Näyttää, ettei Teistä tiedä juuri kukaan paljoakaan Vihan ajasta.

Kaikki Vihan ajasta alkaa joskus tulevaisuudessa, nyt sitä ei ole, vai lukeeko mm Tähtiryhmä itsensä antikristukseksi? Vai onko siihen jotain muuta tarjota tulevalle Vihan ajan 7;lle vuodelle??

Sitä kutsutaan myös ahdistuksen ajaksi, eli onko teillä nyt ahdistus kovinkin suuri, poisluettuna ryhmänne selkeää supistumista?

Sitä se ei kuitenkaan ole, koska ette ole Raamatun kerronnassa juurikaan mukana.

Ahdistuksen aika on tulevaisuudessa oleva seitsemän vuoden aikakausi, milloin Jumala saattaa loppuun Israelin rankaisemisen/ ohjaamisen sekä epäuskoisen maailman tuomitsemisen.

Tästä Room. 11:26Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden

Tästä mainitsee ja vahvistaa myös Jesaja 59 20 Mutta Siioniin Herra tulee vapauttajana, Jaakobin jälkeläisten luo lunastajana, kun he luopuvat rikkomuksistaan, sanoo Herra.

Muilla mailla, pakanoilla ei ole Jumalan Pyhiä apunaan.

Seurakunta, joka muodostuu kaikista niistä ihmisistä, jotka ovat laittaneet uskonsa Herraan Jeesukseen välttyäkseen synnin rankaisulta, ei ole läsnä ahdistuksen aikana. Kristus poistaa kaikki uskovat maailmasta tapahtumalla, jota kutsutaan uskovien ylös tempaamiseksi (1. Tess. 4:13-18; 1. Kor. 15:51-53).

Näin seurakunta välttyy tulevalta vihalta (1. Tess. 5:9). Raamatussa ahdistuksen aikaa kuvataan myös toisilla nimillä, kuten Herran päivä (Jesaja 2:12; 13:6-9; Joel 1:15; 2:1-31; 3:14; 1. Tess. 5:2);

Silloin maa tuntee Jumalan vihaa, mm. onnettomuuden ja hävityksen päivä (5. Moos. 4:30; Sef. 1:1); suuri ahdinko, joka viittaa ahdistuksen ajan ensimmäistä puoliskoa ankarampaan toiseen puoliskoon (Matt. 24:21); ahdistuksen aika (Daniel 12:1; Sef. 1:15); Jaakobin ahdistuksen aika (Jeremia 30:7).

Daniel on yksi voimakkaasti kantaa ottava Israelin Pyhä.

9:24-27 ymmärtäminen on olennaista ahdistuksen ajan tarkoituksen ja ajankohdan käsittämiseksi. Siinä puhutaan 70 viikosta, jotka ovat määrätyt "kansallesi". Danielin kansalla tarkoitetaan juutalaisia, Israelin kansakuntaa, ja Daniel 9:24 kuvaa Jumalan määräämää aikakautta, jolloin "jumalattomuus päättyy, synnistä tulee loppu, pahat teot sovitetaan, ikuinen oikeudenmukaisuus saatetaan voimaan, näky ja profetia sinetillä vahvistetaan ja kaikkeinpyhin voidellaan." Jumala sanoo, että "seitsemänkymmentä vuosiviikkoa" täyttävät tämän profetian.

Kyseessä on siis seitsemänkymmentä vuosiviikkoa eli 490 vuotta.

Tämä vahvistuu Danielin kirjan toisesta kohdasta. Jakeissa 25 ja 26 Danielille kerrotaan, että Messias raivataan tieltä 69 vuosiviikon jälkeen, lukien käskystä Jerusalemin entiselleen rakentamisesta. Toisin sanoen, 69 vuosiviikkoa (483 vuotta) käskystä rakentaa Jerusalem uudelleen Messias raivataan pois. Raamattuun erikoistuneiden historiankirjoittajien mukaan 483 vuotta kului Jerusalemin uudelleen rakentamisen käskyn antamisesta Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen. Suurin osa teologeista, riippumatta heidän viimeisten aikojen tapahtumia koskevasta opinsuunnastansa, on samalla kannalla edellä esitetyn kanssa Danielin 70 vuosiviikosta. Tämä viimeinen seitsemän vuoden aikakausi tunnetaan ahdistuksen aikana – se on aikakausi, jolloin Jumala saattaa loppuun Israelin tuomitsemisen sen syntien tähden.

Katsomme miten se vaikuttaa Pyhään maahan.

Dan. 9:27 mainitsee muutamia kohtia seitsemän vuoden ahdistuksen ajasta: "Hän on tekevä liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi sitä viikkoa hän on lakkauttava teuras- ja ruokauhrin. Ja temppelin ylimmällä kohdalla on oleva turmion iljetys aina siihen saakka kun turmion tuoja vääjäämättä joutuu turmioon." Tässä jakeessa puhutaan henkilöstä, jota Jeesus kutsuu "turmion iljetykseksi" (Matt. 24:15) ja jota kutsutaan "pedoksi" Ilmestyskirjan luvussa 13. Daniel 9:27 kertoo pedon solmivan sopimuksen seitsemäksi vuodeksi, mutta keskellä vuosiviikkoa (3.5 vuotta) hän rikkoo sopimuksen ja lakkauttaa uhritoimitukset. Ilm. 13 selittää, kuinka peto asettaa oman kuvansa temppeliin ja vaatii koko maailmaa palvomaan itseään. Ilm. 13:5 kertoo tämän jatkuvan 42 kuukauden ajan, joka on 3.5 vuotta. Koska Daniel 9:27 sanoo tämän tapahtuvan keskellä viikkoa ja Ilm. 13:5 sanoo pedon tekevän näin 42 kuukauden ajan, on helppo ymmärtää koko ajanjakson kestävän 84 kuukauden eli seitsemän vuoden ajan. Samoin Danielin 7:25, jossa puhutaan "ajasta, kahdesta ajasta, ja puolesta ajasta" (aika = 1 vuosi, kaksi aikaa = 2 vuotta, puoli aika = 0.5 vuotta) viittaa myös suureen ahdistuksen aikaan eli seitsemän vuoden viimeiseen puoliskoon. Se on ajanjakso, jolloin peto on vallassa.

Oli pakko kirjoittaa näin pitkään, että asia on ymmärrettävissä myös pakanoilta.

2

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe