Aihealueet

Listaukset

  Hiekkapuhallus

  eiauta

  Hiekkapuhallus on väärä tapa alkaneen ruosteen poistoon auton alustassa.
  Hiekka jää saumoihin ja rakoihin ja kiihdyttää alkanutta ruostumista.
  Ruostumiseen auttaa parhaiten sitkeä öljy kerran vuodessa.

  7

  18054

   Vastaukset

   • ei sitä ruotumista millään liemellä voi pysäyttää. kyllä se on rahojen haaskausta ruosteista peltiä liemillä löträillä. niin pitkään kun rautaa on jäljellä kotteron pohjassa on hiekkapuhallus ainut konsti saada ruoste pois. puhallettu ja maalattu pelti ei enää ruostu vaikka ei massaisikaan. saumat missä on monta peltiä päällekkäin ei pääse puhaltamaan ja niissä on ainut tapa hidastaa ruostumista koteloaineella esim. tectyl ML.
    puhdas ja kuiva kvartsihiekka ei lisää ruostumista ja eipä niihin koteloihin paljoa sitä hiekkaa menekkään altapäin puhaltaessa ellei ole suuria koritulpan reikiä ja vartavasten pöllytä sinne. olen puhaltanut yli 2000 autoa viimeisen 7 vuoden sisällä eli pieni aavistus asiasta on...

    • Tommonen kokemus alata.. jos vielä seuraat vanhoja foorumeita. oisko jotain materiaalia valmiiksi kirjoitettu koneelle? mistä hyvä aloitttaa??? ei paljoo paina mikä on paras merkki tai pitääkö tappiksen vai halpahallin maali paremmin. Ei viittis ampua suoraan kymmentä kiloa hiekkaa kadettiin. mietin vaihtoehtoa: Osta monta erilaatusta kissapissahiekka pussia (3-5kg) ja katson millä hiekan koolla lähtee parhaiten. Päälle näin alustavasti (parasta) teho spraytä että saada kunnolla nostettu

     pemansi

     ps. aloitan varmaan uuden keskustelun tästä jos tämä on kovin vanha ja kulunut..   • Sitkeä öljy kerran vuodessa on hyvä neuvo niille, joilla on siihen mahdollisuus. Myös minä harrastan sitä hiekkapuhalluksen ohella.

    Hiekkapuhalluksesta omat kokemukset ovat hyviä. Peltejen välejä ei kuitenkaan pysty hiekkapuhaltamaan. Hiekkapuhaltamalla putsaa sellaiset hankalankin muotoiset kohteet, joita ei muuten ole kovinkaan helppo putsata. Pintakäsittelystä riippuen ajoissa hiekkapuhalletusta saa uudenveroisen ellei paremmankin kuin uutena.

    Itsellä on joissain autoissa lähtenyt ilmansuodattimen kotelo ruostumaan. Esimerkiksi tämä kotelo on helppo hiekkapuhaltaa kun ottaa sen irti ja saa maalattua sen sillä tapaa kuin haluaa.

    Kunnollisilla hiekkapuhalluslaitteilla putsaa harrastajakin yhdessä päivässä autosta melkoiset ruostevauriot jos on etukäteen ottanut selvää missä ne sijaitsee. Hiekkapuhallus sopii pienillä imevillä tai hiekkaa kierrättävillä pistooleilla myös aivan pienempiin kohteisiin.

    Hyviä kokemuksia on varsinkin tuollaisen Zinga nimisen aineen käyttämisestä hiekkapuhalletulla pinnalla - olen käyttänyt sitä sekä ainoana pintakäsittelynä, että pohjamaalin tapaan:
    http://www.scanferro.fi

    • Ei hiekkapuhalluksen pidä ruostumista estää, ei se mikään hoito ole. Sillä saadaan pois ruoste ja näkyviin paljas pinta. Siitä näkee sitten kukin monta neliöö puhdasta peltiä pitää tilata.


    • mr kirjoitti:

     Ei hiekkapuhalluksen pidä ruostumista estää, ei se mikään hoito ole. Sillä saadaan pois ruoste ja näkyviin paljas pinta. Siitä näkee sitten kukin monta neliöö puhdasta peltiä pitää tilata.

     No nyt tuli homman ydin vihdoin viimesellâ kirj;lla todettua, mutta sit alkaa nopea puhtaan pinnan suojaaminen, mitã voi suojata( muut korjata), muuten iskee happimolekyylit ja radikaalit kiinni ja palamisilmiö alkaa taas.Esim.Löwe rost primeri perâân, pintamaali ja massa lopuksi..jotkut tyytyy öljyn ja rasvan sekotukseen tai kotelosuojaan(juokseva musta) terãketjuöljysekotukseen.


   • Hiekkapuhallus on oikea tapa poistaa alkanut ruoste auton alustassa. Kymmeniä autoja puhallettu ja käsitelty ja kukkaan ei oo valittanu - vanhimmat tehty 15 vuotta sitten ja koslat edelleen liikenteessä :)

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    337
    8005
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    2903
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    81
    1519
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    1000