virallinen gallup

suomen gallup

pasi vai keke

14

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pasi

      pasi

      • blackmagictiger

        EX-MAAJOUKKUEPELAAJA VALMENTAJANA SAISI SUOMEN PUTKEN YLÖS PÄIN < JA NOSTAISI NUORIA KEHIIN


    • pepe

      Pasi

    • VIRALLINEN

      GAAAABRIIIIIEEEEL OOOOOMAAAAAAAAR BATISTUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    • däni

      jos jompikumpi pitää valita niin se on Pasi

    • susi

      totta helvetissä PASI

    • iita

      pasi

    • Monska

      Ilman muuta Pasi. Jokaikisesta vaihtoehdosta.

      • Wacko

        Kyllä Rautiainen on paras! Tulisi ainakin väriä joukkueen johtoon.


    • Socceri

      Tuskin Palloliitossa ollaan niin lapsellisia, että langettaisiin kotimaisiin vaihtoehtoihin. Euro-Keken ottelut ulkomaalaisia joukkueita vastaan ovat hirveätä katseltavaa (mm. tappio FC Gomelille). Ari "Zico" Hjelm taas on jo hävinnyt jokaisen ottelun etukäteen. Hän antoi mm. käsittämättömiä omia pelaajia vähätteleviä kommentteja ennen Lazio-TamU -peliä.

      Pelkästään jo suomalaisien valmentajaehdokkaiden parantumaton asennevamma tekee sen, että on - ensimmäistä kertaa - syytä ottaa valmentajan valinta vakavasti. Suomella ei ole enää varaa hävitä otteluita etukäteen tai nöyristellä käsittämättömällä tavalla jokaista vähänkin parempaa jalkapallomaata vastaan pelatessa. Suomalaisilla on ylipäänsä mieletön vastaan kitisemisen asenne. Mihinkään ei uskota ennen kuin nähdään ja mitään ei pidetä minään. Esim. osa suomalaisista piti Kreikan EM-kultaa onnenkantamoisena! Unbelievable.. Jos Kreikka voitti kultaa "säkällä", niin varmasti Ranskakin voitti MM- ja EM-kultaa vain sen vuoksi, että olivat onnekkaita koska nythän Ranskalla menee jo selvästi huonommin.

      Jos joku on niin yksinkertainen, ettei usko Suomen juuri koskaan päihittävän Saksaa (!) tai Brasiliaa jalkapallossa, niin on asenteessa jo jotain pahasti vialla. Mites se 2-2 tasapeli Saksaa vastaan muutamia vuosia sitten? Alussa Saksaa vietiin oikein kunnolla, oltiin 2-0 johdossa ja lähellä oli 3-0. Saksa sai kavennettua pelin aika kyseenalaisesta rangaistuspotkusta ja tasoitusmaali tuli hieman yllättäen Carsten Janckerin hienosta kaukolaukauksesta. Kuka väittää, ettei voitto ollut lähellä? Kyllä Suomi pystyy Brasilian päihittämään jos asenne on kohdallaan, mikä edellyttää sitä, ettei kukaan Antti "Vekkuli" Muurisen tapainen moraalin tuhoaja ole valmentajan penkillä torpedoimassa Suomen mahdollisuuksia antamalla kommentteja siitä, kuinka peli ollaan jo hävitty ennen kuin se on edes ehtinyt alkaa. Muistatteko Mursun oudot kommentit siitä, kuinka "Lopussa saatiin kulma" ja "Ennen peliä en edes uskonut tasapeliin"? Näilläkö lausunnoilla valetaan uskoa pelaajiin?

      Ne, jotka eivät usko Suomen pystyvän voittamaan suuria jalkapallomaita eivät enää voi perustella väitteitään. Suomen futiksen lähihistoriasta on todisteita siitä, että toisinaan Suomi venyy suht hyviin tuloksiin. Niistä esimerkkeinä Turkki-Suomi 1-3 (kukahan oli 2002 MM-pronssimitalisti?) Suomi-Englanti 0-0, jo edellä mainittu Suomi-Saksa 2-2, Portugali-Suomi 1-4 (kukahan voitti hopeaa 2004?), Suomi-Belgia muistaakseni niin ikään 4-1 ja Suomi-Kreikka 5-1 (ja kukahan se voitti kultaa 2004?). Jos asenne on väärä, niin kuin Mursun valmentajakauden loppuaikoina, niin tiedetään kyllä miten käy (esim. käsittämätön 0-4 -tappio Hollannille).

      Muutenkin on eriskummallista, että Suomessa pelaajien ja valmentajan on oltava keskenään "kavereita". Mitä muutakaan syytä löydätte kömpelön Mika Nurmelan peluuttamiselle maajoukkueessa kuin hänen ja "Vekkuli-Mursun" välisen ystävyyden? Sitä paitsi on aika uskomatonta kuinka Vekkuli lähti eräässä hiljattain järjestetyssä "nettihaastattelussa" puolustamaan kavereitaan mm. valehtelemalla siitä, ettei nuori lupaus Miikka Multaharju olisi saanut seurassaan ollenkaan peliaikaa. Vastatessaan sitä vastoin siihen, kuinka hänen kaverinsa eivät olleet saaneet peliaikaa, alkoi Mursu manata lähinnä siitä, kuinka valitettavaa tämä oli. Tokihan huomaatte eron? Eli se, kun Kolkka ei Crystal Palacessa saanut peliaikaa oli Mursun mielestä harmillista kun taas se, ettei Multaharju mukamas päässyt pelaamaan johtui liiasta kokemattomuudesta.

      Mitä siihen tulee, että Vekkuli olisi saanut nostettua Suomen FIFA-rankingissa korkealle, niin sanonpa vain hiukan kärjistäen ja ehkä joidenkin mielestä vähän lapsellisestikin, että kyseessä on Palloliiton lanseeraama eteenpäinmenon illuusiotaktiikka. Tämä on kuitenkin valitettavan totta. Lajia juurikaan seuraamattomilta saattaa jäädä huomaamatta se, miten Suomi FIFA:n rangkingissa nousee. Esim. FutisForumilta imuroitavan "Mursu lähtee Arabiaan" -kappaleen lyriikat kertovat tästä osuvasti. Eli siis eteenpäin menon illuusio mahdollistetaan näin: joukkue lähetetään kaiken maailman pilipaliturnauksiin eripuolille Arabiaa ja lähelle tiettyjä lomakohteita esim. Kyprokselle. Näissä turnauksissa pelataan taidoiltaan selvästi Suomea huonompia joukkueita vastaan, esimerkkeinä Bahrain, Oman, Jemen sekä Saudi-Arabia. Juurikin se, että vastassa olevat joukkueet voitetaan helposti tekee sen, että Suomi nousee FIFA-rankingissa. Suomen rankingia nostavat varsinkin voitot Saudi-Arabian kaltaisista joukkueista, jotka ovat saavuttaneet korkean sijansa rankingissa pelaamalla karsintamaanosansa helppoja maita vastaan. MM-kisoissa muuten huomasimme, miten saudeille kävi Saksaa vastaan, 8-0.

      Nämä etelän lämpimät miniturnauspaikat käyvät Palloliiton miehille myös ihanteellisina lomakohteina, joissa saa hankkia itselleen kunnon rusketuksen ja mukamas scoutata pelaajia. On jo jonkin aikaa ollut tiedossa, että Palloliiton henkilökunta on lennättänyt sukulaisiaan näihin kohteisiin ja tuskinpa heidän perimmäinen syy lähteä edellä mainituille lomakohteille on jalkapallo. Sitä paitsi eivät nämä talvella pidettävien etelän miniturnausten paikat ole Palloliiton henkilökunnalle ja heidän sukulaisilleen ainoita lomanviettopaikkoja. Taannoiseen Azerbaidzan-Suomi -karsintapeliin Palloliitto tiedettävästi lennätti liiton rahoilla sukulaisiaan maan pääkaupunkiin Bakuun. Lomamatkahan se oli oikeasti noille sukulaisille.

      Eli varmaan osaatte päätellä sen verran, että Suomen jalkapallon kehnohko tila on paitsi pelaajien ja valmentajien, niin myös päättävän tahon eli Palloliiton syytä.

      • jeejee

        siks mä valitsisinkin pasin


    • Aina onnistuu

      Lunkka nostaa aina joukkueen suoritustasoa.

    • Miikalle tilaisuus

      Miika Juntunen on taktikkojen taktikko, jossa on särmää.

      • ÄSSÄPAKKA

        NO PASI TIETTY..21-PÄÄVALKUKSI TIETTY M-M PAATELAINEN JA MAAJOUKKUEN MAALIVAHTIVALMENTAJAKSI
        PEKKA NURMIO


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe