Shanghai -> lisäksi Suzhou ja/tai Putuoshan, Hangzhou?

Siirtolainen

Hei!

Olen lähdössä 1. kerran Kiinaan, Shanghaihin, nyt heinäkuun lopulla. Ajankohta ei ole paras mahdollinen, mutta Finnairin tarjous sattui tähän ajankohtaan. Loma kestää 9 pv.

Vietän loman Shanghaissa ja sen 'ympäristössä' so. Hong Kong, Peking ym jäävät tulevien reissujen varaan.

Miten on lämpötilan ja sateen suhteen heinäkuun loppupuolella? Onko Shanghai tuolloin kuuma pätsi, jossa sataa kaatamalla?

Shanghain lisäksi aion vierailla parissa muussa kohteessa. Suzhou, koska haluan nähdä ne puutarhat. Onko kellään kokemuksia siitä, ovatko ne todella näkemisen arvoisia?

Putuoshan-saari herätti mielenkiinnon. Onko kukaan käynyt siellä? Kokemuksia? Pääseekö Shanghaista helposti (!?) laivalla sinne ja mistä lippuja saa? Saako perillä majoituksen? Milloin kiinalaiset lomailevat itse?

Jos pitäis valita, niin mennäkö Hangzhou:hin vai esim. Nanjingiin? (Vaimo haluaa ostaa edullista silkkiä... ;-)

Odotan mielenkiintoista lomaa...

9

2165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tulossa.

      En osaa vastata kysymyksiisi, kun olin itse niin lyhyellä matkalla Shanghaissa, mutta vaimolle terveisiä, ettei silkki ole oikeastaan halvempaa siellä. Jos on kovasti halvempaa, niin tod.näk. se ei ole silkkiä. Polttokokeella sekin selviää.

      Jos se vaimo on käsitöistä muuten kiinnostunut, niin Shanghaissa on monta kilometriä pitkä katu, jossa on pelkkiä tilpehöörikauppoja. Löytyy se oikeanlainen nappi ihan varmasti, jos jalat kestää.

    • josse

      Tod.näk. kuuma ja kostea keli on odotettavissa. Ainakin tällä hetkellä on, eikä tilastojen mukaan kylmene.

      Ne silkit sä ostat Suzhousta, samalla reissulla ku tsekkaat ne puutarhat, ja toi mitä sait yhen vastauksen, että "silkki ei oo halvempaa kiinassa" on paska puhetta. Sulle kyllä tarjotaan feikki silkkiäkin. Muista tinkiä kunnolla.

      Kiinalaiset lomailevat itse vain ja ainoastaan kiinalasen uuden vuoden aikaan.

      Lippuja ja lappuja sun kannattaa kysellä hotelleiden kautta. Lippujen suhteen, kuten kaikkien muidenkin asioiden suhteen, kannattaa aina muistaa, että tässä maassa asiat yleensä menevät pieleen.

      • Siirtolainen, edelleen

        ...vaan. Nimittäin tuo pointti, että jos hotellin kautta järjestää jotakin (tai muun operaattorin) niin ei odota liikoja tai on Plan B olemassa.

        t. S.


    • qmaa!

      Olin viime vuonna Shanghaissa heinäkuussa 3 viikkoa ja keli oli todella kuuma. Ulkona oli kosteaa ja auringossa polttavaa, ilmastointi toimii kyllä hyvin kaupoissa ym. Kannattaa varoa flunssaa ja varata mukaan lääkettä, sillä ulkona hikoilun jälkeen kaupat ovat jäätäviä ja esim. kurkkukipu on tuttu vieras. Suzhoun puutarhat olivat hienoinen pettymys, mutta kyllä sinne kaupunkiin kannattaa mennä käymään. Siellä näkee "pikkukaupungin" meininkiä, kaupungissa on vain 5 miljoonaa asukasta, mutta tuntuu todella pieneltä. Silkkiä löydät varmasti tuolta yhtä hyvin kuin muualtakin.
      Hyvää lomaa ja todellakin kannattaa tinkiä, joskus tavarat lähtevät hinnalla, joka on 10% alkuehdotuksesta!

      • Siirtolainen, edelleen

        ...pitää yrittää tinkiä kunnolla.

        Ja varautua Suzhoussa siihen, ettei odota taivaallisia puutarhoja - ehkä kiinalaisia mikrokosmoksia...

        t. S.


    • Perjantaina kotiutunut

      Tulin juuri takaisin Suomeen parin viikon reissulta, ja suosittelen kyllä Pekingin reissua. Shanghai on tyypillinen suurkaupunki, jossa ei riitä nähtävää pitkäksi aikaa.

      Junalippu makuuvaunussa Pekingiin maksaa 499 juania, ja se sisältää pienen aterian. Lähtö n. klo 19, perillä seuraavana aamuna n. klo 7. Pekingistä pääsee Kiinan muurille, ja ostoksetkin ovat omien kokemusteni mukaan halvempia kuin Shanghaissa. Hyvä ostospaikka on Silk Market.

      Shanghaissa oli muutama hyvä ostosalue, mikäli haluaa halpoja vaatteita ja kulutuselektroniikkaa. Toinen on "yhdeksänkulmaisen sillan" teehuoneen ympärillä, ja toinen Huihai roadin ostoskadun länsipäässä. Nanjing roadilla on enemmänkin tavarataloja ja vaatekauppoja, joissa on kiinteät hinnat.

      Ja markkina-alueilla pitää tinkiä, oikea hinta on jopa alle 10% hintalapun hinnoista. Vertaa hintaa halvimpaan Suomen hintaan, t-paitoja saa Suomessakin kahdella eurolla, joten Kiinassa niistä ei kannata maksaa enempää.

      Nyt siellä on lämmin jakso, mutta kun ei liiku ihan keskipäivällä niin kyllä sen kestää. Juotavaa pitää tietysti olla mukana. Ja kaupoissahan on pääsääntöisesti ilmastointi. Metrolla on nopea liikkua, joten majapaikka kannattaa ottaa metrolinjan varrelta. Taksi on halpa, mutta hidas.

      Ja Maglev-juna on kokeilemisen arvoinen, valitettavasti se aukeaa vasta 8:30 joten kentällä joutuu hieman odottelemaan. Jos kokeilet junaa, niin pääteasemalla kannattaa jatkaa metrolla, omalle kohdalle osui siellä huijaritakseja, jotka eivät suostuneet laittamaan mittaria päälle vaan vaativat kovan hinnan.

    • kiinafani

      Käytännön vinkki: älä ota Shanghain lentokentältä niitä takseja, jotka tulevat tarjoamaan kyytiä, vaan mene oikeaan taksijonoon (ulos tultaessa oikealla).

      Itse en pidä Nanjing roadia hyvänä ostoskatuna. Itse tykkään Hua Hai Roadista enemmän, etenkin jos olet kiinnostunut vaatteista, kengistä ja laukuista. Muista tutkia vetoketjut, ne yleisesti pimahtavat heti... Hua Hai Roadin päässä olevilta feikkimarkkinoiltakin tekee ihan hyviä löytöjä tinkaamalla (mm. feikki urheilukamaa).

      Suzhoun puutarhat eivät olleet mitään ihmeellisiä: niihin pätee sääntö: kun on nähnyt yhden, on nähnyt ne kaikki.

      Hyvää matkaa, Kiina on mielenkiintoinen!

      • renne

        Kerkesit varmaan jo lähteä, mutta vastaan silti. Putoushan on paikkana aivan upea, mutta vaatii pari päivää aikaa. Sinne lähtee laivoja useasta eri paikkaa (ks. Lonely Planet?). Itse menin yölaivalla, joka lähti Shanghain pohjoisosan satamasta. Nopeammat päivälaivat menevät noin kolmessa tunnissa, mutta lähtevät muistaakseni Shanghain eteläpuolelta. Lippuja saa satamista, joista kannattaa varata hotellikin. Sen etsiminen paikan päällä ei ole ihan yksinkertaista, koska lähellekkään kaikki hotellit eivät saa majoittaa länsituristeja.

        Saari on täynnä upeita temppeleitä, osassa on varsin paljon (kiinalaisia) turisteja mutta osa on rauhaisampia. Paikan päällä on myös kohtuullinen uimaranta. Saaren sijainnin vuoksi siellä käyminen vaatii hitusen seikkailuhenkeä (ei välttämättä tule lämmintä vettä, matkustus saattaa mutkistua luonnonolojen takia ja paikallisten kielitaito on olematon) mutta oli ainakin itselleni sen arvoinen kokemus.

        Suzhoun puutarhat on "ihan kivoja", muttei mitään spektaakkelia tosissaan kannata odottaa niinkuin moni muukin on maininnut. Suzhoussa on upeinta siellä kanavasatamien lähistöllä, ne keskustan kanavat on vähän turhan kuraisia. Hangzhoussa on lähinnä isohko järvi, joita on täällä kotosuomessakin. Rantabulevardit on nättejä, joskin yleensä täynnä kiinalaisia turisteja. Silti ihan hyviä kohteita molemmat kaupunkit, nähtävää kyllä riittää ja sitä silkkiäkin on saatavilla joka puolella.

        Hauskaa matkaa.


    • Yang

      Ajattelin vielä laittaa tähän kommenttini, eli asuin 4kk Shanghaissa ja tinkaamisessa oli suunnattomana apuna auttavat kiinan kielen taidot. Numeroiden ja yleisien sanontojen opettelu on sen arvoista, että saa sitten markkinoilla pientä arvostusta ummikkokiinalaisilta kaikkien englantia puhuvien turistien joukossa ;)

      Suzhou oli itsellenikin pettymys. Kaupunki oli remontin alla ja kaduilla epäsiistiä. Silkki oli edullisempaa, mutta Shanghaista löysin sekä hyvää silkkiä, edullista että hyvät opelijat saman katon alta. Eli silkki- ja muiden kankaiden friikit suunnatkaa Shanghaissa silkkimarkkinoille. Siellä varmaan 100 eri kojua, joissa myyjät myy kankaita ja ompelijat ompelee toiveiden mukaan. Omien kokemuksien mukaan osa ompelee todella hyvin ja toiset ei välitä lopputuloksesta, mutta parannuksia kannattaa vaatia...

      Kiina on ihan todella upea maa ja sinne syövereihin kannattaa rohkeana sukeltaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe