Kansan luottamus USA:ta kohtaan on heikompi kuin hallituksella ja eduskunnalla.
Kansan näkemys syntyy lehtien klikkiotsikoista.
Jos ne pitävät paikkansa paremmin kuin hallituksen ja eduskunnan lähteet, niin päättäjien pitäisi tehdä kaikki päätöksen sen perustella, mitä iltapäivälehdet kirjoittavat.
Jos taas hallituksella ja eduskunnalla on kuitenkin parempaa tietoa, niin lehdistön pitäisi jakaa oikeaa tietoa ja tilannekuvaa.
Jompi kumpi toimii vastuuttomasti.
Iltalehti vai eduskunta?
29
138
Vastaukset
- Anonyymi
Median tehtävä on valvoa valtaa pitäviä, mutta kuka valvoo mediaa?
- Anonyymi
Julkisen sanan neuvosto. Julkisen sanan neuvosto on median itsesääntelyelin. Se valvoo, että suomalainen media toimii eettisesti. Lisäksi JSN puolustaa sananvapautta. Siihen kuuluvat mediat ovat sitoutuneet noudattamaan yhteisesti sopimiaan Journalistin ohjeita.
https://vastuullistajournalismia.fi/journalistin-ohjeet/ - AnonyymiUUSI
Suomessa toimii HVKn perustama Mediapooli, joka kontrolloi ja harmonisoi (sensuroi) uutisvälitystä. Suomesta on tehty yhden totuuden maa. Olemme ottaneet esimerkkiä diktatuureissa kuten p-Korea. Sitten vielä ilkeämme väittää, että meillä on vapaa media. Tämä meidän ”vapaa” media harjoittaa maalittamista ja demonisointia, joka kohdistuu niihin yhteiskunnallisiin vaikuttajiin, jotka asettavat väärin sanansa tai äänestävät väärin. Arkadianmäeltä löytyy ulko-ja turvallisuuspoliittisessa ajattelussa liikuttava yksimielisyys kaikkien 200 parlamentaarikon kesken. Omaa rehellistä mielipidettä he eivät enää uskalla tuoda esille, koska se tietää paikan menetystä niin Eduskunnassa kuin siviilielämän töissä. Sama kohtalo on kohdannut myös yliopisto-ihmisiä ja muita vaikuttajia.
Suomessa ei ole sananvapautta eikä vapaata mediaa. Meillä ei siis ole demokratiaa.
Valtamedia toimii keskitetysti Mediapoolin ohjeiden mukaan minkä jokainen voi todeta seuraamalla Mediapoolin kontrollin alaisena toimivaa valtamediaa.
Mediapooli on ohjeistanut toimituksia olemaan tekemättä juttuja/haastatteluita tahoilta, jotka eivät jaa tiettyjä arvoja ja asenteita. Mediapooli päättää mikä on oikein ja mikä väärin. Esimerkiksi Trumpia saa arvostella, Bidenia ei. Orban on pahis, mutta Syyrian islamistijohto on hieno asia. Ukraina ei tee sotarikoksia eikä surmaa siviilejä mutta vain Venäjä tekee niin.
Olemme menettäneet vapaan media ja meitä ohjataan yksipuolisella propagandalla 24/7. Jos Saksassa ymmärrettiin hienosti se, että jatkuvalla valheiden syöttämisellä kansalle saadaan se uskomaan mitä tahansa. Meillä Mediapooli ansaitsee propagandaministeriön tittelin. Se on onnistunut hyvin demokratian vastaisessa työssään jota tietenkin perustellaan samoilla perusteilla kuin mitä muissa diktatuureissa.
- Anonyymi
Mielenkiintoinen aloitus aiheesta "mistä saamme oikeaa ja tutkittua tietoa".
Iltapäivälehtien otsikot ja ingressit ovat osa mainosmaailmaa - mainostulot ovat niin lehdille kuin mainostelevisiolle tärkeä tulontuoja.
STT ja YLE uutisineen ovat jo luotettavampia tiedon jakajia ja uutisoinnin tulisi olla puolueetonta, mutta onko se riittävää esimerkiksi yhteiskunnallisen kehityksen kannalta?
Helsin Sanomat on parantanut koko ajan uutisointiaan tärkeistä aiheista, mutta kriittisen taloustiedon uutisointi on kaipaa lisää palstatilaa. Valtion budjettia tulisi HS:n tutkia (STT:n ja Yle:n lisäksi) sen valmistuttua ja kertoa yhteiskunnallisista vaikutuksista tarkemmin.
Yliopistojen tutkimustyö ja viestintä on meidän kaikkien saatavilla digiaikana. Katso esimerkiksi tästä linkistä:
https://www.tuni.fi/fi/tutustu-meihin/politiikan-tutkimus#switcher-trigger-tutkimus
Ja mikä parasta, digiaikana yliopistojen englanninkielisten tutkimusten suomennokset tulevat hetkessä näkyviin. Ihmettelemme miksi niitä ei kommentoida Yle:n ajankohtaisohjelmissa.
Toki on hyvä vilkaista myös ulkomaisia lehtiä, kuten THE TIMES, ja tietysti toisella kotimaisella kielellämme Ruotsissa ilmestyviä lehtiä.- Anonyymi
Tiedon jakaminen ei ole mielestäni puolueetonta edes silloin, kun pyritään siihen.
Se johtuu siitä, että puolueeton tieto on tylsää.
YLE voi olla joskus puolueeton, mutta sillä on myös ohjelmia, jotka ovat selkeästi valinneet poliittisen näkökulman, jota tuo esille.
Olisi hyvä, jos toimittajan näkökulma tuotaisiin esille samanlaisella kaaviolla, millä puolueiden vaaliehdokkaitakin arvioidaan. Siitä tuskin olisi mitään haittaa ja se ehkä pysäyttäisi toimittajankin miettimään omaa missiotaan.
Hesari kertoo itsekin, miltä kantilta se asioita katselee ja kenen näkökulmia tuo esille. Sen itsenäisyys on yhtä näennäinen kuin YLE:n. Molempien pitää tehdä juttuja, joita maksaja haluaa. YLE ei ole immuuni kansan tahdolle, vaikka kansa ei suoraan voikaan olla ostamatta.
Olisi hyvä, jos erilaisia näkemyksiä tuotaisiin esille, mutta vaikuttaa siltä, että aina valitaan näkökulma, joka pöyristyy siitä, mitä vallanpitäjät tekevät. Se pätee Orpoon, mutta se päti myös Mariniin kuherruskuukauden jälkeen.
Minä en usko, että eduskunta ja hallitus olisivat aina tekemässä kiusaa äänestäjille ja ryhtyisivät pahantekoon. Sellaiseen tulokseen päätyy kuitenkin eri medioita lukemalla ja katsomalla.
Tuntuu siltä, että pyritään mahdollisimman suureen huomioarvoon sillä, kuka eniten päätöksiä haukkuu ja kyseenalaistaa. Tämä tapahtuu siis koulutuksella, jolla ei useinkaan asioita edes ymmärrä. En halua pilkata puolestani toimittajia, mutta onhan se selvää, ettei taloutta tai terveydenhoitoa voi täysin ymmärtää, jos siihen ei ole koulutusta ja vuosien kokemusta.
Joskus vain tuntuu siltä, ettei toimittaja edes halua perehtyä asiaan ja kirjoittaa tutkimuksesta sen, mikä eteen syötetään. Minä en laittaisi omaa nimeäni artikkeliin lukematta tutkimuksesta edes johtopäätöksiä. Usein otsikot ovat tyystin päinvastaisia kuin tutkimus. - Anonyymi
Nimenomaan se Hs;n uutisoininnin uskottavuus koki jo silloin koronakriisin aikana jopa pahemman romahduksen kuin iltapäivälehtien, eikä se ole siitä koskaan toipunut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nimenomaan se Hs;n uutisoininnin uskottavuus koki jo silloin koronakriisin aikana jopa pahemman romahduksen kuin iltapäivälehtien, eikä se ole siitä koskaan toipunut.
Hesarin kirjoitukset niin pääkirjoitukset kuin toimittajien tekemät artikkelit ovat sieltä parhaasta päästä verrattuna muuhun mediaan.
Ylellä on lakisääteinen tehtävä ja puoluepoliittiset päättäjät, joten kokoomuksella ja persuilla on muihin puolueisiin verrattuna eniten Ylen valtuustossa jäseniä. Valitettavasti. - AnonyymiUUSI
Ulkomaisista lehdistä voi lukea puolueettomampaa ja vapaampaa uutisointia kuin Suomessa Mediapoolin ennalta määrittelemää uutislinjausta. Suomessa toimii sensuuri ja valtamediamme harjoittaa propagandaa. Miksi esim. Norjassa ei olla vajottu näin alas kuin Suomessa?
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Nimenomaan se Hs;n uutisoininnin uskottavuus koki jo silloin koronakriisin aikana jopa pahemman romahduksen kuin iltapäivälehtien, eikä se ole siitä koskaan toipunut.
Sanomaosakeyhtiö lienee ainoa lehtitalo, jolla oli useita pelkästään Nato-propagandaan keskittyneitä toimittajia. Lopetin Hesarin tilaamisen kun sai luettavakseen vain yksipuolista paskaa.
Olen ollut vuosikymmenten ajan myös Suomen Kuvalehden tilaaja. Lopetin myös sen tilaamisen lehden harjoittaman sairaan agendan vuoksi. Myös SK on Mediapoolin kontrollissa.
Ansaitsemme vapaan median ja sananvapauden. Suomi ansaitsee demokratian emmekä tarvitse tätä nykyistä epädemokraattista diktatuuriin johtavaa kehitystä.
- Anonyymi
Kansan näkemys syntyy Trumpin teoista.
- Anonyymi
Ei vaan suomalaistoimittajien uutisoimista hänen sanomisistaan, heidän omien kauhumaalailujensa kera.
- Anonyymi
Uutisointi Trumpin teoista on kovin yksipuolista ja huomiohakuista.
Se toki pätee muihinkin poliitikkoihin.
Mutta onhan se niin, että jos kirjoitettaisiin lääkkeiden hintojen laskemisesta, jätteiden kanssa tehtyjen petosten kitkemisestä tai sähköisten maksujen edistämisestä, Trump ei vaikuttaisi enää kylähullulta eikä lehdet tekisi kauppaansa.
Voisihan joku media joutua jopa boikottiin siitä, jos kertoo, että Trump on tehnyt jotain rationaalista.
Se varmaan aiheuttaisi pahaa verta koska asiat eivät olisi enää helpon mustavalkoisia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei vaan suomalaistoimittajien uutisoimista hänen sanomisistaan, heidän omien kauhumaalailujensa kera.
Fiksu ymmärtää katsoa tiedot useista eri lähteistä. Tyhmiä on sitten helpompi kusettaa.
- Anonyymi
Helsinkikeskeinen media on punavihreiden toimittamaa.
- Anonyymi
Helsingissä uskottiin pitkään punavihreään kuplaan.
Kuviteltiin, että se on tulevaisuuden suunta.
Lyhytnäköistä, mutta trendikästä.
- Anonyymi
Sekä suomalaispäättäjien että Suomen kansan näkemykset ovat jo vuoskaudet syntyneet pahasti ylikeulivista median klikkiotsikoista, joita jo tilastokeskuskin on alkanut apinoimaan.
- Anonyymi
Se on todellinen ongelma.
On paljon asioita, joista on hyvä kertoa ihmisille, mutta ne jäävät kertomatta, jos niihin ei saa keinotekoista draamaa tai jos jostakusta ei saada pelleä.
- Anonyymi
Aloittajalle tarjoan sitä vanhaa kovettua sanontaa:
"AUTS - TOTUUS SATTUU".- Anonyymi
Toi on paitsi monitulkintainen, niin ei tuo mitään uutta keskusteluun.
- Anonyymi
Poliitikkojen tehtävä on ajaa maan ja kansan parasta. Puolueet ajavat kuitenkin useimmiten omien kannattajiensa etuja, ei koko yhteiskunnan etuja.
- Anonyymi
Yhteiskunnalla on sekä yhteisiä, että toisistaan poikkeavia etuja.
Tärkeimmissä asioissa lähes kaikki puolueet ovat samaa mieltä ja ajavat niitä.
Eroavaisuuksia on muissakin asioissa melko vähän, mutta erot korostuvat koska puolueet erottuvat toisistaan juuri niissä asioissa.
Perinteinen ero ajatuksissa perustuu tulonjakoon ja sillä erotetaan oikeisto ja vasemmisto toisistaan. Kärjistäen oikeistossa ihmisen omaisuus on vain hänen ja vasemmistossa ihmisellä ei ole omaisuutta vaan kaikki on yhteistä. Kumpikaan ei toteudu edes puolueohjelmissa.
Eroja on toki muissakin asioissa esimerkiksi oikeusien ja velvollisuuksien määrässä ja niiden kohdistumisessa. Siinäkään ei liikuta ääripäissä, vaikka velvollisuudet ovatkin keskittyneet harvoille ja oikeudet kaikille.
Poliittiset erot ovat siis eroja, joita ei voi määrittää kansan yhteisinä etuina tai haittoina, joille olisi yksi ratkaisu. Tieteestäkään ei ole apua koska sekin tuottaa eri lähtökohdista erilaisia tuloksia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yhteiskunnalla on sekä yhteisiä, että toisistaan poikkeavia etuja.
Tärkeimmissä asioissa lähes kaikki puolueet ovat samaa mieltä ja ajavat niitä.
Eroavaisuuksia on muissakin asioissa melko vähän, mutta erot korostuvat koska puolueet erottuvat toisistaan juuri niissä asioissa.
Perinteinen ero ajatuksissa perustuu tulonjakoon ja sillä erotetaan oikeisto ja vasemmisto toisistaan. Kärjistäen oikeistossa ihmisen omaisuus on vain hänen ja vasemmistossa ihmisellä ei ole omaisuutta vaan kaikki on yhteistä. Kumpikaan ei toteudu edes puolueohjelmissa.
Eroja on toki muissakin asioissa esimerkiksi oikeusien ja velvollisuuksien määrässä ja niiden kohdistumisessa. Siinäkään ei liikuta ääripäissä, vaikka velvollisuudet ovatkin keskittyneet harvoille ja oikeudet kaikille.
Poliittiset erot ovat siis eroja, joita ei voi määrittää kansan yhteisinä etuina tai haittoina, joille olisi yksi ratkaisu. Tieteestäkään ei ole apua koska sekin tuottaa eri lähtökohdista erilaisia tuloksia.Yhteiskunta koostuu ihmisistä ja heidän yhteisöistään, jotka asuvat ja ovat vuorovaikutuksessa tietyllä maantieteellisellä alueella, esimerkiksi kansana ja valtiona. Myös erilaiset instituutiot, poliittiset käytännöt tai valtarakenteet, infrastruktuuri ja kulttuuri ovat osa yhteiskuntaa. Yhteiskuntaan kuuluvat myös ihmisyksilöt, perheet ja suvut.
Väite "Tärkeimmissä asioissa lähes kaikki puolueet ovat samaa mieltä ja ajavat niitä" ei pidä paikkansa. Oppositio ja hallitus ovat usein eri mieltä asioista.
- AnonyymiUUSI
Kyllä kansalaisilla on oikeus muodostaa oma mielipide.
- AnonyymiUUSI
Viimeksi eilen Rydman sanoi uutisissa, että USA on Suomen tärkein liittolainen.
Olemme siis hirttäneet itsemme USAn maksavaksi rengiksi kuin joku vähäjärkinen.
Päätt
Jäämme ovat todella syvältä.
Ne ei kanna vastuuta typeristä teoistaan - niille riittää, että kansa maksaa kaiken ja kansa vastaa myös seurauksista. Mitä v.tun järkeä on liittoutua Atlantin takaisen suurvallan kanssa, joka pitää naapurimaatamme vihollisenaan?
Ymmärtääkö päättäjämme, että toimillaan he hakevat sotaa?- AnonyymiUUSI
Tämä kaikki sillä perusteella, mitä Rydman sanoo?
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Tämä kaikki sillä perusteella, mitä Rydman sanoo?
Olisko niin, että ryytmanni toimii poliittisen vakaumuksensa ja Mediapoolin linjausten mukaisesti. Suomalaiset eivät luota NATOn V-artiklaan viimeisten gallupien mukaan mutta eihän ryytmannin tapaiset voi vaihtaa mielipiteitään julkisesti vastaamaan totuutta johtuen noista kahdesta aiemmin mainitusta seikasta.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Olisko niin, että ryytmanni toimii poliittisen vakaumuksensa ja Mediapoolin linjausten mukaisesti. Suomalaiset eivät luota NATOn V-artiklaan viimeisten gallupien mukaan mutta eihän ryytmannin tapaiset voi vaihtaa mielipiteitään julkisesti vastaamaan totuutta johtuen noista kahdesta aiemmin mainitusta seikasta.
Eläimillä on sarvet
Kasvit ovat myrkyllisiä
Suomelaiset eivät luota natoon
Vesi on kiehuvan kuumaa - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Eläimillä on sarvet
Kasvit ovat myrkyllisiä
Suomelaiset eivät luota natoon
Vesi on kiehuvan kuumaaJos oikein ymmärrän, et pidä typeristä yleistyksistä?
En minäkään. Joku kuplapelle sanoo, mitä hänen mielestään Suomen kansa ajattelee, vaikkei ole koskaan mennyt 100 m kauemmaksi kotiovea. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Olisko niin, että ryytmanni toimii poliittisen vakaumuksensa ja Mediapoolin linjausten mukaisesti. Suomalaiset eivät luota NATOn V-artiklaan viimeisten gallupien mukaan mutta eihän ryytmannin tapaiset voi vaihtaa mielipiteitään julkisesti vastaamaan totuutta johtuen noista kahdesta aiemmin mainitusta seikasta.
Pitäisikö suomalaisten luottaa viidenteen artiklaan?
Ei pelkästään hallitus vaan myös koko eduskunta ja kaikki viralliset tahot sanovat, että pitäisi luottaa.
Se, ettei voi luottaa on pelkästään median luoma ajatus, jonka se on syöttänyt kansalle.
Jos media on oikeassa, niin silloin sillä on enemmän tietoa kuin hallituksella. Mutta mediapa ei kerro!
Näyttää siltä, että kyseessä on median luoma asia, jolla luodaan epävarmuutta ja pelkoa. Kantaako media mitään vastuuta?
Hesari moitti tänään sitä, että oppilaille opetetaan, ettei mikään media ole riippumaton.
Se pitäisi poistaa siksi, että journalisteilla on sisäiset ohjeet vähän samaan tapaan kuin tien varsilla on nopeusrajoitukset. Sillä erotuksella kuitenkin, että HS uskottelee, että ohjeet ilman sanktioita varmistaisi niiden noudattamisen paremmin kuin rajoitusmerkit sakon uhalla 🤣😂🤭😜
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244636- 883724
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483095- 542667
- 512599
- 2052597
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522328
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081529