Suomalainen herkku, perinneruoka veripalttu

Anonyymi-ap

22

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      se on totta, talisanomat on maailman huonoin
      en ole myöskään hesanomien tilaaja ollut enää jotain 10 vuoteen

      kerran ostin talisanomat mutta siitä on
      valehtelematta
      50 vuotta, miksi tiedän päivälleen

      se tapahtui joulukuun alussa 1974
      kun eräs tunnettu kokoomuslainen kuoli
      sen jälkeen en ole ostantu

      • Anonyymi

        Persu on aivan kaheli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persu on aivan kaheli.

        Paltun syönti ei ole este


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mikä persujen päätä vaivaa ? Tämäkin halla-ahonäänestäjä44:nä tunnettu
        ihan kuuppa himmenneenä. Siksikö Suomen asiat on aivan pielessä,
        kun hallituksessa on näitä samoja ?


    • Anonyymi

      Nicolas Maduro voidaan milloin tahan nimittää Suomessa mihin tahansa vaikka
      hän ei syö palttua vaan puhuu

    • Anonyymi

      Omituista.

      Mun mielestä rössy on hyvää. Teen rössypottuja pari kertaa vuodessa. Tekisin varmaan useamminkin, mutta tsadissa sitä ei kaupoista löydy. Pöndellä sitä saa joka kaupasta. Ostan aina pari palaa mukaankin pakastimeen.

      Perinteiseen rössöpottuun laitetaan pottuja, löökiä, sipuleita, maustepippureita, suolaa ja vettä. Ja tietysti rössyä.

      Ite tykkään joskus hifistellä, läskin sijasta palveluita, lisäks porkkanaa. Ja kerettiläisesti chiliä.

      Rössy hyvää leipänä, sitähän se käytännössä onkin, verileipää. Sopeva siivu ja voita reilusti päälle, ei kaipaa leikkeleitä.

      Ulkomaan spedet ei taida tajuta hyvän ruuan päälle mitään.

      =DW=

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ulkomailla syödään linnun syljestä tehtyjä linnunpesiä suurena herkkuna
      ja käärmeen sappea ja lehmän mahalaukkukeittoa ja ties mitä.

    • Anonyymi

      Eikö verilettuja saa ostaa ihan eineksinäkin? Palttua en ole aikoihin nähnyt kaupan tiskillä.
      Mkr.

    • Anonyymi

      Mykyrokka on kammotus.

    • Anonyymi

      Veripalttu on hyvää, vaikkei sen raaka-aine ja ulkonäkö ehkä herätä
      positiivisia ajatuksia. Valmiit veriletut eivät ole oikein mistään kotoisin.

    • Anonyymi

      Veren näkeminen tuntuuko pahalta, siitä on kauan kun viimeksi söin verilettuja, ihan syötävää.

    • Anonyymi
    • Töissä koulussa tarjottiin aina välillä veripalttua, mutta sen ohella joku toinen vaihtoehto. Esikoululasten kanssa syötiin useammin, pekonin ja puolukkahillon kanssa. Ihan syötävää, kotona en laita nyt kun mies ei välitä veriruuista.

      Onhan se vähän häijyn näköistä jos ei ole tottunut veriruokia näkemään pöydässä. Ennen varsinkin maaseudulla käytettiin kaikki teuraseläimen ruhon osat, myös veri ruuaksi, ei ainoastaan Suomessa, vaan kaikkialla. Skottien haggis on myös vastenmielistä teurastusjätteistä tehtyä ruokaa.

      Tuossa ylempänä mainittiin lehmän mahalaukku. Minä tiedän vain lehmän vatsanpeite "callos", josta myös Kolumbiassa tehdään kummallisen näköistä soppaa, jossa rasvaliemessä kelluu haisevia valkoisia kennonpalasia. Ei minun evästäni.

      Mustamakkara on ok, ei suurta herkkua, mutta tuon aina Suomesta pojalle, joka tykkää kovasti.

      Muuten, minulle ruuan tuoksu/haju ja värit, koostumus ja tarjoille asettelu on osa makuelämystä ja voi pilata muuten ihan syötävänkin ruuan.

      • Anonyymi

        Suklaa ja ruisleipä on paskanruskeita, et varmaan voi niitä syödä!
        Muutama viikko sitten sanoit että tulet pahoinvoivaksi laittamasi ruokien hajusta. Onko niissä myös ikävä koostumus ja asetteletko rumasti tarjolle?Vai mistä se oksetus johtuu?


      • Anonyymi

        Lehmän mahalaukkukeitto, skembe zorba, on Balkanilla yleinen "päivän keitto"
        ja se on maukasta.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmän mahalaukkukeitto, skembe zorba, on Balkanilla yleinen "päivän keitto"
        ja se on maukasta.

        Kuulostaa "ihanalta". Pötsi ja peräsuoli samaan keittoon?

        No, syöväthän ihmiset nälkäänsä toisiaankin. Ihmislihaa, oikein valmistettuna, voisin hätäpäissäni syödäkin, jos ei muuta ole. Maistuu kuulemma samalta kuin sian kinkku.

        Anteeksi.


    • Anonyymi

      Valmis veripalttu ei heti tuo tuoretta verta mieleen. Hyvä ruoka se on.
      Kuten paloma kirjoittikin, ennen käytettiin Suomessakin kaikki ruhon
      osat hyväksi. Ei siinä mitään kummallista ollut. Se oli viisasta.

    • Anonyymi
      UUSI

      On kyllä niin, että minä en noita palttuja suuhuni laita. Muistan lapsuudestani verilättyjen maun ja kokonainen pureskeltava, jauhotettu veriklimppi keitossa saa jo kuvittelemalla huonon olon.

      Ryynimakkarasta pidän sekä joskus, hyvin harvoin, myös Tapolan mustastamakkarasta, puolukkahillon kanssa.

      • Anonyymi
        UUSI

        Sivusta.

        Veripalttu on leipää, ruista ja vehnää. Nesteenä pilsneri ja veri. Lisänä läskiä pikkasen ja mausteita. Maku ei kaukana veriletuista, kuohkeempaa ja ilmavampaa.

        En tiedä, miltä veri oikein maistuu. Mutta sitä käytetään just mustassa makkarassa, veriletuista ja rössyssä. Lisäks juu muitakin verimakkaroita, olen joskus niitäkin syönyt, noh veriletun makuisia makkaroita :D

        Kai veri maistuu maksaruuissakin, maksahan sitä suodattaa.

        Rössyn epäsuosio johtunee väristä. Onhan se mustaa. Mutta juu, ihmiset kyllä vetää mustikoita, mustaherukkaa ja punajuurta tms. Innoissaan. Oletan, taustalla tautien pelko. Musta veri tietää kuolemaa. Veren kautta ihmisen kantaa sairauksia ja saa sairauksia jne.

        Sadun mukaan joku heebo tarjoili itseään syötäväksi, siis lihan ja vetenä. Outo juttu, uskikset laukkaa ehtoollisella dokaamassa symbolisesti verta ja syömässä lihaa. Siis kannibalismia, joka on ihmisille suuri tabu. Ikinä en ole kuullut kenenkään ehtoollista kieltäytyneet veren takia.

        Noh, tosta uskonnollisesta veripolitiikasta vois kysellä jehovilta.

        Lopuks. Veripalttu on hyvää. Ei sitä karsasteta maun, tai terveellisyyden takia. Ulkonäkö ja ennakkoluulot, tai taikauskot vaikuttavat hyvän ruokatuotteen suosioon.

        =DW=


    • Anonyymi
      UUSI

      Laukon torilla oli jonoa mustan makkaran myyntikojulle perään, no perään meni henkeri jolloin koko jono räjähti naruamaan kun hra Tapola oli ite tullut ostamaan, aate leppa ite, ei se ite tajunnut, miksi ne narui

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!

      Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.
      Tunteet
      79
      4105
    2. Kivoimmat asiat elämässäsi?

      Ihastuminen? Rakastuminen? Voittaminen? Joku muu?
      Sinkut
      161
      3523
    3. Miksi sinua kiinnostaa mitä täällä lukee?

      Käyt täällä ja tiedän sen.
      Ikävä
      53
      3129
    4. Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?

      Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä
      Maailman menoa
      192
      1912
    5. Etkö usko teidän

      Koskaan päätyvän yhteen?
      Ikävä
      44
      1746
    6. Mistä tiedät, että hän on kiinnostunut?

      Kiinnostunut sinusta.
      Ikävä
      27
      1737
    7. Et edes ole vanha ja läski

      Kunhan halusin loukata.
      Ikävä
      23
      1734
    8. Voisiko näistä

      Painaa kirjan. Montakohan sataa sivua tulisi 🤭 ja mikä sen nimi olisi?
      Ikävä
      57
      1694
    9. Mukavaa perjantaita

      Rakkaalle H naiselle...❤️
      Ikävä
      19
      1587
    10. Tykkään niin paljon

      Ja olen tosi surkeana kun mokasin kerta toisensa jälkeen. 😢
      Ikävä
      18
      1581
    Aihe