Parkinsonin tauti

mies

Osaisiko kukaan sanoa kyseisestä taudista, että onko miten vaikuttanut elämän askareisiin ja miten erilaisin vaihein/aikavälillä tauti on edennyt?

6

3737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omia kokemuksia ei minulla ole jakaa, mutta kun jokin aika sitten paneuduin serkkuni puolesta tri Hans Kalmin kokemuksiin perustuvaan elämäntyöhön tältä kannalta, voin siitä poimia viitteitä suositeltavaan ruokavalioon Hippokrateen periaatteella; ruokasi olkoon lääkkeesi ja lääkkeesi olkoon ruokasi. Ruokavalioita tähän vaivaan ei taida olla ihan tungokseen asti. Ja vielä korostus: suositus koskee vain luonnon-, luomu- tai biodynaamistalaatua, muista en sano mitään. Seuraavassa tulkintani ko. elämäntyöstä:

      Hyödyllisimmiltä nautittavilta näyttivät: kurpitsan siemenet, vesimeloni, kurkku, tähtianiksen ja muskotin lehdet (tässä ja jatkossakin tärkeää, että pitää täysin eri asioina lehdet ja kukat sekä toisaalta siemenet ja hedelmät. Esim. jatkossa punajuuri tarkoittaa juuriosaa eikä kasvin lehtiä). Muita ei-ihan-niin hyödyllisiä ovat: Podofyllum marja (mayapple), punajuuri, jamssi, bataatti, soijapavut, kefiiri, voi, emmental-juusto, luomu-talouspiimä, härkäpapu, punasipuli, sipuli, unikon siemenet, rapsiöljy, auringonkukkaöljy, sikurin juuri, katajanmarjat, ananashedelmä, hunaja, kotikalja (ilman lisäaineita), kvassi, banaani, tyrnimarja, psylliumin siemenet, rypsiöljy, nauris, lanttu, hapankaali, kaneliöljy, avocado, keltaherukka, punaherukka, mustaherukka, karviainen, mustikka, karpalo, puolukka, sinimailasen idut/taimet, grape, maustepippuri.

      Hyödyllisten osuus oli paljon laajempi kuin kartettavien määrä. Yleisohje; keinolannoitetuista ei yleensä tiedä mitä ne sisältävät, ne on turvotettu, eivätkä ne aina sisällä sitä, mitä niiden pitäisi sisältää. Elintarvikkeiden ”sallittuja” lisäaineita kannattaa välttää, jos mahdollista, koska ne haittaavat ruumiin toimintoja. Nyt on kesä tulossa, joten kasvisvalikko on kohta suurimmillaan! Pitkähköstä luettelosta voi valita tutuimmat ja helpoiten saatavissa olevat ja käyttää niitä. Erikoisesti nostaisin esiin suositeltavina raakana nautitun punasipulin ja banaanin. Mutta kaikkea kohtuudella.

      Selvästi haitallisimmalta vaikuttaa raparperi, jota kannattaa ilman muuta karttaa, selvästi vastakkainen punasipulille. Muita haitallisia ovat eri syistä Cola-juomat, makkarat ja erilaiset mineraalisia lisäaineita sisältävät valmisteet ja tietysti alkoholi.

      Ne mitä ei ole mainittu, kuuluvat välimaastoon, joita voi nauttia valikon laajuuden vuoksi. Kannattaa panna merkille, että jos nostaa esiin vain kolesterolin, ja valikoi käyttämänsä rasvan sen mukaan, menettää sen, mitä elonkierrossa olevat eläimet voivat antaa ihmisen terveyden hyväksi.

      Käsitykseni mukaan oheisella ruokavaliolla taudin kehitystä voi hidastaa. Sen kulkuun voi kuitenkin olla muita syitä, joihin tarvittaisiin muita kuin aineellisia tekijöitä.

      • mamma

        Miehelläni on Parkinsonin tauti ja hän juo paljon colaa, joten haluaisin kuulla miksi se on haitallista Parkinsonin taudissa?


    • 1 monista

      Parkinson on etenevä keskushermo sairaus, on kai niin että on yksilöllistä taudin eteneminen. Lääkitys tehoaa paremmin kun ei käytetä eläin kunnan tuotteita, päivän aikana, esim. maito, liha, kananmunat, juustot, makkarat ym. Nämä on paras jättää ilta syömiseksi. Syy: ne sisältävät niin paljon valkuaista, ettei lääkinnällistä tehoa kunnolla tule.

      Elämän askareisiin ei omalta kohdalla ole vielä paljon huonontanut, olen sairastanut noin 7 v. Tauti etenee pikku hiljaa, sitä ei huomaa, ennenkuin on taas yksi uusi oire esillä.

    • kokemusta on

      15 vuotta sitten diaknoosi alle nelikymppisenä. Lääkitys heti jolla tulin usamman vuodentoimeen. Kaksikertaa vuodessa neurologilla käynti. Kerranviikossa Fysioterapiaa ja päivittäin liikuntaa ja hyötyliikuntaa. Kerran vuodesa kuntoutusjakso.
      Nyt olen ollut eläkkeellä kymmenkunta vuotta. Pärjäilen kohtalaisen hyvin. Perheen apu riitää päivittäisessä toiminnassa.
      Luopunut olen pyörällä ajosta ja käsitöistä. juuresten kuorimisesta yms.
      Ajan vielä autoa silloin kun tuntuu hyvältä. Hyvinä hetkinä ympäristö ei huomaa sairauttani.
      Ruokavalioon en vieläkään kiinnitä kovasti broteiinien suhteen huomiota.
      Lääkkeen imeytyminen on parempi jos broteiinit syödään illalla.
      On hyvä muistaa että tauti etenee pikkuhiljaa ja maailmassa on paljon kenkkumaisempiakin sairauksia olemassa. Olen pärjännyt mielestäni hyvin. Ei tähän maailma kaadu.

    • mies

      Kiitos näistä viesteistä!

    • Helli1

      Apua
      Mistä saisin taudin diagnosoinnin lääkityksen aloittamiseksi miehelleni?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe