Jokainen rakas tietää että simppeli tapa onnistua uppomunailussa on asettaa kahvikuppiin tai pieneen kulhoon kelmu ja rikkoa sinne kaksi vapaan kanan munaa.
Solmia kelmu ja upottaa 3-4 minuutiksi kiehuvaan veteen.
Lautaselle rapeiksi paistettuja pekoniviipaleita, sipulia sekä jotain muuta mieluista, niin päivä alkaa sutjakkaasti.
Mikäli olet pikapanomiehiä ymmärtämättä esileikin merkitystä, tai olet induktioliesimies Oliver tefloneineen ja keittiöveitsesi on teroitettu pellinpalanen johon tuikattu kahva, niin älä jatka tämän aloituksen lukemista tämän pidemmälle, koska se ei ole sinua varten.
Kotikokille pihvin valmistaminen on nautinto ja kokonaisuus alkaa lihan hankinnasta loppuen viimeiseen herkulliseen suupalaan, siis kyse on hieman enemmän kuin paistaminen 2-3 minuuttia puoleltaan.
Pihvin grillaaminen ja pihvin paistaminen on kaksi eri asiaa ja nyt käsittelen naudan / härän sisäfileen paistamista.
Kurmeekokit kilvan julkaisee juutuupissa miten paras pihvi paistetaan, mutta on myös Japanilaisia huippukokkeja, jotka on julkaissut täysin päinvastaisia tapojaan, jotka todellakaan ei ole yhteneviä esimerkiksi Suomalaisten kokkien ohjeiden kanssa.
Suolaaminen on yksi asia jolloin täytyy ymmärtää, että hetkeä ennen paistamista suolauksella suolataan ainoastaan pihvin pinta, ei siis enempää.
Kun on tarkoitus suolata varsinaista pihvilihaa, niin se tulee suorittaa päivää ennen ja senhän tietää jokainen joka ymmärtää myös kalan ja joulukinkun suolaamisen käytännöt ja merkityksen.
Normaali pöytäsuola on ns. liian suolaista, joten on hyvä valita miedommista suoloista sopivampaa.
Pippurit tulee jättää käytettäväksi valmiiseen pihviin mikäli pippureita käyttää ja hauskana piirteenä on, että pippuripihvejään grillaavat sivelevät pihviensä pintaan suolat ja pippurit ennen grillaamista ja sitten kokevat syövänsä pippuripihvejä kun niiden pinnassa on palanut kerros pippurisuolasekoitusta.
Selviöhän on että pihvit tulee ottaa huoneenlämpöön siten riittävän ajoissa jääkaapista, että niiden lämpötila nousee kauttaaltaan.
Paistamisessa on kyse siitä, että pannussa on kuumuutta kestävää öljyä, ei siis voita eikä myöskään öljy-voi sekoitusta, koska voin palamislämpötila on alhainen.
Suomessa voi suosia esimerkiksi rypsiöljyä mutta minä käytän usein avokadoöljyä.
Pihvin paistamisessa on kaksi perusasiaa, kaikki muu on sovellettavissa erittäin runsain tavoin, ja se nimenomaan tuo kotikokille nautinnon.
Siis pintojen kiinteyttäminen että lihan nesteet pysyvät lihassa sekä se, että lopputuloksena pihvin ydin saavuttaa halutun lämpötilan eli kypsyysasteen kun on niin sanotusti levännyt.
On täyttä huuhaata väitteet että pihvin tulisi koskematta paistua ensin haluttu minuuttimäärä ja esimerkiksi kun yläpinta alkaa ns. hikoilemaan ja sitten käännetään pihvi taasen kelloon katsoen ja sitten pihvi on valmis lepäämään.
Näin ei tee Japanilaiset kokit, vaan alati kääntelevät pihvejä ensin kiinteyttäen pinnat ja sitten sivelevät niiden pinnoille öljysekoitusta jossa pihvi on paistunut.
Lopuksi voi tekee hyvän aromin mutta sitä tulee käyttää vasta loppuvaiheessa.
Paistinöljyn saa aromikkaaksi siten että ennen pihvien paistamista kuullottaa runsaassa öljyssä halkaistuja valkosipulin kynsiä, yrttejä ja haluttaessa myös chiliä ilman siemeniä.
Runsaan kokoisen pihvin saata leikkaamalla fileestä normaalia paksumman viipaleen ja hellävaraisesti painaen sitä hieman ohuemmaksi.
Paistinpannu ei missään tapauksessa saa olla liian kuuma, joka on yksi yleisimmistä perusvirheistä, vaan sellaisessa lämpötilassa että öljy rauhallisesti tirisee ja tämän toteutus onnistuu parhaiten koko prosessin ajan kaasuliedellä.
Siis mikäli pihvin paistaminen ei ole sinulle pikapanon kaltainen minuuttisuoritus, niin suosittelen kokeilemaan erilaisia tapoja, varmasti lopputulokset on sitä luokkaa, että aiheuttaa ajankäyttösi lisääntymistä keittiössäsi ja läheistesi pihvitilauksia aiempaa enemmän.
Hanki korkeatasoinen hieman kalliimpi paistolämpömittari jolla voit seurata ja olla tietoinen koko ajan pihvien sisälämpötilasta.
Kun sinulla sitten on runsas aromikas paistinöljy niin siitä on helppo loihtia kermalla ym. maukas kastike.
Kurmeekotikokin arvostuksen saatuasi voit siirtyä vaativimpiin suorituksiin ja muista että harjoittelu tekee mestarin.
> § <
UPPOMUNAT JA PIHVEISTÄ PARHAIN.
8
93
Vastaukset
- Anonyymi
Miten kyrvånsyylån metrinen liittyy thaimaan matkailuun??
- Anonyymi
Takuueläke maksetaan joka kuukauden 22. päivä. Senssu on käynyt kaupassa ja opettelee ruoanlaittoa. Hyvä Senssu! Oiva vaihtoehto pämppäämiselle.
- Anonyymi
Kiitos Rakas nopeasta alta kahden minuutin ripeästä kiinnostuksestasi joten vastaan sinulle kohteliaasti kysymykseesi, että liittyy silläviisiin, että vapautin ajatuksesi hetkeksi Thaimaan matkailuun liittyvästä akkuoireilustasi, enkä minä ole matkailija täällä Chiang Maissa, mutta sinä olet matkailusta haaveileva, toivottavasti joskus haaveesi toteutuu.
> § < - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos Rakas nopeasta alta kahden minuutin ripeästä kiinnostuksestasi joten vastaan sinulle kohteliaasti kysymykseesi, että liittyy silläviisiin, että vapautin ajatuksesi hetkeksi Thaimaan matkailuun liittyvästä akkuoireilustasi, enkä minä ole matkailija täällä Chiang Maissa, mutta sinä olet matkailusta haaveileva, toivottavasti joskus haaveesi toteutuu.
> § <"enkä minä ole matkailija täällä Chiang Maissa". Kerrankin kyrvänsyylå puhuu totta, ei ole miesmuistiin käynyt chiang maissa vai oletko vienyt sen -70 luvun keittiön chiang maihin, lankavetimineen??
- Anonyymi
Tohtori Yinusa Raji Ibadan yliopistosta Nigeriassa syötti rotille inkivääriuutetta kahdeksan päivän ajan. Kokeen lopussa hän huomasi, että rottien testosteronitaso oli noussut, ja rottien kivekset olivat kasvaneet.
- Anonyymi
Isoimmat kivekset omaavalle tohtori antoi nimeksi NumBall.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Isoimmat kivekset omaavalle tohtori antoi nimeksi NumBall.
Luonnon viagraa ovat tomaatti, selleri, vesimeloni, inkivääri, valkosipuli, oliivi, manteli, chili, mustikka ja mustaherukka. Mutta mikään niistä ei auta, jos pallomaha painaa jo muutenkin tukossa olevia suonia ja rasvamaksa viheltää.
Aimo otti vinkistä vaarin.. vaari meni kontalleen ja päätti kokeilla uppo munaa.. sattuihan se ensin mutta sitten alkoi jo vaaria hymyillyttää.. aimo oli solminut mynän juureen solmun ja lauloi "hunajata hunajata hunajata sulle, hunajata hunajata hunajata mulle.."
Antero Tarharanta selosti tilannetta samaan aikaan telkkarissa...
https://www.youtube.com/watch?v=kqRyUSw6WjY&ab_channel=Mikedits
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2195963
Minun rakkaani.
Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m263724- 822577
- 392111
- 331892
- 451868
- 1071765
- 211656
- 271502
Tappajamanne kiinni
Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!331448