onko

kalkkia

Onko reumapotilailla kalkkia? Minulla on kalkkia olkapäässä, kun ollut käsissä tulehduksia. Mahtaako liityä reumaan. Isälläni oli reuma, mutta se ei vaivnnut, kun nuorena.

8

5796

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ronja

   Nivelreuman alkuvaiheessa minulla oli tulehdus mm. olkanivelissä. Lääkäri katsoi ultraäänellä ja sanoi siellä olevan myös kalkkia. En muista tarkemmin, mutta lääkäri sanoi sen liittyvän tähän sairauteen. Varmaan siihen voi olla muitakin syitä.

   Nyt molemmissa olkapäissä on alkanut tuntua kipua tietyssä asennossa kyljelläni nukkuessa. En ole vielä päässyt lääkäriltä kysymään, mikä nyt on ongelmana. Juuri pääsin kuukauden kestäneestä jalkaterän kivusta.

   Odottele, toiset varmaan osaavat vastata kysymykseesi paremmin.

   • Ronja

    Minulla oli kyse tällaisesta vaivasta, kun tulehdus oli myös jänteissä ja limapusseissa:

    Kalkkinen tendiniitti tai bursiitti

    Tämä kivulias jännetulehdus esiintyy keskimäärin 8% väestöstä ja sitä luonnehtii kalkkeumien synty jänteiden sisälle tai vieruskudoksiin. Kalkkeumien arvellaan syntyvän joskus pitkittyneiden jännetulehdusten seurauksena, mutta useinmiten kyseessä lienee ns. sisäsyntyinen kalkkeuma, jonka taustalla ainoastaan geneettinen säätelyhäiriö eli toisilla ihmisillä vain jokin solu alkaa tuottaa kalkkia ilman mitään ulkoista syytä. Aika usein kalkkeuman löytyminen voi olla pelkästään ns. sivulöydös eikä tarvitse liittyä mitenkään potilaan oireiluun. Joissakin tapauksissa kalkkeuma voi jänteen sisällä / sen vieruskudoksisssa hajota / revetä, jolloin kiteistä kalkkimassaa voi päästä kiertäjäkalvosimen päällä oleva ns. subacromiaalibursaan. Tuolloin syntyy tyyppillisesti akuutisti erittäin kivulias olka, jossa olanseutua ei voimakkaiden kipujen vuoksi pysty juurikaan liikuttelemaan. Subacromiaalinen sivu-takasuunnasta vapaaseen subacromiaalitilaan annettu kortikosteroidi-puudukeinjisointi auttaa hyvin tuolloin jopa parissa päivässä.


   • avi

    Olen menossa keskiviikkona Jorviin luututkimukseen, missä suoneen tiputetaan radioaktiivista ainetta, mikä hakeutuu luihin ja näin päästään tutkimaan luuranko. Olen surffannut netissä ja saanut aikaiseksi luusyöpädiagnoosin... tutkimus on siis myös syöpätutkimus.
    Ongelma on se, että minulla löydettiin vahingossa viime joulukuussa rintarangasta murtuma, minkä syntyjä syviä ei tiedetä. En muista kaatuneeni niin pahasti. Veren kalkkiarvot ovat ylärajalla, toinen koe oli kyllä alle yläarvon.
    Olen tässä lievästi paniikissa, mutta koska minulla on tuo sama olkapääjuttu ja reuma, yritän ajatella ongelman johtuvan kortisonista ja reumasta.


  • susu

   Mulla on ollut kovia nivelkipuja jo kuukausia ja varsinkin selkä kipeänä.Reumaa ei ole todettu,mutta verikokeissa käydessäni huomattiin että minulla olisi kalkin puutosta?Voisiko olla niin että kalkki sitten imeytyisi jonnekkin niveliin?Että siitä johtuisi tuo puutos?

   • kalkkia

    Olisi todella kiva tietää, että onko verisuonissakin kalkkia. Nyt en ole uskaltanut syödä kalkkia, koska pelkään kertyvän sen joka paikkaan. Määrätyt liikkeet eivä onnistu, kun kalkki ottaa kiinni.


   • Calsium

    En minä usko, että syöty kalkki kertyy niveliin tai mihinkään muuallekaan väärään paikkaan. Toivottavasti keskusteluryhmää seuraavat terveydenhoidon ammattilaiset kertovat, miten asia on.

    Elimistön normaali toiminta vaatii ehdottomasti tietyn määrän kalkkia. Nivelreumaa sairastavilla tarve on normaalia suurempi erityisesti luuston ja lihasten terveyden vuoksi. Käy katsomassa esim. Reumaliiton sivuilta reuma-aapisesta. Muistaakseni reuma ja ravitsemus -kohdassa kerrotaan tarkemmin asiasta.


  • Anonyymi

   Mulla on epäily crest-oireyhtymästä. Paljon tulehduksia juurikin jänteissä ja nyt kädessä kalkkipatteja.

  • Anonyymi

   Auts, mulla oli pään kuvissa kalkkia päässä.
   Mitä ikinä sitten tarkoittaakaan, ei kai mitään vakavaa, kun lääkärit ei sanoneet mitään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   29
   4635
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   319
   2935
  3. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   131
   1688
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1673
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   65
   1583
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   279
   1158
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   111
   908
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   813
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   777
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   81
   745
  Aihe