Kita kiinni

hoidon ajaksi :)

Mitä mieltä olette sellaisesta, että laittaa koiran kuonon ympärille esim. sideharson ettei pääse puremaan kun puhdistaa koiran korvia? Meillä ei koira kertakaikkiaan anna koskea korviin, en tiedä miksi, mutta pienestä saakka ollut sellainen. Nyt ikää on 11 kk ja korva on hieman tulehtunut ja tipat olis taas pakko saada laitettua. Siitä koira vielä pitää, kun rapsuttelee ja silittelee korvan juuresta mutta heti kun vaivihkaa kurkkaisin korvalehteä tai korvakäytävää niin johan koiralle tulee kiire. Ihan pennusta saakka olen pidellyt korvia jotta tottuisi, mutta ei auta. Muuten antaa koskea päähän ja silmien putsauskin sujuu hyvin.
Ollaan puhdistettu korvia väksin niin että mies pitää kiinni ja minä koitan sitten saada edes vähän puhdistettua ja ruikattua ainetta korvaan. Tuloksena on sitten kunnon mustelmat hampaista ja kynsistä oikein veriset naarmut. Kyseessä on pieni terrieri jolla on sitten sitä puruvoimaa leuoissa. Siksi olenkin miettinyt, että sitoisin kuonon sen verran kiinni ettei saisi purtua ettei käy vielä huonosti...Voikohan koiralle jäädä sitten siitä vielä kauheammat traumat? Ja jos keksitte jotain muita hyviä keinoja noiden korvatippojen laittoon niin kertokaa. Palkkion koira saa aina kun toimenpide on saatu loppuun ja kertaakaan ei olla annettu koiralle periksi.

15

1730

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bobby5

      En luulisi mitään traumoja jäävän, ja pitäähän korvat saada kuntoon. Muuten oikea kuonokoppa ei kauhean paljon maksa, ja siihen voi antaa koiran totutella vähitellen, myös kun ei tehdä mitään operaatioita. Mutta kuten sanottu, kyllä korvat kannattaa hoitaa kuntoon, vaikka sitten sitomalla kuono kiinni siksi aikaa.

      • Hepuli05

        itse en ymmärrä kuonokoppa systeemiä, en käyttäisi sitä jotta koira olisi hiljaa tai jotain. Kuonokopan laitan koiralle jos se puree tai syö kaikkea mitä edestä löytyy tai jos koiralle on joku terveydellinen syy laittaa kuonokoppa.


      • Bobby5
        Hepuli05 kirjoitti:

        itse en ymmärrä kuonokoppa systeemiä, en käyttäisi sitä jotta koira olisi hiljaa tai jotain. Kuonokopan laitan koiralle jos se puree tai syö kaikkea mitä edestä löytyy tai jos koiralle on joku terveydellinen syy laittaa kuonokoppa.

        Niin myös, ja tässähän oli terveydenhoidon mahdollistamisesta kysymys.


    • E.A

      Hyvä ajatus sitoa kuono, mitä harvemmin se nhyt rimpuilemalla ja puremalla tilanteesta pääsee niin sitä parempi.

      Sitaise harso siten, että kuonon ympäri leuan alta solmu ja siitä pennun niskan taakse jonne taasen tehdään solmu.


      Onhan ne tipat laitettava vaan.

      Olet vaan varma ja toimit kaikessa ikäänkuin tietäisit mitä teet ja vaikka pentu siinä rimpuilisikin niin se päästetään siitä vasta hoidon loputtua.

    • ----

      Hanki kunnon kuonokoppa, siitä varmaan on apua myöhemminkin jos jotain hoitotoimenpiteitä pitää suorittaa. En alkaisi sitomaan koiran kuonoa niin että se ei saa sitä auki, koira voi mennä paniikkiin ja yritä nyt sitten paniikissa olevalta koiralta saada niitä sidoksia auki...

      • minnie

        Meillä käydään myös isot taistelut terrieripennun kanssa korvien käsittelystä... Pennulla oli juuri korvatulehdus ja kyllä tuli hiki tippoja laittaessa... muuten pentu on tottunut käsittelyyn, harjaamme ja tarkastamme mm hampaita päivittäin.

        Itse olemme toistaiseksi selvinneet vain kuonosta kiinni pitämällä. Mielestäni silti jatkoa ajatellen tuo sitominen on aivan ok. Koiran parashan tässä on kyseessä ja tuskin koira koskaan tulee korvien tutkimiseen tottumaan tai sitä hyväksymään.

        Korvat ovat monelle koiralle todella arka paikka.


    • ...............

      Juuri sillätavalla meillä eläinlääkäri teki, kun käytimme koiraamme pikku hoitotoimenpiteessää - kynsienleikkauksessa. Eli side kuonon ympärille, koira kainaloon ja kynnet nopeasti lyhyiksi..
      Kysessä oli tosin aikuinen koira, joka ei yrittänyt purra vaan puri. (Toinen eläinlääkäri totesi tilanteen, nukutti koiran ja leikkasi kynnet sen jälkeen..)

      Ei siinä sideharsositeessä mitään pahaa minusta ole, tee vaan napakat solmut rauhallisilla ja varmoilla otteilla. Korvat on pakko hoitaa: koira voi ärhennellä koska ne ovat kipeät, joten ole varovainen kun puhdistat niitä!

    • Chihuahua

      Jos ei onnistu, niin vie vaikka esim. koira lääkäriin, jossa voitaisiin auttaa, mutta luulen että ei saa paremmin lääkäritkään kuin te. Ajsttelin vain, kun lääkärit auttaa kynsienkin leikkaudessa ym.

    • ....

      ainetta käytätte korvien puhdistamiseen?

      • E.A

        jos näyttää yhtään tulehtuneilta, Molkosanilla ja acidofiluspiimälläkin (maitohappobakteerit)pärjää aivan normaalioloissa.


      • ...
        E.A kirjoitti:

        jos näyttää yhtään tulehtuneilta, Molkosanilla ja acidofiluspiimälläkin (maitohappobakteerit)pärjää aivan normaalioloissa.

        käytetään myös Epioticia ja olen todennut että jos ruikkaan sitä suoraan koiran korvaan tulee hankaluuksia...
        Nykyään puhdistankin korvat siten, että kaadan epioticia ensin vanulapulle, jonka jälkeen puhdistan korvan lapulla. Samalla kun puhdistan korvaa lapusta valuu liiemmät nesteet syvemmälle korvaan, mutta pienempinä määrinä eikä tunnu koirasta yhtä epämiellyttävältä. Toimii ainakin meidän luppakorvalla, voisi sanoa sen melkein nauttivan korvien puhdistamisesta.


    • Koiraäijä-76

      Meillä rekkujen korvat putsataan tinnerillä. Turha siihen on mitään kalliita apteekin litkuja käyttää! Eihän niistä ole edes mitään hyötyä! Se on nähty niin monta kertaa!

    • hennesnooti

      voit hyvin sitoa kuonon.koirasta varmaan tuntuu pahalle kun puhdistusainetta valuu korvaan,lämmitä sitä tippapulloa vaikka kämmenessäsi ennen laittoa,kun neste lämpiää se ei tunnu niin pahalta kuin kylmä neste.

    • suosittelensitäkoppaa

      Kuonokoppa eläintarvikeliikkeestä, niin onnistuu hankalankin koiran hoitotoimenpiteet turvallisesti.

    • asdasdasddd

      Kuonokoppa paras ratkaisu. Hätääntynyt koira usein läähättää, eikä se onnistu jos kuono on kokonaan kiinni. Puhumattakaan sitä paniikin määrää. Kuonokoppa on myös yksinkertaisempi ja säilyy muihinkin tuleviin tapauksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe