syöt ainakin viisikertaa, Se riittää säilyvyyden vuoksi, ei se minusta kovin kallista


      • Anonyymi

        En muista ihan tilastoja nähneeni mutta joitain tutkimustulostietoja toki ja niiden mukaan enemmän koulutetut keskimäärin syövät terveellisemmin kuin vähemmän koulutetut keskimäärin. Kun koulutetummat keskimäärin ovat myös parempituloisia kuin vähemmän koulutetut, toteutuu siinä myös väittämä että parempituloiset syövät keskimäärin terveellisemmin kuin pienempituloiset keskimäärin!
        On myös akateemista työttömyyttä mutta vähemmän koulutettujen työttömyys on joka suhteessa paljon, paljon suurempaa. Työssä olevat akateemiset hankkivat suhteessa kaikkien akateemisten määrään (työttömät ja työlliset) nähden huomattavasti enemmän kuin työssä olevat matalammin koulutetut suhteessa kaikkien matalammin koulutettujen määrään (työttömät ja työlliset). Siis koulutetummat ovat selkeästi parempituloisia KESKIMÄÄRIN kuin matalammin koulutetut KESKIMÄÄRIN!
        Vähän runsaampi kalansyönti voi olla osa sitä terveellisempää ruokavaliota, yhtä paljon ellei enemmän merkitystä lienee mm. makkaroiden välttelyllä, ne kun ovat lähes kaikki varsinaisia rasvapommeja. terveellisempää oi olla ihan simppelisti myös sen tiedostaminen paljonko energiaa kuluttaa ja pyrkimys syödä vähemmän ja lihoakin vähemmän, tulisiko tässä jo se ero koulupohjassa näkyviin?
        Samainen ero voidaan osoittaa myös tupakoivilla eli vähemmän koulutetuilla löytyy kuin löytyykin enemmän rahaa tupakkaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En muista ihan tilastoja nähneeni mutta joitain tutkimustulostietoja toki ja niiden mukaan enemmän koulutetut keskimäärin syövät terveellisemmin kuin vähemmän koulutetut keskimäärin. Kun koulutetummat keskimäärin ovat myös parempituloisia kuin vähemmän koulutetut, toteutuu siinä myös väittämä että parempituloiset syövät keskimäärin terveellisemmin kuin pienempituloiset keskimäärin!
        On myös akateemista työttömyyttä mutta vähemmän koulutettujen työttömyys on joka suhteessa paljon, paljon suurempaa. Työssä olevat akateemiset hankkivat suhteessa kaikkien akateemisten määrään (työttömät ja työlliset) nähden huomattavasti enemmän kuin työssä olevat matalammin koulutetut suhteessa kaikkien matalammin koulutettujen määrään (työttömät ja työlliset). Siis koulutetummat ovat selkeästi parempituloisia KESKIMÄÄRIN kuin matalammin koulutetut KESKIMÄÄRIN!
        Vähän runsaampi kalansyönti voi olla osa sitä terveellisempää ruokavaliota, yhtä paljon ellei enemmän merkitystä lienee mm. makkaroiden välttelyllä, ne kun ovat lähes kaikki varsinaisia rasvapommeja. terveellisempää oi olla ihan simppelisti myös sen tiedostaminen paljonko energiaa kuluttaa ja pyrkimys syödä vähemmän ja lihoakin vähemmän, tulisiko tässä jo se ero koulupohjassa näkyviin?
        Samainen ero voidaan osoittaa myös tupakoivilla eli vähemmän koulutetuilla löytyy kuin löytyykin enemmän rahaa tupakkaan...

        Tottahan se on, raksalla duunarit sätkä suussa, yleensäkin vähänkoulutetuissa hommissa on niitä jotka tarvii hermosavuja kokoajan.


    • Anonyymi

      Ostin kuin vähän tutkiakseni kaupasta tuollaisen kookkaan jonkinlaisella pihvillä täytetyn hampurilaisen. Tuoteselosteensa kertoo että energiaa löytyy lähes 2800 kcal eli likimain minun vuorokautisen tarpeeni verran ja rasvaa tuotteessa on noin 40 g joten jos yhden tämmöisen syön per päivä niin lihominen on taattu. Jos vaikka joka toinen päivä syön hampurilaisen, kuukaudessa tulisin syöneeksi pelkästään rasvaa lähes 600 g. Muina päivinä voisi sitten syödä vaikka lenkkimakkaran ja vähän grillaillakin...

      • Anonyymi

        Ei joka päivä kannata hamppareiat syödä, vaikkei lihoisikaan niistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei joka päivä kannata hamppareiat syödä, vaikkei lihoisikaan niistä.

        Miten niin ei kannata?
        No, minä kai kerroinkin ostaneeni poikkeuksellisesti yhden sellaisen katsoakseni kotona mm. mitä sen pikkuruisen pienellä painetussa tuoteselosteessa kerrotaan.
        Liioin en ole kuluvana vuonna ostanut yhtään lenkki- grilli- tai muutakaan makkaraa lukuun ottamatta paria pakkausta leivälle laitettavaa leikkelemakkaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ei kannata?
        No, minä kai kerroinkin ostaneeni poikkeuksellisesti yhden sellaisen katsoakseni kotona mm. mitä sen pikkuruisen pienellä painetussa tuoteselosteessa kerrotaan.
        Liioin en ole kuluvana vuonna ostanut yhtään lenkki- grilli- tai muutakaan makkaraa lukuun ottamatta paria pakkausta leivälle laitettavaa leikkelemakkaraa.

        Ei kannata, koska se on epäterveellistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata, koska se on epäterveellistä.

        Ja perustelut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja perustelut?

        Punainen liha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punainen liha.

        Mutta tiedätkö millainen oli härkähampurilaisen härkälihapihvi?
        Aivan, se oli epämääräistä harmaata jauhelihamössöä, epäilen ettei varsinaista lihaa ollut muutamaa kymmentä grammaa enempää. Että ei ainakaan lihan määrän takia kovinkaan epäterveellistä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tiedätkö millainen oli härkähampurilaisen härkälihapihvi?
        Aivan, se oli epämääräistä harmaata jauhelihamössöä, epäilen ettei varsinaista lihaa ollut muutamaa kymmentä grammaa enempää. Että ei ainakaan lihan määrän takia kovinkaan epäterveellistä!

        Se rasva mikä siinä jauhelihassa on, on yhtä haitallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se rasva mikä siinä jauhelihassa on, on yhtä haitallista.

        Rasva ei ole haitallista mutta liikaa rasvaa on haitallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasva ei ole haitallista mutta liikaa rasvaa on haitallista.

        Totta, mut kova rasva on aina haitaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, mut kova rasva on aina haitaksi.

        Ja millä tavalla aina haitaksi?
        Taidat nyt heittää niin ehdottoman tiukan väitteen ettei sitä allekirjoita lääketiedekään...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, mut kova rasva on aina haitaksi.

        Jos ns. kova rasva olisi ihan aina haitaksi, miten on mahdollista että isämme ja isäimme isät söivät kovaa rasvaa eli voita ja eläintenlihan rasvaa niin vietävän paljon ja elivät kutenkin minkä elivät ja jopa ilman pillereitä.
        Voi oli muuten pitkään Suomen merkittävin vientituote eli esim. Englannissakaan ei ollenkaan ymmärretty sen epäterveellisyyttä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja millä tavalla aina haitaksi?
        Taidat nyt heittää niin ehdottoman tiukan väitteen ettei sitä allekirjoita lääketiedekään...

        Ottakaa nyt selvää asioista, mitä ihmeen tynnyrissä kasvaneita oikein olette?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottakaa nyt selvää asioista, mitä ihmeen tynnyrissä kasvaneita oikein olette?

        Ottakaa ja ottakaa...ettekö tietävämmät voisi vaan ihan yksinkertaisesti kertoa vaikkapa sitä miten pienehkö määrä voita voi aina olla niin haitallista?
        Minäpä veikkaan että ette kerro koska ette tiedä eikä väitteellenne löydy tukea tieteestä...


    • Anonyymi

      Kalansyöntihän on joka tapauksessa terveellisempää kuin naudanlihan.

      • Anonyymi

        Tottakai on, eri asia on kuinka paljon, koska asia riippuu hieman mikä kala ja mikä nauta.


      • Anonyymi

        Onko kaupan matjessillistä nahka poistettu?


    • Anonyymi

      Tilastojen mukaan osaajat ovat osaavampia näppä rämpiä ja taita vampia ja rikka impia kuin palstan päivittelijät en muista kuka tutkimuksen teki kökukaan mutta se oli vakuuttava ja uskon sitä ennen kuin vasta väitteitä ja menen maate

      PS teitä rikkaam maassa Japanissa on päivittelijöiden hämmästyksesi rutosti mahasyöpää eikä yhtään nautaa

      • Anonyymi

        Älä luota tilastoihin, muutokseen voi luottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä luota tilastoihin, muutokseen voi luottaa.

        Niin siis tämä jono on tyypillistä lässypskaa
        Porukka kopio lehdidtä lukemaansa mitätöntä palstantäyttöviihdettä terveydestä arvotonta fuulaa eli ...


    • Anonyymi

      ...eli ei ole ollenkaan varmaa että punainen liha on epäterveellistä, koska se ei ole yhtenäistä, vaan ongelmia tuottaa lihassa oleva .

      Ei ole ollenkaan varmaa että kalaruoka sinänsä on terveellistä, ellei sitä ...

      Esimerkiksi itse syön aminohappoja puolitusinaa erikseen ja loput soijassa mutta valikoin ja vältän myytävänä olevia tiettyjä joita bodareille jne myydään

      • Anonyymi

        Luonnollinen ravinto hakkaa kaikki pillerit 100-0.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luonnollinen ravinto hakkaa kaikki pillerit 100-0.

        Luonnoton ravinto on parasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luonnoton ravinto on parasta!

        Miltä maistuu, kerro ihmeessä?


    • Anonyymi

      Ihmettelin kun marketissa Saimaan lohisiivut olivat halvempia kuin norskien kassilohipakkaukset. Olivat vielä 30% alehinnoissa. Ostin pakastimeen niitä.
      Niistä saa äkkiä hyvää syötävää vaikka niissä pikauuneissa.

      Huijareitahan on maailma pullollaan, mutta ei särkikaloista nein leveitä fileitä saa.

      • Anonyymi

        Taakuulla terveellisempää syötävää kuin jotkut vitamiinipillerit....!


      • Anonyymi

        Saimaan lohi..?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saimaan lohi..?

        Eikö ole lohia?


    • Anonyymi

      Lisää kalaa kouluyihin, syä särkeä se kasvattaa järkeä---

    • Anonyymi

      Kala kuin kala, ei väliä onko järvestä vai merestä tai joesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2148
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2088
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1387
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1216
    5. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      146
      1178
    6. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1163
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      886
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      864
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      844
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      59
      821
    Aihe