Kinkku paistetaan 100 asteessa.Kinkku otetaan uunista pois 70 asteisena, vetäytymään pöydälle.
Luotan Hans Välimäkeen
11
99
Vastaukset
- Anonyymi
Niin minäkin, mutta 72 on mulle sopiva.
- Anonyymi
Tiedä välimäestä, luikin näköinen jäbä.
Mutta jotensakin oikeat lämpötilat. Pitää huomioida myös kinkun koko, suuri kinkku vie tietysti kauemmin, jottei kuiva päältä, snadimpi lämpö. Pikkukinkussa voi olla hitusen isompikin.
Paistomittari liki pakollinen.
Kuorrutus asia erikseen. Vähän vähemmän kypsäksi ehkä. Levite pintaan ja kuumassa uunissa loppupaisto.
Aikanaan muutaman kinkun tehnyt. Tyyliin aluksi teurastetaan sika...
Pikku vinkki, ei kannata tönkkösuolata merisuolassa kinkkua, kannattaa hankkia suuri ruisku ja snadisti suolaisella vedellä pruutat a sisään. Vinkki, liikaa ei voi suolaa sisään saada, ylimääräiset valuu kyllä pois. Ruisku ja saa apteekista. Punasuolaukseen tarvitaan salpietaria. Sitäkin kyllä saa apteekista. Ongelma, ostaissa tietosi menevät poliisille ja supoon nykyisin. Salpietaria käytetään myös räjähdys aineisiin, siis pommeihin.
Yks muisto. Aikanaan oli kaasu-uuni. Siihen ei saanut matalaa lämpöä. Hankin pullon hyvää vsop-konua. Nimittäin kinkku piti paistaa siten, vartti uuni päällä, vartti odottelua jne. Pirun hyvä kinkku tuli sille yölle. Eikä edes kankkusta. Lisäks jäi liru konua sinapin tekemistäni varten.
Mutta juu, noilla ohjeellisilla lämpötiloilla ei kinkkua voi kovin pilata. Enkä tiedä välimäestä, ilmeisesti osaa lukea, koska noit lämpötilat lie kaikissa keittokirjoissa.
=DW= - Anonyymi
En ole koskaan kinkkua mittarin kanssa paistanut, enkä tule paistamaan. Kinkkuni pitää olla ylikypsä ja aina olen sen paistanut sen mukaan ja ehdottomasti paistopussissa. Iso kinkku (yli 5kg) ensimmäiset 2 tuntia 200 asteessa ja senjälkeen 150 asteessa 50 min / kilo. Näin olen paistanut jo kohta 50 vuotta ja aina se on viimeistä murua myöten syöty.
- Anonyymi
Ihan miten vain, minä taas luotan omaan kokemukseeni ja paistan kinkun 125 asteessa ja otan pois vasta kun se on noin 78 asteista. En syö raakaa lihaa enkä vetistä kinkkua
- Anonyymi
Siili4 kirjoitti:
77 astetta minullakin se tavoite. Paistopussissa. Tosin en enää paista kinkkua.
100 astetta ja uunistapois 72 asteisena. Pöydälle folioon 10mln, niin lämpö on noin 75.Juomaksi 8 pros karhu olut 1 tai 2. 0,5lt tölkkiä, palkkioksi onnistuneesta työstä.
Anonyymi kirjoitti:
100 astetta ja uunistapois 72 asteisena. Pöydälle folioon 10mln, niin lämpö on noin 75.Juomaksi 8 pros karhu olut 1 tai 2. 0,5lt tölkkiä, palkkioksi onnistuneesta työstä.
Aika vahvat palkkiokaljat sulla.
- Anonyymi
Siili4 kirjoitti:
Aika vahvat palkkiokaljat sulla.
Kyllä, itseasiassa tölkin koko on 0,68.
- Anonyymi
100 astetta pitää kinkun mehevänä. Rasvat ei valu heti pannulle
niinkuin käy kun kuumemmassa paistaa. - AnonyymiUUSI
ettehän te osaa edes paistaa
tätä edes ette osaa
teiltä pitää viedä äänestysoikeus
liha ei karamelisoidu 100 asteessa
eli sokerit on karamelisoitava Maillard-reaktiossa
eri sokerit proteiinit jne eri lämpötilassa joten
noin 160 voisi olla lähtökohta
https://www.nal.usda.gov/research-tools/food-safety-research-projects/11th-international-symposium-maillard-reaction
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S606354- 1003302
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.252616- 212228
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3551798- 271736
- 251530
- 491422
Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua
Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n2261413- 321388