VISPIPUURO.

Sisäpiirin Apinoiden yleisin aamupuuro on vispipuuro.
Pattayan rakkailta se onnistuu simppelisti ilman motorisoituja vispilöitä, ihan perinteisen manuaalinen vispilä riittää.

Kun sbuge herää junttilassa lukemaan tätä aloitusta siirtyen syylittelemään, niin sitä ennen hän on valmistanut itselleen puuron.

Perjantaikossun johdosta darra on normaali, eli ei muuta kuin vispilä käteen, tehokas vispilöinti onnistuu.

Pattayan rakkailla on myös vispilöinnissään etuna se, että päivittäin kuten ovat kertoneet pitävät yllä miehisyyttään, koska on terveellistä vemputtaa hanskaan usein yksin sooloillen.

Pattayan rakkaat ovat myös perehtyneet suomenkieleen ja sen oikeellisuuteen kaikista näkökulmista, joten heidän "Raamattunsa" kyseisessä aiheessa on myös Kotimaisten kielten keskus.
https://kotus.fi/kolumni/pienta-vispilankauppaa/

Vispilänkauppa ei ole vielä varsinaista seurustelua, vaan se on seurusteluun tähtäävää hakkailua, kuten Kielitoimiston sanakirja määrittelee.
Tuntomerkkejä ovat muun muassa katseiden vaihtaminen ja toisen osapuolen läheisyyteen hakeutuminen.

Pattayan rakkaat on vienyt asian korkeammalle tasolle, he ovat perehtyneet vispiläkaupan sijaan ... niin sanottuun ... vispilävuokraan.

8

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Darra on amatöörien tauti ja kossu heidän juomansa.
      Simonkylässä tuota ei esiinny.

    • Olen tehnyt tuota puuroa muutamia kertoja, pakaste puolukkaa, mustikoita, ja mansikoita... keitän mehuksi, suodatan mehun, lisään hieman sokrua, sitten jauhot käsin vatkattuna, pieninä annoksina, odottelen puolituntia, sitten koneella ilmavaksi... ihan arviopaino vaimoni ostaa joskus saarioisten vispipuuroa, omat tekemä on ainakin 2-4 kertaa painavampaa... hyvää.

      • Ei tarvita reseptiä, kaadan tarpeen mukaan... ensin mehu hyvän makuiseksi, sitten hiljalleen jauhot, mannaryynejä... tasaisena nauhana... käsin vatkaten, taidan olla viisi kertaa tehnyt.


      • 64NumBall64 kirjoitti:

        Ei tarvita reseptiä, kaadan tarpeen mukaan... ensin mehu hyvän makuiseksi, sitten hiljalleen jauhot, mannaryynejä... tasaisena nauhana... käsin vatkaten, taidan olla viisi kertaa tehnyt.

        Tänään keittelen lohikeittoa aidosta merilohesta, 2.2 kg kokonaispaino, teen toisesta fileestä keiton ja toisesta lohilaatikon, ostin eilen uusia perunoita ja sipulisilliä, katsotaa milloin tulee nautittua. Aika kalliita pottuja 3 euroa kilo, kun perusruokaperunaa saa 4.0 eurolla viisi kiloa . En tuohonkaan tarvitse reseptejä, taas mennään maun mukaan, suolaa käytän vähän, tosi vähän, joskus en lainkaan... maustakoon jokainen itse miten tykkää,


      • Anonyymi

        Se on melkoinen vaimo se sellainen ihan arviopaino vaimo. Mutta käsi kun vatkaa, ei tarvi vaimoa. Ilmava vispipuurosi siis painaa 2-4 kertaa enemmän kuin vaimon vispipuuri kaupasta.
        Ei se kyllä ole enää kovinkaan ilmavaa siinä vaiheessa, jos 300 gramman rasiaan saat mahtumaan 1,2 kiloa vispipuuroa. Meniköhän matematiikkasi ihan oikein?
        Mutta hyvä että olet innostunut kotona kokkaamaan, vaikka varmaankaan kukaan muu ei näitä tuotoksiasi suuhunsa laita, mutta ainahan on mahdollisuus kehittyä kokkaamisessa.
        Kannattaa hieman kuitenkin vilkuilla reseptejä, niin ei tarvi sitten valehdella itselleen että ompas hyvää.

        Saarioisten vispipuuro on hyvää ja täyttävää. Tuo yksi rasia riittää jo pieneksi ateriaksi raavaalle miehelle. https://www.saarioinen.fi/tuote/vispipuuro-300-g/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se on melkoinen vaimo se sellainen ihan arviopaino vaimo. Mutta käsi kun vatkaa, ei tarvi vaimoa. Ilmava vispipuurosi siis painaa 2-4 kertaa enemmän kuin vaimon vispipuuri kaupasta.
        Ei se kyllä ole enää kovinkaan ilmavaa siinä vaiheessa, jos 300 gramman rasiaan saat mahtumaan 1,2 kiloa vispipuuroa. Meniköhän matematiikkasi ihan oikein?
        Mutta hyvä että olet innostunut kotona kokkaamaan, vaikka varmaankaan kukaan muu ei näitä tuotoksiasi suuhunsa laita, mutta ainahan on mahdollisuus kehittyä kokkaamisessa.
        Kannattaa hieman kuitenkin vilkuilla reseptejä, niin ei tarvi sitten valehdella itselleen että ompas hyvää.

        Saarioisten vispipuuro on hyvää ja täyttävää. Tuo yksi rasia riittää jo pieneksi ateriaksi raavaalle miehelle. https://www.saarioinen.fi/tuote/vispipuuro-300-g/

        No enpä ole vaalla mitannut vaan ihan arviolla, mitä kauemmin vatkaat sen kevyemmäksi se tietysti muuttuu, saarioisten vipsi puuro on laadullisesti huonoa, itse tehtyä puuroa ei saa mitenkään niin vaaleaksi kun saarioisten on, omat tekemä on paljon parempaa, paljon...

        Kannattaa huomata että konevispaus täytyy suorittaa puuron ollessa viileää, silloin tulos on paras..

        Laiffila hoidahan ongelmasi kuntoon, nopeasti... jos niille voi vielä tehdä jotain... en tiedä.

        100 köyhä, maksa velkasi.


    • Anonyymi

      Pari säästövinkkiä ruoanlaittoon, jotka kannattaa hyödyntää ja testata.
      Lorauta punajuuripurkista lientä riisin keittoveteen. Tulee riisiin hieno pinkki väri ja makua, sekä vitamiineja. Suolakurkkupurkista kun lurautat sitä lientä sinapinsiemenineen pannulle tai sekoitettuihin kananmuniin, korvaat sillä suolan ja se tuo kivaa pirtsakkaa makua. Sama toimii pepperonisiivupurkin liemen kanssa ja se laittaa suoleen vibaa.
      Riisin valmistamisessa tärkeintä on sen kunnollinen huuhtelu ja 30 sekunnin tarkkuudella keittoaika. Meillä on Zojirushi NS-TSQ10 riisinkeitin, joka myös pitää riisin ja kasvikset lämpöisinä ja pitää tarkalleen huolen siitä ettei riisi mene ylikypsäksi.
      Tuli höyrypäissään hommattua muutaman epäonnistumisen seurauksena.

      "Fuzzy Logic ohjelmat: valkoinen riisi/sushi, sekoitus, tumma, puuro, kakku ja pikaohjelma. Toiminnot: höyrykeitin, lämpimänäpito, pidennetty lämpimänäpito, uudelleenlämmitys, ajastin"

      Riisinkeitin on yksi niistä hankinnoista joka kannattaa jättää joko kokonaan tekemättä tai sitten panostaa heti laadukkaaseen laitteeseen. Halvasta markettimallista syntyy enemmän päänvaivaa kuin hyötyä. Halpa laite yleensä joko kiehahtaa yli ja/tai polttaa riisin pohjaan. Paras riisinkeitin puolestaan keittää vaivatta täydellistä riisiä joka kerta.
      Pohjaanpalanut riisi on pilalla ja myös jäljelle jäänyt riisi maistuu palaneelle eikä sitä syö erkkikään.

      • Anonyymi

        Hyvä riisikeitin tekee Lao Theuanista melkeimpä
        Lao Khaon veroista riisijuoma.
        Samalla kertaa ruoka ja juoma!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kunpa minä tietäisin

      Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv
      Ikävä
      25
      2426
    2. paras asia kaivatussasi?

      ❤️‍🔥
      Ikävä
      114
      2056
    3. Vihaan sua todella paljon.

      Tiedoksi vaan 🙃
      Ikävä
      113
      1667
    4. Syitä välttelyyn

      En ennen ole kokenut tällaista. Miksi vältellään jos on ihastunut vai onko se aina merkki siitä ettei kiinnosta?
      Ikävä
      42
      1533
    5. Yksi päävastuullinen heitti lusikan nurkkaan.

      Toivottavasti omaisuuden hukkaamiskielto tulee välittömästi.
      Ähtäri
      9
      1467
    6. Miksi kaivattunne

      ei pystynyt koskaan kertomaan tunteistaan? Teitkö oikean valinnan kun lähdit etääntymään? Kuinka kauan olisi pitänyt odo
      Ikävä
      90
      1065
    7. Purrasta tehty huoli-ilmoitus

      Näin lehti kertoo https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0f1cfaf0-d4e4-4a97-9568-c27b3199b016
      Maailman menoa
      120
      1016
    8. Pelottaa kohdata hänet

      En tiedä jaksanko tai kykenenkö. Tuntuu jättimäiselle vuorelle kiipeämiseltä. Pitäisikö luovuttaa. Pitäisi. En jaksa nyt
      Ikävä
      87
      965
    9. Olisin halunnu vaan tutustua

      Ja kevyttä olemista... Mutta ei sitten. Ehkä mies säikähti, että haluan heti kaiken. 😅 Kävisi ihan sellainen kevyt meno
      Ikävä
      35
      957
    10. Tiedätkö ketään toista jolla on sama kaivattu

      Eli joka ikävöisi samaa henkilöä tällä palstalla? Tai muualla? Tiedätkö miten kaivattu suhtautuu tähän toiseen verrattu
      Ikävä
      15
      949
    Aihe