nurmikko istutettu

rakentaja rane

joo istutin nurmikon n. viikko sitten.
pitäisikö sitä kastella kun kuulee vähän kahdenlaisia mielipiteitä.
joku sanoo, että kyllä ne sieltä tulee ennemmin tai myöhemmin vaikkei kastelisikaan.
joku taas sitä mieltä, että jos ei kastele niin ei ne sieltä kasva sitten ollenkaan, myöhemminkään.
en kyllä ajatellut kastella, varsinkaan jos tämä ensimmäinen mielipide on paikkaansa pitävä?

4

3986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kamo

      Kyllä suosittelen ehdottomasti kastelua. Itse kastelin ahkeraan pari viikkoa, ja ero naapurin pari viikkoa aikaisemmin kylvämään on huima. Meillä kasvaa nurmikko, heillä lähinnä rikkakasvit. Kylvöstä on nyt n.1kk ja nurmikkoa saa/pitää jo leikata kahdesti viikossa.

    • Vettä tulee taivaaltakin

      Miten "istutit" nurmikon(ilmeisestikin kylvit siemenet maahan). Vinkkinä voisin sanoa että kylvön jälkeen kannattaa ottaa rautaharavalla ja vähän harata osa siemenistä mullan alle "reserviin" et silloin voi olla kastelemattakin. Mut kyllä tossa kastelussa on varmaan puolensa. Huonoja puoliakin löytyy: vesi ei ole ilmaista ja joudut kastelun aloitettuasi kastelemaan nurmikkoa "koko ajan", ei riitä et kastelet muutaman kerran. Ja kastelu kannattaa tehdä kunnolla että se vesi ei jää siihen pinta kerrokseen jolloin nurmi tekee helposti sen että kasvattaa juurensakin pintakerrokseen(mitä kasteltu)ja kuivahtaa sitten tosi helposti kuivalla kaudella.

    • Nurmikontallaaja

      Jos kylvää nurmikon kuivalla kaudella, kannattaa antaa siementen rauhassa odotella kuivassa mullassa ensimmäistä sadetta. Siemenet säilyttävät itämiskykynsä kuivassa pintamaassa hyvin ensimmäiseen sateeseen, joka kastelee pintamaan. Sen jälkeen pitääkin sitten kastella päivittäin runsaasti (10l/neliölle) mieluiten illalla tai yöllä, jos vettä ei tule taivaalta. Jos erehdyt kastelemaan kylvöksen kylvämisvaiheessa ja alat odottelemaan sadetta, joka ei tulekaan, joudut todennäköisesti kylvämään nurmikon uudelleen. Siemenet säilyvät maassa hyvin, jos ne säilyvät kuivina. Kerran kastuneet ja itämään lähteneet siemenet eivät kestä lainkaan kuivaa. Vasta sitten, kun juuret ovat jo levittäytyneet pintamultaan (n.kuukauden kuluttua kylvöstä) kastelua voidaan vähentää ja nurmikko kestää hieman kuivuuttakin. Keskikesällä kylväminen tulee kalliiksi kalliin kasteluveden ja suuremman pilallemenoriskin takia. Siksi nurmikon perustaminen olisikin parempi jättää syyspuolelle.

    • memma 30

      Näin syksy on parasta aikaa yleensä istutella kasveja ja perustaa nurmikkoa. Jos luontoäiti ei anna sadetta ja on tuulista ja lämmintä niin on hyvä kastella itse. Nurmikko kerkiää hyvin itään kunnolla ja kun annetaan vielä syyslannoitukset ajoissa, niin kestää paremmin talvea.Jos taas on sitä tavallista normaalia pohjolan viileää syysilmaa niin kyllä öykasteestakin saa kosteutta, mutta se ei välttämättä pelkistään riitä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe