Fin ja Air.

Anonyymi-ap

Tällä palstalla hilluu bisnesneito selityksineen mihin perustuu liiketoiminta ja liiketoimintanaisena aina bisneksessä.

Seuraavassa liiketoiminta:

Finnair myy Helsingin ja Bangkokin välistä suoraa lentolippua kalliimmalla hinnalla kuin Tukholmasta tai Tallinnasta Helsingin kautta Bangkokiin meneviä lentojaan?

Sillä samalla koneella ne Tukholmasta ja Tallinnasta tulleet lentävät Bangkokiin kuin Helsingistäkin koneeseen nousevat. Klo 14.05 Helsingistä Bangkokiin 24.10. lähtevällä koneella lentävät Helsingistä pelkän menolipun ostaneet booking.com -sivustolla julkaistujen hintojen mukaan hintaan 730,48 €, Tallinnasta tullaan samaan koneeseen hintaan 713,60 € ja Tukholmasta hintaan 469,27 €. Tallinnan ja Tukholman hinnat luonnollisesti sisältävät lennot ao. kaupunkien ja Helsingin välillä. Helsingistä lentää Tukholmaan aamukoneella hintaluokassa 50 €.

11

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Senssu" haaveilee selvästi ja pöljästi Thaimaan matkasta.

      "Sillä samalla koneella ne Tukholmasta ja Tallinnasta tulleet lentävät Bangkokiin kuin Helsingistäkin koneeseen nousevat"

      No nyt on oikein Uuno Espanjassa vauhdissa!

      Ettäkö sama kone poimii suoralle lennolle AY 141 matkustajat kyytiin Tukholmasta ja Tallinnasta?

      Ei, vaan lento AY 141 on HEL-BKK lento ja paluu BKK-HEL on lento AY 142. Tallinnasta ja Tukholmasta on omat suorat lentonsa ja omat pomppulentonsa Bangkokiin, mutta se ei ole sama kone eikä sama lento.

      A350 koneilla ei lennetä Helsingistä Tallinnaan eikä päinvastoin eikä Tukholmasta Helsinkiin eikä päinvastoin, vaan pomput on pienemmillä eri koneella.

      Hinnoittelu menee kaikilla lentoyhtiöillä samalla tavalla, eli kone täytetään mahdollisimman kalliilla lipuilla. Jos koneet täyttyy aina, voidaan hintaa nostaa, jos ei ala täyttyä, hintoja lasketaan.

      Laskutoimituksen hoitaa tietokone ja softa ja se reagoi jokaiseen ostettuun lippuun säätäen parametrit uusiksi.

      Pitkällä aikavälillä softa on oppinut huomioimaan vuodenajat ja sesongit, valuuttakurssit, inflaatiot, verot, konetyypin polttoainekulutukset, henkilöstömenot, lentokenttämaksut, huollot jne kaikki mikä vaikuttaa lipun hintaan hammastikkuja myöten.

      (Finnair kilpailutti pari vuotta sitten hammastikut uudelleen)

      Terkuin 2010, joka on lentänyt suoria lentoja HEL-BKK noin 35 x enkä koskaan Tukholmasta enkä Tallinnasta. Kone on tyhjä kun siihen noustaan, bisnesluokkalaiset ensin.

      PS: Finnairin suora on ylivoimaisesti paras hinta-laatu- suhteeltaan ja jos ajoissa varaa, se on edullisempi kuin pomppulennot, riippuen siitä onko sesonki vai ei.

      • Anonyymi

        En lainkaan ihmettele että harrastat osamaksuautoja ja ostat 3 vuotta vanhan moton uuden hinnalla, se on sun juttus.

        Tuolla toisaalla on juttu identiteetistä, jossa ihmishirviön olemukseen kuuluu että hän on aina oikeassa ja vain hänen elämäntapansa mielipiteineen on oikeita.

        Minua ei häiritse matkustaa niin sanotuilla pompuilla, kun voi pitää kyseisessä välilaskupaikassa vaikka muutamien päivien loman siellä.

        Minulle on täysin yhdentekevää finskin hammastikut ym. toiminta, valitsen palveluni sen mukaan että saan rahalleni sen vastineen mitä arvostan.


      • Anonyymi

        Tartuit siis aiheeseen että sama kone, joo niin sama kone, siitä ei ollut kyse että on sama kone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En lainkaan ihmettele että harrastat osamaksuautoja ja ostat 3 vuotta vanhan moton uuden hinnalla, se on sun juttus.

        Tuolla toisaalla on juttu identiteetistä, jossa ihmishirviön olemukseen kuuluu että hän on aina oikeassa ja vain hänen elämäntapansa mielipiteineen on oikeita.

        Minua ei häiritse matkustaa niin sanotuilla pompuilla, kun voi pitää kyseisessä välilaskupaikassa vaikka muutamien päivien loman siellä.

        Minulle on täysin yhdentekevää finskin hammastikut ym. toiminta, valitsen palveluni sen mukaan että saan rahalleni sen vastineen mitä arvostan.

        Valitset arvostamasi palvelun ja se on Kovasen invataksi, Sponsored by Kela.
        https://tyoelama-duunitori.imgix.net/wp-content/uploads/2016/07/kovanen-11-1.jpg?auto=format&crop=faces&fit=crop&h=210&q=70&w=400


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Siinä on oikein älyn jättiläinen joka meinaa säästää Bankkarin lennon hinnassa lentämällä ensin Tukholmaan ja Tukholmasta takaisin ja sitten saapuu "Seutulaan" odottelemaan Bangkokin koneen lähtöä. Tuohon Tukholmassa vierailuun kuluu turvatarkastuksineen odotuksineen aikaa vähintään 6 tuntia ja sitten pitää alkaa katsoa mitkä koneet osuu aikataulullisesti.

      50 eurolla pääset kyllä tiettyinä päivinä Tukholmaan "aamulennolla" mutta sieltä takaisin "Seutulaasi" onkin luokkaa 120 euroa. 170 euroa siis kun lisätään 470 euroon niin ollaan 590 eurossa. Lentoasemilla ruoka on kallista, vai meinasitko omat makkaravoileivät ottaa mukaan? Maksimisäästö on jotakin 50 euroa viidenkympin takiako käytät puoli vuorokautta aikaa edestakaisin lentelyyn?
      Olet Senssu vielä köyhempi haavematkailija kuin Pasanen ja huvittavuuden huippu on se että kerrot "arvostavasi pomppulentoja". Kukaan ei arvosta pomppulentoja.

      • Anonyymi

        Iso-Posso puhuu lentoliikenteen lakkauttamisen puolesta ilmansaasteiden vuoksi mutta Pikku-Posso se arvostaa edestakaisin lentelyä ennen varsinaista lentoa.


    • Juu kerran vuosia sitten tein kaverin kanssa mielenkiintoisen tempun, ostimme virosta liput bangkokiin koska ne oli erittäin paljon halvemmat kuin suomesta ostettuna, ero oli satasia, no koneeseen mentiin tallinnasta laivalla yli, ja ongelmia tuli paluulennossa kun olisimme halunneet jäädä seutulaan, se vaan ei käynyt olisi pitänyt maksaa lisää, että homma olisi toiminut, uhkasivat etteivät anna pakaaseja, kuin vasta tallinnassa... no eihän niissä pakaaseissa ollut kuin vaateita ja partakone, laukun arvo oli pienempi kuin hyvitys finnairille kun emme käyttäneet heidän palvelua... sinänsä hauskaa että olisimme joutuneet maksamaan enemmän kuin lensimme lyhyemmän matkan, sillä olisi pitänyt finnairilla mennä viroon, pakaasit tulivat muutaman päivän päästä finnairin autolla kotiin, oli kuulemma hukkuneet matkalla. Finnair Rulez

      • Anonyymi

        Tapsako se kaveri oli? Vai perikunnan vastarannan kiiski, joka pisti vastaan perinnönjakoa? Onnex antoi periksi ja pääsit sinne Uusirajalle!


    • Anonyymi

      Olen sanonut että aihe tiskirättikin aiheuttaa pienelle sielulle valtaisan purkauksen.

      Nyt vain kopioin Kerosen ja laitoin pyydykseen maininnan tytöstämme 2010 niin johan alkoi babla.

      Meidän perhe ei lennä finskillä, kuten toiset ei aja Ladalla.

      • Anonyymi

        Tiedossa on että teidän perhe ei lennä Finskillä, koska ei ole sitä meidän perhettä eikä sinulla ole edes voimassa olevaa passia, rahaa, terveyttä eikä vakuutusta. Se on siksi mahdotonta, oi hunajakokki.

        Iso-Posso heitti pahan: ongelmia tuli paluulennossa kun "olisimme halunneet jäädä seutulaan Bangkokista tullessa mutta lento jatkoi Tallinnaan"
        Mutta kun se sama kone ei jatka Tallinnaan vaan pomppulento, ja matkatavaroita ei voi olla koneessa ilman niiden omistajaa, se on turvallisuussääntö numero 1.
        Toinen ongelma on siinä ettei Seutulassa ole kiitorataa jonne voisi laskeutua, eikä edes lentoasemaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe