Aihe

Kudettaminen

kalafani89

Minulla on 60 litrainen akvaario jossa on miekkapyrstönaaras, taistelukala, kardinaalitetroja ja partamonni. sekä n. 20kpl miekkapyrstön poikasia.
Olen suunnitelut että en jätä noista miekkiksistä yhtään itelle vaan ostan taistelukalalle tyttöystävän ja alan viljelemään niitä. Kuinka helposti ne saa kutemaan? Monta kumppania se tarvitsee? Minulla on vain yksi akvaario joten jos sattuu ettei uros hyväksy naaraita, voinko ostaa naaraille kultakalamaljan ja laittaa naaraat sinne ja sitten aina akvaarioon kun ne ovat kutuajassa? Vai ostanko jonkun 40 litrasen akvaarion??
Mitä mieltä olette??

2

172

  Vastaukset

  • ei ole hyvä idea.
   Akvaariossa on liika kaloja ja minne sioittaisit mahd. poikaset?
   ja Taistoja on suht vaikeaa saada kutemaan ja edes rakentamaan pesää.

   • Taistot on erittäin helppo saada lisääntymään kunhan olot ovat oikeat. Oikeiden olosuhteiden järjestäminenkin on erittäin helppoa.

    No, itse aiheeseen. 60-litrainen soveltuu mainiosti taistojen kudettamiseen, mutta vain kudettamiseen. Kudun jälkeen naaras poistetaan välittömästi kutuakvaariosta (tai koiras tappaa sen) ja koiras sitten 3 päivän jälkeen kudusta (tai se syö poikaset). Jos aiot pitää molempia sukupuolia samassa akvaariossa on sen oltava vähintään 100-litrainen. Lisäksi miekkapyrstö vaatisi erilaista vettä ja vähimmillään 140-litraisen. Kardinaalit ja partis menisivät kyllä samassa vedessä 100-litraisessa taistojen kanssa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1421