Tykkäätkö rosollista ? Teetkö sen itse ?

Anonyymi-ap

Mitä sinun rosolliisi tulee ? Minun rosollissani on paljon sipulia ja vähän omenaa
muun lisäksi.

18

270

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä se muu sinulla on? Minä kyllä tykkään rosollista ja teen sitä itse. Siihen tulee etikkapunajuurta, keiteyttyä peru naa ja porkjanaa ja suolakurkkua. Plus pinkki kermakastike.

      • Anonyymi

        Minä en etikkapunajuuria käytä rosolliin.


      • Anonyymi

        Se muu on ne pääaineet eli tavallinen punajuuri, porkkana, peruna ja suolakurkun paloja.
        Kermakastiketta ei laita. Se on jotenkin ihan outo juttu mielestäni kylmien
        juuresten kanssa.


    • Anonyymi

      Tykkään. Teen. Ihan normireseptin aineksista. Silliä enkä sipulia sekaan pane, ne ovat tarjolla erikseen (sipulisilppu & hillosipulit). Vaaleanpunaista kastiketta tietty. Maksapatee sopii tosi hyvin rosollin seuraksi, mielestäni.

      • Anonyymi

        Minun rosollini on ns sillisalaatti, silppuan sillifileen mukaan. Perunaa, punajuurta, porkkanaa, sipulia, omenaa, juustoa pieninä kuutioina.Tänä vuonna ostan valmiina, jos löydän kaupan hyllyltä. Lisään joukkoon puuttuvat.
        Maksapatee on ihan hyvä sillisalaatin kaveriksi minunkin mielestäni.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun rosollini on ns sillisalaatti, silppuan sillifileen mukaan. Perunaa, punajuurta, porkkanaa, sipulia, omenaa, juustoa pieninä kuutioina.Tänä vuonna ostan valmiina, jos löydän kaupan hyllyltä. Lisään joukkoon puuttuvat.
        Maksapatee on ihan hyvä sillisalaatin kaveriksi minunkin mielestäni.
        Mkr.

        Siis juustoa? Tuo on ihan outo lisä rosollissa. Mitä juustoa, käykö edam?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis juustoa? Tuo on ihan outo lisä rosollissa. Mitä juustoa, käykö edam?

        Emmentalia .se vetää itseensä kosteutta. Teen kastikkeen erikseen. En sekoita sitä rosolliin.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Harvemmin itse

      Pidän kyllä paljon rosollista, kesät talvet. Rosolli erinomaista grillikyljyksen ja keskarin kans.

      Kesäisin sitä ei saa kaupasta, pitää tehdä itse. Sinällään helppo homma, pirusti vaan pilkkomista.

      Kaupan rosolli niinkuin pohja, siihen pitää lisätä jotain, ainakin kastike. Helpoin on etikka ja kerma. Mieluusti mustapippuria ja pikku suola.

      Hyvä on muuten kylmäsavulohi, ite pidän enenpi, kuin sillistä.

      Ennenkin kai mainostanut hittireseptiäni. Porkkana, punajuuri, omena, saksanhkinä, etikkainen majo. Ehkä maustekurkkua ja sipulia. Suolaa ja pippuria.

      Rosollia sais olla kaupassa myynnissä koko vuoden.

      =DW=

    • Anonyymi

      Minunkin mielestäni rosolli sopii joka vuodenaikaan ja on muunneltavissa, kuten edelliset kirjoittajat kertovat . Saksanpähkinöitä lisäilen muihinkin salaatteihin , miksen voisi rosolliinkin, niistä saa mukavaa suutuntumaa ja proteiinia. Vuohenjuusto ja punajuuri sopivat toisilleen, samoin feta, Makriinan vaihtoehto varmaan myös.

      Käytän yleensä rosolliin keitettyä punajuurta ilman etikkaa, napakaksi keitettyä porkkanaa, omenaa tai päärynää ja herkkukurkkua. Kuutioin ne pieniksi eri rasioihin ja yhdistän vasta ennen tarjoilua, näin kauniit värit eivät sekoitu. Kermavaahtokastikkeen tarjoan erikseen, itse sitä en oikeastaan edes kaipaa, enkä silliä salaattiin sekoita myöskään. Joulurosollin teen noin , muulloin saatan paahtaa juurekset ensin uunissa.

      Sanojen alkuperät kiinnostavat. Varsinais-Suomessa on nimityksenä ollut sallatti, eipä taittu muuta salaattia entisaikaan tunteakaan. Pohjanmaalla on sanottu sinsalla tai silsalla, lyhenne ruotsin sillsalladista. Rosolli-sanan pohjana on venäjän suolausvettä merkitsevä sana.

      Vielä marttavinkki: Jos rosollia jää, siitä saa tehdyksi borssikeiton , vaikkapa kinkunrippeiden höystämänä.

      Ramoona

      • Anonyymi

        Nyt on telkkarin 3 kanavalla Madter Chefissä rosollikilpailu. Julkkikset väsää rosolleja. Yhden kilpailijan tukka roikkuu ruuassa ja meikit tippuu sinne myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on telkkarin 3 kanavalla Madter Chefissä rosollikilpailu. Julkkikset väsää rosolleja. Yhden kilpailijan tukka roikkuu ruuassa ja meikit tippuu sinne myös.

        Yöäk. Onneksi en katso. Ruuanlaittajan huikset pitää olla kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yöäk. Onneksi en katso. Ruuanlaittajan huikset pitää olla kiinni.

        Minä katsoin ja kauhistuin Myös sen botoksihuulen kynnet oli melkein kymmensenttiset , ei pitäis ottaa ruoka ohjelmiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä katsoin ja kauhistuin Myös sen botoksihuulen kynnet oli melkein kymmensenttiset , ei pitäis ottaa ruoka ohjelmiin.

        Yeap, rakennekynsillä ei pitäisi olla asiaa keittiöön sen enempää kuin hoitotyöhönkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yeap, rakennekynsillä ei pitäisi olla asiaa keittiöön sen enempää kuin hoitotyöhönkään.

        Ei myöskään irtoripsiä, lävistyksiä eikä tatuointeja. Moni ammattikokki tännä tatskoja, kuvottavaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei myöskään irtoripsiä, lävistyksiä eikä tatuointeja. Moni ammattikokki tännä tatskoja, kuvottavaa!

        Well, lävistys ei yleisesti ole kädessä, jolla ruokaa tehdään. Eivätkä tatuoinnit tipahda ja tartu ruokiin. Jotta ...


    • Anonyymi

      En tee jouluruokia ollenkaan. Kaupasta saatan itselleni jotain ostaa jo ennen joulua. Jouluna syömme aikuisten lasteni kanssa itse valmistamiamme tortilloja.

    • Anonyymi

      Kaupan rosolleista puuttuu sipuli, sitä haluan rosolliin ja suolakurkkua. Omenakuutiot voisi olla piristäviä.

      • Anonyymi

        "Omenakuutiot" ihan kuuluvat rosolliin reseptin mukaan. Silputtu punasipuli on aattona erikseen astiassa ja kun ruokavieraita ei ole, se menee rosollin sekaan. Suolakurkkua ei syö sillikään, herkku- eli maustekurkku käy hyvin rosollin ainekseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?

      Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.
      Ikävä
      101
      1610
    2. 210
      1487
    3. Ikävä on häntä

      Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos
      Ikävä
      59
      1000
    4. Minkä kultakimpaleen

      Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik
      Ikävä
      31
      969
    5. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      54
      777
    6. Helppo selvittää onko oma täällä

      Laittaa yhden selvän kysymyksen ja jos kukaan ei osaa vastata, niin oikea ei ole täällä. Saa käyttää vapaasti hyödykse
      Ikävä
      49
      755
    7. The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."

      Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut
      Tv-sarjat
      5
      702
    8. Kerroppas nyt

      M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉
      Ikävä
      54
      702
    9. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      40
      696
    10. Tykkäsit nainen

      Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.
      Ikävä
      36
      695
    Aihe