K-1 USA Grand Prix voitto Kyokushin Kaikan Glaube Feitosalle

Karate

Glaube Feitosa's big thing is his left kick over the top, very karate-like.

Ja noilla potkuilla Feitosa tyrmäsi vastustajansa semifinaalissa(Carter Williams) ja finaalissa(Gary Goodridge).

Että semmosta.. Mulle on sama mitä lajia kukakin treenaa..

http://www.sherdog.com/news/interviews.asp?n_id=2777

8

1553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Feitosa rules

      Feitosan ottelutekniikassa on hyvin vähän karatemaisuutta. Kyllä se on K1-tyylin potkunyrkkeilyä, eli vahvasti Thaimaan suunnasta periytyvää, kuten muillakin. Erikoisuutena tuo nk. brasilialainen potku, jota tehdään kyllä Thaimaassakin, mutta hivenen erilailla. Eli Feitosa nostaa säären ylös enemmän karatetyyliin aika pystysuorassa, ja kääntää sitten lantion ympäri. Muuten tuokin potku on lähinnä thainyrkkeilystä kotoisin, hieman varioituna vain. Ja tehokas se toki on ainakin sellaisia vastustajia vastaan, jotka eivät ole siihen tottuneet.

      Mutta toki Kyokushin variaatioineen on kovaa ottelua painottavana karatetyyleistä tehokkaimpia. Erityisesti silloin, jos harjoitellaan niin, että lyönnit päähän ovat mukana, tai nämä salliviin kilpailuihin. Oyama otti tyyliinsä mukaan paljon juttuja nyrkkeilystä ja thainyrkkeilystä, joten tyyli on mielumminkin hybridilaji kuin puhdas karatetyylisuunta. Ja hyvä niin.

      • Karate

        Sherdog.com: I noticed your kicks, especially to your opponents’ heads. I love how you snap your shin downward when you attack...

        Feitosa: ...I have been practicing Kyokushin for 10 years, so I am representing Kyokushin in K-1. Before I started in K-1, I used to do that kick in Kyokushin.

        Suomeksi:
        Feitosa edustaa Kyokushinia K-1sessä. Feitosa käytti tuota potkua Kyokushin otteluissa.

        Toki täytyy myöntää, että Feitosa, niinkuin kaikki K-1 ottelijat, on ottanut oppia monista lajeista, kuten nyrkkeilystä. Niinkuin Feitosa itsekkin alle linkitetyssä haastattelussa kertoo.

        http://www.sherdog.com/news/interviews.asp?n_id=2777

        Feitosa tosiaankin rules :)


      • aatzi

        100% Kyokushin mies. Aidossa kiukkarissa harjoitellaan myös niitä "päähän lyöntejä". Kyokushin ottelussa niitä ei sallita.


      • morgan
        aatzi kirjoitti:

        100% Kyokushin mies. Aidossa kiukkarissa harjoitellaan myös niitä "päähän lyöntejä". Kyokushin ottelussa niitä ei sallita.

        No eipä se ainakaan karatetekniikoita kehässä käytä. Väitä nyt vielä jotain. ;)


      • aatzi
        morgan kirjoitti:

        No eipä se ainakaan karatetekniikoita kehässä käytä. Väitä nyt vielä jotain. ;)

        siinä minusta mitään nauramista ole. Feitosa arvostetaan kiukkaripiireissä todella korkealle ottelijana ja sieltä tulee miehen kovuus ja asenne. K1 säännöillä otellessa täytyy harjoitella puhdasta nyrkkeilyä jopa Feitosankin ;) Mutta se kuuluu myös aidon kiukkarin harjoitteluun, jos lajia yhtään tunnet.


      • Gona
        morgan kirjoitti:

        No eipä se ainakaan karatetekniikoita kehässä käytä. Väitä nyt vielä jotain. ;)

        ähäkutti. Jos et tiedä. Monet lajit on nykyisin sekoittunut jo pahemman kerran. Silti niissä halutaan pitää alkuperäistä nimeä tietenkin. Nyrkkeilyssä nyt sentään käytetään puhtaita nyrkkeilytekniikoita vielä yleensä, vaikka sielläkin pusketaan välillä päällä ja vedetään kämmenpohjalla ( puhtaita karatetekniikoita muuten). Nyrkkeilyä ei silti ole kukaan kutsumassa karateksi vaikka karatetekniikoita käytetään heti, kun tuomarin silmä välttää.
        On paljon karaten harrastajia, jotka käyttää nyrkkeilylyöntejä ja harjoitusmenetelmiä sekä karatepotkuja. Potkuihinkin on otettu vaikutteita thai nyrkkeilystä, ..
        Ne nyrkkeilylyönnit siis on karatetekniikoita, joillekkin tyyleille ja niiden harrastajille. Lajia pidetään karatenimellä, koska halutaan erottua kickboxingista, missä tunnetusti käytetään nyrkkeilylyöntejä ja karatepotkuja. Erona kickboxingiin on usein karateen kuuluvat pyyhkäisyt, kaadot, heitot, lukot,..., sekä monet muut iljettävät tekniikat, jotka on esim. nyrkkeilyssä kielletty. Niiden painotus ja määrä harjoittelussa vaihtelee ankarasti. Joidenkin karate on lähempänä kickboxingia kun taas joidenkin vaikkapa jujutsua. Nyrkkeilylyöntejä siis käytetään karatessa. Sitten on nämä perinteisen karaten miehet ja heillä on omat jutut. Joidenkin perinteisentyylin edustajan tekniikat saattaa muistuttaa enemmän jo kinukkivoimistelua. Sekin on karatea tietysti. Karate on aika laaja skaala tyylejä ja muuta sälää. Yleensä jotain tyyliä harjoitteleva saa sätkyn, kun muuttaa esim. opiskelun takia toiseen kaupunkiin ja menee muka oman tyylin karateseuraan. Kaveri saa huomata aika pian, että meitä on moneen junaan tässä karateporukassa.


      • on karate tekniikkaa
        morgan kirjoitti:

        No eipä se ainakaan karatetekniikoita kehässä käytä. Väitä nyt vielä jotain. ;)

        ja mikä ei? Jokaisella lajilla tai tyylisuunnalla on omat perustekniikkansa, mutta persoonalliset ottelutyylit löytyy kuitenkin jokaiselta harjoittelijalta harrasti sitten mitä lajia hyvänsä.
        Eihän koulunyrkkeilylläkään kehässä pärjätä.
        Niinku ei karaten perustekniikallakaan.
        Se mikä tekniikka, taktiikka tai kikka mistäkin lajista on alkunsa saanut sitä tuskin täällä kukaan enää pystyy sanomaan.
        On mailmassa sentään niin monta tuhatta vuotta tapeltu. Tekniikat tavallaan jokainen keksii, varastaa tai apinoi itselleen. Se missä sen sillä hetkellä sattuu näkemään ei tarkoita sitä, että juuri tämä laji olisi sen keksinyt tai oivaltanut.


      • Karate
        morgan kirjoitti:

        No eipä se ainakaan karatetekniikoita kehässä käytä. Väitä nyt vielä jotain. ;)

        Kylläpä se juurikin karatetekniikoita kehässä käyttää. Näin väittää K1 viralliset sivut :)
        Alla lainaus ja linkki:

        "Feitosa struggled to get within striking distance, and when he did was met with the clinch and messed up with big Dutch knees. When the deadly Kyokushin high kick finally materialized late in the third -- connecting with Schilt's head and stunning him -- the crowd cheered, but for the judges it was too little too late. A unanimous decision for Schilt."

        http://www.so-net.ne.jp/feg/k-1gp/b05_0923_2.htm

        Ottelun voitti tällä kertaa Karate Seido Kaikania edustava Schilt ja mies matkaa K1 finaaliin. Ensi vuonna Feitosa on mestari!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe