Todellisuuden hyväksymisen ennakkoedellytykset (ei välttämättä tärkeysjärjetyksessä) :
1. Mallinnettavissa matemaattisesti
2. Fysikalistinen, mekanistinen ja mahdollisimman tiukasti säännönmukainen koska muuten matematiikkaa ei voisi kunnolla soveltaa
3. Ei kumoa olemassaolevia vakiintuneita käsityksiä liian voimakkaasti
4. Ei niin suuria paradigmanmuutoksia että virassa olevien tutkijoiden elinkeino vaarantuisi merkittävästi
5. Ei missään nimessä minkäänlaista tietoisuuden ensisijaisuuteen tai idealistiseen maailmankuvaan viittaavaa
6: Ei mitään paranormaalia eikä mystistä
7. Ei saa vaarantaa olemassaolevan yhteiskunta- ja talousjärjestelmän hyväksyttävyyttä
:D
Millainen todellisuus kelpaisi nykyiselle tiedeyhteisölle?
8
141
Vastaukset
- Anonyymi
Miksei kaukokatselua eli Remote viewing ole hyväksytty tieteellisesti toimivaksi?
- Anonyymi
Shaftesburyn stoalaisuus 1700-luvulta?
Rationaalisuus luonnossa on Jumalan älyn heijastumaa. Vain Jumalan älyn heijastuma kykenee muihinkin ulottuvaan moraaliseen hyveeseen.
Mikään mielen sentimentaalisuuden heijastuma ei kykene samaan vaikka omaa aktiivisen moraalisen aistinkyvyn. Ne ovat toisen luokan heijastumia. Ne aiheuttaa epätasapainoa ja epäjärjestystä.
Eli METAFYSIIKKA ei kykene tuomaan onnellisuutta ja viisautta tai parempia olosuhteita. Jopa ateismi on parempi ja onnellisempi olotila kuin mitä metafyysinen on.
Tällaisia ajatuksia hypnoottisia eilen Luin. Äly on suurempi kuin Mieli ja sen tunnepitoisuus jopa moraalin ja onnen kannalta. Äly kykenee tekemään muistakin moraalisesti vahvoja. - Anonyymi
Loogis-analyyttisen älyn perusongelmana on että se ei voi tuottaa enempää kuin mitä perusoletuksissa on määritelty eli ts. sama periaate kuin tietotekniikassa ja tekoälyssä.
Jos roskaa sisään niin roskaa myös ulos.
Metafysiikasta on vaikeaa tai mahdotonta päästä eroon loogis-analyyttisessä prosessissa koska se liittyy aina havaintojen ja mittausten tulkintoihin. Esim. sekä fysikalismi että idealismi ovat molemmat metafyysisiä hahmotuksia samoin kuin uskonnoissa ja tieteissä postuloidut entiteetit.
Jonkinlaisen instrumentalismin avulla voi yrittää hahmottaa ilmiöitä eli rekisteröidä pelkkiä mittarilukemia ja sitten yrittää rakentaa matemaattinen malli löydetyistä säännönmukaisuuksista sillä oletuksella että ne säännönmukaisuudet ovat riittävän stabiileja ja toimivat myös menneisyyden ja tulevaisuuden suhteen mikä ei ole mitenkään itsestäänselvää koska riittävän tarkkoja tieteellisiä mittaustuloksia on kerätty vasta n. parisataa vuotta ja jos ne säännönmukaisuudet muuttuvat mitattavissa olevalla tarkkuudella vain vähän esim. sadassa vuodessa niin nykyinen tekniikka ei välttämättä toimi oletetulla tavalla esim. tuhannen vuoden aikajaksolla suhteessa menneisyyteen ja tulevaisuuteen ja kaikki mittaukset tehdään aina lokaalisti eivätkä ne välttämättä ole yleistettävissä ajallis-paikallista mittaustapahtumaa laajemmaksi yleiseksi periaatteeksi.
Tieteestä tulee aika helposti massiivista systemaattista itsepetosta jos pelkästään mukavuussyistä yritetään sulkea pois esim. tietoisuuden ja varsinkin ihmisten päämääräsuuntautuneen intention vaikutusta fysikaalisena koettuun ulkoiseen todellisuuteen ja näin on minusta jo tapahtunut sen jälkeen kuin ideologis-metafyysinen valta-asema siirtyi kirkolta tiedeyhteisölle 1800-luvulla.
Ihmisluonne ei muutu vaikka valtavirran ideologiset ja metafyysiset sitoutumiset vaihtuvat vaan valta-asema korruptoi äärimmäisen helposti.
Tuossa edellä kommentoitiin kaukokatsomisesta ja siitä menetelmästä kannattaisi ottaa mallia koska sen toimivuus perustuu kaksois-sokkoperiaatteeseen jossa yritetään sulkea kognitiosta pois ns. analyyttinen peite (analytical overlay) eli kaikki mahdolliset ennakko-oletukset ja luottaa pelkästään omaan intuitioon ja vaikutelmiin jotka eivät ole älyllisiä ja egoon liittyviä vaan kehon aistimuksiin ja tunnetiloihin liittyviä vaikutelmia ja koko prosessi edellyttää mielen mahdollisimman tehokasta hiljentymistä.
Tuo crv (controlled remote viewing) toimii parhaiten heuristisena apuvälineenä ja voi kertoa mistä suunnasta kannattaa alkaa etsiä vastauksia tieteellisiin ja teknisiin ongelmiin.
Kaukokatsomisen kiistattomasta toimivuudesta (parhaimmillaan 60-80%) voi päätellä että esim. nykyinen aika-avaruushahmotus ei voi pitää paikkaansa vaan sekä perimmäinen todellisuus että tietoisuus ovat molemmat epälokaaleja ja arkinen 3d+1t maailma on jonkinlainen mielen ja aistinelinten tuottama projektio.
Tunnetasoa pitää kehittää reaktiivis-automaattisesta neutraaliksi kokemusvälineeksi jolloin se yhdessä älyn kanssa voi ylittää nykyisin vallalla olevan hyvin virhealttiin loogis-analyyttisen hahmotustavan jossa egotason mieltymykset sotkevat liikaa kognitiota. - Anonyymi
B:
"2. Fysikalistinen, mekanistinen ja mahdollisimman tiukasti säännönmukainen koska muuten matematiikkaa ei voisi kunnolla soveltaa"
Säännöttömyyden pitää olla todella spesifiä, jotta siihen ei käytettäisi matematiikkaa. Tai ettei esim. mitattaisi ja ilmoitettaisi säännönmukaisuuden määrää. Tämän hetken QM-mittaus voi olla todella säännötöntä, ja sitä sanotaan satunnaisuudeksi. Siinä mitä tiedetään satunnaisuudesta esiintyy paljon matemaattisia sääntöjä, ja monet satunnaisjakaumat ovat matemaattisesti yksinkertaisia.
B:
"3. Ei kumoa olemassaolevia vakiintuneita käsityksiä liian voimakkaasti"
Tässä ajattelusi kulkee liian monimutkaista reittiä. Jos olisi mitään syytä kumota voimakkaasti edellistä paradigmaa, niin siihen ei tarvittaisi minkäänlaisia käsityksiä uudesta paradigmasta, vaan jo ennen kenenkään paradigmahoksottimien pyörimistä olisi selvää, että täällä tulee pelkkiä vääriä tuloksia siitä, mitä nykyään ehdotetaan, ja niiden voima on sama kuin millä voimalla kumotaan.
B:
"7. Ei saa vaarantaa olemassaolevan yhteiskunta- ja talousjärjestelmän hyväksyttävyyttä"
(Hyväksyttävyys viittaa siihen, että tulee nimenomaan syntymään poliittinen liikehdintä taloutta vastaan?) Oletko sitä mieltä, että höyrykoneet eivät aiheuttaneet kommunismia? Ja mistä tiedät ettei vastaava työpaikkojen mullistus tekoälyyllä ja lisäkoneistuksella (joka on kirjaimellisesti sama kuin koneistaa lisää sitä mitä ihmiset ennen tekivät) aiheuta mitään poliittista? Koska tieteen teorialla on täysi vaikutus ja valta siihen, millaista on työttömien ja köyhien arki? (Jos mitään veristä ei tapahdu, niin se johtuu siitä, että kaikki muistavat kirjoitetun historian edellisistä vastaavista mullistuksista, ja niihin tiedetään oikeita poliittisia ratkaisuja, eikä esim. epäradikaalia sosialismia vastusteta rikkaiden toimesta. Tai voisi sanoa vain, että silloin ei edes ollut saman verran demokratioita, mihin voi vain kävellä sisään kertomaan muille, miten tästä lähtien murot jaetaan).
B:
"Loogis-analyyttisen älyn perusongelmana on että se ei voi tuottaa enempää kuin mitä perusoletuksissa on määritelty eli ts. sama periaate kuin tietotekniikassa ja tekoälyssä.
Jos roskaa sisään niin roskaa myös ulos."
Sekoitat ehkä vähän liikaa keskenään loogista järjen käyttöä ja tietkoneiden loogisia portteja. Kannattaisiko ehkä uskoa idealistiseen todellisuuskäsitykseen logiikasta (vähän eri kuin maailmankuva), jos on sille tielle lähtenyt yleisestikin?
Logiikan käytössä ei ole oleellista jokin ulos tullut arvo, jota voisi eli pitäisi seurata ohjeena kaikkeen. Koska sellainen aina tulee, kun on päättänyt mennä ulos ja sisään. Sen sijaan järjenkäytössä voi arvioida kaikkia lauseita eli porttejaan, mitä on tehnyt, ja esittää juuri esim. lisäkysymyksiä siitä, että miten mennään oletuksesta vielä taaemmas sen oletuksen juurille.
Jos luet esim. nämä, niin joskus loogikassa tehdään täysin absoluuttisia tuomioita perustelun tyypin perusteella, ja jos se on huono, niin silloin jo ei ole syytä seurata sen perustelun ulos-arvoja.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies
https://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_inference
Tietokone muuten ei pysty tuottamaan kaikkia logiikkavirheitä, jos meillä on täysi tietämys sen portista, ja portti on siis tavanomaisista binäärisistä operaatioista tehty. Tietokoneessa päättelyvirheitä voisi verrata tuntemattomiin lisäportteihin ja lisä-inputteihin, joita tuntemattomasti lisätään jostain tulokseen.
Negatiivinen asenteesi logiikka kohtaan aiheuttaa mielestäni juuri sen, että sen seurauksena minkään tiedon loogisuutta ei käytäisi läpi. Voi käydä esim. siten, että tekstistä julistetaan ja alleviivataan joku oletus, joka on maailman paras ja oikein oletettu kaikkien mielestä. Mutta outputit ovat mitä ovat johtuen siitä, mitä muuta tullaan sanoneeksi.
B:
"Metafysiikasta on vaikeaa tai mahdotonta päästä eroon loogis-analyyttisessä prosessissa koska se liittyy aina havaintojen ja mittausten tulkintoihin."
Tarkoitatko jotain tiettyä kontekstia, millä on niin valtavasti merkitystä, että koko ala saisi kadota?
Ensimmäinen tapa, millä tämä on väärin, on se että voin olla looginen esim. mittausten suhteen: 'koska viisari nousi 10 cm, ja koska viisarin nousu tapahtuu aina, kun neste on noussut enemmän kuin 1 cm, niin tiedän, että neste on noussut vähintään 1 cm'. Kuten itse äsken sanoin, niin 'prosessi' voisi tarkoittaa sitä mitä sinä nyt teet, mutta voin väitellä loputtomiin, että mikään, mitä sinä nyt teet, ei ole (metatasolla) loogista ja ehdottamasi outputit ovat hylkäämisen arvoisia.
Toisekseen metafysiikan määritelmäsi on täyttä hienonnetun silikaatin ja veden sekoitusta. Ei kenellekään tulisi tästä metafysiikka mieleen: 'koska viisari nousi 10 cm, ja koska kenenkään aivot eivät kestä tätä tavaraa 10 cm viisarissa, niin tuomitun ruumis lakkasi elämästä tällä tasolla'.
1- Anonyymi
B:
"Esim. sekä fysikalismi että idealismi ovat molemmat metafyysisiä hahmotuksia samoin kuin uskonnoissa ja tieteissä postuloidut entiteetit."
Kolmanneksi tällainen päätelmä ei johda mihinkään (jos harrastaa dogmeja, niin siitä voi tulla koko elämän ajan toistettu uskontunnustus). Koska abstrakti ominaisuus 'olla metafyysinen' ei aiheutta suunnanmuutoksia perusajatteluun. Varsinkaan jos metafyysinen on kaikkialla eikä ohjaa mistään mihinkään.
Ismit eivät ole automaattisesti esimerkkejä loogisesta prosessista. Minkä lisäksi ei ole puolestaan niin, että jokin ismi, kuten nuo, ovat automaattisesti läsnä loogisessa prosessissa, ja että sitä kautta olisit saanut tungettua niihin metafysiikkaa.
B:
"Jonkinlaisen instrumentalismin avulla voi yrittää hahmottaa ilmiöitä eli rekisteröidä pelkkiä mittarilukemia ja sitten yrittää rakentaa matemaattinen malli löydetyistä säännönmukaisuuksista sillä oletuksella että ne säännönmukaisuudet ovat riittävän stabiileja..."
Pieni ilmoitus tähän. Jos tekee mittauksia esim. minuutin ajalta, ja tekee mallin tai pelkän yksittäisen käyrän, joka sopii mittauksiin (vs. differentiaaliyhtälön tms.), niin silloin tehty työ on jo stabiili tuon yhden historialllisen minuutin ajan, tai saman verran stabiili kuin mitä kohde on yhden minuutin ajan, ja sitä ei tarvitse miettiä. Mutta nyt tästä yhdestäkin minuutista, jonka jokin mielikuvituksellinen ihmiskunta on elänyt, voidaan virittää filosofinen keskustelu siitä, että mitä on olemassa ja mitä ei. Teet epärelevantelilla asioilla tosi hyvin työtä sen eteen, että mitään sellaista ei koskaan tulisi.
B:
"ja toimivat myös menneisyyden ja tulevaisuuden suhteen mikä ei ole mitenkään itsestäänselvää koska riittävän tarkkoja tieteellisiä mittaustuloksia on kerätty vasta n. parisataa vuotta"
Et maininnut itsekään aloitusviestissä sellaista ehtoa, että jokaisen mallin pitää olla tulevaisuudessa ja menneisyydessä sama. Jotta esim. voidaan sanoa kokeelliselle fysiikalle, että tästä lähtien ette saa yhtään rahaa mihinkään, koska ette voi tarvita sitä.
B:
"kaikki mittaukset tehdään aina lokaalisti eivätkä ne välttämättä ole yleistettävissä ajallis-paikallista mittaustapahtumaa laajemmaksi yleiseksi periaatteeksi."
Tämä on väärä sanamuoto. MIttauksen lokaalisuus antaisi ymmärtää, että jokainen mittaus pystyy kertomaan kohteen sijainnin äärettömän pienen pisteen tarkkuudella (tai jos mittaa muun suureen, niin se pystyisi väittämään olevansa suureen arvo jossain pisteessä, missä sen oletettiin olevan). Liikemäärän lokaali mittaus on Heisenbergin periaatteen vastainen eli ei edes teoriassa olemassa.
B:
"Tieteestä tulee aika helposti massiivista systemaattista itsepetosta jos pelkästään mukavuussyistä yritetään sulkea pois esim. tietoisuuden ja varsinkin ihmisten päämääräsuuntautuneen intention vaikutusta fysikaalisena koettuun ulkoiseen todellisuuteen ja näin on minusta jo tapahtunut sen jälkeen kuin ideologis-metafyysinen valta-asema siirtyi kirkolta tiedeyhteisölle 1800-luvulla."
No ei pidä paikkaansa, että tuota ennen kukaan ei olisi epäillyt tietoisuutesi kykyjä, tai sellaisen ihmiskunnan olemassaoloa, mitä pitäisit jostain ryhmäintentiosta heränneenä. Entä jos puhuisit meille, kuin olisimme antiikissa?
B:
"Ihmisluonne ei muutu vaikka valtavirran ideologiset ja metafyysiset sitoutumiset vaihtuvat vaan valta-asema korruptoi äärimmäisen helposti."
Tarkoitatko tällä sitä, että kuka tahansa, joka on kuin enemmistö, on vallassa, ja että korruptio on mielikuvituksellisten asioiden haalimista? Ja että sillä olisi ollut valtaa esim. antiikissa, joka ei uskonut tietoisuuteesi? Millä perusteella tiedetään kaikien tietoisten olentojen lukumäärä, koska sinäkin epäilet joskus jotain, etkä tiedä varmasti, kuinka moni tässä galaksissa olisi puolellasi? Eikö tässä ole myös demokratian vastainen viesti?
B:
"Tuossa edellä kommentoitiin kaukokatsomisesta ja siitä menetelmästä kannattaisi ottaa mallia"
Eikö 'kaukokatsominen menetelmänä' ole loogisesti pelkistettävissä pelkkään tavalliseen katsomiseen?
B:
" koska sen toimivuus perustuu kaksois-sokkoperiaatteeseen"
Tämä on pelkkää ihmiskulttuuria (ja lääketieteessä yleinen tapa), eikä itse kaukokatsomista. Kulttuurin voi pelkistää myös aivan muuksi kuin kaukokatsomiseksi.
2 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
B:
"Esim. sekä fysikalismi että idealismi ovat molemmat metafyysisiä hahmotuksia samoin kuin uskonnoissa ja tieteissä postuloidut entiteetit."
Kolmanneksi tällainen päätelmä ei johda mihinkään (jos harrastaa dogmeja, niin siitä voi tulla koko elämän ajan toistettu uskontunnustus). Koska abstrakti ominaisuus 'olla metafyysinen' ei aiheutta suunnanmuutoksia perusajatteluun. Varsinkaan jos metafyysinen on kaikkialla eikä ohjaa mistään mihinkään.
Ismit eivät ole automaattisesti esimerkkejä loogisesta prosessista. Minkä lisäksi ei ole puolestaan niin, että jokin ismi, kuten nuo, ovat automaattisesti läsnä loogisessa prosessissa, ja että sitä kautta olisit saanut tungettua niihin metafysiikkaa.
B:
"Jonkinlaisen instrumentalismin avulla voi yrittää hahmottaa ilmiöitä eli rekisteröidä pelkkiä mittarilukemia ja sitten yrittää rakentaa matemaattinen malli löydetyistä säännönmukaisuuksista sillä oletuksella että ne säännönmukaisuudet ovat riittävän stabiileja..."
Pieni ilmoitus tähän. Jos tekee mittauksia esim. minuutin ajalta, ja tekee mallin tai pelkän yksittäisen käyrän, joka sopii mittauksiin (vs. differentiaaliyhtälön tms.), niin silloin tehty työ on jo stabiili tuon yhden historialllisen minuutin ajan, tai saman verran stabiili kuin mitä kohde on yhden minuutin ajan, ja sitä ei tarvitse miettiä. Mutta nyt tästä yhdestäkin minuutista, jonka jokin mielikuvituksellinen ihmiskunta on elänyt, voidaan virittää filosofinen keskustelu siitä, että mitä on olemassa ja mitä ei. Teet epärelevantelilla asioilla tosi hyvin työtä sen eteen, että mitään sellaista ei koskaan tulisi.
B:
"ja toimivat myös menneisyyden ja tulevaisuuden suhteen mikä ei ole mitenkään itsestäänselvää koska riittävän tarkkoja tieteellisiä mittaustuloksia on kerätty vasta n. parisataa vuotta"
Et maininnut itsekään aloitusviestissä sellaista ehtoa, että jokaisen mallin pitää olla tulevaisuudessa ja menneisyydessä sama. Jotta esim. voidaan sanoa kokeelliselle fysiikalle, että tästä lähtien ette saa yhtään rahaa mihinkään, koska ette voi tarvita sitä.
B:
"kaikki mittaukset tehdään aina lokaalisti eivätkä ne välttämättä ole yleistettävissä ajallis-paikallista mittaustapahtumaa laajemmaksi yleiseksi periaatteeksi."
Tämä on väärä sanamuoto. MIttauksen lokaalisuus antaisi ymmärtää, että jokainen mittaus pystyy kertomaan kohteen sijainnin äärettömän pienen pisteen tarkkuudella (tai jos mittaa muun suureen, niin se pystyisi väittämään olevansa suureen arvo jossain pisteessä, missä sen oletettiin olevan). Liikemäärän lokaali mittaus on Heisenbergin periaatteen vastainen eli ei edes teoriassa olemassa.
B:
"Tieteestä tulee aika helposti massiivista systemaattista itsepetosta jos pelkästään mukavuussyistä yritetään sulkea pois esim. tietoisuuden ja varsinkin ihmisten päämääräsuuntautuneen intention vaikutusta fysikaalisena koettuun ulkoiseen todellisuuteen ja näin on minusta jo tapahtunut sen jälkeen kuin ideologis-metafyysinen valta-asema siirtyi kirkolta tiedeyhteisölle 1800-luvulla."
No ei pidä paikkaansa, että tuota ennen kukaan ei olisi epäillyt tietoisuutesi kykyjä, tai sellaisen ihmiskunnan olemassaoloa, mitä pitäisit jostain ryhmäintentiosta heränneenä. Entä jos puhuisit meille, kuin olisimme antiikissa?
B:
"Ihmisluonne ei muutu vaikka valtavirran ideologiset ja metafyysiset sitoutumiset vaihtuvat vaan valta-asema korruptoi äärimmäisen helposti."
Tarkoitatko tällä sitä, että kuka tahansa, joka on kuin enemmistö, on vallassa, ja että korruptio on mielikuvituksellisten asioiden haalimista? Ja että sillä olisi ollut valtaa esim. antiikissa, joka ei uskonut tietoisuuteesi? Millä perusteella tiedetään kaikien tietoisten olentojen lukumäärä, koska sinäkin epäilet joskus jotain, etkä tiedä varmasti, kuinka moni tässä galaksissa olisi puolellasi? Eikö tässä ole myös demokratian vastainen viesti?
B:
"Tuossa edellä kommentoitiin kaukokatsomisesta ja siitä menetelmästä kannattaisi ottaa mallia"
Eikö 'kaukokatsominen menetelmänä' ole loogisesti pelkistettävissä pelkkään tavalliseen katsomiseen?
B:
" koska sen toimivuus perustuu kaksois-sokkoperiaatteeseen"
Tämä on pelkkää ihmiskulttuuria (ja lääketieteessä yleinen tapa), eikä itse kaukokatsomista. Kulttuurin voi pelkistää myös aivan muuksi kuin kaukokatsomiseksi.
2B:
"jossa yritetään sulkea kognitiosta pois ns. analyyttinen peite (analytical overlay) eli kaikki mahdolliset ennakko-oletukset ja luottaa pelkästään omaan intuitioon ja vaikutelmiin jotka eivät ole älyllisiä ja egoon liittyviä vaan kehon aistimuksiin ja tunnetiloihin liittyviä vaikutelmia ja koko prosessi edellyttää mielen mahdollisimman tehokasta hiljentymistä."
Tämä on kulttuurisotaa, mutta tavallaan lievää, koska sinunkaltaisesi voi väittää samaa siitä henkilöstä, joka havaitsisi luokseen saapuvia lääkkeen näköisiä asioita. Kaksoissokkoilu lääketieteessä on kuitenkin siitä johtuva (tai toinen sokko), että on olemassa plasebo-efekti. Sinunkaltaisesi uskovat siis myös, että plasebo-efektin selitys on, että analyyttinen peite voi parantaa ihmisen? Kunhan intuitio pidetään poissa (todennäköisesti tämä on looginen virhe, minkä teen, eikä sillä ole vaikutusta enää ison parantajan saapuessa)?
...
Kuvittelin aina että siinä tehtiin siten, että olisi mieluiten satoja näkjöitä, ja joillekin heistä annetaan tehtävä katsoa johonkin, ja sanoa millainen se on. Heidät sokotetaan kuitenkin siten, että joissain tapauksissa ei ole määritelty sitä, että johonkin voi katsoa, tai että katsottavaa asiaa edes on siellä. Mutta sen pitää olla jossain. Jos on mahdotonta käskeä henkilöä etsimään kohdetta jostain väärästä paikasta, vaan hän näkee silti, niin tämä on plasebo. Sitä ei tule olla kaikilla tai muuten kaksoissokkous ei pysty tekemään mitään. Tästä ryhmästä sadaan kuitenkin vertailuryhmä, missä ne jotka katsovat asiaa, jota ei ole, antavat tod. näk. edelleen normaaleja vastauksia, koska kaikki ovat kuitenkin niin amatöörejä, ja odotettu kaukonäkemisen efekti on esim. 1 % lisää totuutta pelkän arvailun päälle Sitten voidaan verrata keskenään, että ovatko nämä satunnaiset ja epäjärjelliset vastaukset ihan yhtä usein oikeassa kuin ne, joilla oli oikea katsomisen kohde.Aikoinaan hyvin kontrolloidussa parapsykologisessa korttitestissä olisi voitu siis olla antamatta oikeasti korttia.
Tällä käytännöllä ei silti varmaan ole mitään tulosta mullistavaa vaikutusta, tai sille ei ole tarvetta. Tarvetta ei ole, jos sokeampi ryhmä ei koskaan ole korkeammalla kuin nollataso. Kaukonäkemisessä on sokkotavasta riippumatta määriteltävissä nollataso, jos on tietty joukko vaihtoehtoja, ja niiden satunnainen osuminen oikeaan on jotain. Jos sokkkoryhmä näkee yhtähyvin kuin toinen ryhmä, mutta paremmin kuin nollataso, niin silloin sokkotesti on lähinnä merkityksetön, ainakin sillä tavalla kuin se tehtiin yhdessä testissä, ja sitä voisi ehkä parantaa. Sokkous itse ei tuo tällaiselle aiheelle esiin mitään, vaan oleellisin tulos on varmaan yleisölle siinä, että se ylitti yhdessäkään ryhmässä nollatason. Testin uskottavuus ei ole myöskään pelkästään sokkoudella pelastettu oli sen efekti mikä hyvänsä.
Tällä sai aikaan yhden sokon tahon. Jotta olisi yksi sokko lisää, niin jonkun pitäisi arvioida, miten hyvin näkijä näki, mutta sokkona tämän ei pitäisi tietää kumman ryhmän henkilö on kyseessä. Hieman ylimääräisen tuntuista säätämistä se, mutta jos arvioijia on esim. kaksi niin toinen on aina väärässä paikassa, mihin kukaan ei neuvotusti katso. Sitten hän saa vastauksia ja vertaa todellisuuteen normaalisti. Tässä ei säädetä tuloksia plasebo-efektiä vasten, vaan estetään sitä, että lääkäri tekisi jonkun virhearvion, jos hän tietää potilaan ottaneen oikean läkkeen, ja toisen virhearvion, jos lääke on lumetta. Tässä siis sanotaan, että kaukonäkemisen tehtävä tai kohde ja näkijän vastaus tehdään niin vaikeaksi arvioida, että siinä tuomarit tekevät virheitä. Silloin näillä virheillä on tod. näk. jokin taso, mistä ei voi päästä mitenkään eroon, mutta sokkous vaikuttaa juuri siihen, että jokin virhe perustuu ennenkaikkea siihen, että he tietävät kumman ryhmän jäsen siellä on, ja se muokkaisi tuomiota johokin suuntaan eikä satunnaisesti molempiin. Lääketieteessä ei ole aina sellainen tapaus, että kukaan, joka ei saanut oikeaa lääkettä, ei myöskään saisi parantua oireista yhtään.
Muu numeroimaton sokkous tutkimuksessa voi viitata myös tulosanalyysiin ja karsittuihin yrityksiin, mitä mainitsit kerran ikäänkuin ikävinä tieteen tutkimustapoina. Ilmeisesti kaukonäkemisessä ei ole ollut tarvetta tehdä analyysiä sokkonakaan?
...
Onko olemassa kolmoissokkoilua, ja onko suurempi sokko aina parempi? Eli voitaisiinko tehdä tuo kuitenkin vielä paremmalla menetelmällä ja pistää omat intuitiot ja vaikutelmat pois päältä?
Kuka pystyy päättämään, miten sokko toinen ihminen on? Eli miten paljon tämä analysoi kaikkea. Jos tätä ei pysty kukaan muu vahvistamaan kuin hän, nin ei kannata väittää, että sokkous lisää ilmiön havaitsemisen luotettavuutta, koska systeemi on alkujaankin rikki siten, että mitään ei todella voida säädellä tai tarkistaa (tässä lauseessa 'systeemin' yksi tarkasteltava osa on 'ihmisen mieli B: mukaan', mihin jotkut eivät edes usko, mikä on vähän huono tapa alkaa todistamaan mitään täysin ulkopuolisille sekin).
3 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
B:
"jossa yritetään sulkea kognitiosta pois ns. analyyttinen peite (analytical overlay) eli kaikki mahdolliset ennakko-oletukset ja luottaa pelkästään omaan intuitioon ja vaikutelmiin jotka eivät ole älyllisiä ja egoon liittyviä vaan kehon aistimuksiin ja tunnetiloihin liittyviä vaikutelmia ja koko prosessi edellyttää mielen mahdollisimman tehokasta hiljentymistä."
Tämä on kulttuurisotaa, mutta tavallaan lievää, koska sinunkaltaisesi voi väittää samaa siitä henkilöstä, joka havaitsisi luokseen saapuvia lääkkeen näköisiä asioita. Kaksoissokkoilu lääketieteessä on kuitenkin siitä johtuva (tai toinen sokko), että on olemassa plasebo-efekti. Sinunkaltaisesi uskovat siis myös, että plasebo-efektin selitys on, että analyyttinen peite voi parantaa ihmisen? Kunhan intuitio pidetään poissa (todennäköisesti tämä on looginen virhe, minkä teen, eikä sillä ole vaikutusta enää ison parantajan saapuessa)?
...
Kuvittelin aina että siinä tehtiin siten, että olisi mieluiten satoja näkjöitä, ja joillekin heistä annetaan tehtävä katsoa johonkin, ja sanoa millainen se on. Heidät sokotetaan kuitenkin siten, että joissain tapauksissa ei ole määritelty sitä, että johonkin voi katsoa, tai että katsottavaa asiaa edes on siellä. Mutta sen pitää olla jossain. Jos on mahdotonta käskeä henkilöä etsimään kohdetta jostain väärästä paikasta, vaan hän näkee silti, niin tämä on plasebo. Sitä ei tule olla kaikilla tai muuten kaksoissokkous ei pysty tekemään mitään. Tästä ryhmästä sadaan kuitenkin vertailuryhmä, missä ne jotka katsovat asiaa, jota ei ole, antavat tod. näk. edelleen normaaleja vastauksia, koska kaikki ovat kuitenkin niin amatöörejä, ja odotettu kaukonäkemisen efekti on esim. 1 % lisää totuutta pelkän arvailun päälle Sitten voidaan verrata keskenään, että ovatko nämä satunnaiset ja epäjärjelliset vastaukset ihan yhtä usein oikeassa kuin ne, joilla oli oikea katsomisen kohde.Aikoinaan hyvin kontrolloidussa parapsykologisessa korttitestissä olisi voitu siis olla antamatta oikeasti korttia.
Tällä käytännöllä ei silti varmaan ole mitään tulosta mullistavaa vaikutusta, tai sille ei ole tarvetta. Tarvetta ei ole, jos sokeampi ryhmä ei koskaan ole korkeammalla kuin nollataso. Kaukonäkemisessä on sokkotavasta riippumatta määriteltävissä nollataso, jos on tietty joukko vaihtoehtoja, ja niiden satunnainen osuminen oikeaan on jotain. Jos sokkkoryhmä näkee yhtähyvin kuin toinen ryhmä, mutta paremmin kuin nollataso, niin silloin sokkotesti on lähinnä merkityksetön, ainakin sillä tavalla kuin se tehtiin yhdessä testissä, ja sitä voisi ehkä parantaa. Sokkous itse ei tuo tällaiselle aiheelle esiin mitään, vaan oleellisin tulos on varmaan yleisölle siinä, että se ylitti yhdessäkään ryhmässä nollatason. Testin uskottavuus ei ole myöskään pelkästään sokkoudella pelastettu oli sen efekti mikä hyvänsä.
Tällä sai aikaan yhden sokon tahon. Jotta olisi yksi sokko lisää, niin jonkun pitäisi arvioida, miten hyvin näkijä näki, mutta sokkona tämän ei pitäisi tietää kumman ryhmän henkilö on kyseessä. Hieman ylimääräisen tuntuista säätämistä se, mutta jos arvioijia on esim. kaksi niin toinen on aina väärässä paikassa, mihin kukaan ei neuvotusti katso. Sitten hän saa vastauksia ja vertaa todellisuuteen normaalisti. Tässä ei säädetä tuloksia plasebo-efektiä vasten, vaan estetään sitä, että lääkäri tekisi jonkun virhearvion, jos hän tietää potilaan ottaneen oikean läkkeen, ja toisen virhearvion, jos lääke on lumetta. Tässä siis sanotaan, että kaukonäkemisen tehtävä tai kohde ja näkijän vastaus tehdään niin vaikeaksi arvioida, että siinä tuomarit tekevät virheitä. Silloin näillä virheillä on tod. näk. jokin taso, mistä ei voi päästä mitenkään eroon, mutta sokkous vaikuttaa juuri siihen, että jokin virhe perustuu ennenkaikkea siihen, että he tietävät kumman ryhmän jäsen siellä on, ja se muokkaisi tuomiota johokin suuntaan eikä satunnaisesti molempiin. Lääketieteessä ei ole aina sellainen tapaus, että kukaan, joka ei saanut oikeaa lääkettä, ei myöskään saisi parantua oireista yhtään.
Muu numeroimaton sokkous tutkimuksessa voi viitata myös tulosanalyysiin ja karsittuihin yrityksiin, mitä mainitsit kerran ikäänkuin ikävinä tieteen tutkimustapoina. Ilmeisesti kaukonäkemisessä ei ole ollut tarvetta tehdä analyysiä sokkonakaan?
...
Onko olemassa kolmoissokkoilua, ja onko suurempi sokko aina parempi? Eli voitaisiinko tehdä tuo kuitenkin vielä paremmalla menetelmällä ja pistää omat intuitiot ja vaikutelmat pois päältä?
Kuka pystyy päättämään, miten sokko toinen ihminen on? Eli miten paljon tämä analysoi kaikkea. Jos tätä ei pysty kukaan muu vahvistamaan kuin hän, nin ei kannata väittää, että sokkous lisää ilmiön havaitsemisen luotettavuutta, koska systeemi on alkujaankin rikki siten, että mitään ei todella voida säädellä tai tarkistaa (tässä lauseessa 'systeemin' yksi tarkasteltava osa on 'ihmisen mieli B: mukaan', mihin jotkut eivät edes usko, mikä on vähän huono tapa alkaa todistamaan mitään täysin ulkopuolisille sekin).
3B:
"Tuo crv (controlled remote viewing) toimii parhaiten heuristisena apuvälineenä ja voi kertoa mistä suunnasta kannattaa alkaa etsiä vastauksia tieteellisiin ja teknisiin ongelmiin."
Onko conrolin merkitys tästä lähin itsekontrolli, vai muuttuiko se jo joksikin muuksi? Mikä on esimerkki siitä ehdotuksesta, joka annettiin tieteelliselle ongelmalle? Ja mikä on sen näkemisen koko päiväkirjamuistelo, että kerrottaisiin, mihin henkilö päätti katsoa tai päätyi katsomaan, että löysi jotain matskua tuollaiseen aiheeseen? Miksi RV:tä ei ole brändätty uudelleen 'truth seeingiksi'?
B:
"Kaukokatsomisen kiistattomasta toimivuudesta (parhaimmillaan 60-80%)"
Sanoit jonkun luvun, mihin voin sanoa, että myös rehellisessä kokeessa voi olla, että arvailu on ehkä se luku miinus 1 %... ja tutkimuksen tarkkuus 10 % suuntaansa. Jos et heti keksi, miten tehdään yli 50 % oleva arvaustodennäköisyys, joka tuo vastaisi kolikkoa, niin tee esim. noppa, jossa on 6 sivua, mutta sivut ovat 1-2-2-2-2-2, missä on havaittu katutestissä, että ei kukaan normaalisti valitse tai edes muista 'lukua 1' mihinkään. Jotkut käytännön esinekätköt voivat esim. olla salakavalasti tällaisen systeemin analogioita.
B:
"Kaukokatsomisen kiistattomasta toimivuudesta (parhaimmillaan 60-80%) voi päätellä että esim. nykyinen aika-avaruushahmotus ei voi pitää paikkaansa vaan sekä perimmäinen todellisuus että tietoisuus ovat molemmat epälokaaleja ja arkinen 3d+1t maailma on jonkinlainen mielen ja aistinelinten tuottama projektio."
Ensinnäkään epälokaalius ei tarkoita, että aika-avaruushahmotuksen pitäisi muuttua. Päinvastoin epälokaaliuden yrittäminen ilman aika-avaruutta ei ole olemassa (tai molemmat ovat saman tasoisia illuusioita). Toisekseen: missä kohtaa CRV:tä on testattu informaation kulkunopeutta vastaan, ja mikä sen mittaustulos on? Mistä voi tietää, että informaatio on tietty informaatio, eli todella jossain kaukana, jos kerran on epäonnistumisprosentteja, ja jotka esim. teoriassa eivät ottaneet mitään vastaan mistään kaukaa? Tai mitä jos oikea vastaus näkyy myös jossain lähellä, ja sen etäisyys merkitään dataan aivan väärin? Jotkut netissä olevat RV-vastaajat vastaavat tyyliin 5 minuuttia per tehtävä. Siinä ajassa valo olisi mennyt aurinkoon asti. Onko esim. tieteellisen ongelman vastaus-matskulla jokin sijainti avaruudessa?
B:
"Tunnetasoa pitää kehittää reaktiivis-automaattisesta neutraaliksi kokemusvälineeksi jolloin se yhdessä älyn kanssa voi ylittää nykyisin vallalla olevan hyvin virhealttiin loogis-analyyttisen hahmotustavan jossa egotason mieltymykset sotkevat liikaa kognitiota."
Onko tämä vähän kuin uskonnollisen B:n velvollisuus ylempiään kohtaan?
4
- Anonyymi
Numeromies!
Vastaisitko kysymyksiin?
- Käytätkö tekoälyä vastauksissasi?
- Oletko opiskellut yliopistossa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 202664
- 441291
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70947Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää138925- 45881
- 61842
- 42806
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44795Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe165776Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis134725