Raamatussa puhutaan usein kuninkaista ja siitä kuinka jumalaa täytyy kunnioittaa kuninkaiden, kansalaisten, ja muidenkin ketkä valtakunnassa asuvat. Tuossa asiassa on viisaus sillä monarkia on aina parempi kuin demokratia, varsinkin jos kuninkaalla on oikeasti valtaa päättää asioista.
Demokratia on aiheuttanut kaikista tuhoisimmat sodat, koska ihmiset (varsinkin talopojat) ovat erittäin alttiita populistien valheille, asiasta parhaat esimerkiksi nähtiin Saksassa 1930 luvulla ja Venäjällä ennen vallankumousta. Jos Venäjä olisi pysynyt monarkiana meillä olisi naapurissa todennäköisesti Britannian kaltainen valtio eikä nykyinen Putinistinen oligarkkia.
Yhteiskunta mikä noja kuninkaan viisauteen sekä Raamatun ohjeisiin on parempi kuin demokratia.
Onko monarkia raamatullisempi kuin demokratia?
44
520
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvä kuningas on tunnetusti tehokkaampi ja parempi kuin mikään demokratia, mutta ongelma on se "hyvä kuningas".
Siksi demokratia on parempi kun kukaan ei voi oikein saada aikaan juuri mitään ja siinä se energia menee lähinnö byrokratiaan ja poseeraukseen. Silloin kusipäiden on vaikeempi pilata ihan kaikkea ja keskimäärin tilanne on parempi. - Anonyymi
Onko Putin hyvä kuningas? Onhan hänen neuvonantajana patriarkka Krill yhtä pyhä kuin Jeesus
Diktaattorit eivät ole kuninkaita vaikka joskus käyvätkin poseeraamassa kirkoissa.
Stalin avasi kirkot uudestaan Saksalaisten hyökättyä, mutta heti sodan jälkeen ne suljettiin taas ja kristittyjen vainot jatkuivat. Neuvostoliitossa oli KGB:n johtama valekirkko johon Kirill kuului ja vieläkin kuuluu.
Venäjän oikea ortodoksinen kirkko tuhottiin Stalinin aikana.Vakaamies kirjoitti:
Diktaattorit eivät ole kuninkaita vaikka joskus käyvätkin poseeraamassa kirkoissa.
Stalin avasi kirkot uudestaan Saksalaisten hyökättyä, mutta heti sodan jälkeen ne suljettiin taas ja kristittyjen vainot jatkuivat. Neuvostoliitossa oli KGB:n johtama valekirkko johon Kirill kuului ja vieläkin kuuluu.
Venäjän oikea ortodoksinen kirkko tuhottiin Stalinin aikana.Joka tapauksessa Raamattu kertoo siitä ajasta mitä nykyään ei ole. Kuninkaat ovat harvassa.
- Anonyymi
Onko Putin hyvä kuningas? Onhan hänen neuvonantajana patriarkka Krill yhtä pyhä kuin Jeesus
Kun heidän elonsa sammuu,tie on oieasti tiheämpi,se ei ole helvetti kuten sanotaan mutta on vaikea.
Venäjän monarkia oli helppo kaataa koska se oli mätä.
Olivatko Israelin tai Juudan kuninkaat hyviä ? Kummankin valtakunnan viimeinen kuningas oli itse aiheuttamassa oman valtakuntansa tuhoa, ei siis ihme ettei kansa innostunut kun profeetta Sakarja oli nostamassa Davidin sukuista Zerubaavelia kuninkaaksi paluun jälkeen. Olihan seuraukset jo nähty uusintaa ei kukaan halunnut, mutta se kuitenkin tuli ja siksi Juudea Jeesuksen aikaan kuului Rooman alaisuuteen.
Demokratiassa voi tietenkin pöljäkin tulla valituksi vaikka päämisteriksi, mutta tyyppi ei sentään ole vallassa kunnes kuolee vaan seuraaviin vaaleihin - jos kansa muutosta haluaa. Tai jo parlamentin enemmistön kaataessa hallituksen kesken vaalikauden, näin demokratia toimii.- Anonyymi
Valitsin tämän palstaosion pelkästään otsikon vuoksi.
Suomen ev.lut.kirkko on rappiotilassa. Arkkipiispan ja hänen alamaistensa piispojen, jotka ovat, tai ainakin pitäisi olla johtajia. Ainakin johtajan palkan saavat, jos pelkästään maallisessa mielessä asiaa ajattelee.
Onko ihme, että jotkut luterilaisen kirkon seurakuntalaiset, vaihtavat paperinsa katoliseen- tai ortodoksiseen kirkkokuntaan. Tai eroavat kokonaan siviilirekisteriin.
Suomen ev.lut.kirkko MIELISTELEE liiaksi maailmaa, nykyajan johtajiensa vuoksi.
En nyt käy vertaamaan konservatiivista tai liberaalista "suuntausta" toisiinsa. Enkä ole rakentamassa näiden vastakkainasettelua.
Itse olen konservatiivinen seurakunnan jäsen ja perinteisten arvojen lämmin kannattaja. Onhan luterilaisen kirkon sisälläkin juuri-itu, joka on vähemmistö.
Ollen kuitenkin enemmistö, monien sisäisten herätysliikkeiden vuoksi.
Nämä johtajat, jotka eivät edes ole johtajia, vaikka siitä maallisen palkkansa nostavat, eivät uskalla maailman mielistelyltään ottaa vakaata kantaa perinteisten arvojen puolesta. Joten mitä voimme päätellä? He, eli johtajat yrittävät epätoivon vimmalla mielistellä väärää porukkaa. Toki eivät lukuiset sisäiset herätysliikkeet varmastikaan mitään mielistelyä kaipaa. Heitä täytyy pääpiispan ja alamaisten piispojen kuunnella.
Eikä aina vaan vääntää ruuvia enempää tiukemmalle. Siitähän menee kierteet ja ruuvi katkeaa.
Huonot johtajat ovat menettämässä armollisuuden sanomaa ja vesittävät sen
kokonaisuudessaan mielistelyiden, jopa himoissaan. Huomaamatta kokonaan asiaa itse.
Kaikilla kirkon työntekijöillä on kuitenkin työehtosopimus. Olisi suotavaa olla myös työsopimus. Oli sitten minkä tason työntekijä tahansa.
Olen vakaasti sitä ja sen kannalla, näinkin liberaaleja kirjoittaen, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto.
Sillä niin se on säädetty ja niin sen kuuluu olla.
Ja tässä asiassa on ihan turhaa ja tuulentavoittelua kiemurrella yhtään mitään.
Ja sitten kun edes tämänkään verran "oivaltaa", on ehkäpä lastemme tulevaisuuskin paremmalla tolalla. Toivon mukaan. Ja uskon.
Nyt kysynkin kirkon johtoportaalta. Mikä on tavoitteenne? Tehdä armo tyhjänpäiväiseksi? Tavoitella tuulia? Lietsoa sekaannusta ja epätoivoa? Johtaa väkeä harhaan? Jeesustella?
Mikä?
T: erään paikallisseurakunnan jäsen - Anonyymi
Vaikka Jumala on kaikkitietävä ja Raamattu on läpeensä Jumalan sanaa, niin jostain syystä Raamatun tekstiti eivät kuvaa nykyaikaista tai tulevaan maailman menoa.
- Anonyymi
Hmm..
- Anonyymi
"Demokratia on aiheuttanut kaikista tuhoisimmat sodat"
Toinen maailmansota. Hyökkäävät akselivallat:
Japani-militaristinen keisarikunta
Saksa-fasistinen diktatuuri
Neuvostoliitto-kommunistinen diktatuuri
Japanissa ei koskaan ollut demokratiaa ennen II maailmansotaa. Neuvostoliitossa (Venäjällä ) sitä ei myöskään koskaan ollut. Saksassa demokratia lopetettiin poikkeustilan vuoksi ja valta luovutettiin natseille. Britannia on muuten demokratia. Kun sivistys on pelkän Raamatun varassa, niin....Et ymmärtänyt.
"Japani-militaristinen keisarikunta"
Pakanallinen keisarikunta.
"Saksa-fasistinen diktatuuri"
Fasistit pääsivät valtaan koska kansa heille äänensä antoi.
"Neuvostoliitto-kommunistinen diktatuuri"
Tämäkin kansan valinta koska nousivat tsaariaan vastaan. Venäjä olisi todennäköisesti Britannian kaltainen monarkia jos vallankumousta ei olisi tehty... kansa on helppo saada kiihkoon valtaan.- Anonyymi
Vakaamies kirjoitti:
Et ymmärtänyt.
"Japani-militaristinen keisarikunta"
Pakanallinen keisarikunta.
"Saksa-fasistinen diktatuuri"
Fasistit pääsivät valtaan koska kansa heille äänensä antoi.
"Neuvostoliitto-kommunistinen diktatuuri"
Tämäkin kansan valinta koska nousivat tsaariaan vastaan. Venäjä olisi todennäköisesti Britannian kaltainen monarkia jos vallankumousta ei olisi tehty... kansa on helppo saada kiihkoon valtaan."Demokratia on aiheuttanut kaikista tuhoisimmat sodat."
Koitapa uudestaan. Anonyymi kirjoitti:
"Demokratia on aiheuttanut kaikista tuhoisimmat sodat."
Koitapa uudestaan.Demokratia = tietämättömien diktatuuri
Enemmistöön mahtuu valtavamäärä tietämättömiä ketkä innoissaan tukevat Hitlereitä ja Stalineita.- Anonyymi
Vakaamies kirjoitti:
Demokratia = tietämättömien diktatuuri
Enemmistöön mahtuu valtavamäärä tietämättömiä ketkä innoissaan tukevat Hitlereitä ja Stalineita.Demokratia=kansanvalta. Valtiojärjestelmä, jossa kansa päättää suoraan tai edustajien kautta asioista.
Diktatuuri=yksinvalta. Valtiojärjestelmä, jossa valta on keskitetty yhdelle henkilölle tai pienelle ryhmälle.
Koitapa uudestaan. - Anonyymi
Vakaamies kirjoitti:
Demokratia = tietämättömien diktatuuri
Enemmistöön mahtuu valtavamäärä tietämättömiä ketkä innoissaan tukevat Hitlereitä ja Stalineita.Ihan vain vinkkinä. Se, mitä yrität mainostaa, on nimeltään teokratia. Siinä johtaja, kuten esimerkiksi juuri kuningas, käyttää valtaa jumaluuden edustajana tai hallitsee jumalallisten lakien mukaan. Kansa ei päätä mistään vaan hallitsija. Raamatussa näitä teokraattisia johtajia on paljon, kuten em. Mooses ja hänen seuraajansa Joosua.
Vakaamies kirjoitti:
Et ymmärtänyt.
"Japani-militaristinen keisarikunta"
Pakanallinen keisarikunta.
"Saksa-fasistinen diktatuuri"
Fasistit pääsivät valtaan koska kansa heille äänensä antoi.
"Neuvostoliitto-kommunistinen diktatuuri"
Tämäkin kansan valinta koska nousivat tsaariaan vastaan. Venäjä olisi todennäköisesti Britannian kaltainen monarkia jos vallankumousta ei olisi tehty... kansa on helppo saada kiihkoon valtaan."Venäjä olisi todennäköisesti Britannian kaltainen monarkia jos vallankumousta ei olisi tehty... kansa on helppo saada kiihkoon valtaan. Siltäkö Romanovien toimet vaikuttivat? Toisekseen eihän kuninkaalla Britanniassa ole mitään valtaa, sama se onko kuinka valistunut tyyppi kulloinkin kuninkaana /kuningattarena on kunhan roolinsa moitteetta esittää.
Aloituksen täytyy olla pelkkä vitsi. Tai sitten on kyseessä Pietarin trollitehdas. Ei kai kukaan nyt vakavissaan voi suoltaa moista paksaa tänne? Taas toisaalta onhan tämä kyllä hihhuleiden ykköspalsta....
- Anonyymi
Sun pierusi oli huono. Sillä tuo suoltosi oli juuri sitä. Ja vielä evään kanssa.
- Anonyymi
Jokainen Jeesukseen uskomaton monarkki on kuitenkin paholaisen hallinnassa. Jumalan valtakunta ei ole tästä maailmasta. Sitä on siksi turha yrittää rakentaa ihmisten kanssa, jotka eivät usko. Ja jos pyrkimyksemme on tehdä yhteiskunta toisenlaiseksi joihinkin Raamatun jakeisiin perustuen, joudumme sekoittamaan tämän maailman oppeja Jumalan valtakunnan oppeihin. Ne eivät voi terveellä tavalla yhdistyä. Monarkit ovat ihmisiä ja tarvitsevat pelastusta kuten kaikki muutkin.
Ilmankos Israelin kuninkaat olivat luusereita kun kunkut olivat pappien kera ainoita voideltuja... eikä kukaan "uskonut".
Nykyäänkin useimmat monarkit -millä nimellä heitä kutsutaankaan- ovat shintolaisia, buddhalaisia tai muslimeja, siis ilman "pelastusta". Voi raukkoja ilman mitään onnistumisen mahdollisuutta elävinä tai kuolleina.
”Tuossa asiassa on viisaus sillä monarkia on aina parempi kuin demokratia, varsinkin jos kuninkaalla on oikeasti valtaa päättää asioista.”
Ensin ajattelin että tämä on vain provo, eli halutaan pelkästään ärsyttää tyhmillä väitteillä. No, ajattelin sitten kuitenkin vastata.
Ilmeisesti historian opinnon ovat jääneet välistä, sillä vertailu on todella ontuvaa.
Monarkia eli yksinvaltius, jossa valtion johto ja korkein valta kuuluu yhdelle henkilölle ja jonka asema on elinikäinen. Usein monarkia periytyy eli monarkin kuoltua hänen lapsensa saavat sen aseman.
Diktatuuri on vastaava ja siinä valta on yhden ihmisen, ryhmän tai hyvin rajoitetun joukon käsissä, eli diktaattori siis sanelee politiikan.
Jos kansalla on tuuria, monarkki saattaa olla ihan täyspäinen ja kyetä hallitsemaan jotakuinkin järkevästi. Jos on huonoa tuuria, monarkki saattaa olla täysin pihalla ja eikä kykene tekemään järkeviä päätöksiä. Ainoa tapa vaihtaa monarkki on murhaaminen ja siksipä heitä murhattiin jatkuvasti.
”Demokratia on aiheuttanut kaikista tuhoisimmat sodat, koska ihmiset (varsinkin talopojat) ovat erittäin alttiita populistien valheilla…”
Kun tarkastelee historiaa, niin kaikki monarkit ovat sotineet ja ne sodat ovat olleet raakoja. Tosin joukossa on ollut heikkoja monarkkeja, eikä heidän valtakuntansa ole sitten kasvanutkaan.
”…jos Venäjä olisi pysynyt monarkiana meillä olisi naapurissa todennäköisesti Britannian kaltainen valtio eikä nykyinen Putinistinen oligarkkia.”
:D Et näemmä tunne lainkaan edes Venäjän historiaa. Keisarien aikana olot tavallisilla ihmisillä oli todella kurjat.
Venäjä oli aluksi varsin pieni maa 1300 luvulla, josta se sotien kautta alkoi laajeta. Tsaarien aikana (Iivana Julma oli ensimmäinen keisari) 1500 - 1700 se laajeni valloitussotien kautta ja tuolloin myös suomi jäi Venäjän vallan alle. Suurimmillaan Venäjä oli Neuvostoliiton aikana.
Venäläiset elivat vuosisatoja sekasorron alla ja maaorjuus oli tavallista. Suurin osa ns. tavallisesta kansasta oli maaorjia. 1750-luvulta lähtien eri puolilla maata puhkesi kapinoita ja vastarintaliikkeitä olojen kurjuuden vuoksi, mutta ne tukahdutettiin verisesti. Näitä kapinoita oli 1900 luvun alkuun saakka.
Aleksanteri III:n aikana maahan muodostettiin salainen poliisiosasto, ohrana, joka valvoi alamaisten ajatuksia. Ihmisiä vainottiin ja kidutettiin sekä murhattiin. Tämä jäi Venäjällä perinteeksi, jota myös diktaattori Stalin käytti.
Kyllähän yritettiin saada hallituksia aikaan, mutta koska tsaari ei tykännyt, hän ei halunnut jakaa valtaansa, se kuihtuivat kerta toisensa jälkeen. Vasta vallankumous syöksi tsaarin vallasta kokonaan.
Olen joskus tuumannut, että Venäjä oli täysin väärä paikka edes yrittää sosialismia. Venäläiset ovat oppineet sukupolvi toisensa jälkeen elämään sorron alla, joten siellä ei kehittynyt minkälaista demokraattista arvomaailmaa. Heille diktaattori ja nyt vastaavana oleva Putin on siis ainoa vaihtoehto edelleen.
Monarkiat ovat olleet usein juuri oligarkiaa. Eli siinä on voinut monarkia ohjailla pieni, rajattu joko syntyperään tai varallisuuteen perustuva eliitti.
”dikduk” 2025-03-23 16:50:18 kirjoitti:
”Demokratiassa voi tietenkin pöljäkin tulla valituksi vaikka päämisteriksi, mutta tyyppi ei sentään ole vallassa kunnes kuolee vaan seuraaviin vaaleihin - jos kansa muutosta haluaa. Tai jo parlamentin enemmistön kaataessa hallituksen kesken vaalikauden, näin demokratia toimii.”
Aivan.
Kun aloittaja heittää kommentin:”… ihmiset (varsinkin talopojat) ovat erittäin alttiita populistien valheille…”, se kertoo erään asian.
Asenne kansaan voi olla halveksiva, eli kansalaisia pidetään erilaisilla vioilla ja vajavaisuuksilla varustettuna, jotka eivät ymmärrä tai tiedä asioista mitään. Sen vuoksi ei heille (oikeastaan meille) voi antaa päätäntävaltaa juuri mistään.
Sama juttu on, kun katsotaan massamedian tekevän kansasta helposti manipuloitavaa ja avutonta.
Populismi on määritelty ”löyhäksi poliittiseksi ideologiaksi, joka ei tarjoa kokonaista maailmankuvaa, vaan keskittyy kuvaamaan kansan ja eliitin välistä suhdetta.”
Tuo ”eliitti” on sitten milloin mitäkin. Sitä sanotaan myös uskonkappaleeksi, joka perustuu väitteelle että "Hyve asuu yksinkertaisissa, tavallisissa ihmisissä, joita kansasta on valtaosa, ja heidän perinteisiinsä.”
Populismi siis tarjoaa yksinkertaistuksia ja enemmän tunneperäisiä ajatuksia, joista sitten toistetaan.Kuningas joka uskoo Jumalaan ei ole diktaattori.
Monarkiat eivät ikinä päässeet samoihin tappolukuihin lukuihin sodissa kuin demoraattisesti tai huutoäänestyksellä valotut johtajat. Tuolloin Kristinusko ja Kirkko pystyivät hillitsemään menoa melko paljon.
On fakta että yksinkertaisempi väki menee nopeasti populistien valheisiin.Vakaamies kirjoitti:
Kuningas joka uskoo Jumalaan ei ole diktaattori.
Monarkiat eivät ikinä päässeet samoihin tappolukuihin lukuihin sodissa kuin demoraattisesti tai huutoäänestyksellä valotut johtajat. Tuolloin Kristinusko ja Kirkko pystyivät hillitsemään menoa melko paljon.
On fakta että yksinkertaisempi väki menee nopeasti populistien valheisiin.Yksi demokraattinen valtio on aloittanut sodan. Sen nimi on Suomi ja sota jatkosota. Ynnä taivasten valtakunnan eteen tässä maailmassa on tehty ylivoimaisesti eniten ruumiita.
Plus vielä jos kerran yhdistelmä kristinusko ja kuningas on paras rauhan tae, niin miksi ihmeessä sitten silloin kun tuo parivaljakko hallitsi Eurooppaa niin koko ajan käytiin sotia?Vakaamies kirjoitti:
Kuningas joka uskoo Jumalaan ei ole diktaattori.
Monarkiat eivät ikinä päässeet samoihin tappolukuihin lukuihin sodissa kuin demoraattisesti tai huutoäänestyksellä valotut johtajat. Tuolloin Kristinusko ja Kirkko pystyivät hillitsemään menoa melko paljon.
On fakta että yksinkertaisempi väki menee nopeasti populistien valheisiin.Euroopassa on sodittu enemmän kuin missään muualla ja valtaosan osan ajasta kuninkaat ja muut ruhtinaat olivat vallassa ja sotivat jatkuvasti toinen toistaan vastaan - mikä olikaan serkkujen sota? Miten kristinusko ja kirkko hillitsivät sotia?
Vakaamies kirjoitti:
Kuningas joka uskoo Jumalaan ei ole diktaattori.
Monarkiat eivät ikinä päässeet samoihin tappolukuihin lukuihin sodissa kuin demoraattisesti tai huutoäänestyksellä valotut johtajat. Tuolloin Kristinusko ja Kirkko pystyivät hillitsemään menoa melko paljon.
On fakta että yksinkertaisempi väki menee nopeasti populistien valheisiin."On fakta että yksinkertaisempi väki menee nopeasti populistien valheisiin."
Siinä tapauksessa voit lukea itsesi heihin, sillä mielipiteesi ei perustu tosiasioihin.Vakaamies kirjoitti:
Kuningas joka uskoo Jumalaan ei ole diktaattori.
Monarkiat eivät ikinä päässeet samoihin tappolukuihin lukuihin sodissa kuin demoraattisesti tai huutoäänestyksellä valotut johtajat. Tuolloin Kristinusko ja Kirkko pystyivät hillitsemään menoa melko paljon.
On fakta että yksinkertaisempi väki menee nopeasti populistien valheisiin.Kuninkuus muinoin merkitsi useimmiten yksinvaltaa ja monarkiat eivät muinoin päässet nykyisiin tappolukuihin koska heillä ei ollut nykyajan aseita. Demokraattiset valtiot eivät ole sotia aloittaneet poikkeuksena USA.
Kristinuskoiset ynnä kirkot ovat itse olleet lietsomassa sotia ja juuri niitä pahimpia joissa kokonaisia kulttuureja on tuhottu vaikkapa kullanhimossa tai muiden rikkauksien.
Yksinkertaisempi väki -keitä he ovat?
- Anonyymi
Platon sanoi, että "on joko filosofien tultava kuninkaiksi tai sitten niiden, joita me nyt sanomme kuninkaiksi ja hallitsijoiksi, on ryhdyttävä toden teolla ja vakavasti harrastamaan filosofiaa"
Muistelen että oli myös joku sellainen, missä tuumattiin, että parhaimmat johtajat ovat ne, jotka eivät halua johtajiksi.
- Anonyymi
Mummomuori2 kirjoitti:
Muistelen että oli myös joku sellainen, missä tuumattiin, että parhaimmat johtajat ovat ne, jotka eivät halua johtajiksi.
Niin, tai sellainen, joka näyttelee vastahakoista,(Koivisto ym) mutta toivoo salaa pääevänsä johtajaksi.
- Anonyymi
2020-luvun monarkia on aivan jotain muuta kuin yksinvaltaa. Euroopan monarkiat ovat maanosan vakaimpia demokratioita.
Monarkki ja hänen perheensä täyttää seremoniallista tehtävää, edustaa koko kansakuntaa sekä valtiota ja sen historiaa. Käytännössä tämä antaa valtaa käyttäville poliitikoille työrauhaa ja tilaisuutta keskittyä omaan tehtäväänsä.
Suomalaisilla on nykyajan monarkiasta yleensä melko hatara käsitys. Ajatellaan, ettei monarkioiden kuninkaallisilla ole mitään merkitystä, koska heillä ei ole nk valtaa, mutta kuitenkin heidän tekemisiään seurataan tarkasti. Monarkit itse eivät varsinaista valtaa yleensä halua, koska vallasta seuraa aina myös vastuu.Nyky- Euroopan monarkeilla ei ole valtaa vaikka he joissakin maissa voivat yrittää antaa neuvoa, valtaa heillä ei silti ole ja vastuu ja päätöksistä ovat äänestäjillä heidän valitsemillaan parlamenteilla ja hallituksilla .
Mikä merkitys monarkialla oli kun tosi suuria päätöksissä tehtävänä esim. erosta EU:sta tai osallistuuko vaikka Irakin sotaan , Espanjassa taas puhe oli jatkuvasti kuninkaan rakastajattaressa ja laittomista metsästysretkistä. Kyllähän monarkkeja seurataan...
- Anonyymi
Kuninkailla on aina ollut oma neuvosto, johon kuuluu korkeita virkamiehiä ja joka virallisesti on tehnyt päätökset monarkin nimissä. Lisäksi on ollut esim parlamentin ministereistä koostuvia neuvosto. Näistä sitten on myöhemmin kehittynyt varsinainen politiikasta vastaava taho, jota johtaa pääministeri. Englannissa kuningatar Anne 1700-luvun alussa oli viimeinen maansa monarkki, joka todella yritti muuttaa sen ajan poliitikkojen päätöksiä oman mielensä mukaisiksi.
- Anonyymi
Humanismin aika 1470-1960 on kohta ohi. Mikä sen korvaa seuraavaksi voisi olla Monarkia, mutta Parasurama inkarnaatio estää jokaista kuningasta joka ei kykene kuuntelemaan Bramiinien eli pappien neuvoja pääsemästä kuninkuuteen. Eräs Jeesuksen aikainen kirjoitus kertookin että Humanismia seuraa Kirkon valta eli Teokratia. Lisäksi Daniel 7 kertoo että 2028 alkaa vallita jälleen yksi Jumalan kuningaskunta.
Noita kuningaskuntia on ainakin viisi.
1. Pelto joka kasvaa itsekseen viljaa on Rooma ja sen seuraaja Yhdysvallat. 1780 jkr.
2. Sinapinsiemen josta kasvaa puutarhan komein kasvi.
3. Nainen, hapate ja kolme vakkaa jauhoja.
4. Lasten kaltainen kuningaskunta.
5. Sisällä sydämessä ja ulkona avaruudessa oleva valtakunta.
Kaikki nämä viisi jonain päivänä jollakin tavalla yhdistetään tai sitten ne seuraa toinen toistaan ketjussa kun joiltakin farisuksilta otetaan pois Jumalan valtakunta ja annetaan niille jotka tekee sille kuuluvia tekoja. ”Anonyymi” 2025-04-02 12:25:50 kirjoitti: ”2020-luvun monarkia on aivan jotain muuta kuin yksinvaltaa. Euroopan monarkiat ovat maanosan vakaimpia demokratioita.”
Kun siirryttiin demokratiaan, otettiin monarkeilta valta pois. He tosiaan jäivät enemmän edustuksellisiin tehtäviin, vähän kuin julkkikset elokuvamaailmassa.
Toisin sanoen noissa maissa ei ole valtiomuotona monarkia vaan demokratia. Eniten valtaa käyttää pääministerit, jotka tosin vaihtuvat aika ajoin eli heille virka ei ole elinikäinen.
Tosin on monarkioita, joissa monarkki valitaan vaaleilla. Näin on mm. Arabiemiirikunnissa, Kuwaitissa tai Malesiassa.- Anonyymi
Monarkia ymmärretään nykyisissä eurooppalaisissa monarkioissa lähinnä siten, että monarkin tehtävä on perinnöllinen eikä niin, että monarkin valta olisi absoluuttinen. Omassa historiassamme jo 1700-luvulla Vapauden aikana Ruotsin monarkin allekirjoitus poliittisen hallituksen papereihin saatiin tarvittaessa leimasinta käyttämällä, mutta kyllä kuningas silti oli kuningas ja Ruotsi oli kuningaskunta, monarkia. Kun kuningaspari tuli tarkastamaan Ruotsin itärajan linnoituksia Uudellamaalla, paikkakunta Degerby nimettiin kuningattaren mukaan Loviisaksi.
Jo käytännön syistä on vaikea ajatella, että hiemankaan monimutkaisessa yhteiskunnassa voi ylipäätään olla todellista absoluuttista monarkkia. Sen sijaan kuningas voi olla koko järjestelmää edustava riippumaton hallitsija, suvereeni. Hallitsija voi edustaa oikeuslaitosta, sotalaitosta, kunniamerkkijärjestelmää, diplomatiaa jne. Tässä on kuningasperheelle aivan riittävästi tehtävää, jota kansa arvostaa. Anonyymi kirjoitti:
Monarkia ymmärretään nykyisissä eurooppalaisissa monarkioissa lähinnä siten, että monarkin tehtävä on perinnöllinen eikä niin, että monarkin valta olisi absoluuttinen. Omassa historiassamme jo 1700-luvulla Vapauden aikana Ruotsin monarkin allekirjoitus poliittisen hallituksen papereihin saatiin tarvittaessa leimasinta käyttämällä, mutta kyllä kuningas silti oli kuningas ja Ruotsi oli kuningaskunta, monarkia. Kun kuningaspari tuli tarkastamaan Ruotsin itärajan linnoituksia Uudellamaalla, paikkakunta Degerby nimettiin kuningattaren mukaan Loviisaksi.
Jo käytännön syistä on vaikea ajatella, että hiemankaan monimutkaisessa yhteiskunnassa voi ylipäätään olla todellista absoluuttista monarkkia. Sen sijaan kuningas voi olla koko järjestelmää edustava riippumaton hallitsija, suvereeni. Hallitsija voi edustaa oikeuslaitosta, sotalaitosta, kunniamerkkijärjestelmää, diplomatiaa jne. Tässä on kuningasperheelle aivan riittävästi tehtävää, jota kansa arvostaa.Niin, kun on demokratia, ei näillä monarkeilla ole mitään valtaa.
- Anonyymi
"Jos Venäjä olisi pysynyt monarkiana meillä olisi naapurissa todennäköisesti Britannian kaltainen valtio".
Paitsi että monarkiansa loppuvaiheessahan nuo pyrkivät tekemään lopun autonomiasta ja venäläistämään Suomen täysin. "Finis Finlandiae!", kuten muistamme. Ei olisi mitään naapuria enää. - Anonyymi
Aikanaan Britannian kuningatar Victorian tavoite oli turvata Euroopan rauhantila siten, että kaikkien suurten maiden kuninkaalliset ovat lähisukulaisia, jotka eivät haluaisi sotia toisiaan vastaan. Niinpä mm. Venäjän ja Saksan keisarit olivat läheistä sukua Britannian kuninkaille 1900-luvun alussa. He kaikki viettivät vapaa-aikojaan toistensa luona, ja olivat varmasti perillä brittiläisten kuninkaallisten menestysstrategiasta.
Mutta niin vain Venäjän ja Saksan keisariperheet menettivät asemansa, ja toisaalta Britannian kuninkaallisista on tullut globaaleja kestojulkkiksia. Taitaa olla niin, ettei monarkeilla tuolloinkaan ollut todellista kykyä muuttaa radikaalisti oman maansa historiaa.- Anonyymi
Itävallan strategia oli myös tuo naimakauppojen käyminen, mutta niinpä tuokin valtakunta (Itävalta-Unkarin muodossa) kaatui 1918.
"Taitaa olla niin, ettei monarkeilla tuolloinkaan ollut todellista kykyä muuttaa radikaalisti oman maansa historiaa."
Sepä. Kun monarkiksi pääsi, vaikkei ollut minkäänlaisia kykyjä edes hallita, niin huonosti niille kävi.
- Anonyymi
Aurinkokaan ei anna valoaan huvittavan oton vaalien jälkeen arkena.
- Anonyymi
Kuningas hirteen heti jos olisi,moinen loinen !
Pää edustaja loinen,ei käy yhtään.
Luterilaisuus on ihan homoa,nais papit ja homoavioliitot.
Mutta kirkko on kuin se nähdään,kaukana Jumalasta.
Itseasiassa kirkko ei ole mitään,se on ihmisen keksimää traditiota.
Mutta Jumalan sana on oikein kun se annetaan oikein !
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️662448Vanhuksen varpaankynsien leikkaus 89 euroa...
Huh huh.......Parturikäynti olisi varmasti ollut 250 euroa? Kallis on suomi nykyään.1842132Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.462072Anne Kukkohovi. Myy likaisia alushousujaan.
Kuka ihme ostaa jonkun naisen likaisia alushousuja, menee lujaa kyllä tälläkin housujen myyjällä.1201899Viulu vaiennut
Eikö pisnikset suju ? Vai miksi pahin yrittäjä vouhka on "kadonnu" maan alle. 🤣311791Kauanko skuutteja on siedettävä? Ei tietoa liikennesäännöistä, ajellaan miten sattuu ja missä vain.
Kauanko on kestettävä sähköpotkulautojen terrorismismia? Niillä ajelevat eivät tiedä, tai jos tietävätkin, niin eivät vä1901526Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost2151435Kyllä tekee kipeää
Luopua kaikesta mitä on elämässä saavuttanut😞 ei vaan ole enää yhtäkään hiljaista vuorokautta🤬261245Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod171071En mä tiedä mitä tapahtuu
siis tykkäisitköhän musta oikeasti. Ehkä oot pelannu liikaa rahapelejä, ehkä rakastat tyhjiä arpoja.91022