60 palstaa silmäillessä aiheet ovat aika vähissä

Anonyymi-ap

10 vuotta vanhoja aloituksia nostetaan ylös uusien puutteessa.
Mistä arvelette "hiljaisuuden" johtuvan ?
Onko syy vain se, että 60-70 vuoden välillä osa on vielä työssä,
elämä on muuten aktiivista ja on puoliso - vielä elossa.
Ajankulua riittää. Ei tarvitse suomi24:ää.

27

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luulen että monella on töitä pihallakin ja eräöt ovat mökillä aina vaan

    • Anonyymi

      Moni 60+ ikäinen on vielä töissä. Minulla ainakin kaksi ystävääni jatkavat töissä noin 66-vuotiaaksi, tekevät etätyötä ja pitävät työstään. Yksi lopetti työt jo 61-v ja halusi omaa aikaa, joten jäi heti kun ikä riitti OVE-eläkkeelle.

    • Anonyymi

      Ehkäpä palstaväsymys iskenyt. Ei oikein nappaa nuo kymmenen vuotta sitten tehdyt aloitukset kun ei jaksa kommentteja läpi lukea. Ja itselläkään ei nyt ole ideoita aloituksiin. Siinä suhteessavtakki tyhjä.
      Palstallehan voi tulla mökiltä tai töiden vapaa-ajoiltakin jos vain kiinnostaa joten en usko että hiljaisuus palstalla johtuu siitä.
      Siili2

    • Anonyymi

      Etanoli on alkoholi,
      Kehomme käsittelee etanolin asetaldehydiksi ja sitten etikkahapoksi entsyymien ADH ja ALDH kautta ennen kuin se voidaan poistaa.

      Asetaldehydi on erittäin myrkyllistä. Pitkäaikainen altistuminen on yhdistetty vakaviin terveysongelmiin, kuten hengitystieongelmiin, ihon ärsytykseen ja keskushermostovaikutuksiin. Elimistön sisällä eli kroonisesta alkoholismista, asetaldehydi edistää maksatulehdusta, fibroosia ja kirroosia.

      Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos on luokitellut asetaldehydin ryhmän 1 syöpää aiheuttavaksi ihmiselle, koska sillä on vahva yhteys suun, kurkun ja ruokatorven syöpiin.
      Asetaldehydin nauttimisesta ei ole hyötyä; se on vain alkoholin kulutuksen väistämätön sivutuote.

      Retinoli (A-vitamiini) on alkoholi sen molekyylirakenteen vuoksi, joka sisältää hydroksyylifunktionaalisen ryhmän (-OH) . Tämä vetyatomiin kovalenttisesti sitoutuneen happiatomin läsnäolo on alkoholien määrittävä ominaisuus. Nimeämiskäytännön mukaisesti retinoli päättyy kirjaimiin "oli", joka on samanlainen kuin etanoli, isopropanoli, metanoli ja monet muut alkoholit

      Retinolia hajottavat samat entsyymit ADH ja ALDH kehossa.

      Retinoli muuttuu retinaldehydiksi ja sitten retinoiinihapoksi.

      Aldehydit (mukaan lukien retinaldehydi) aiheuttavat oksidatiivista stressiä ja synnyttävät myrkyllisiä vapaita radikaaleja, mikä johtaa riskeihin, kuten syöpään, hengityselinten sairauksiin, allergisiin reaktioihin, sydän- ja verisuonitauteihin, maksasairauteen, synnynnäisiin epämuodostuksiin, diabetekseen, verenpainetautiin, tulehduksiin, hermostoa rappeuttaviin sairauksiin, DNA-vaurioihin ja nopeutuneeseen ikääntymiseen.

      Liika alkoholi aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia raskauden aikana. Liika A-vitamiini aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia raskauden aikana.
      Alkoholismi aiheuttaa maksavaurioita ja arpia, kuten hypervitaminoosi A.

      Se on pohjimmiltaan hidastettua alkoholismia, ilman humalaa. Mukana rasittunut maksa.

      Jos käyt läpi kaikki oireet, huomaat, että ne ovat noin 90 % samanlaisia ​​ja ulottuvat päästä varpaisiin. Näillä linjoilla:

      Jos uskot alkoholijuomien olevan haitallisia, vältä myös A-vitamiinia.

    • Anonyymi

      Hiljaiseksi on mennyt, mutta tuskin se ihmisten työssä olosta johtuu, töissä sitä on oltu ennen palstan hiljaiseksi muuttumistakin. No, omalla kohdalla, vaikka puoliso - ei enää elossa, mutta löytynyt uusi rakas, niin onhan sitä muuta ajankulua kaikenlaista. Meikäläinen nyt ei kuitenkaan niin "äänekäs" ole palstalla ollut, enempi sivusta seuraaja, mutta hieman kyllä ihmetyttää, miten niin yks kaks on palsta hiljennyt. Josko se siitä vielä vilkastuisi, toivottavasti.

      https://www.youtube.com/watch?v=jGmzcVuiJjQ

      entinenmiäs

      • Anonyymi

        En usko, että tämä palsta enää saisi tuulta purjeisiinsa. Väen väheneminen näkyy muillakin palstoilla.

        Minun osuuteni tämän palstan toimintaan perustui viime aikoina lähinnä musiikkialoitusten tekemiseen, joihin sinä ahkerasti osallistuit. Nuo aloitukset olivat lähes kokonaan riidattomia ja se on jo saavutus sinällään.

        Joku tuolla alempana kirjoitti, että nykyään 60-vuotiaat ovat facessa ja instassa. Olen samaa mieltä. Eivät he tänne eksy.

        Hyvää alkavaa syksyä!

        kylmätotuus


    • Anonyymi

      Plussat on vaihtannu lokeroo numeroo suurempaan.

      • Anonyymi

        Jolloin vastaavasti numeroo pienemmästä lokerosta tullee uusia, huono selitys.

        entinenmiäs


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jolloin vastaavasti numeroo pienemmästä lokerosta tullee uusia, huono selitys.

        entinenmiäs

        Tuo ajatuksesi taitaa olla toiveunta.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jolloin vastaavasti numeroo pienemmästä lokerosta tullee uusia, huono selitys.

        entinenmiäs

        Mikä velvollisuus fiksuilla viisikymppisillä olisi siirtyä käyttämään tätä varsin kankeaa foorumia.
        Vai hankitko sinä pulsaattorikoneen pyykinpesuun?


    • Anonyymi

      Ihmiset varmaan viettää aikaa enemmän face- ja insta-ryhmissä. itsessäni huomaan näin käyneen. Facessa on löytynyt useita kiinnostavia ryhmiä, joihin pitää liittyä, eivät siis ole avoimia, mutta tuo liittyminen pitää keskustelun niissä ryhmissä asiallisena! Uutisoinnin mukaan nämä Suomi24-keskusteluryhmät ja tämä koko palsta on menettänyt suosiotaan. Ehkä monet ilkeämieliset viestittelyr myös vaikeuttaa asiaa eli ei enää synny kunnon keskustelua?

      • Anonyymi

        Kyllä Facessakin saa ladata vaikka mitä tekstiä, vaikka olisi liittynytkin. Tuo ei ole totta, eikä siellä sitä paitsi tarvitse olla omalla nimellä, rooleja voi olla monta.

        Älykäs keskustelu mielestäni puuttuu täältä 24:lta. Jos jotain yrittää, saa tyrmäyksen.

        En ole itse kummassakaan, työn puolesta ei oikein ole soveliasta (oppilaitos).


    • Anonyymi

      70+ ja sitä vanhemmat eivät varmaan niin paljon käytä Facea tai Instaa, ja heidän Suomi24- ryhmät ovatkin paljon vilkkaampaa keskustelupalstoja.

      • Anonyymi

        Mitä itse seuraan omaa ympäristöäni, niin juuri 70+ ihmiset käyttää eniten Facea, nuorethan ei enää sitä käytäkään samassa määrin.

        Minusta tuo 70-palsta täällä on tylsin koko suomesta, jotkut politisikoi ja yrittävät kinata ja toistensa verenpainetta nostaa. Ei jaksa edes lukea koko palstaa.


    • Anonyymi

      Haudankylmyyden maille

    • Anonyymi

      Anonyymi kirjoittelu käy itselleni. Työni puolesta en näy nimelläni missään foorumissa. Tietenkin FBssa voisi mainostaa mutta kun kauppa käy ilman banderolleja niin ei kiinnosta.
      Ikäisillämme on muutakin tekemistä. Suurten ikäluokkien sotkujen siivoamista. Ja tuolla kulkiessani en voi olla huomaamatta aktiivikulkijoiden suurta määrää. Mennään jalan, pyörillä moottorien kera tai ilman, autolla vaunun kanssa tai vaan Prismaan kävelylle.
      Ei kymmenen vuotta sitten ollut tällaista.
      Liikehdintää.

    • Anonyymi

      No miten on marjoja tänä kesänä tullut.
      Lakkoja/hilloja ei sattunut kohdalle yrityksestä huolimatta kun muutama litra.
      Mustikoita 4 ämpäriä. Vadelmia 15 lirraa.
      Huomenna olis tarkoitud katdlla puolukoita, niitä näytti tulevan.
      Karpaloitakin näytti olevan
      En vaan tiedä, miten niitä olisi paras käyttää, kun ovat niin väkeviä.
      On tässä työhommia yrittäny punnertaa, vaikka ikää on jo pian 70.
      Eikai maailma siitä kummene mutta mihinkä tavoistaan pääsee.
      Nytkin lihaset tönkyrässä, mutta huomenna uusi päivä.
      K kotton

      • Anonyymi

        Itse ostan tarvittavat (mustaviinimarjat) pakasteena.
        Sain tarpeekseni lapsena metsässä rämpimisestä, enkä nivelrikkoni vuoksi pystyisikään.


    • Anonyymi

      Kolumni / Menin Italiaan ja löysin yhteiset rahamme yllättävästä paikasta
      Työn alla eivät olleet vain tutut nähtävyydet, vaan joka puolella rakennettiin. Työmaiden kyljessä oli järjestäen EU-lippu ja maininta sponsorista.

      28.8.2024
      21:00

      Antti Lehmusvirta

      Italialainen taide ja arkkitehtuuri ovat ilo silmälle. Roomassa törmäsin harmikseni siihen, että moni tunnettu maamerkki, kuten Piazza Navona tai Castel Sant'Angelo, olivat työmaa-aitojen takana.

      Pressussa luki: Finanziato dall'Unione europea – Next Generation EU, eli rahoitetaan EU:n elvytyspaketin varoista.

      Työn alla eivät olleet vain tutut nähtävyydet, vaan joka puolella rakennettiin. Työmailla oli järjestäen EU-lippu ja maininta sponsorista. Synagogankin kylkeen oli präntätty, että kohdetta remontoidaan EU:n yhteisvelkana otetusta potista.


      Eivätkä havainnot rajoittuneet vain Roomaan. Esimerkiksi Pisan kaupunkia kiertävää historiallista muuria pantiin kuntoon EU-paketin rahoilla.

      Alun perin 750 miljardin euron EU:n elvytyspaketista päätettiin koronakriisin keskellä. Kriisi on selätettävä, ja se on kaikkien etu, kuuluivat perustelut. Italian lainakorot olivat nousseet uhkaavasti.

      Suomelle neuvoteltu diili oli jo alun alkujaan surkea. Maksaisimme kuusi miljardia euroa ja saisimme itse vain kaksi. Sittemmin maksuosuus on noussut ja saanti kutistunut.

      Silloinen pääministeri Sanna Marin (sd) perusteli miljardien miinusta sillä, että "Suomi on nettomaksaja, koska kuulumme EU:n vauraimpiin maihin".

      Pohjoisesta käsin tarkasteltuna Italia vaikuttaa äveriäältä kuin Sveitsi, mutta se lukeutuu eniten paketista saavien maiden joukkoon.

      ”Suosittelen kaikkia poikkeamaan. Rahamme ovatkin jo siellä.”

      Koronakriisi päättyi helmikuussa 2022 kuin veitsellä leikaten, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, mutta koronapaketin rahat olivat yhä jakamatta. Tilalle tuli visio tulevaisuuden EU:sta: Next Generation EU.

      Varoilla oli määrä vahvistaa EU:n kilpailukykyä ja tuottavuutta tukemalla muun muassa vihreää ja digitaalista siirtymää sekä tutkimusta ja tuotekehitystä.

      Italialaiset olivat pelanneet korttinsa viisaasti, mutta heilläkin oli ongelma. He eivät keksineet tarpeeksi kriteerit täyttäviä hankkeita, joihin kaikki miljardit saataisiin upotettua.

      Suomessa on uutisoitu, kuinka rahoilla on maksettu italialaisten omakotitaloasujien tyyriitä remontteja ja kuinka osa rahoista on mennyt huijareille.

      Voi olla, että Italia käyttää rahoja myös seuraavan sukupolven keksintöihin. Itse näin vain, että rahoilla ehostetaan edellisten sukupolvien aikaansaannoksia.

      Miten suihkulähteen tai muurin entisöinti Italiassa edistää EU:n kilpailukykyä ja tuottavuutta?

      Iloa silmälle se voi tuoda. Vauraasta Suomesta pääsee suoralla lennolla Roomaan. Suosittelen kaikkia poikkeamaan. Rahamme ovatkin jo siellä.

    • Anonyymi

      Ei 60+ henkilöillä ole täällä aikaa viettää, kaikki ovat Tinderissä panojen perässä, sokin sokin rietastelemassa.

      • Anonyymi

        Minkäs ikäinen sinä sitten olet tällä palstalla kirjoittamassa?
        Siili2


      • Anonyymi

        Mikä se Tinderi on? kysyy 69v mummo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä se Tinderi on? kysyy 69v mummo

        Entinen baaritiski tai nakkikioskijono.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä se Tinderi on? kysyy 69v mummo

        Nykyaikainen henkilökohtaista kanava, jossa seurustelua kaipaavat hakevat, kuka minkäkinlaista seuraa.


    • Anonyymi

      Liekö ennen tässä ryhmässä olleet innokkaimmat kirjoittajat ikääntyneet seuraavaan ikäryhmään ja siirtyneet sinne kirjoittelemaan.

    • Anonyymi

      Nykyajan hömpötyksiä.

    • Anonyymi

      Hiljainen on kylätie.
      Itsekkin käyn harvemmin enää täällä ja johtunee varmaankin siitä että vielä syksylläkin on kaikkea muuta tekemistä.
      En kyllä keksi itsekkään mitään hyvää aloitusta ja se että olemme muuttuneet vuosien varrella.En osaa sanoa että viisaammaksi,vai ainoastaan laiskaksi kirjoittajaksi?
      Olin aktiivisempi +40 aikoihin ja päässä vipelsi kaiken laista.
      Aika menee nykyisin piha hommissa ja ilta suoratoistojen kautta tv,n katseluun,sillä eihän sitä jaksa enää telkkaria katsoa yömyöhiin..
      Kukapa jaksaa katsoa esim.elokuvan telkkarista kun yli puolet ajasta on mainoksia..
      Jannu-huoleton

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe