Luotan Hans Välimäkeen

Anonyymi-ap

Kinkku paistetaan 100 asteessa.Kinkku otetaan uunista pois 70 asteisena, vetäytymään pöydälle.

36

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin minäkin, mutta 72 on mulle sopiva.

    • Anonyymi

      Tiedä välimäestä, luikin näköinen jäbä.

      Mutta jotensakin oikeat lämpötilat. Pitää huomioida myös kinkun koko, suuri kinkku vie tietysti kauemmin, jottei kuiva päältä, snadimpi lämpö. Pikkukinkussa voi olla hitusen isompikin.

      Paistomittari liki pakollinen.

      Kuorrutus asia erikseen. Vähän vähemmän kypsäksi ehkä. Levite pintaan ja kuumassa uunissa loppupaisto.

      Aikanaan muutaman kinkun tehnyt. Tyyliin aluksi teurastetaan sika...

      Pikku vinkki, ei kannata tönkkösuolata merisuolassa kinkkua, kannattaa hankkia suuri ruisku ja snadisti suolaisella vedellä pruutat a sisään. Vinkki, liikaa ei voi suolaa sisään saada, ylimääräiset valuu kyllä pois. Ruisku ja saa apteekista. Punasuolaukseen tarvitaan salpietaria. Sitäkin kyllä saa apteekista. Ongelma, ostaissa tietosi menevät poliisille ja supoon nykyisin. Salpietaria käytetään myös räjähdys aineisiin, siis pommeihin.

      Yks muisto. Aikanaan oli kaasu-uuni. Siihen ei saanut matalaa lämpöä. Hankin pullon hyvää vsop-konua. Nimittäin kinkku piti paistaa siten, vartti uuni päällä, vartti odottelua jne. Pirun hyvä kinkku tuli sille yölle. Eikä edes kankkusta. Lisäks jäi liru konua sinapin tekemistäni varten.

      Mutta juu, noilla ohjeellisilla lämpötiloilla ei kinkkua voi kovin pilata. Enkä tiedä välimäestä, ilmeisesti osaa lukea, koska noit lämpötilat lie kaikissa keittokirjoissa.

      =DW=

    • Anonyymi

      En ole koskaan kinkkua mittarin kanssa paistanut, enkä tule paistamaan. Kinkkuni pitää olla ylikypsä ja aina olen sen paistanut sen mukaan ja ehdottomasti paistopussissa. Iso kinkku (yli 5kg) ensimmäiset 2 tuntia 200 asteessa ja senjälkeen 150 asteessa 50 min / kilo. Näin olen paistanut jo kohta 50 vuotta ja aina se on viimeistä murua myöten syöty.

    • Anonyymi

      Ihan miten vain, minä taas luotan omaan kokemukseeni ja paistan kinkun 125 asteessa ja otan pois vasta kun se on noin 78 asteista. En syö raakaa lihaa enkä vetistä kinkkua

      • 77 astetta minullakin se tavoite. Paistopussissa. Tosin en enää paista kinkkua.


      • Anonyymi
        Siili4 kirjoitti:

        77 astetta minullakin se tavoite. Paistopussissa. Tosin en enää paista kinkkua.

        100 astetta ja uunistapois 72 asteisena. Pöydälle folioon 10mln, niin lämpö on noin 75.Juomaksi 8 pros karhu olut 1 tai 2. 0,5lt tölkkiä, palkkioksi onnistuneesta työstä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        100 astetta ja uunistapois 72 asteisena. Pöydälle folioon 10mln, niin lämpö on noin 75.Juomaksi 8 pros karhu olut 1 tai 2. 0,5lt tölkkiä, palkkioksi onnistuneesta työstä.

        Aika vahvat palkkiokaljat sulla.


      • Anonyymi
        Siili4 kirjoitti:

        Aika vahvat palkkiokaljat sulla.

        Kyllä, itseasiassa tölkin koko on 0,68.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, itseasiassa tölkin koko on 0,68.

        Noh. Palkkionsa kullakin.


    • Anonyymi

      100 astetta pitää kinkun mehevänä. Rasvat ei valu heti pannulle
      niinkuin käy kun kuumemmassa paistaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        150 astetta ja pois 72 asteessa.


    • Anonyymi

      Se paistokinkun haju on niin ällöttävä ettei sitä voi montaa tuntia haistella. Ostan pienen valmiiksi paistetun kinkun jos ylipäätään kinkun himo tulee.

    • Anonyymi

      Kävin äskettäin Kirkkonummen prismassa kinkkuostoksilla. Kauppias odotteli minua jo aulassa kahden viehättävän työntekijän kanssa.

      "Herra Soini, tulitte ilmeisesti myymäläämme joulukinkkuostoksille?"

      - Kyllä.

      Toinen työntekijä otti takkini ja lähti seuraamaan meitä.


      Kävellessämme kohti kinkkuosastoa, ja henkilökunnan tyhjentäessä reittiämme asiakkaista, kauppias pahoitteli ylimääräistä hälinää ja kyseli perheen kuulumisia, oliko raskas työpäivä takana jne. Lähestyessämme kinkkuosastoa, huomasin henkilökunnan suihkivan ilmaan Jotain ainetta. Kauppias kertoi että työntekijät suihkuttavat hajunpoistajaa tuntia aikaisemmin myymälässä asioineiden demariäänestäjien jäljiltä, jotka olivat käyneet raapimassa HK:n juhlakinkkuja pitkillä kynsillään, jonka jälkeen poistuivat vartijan saattelemina.

      Saavuimme kinkkuhyllyille, ja kauppias esitteli harmaasuolattuja juhlakinkkuja joita demarit eivät olleet ehtineet raadella kuin ahmat.

      - Näytänkö minä mieheltä joka syö jotain tusinakinkkua, kysyin.

      Toinen työntekijöistä katsoi kauppiasta ja pudisteli päätään häpeissään.
      Kauppias tajusi heti mokansa ja vei minut nopeasti pois demarikinkkualtaalta pahoitellen syvästi. Sillä välin toinen työntekijä oli hakenut minulle kylmän oluen jonka kaatoi tuoppiin ja ojensi minulle.

      - Tässä olisi Tammisen luomukinkkuja, näissä ei ole laitapuolen kulkijoiden raatelujälkiä, sillä nämä ovat varakkaille ihmisille.

      Käskin toisen työntekijän lopettaa hartioideni hieromisen siksi aikaa että valitsen sopivan kokoisen porsaanpalan itselleni.

      Valitsin kinkun joka painoi tasan kolme kiloa.
      Tytöt katsoivat minua ja kinkkuani himokkaasti, toinen heistä avasi työpaidan kaksi ylintä nappia ja puri alahuultaan. Toinen otti kihlasormuksen sormestaan ja iski minulle silmää. Kävellessämme kohti kassaa, ihmiset ottivat valokuvia ja halusivat koskettaa minua.
      Kassoilla oli puolustusvoimien soittokunta, joka kajautti porilaisten marssin kun kauppias laski kinkkuni hihnalle. Ihmiset ympärillä laskeutuivat korkeaan polviasentoon ja painoivat päänsä alas kunnioituksesta. Monet itkivät liikutuksesta.

      Vedin povitaskustani asiakasomistajan VIP-kortin, ja ihmiset haukkoivat henkeään. Salamavalot välkkyivät ympärilläni. Soittokunnan jäsenet ampuivat kunnialauksuksia kattoon.

      Yhdysvaltalainen Times -lehden toimittaja otti valokuvia kun maksoin kinkun pankkikortilla.
      Kauppias liikuttui kyyneliin ja kertoi että ei tule ikinä unohtamaan tätä hetkeä. Lyhyen hiljaisuuden jälkeen hän kokosi itsensä ja lähti kantamaan tuoresuolattua luomuporsaan kinkkuani parkkipaikalle, jossa poliisit yrittivät hallita ihmismassoja usean partion voimin. Naiset heittelivät pikkuhousuja ja ojensivat minulle vauvojaan. Miehet katsoivat kunnioittaen. Jotkut menivät niin sekaisin että alkoivat hakata toisiaan.

      - Autosi on pesty, tankattu ja huollettu. Se on vähintä mitä voimme tehdä, sopersi itkuinen kauppias.
      Kiipesin pornstarterin etupenkille, käynnistin, ja lähdin ajamaan ihmisten keskelle rajattua käytävää pitkin kahden poliisiauton perässä. Perässäni ajoi toiset kaksi poliisiautoa, aina Siuntion hotellille asti.
      Hotellin henkilökunta halusi vielä parkkipaikalla ottaa kuvia minusta ja kinkusta, ennenkuin suljin sivuoven ja jätin Mp5:lla ja luotiliiveillä varustetut poliisit vartiointitehtäviin yöksi auton viereen.

      • Ja Hans Välimäki taputti karvaisia käsiään.


      • Anonyymi

        Sitten heräsit ja kompuroit kuselle


    • Anonyymi

      Pekka Terävän ohje on minulla käytössä.Psidtolämpötils 80 astetta, kinkku pois uunista 68 asteessa.

    • Anonyymi

      Suomalainen kinkku on aivan luokatonta.

      • Anonyymi

        Ostin Tanskalaisen.


    • Anonyymi

      Ostin valmiin, ei tarvi muuta kun syökästä pois.

    • Anonyymi

      Pidän välimatkaa enemmän, sillä hiljaa hyvä tulee.

      • Anonyymi

        Sama juttu, tein viime jouluna itse kaiken.Nyt valmiit kahdelle aikuiselle juomineen 130€. Paikallinen pitopalvelu tuo aattona klo 14.00, mukana myös ruokailuvälineet.


    • Anonyymi

      Sika surkeinta lihaa mitä kaupasta saa
      Haram

    • Anonyymi

      Uunissa neljän ja puolen kilon kinkku. Pidin ensin puoli tuntia 200 asteessa ja sitten vähensin 125:een, pidän kuusi tuntia eli 1,5 t/kg. Siinä vaiheessa kurkkaan ja katson onko mittari on 78. Otan pois tai jatkan. Keskellä yötä, siitä tulee joulun tuntu, meinaan syödä pari viipaletta. Tässä mietin annanko vetäytyä aamuun vai kuorrutanko saman tien.

    • Anonyymi

      Tanskalainen on ihan kuraa ei siitä saa parmalaista herkkua.

      • Anonyymi

        Minkäs maalainen on sulle hyvää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkäs maalainen on sulle hyvää?

        Parma on kaupunki Parman maakunnassa Emilia-Romagnan alueella Pohjois-Italiassa.

        Juntti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parma on kaupunki Parman maakunnassa Emilia-Romagnan alueella Pohjois-Italiassa.

        Juntti.

        Kyllä mä sen tiedän mutta et vastannut kysymykseen . Junttien juntti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä mä sen tiedän mutta et vastannut kysymykseen . Junttien juntti.

        Seniili taidat olla kun et kerrasta ymmärtänyt


      • Anonyymi

        Olen tehnyt Tanskalaisen kinkusta kuivattua kinkkua,muuten hyvä mutta suolaa oli reilusti.ensin pidin kellarissa suolassa ja sitten vanhan riihen orrelle keväällä roikkumaan.


    • Anonyymi

      Boomerilla on luetun ymmärtämisessä ongelmia.

      • Anonyymi

        74 asteessa otin pois. KUIVA KUIN PAJAHANSKA,


    • Anonyymi

      Kinkkuja on kahdenlaisia,on luuton ja luullinen. Tuo missä on luu mukana niin kypsyy sisältä herkemmin koska se luu kuumentaa kinkun ydintä. Se luuton vaatii pitemmän paistoajan,voin kokemuksesta sanoa että 1,5 tuntia per kilo on min paistoaika 150 asteisessa lämmössä. Luulliselle kinkulle riittää 1 tunti per kilo 150 astetta lämpöä. En ole koskaan käyttäny mittaria ja näin se on aina onnistunut,tietysti kinkku pitää olla huoneen lämpöinen kun alkaa paistelemaan. 5kg kinkku ollu joka Joulu,kaik on aina menny parissa päivässä.

    • Anonyymi

      Onneksi paskajoulu on ohi

    • Jouluhan se oli tämäkin. Onneksi ehdin valmistella kodin ennen joulua jotta jotain joulufiilistäkin oli.

      Leikkaus aatonaattona. Haava jäi vuotamaan kirkasta verta. Noh, joulunväristä se on verikin.

      Selkä vihoitteli sekin. Kun näistä joulunpyhistä selvittiin iski kunnon romuska. Mies sairasti ensin ja tietenki se minuunkin tarttui. Ei ole moneen vuoteen ollutkaan.

      Niin että kinkku. Eipä ole oikein jouluruoat maistuneet. Valmiit kinkkusiivut, siinäpä se. Ei tarvinnut huolehtia itse paistamisesta.

      Ilon pilkkuna pikkuisten laittamat jouluiset videot. Toisessa laulavat kolmisin joululaulun ja toisessa äitinsä säestää pianolla kun soittavat viululla.

      Edessä uusi vuosi 2025.
      Hyvää Uutta Vuotta!

      • Anonyymi

        Lisään vielä että kotitestissä korona positiivinen. Että semmosta.
        Siili4


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kantaa asetta

      Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup
      Ähtäri
      63
      4675
    2. Mies mitä ajattelet naisista?

      Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.
      Ikävä
      127
      3033
    3. Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?

      Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua
      Tuusniemi
      47
      2920
    4. Kerro kaivattusi

      Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.
      Ikävä
      65
      2237
    5. Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.

      Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu
      Maailman menoa
      446
      1886
    6. Järkyttävä tieto Purrasta

      Purra tapasi nykyisen miehensä täällä. Suomi24:ssä! Tulipa likainen olo. Nyt loppuu tämä roikkuminen tällä palstalla.
      Maailman menoa
      75
      1469
    7. Rakastan sua

      Tiedäthän sen ❤️😢
      Ikävä
      62
      1327
    8. Onko sulla mua enää yhtään ikävä

      Etkö halua enää yrittääkään?
      Ikävä
      63
      1251
    9. Toinen toista

      Hyvää sunnuntai huomenta susi rinssiltä 🤴🏼☕❄️⚜️❤️
      Ikävä
      261
      1097
    10. 45
      1008
    Aihe