Mitä sellainen kuivuri maksaa?

Marja

Siis hyötykasvikuivuri. Olisin sellaista hankkimassa ja olisi mukava tietää mitä sellaiset maksavat ja missä? Myös käyttökokemuksia kaivataan. Lisäksi voiko sellaisella kuivattaa hedelmiä tai vihanneksia? Pitääkö ennen kuivuriinlaittoa käsitellä vihannekset, marjat, hedelmät tai yrtit? Jos niin miten?

17

18480

  Vastaukset

  • minä en sellaista suosstu käyttämään. Olen kaatsellut "etevienkin" ihmisten aikaansaannoksia ja kaikki, joyka olen nähnyt ovat palanneet. Sen näkee jo värierosta.
   Viime syksyllä laitoin kylppärin lattialle saman viritelmän suppiksista ja laattialämmön 1:lle kun tuli niin paljon märkiä suppiksia. Siihen meni se osa satoa, eli paloivat, vaikka lämpöä ei ollut sen enempää.
   Itse kuivatan tiskikaapin ritilöillä (joita olen ostanut tähän tarkoitukseen), johon laitaan paksun sanomalehtikerroksen päälle ja sen päälle voipaperia. Kuivaus huoneenlämmössä ja jääkaapin päällä on vielä kestänyt palamatta. Sanomalehdet vaihdan eka päivänä useamman kerran sitten aamulla ja illalla.
   Samat sanomalehdet ovat kuivia seuraavaan vaihtoon.
   Ennen kuivumaan laittoa on pienennettävä ohuiksi, pieniksi. Yrtit silpuiksi, saksilla mielestäni nopeinta. Tuppo esim. kertakäyttölasiin, jugurttipurkkiin ja sitten saksimaan purkkiin. Sienet repien.

  • Osta kirpparilta vanha kypäränmallinen hiusten-kuivain . Ota moottori pohjalle .Lado hyttysverkko kehikkot päälle.Hyvin toimii.On kuivattu vaellus eväitä.Lihaa,perunoita,kanaa,sieniä,yrttejä

   • Voisitko lähettää kuvia laitteesta hlpnurmi@gmail.com

    Voisin koittaa jalostaa tätä tee-se-itse miehen kuivuria :)


  • Ostin pari viikkoa sit kuivirin hong kongista, makso 49.90e.
   Ohjekirjassa omenoitten kuivatuksen väitettiin vievän 6-7 tuntia, mutta laitoin puolet ohuempia viipaleita, eli 3-4mm ja kuivatin n.10 tuntia, ja hyviä tuli, ja ei liho ku niitä napostelee karkin sijasta illalla=)Itse jätän kuivattamatta ompun päädyt, ku se kuori ei mielestäni niin hyvälle maistu.
   Omenoita kuivattaessa haju leviää varmasti koko kämppään jos ei saa suljettua huonetta.
   Banaaneja koitin kuivata, mut annoin olla aivan liian vähän aikaa(8h), eli kokeilemalla se oikee aika löytyy.

  • Orakas 5521 maksaa 440€ postimaksu 25 €.
   Puhtaat marjat laitetaan suoraan hyllyille kuivattavaksi

  • Minä osti sellaisen kuivurin, jossa on monta kerrosta, Mega-Marketista Keuruulta. Maksoi 19.90. Merkki on Severin. En kylläkään ole kovin ahkeraan käyttänyt. Omenia enimmäkseen kuivasin, mutta en ostaessani käsittänyt, että niitä pitää paahtaa noin pitkiä aikoja.

  • Maailman parasta kuivuria saa Suomesta www.ssj-import.com eli excalibur. Minulle laite tuli kahdessa päivässä tilauksesta !

  • Samasta paikasta minulle tuli myös.

  • Excalibur ehdottomasti. Muut leluja

  • Excalibur mulla myös. Sairaan hyvä :)

  • Minulla myös ssj:ltä ostettu excalibur. Paras!!

   • No nyt alkas jo tympiä tää äs-äs-jii - tuputus. :D


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   534
   3960
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   156
   3245
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   356
   1660