Alisuoriutuminen ja tehottomuus riittää jatkossa perusteluksi irtisanomiselle

Anonyymi-ap

Tehokkuuden parantaminen, tahdin tiukentaminen ja tuottavuuden lisääminen pitäisi olla normi jokaisella työpaikalla. Sinne on tultu tekemään töitä palkan eteen ja vääntämään niska limassa eikä lekottelemaan ja tekemään töitä omaan tahtiin hissukseen. Yrityksen odottavat että työntekijät antavat kaikkensa, parantavat panostaan ja ovat intohimoisesti omistautuneita tekemälleen työlleen ja asettaa ykkös prioriteetiksi mikäli olet palkollinen. Jos työn tehokkuus ja tolos eivät kasva eikä tavoita asetettuja tulosvaatimuksia niin pian joutuu tuntemaan monoa takapuolessa ja vaihtamaan työpaikkaa:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9e9930a8-6f6d-4df2-bdd5-ed8b114d0609

Hallitus aikoo helpottaa määräaikaisuuksia sillä, että työsopimuksen voisi tehdä ilman perustetta vuoden ajaksi

https://www.tehylehti.fi/fi/uutinen/tehyn-juristi-maaraaikaisuuksien-helpottaminen-lisaa-raskaussyrjintaa

Paikallinen sopiminen tuli voimaan 1.1.2025

https://tem.fi/paikallisen-sopimisen-lisaaminen

Potkulaki tulee voimaan 1.1.2026

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5ed8fe11-59d8-40e1-b3e3-66a15efd5189

20

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Herkemmin kenkää niin työttömien kierrätys tehostuu. Saa muutkin paremmat mahdollisuudet nauttia palkkatuloista.

      • Anonyymi

        Jee, minä het irtisanon yhen irvistävän naisen . Tekee kyllä hyvin työnsä , mut se ei ole ay liitossa niin ei se uskalla viedä asiaa oikeuteen .


    • Anonyymi

      Persujen puoluejohto voidaan irtisanoa juuri ali-suoriutumisen vuoksi.

      • Anonyymi

        Hyvin ne Halla-ahon äärioikeisto agendaa toteuttavat .


    • Anonyymi

      Orpo, Purra, Satonen, Grahn-Laasonen nyt ensimmäisenä pihalle alisuoriutumisen takia.

    • Anonyymi

      Japanilainen työkulttuuri on se mitä tarvitaan jo täällä valmiiksi loppuun palaneessa, työuupuneessa ja nivelrikkoisessa Suomessa. Ihme kuin eivät samalla salli ja laillista seppukua.

    • Anonyymi

      Asia ei ole noin yksinkertainen. Sen ymmärtävät työnantajatkin. Ainakin valtaosa heistä.

      • Anonyymi

        Firmojen HR-politiikka kannustaa vaan jatkuviin suoriutumiskeskusteluihin ja työtulosta koitetaan ratkaista vaikka millä konstilla. Mikään ei tule muuttumaan ja työnataja märittää kriteerit kuten tähänkin asti. Työn on oltava jatkuvasti entistä tehokkaampaa ja entistä tuottavampaa jotta työn tehokkuus ja tuottavuus kasvaisi, muussa tapauksessa työntekijä alisuoriutuu ja joutuu uuden jatkossa helpommin kortistoon.


    • Anonyymi

      Varsinkin pienissä yrityksissä sellainen työntekijä, joka menee aina sieltä mistä rima on matalin ja tekee niin vähän töitä kuin mahdollista, voi olla todella raivostuttava tapaus. Työt kaatuvat tunnollisempien työkavereiden niskoille ja sen seurauksena on huono työilmapiiri, mutta tiukkojen irtisanomisehtojen takia ei laiskasta työkaverista päästä eroonkaan ellei hän tee jotain vakavaa virhettä työssään. Hyvä että tähänkin ongelmaan viimein puututaan.

    • Anonyymi

      Oikeaa meininkiä! Riistäjän ruoska viuhumaan vaan.

      • Anonyymi

        Tästä riistäjän ruoskasta pitävät ääntä yleensä ne kaikkein laiskimmat ja saamattomimmat työntekijät. Jos lusmuiluun puututaan, niin olet heti riistäjä.


    • Anonyymi

      2027 voimaan astuu pötköttelylaki, kaikille kaikkea pötköttelemällä.
      T:Demari.

    • Anonyymi

      Miksi uskot ettet itse kuuluu näihin ”tehottomiin”?

    • Anonyymi

      Tuottavuus on kaksiteräinen miekka, erityisesti, miten siihen yrityksissä päästään. 20 % henkilöstöstä tekee tuloksen pkt-yrityksessä ja yritys on ollut omavarainen vain alle puolet elinajastaan, mutta se pysyy hengissä vähentämällä tappiot verotuksessa. Tämä tuottavuuden hakeminen Suomen kaltaisilla surkeilla markkinoilla tarkoittaa sitä, että vuonna 2006 yritys työllisti 225 hlöä, tänä päivänä siinä on 45 vakituista ja ainoastaan Saksan viennin ansiosta, koska sillä on kotimainen raaka-aine omasta takaa. Toinen esimerkki on rakennustuoteteollisuudesta, sen omavaraisuusaste on käsittämättömät -1500 %, jos tämä yritys toimisi Saksassa tai Ruotsissa, se saattaisi olla jopa omillaan.

      Tekes, Ely ja Finnvera ovat tukeneet yrityksiä suurehkoilla summilla. Yritysten hallitusten kahvihetkiä johtavat eläkeukot, kompuroiden konkurssista toiseen. Onko kansantalouden kannalta tällaisten yritysten tekohengittäminen järkevää. Työpaikkojen kannalta ei, koska niiden tekijöistä valtaosa siirtyy lomautettuina kilpailijoiden leipiin. Toimitusjohtaja jäi eläkkeelle, hän siirsi rahat erilliseen säätiöön ja jätti tehtaan tuuliajolle, ei edes kiristänyt kunnalta tukiaisia.
      Makrotalouden näkökulmasta pitäisi käsitellä tehokkuutta, eli yksikön tuottavuutta suhteessa maksimaaliseen tuottavuuteen, mikä pkt-yrityksissä saavutetaan ainoastaan huippusuhdanteissa, vain nämä jaksot hyödyttävät kansantaloutta, mitkä Suomessa ovat todella lyhyitä.

      Suomessa hallitsi Kekkonen, Ruotsissa Wallenberg, jälkimmäiselle ei tullut mieleen, että yritykset voivat pyöriä valtion rahoilla, Ruotsissa ei ole valtion velkaa, koska yrityksille on annettu vain lainoja tukiaisten sijaan. Tehokkuus siis heikentää työllisyyttä mikrotasolla. Tuottavuus tarkoittaa työn määrää, jonka voit tehdä tietyssä ajassa. Kannattavuuden eli yrityksen voitontuottokyvyn reaalitaloudessa, parantaminen edellyttää arvonlisäystä, mikä tietenkin edellyttää palkkojen laskemista, mikäli viennin tai tuotannon arvo laskee, vaihtotase on kroonisessa laskussa. Suomen työllisyysastetta ei saada nostettua ennustettuun 80 prosenttiin kuin korkeintaan 2030.

    • Tahtia ei voi loputtomiin tiukentaa, eikä ihmisiä voi rajattomasti piiskata kovempiin suorituksiin. Se tappaa luovuuden ja ihmiset palavat loppuun. Tuottavuus paranee uusilla ideoilla. Uusia ideoita eivät keksi stressaantuneet ja loppuun palaneet ihmiset.

      • Anonyymi

        Työnteko on aina ollut kovaa kilpailua ja stressiä siitä kuka on tuottavin ja tehokkain työntekijä. Mikään ei siis muuttuisi. Osalla vain on nykyään huono resilienssi ja kunto kun on totuttu jo kotoa asti liian helppoon elämään ja kasvatettu Z-sukupolvesta painetta ja tahtia kestämätöntä pullamössöä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työnteko on aina ollut kovaa kilpailua ja stressiä siitä kuka on tuottavin ja tehokkain työntekijä. Mikään ei siis muuttuisi. Osalla vain on nykyään huono resilienssi ja kunto kun on totuttu jo kotoa asti liian helppoon elämään ja kasvatettu Z-sukupolvesta painetta ja tahtia kestämätöntä pullamössöä.

        Olemalla tuottavin ja tehokkain työntekijä ei useinkaan menesty elämässä vaan joutuu hyväksikäytetyksi.

        Don't work hard, work smart.


    • Anonyymi

      MIksi työsuhteita ei yleensäkään saisi lopettaa, jos on ollut mitä tahansa ongelmia. Sehän on ihan maalaisjärkistä niin. Pitää vain olla varmuus perustoimeentulosta. Eihån se ole työntekijän tai työnantajan etu jatkaa huonoa suhdetta.

      Jos ajatellaan nykyistä työllisyyspolitiikkaa, on se vain vaikeuttanut tätä esitystä, koska työntekijä alkaa pelätä työttömyyttä. Pelko ei tee hänestä yhtään parempaa ja osaavampaa "suorittajaa".

      Elinkeinoelämän edustajien olisi syytä valita järjestöönsä henkilöt joilla on sekä myönteisempi että loogisempi ajattelutapa.

    • Anonyymi

      Alisuoriutuminen on aina ollut syy, miksi Iuppoketaleet ei pärjää työeIämässä. Yhdelläkään työnantajalla ei ole velvollisuutta pitää sellaisia haitakkeita riveissään.

    • Anonyymi

      Bruttokansantuote mittaa tietyn valtion kokonaistuotantoa.
      Ollilakaan ei näy käsittävän, että tuottavuus tarkoittaa työn määrää, jonka voit tehdä tietyssä ajassa. Tehokkuus puolestaan ​​keskittyy siihen, että saadaan sama työmäärä vähemmillä resursseilla .

      Ollila perustelee synkkää näkemystään Elinkeinoelämän valtuuskunnan analyysilla, joka julkaistaan tänään.

      Suomen talouskasvu riippuu tuottavuuden kasvusta, koska väestön vanhetessa työtuntien määrä vähenee. Tuotannon supistumisesta huolimatta yritykset eivät ole vähentäneet merkittävästi työvoimaansa. Se on aiheuttanut Ollilan mukaan "tuottavuusvajeen", jonka suuruus on 150 000 henkilötyövuotta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      20
      2343
    2. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      238
      1746
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      307
      1277
    4. Miten tämä meidän tarina

      Sitten päättyy?
      Ikävä
      65
      959
    5. Kulujen jako parisuhteessa

      Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai
      Parisuhde
      53
      925
    6. En todellakaan halua että

      Tämä päättyy näin
      Ikävä
      39
      844
    7. Missä olit kun tajusit, että teistä tulee joskus pari?

      Kuvaile sitä paikkaa, hetkeä ja tilannetta.
      Ikävä
      53
      825
    8. J miehelle viesti menneisyydestä

      On jo useampi vuosi, kun ollaan oltu näköyhteydessä. Jäi tyhjä olo, koska rakastin. En tietenkään sitä kertonut. Mutta e
      Ikävä
      35
      747
    9. Valitse, kenen kanssa seurustelet

      Seura turmelee, ja huono seura turmelee täysin. Vähän niin kuin valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee kokonaan
      Hindulaisuus
      273
      683
    10. Paikat tapeltu

      Ei mennyt ihan persujen toiveiden mukaan Ei kait nyt 20 ääntä ja arpajais voitolla voi olla Ähtärin kaupungin puheenjoh
      Ähtäri
      35
      671
    Aihe