Tekaisin tuossa Chili con Carnen helpolla reseptillä. Chilinä käytin kuivatusta chilistä jauhettua punaista ja vihreää vahvaa chiliä. Lempiriisiksi on valikoitunut thaimaalainen Jasmin-riisi. Riisin keittoaika on hyvinkin tarkka varsinkin Jasmin-riisissä, ettei mene liianpehmoiseksi ja hajoa. 13 minuuttia lämmöllä jossa vesi juuri ja juuri kiehuu. Maksimissaan 14 minuuttia. Koostumus säilyy riisinä eikä aromit haihdu taivaalle. https://aijaa.com/NHsAqy
Tuli kokatessa vaan tämä matkailupalsta mieleen, jossa yksi kertoi tunteneensa Hua Hinissa vanhan miehen, joka keitti riisiä peräti 12 tuntia ja myi aamupuurona.
Riisin keittoaika
14
195
Vastaukset
- Anonyymi
Riisit on hyvä huuhdella ennen ja jälkeen keittämisen, että ei ole tuollaisia limaisia toisiinsa tarttuneita.
- Anonyymi
Nuo on nimenomaan irtonaisia, eikä mitään tahmariisiä. Irtonaista ja hyvällä suutuntumalla. Se on vaan 10 sekuntia aiemmin kauhastu riisikattilasta lautaselle, niin on kosteutta edelleen, eikä mitään kuivaa vanhaa tahmariisiä. Niin riisissä kuin pastassa on olennaista että siinä on suutuntuma jossa on sopivasti purtavaa, ettei se ole soseen pehmeää. Puhutaan vain minuuteista liikaa, että se on pilalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nuo on nimenomaan irtonaisia, eikä mitään tahmariisiä. Irtonaista ja hyvällä suutuntumalla. Se on vaan 10 sekuntia aiemmin kauhastu riisikattilasta lautaselle, niin on kosteutta edelleen, eikä mitään kuivaa vanhaa tahmariisiä. Niin riisissä kuin pastassa on olennaista että siinä on suutuntuma jossa on sopivasti purtavaa, ettei se ole soseen pehmeää. Puhutaan vain minuuteista liikaa, että se on pilalla.
Kokeile Numban reseptiä seuraavaksi, ei ole takuulla limaista:
"Keitä puuroa 40 litran kattilassa hiljaisella tulella 12 tuntia jolloin sinne kattilaan tunkeutuu savun maku ja 12 tuntia myöhemmin savupuuro kaadetaan suppilolla muovipussiin ja on valmista nautittavaksi vaikkapa maksapalojen kanssa ja maultaan mahtavaa"
Senssu vielä ruuttaisi sinne hunajaa, lopuksi marinoisi puuron ja tulittaisi sitä kokkotoholla kylkeen. Senssun puuro tarjoillaan 103 asteisena. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nuo on nimenomaan irtonaisia, eikä mitään tahmariisiä. Irtonaista ja hyvällä suutuntumalla. Se on vaan 10 sekuntia aiemmin kauhastu riisikattilasta lautaselle, niin on kosteutta edelleen, eikä mitään kuivaa vanhaa tahmariisiä. Niin riisissä kuin pastassa on olennaista että siinä on suutuntuma jossa on sopivasti purtavaa, ettei se ole soseen pehmeää. Puhutaan vain minuuteista liikaa, että se on pilalla.
Minkälainen suutuntuma on seiskan ribseissä, entä ravuissa, kauanko keität rapuja Tyttö?
Tuon kuvan riisit on toisiinsa tarttunutta mössöä sen takia että ne on keitetty tärkkelysvedessä. - Anonyymi
Puuroriisi on tarttuvaa ja pysttyy syömään puiikoilla kun taas jasmi- basmati ja pitkäriisi on irrallista ja sopii muihin. Riisistä voi tehdä puikoilla syötävämpää jos siihen lisää valmistuksessa kookosmaitoa. En ole kyllä kokeillut kun en syö puikoilla.
- Anonyymi
Jasmiiniriisi on kuin hienovarainen tuulahdus tropiikista. Se on kotoisin Thaimaasta, ja sen hienostunut kukkainen tuoksu tekee siitä täydellisen lisukkeen aasialaisille ruokalajeille. Jasmiiniriisi on pehmeää ja kevyttä, ja sen maku on tarpeeksi mieto täydentääkseen erilaisia makuja ilman, että se varastaa show’n.
Kun valmistelet jasmiiniriisiä, huuhtelu on jälleen avainasemassa. Se estää riisin liiallisen tahmaantumisen ja varmistaa, että sen koostumus pysyy kevyenä ja ilmavana. Jos sinulla on aikaa, voit myös liottaa jasmiiniriisiä noin 30 minuuttia ennen keittämistä. Tämä pehmentää jyvät ja auttaa niitä kypsymään tasaisesti. Keitä jasmiiniriisiä kannen alla noin 12 minuuttia, ja anna sen sitten levätä hetki. Tämä varmistaa, että riisi pysyy irtonaisena ja että sen hienovarainen maku pääsee oikeuksiinsa jokaisessa suupalassa. - Anonyymi
Voi rakas riisinkeittimellä saat jopa 10 kiloa riisiä keitettyä minuuteissa, kunhan saat vain veden kiehumaan, katsos mummeli teki jouluksi riisipuuroa, kivisessä uunissa, joka lämpesi haloilla, illalla puuro uunin ammulla se oli varmista, uuni lämmitti koko asunnon, me pennut tykkäsimme nukkua uunin päällä kun siellä oli niin lämmintä vaikka ulkona oli 30 pakkasta, samalla tavalla paistettiin myös joulukinkku, kaikki laatikot kerralla, kun tuo uuni lämmitettiin kunnolla se lämmitti kaksi kolme vuorokautta, se oli tehty kunnolla.
- Anonyymi
Kahdesta sanasta voisi päätellä, että Numba taas liikkeellä tietoineen, ilman sinistään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahdesta sanasta voisi päätellä, että Numba taas liikkeellä tietoineen, ilman sinistään.
Toki niin olen...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Toki niin olen...
Muistathan Bumbiina ettet koskaan kokkaa kotona ja et ole koskaan vaivautunut kokkaamaan, niin pyydän ettet ala neuvomaan kokkaamisessa ketään siltä pohjalta mitä mummo teki 60 vuotta sitten ja mitä ei tehnyt. Milläs muulla kuin haloilla ne entisaikojen muuratut leivinuunit / kiviuunit olisi lämmitetty kuin haloilla? Valopetrolillako?
Eiköhän se löytynyt se uuni jokaisesta mummolasta kaupunkialueita lukuunottamatta.
Senssusi sanojen mukaan olet siis varttunut junttilassa ja olen uuninpankopoika. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muistathan Bumbiina ettet koskaan kokkaa kotona ja et ole koskaan vaivautunut kokkaamaan, niin pyydän ettet ala neuvomaan kokkaamisessa ketään siltä pohjalta mitä mummo teki 60 vuotta sitten ja mitä ei tehnyt. Milläs muulla kuin haloilla ne entisaikojen muuratut leivinuunit / kiviuunit olisi lämmitetty kuin haloilla? Valopetrolillako?
Eiköhän se löytynyt se uuni jokaisesta mummolasta kaupunkialueita lukuunottamatta.
Senssusi sanojen mukaan olet siis varttunut junttilassa ja olen uuninpankopoika.No mutta kylläpä tämä senssusi onkin paljon sanonut, hurjan paljon, aivan mahdottoman paljon ja aivan kaikesta.
Riisiinkin pistää hunajaa, kannattaapa kokeilla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahdesta sanasta voisi päätellä, että Numba taas liikkeellä tietoineen, ilman sinistään.
Muillahan täällä ei rakkaita ollen, Numballe taas kaikki tuntuu olevan "rakkaita" tai "rakkaita lapsia".
- Anonyymi
Suu hehkuu punaisena ja maitoa saa vain emakon nisästä.
- Anonyymi
Minä hain Lidlistä Chili con carne purkin. Purkki auki ja sisältö pieneen vuokaan ja neljäksi minuutiksi mikroon.
Hyvää oli!
Näin meillä Simonkylässä kokkaillaan.
T: Silkkipaitulimiäs
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1387705Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde381925Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251900- 911623
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801555Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104988- 49920
Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4859Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28820- 33793