Tykkäätkö rosollista ? Teetkö sen itse ?

Anonyymi-ap

Mitä sinun rosolliisi tulee ? Minun rosollissani on paljon sipulia ja vähän omenaa
muun lisäksi.

18

279

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä se muu sinulla on? Minä kyllä tykkään rosollista ja teen sitä itse. Siihen tulee etikkapunajuurta, keiteyttyä peru naa ja porkjanaa ja suolakurkkua. Plus pinkki kermakastike.

      • Anonyymi

        Minä en etikkapunajuuria käytä rosolliin.


      • Anonyymi

        Se muu on ne pääaineet eli tavallinen punajuuri, porkkana, peruna ja suolakurkun paloja.
        Kermakastiketta ei laita. Se on jotenkin ihan outo juttu mielestäni kylmien
        juuresten kanssa.


    • Anonyymi

      Tykkään. Teen. Ihan normireseptin aineksista. Silliä enkä sipulia sekaan pane, ne ovat tarjolla erikseen (sipulisilppu & hillosipulit). Vaaleanpunaista kastiketta tietty. Maksapatee sopii tosi hyvin rosollin seuraksi, mielestäni.

      • Anonyymi

        Minun rosollini on ns sillisalaatti, silppuan sillifileen mukaan. Perunaa, punajuurta, porkkanaa, sipulia, omenaa, juustoa pieninä kuutioina.Tänä vuonna ostan valmiina, jos löydän kaupan hyllyltä. Lisään joukkoon puuttuvat.
        Maksapatee on ihan hyvä sillisalaatin kaveriksi minunkin mielestäni.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun rosollini on ns sillisalaatti, silppuan sillifileen mukaan. Perunaa, punajuurta, porkkanaa, sipulia, omenaa, juustoa pieninä kuutioina.Tänä vuonna ostan valmiina, jos löydän kaupan hyllyltä. Lisään joukkoon puuttuvat.
        Maksapatee on ihan hyvä sillisalaatin kaveriksi minunkin mielestäni.
        Mkr.

        Siis juustoa? Tuo on ihan outo lisä rosollissa. Mitä juustoa, käykö edam?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis juustoa? Tuo on ihan outo lisä rosollissa. Mitä juustoa, käykö edam?

        Emmentalia .se vetää itseensä kosteutta. Teen kastikkeen erikseen. En sekoita sitä rosolliin.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Harvemmin itse

      Pidän kyllä paljon rosollista, kesät talvet. Rosolli erinomaista grillikyljyksen ja keskarin kans.

      Kesäisin sitä ei saa kaupasta, pitää tehdä itse. Sinällään helppo homma, pirusti vaan pilkkomista.

      Kaupan rosolli niinkuin pohja, siihen pitää lisätä jotain, ainakin kastike. Helpoin on etikka ja kerma. Mieluusti mustapippuria ja pikku suola.

      Hyvä on muuten kylmäsavulohi, ite pidän enenpi, kuin sillistä.

      Ennenkin kai mainostanut hittireseptiäni. Porkkana, punajuuri, omena, saksanhkinä, etikkainen majo. Ehkä maustekurkkua ja sipulia. Suolaa ja pippuria.

      Rosollia sais olla kaupassa myynnissä koko vuoden.

      =DW=

    • Anonyymi

      Minunkin mielestäni rosolli sopii joka vuodenaikaan ja on muunneltavissa, kuten edelliset kirjoittajat kertovat . Saksanpähkinöitä lisäilen muihinkin salaatteihin , miksen voisi rosolliinkin, niistä saa mukavaa suutuntumaa ja proteiinia. Vuohenjuusto ja punajuuri sopivat toisilleen, samoin feta, Makriinan vaihtoehto varmaan myös.

      Käytän yleensä rosolliin keitettyä punajuurta ilman etikkaa, napakaksi keitettyä porkkanaa, omenaa tai päärynää ja herkkukurkkua. Kuutioin ne pieniksi eri rasioihin ja yhdistän vasta ennen tarjoilua, näin kauniit värit eivät sekoitu. Kermavaahtokastikkeen tarjoan erikseen, itse sitä en oikeastaan edes kaipaa, enkä silliä salaattiin sekoita myöskään. Joulurosollin teen noin , muulloin saatan paahtaa juurekset ensin uunissa.

      Sanojen alkuperät kiinnostavat. Varsinais-Suomessa on nimityksenä ollut sallatti, eipä taittu muuta salaattia entisaikaan tunteakaan. Pohjanmaalla on sanottu sinsalla tai silsalla, lyhenne ruotsin sillsalladista. Rosolli-sanan pohjana on venäjän suolausvettä merkitsevä sana.

      Vielä marttavinkki: Jos rosollia jää, siitä saa tehdyksi borssikeiton , vaikkapa kinkunrippeiden höystämänä.

      Ramoona

      • Anonyymi

        Nyt on telkkarin 3 kanavalla Madter Chefissä rosollikilpailu. Julkkikset väsää rosolleja. Yhden kilpailijan tukka roikkuu ruuassa ja meikit tippuu sinne myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on telkkarin 3 kanavalla Madter Chefissä rosollikilpailu. Julkkikset väsää rosolleja. Yhden kilpailijan tukka roikkuu ruuassa ja meikit tippuu sinne myös.

        Yöäk. Onneksi en katso. Ruuanlaittajan huikset pitää olla kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yöäk. Onneksi en katso. Ruuanlaittajan huikset pitää olla kiinni.

        Minä katsoin ja kauhistuin Myös sen botoksihuulen kynnet oli melkein kymmensenttiset , ei pitäis ottaa ruoka ohjelmiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä katsoin ja kauhistuin Myös sen botoksihuulen kynnet oli melkein kymmensenttiset , ei pitäis ottaa ruoka ohjelmiin.

        Yeap, rakennekynsillä ei pitäisi olla asiaa keittiöön sen enempää kuin hoitotyöhönkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yeap, rakennekynsillä ei pitäisi olla asiaa keittiöön sen enempää kuin hoitotyöhönkään.

        Ei myöskään irtoripsiä, lävistyksiä eikä tatuointeja. Moni ammattikokki tännä tatskoja, kuvottavaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei myöskään irtoripsiä, lävistyksiä eikä tatuointeja. Moni ammattikokki tännä tatskoja, kuvottavaa!

        Well, lävistys ei yleisesti ole kädessä, jolla ruokaa tehdään. Eivätkä tatuoinnit tipahda ja tartu ruokiin. Jotta ...


    • Anonyymi

      En tee jouluruokia ollenkaan. Kaupasta saatan itselleni jotain ostaa jo ennen joulua. Jouluna syömme aikuisten lasteni kanssa itse valmistamiamme tortilloja.

    • Anonyymi

      Kaupan rosolleista puuttuu sipuli, sitä haluan rosolliin ja suolakurkkua. Omenakuutiot voisi olla piristäviä.

      • Anonyymi

        "Omenakuutiot" ihan kuuluvat rosolliin reseptin mukaan. Silputtu punasipuli on aattona erikseen astiassa ja kun ruokavieraita ei ole, se menee rosollin sekaan. Suolakurkkua ei syö sillikään, herkku- eli maustekurkku käy hyvin rosollin ainekseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      108
      6937
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4441
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      49
      3885
    4. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3538
    5. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3522
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      190
      3479
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2979
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2684
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      48
      2532
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1924
    Aihe