Metsälammikosta lisää...

Sammakko

Kuka näistä altaistakin tietää... Meillä on edellinen omistaja kaivanut 10m x 20m altaan, joka on noin metrin syvä. Vesi tulee lähteestä ja poistuu ilmeisesti haihtumalla... reunat ovat jyrkät ja pääasiassa epämääräistä ryteikköä, pohja on savea ja vesi pysyy siinä hyvin.

Nyt oon miettinyt, että mitä tuon kanssa tekisi.. Onhan noista kivoja kuvia joka paikassa, mutta tuollaisen viimeistelemättömän lammikon koristeleminen maksaa ihan älyttömästi. Pikkunen suihkulähde on aika orpo noinkin isossa lätäkössä. Laiturin voisi rakentaa ja kaloja laittaa, mutta elääkö ne siellä ja mistä niitäkin hommaat? Komeissa altaissa on mukulakiviä reunoilla, mutta 50 euroa/tn on aika kova hinta heitettäväksi lampeen, eikä varmaan edes 10 tonnilla pääse alkuun. Kasveja tietysti, mutta tuon kokoiseen altaaseen ei riitä ihan lumme tai kaksi.

Melkoisen epätoivoinen fiilis on lätäkön kanssa tullut, vinkkejä kaipaisi, mistä kannattaisi edes lähteä rakentelemaan...

4

701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jutta

      Miten olis jos laittaisit muutaman tuppaan keltakurjenmiekkaa rannoille? Luonnossahan tuota kasvaa ihan villinä ja vot että on kaunista!

    • sitten

      ensin aloittaisit niiden penkkojen loiventamisesta.
      Hommaa joku isäntä paikalle koneen kanssa jos et itse jaksa fiskarssin etukuormaajalla niitä viistota.
      Joihinkin kohtiin penkkaa kivistä se rinne,joihinkin vain hiekka.
      Yhteen nurkkaan kaivat jostain järvenrannasta osmankäämiä,lähtevät hyvin kasvuun kun ne saat vaikka kiviä juurien päälle painoksi laittamalla paikalleen.Näyttävät ensin usein aika karseilta mutta kun elpyvät siirrosta ja alkavat kasvaa on jo paremman näköistä.
      Ulpukka olisi muuten hyvä,mutta sitä joutuu kyllä sitten harventamaan muuten valtaa koko lammen.
      Rentukkaa kaivat jonkun puron rannasta,lähtee helposti uudessa paikassa kasvun alkuun.

      Tähän mennessä et oo siis joutunut pahemmin rahaa käyttämään.
      Tee sitten keskelle lampea kestopuusta pieni saari,sinne vie kaarisilta,saaressa on pieni pöytä ja tuoli,tummanvihreä päivänvarjo.

      Kalat elävät jos ei jäädy pohjia myöten.
      Meidän lampeen penskat onkivat pikkuahvenia muutaman kymenen,lisäksi laitettiin rapuja ja virhearviona pari haukea.Nyt kun ruopattiin syvemmäksi niin oli suurin osa ahvenista syöty ja ravuista oli kolme enää jäljellä.Mutta oli kyllä myös lihava hauki!
      Nyt poistettiin hauet ja huomenna ongitaan lisää ahvenia.Meillä on nyt oma lampi täyttymässä perusparannuksen jäljiltä.Kaivettiin poisto-ojan varteen lummelampi jossa ei ne ulpukatkaan haittaa.
      Voisithan myös tehdä puron,eli pumpulla nostat veden pieneen muovilla vuorattuun altaaseen penkalle josta lähtee kiviränni porrastettuna lampeen takaisin.

      Näissä suunnitelmissa ei kyllä rahaa pala,mutta hiki virtaa jonkun verran.

      • Nimetön

        MORO!

        Miten viimeistelit rannat ja pohjan? Laitoitko vaan soraa ja kiviä vai käytitkö myös jotain suodatinkangasta? Itse ruoppasimme juuri lammen ja nyt pitäisi keksiä joku ratkaisu millä rannat saa pysymään puhtaana.


      • laitettiin
        Nimetön kirjoitti:

        MORO!

        Miten viimeistelit rannat ja pohjan? Laitoitko vaan soraa ja kiviä vai käytitkö myös jotain suodatinkangasta? Itse ruoppasimme juuri lammen ja nyt pitäisi keksiä joku ratkaisu millä rannat saa pysymään puhtaana.

        noita kivikasoja vain sinne missä ei hiekkaa tai ruohopenkkaa laitettu kun halusin että se tulee aika luonnonmukaiseksi,pohjaan ei mitään .Tuo suodatinkangas on silloin hyvä jos ei halua sitä kasvillisuutta trimmerillä kurissa pitää.Mulla on halpispolttomoottorikone joka välttää tuohon.Sähkökonetta ei voi käyttää kun en viitsi aggrekaattia raahata.

        Pohja ei tarvi siksikään mitään että jos siinä on suodatinkangas joka menee sitten tukkoon aikaa myöden niin ei pääse alapuolelta mahdollisista lähteistä se vesi pulppuamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      147
      3050
    2. Suojatiellä ei tarvitse kiittää!!

      Suomen liikennesääntöihin kuuluu että jalankulkija suojatiellä on ykkönen ja auto ym.ajoneuvo kakkonen.Ärsyttävää kun ny
      Maailman menoa
      159
      2297
    3. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      479
      2143
    4. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      127
      2044
    5. En usko että nainen meidän suhteesta

      Olisi tullut mitään. Kumpikin olisi ollut koko ajan mustasukkainen, kateellinen ja katkera jostain. Volatile combination
      Ikävä
      62
      1050
    6. Paula Koivuniemi täyttää tänään 77 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi on yksi Suomen iskelmätaivaan legendaarisimmista tähdistä. Laulajatar on ollut suomalaisten kestosuosik
      Suomalaiset julkkikset
      24
      1049
    7. Tollanen supernainen oot...

      Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
      Ikävä
      87
      984
    8. Miten pitkään olet kirjoittanut

      omalle kaivatulle ?
      Ikävä
      79
      961
    9. Vielä näistä Oulun puukotuksista.

      Nyt on kovasti julkisuudessa esillä nämä kaksi Oulussa tapahtunutta rasistisin motiivein tehtyä puukotusta, jotka minist
      Maailman menoa
      181
      916
    10. Rita Niemi-Manninen kuittailee Aki-rakkaalleen Selviytyjät-osallistumisesta: "Akihan ei..."

      Pärjääköhän Rita paremmin viidakossa kuin Aki-rakas pohjolassa…?!? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/rita-niemi
      Suomalaiset julkkikset
      12
      865
    Aihe