Annetaan sipulitietoutta ja uusia vinkkejä eri sipulien käyttöön.
Itse tykkään etenkin valkosipulista , on myös terveyspommi. Laitan moneen lämpimään ruokaan ja silppuan raakana leivän päälle. Eipä ole flunsss iskenyt.
Nyt on sipuliviikko
5
296
Vastaukset
- Anonyymi
Aha.
Sipuliviikot, mikäpä siinä. Sen olen tiennyt, joskus järjestetään valkosipuliöitä. Aikoinaan Oulussa olen sellaisessa käynytkin. Muistaakseni jonkinlainen tori tapahtuma, myyntikojuja ja mukana haju. Silloin ei kyllä tainnut olla talvi.
Sipuleita kyllä kuluu, hyvä kasvi. Joskus kasvatellut valkosipulia, tuoreena tosi hyvää. Tykkään pikkelöidä punasipulia. Hyvän makuista ja näköistä. Lisäks helppoa tehdä. Yleensäkin pikkelöinti jes.
Valkosipuli kyllä hyvää, mutta harkinnan kans pitää syödä. Liika on liikaa. Ja onhan siinä mukana haju... Makuun ite tottuu helposti, eri asia tottuuko muut ihmiset hengityksen hajuun. Sitäpaitsi, mun mielestä ihminen alkaa dunkkaamaan muutenkin sille, jos paljon syö.
=DW= Sillä sipuli : perusaines ruuanlaitossa, hyvin säilyvä, ravinteikas, maukas ja edullinenkin. Ainakin keltasipulia pitää aina olla kotona. Valkosipulia käytän harvoin, maku on mielestäni liian hallitseva, tuoksu epämiellyttävä ja vatsakaan ei tykkää. Istutan valkosipuleita sipulikukkien joukkoon, narsissin sipulien tapaan ne karkottavat myyriä ja laihot ovat hyviä syötäviksi.
Punasipulia minäkin pikkelöin ja marinoin, esimerkiksi grilliruokien lisäkkeenä raikas ja maukas. Varsinkin kreikkalaiseen salaattiin viipaloin siitä raakana ihenkäyksenohuita viipaleita ja silputtuna se on merenherkkujen kanssa ehdoton. Nyt on blinikausi meneillään, trioon kuuluu smetana, mäti ja punasipulisilppu.
Purjo ei peitä mitään makuja, perunan kanssa keitto on klassikko. Ruohosipulia kasvaa meren rannalla joka kivenkolossa, talvella minulla on sitä ikkunalla yrttiruukussa. Hyvä tuote on paahdettu sipulirouhe, rapea suutuntuma ja paahteinen maku antaa vaihtelua vaikka pitsoihin ja lihamurekkeisiin tai salaatin päälle ripoteltuna. Julkkiskokit ovat innokkaita karamellisoimaan sipulia , mutta karkit karkkeina.- Anonyymi
Valkosipulin hajun saa pois hengityksestä, kun syö persiljaa. Näin neuvotaan mutta kenellä on aina persiljaa varalla. Ei minunkaan vatsalle sovi, tulee pitkännaikaa valkosipulin maku suuhun kun sitä on vaikka eilen syönyt. Useimmiten kuullotan sipulit ennen käyttöä ja tuo pikkelöinti onnhyvä idea myös. .
- Anonyymi
Sitten on ihmisiä joille ei valkosipuli sovi edes ovat allergisia sille.
Itse pidän valkosipulista eri ruokien kanssa , salaatti sipuli on myös hyvää leivän päällä- Anonyymi
Makea sipuli.
Toimii hienosti salaateissa ja just leivän päällä.
Tolla nimellä sitä myydään. Isoja, vaaleita, kolmen verkkopakkauksessa. Mä nyt en varsin makeaksi sitä luonnehtisi, mun makuaisti sellainen kun on. Mutta mukavan makuinen mieto sipuli.
=DW=
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1442308
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1311578En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k1521573- 631254
Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1431251The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut121144Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall226985- 156926
Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta
Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht57833Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek20829