Monta koulukuntaa.

Anonyymi-ap

On toinen toistaan tietäväisempää, kotikokkailijoita, ammattilaisia, mestarikokkeja ja jopa tähtiä hankkineita ja sen myötä heidän ohjeitaan laidasta laitaan, kun on kyseessä pihvi.

Yleisin perusohje on pannu kuumaksi ja ohjeistaa aiheesta vesipisaroin, sitten öljyä joka kestää kuumuutta, ei voita, mutta sitten myöhemmin, että rasvaseosta lusikoidaan sitten pihvin päälle, kun on myös hieman paistettu siinä sivussa muutamaa muuta.

Ehdoton että ensin toinen puoli ja sitten toinen puoli, ei saa kurkkia pihvin alle välillä, sitten vetäytymään.

Toinen kertoo lähes samaa mutta paistoajat vähemmän ja loppu uunissa, tosin silloin mainittu lusikoiminen on hankalaa.

Jotkut ei käytä kasvisrasvoja lainkaan, vaan lihan rasvoja, jotka toiset taasen leikkaavat roskiin.

Kolmas laittaa suolat ja pippuri pihvin päälle ja vakuumiin, sekä sitten kahdeksi tunniksi 55 asteiseen veteen, jonka jälkeen kuumalla grillillä polttaa pinnat.

Japanilaisissa huippuravintoloissa ei paistella pannuissa, vaan rosteritasoilla, jonka kaltainen tuli myös jokin aika sitten hankittua.

Kääntelevät pihvejä alituiseen ja paiton aikana leikkaavat niitä suupalan kokoisiksi ja edelleen kääntelevät paistaen.
Kaikkia ei heti suupalan kokoisiksi, vaan toisinaan sitten leikkaavat niitä ohuiksi siivuiksi, eli kaikki pinnat ei ole paistettu, jolloin lihan kypsyysaste näkyy.

Lihakauppias pirautti ja sanoi että nyt on tullut 10 kiloa sitä Kobea josta on ollut puhetta, sekä kysyi montako kiloa otan.
En voinut vastustaa kiusausta, vastasin että ostan kaiken jota on ostettavissa, jota joku muu ei ole vielä varannut.
Kuuskiloa tuli ostettua ja oli elämäni kallein lihaostos, tuskin muodostuu tavaksi.

> § <

1

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toinen asia on kastikkeet.

      Ruokalajeja on lukuisia ja sen myötä luonnollisesti kastikkeitakin, mutta kun on kyse pihveistä, niin toisinaan sopii ja toisinaan ei.

      Hyvä vaihtoehto on laittaa mahdolliset kastikkeet muut dipit omiin astioihin ja ruokailija voi näin valita kullekin suupalalleen tahtomansa lisukkeen jos tahtoo.
      Myös oma astia miedolle suolalle, kuin myös pippureille on hyvä.

      Yleisimpiä kastikkeita lienee punaviinikastike ja miedompi sienikastike.

      Molemmat perustuu kuitenkin siihen että ensin kuullotetaan ja paistellaan erinäisiä kasviksia ja yrttejä, jonka jälkeen oikeaan aikaan lisätään liemiä joita käytetään, viinit, kermat ja joskus myös vettä.
      Viinin kanssa on omat ohjeensa missä järjestyksessä aineksia lisätään ja missä vaiheessa alkoholi tulee olla kiehautettuna pois.
      Kastikkeita on niin monen sorttista, että vain harjoittelemalla onnistuu löytämään sen mistä itse pitää ja minkä onnistuu valmistamaan.

      Voita tulee käyttää, se on yksi tärkeimpiä aineksia kaikessa ruoanlaitossa.

      Nämä pihviasiat tosin ei ole suositeltavia henkilöille, jotka ajattelevat kaiken suuhunpantavansa terveellisyyden.

      > § <

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      136
      5801
    2. Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia

      Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell
      Maailman menoa
      177
      3450
    3. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      28
      2607
    4. PoIiisi jahtasi mopopojan hengiltä

      Toivottavasti on   s  i  n  i  v  u  o  k  k  o    nyt ylpeä itsestään, kun ajatti teinin päin lyhtypylvästä. https://w
      Maailman menoa
      466
      2533
    5. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      201
      2305
    6. Sinä eräs, pyydän......

      AUTA mua ole kiltti. Ei mun takia vaan.... Miten saan sut kiinni?
      Ikävä
      181
      1872
    7. Emme voi elää velaksi, sanoi Riikka

      Valtionvelan odotetaan nousevan 86,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta vielä kuluvan vuoden aikana. https://www.iltale
      Perussuomalaiset
      127
      1445
    8. Et halua kohdata niitä tunteita ja asioita, joita minä herätän sisälläsi

      Vastustelet. Yrität esittää, että kaikki on hyvin. Leikit perhettä.
      Tunteet
      36
      1222
    9. Nimikirjaimet

      Kuka kaipaa ketä 🥰
      Ikävä
      51
      1125
    10. Miksi epäilit kaivattusi kiinnostuneen

      Juuri sinusta? Mihin piirteisiin hän aikanaan saattoi sinussa ihastua? Olivatko ne yhtään samoja asioita joihin itse iha
      Ikävä
      72
      1026
    Aihe