Monta koulukuntaa.

Anonyymi-ap

On toinen toistaan tietäväisempää, kotikokkailijoita, ammattilaisia, mestarikokkeja ja jopa tähtiä hankkineita ja sen myötä heidän ohjeitaan laidasta laitaan, kun on kyseessä pihvi.

Yleisin perusohje on pannu kuumaksi ja ohjeistaa aiheesta vesipisaroin, sitten öljyä joka kestää kuumuutta, ei voita, mutta sitten myöhemmin, että rasvaseosta lusikoidaan sitten pihvin päälle, kun on myös hieman paistettu siinä sivussa muutamaa muuta.

Ehdoton että ensin toinen puoli ja sitten toinen puoli, ei saa kurkkia pihvin alle välillä, sitten vetäytymään.

Toinen kertoo lähes samaa mutta paistoajat vähemmän ja loppu uunissa, tosin silloin mainittu lusikoiminen on hankalaa.

Jotkut ei käytä kasvisrasvoja lainkaan, vaan lihan rasvoja, jotka toiset taasen leikkaavat roskiin.

Kolmas laittaa suolat ja pippuri pihvin päälle ja vakuumiin, sekä sitten kahdeksi tunniksi 55 asteiseen veteen, jonka jälkeen kuumalla grillillä polttaa pinnat.

Japanilaisissa huippuravintoloissa ei paistella pannuissa, vaan rosteritasoilla, jonka kaltainen tuli myös jokin aika sitten hankittua.

Kääntelevät pihvejä alituiseen ja paiton aikana leikkaavat niitä suupalan kokoisiksi ja edelleen kääntelevät paistaen.
Kaikkia ei heti suupalan kokoisiksi, vaan toisinaan sitten leikkaavat niitä ohuiksi siivuiksi, eli kaikki pinnat ei ole paistettu, jolloin lihan kypsyysaste näkyy.

Lihakauppias pirautti ja sanoi että nyt on tullut 10 kiloa sitä Kobea josta on ollut puhetta, sekä kysyi montako kiloa otan.
En voinut vastustaa kiusausta, vastasin että ostan kaiken jota on ostettavissa, jota joku muu ei ole vielä varannut.
Kuuskiloa tuli ostettua ja oli elämäni kallein lihaostos, tuskin muodostuu tavaksi.

> § <

1

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toinen asia on kastikkeet.

      Ruokalajeja on lukuisia ja sen myötä luonnollisesti kastikkeitakin, mutta kun on kyse pihveistä, niin toisinaan sopii ja toisinaan ei.

      Hyvä vaihtoehto on laittaa mahdolliset kastikkeet muut dipit omiin astioihin ja ruokailija voi näin valita kullekin suupalalleen tahtomansa lisukkeen jos tahtoo.
      Myös oma astia miedolle suolalle, kuin myös pippureille on hyvä.

      Yleisimpiä kastikkeita lienee punaviinikastike ja miedompi sienikastike.

      Molemmat perustuu kuitenkin siihen että ensin kuullotetaan ja paistellaan erinäisiä kasviksia ja yrttejä, jonka jälkeen oikeaan aikaan lisätään liemiä joita käytetään, viinit, kermat ja joskus myös vettä.
      Viinin kanssa on omat ohjeensa missä järjestyksessä aineksia lisätään ja missä vaiheessa alkoholi tulee olla kiehautettuna pois.
      Kastikkeita on niin monen sorttista, että vain harjoittelemalla onnistuu löytämään sen mistä itse pitää ja minkä onnistuu valmistamaan.

      Voita tulee käyttää, se on yksi tärkeimpiä aineksia kaikessa ruoanlaitossa.

      Nämä pihviasiat tosin ei ole suositeltavia henkilöille, jotka ajattelevat kaiken suuhunpantavansa terveellisyyden.

      > § <

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eli persujen rääkyminen Marinin hallituksen velanotosta oli sitä itseään

      "Valtiovarainministeriön mukaan Marinin hallitus lisäsi valtion pysyviä menoja 3 miljardia eikä 11 miljardia euroa." El
      Maailman menoa
      125
      6610
    2. MTV3 - Auerin poika todistaa videolla, miten Anneli pahoinpiteli lapsia!

      Kello 10.04 – Ainakin kerran viikossa se löi. Löi muitakin sisaruksia, mutta ei isosiskoa. Nuorinta siskoa en ole nähny
      Henkirikokset
      54
      5672
    3. Orpon hallitus paskoi kaikki hommat

      ja "yllätäen" ilmestyi raportti Marinin hallituksen tuhlailusta, raportti tuli kuin TILAUKSESTA.
      Maailman menoa
      79
      4426
    4. NO NIIN! Nyt on sitten prinsessa Sannan sädekehä lopullisesti rikottu

      narsistia ei kannata enää kuin ne fanaattisimmat kulttilaiset, jotka ovat myös sitä Suomen heikkoälyisintä sakkia. Kun
      Maailman menoa
      86
      4309
    5. Kansa haluaa Marinin hallituksen takaisin ja Orpon pois

      Suomen kansa on nyt ilmoittanut millaisen hallituksen Suomi tarvitsee. "Suomalaisten suosikki seuraavaksi hallituspohja
      Maailman menoa
      103
      4079
    6. Mikä piirre kaivatussa on sinulle se juttu?

      Tunnetko kaivattuasi vai onko hän haavekuva, jota et edes tunne? Joskus tää asia ei ole niin selvää.
      Ikävä
      84
      1426
    7. Tylsille treffeille

      Hiljaisen ukon kans nuotiolle?
      Tunteet
      334
      1237
    8. Anteeksi kaikesta...

      Olin tosi hölmö...
      Ikävä
      79
      1235
    9. HihhuIi-Päivi täpinöissään Viktorin tapaamisesta

      Eiköhän nyt kaikille ole vihdoin selvää kenen joukoissa tämäkin putinisti seisoo. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a
      Maailman menoa
      15
      1203
    10. Onko kaivattusi muuttunut sinä aikana

      Kun olet hänet tuntenut? Jos, mihin suuntaan? Mistä epäilet muuttumisen johtuneen?
      Ikävä
      35
      978
    Aihe