Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kuinka lopettaa unihalvaukset?

pog

Eli lyhyen ajan sisällä kolmas unihalvaus tuli yöllä. Voiko niistä jotenkin päästä eroon? Jostain luin, että kyljellään tai mahallaan nukkuminen auttaisi asiaan,..Ovat todella voimakkaita ja kestävät kauan. En kuule enkä näe harhoja (en saa edes silmiä auki), mutta jotenkin tunnen, että huone on täynnä kaikenmaailman pahoja henkiä ja avaruusolentoja, sydämensyke nousee varmasti yli kahdensadan, ja vasta halvauksen jälkeen tajuan mistä on kyse ja tulen takaisin järkiini. Todella epämiellyttävä kokemus. Minkälaisia keinoja on estää noita kohtauksia?

8

2516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blää blää

      moikka!
      ootkohan saanut jo vastauksen jostain? No jokatapauksessa...eli en tiiä onks sul samoja mitä mulla noi "unihalvaukset" mut mulla on esiintynyt niitä ajoittain niin kauan kuin muistain. Oon nyt 21.

      Aikasemmin pelkäsin niitä, enkä tiennyt et mitä ne on ja mistä ne johtuu. Tuntu et kukaan ei tajunnut kun selitin niille noista. Mulle ainakin käy tai oikeestaan kävi aina niin, et menin ihan paniikkiin kun yhtäkkiä en pystynytkään liikkumaan. Tavallaan niinkuin nukahdin ja sit heräsin ja en pystynytkään liikkumaan ja ympäriltä kuulu millon minkäkinlaisia ääniä. Oli tosi ärsyttävää!

      Sit selitin niistä kerran koululääkärille ja se sit vaan sano että ne johtuu kuulemma siitä että on niin väsyksissä (kroppa) että nukahtaessa vartalo rentoutuu nopeemmin kuin mieli tai jotain sinnepäin...Kandee varmaan käydä juttelees terkkarin tai lääkärin kaa jos noi alkaa häiritä sun nukkumistas oikeen kunnolla.

      Ite oon päässyt noista eroon oikeesetaan silleen että mulla alko mennä hermo noihin "halvauksiin" ajattelin sit vaan että voi nyt vittu! ollaan sit liikkumatta tässä! sit tavallaan paniikki meni ohi ja herään oikeen kunnolla.

    • Sobs

      Ompas vanha keskustelu mut vastaampa silti jos joku muu vaikka sattuis lukemaan.

      Eli itellä on kans vähä turhanki usein noita unihalvauksia, nukun oikeestaan aina kyljellään et en usko et sillä asennolla on väliä. Miulla myös sellasia et en saa edes silmiä auki, mutta uni on silti todella todellinen, "nään unta että oon nukkumassa" omassa sängyssä, omassa huoneessa. Itellä auttaa et lukee ja ettii tietoo ni sieltä unen seasta jotenkin tajuaa, et ahaa eipäs tämä olekaan totta ja sit yrittää vaikka huutaa ja ravistella itteää. Potkia pahoja henkiä naamaa ja kirota tms. Tai vaikka heittää lisää bensaa liekkeihi ja yrittää ajatella et vittu koitapa tehä tästä pahempaa, antakaa tulla pahat hahmot päälle, uskallatteko mitä!? Parasta on vaan opetella itselle sopiva keino herättää itsensä/ antaa halvauksen mennä ohi.

      Ne on vittumaisia ja ihan saatanallisen pelottavia, varsinkin ku ovat niin todentuntuisia eikä huoneessa ole mitään yliluonnollisia piruja tai avaruusolentoja vaan uhkaava ihmishahmo. Kaikille kenellä näitä on, ni oon pahoillani ja I feel you mut niihi ei kuole ja niistä voi päästä eroon!

    • 77787643

      Kärsin nuorempana unihalvauksista. Kun sain vaivoin kielen hampaiden väliin ja onnistuin hiukan puraisemaan kieltä, laukesi unihalvaus heti. Lopetin selälläni nukkumisen, eikä oireita ole sen jälkeen ollut.

    • piipaapiipaa

      2005 kirjoittanut henkilö on varmaan kiinnostunut ?
      tilanne meni "ohi" jo...

    • mouhohioh

      Ihan sama mitenpäin nukun,halvaus tulee väkisin. Eilen koin elämäni ehkä ahdistavimman halvauksen ja samalla lensin ulos kehostani ja voi vittu miten pelottava kokemus. Yleensä en pelkää noita,mutta eilinen oli kyllä vähän liikaa mullekkin. Yliväsymys on se joka noi aina aiheuttaa.

    • uneton_unessa

      Ei niitä voi lopettaa, mutta voit yrittää vähentää niitä. Unihalvaus on ihan luonnollinen bugi ihmisaivoissa. Muutamaa kikkaa voi yrittää

      1. klo 20:00 "sääntö". Lopeta arkiaskareet ja muut iltatouhut sekä kaikenlainen velvollisuuksien, keskeneräisten asioiden, huomisen tehtävien jne. pohdiskelu n. klo 20:00. Tästä eteen päin alkaa velvollisuuksista ja vastuista vapaa rentoutuminen ja pieni hetki itselle. Se valmistelee sut hyvään, tai ainakin vähän parempaan, uneen.

      Koskee myös iltapaloja, iltakaljoja, iltakahvia yms. Myös vihreät kasvikset, c-vitamiinipitoiset hedelmät ja marjat sekä mehut syytä jättää pois. Kamomillatee tosin on suotavaa. Itse juon usein tunnin tai pari ennen nukkumaanmenoa 4:n pussin kamomillateen. Maku on hirveä, mutta maun takia tuskin kukaan sitä heinävettä juokaan.

      3. Tuuleta makkari ennen nukkumaanmenoa, äläkä kasaa liikaa tyynyjä pään alle. Yksi riittää, kunhan ei ole 10 vuotta vanha lettu. Mulla on sillointällöin käynyt niin, että kun niska on liian jyrkässä kulmassa, niin saattaa kielen tyvi painua kurkun takaosaan. Muistan monia unia, kun tein paniikissa tukehtumiskuolemaa. Sitten kun siitä säpsähtää hereille tajuaa virheensä.

      4. Vie puhelin ja sähkölaitteet kauemmaksi. Elektromagneettinen säteily häiritsee aivojen toimintaa.

      5. Älä katso televisiota, älä kuuntele radiota, äläkä tekstaile tai katso facebook-päivityksiä juuri ennen nukkumaanmenoa. Hiljaisuus on parasta, mitä aivoillesi voit antaa ennen nukahtamista.

      6. Yritä nukkua kyljelläsi mieluummin kuin selälläsi tai vatsallasi. Jos koet unihalvauksen, se on siedettävämpää kyljellään. Vasemmalla kyljellä nukkuminen auttaa myös mahdollista vatsan sisällön nousua ruokatorveen.

      7. Huolehdi siitä, että uni on säännöllistä ja riittävän pitkää, koska myös sisäinen kellosi on säännöllinen. Nukkumisen venyttäminen puoleen yöhön tietenkin sotkee rytmiä ja uni jää lyhyeksi ja voi olla myös huonolaatuista.

      Paremmin sanottu kuin tehty? Se on ihan itsestäsi kiinni. Toki voit jatkaa puuhastelua, syömistä ja juomista, murehtimista, seuraavan päivän suunnittelua, fasettamista jne. vaikka pikkutunneille asti ja syöttää itsellesi tekosyitä valvomisellesi. Valvominen on myös koukuttavaa. Mukava istua koneella puolen yön jälkeen, kuten juuri itsekin teen :) Tosin olen yövuorossa...

    • Nukkumatinparaskaveri

      Itse kärsin vuosia unihalvauksista(5-7 kertaa viikossa) enkä saanut niitä pois kuin juomalla alkoholia pari annosta ennen nukkumaan menoa, niin huomasin vahingossa että kun satuin kokeilemaan puolivahingossa kannabista niin pari viikkoa sai olla ettei unihalvaksia tullut, otin sitten kuurin että yksi jointti viikossa puolen vuoden ajan ja sen jälkeen unihalvaukset oli tiessään.

      Sen jälkeen tuli uutena oireena että säpsähdän hereille aina ennen nukahtamista että rinnasta ottaa, ne selvisi tutkimuksissa vaarattomiksi lisälyönneiksi mutta tuntuivat unenpöpperössä lähinnä sydänkohtaukselta. Lääkäristä olisivat määränneet beetasalpaajia päivittäiseen käyttöön että nukutuksi saa mutta en halunnut näin nuorena alkaa lääkkeitä popsimaan. Halusin yrittää ensin jotain muuta.

      Satuin kerran kaupasta ostamaan luontaistuote puolelta vai mikä lie magnesium tabletteja, joita olen syönyt päivittäin kuurilla. Magnesium kuurin aloittamisen jälkeen säpsähtelyt tiessään, rytmihäiriöt tiessään ja tietysti unihalvauksistakaan ikävä muisto vain.

      Toivottavasti näistä vinkeistä on jollekulle apua, silä itse yhden vuosia kestävän nukkumishelvetin läpi käyneenä voin sanoa että on se mahtava nukkua taas kuin pikku vauva!

    • Kauniitauniataas

      Kannabis auttaa kyllä unihalvauksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe