Muuttovinkkejä?

Hip

Olen kesän lopulla jälleen muuttamassa kaksiosta kolmioon ja konkarimuuttajana ahdistun ja odotan siitä jo nyt. En kuitenkaan ole niin konkari että tietäisin ja muistaisin kaiken hyödyllisen joten olen kiitollinen kaikenlaisista muuttamista koskevista vinkeistä ja ohjeista. Mitä kannattaa tehdä/muistaa jne. ja mitä ei missään nimessä.

Aurinkoista kesää kaikille!

11

5599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kata

      MUUTTAJAN MUISTILISTA    


      * hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa
      * tee muuttoilmoitus, kaavakkeita saa posteista ja KELA :n konttoreista
      * kiinteistön hoitajalle tulee myös ilmoittaa muutettaessa pois ja muutettaessa sisään
      * osoitteenmuutoksen voit tehdä postissa, josta saat myös maksuttomasti lähetettäviä osoitteenmuutoskortteja
      * muista ilmoittaa osoitteenmuutoksesta myös kirjastoon ja pankkeihin
      * puhelimen siirrosta kannattaa sopia ajoissa puhelinlaitoksen kanssa, niin välttyy katkoksilta puhelimen käytössä
      * uuden sähkösopimuksen voi tehdä puhelimitse samalla kun irtisanoo vanhan
      * tv-lupa on aina huoneistokohtainen, osoitteenmuutoksen voi tehdä postissa
      * tarkista kotivakuutuksesi, onko se riittävä uuteen asuntoon

      Kopsattu kuluttajaviraston sivuilta, löytyy paljon muutakin hyödyllistä tietoa vuokralla asumisesta ym.

      • tarkennusta

        vihjaisisin. Monessa paikassa on jo sellainen systeemi, että tiedot vaihtuvat automaattisesti muuttoilmoituksen mukana. Esimerkiksi pankit, TV-lupa, monet muut. Kestää kuitenkin ehkä kuukauden verran ennenkuin päivittyvät. Sähkösopimuksesta sen verran, jos muutat vaikkapa Vantaalta Helsinkiin, sinun täytyy irtisanoa Vantaan sopimus ja soittaa itse Helsingin Energiaan. Mutta tietysti jos muuttaa saman kaupungin sisällä, silloin käy samalla puhelinsoitolla. Kotivakuutus on kuitenkin muutettava, koska vakuutusmaksu perustuu neliöihin. Tarkistaminen ei auta, on tehtävä kokonaan uusi uuteen asuntoon. Siis sisältö vain. Vakuutus ei ole voimassa vahingon sattuessa, jos on väärä osoite. Ja muuttoilmoituksen voi tehdä puhelimitse väestörekisteriin. Sieltä kysyvät, että tuleeko samalla muuttoilmoitus postiin. Minä en sitä viimeksi antanut muuttaa postiin, koska asuin yhden kuukauden päällekkäin molemmissa asunnoissa (kuukauden irtisanomisaika, oli pakko ottaa uusi, muuten olisi mennyt sivu suun). Ilmoitin sitten postiin vasta ihan sen kuun lopussa, jolloin todella muutin. Postissa muuttoilmoitus on maksuton vain kuukauden.


      • mimma

        Huolehdi uuteen asuntoon sähkösopimus ja netti kuntoon. :) Esim jos sinulla on nyt ollut adsl ja uudessa kämpässä onkin vaikka Homepna tarvitset eri laitteen päästäksesi nettiin uudessa kämpässä. Muuten voit joutua olemaan viikkokausia ilman nettiä. Heh. :)

        Hanki jotain pehmusteita parhaille huonekaluillesi. Hanki muuttoapua, vielä parempi jos hankit muuttofirman. Meillä oli miehen vanhemmat muuttoapuna ja vaikka arvostan apua niin kolhivat hieman kalliita kalusteitamme! Eli ensi kerralla sitten muuttofirma vaikka kalliiksi tuleekin. Halvemmaksi se tulee kuin jos kalusteemme menevät pilalle. Lisäksi on ikävä vaivata sukua niin raskaaseen hommaan.


    • monesti muuttanut

      Muuttolaatikot kannattaa vuokrata. Ovat halpoja ja helpottavat ja nopeuttavat aivan mielettömästi.

      a) Helppo pakata
      b) Helppo pinota kun pakattu niin kämppä ei ole kaaoksessa
      c) Helppo kuljettaa isommassa autossa kun saa pinoiksi
      d) Jos asunnossa hissi niin niitä saa kasattua lattiasta kattoon hissiin kätevästi.
      e) Uusi kämppä ei heti täyty irtopusseista, pahvilaatikoista ym. huonoista muuttovarusteista vaan laatikot saa korkeiksi pinoiksi yhteen nurkkaan josta niitä voi yksitellet purkaa sitten ajan myötä oikeille paikoille.

      • mimma

        Muuttolaatikot ovat ihan ehdottomat. On tullut joskus muutettua pahvilootien turvin ja nehän ei kestä kunnolla, niitä on hankala kantaa ym. Ja pinoaminen on hankalaa. Muuttolaatikoiden vuokra ei niin kalliiksi tule. Laatikoita tarvitsee paljon. Useita kymmeniä, meillä oli varmaan parikymmentä vaikka oli aika "vähän" tavaraa kaksiossa. Ja ei riittänyt.

        Nokkakärryt on toinen, kannattaa ostaa ihan omaksi. Me saatiin jostai bauhausista tai vastaavasta 35 eurolla! Vuokra olisi ollut 7 eur pvä eli oli todella kannattava ostos. Niihin kun pinoaa muuttolaatikoita niin kantaminen jää paljon vähemmälle. Nokkakärryjä kaksin "kantamalla" pääsee laatikkopinon kanssa portaatkin ylös tai alas aika ketterästi.


    • sauvatar

      hyötykäyttöön. Lasit ,lautaset,peilit ym.. rikki menevät pakkaa niiden sisälle niin vältyt Hesarin ym.. sanomalehtien muste sotkuilta.Lakanat ym.. tulevat perille kätevästi, eikä tarvitse pakata niitä enään erikseen.Jos saat katalogeja esim. Elloksen niillä on 3kk:n viivästyminen muuton yhteydessä ja muutenkaan 1kk:n muuttoilm. ei riitä mihinkään, joten Postille kannattaa maksaa 1v. postinsiirtomaksu.Sain itse hyviä,kestäviä ja isoja, sekä pieniä pahvilaatikoita Etolan varastosta. Ne kelpaavat hyvin eikä maksa mitään. Kunhan muistat pakata niin, että kannet menevät hyvin kiinni. Älä käytä ruskeaa leveää teippiä vaaleisiin kirjahyllyn laatikoiden sulkemiseksi. Osta vaaleaa teippiä sillä ruskea jättää kamalat jäljet ja niitä saa pitkään pestä ja hangata pois.Laita myös esim. talvivaatteiden laatikon päälle isolla merkintä EI KIIRE! tiedät heti, että se ei ole ensimmäisten avattavien joukossa.Soita useaan muuttofirmaan sillä hinnoissa on eroja!! Varmista, että auto on tarpeeksi iso.Kaikki täytyy pakata varsinkin lasten lelut esim. nukenrattaat on syytä laittaa pakettiin. Onnea uuteen kotiin!

      • Tuohon että kannattaa talvivaatteiden laatikkoon kirjoittaa että ei kiire, niin ehdottaisin ylipäätään laatikon suurpiirteistä sisällön kirjoittamista niiden päälle/sivuille. Helpottaa huomattavasti kun löydät helposti esim. hakemasi astiat kun on kirjoittanut laatikkoon mitä se sisältää. Ei tarvitse penkoa kaikkea hujan hajan.

        Itse laitan vaatteet ja muut tekstiilit, joille rypistyminen ei haittaa, jätesäkkeihin ja sieltä sitten edelleen uudessa kodissa vaatekaappeihin yms.


    • Hip

      Kiitos vinkeistä. Olivat hyviä ja käytännöllisiä. Aurinkoisia päiviä kaikille :).

      • Tuore muuttaja

        Itselläni viimeinen muutto tapahtui muuttofirman avustuksella. Sellainen tuli mieleen, että (ainakin muuttofirmaa käytettäessä)pakatessa jokainen "kolli" kannattaa numeroida. Sitten panet muistiin, montako kollia oli. Uudessa asunnossa pistät numerot paperille esim. 1-100, jos kolleja on 100. Sitten vedät numerot yli sitä mukaa kun kyseisellä numerolla merkitty kolli saapuu asuntoon. Näin tiedät, ovatko kaikki tavarat siirtyneet uuteen asuntoon vai onko jotain hukassa.

        Itse älysin lähtiessä numeroida mutta uudessa asunnossa tulevien kollien kirjaus jäi vähän hunningolle ja niinpä noin 7 kollia on edelleen 8 kk jälkeen tietymättömissä. Tosin en tiedä, mitä olisi hukassa.


    • muuttajamaija

      Onpa teillä muuttaminen vaikeaa kun laatikotkin tarvii kirjata. Sanoisin, että paras apu on aivot pois ja tavarat sisään -tyyli. Samoin roskasäkillä saisi olla töitä.. Talvikamppeita ei tarvi kaikkia viedä uuteen kämppään. Jos ei ole vuoteen tarvinnut ko. kampetta niin kaatikselle.

    • ah

      Hyvissä ajoissa etukäteen kannattaa yrittää päästä eroon kaikesta ylimääräisestä. Itse olen myynyt tori.fi palvelussa jo paljon tavaraa, osa aika pientäkin esim. 5 eurolla mutta kaikki on poissa pakkausvaiheessa. Samalla tulee mietittyä mitä minä oikeasti tarvitsen. Kakkuvuokiakin möin pois kun en ole oikein innokas leipuri ja ne vievät aika paljon kaapissa tilaa. (muutan pienenmpään asuntoon). Muuttoon on 2 kk:tta aikaa joten vielä ehdin päästä tavarasta eroon. Huonekaluja olen lluvannut siskon lapsille, jotka ovat sopivasti perustamassa omia huushollejaan. Kaikki kirjat on jo pakattu ja viety uuden asunnon varastoon, onneksi oli mahdollisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe