Viski tulee nauttia huoneen lämpöisenä.
Tosin toiset tahtovat lipittää sitä kylmempänä.
Idiootit laittavat viskilasiinsa jäähileitä.
Jokainen tietää että hileet muodostuvat hetkessä vedeksi.
Miksi siis laittaa viskilasiinsa vettä?
Jäähileiden tarkoitus on jäähdyttää viskiä niin miksi sbuge ei säilytä viskilasiaan ja jopa viskipullojaan jääkaapissa?
Mikäli tahtoo hieman laimentaa viskiään niin se onnistuu muutamalla teelusikallisella vettä joukkoon.
Tosin on kahden sorttisia viskistä nauttijoita, mutta hileviskin lipittäjä on Sbuge ja juo viikottaisia hileviskejään humalan hakuisena koska se on olotila jota hän alituiseen kaipaa.
Viskin pilaaminen.
10
212
Vastaukset
- Anonyymi
Ainakin Kolme leijonaa viskiin on pyhäinhäväistys laittaa jäähilettä tai panna sitä pakkaseen.
Huonompi laatuisiin voi tietenkin tehdä noin ja jopa lantrata kokiksella. - Anonyymi
Kolmas ryhmä on ne jotka ymmärtävät mitä eroa on viskillä ja viskillä, rommilla, konjakilla, brandyllä ja drinkeillä.
Hyvään (kalliiseen) viskiin en laita koskaan jäitä. En myöskään juo hyvää viskiä koskaan lasillista enempää (12-16cl)
Hyvän viskin pyrin olosuhteista riippuen juomaan siten kuin joku asiantuntija artikkelissa opetti. Hän säilytti viskin noin 14 asteisessa kylmiössä, kaatoi sen pyöreään lasiin josta aromit ei niin helposti karkaa.
Sitten hän asetti lasin alle tuikkukynttilän palamaan. Heti kun lasin reunamille ilmestyi huurua ja pisaroita, se oli valmis nautittavaksi. Kynttilän ei tarvi olla siinä kuin alle minuutin ja viski on silloin noin huoneenlämpöistä.
Toinen vaihtoehto oli että hän piti sitä pallolasia kädessään ja laittoi toisen käden kanneksi, kunnes sama huuru ilmestyy lasein reunamille. Toimii samalla tavalla, mutta hieman työläämpää.
Olen testannut ja toimii. Toimii myös konjakissa ja brandyssä. Maku on pehmeämpi ja aromikkaampi.
Siksi en juo hyvää juomaa lasia enempää, koska makun turtuu ja se seuraava lasi ei enää maistu niin hyvälle.
Halpaan drinkkiin kelpaa vallan mainiosti Sangsom, joka on rommi, mutta Thaimaassa se mielletään viskiksi. Drinkillä tarkoitan juomaa, jossa on jotakin muutakin mukana.
Yksinkertaisin drinkkiresepti jota Pattayalla käytettiin ainakin aikoinaan todella usein on
että astia tai lasi täytetään jäämurskalla, kaadetaan puoliväliin viskiä ja loput kolaa.
Silloin siinä on 1/3 osa tilavuudesta jäitä, kolaa ja viskiä ja se on noin 14% alkoholipitoisuudeltaan. Lasi pysyy kylmänä jopa tunnin.
Rannalle tehtiin joskus poikaporukalla viiden litran vesipönttöön samalla reseptillä juomat koko porukalle. Vesipönttö oli vuorattu valkoisella kankaalla ja korkin läpi oli pujotettu ja teipattu 70 senttisiä erivärisiä pillejä, jokaiselle oma.
Viimeksi viime vuonna "poikien olympialaisissa" oli sellainen beachillä perinteitä kunnioittamassa.
Minulla on noin 12 pulloa hyviä viskejä tallella, osa avattu. Mukana pari japanilaista arvokasta pulloa, joista toinen avattu.
En kuitenkaan kutsu itseäni harrastajaksi, keräilijäksi enkä asiantuntijaksi, kokemus on liian suppea. Nuo on vaan testimielessä hankittu mikä mistäkin, osa saatu lahjaksi ja niillä on tunnearvoa.
Japanilaisia viskejä promottiin jossakin messuilla ja innostuin muutaman haalimaan. Hintalaatu- suhde ei ole kummoinen minun makuuni. Ihan perus Chivas on tähän turpaan ihan yhtä maistuva, jopa maistuvampi.
Yliarvostettuja viskejä on paljon, esim Jameson on mielestäni kuin se olisi blandattu tiskiaineella. Parhaita mitä olen juonut on Sir Edward's Smoky Blended Scotch Whisky ja kyseessä on vain noin tuhannen bahtin pullo, Suomessa vielä halvempi.
2010- Anonyymi
En tiedä tarkkaa Sangsomin nimen historiaa, mutta uskoisin sen tulleen ameriikasta kieltolain aikaan kotipolttoisen nimestä "moonshine". Nimittäin Sangsom tarkoittaa kuunvaloa.
"Moonshine" nimitys kotipolttoiselle tuli ameriikassa siitä kun sitä poltettiin öisinkin kuunvalossa virkavallalta piilossa metsään rakennetuissa tislaamoissa. Sanotaan että kun yöllä kiipesit alueen korkeimmalle paikalle, niin metsien rinteillä ja laaksoissa roihusi sadat tulisijat työssään. Koskaan historiassa ei ole siellä ryypätty niin paljon kuin kieltolain aikaan. - Anonyymi
Viskiin jäähileiden lisääminen on hieman kiistanalainen aihe, ja mielipiteet vaihtelevat. Tässä kuitenkin muutamia näkökulmia minulta:
Maku: Jäähileet voivat viilentää viskiä nopeasti, mutta ne myös laimentavat sitä. Jos nautit viskistä sen alkuperäisessä vahvuudessa, kannattaa ehkä välttää jäähileitä.
Laatu: Korkealaatuinen viski on monille tärkeä kokemus, ja jäähileet voivat vaikuttaa sen makuun ja tuoksuun. Jos haluat nauttia viskistä sen täydessä loistossaan, harkitse muita viilennysmenetelmiä.
Tilanne: Jos olet esimerkiksi ulkona lämpimässä säässä, jäähileet voivat olla kätevä tapa viilentää viskiä nopeasti. Sisätiloissa voit harkita muita vaihtoehtoja, kuten viskilasin jäähdyttämistä etukäteen.
Yleisesti ottaen kannustan kokeilemaan erilaisia tapoja nauttia viskistä ja löytämään ja löytämään sen itselleen sopivan tavan. - Anonyymi
Juu nääs, Chivas on tosiaan suomalaisten arvostama viskimerkki kuten konjakeissa on Rellu eli Renault. Kumpaakaan ei muualla suosita. Ovat myyntitilastojen alapäässä.
Miksi viskiä pitää juoda viilennettynä, jäillä, kylmästä lasista?
Jääpalat kylmentävät viskiä siinä määrin, että se turruttaa vähän jo viskin makua.
Tiede on nyt löytänyt tähän kiisteltyyn asiaan ratkaisun. Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että viskin laimentaminen vedellä antaa juojalle optimaalisen juomakokemuksen.
Tämä johtuu viskille ominaisen maun antamista guajakoli-molekyyleistä, jotka eivät yli 40-prosenttisissa juomissa pääse juoman pinnalle. Kun viskiin lisätään tilkka vettä, aromimolekyylit pääsevät pintaan. Juoma siis yksinkertaisesti maistuu aromikkaammalta pienen vesitilkan kera.
Mutta se, kuinka paljon vettä juomaan tulisi oikein lisätä, on ratkaiseva tekijä. Tutkimuksen mukaan muutama tippa vettä riittää, sillä veden kanssa liioittelu voi kostautua maun laimentumisena.
Tärkeä sääntö: Viskiä pitää juoda pikkurilli pystyssä pienessä siiderissä ja kuvitella näin olevansa sivistynyt. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu nääs, Chivas on tosiaan suomalaisten arvostama viskimerkki kuten konjakeissa on Rellu eli Renault. Kumpaakaan ei muualla suosita. Ovat myyntitilastojen alapäässä.
Miksi viskiä pitää juoda viilennettynä, jäillä, kylmästä lasista?
Jääpalat kylmentävät viskiä siinä määrin, että se turruttaa vähän jo viskin makua.
Tiede on nyt löytänyt tähän kiisteltyyn asiaan ratkaisun. Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että viskin laimentaminen vedellä antaa juojalle optimaalisen juomakokemuksen.
Tämä johtuu viskille ominaisen maun antamista guajakoli-molekyyleistä, jotka eivät yli 40-prosenttisissa juomissa pääse juoman pinnalle. Kun viskiin lisätään tilkka vettä, aromimolekyylit pääsevät pintaan. Juoma siis yksinkertaisesti maistuu aromikkaammalta pienen vesitilkan kera.
Mutta se, kuinka paljon vettä juomaan tulisi oikein lisätä, on ratkaiseva tekijä. Tutkimuksen mukaan muutama tippa vettä riittää, sillä veden kanssa liioittelu voi kostautua maun laimentumisena.
Tärkeä sääntö: Viskiä pitää juoda pikkurilli pystyssä pienessä siiderissä ja kuvitella näin olevansa sivistynyt.No paljonkos jäähilettä on tilkka vettä?
2010 on sivistynyt sehän on selvä asia ja totuustarkkailun tuloksena. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No paljonkos jäähilettä on tilkka vettä?
2010 on sivistynyt sehän on selvä asia ja totuustarkkailun tuloksena.No nyt puhuu todelliset alkoholistit, lempi harrastuksesta ryyppämisestä, viski on hyvä juoma, siitä ei tule kovinkaan iso kankkusta jos et vedä pullokaupalla, tosin rappioalkoholisteille se on liian kallista, halvimmat kännit saa sorbuksesta joka on laadukas väkevä viini, mutta pattayarakkaiden harrastejuomana sekin on liian kallista, joten on tyydyttävä korvikkeisiin, lasol on ilman ladyversiota, on suosikkijuomaa, tai sitten tolu toisella tavalla nautittuna.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu nääs, Chivas on tosiaan suomalaisten arvostama viskimerkki kuten konjakeissa on Rellu eli Renault. Kumpaakaan ei muualla suosita. Ovat myyntitilastojen alapäässä.
Miksi viskiä pitää juoda viilennettynä, jäillä, kylmästä lasista?
Jääpalat kylmentävät viskiä siinä määrin, että se turruttaa vähän jo viskin makua.
Tiede on nyt löytänyt tähän kiisteltyyn asiaan ratkaisun. Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että viskin laimentaminen vedellä antaa juojalle optimaalisen juomakokemuksen.
Tämä johtuu viskille ominaisen maun antamista guajakoli-molekyyleistä, jotka eivät yli 40-prosenttisissa juomissa pääse juoman pinnalle. Kun viskiin lisätään tilkka vettä, aromimolekyylit pääsevät pintaan. Juoma siis yksinkertaisesti maistuu aromikkaammalta pienen vesitilkan kera.
Mutta se, kuinka paljon vettä juomaan tulisi oikein lisätä, on ratkaiseva tekijä. Tutkimuksen mukaan muutama tippa vettä riittää, sillä veden kanssa liioittelu voi kostautua maun laimentumisena.
Tärkeä sääntö: Viskiä pitää juoda pikkurilli pystyssä pienessä siiderissä ja kuvitella näin olevansa sivistynyt.Näin se tiede kaikenlaista tutkii! Tuo vahvistaa sen kikan josta kirjoitin. Se "höyry" lasin reunamilla on vettä, kun lasia nopeasti lämmitetään tuikkukynttilällä.
Kaupanpäällisiksi ilmaa saaneesta viskistä katoaa kitkeryys pois, samaten kuin tapahtuu ilmoittuneelle viinille.
Hyvän viskin juominen heti pullosta kaadettuna vääränlaiseen lasiin on haaskausta.
Iskä voi kertoa ettei Hoivakodin oma sensei, Marja Kattila, ole koskaan juonut tilkkaakaan hyvää viskiä. Syy - Se maksaa liikaa.
Samasta syystä hän ei ole Suomessa saanut hyvää olutta. Syy - Se maksaa liikaa. Samasta syystä hän ei koskaan matkusta Thaimaahan. Syy - Se maksaa liikaa, ei ole edes voimassa olevaa passia eikä ole varaa vakuutukseen.
Suomalainen olut oli valittu vastikään maailman parhaaksi ja kaupan hyllyt tyhjenivät välittömästi Suomessa.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/f6e9f668-24bb-4fda-8b3d-836021f8f9f3
Marja Kattilan kannalta ikävä uutinen on että tuo maksaa yli kaksi kertaa enemmän kuin ne oluet joihin Marjalla on kerran kuussa varaa.
Mutta itkua ja porausta tulee kuin inkeriläiseltä hautajaisiin palkatulta hampaattomalta itkumummolta kädet heiluen, kun sinne jäi tuohivirsut, sinne jäi puulusikat, sinne jäi kiljutiinu uus...
2010 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No nyt puhuu todelliset alkoholistit, lempi harrastuksesta ryyppämisestä, viski on hyvä juoma, siitä ei tule kovinkaan iso kankkusta jos et vedä pullokaupalla, tosin rappioalkoholisteille se on liian kallista, halvimmat kännit saa sorbuksesta joka on laadukas väkevä viini, mutta pattayarakkaiden harrastejuomana sekin on liian kallista, joten on tyydyttävä korvikkeisiin, lasol on ilman ladyversiota, on suosikkijuomaa, tai sitten tolu toisella tavalla nautittuna.
Sorbusta ei ole saanut pitkään aikaan eikä vinettoa.
Pasanen päästelee taas sitä itteään.
Hyh hyh .. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sorbusta ei ole saanut pitkään aikaan eikä vinettoa.
Pasanen päästelee taas sitä itteään.
Hyh hyh ..Onneksi Gambina on vielä myynnissä.
Tutkitusti siinä oli vuosia sitten paras hinta-kännisuhde. Nykytilanne saattaa olla toisin.
Tuo juoma Simonkylässä hyvin suosittu.
Onneksi Tikkurilan Alkoon on lyhyt matka.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.52452- 1161617
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill361356Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1561181- 521095
- 1131082
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1051044- 571041
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.46919- 60882