Mikä olisi voimasuhteet jos

Anonyymi-ap

Koko internet lopullisesti kaatuisi, sähköpostiliikenne katkeaisi, eikä kännyköillä voisi enää soitella. Eikä satelliittiyhteyksiä enää olisi. Eikä ydinvoimalat enää toimisi kun tietokoneet ei toimisi.

Mikä olisi voimasuhde maissa jossa soditaan ja maat joissa tuotetawn aseteollisuutta? Onko jollain maalla edelleen manualinen toimintaan sopiva kalusto kun taitaa kukakuinki kaikki nykyisi toimia digitaallisesti, myös ammusten valmistus.

Kun joskus kuitenkin alkaa ydinaseiden käyttö, joka teoriassa tulee tuhoamaan dikitaalisen toiminnan, mutta ei vältyämättä kaikkialla ole ydinaseiden tuhoa? Joten miten sitten jatkuu sota kun mikään ei toimi käsiaseiden lisäksi?

9

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki teollinnen tuotanto (isommassa mittakaavassa) on digin perässä nykyään. Kaikki.

      Ei ole koneita ja laitteita joista miljoonaluokkaa saisi yksiköitä ulos, olkoon ne sorveja tai ihan mitä vaan. Yksittäiskappaleita voidaan käsin tehdä satoja ehkä tuhansia kappaleita mutta kun sodankäynnissä esim ammusten tarve on sadoissa tai tuhansissa miljardeissa yksiköissä jäisi monta laukausta ampumatta

      Lisäkksi nettiä ei ole yhdessä paikassa vaan se on nimensä mukaisesto WWW world wide web joka koostuu lukemattomasta määrastä päätelaitteita jotka vat yhdistetty toisiinsa ja palvelimiin ”verkolla”. Eli kokonaisuudessaan verkon kaataminen on erittäin haastavaa, miltein mahdotonta kokonaisuudessaan sen laajuuden vuoksi. Sen sijaan yksittäisiä alueita (esim Suomi) pystytään eristäämään verkosta väluaikaisesti tarpeeksi ilkeillä tempuilla. Mutta tuolloinkin yleensä pystytään kaatamaan väliaikaisesti joitain yhteyksiä tai yksittäisiä palvelukeskuksia. Tällöinkin korvaavien yhteyksien luominen on mahdollista, esim Starlinkin kautta kohtuullisen nopeastikin.

      Ukraina on oiva esimerkki tästä. Vaikka ilkeä naapuri yrittää tuhota maan infran, noin pääsääntöisesto koko maassa toimii sähkö, veso ja internet.

      Tämän takia totean, että kysymyksesi ei ole validi eikä siihen pysty vastaamaan. Turvallisuuspoliiittiselta näkökannalta olemme liittoutuneet maailman parhaan (kykenivämmän) puolustuskoneiston sateenvarjon alle ja saamme parasta mahdollista suojaa mm ilkeän naapurin uhitteluja vastaan.

    • Anonyymi

      Ou Jee Ou Jee

    • Anonyymi

      Internetin romahduttamisen sijaan pitäisi keskittyä sähköverkkojen kaataamiseen. Mikään tietokone ei toimi ilman sähköä.

      • Anonyymi

        Eikä akkuja voi ladata ilman sähköä.Mutta joku vois keksiä viimein sen ikiliikkujan....


    • Anonyymi

      Ei tuosta venäjälle mitään hyötyä olisi vaikka ovatkin Ukrainan sodan myötä palanneet 1940-luvulle.

    • Anonyymi

      Se maa joka hallitsee tekoälyn käytön, hallitsee myös muuta maailmaa.

      Suomalainen F-Securestakin tunnettu tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen sanoi radiohaastattelussa että tekoäly tulee olemaan suurempi mullistus kuin mitä Internet oli tullessaan aikoinaan.

      Alla yksi esimerkki siitä mihin tekoäly pystyy...

      "Harvardin yliopiston tutkijat syöttivät tekoälyn kielimallille valtavan määrän dataa Othello-pelin siirroista. Kieli­malli oppii suuresta tekstiaineistosta, pystyy vastaamaan kysymyksiin, tuottamaan tekstiä ja käymään keskusteluja.Se teki kuitenkin jotakin yllättävää.

      Kone kehitti Othellon pelilaudasta sisäisen mallinnuksen ja selvitti jotenkin myös pelin säännöt, vaikka kukaan ei ollut kertonut niitä sille. Kukaan ei ollut kertonut, että mitään pelilautaa tai sääntöjä ylipäätään oli olemassa.

      Harvardin Othello-tutkimus julkaistiin vuonna 2023. Roman Yangarber käyttää sit­ä usein esimerkkinä, kun puhuu tekoälyn kyvykkyydestä. Siitä, kun kone oppii yllättäen odottamattomia asioita."

      • Anonyymi

        Vaikka nämä(kin) tekoälykoneet tarvitsevat sähköä toimiakseen, ehtisivät ne silti aiheuttaa mittavaa vahinkoa osaavissa käsissä ennen kuin joku saa niistä sähköt poikki.


    • Anonyymi

      Eräs asiantuntija sanoikin, että se on pelkästään "enter" takana.

    • Anonyymi

      Tappaahan luoti ilman nettiäkin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe