Alkoholisti

Anonyymi-ap

Oma tarinani.

Olen 38-vuotias nainen ja vasta nyt havahtunut siihen että olenkin alkoholisti. Minulla oli pitkään mielikuva siitä että alkoholisteja ovat vain puistonpenkillä juopottelevat ukot ja akat.
Juomiseni aloitin 15-vuotiaana. Jo ensimmäisestä kerrasta tunsin alkoholin olevan elämääkin suurempi voima. Jatkoin juomista joka pe-su aina sammumiseen asti ja juomista jatkettiin vaikka välillä kävinkin oksentamassa vessassa. Viikolla en voinut juoda koska opiskelin.
Tätä jatkoin useamman vuoden. Pikkuhiljaa noin 20-vuotiaana rupesin juomaan myös viikolla tissuttelemalla. Aamuisin oli krapula kun yritin opiskella mutta nuorena sitä vaan jaksoi kummasti.
Noin 25-vuotiaana aloinkin sitten juoda päivittäin. Join noin 6-8 siideriä illassa ja viikonloppuisin viinaa niin paljon että taju lähti joka kerran. Juomista en ole koskaan hallinnut. Juon niin kauan kuin juomia riittää ja melkein mitä tahansa joka nousee päähän. En kuitenkaan käsidesiä tai vastaavaa.
Pikkuhiljaa määrät nousivat. En enää tullutkaan humalaan samasta määrästä. Juomista piti ostaa kokoajan enemmän. Rahat olivat tiukalla ja kokoajan piti lainata joltakin. Onnistuin kuitenkin salaamaan asian ystäviltä ja läheisiltä.
27-vuotiaasta-38-vuotiaaksi olenkin sitten juonut joka ikinen päivä lukuunottamatta 1-2 päivän taukoja silloin kun ei enää pysy sisällä. Yleensä 1l viiniä ja 4-6 kaljaa illassa. Välillä enemmänkin.
Olen aina pitänyt itsestäni huolta että näytän asialliselta eikä kukaan ikinä uskoisi paljonko juon. Pystyn nousemaan aamuisin käyttämään koiran lenkillä koska olen jo siedättynyt kankkusille. Minusta ei myöskään yleensä näy päällepäin kun olen juonut, varmaan toleranssit.
Nyt viimeiset kolme vuotta olen alkanut kärsiä erilaisista vaivoista. Käteni tärisevät koko päivän niin paljon etten pysty enää meikkaamaan tai voi käydä kahvilassa kahvilla. Salailen tärinää muilta joten välttelen ihmisiä. Lisäksi kärsin herkästä kurkusta joten en pysty pesemään hampaita. Oksennan kun näenkin hammasharjan. Minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö johon on määrätty lääkitykseksi bentsodiatsepaameja. Lääkitystä ollut jo monia vuosia. Luin vasta hiljattain että alkoholi yhdessä tuon lääkityksen kanssa voi aiheuttaa jopa hengityslaman. Olin tästä kauhuissani mutta jatkoin silti juomista. Juominen on minulla mielessä heti aamulla ja odotankin joka päivä hetkeä kun voin hakea lempi viiniäni alkosta.
Olen ajatellut että juominen ei ole mikään ongelma koska pystyn tekemään arjen askareet.
Minulle on sattunut paljon kauheuksia juomisen takia. Olen mm joutunut joukkoraiskatuksi koska sammuin bileisiin, minulta on murtunut jalka juomisen vuoksi ja olen saanut kerran haimatulehduksen.
Olen aina loukkaantunut syvästi jos joku vihjaa että kätän liikaa alkoholia. Enkä ole edes ajatellut lopettavani. Nyt kuitenkin jokin muuttui, tunsin että tämän täytyy loppua. Olen ollut nyt 2 viikkoa juomatta mikä on pisin aika koko aikuisiälläni.
Sain valtavat vieroitusoireet jotka kestivät noin viikon. Oli tärinää, pahoinvointia,sekoamisen tunnetta, painajaisia jne. Tilannetta helpotti että minulla oli kotona lääkärin määräämiä opamoxeja. Viikon jälkeen en enää tarvinnut niitä. Edelleen tunnen kovaa ahdistusta etenkin ennen klo 21.00 kun alkot sulkevat ovensa. Olen myös tosi väsynyt kokoajan..
Haluaisin kovasti kuulla myös teidän tarinoitanne ja miten olette niistä selvinneet jos siis olette.

5

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Unohdin myös mainita että ruokatorven ”läppä” on löystynyt ja kärsin siksi myös vaikeasta refluksista. Tämäkin lienee alkoholin aiheuttamaa. Tein hiljattain riippuvuus testin, jonka mukaan alkoholin käyttöni on tasolla vaikea, se sai minut heräämään. Sain testissä 33 pistettä. Ymmärsin että yli 20 pistettä on vaikealla tasolla. Kärsin ajoittain myös ylävatsa kivuista etenkin kylkiluiden alla joka säteilee selkään. Myös pahan olon vuoksi en pysty välillä syömään kuin jugurttia. Yleensä paha olo helpoittuu iltaa kohden.

    • Anonyymi

      Tule päihdelinkkiin kirjoittelemaan. Siellä on meitä lopettaneita ja lopetusta yrittäviä. Edim aihealueelle lopettaneet sopii hyvin porukkaa. Minä kirjoittelen siellä nikillä fincoco. Tervetuloa

      • Anonyymi

        Kiitos vinkistä, käyn katsomassa jos löytyisi muitakin samaa läpikäyviä.


    • Anonyymi

      Eniten mua riipoo se riippuvuus, mitä mm. päihteiden käyttö vetää jatkokäyttäjäksi.
      Kun aloin sekoamaan yhä pahemmin, jouduin tekemisiin virkavallan kanssa.

      Ei ole helppoo lopettaneellakaan. Laskujen tuoma kaaos ei ole itsellä selitettävissä.
      . einar

    • Anonyymi

      Itse menin Minnesota hoitoon ja sain uuden raittiin elämän🙏🏼❤️Lämmin suositus ja elämäni parasta aikaa oli hoito siellä.1kk intensiivistä hoitoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe