Tähän ei pal taitoo tarvita. Ostin eilen Amerikan silavaa. Paistinpannu levylle. Vaihde 2 riittää jos vaikka lasikannen päälle laittaa.
Kun eläkkeellä elellä roikotan, harvoin perunoitakaan ostan.
Niissä on muuten isoja eroja: Mikä on hyvä perunalaatu keittoperunoille?
Kotiruuan itselaittaminen?
133
881
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvää mutta ehkä liian rasvaista minulle.
- Anonyymi
Valmisruuan lämmitystä. Yhtä helposti syntyy saarioisten maksalaatikko pannulla..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valmisruuan lämmitystä. Yhtä helposti syntyy saarioisten maksalaatikko pannulla..
Joo, vaihteeksi paistaen.
- Anonyymi
Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle jos nyt joka päivä sitä syö. Ihmisen aivot tarvitsevat rasvaa , ja mitä tulee kolesteroliin niin ihan hyvin voi aina silloin sun tällöin syödä backonia. Rasva hullutuksen jälkeen alkoi suolan ja sokerin kieltäytyjät kovalla äänellä huutamaan niiden vaarallisuudesta. Sekin oli huuhaata. Ihmisen keho tarvitsee molempia .
Nyt on sitten treenaus kaikille pakollista , ja ylitreenatut miehet saivat sydämmen laajentumista ja muutamia kuoli , sillä ihmisen keho on tarkoitettu liikkumaan mutta siinäkin on rajansa. Toiset menee jopa niin pitkälle että ostellaan askelmittarit, siis mikä pakottaa laskemaan miten monta askelta kukin ottaa.
Ja toppi jutut ovat ravintolisät ja omegat sun muut vitaebrot . Että tulet paremmaksi , terve ihminen ei tule sen paremmaksi vaikka vetää pillereitä ja ravintolisiä,siis mikä on se vitsi että muka tulee paremmaksi, maksan sairaudet ovat usein seurauksena. Kaiken mailman pillereistä
Ollaan kukin vaan sellaisia kun ollaan ja syödään mitä halutaan se jos jokin interventiot ihmisen todiste kun omina voimin tekee asioista kodissaan ja työpaikallaan. Tavallinen ruoka takaa sen mitä,keho tarvitsee .
Sana mikä ei kuulosta normaalilta edes on ” luonnon tuotteet” oikein pistää vihaksi kun ihmiset kuvittelevat syövänsä luonnon tuotteita, siis miksi , ei ne ketäön auta .siis terveenä aletaan vetämään jotain luomu juttuja , mikä siinäkin on mennyt vikaan kun terve ihminen kuvittelee tulevan paremmaksi , sellaista ei ole ole olemassakaan että jotkut napit muka antaa onnen jotenkin . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle jos nyt joka päivä sitä syö. Ihmisen aivot tarvitsevat rasvaa , ja mitä tulee kolesteroliin niin ihan hyvin voi aina silloin sun tällöin syödä backonia. Rasva hullutuksen jälkeen alkoi suolan ja sokerin kieltäytyjät kovalla äänellä huutamaan niiden vaarallisuudesta. Sekin oli huuhaata. Ihmisen keho tarvitsee molempia .
Nyt on sitten treenaus kaikille pakollista , ja ylitreenatut miehet saivat sydämmen laajentumista ja muutamia kuoli , sillä ihmisen keho on tarkoitettu liikkumaan mutta siinäkin on rajansa. Toiset menee jopa niin pitkälle että ostellaan askelmittarit, siis mikä pakottaa laskemaan miten monta askelta kukin ottaa.
Ja toppi jutut ovat ravintolisät ja omegat sun muut vitaebrot . Että tulet paremmaksi , terve ihminen ei tule sen paremmaksi vaikka vetää pillereitä ja ravintolisiä,siis mikä on se vitsi että muka tulee paremmaksi, maksan sairaudet ovat usein seurauksena. Kaiken mailman pillereistä
Ollaan kukin vaan sellaisia kun ollaan ja syödään mitä halutaan se jos jokin interventiot ihmisen todiste kun omina voimin tekee asioista kodissaan ja työpaikallaan. Tavallinen ruoka takaa sen mitä,keho tarvitsee .
Sana mikä ei kuulosta normaalilta edes on ” luonnon tuotteet” oikein pistää vihaksi kun ihmiset kuvittelevat syövänsä luonnon tuotteita, siis miksi , ei ne ketäön auta .siis terveenä aletaan vetämään jotain luomu juttuja , mikä siinäkin on mennyt vikaan kun terve ihminen kuvittelee tulevan paremmaksi , sellaista ei ole ole olemassakaan että jotkut napit muka antaa onnen jotenkin .Samaa mieltä; ei mitää vitaebroja ravintolisiä tai vitaminipillereitä....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle jos nyt joka päivä sitä syö. Ihmisen aivot tarvitsevat rasvaa , ja mitä tulee kolesteroliin niin ihan hyvin voi aina silloin sun tällöin syödä backonia. Rasva hullutuksen jälkeen alkoi suolan ja sokerin kieltäytyjät kovalla äänellä huutamaan niiden vaarallisuudesta. Sekin oli huuhaata. Ihmisen keho tarvitsee molempia .
Nyt on sitten treenaus kaikille pakollista , ja ylitreenatut miehet saivat sydämmen laajentumista ja muutamia kuoli , sillä ihmisen keho on tarkoitettu liikkumaan mutta siinäkin on rajansa. Toiset menee jopa niin pitkälle että ostellaan askelmittarit, siis mikä pakottaa laskemaan miten monta askelta kukin ottaa.
Ja toppi jutut ovat ravintolisät ja omegat sun muut vitaebrot . Että tulet paremmaksi , terve ihminen ei tule sen paremmaksi vaikka vetää pillereitä ja ravintolisiä,siis mikä on se vitsi että muka tulee paremmaksi, maksan sairaudet ovat usein seurauksena. Kaiken mailman pillereistä
Ollaan kukin vaan sellaisia kun ollaan ja syödään mitä halutaan se jos jokin interventiot ihmisen todiste kun omina voimin tekee asioista kodissaan ja työpaikallaan. Tavallinen ruoka takaa sen mitä,keho tarvitsee .
Sana mikä ei kuulosta normaalilta edes on ” luonnon tuotteet” oikein pistää vihaksi kun ihmiset kuvittelevat syövänsä luonnon tuotteita, siis miksi , ei ne ketäön auta .siis terveenä aletaan vetämään jotain luomu juttuja , mikä siinäkin on mennyt vikaan kun terve ihminen kuvittelee tulevan paremmaksi , sellaista ei ole ole olemassakaan että jotkut napit muka antaa onnen jotenkin .Aivot tarvitsevat kyllä rasvoja myös, mutta eivät kovia ja pahoja sellaisia, vaan tyydyttämättömiä, hyviä ja pehmeitä versioita. Asioilla on eronsa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valmisruuan lämmitystä. Yhtä helposti syntyy saarioisten maksalaatikko pannulla..
"..........maksalaatikko"
kun lonkka leikattiin 3 v sitten, luin että paranemista edistää A-vitamiini, varsinkin maksasta, eikä pillereistä.
Söin 1 laatikon viikossa, jotain 1 kk kuluttua tuli pientä varvas jäykkyyttä ja kipua. Kun söin kolmannen laatikon tuli isovarpaan sivu punaiseksi. Ei ollut muuten kipeä, mutta kenkään laitossa alussa vähän sattui.
Otettiin kokeet ja oli kihti.
Nyt saan oireita vaikka syön vain jonkun Kaurasämpylän.
Kun olen lopettanut Kauran, Sisäelimet, Kanan/broilerin jauhelihan, ym. varpaat on tulleet 6 kk aikana täysin terveiksi ja nokkeiksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle jos nyt joka päivä sitä syö. Ihmisen aivot tarvitsevat rasvaa , ja mitä tulee kolesteroliin niin ihan hyvin voi aina silloin sun tällöin syödä backonia. Rasva hullutuksen jälkeen alkoi suolan ja sokerin kieltäytyjät kovalla äänellä huutamaan niiden vaarallisuudesta. Sekin oli huuhaata. Ihmisen keho tarvitsee molempia .
Nyt on sitten treenaus kaikille pakollista , ja ylitreenatut miehet saivat sydämmen laajentumista ja muutamia kuoli , sillä ihmisen keho on tarkoitettu liikkumaan mutta siinäkin on rajansa. Toiset menee jopa niin pitkälle että ostellaan askelmittarit, siis mikä pakottaa laskemaan miten monta askelta kukin ottaa.
Ja toppi jutut ovat ravintolisät ja omegat sun muut vitaebrot . Että tulet paremmaksi , terve ihminen ei tule sen paremmaksi vaikka vetää pillereitä ja ravintolisiä,siis mikä on se vitsi että muka tulee paremmaksi, maksan sairaudet ovat usein seurauksena. Kaiken mailman pillereistä
Ollaan kukin vaan sellaisia kun ollaan ja syödään mitä halutaan se jos jokin interventiot ihmisen todiste kun omina voimin tekee asioista kodissaan ja työpaikallaan. Tavallinen ruoka takaa sen mitä,keho tarvitsee .
Sana mikä ei kuulosta normaalilta edes on ” luonnon tuotteet” oikein pistää vihaksi kun ihmiset kuvittelevat syövänsä luonnon tuotteita, siis miksi , ei ne ketäön auta .siis terveenä aletaan vetämään jotain luomu juttuja , mikä siinäkin on mennyt vikaan kun terve ihminen kuvittelee tulevan paremmaksi , sellaista ei ole ole olemassakaan että jotkut napit muka antaa onnen jotenkin ."Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle..."
Niin kenelle on kenelle ei.
Kyllä minä uskon rasvan vaarallisuuteen. Olen nähnyt niin monta joka on saanut ensin pieniä ja sitten suurempia kohtauksia. Ensimmäinen ei ole jättänyt jälkiä, muuta kuin että ajokortti on mennyt. Se menee herkästi +75 vuotiailla ja vanhemmilla.
Olen myös nähnyt useita muistisairauksia. Vaimoni on yksi. Vielä 75v vilkas ja puhelias, kävi jumpassa, kuntosalilla ja matkusteli lasten lasten lasten kanssa kun olivat silloin alta 18v.
79 alkoi ja tuli nopeasti vanhana alkava muistisairaus. Nyt 84 ei muista mitään. Onneksi on kiltti ja kuuntelee ja tekee sillä hetkellä aina oikein.
Naapurissa useampiakin, jo 60v alkoi muistisairaus, vaikka kävi töissä ja ajoi autoa. Aina ei muistanut kuinka auton ovet aukeaa, kun siinä ei käytetä avainta, vain hipaisu. Säilyi sellaisena, elämä oli vain raskasta ja tylsää. Vasta 80v joutui hoitokotiin. Siellä istui päin seinää lähes 10 vuotta ja pyyhki rätillä lähes jatkuvasti pöytää.
Kaikilla oli kolesteroli jotain 5-6. Kertoivat mielellään talossa vain 2 miestä ja yli 15 vanhaa naista.
Mulla oli aikoinaan lähes kolesteroli 5 ja lääkäri suositteli kolesterolilääkettä. Hän söi kuulemma itsekin. Sanoi että sen voi koska vaan lopettaa. Siitä tipahti heti alle 4 parin kk aikana , nyt on alle noin 2,6, siis kokonaiskolesteroli, ollut jo 10 vuotta.
Joka kerta kun teen jauhelihakeittoa, annan sen jäähtyä ja otan sitten se Fanerilevyn pois keiton päältä ja laitan 15 annosta pakastimeen ja muutaman jätän heti syötäväksi.
Kyll pakastin on hyvä. Ennen sulattelin sitä jne. Nykyään en ole sulattanut lähes 10 vuoteen, raapin vain huurretta pois ja annan pudota sen pakastimen. Jotenkin se haihtuu pois kuivina talviaikoina ja jäätä tulee syksyisin enemmän. Pakkasta pidän vain 10-13 enkä -18 astetta.
On kaksi 100 litran arkkua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"..........maksalaatikko"
kun lonkka leikattiin 3 v sitten, luin että paranemista edistää A-vitamiini, varsinkin maksasta, eikä pillereistä.
Söin 1 laatikon viikossa, jotain 1 kk kuluttua tuli pientä varvas jäykkyyttä ja kipua. Kun söin kolmannen laatikon tuli isovarpaan sivu punaiseksi. Ei ollut muuten kipeä, mutta kenkään laitossa alussa vähän sattui.
Otettiin kokeet ja oli kihti.
Nyt saan oireita vaikka syön vain jonkun Kaurasämpylän.
Kun olen lopettanut Kauran, Sisäelimet, Kanan/broilerin jauhelihan, ym. varpaat on tulleet 6 kk aikana täysin terveiksi ja nokkeiksi.Älä paasaa pashkaa ja potaskaa lämpimiksesi. Junalauta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle jos nyt joka päivä sitä syö. Ihmisen aivot tarvitsevat rasvaa , ja mitä tulee kolesteroliin niin ihan hyvin voi aina silloin sun tällöin syödä backonia. Rasva hullutuksen jälkeen alkoi suolan ja sokerin kieltäytyjät kovalla äänellä huutamaan niiden vaarallisuudesta. Sekin oli huuhaata. Ihmisen keho tarvitsee molempia .
Nyt on sitten treenaus kaikille pakollista , ja ylitreenatut miehet saivat sydämmen laajentumista ja muutamia kuoli , sillä ihmisen keho on tarkoitettu liikkumaan mutta siinäkin on rajansa. Toiset menee jopa niin pitkälle että ostellaan askelmittarit, siis mikä pakottaa laskemaan miten monta askelta kukin ottaa.
Ja toppi jutut ovat ravintolisät ja omegat sun muut vitaebrot . Että tulet paremmaksi , terve ihminen ei tule sen paremmaksi vaikka vetää pillereitä ja ravintolisiä,siis mikä on se vitsi että muka tulee paremmaksi, maksan sairaudet ovat usein seurauksena. Kaiken mailman pillereistä
Ollaan kukin vaan sellaisia kun ollaan ja syödään mitä halutaan se jos jokin interventiot ihmisen todiste kun omina voimin tekee asioista kodissaan ja työpaikallaan. Tavallinen ruoka takaa sen mitä,keho tarvitsee .
Sana mikä ei kuulosta normaalilta edes on ” luonnon tuotteet” oikein pistää vihaksi kun ihmiset kuvittelevat syövänsä luonnon tuotteita, siis miksi , ei ne ketäön auta .siis terveenä aletaan vetämään jotain luomu juttuja , mikä siinäkin on mennyt vikaan kun terve ihminen kuvittelee tulevan paremmaksi , sellaista ei ole ole olemassakaan että jotkut napit muka antaa onnen jotenkin .Tullut monesti mielee, kun näitä syömisrajoitteita laaditaan, että älä syö sitä älä syö tätä, mutta älä ny hitto syömättä jätä. Että tälleen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tullut monesti mielee, kun näitä syömisrajoitteita laaditaan, että älä syö sitä älä syö tätä, mutta älä ny hitto syömättä jätä. Että tälleen.
En jätä syömättä, en.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aivot tarvitsevat kyllä rasvoja myös, mutta eivät kovia ja pahoja sellaisia, vaan tyydyttämättömiä, hyviä ja pehmeitä versioita. Asioilla on eronsa.
Itse olen aina tykännyt voista lapsesta asti . Ei vieläkään ole todettu mitään kolesteroli vikaa arvot ovat kohdallaan . Joten tasapainoinen ruoka jonkamitse valmistaa on se paras ravinnon antaja.
Luonnon tuotteita syövät terveet ihmiset jotka ottavat niitä kaiken varalta taas saavatmaksa arvojen nousua. Joku jopa kerto että sai kilpoåirauhasen liiketoiminnan kun veti luonnontuotteita ja ravintolisiä naamaansa . Siis mitään ei voi lääkitä jos ei mistään ole puutetta . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tuosta rasvastakin oli yhteen aikaan kovasti mielipiteitä,. Rasva ei ole vaarallista ihmiselle..."
Niin kenelle on kenelle ei.
Kyllä minä uskon rasvan vaarallisuuteen. Olen nähnyt niin monta joka on saanut ensin pieniä ja sitten suurempia kohtauksia. Ensimmäinen ei ole jättänyt jälkiä, muuta kuin että ajokortti on mennyt. Se menee herkästi 75 vuotiailla ja vanhemmilla.
Olen myös nähnyt useita muistisairauksia. Vaimoni on yksi. Vielä 75v vilkas ja puhelias, kävi jumpassa, kuntosalilla ja matkusteli lasten lasten lasten kanssa kun olivat silloin alta 18v.
79 alkoi ja tuli nopeasti vanhana alkava muistisairaus. Nyt 84 ei muista mitään. Onneksi on kiltti ja kuuntelee ja tekee sillä hetkellä aina oikein.
Naapurissa useampiakin, jo 60v alkoi muistisairaus, vaikka kävi töissä ja ajoi autoa. Aina ei muistanut kuinka auton ovet aukeaa, kun siinä ei käytetä avainta, vain hipaisu. Säilyi sellaisena, elämä oli vain raskasta ja tylsää. Vasta 80v joutui hoitokotiin. Siellä istui päin seinää lähes 10 vuotta ja pyyhki rätillä lähes jatkuvasti pöytää.
Kaikilla oli kolesteroli jotain 5-6. Kertoivat mielellään talossa vain 2 miestä ja yli 15 vanhaa naista.
Mulla oli aikoinaan lähes kolesteroli 5 ja lääkäri suositteli kolesterolilääkettä. Hän söi kuulemma itsekin. Sanoi että sen voi koska vaan lopettaa. Siitä tipahti heti alle 4 parin kk aikana , nyt on alle noin 2,6, siis kokonaiskolesteroli, ollut jo 10 vuotta.
Joka kerta kun teen jauhelihakeittoa, annan sen jäähtyä ja otan sitten se Fanerilevyn pois keiton päältä ja laitan 15 annosta pakastimeen ja muutaman jätän heti syötäväksi.
Kyll pakastin on hyvä. Ennen sulattelin sitä jne. Nykyään en ole sulattanut lähes 10 vuoteen, raapin vain huurretta pois ja annan pudota sen pakastimen. Jotenkin se haihtuu pois kuivina talviaikoina ja jäätä tulee syksyisin enemmän. Pakkasta pidän vain 10-13 enkä -18 astetta.
On kaksi 100 litran arkkua.Ensinnäkin eräillä ihmisillä on alttius joihinkin; sairauksiin .joten monesti syytetään rasvan käyttöä turhaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Itse olen aina tykännyt voista lapsesta asti . Ei vieläkään ole todettu mitään kolesteroli vikaa arvot ovat kohdallaan . Joten tasapainoinen ruoka jonkamitse valmistaa on se paras ravinnon antaja.
Luonnon tuotteita syövät terveet ihmiset jotka ottavat niitä kaiken varalta taas saavatmaksa arvojen nousua. Joku jopa kerto että sai kilpoåirauhasen liiketoiminnan kun veti luonnontuotteita ja ravintolisiä naamaansa . Siis mitään ei voi lääkitä jos ei mistään ole puutetta .Olen käyttänyt lisäravinteita yli 20 vuotta, eikä labroissa ole ollut ikinä mitään häikkää. Jotta älä paasaa potaskaa.
- Anonyymi
Minä,siivutin pari isoa perunaa ja laitoin ne folion palalle , päälle pari lohen palaa. Ja mausteita , sitten vihreitä herneitä pakasteesta kalan päälle ja tein siitä paketin ja uuniin .
Kun aukaisin paketin niin voi että oli hyvää ja maukasta . Ja helppo tekoista
Kalasta lähtevä rasva oli antanut ihanan maun perunoille .jälkkäriksi jätskiä- Anonyymi
Folio on hyvää siitä, ettei se kuivata safkaa liiaksi.
Soitin kerran isälleni kun olin lähtenyt kotonta jo pois. Kysyin miten riisipuuro tehään? Hän neuvoi. Äiti siunattiin jo aikaisemmin viimeiselle matkalleen.
Näin kesällä uuniruokien teko lämmittää huoneilmaa vähemmän. Uudet perunat ovat jo kaupoissa isoja. Mun vattansa sietää niitä huonommin. - Anonyymi
Kalaa olisi hyvä syödä kerran viikossa ainakin.
- Anonyymi
Itse laitoin valkoisia papuja tomaatti kastikkeessa kastikkeessa ja kanan sisä fileitä todella onnistunut kombo
- Anonyymi
EI enää lihaa minulle. Nivelet ei tykkää ja refluksikin oireilee.
Nyt siis kotimaisia vihanneksia ja juureksia, juustoa ja kalaa. Joskus kanaa, sitä keho sietää.
ITse teen ruuat ja leivon kahvileivät; tykkään ja aikaa on!- Anonyymi
Kahvileivät, tai -pullat paremminkn.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahvileivät, tai -pullat paremminkn.
Maapähkinöitä ja luumuja ettei ummetus vaivaa.
- Anonyymi
Eihän ruuanlaitto mitään salatiedettä ole.
Paistinpannu on minulle vaikea, en ole paistanut kun lettuja.
Nyt sekin lysti loppui, kun lääkäri kielsi vehnän ja muut viljat..
Uuni on minun juttu, tietysti levyt. Mutta uuni on huoleton.
Lieneekö maku muuttunut, mutta uudet perunat maistui ennenmuinoin paremmalle.
Muuten en osaa perunalajikkeista sanoa.
Nyt on Anna Bella, kuuluu taantuvan nopeasti ja kotipellossa ruttoherkkä.
Kai ensi keväänä pitää vaihtas.- Anonyymi
Onhan niitä jauhoja olemassa niillekin joille ei tavalliset jauhot sovi jos on vaikka gluten allergia
Kälyllä oli kielto kaikkiin vilja tuotteisiin ja kun hön paistoi lättyjä noista omista jauhoistaan en edes maistanut että,olisi ollut eroa lätyissä.
Leipoi myös niistä jauhoista munkkeja. Eikä niistäkään maistanut mitenkään että oli tehty hänen jauhoistaan. Sanoi kyllä että se oli opettelemista se taikinan teko niillä hönen jauhoillaan
Ennen niitä jauhoja myytiin apteekissa reseptillä vaan nyt on joka kaupassa
Siis ainakin hönen lättynsä olivat ihan yhtä hyviä kun ennenkin oikeista vehnäjauhoista. Minä yritin kerran tehdä munkkeja niistä jauhoista vaan oli se työlästä ettei taikina ole liian vetelää eikä taas liian korvaakaan , mutta netissä on niihinkin reseptejä, - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onhan niitä jauhoja olemassa niillekin joille ei tavalliset jauhot sovi jos on vaikka gluten allergia
Kälyllä oli kielto kaikkiin vilja tuotteisiin ja kun hön paistoi lättyjä noista omista jauhoistaan en edes maistanut että,olisi ollut eroa lätyissä.
Leipoi myös niistä jauhoista munkkeja. Eikä niistäkään maistanut mitenkään että oli tehty hänen jauhoistaan. Sanoi kyllä että se oli opettelemista se taikinan teko niillä hönen jauhoillaan
Ennen niitä jauhoja myytiin apteekissa reseptillä vaan nyt on joka kaupassa
Siis ainakin hönen lättynsä olivat ihan yhtä hyviä kun ennenkin oikeista vehnäjauhoista. Minä yritin kerran tehdä munkkeja niistä jauhoista vaan oli se työlästä ettei taikina ole liian vetelää eikä taas liian korvaakaan , mutta netissä on niihinkin reseptejä,Kyllä tässä elössa pusyumitts ei ne korvikkeet vehnäsemvetoisia ole.
Joskus oli villitys leipomiseen.
Pullakin tuli tollontuurilla niin hyvää, että vieraatkin otti kaksi palasta tyrkyttämättä.
Sämpylät olis voittanut rumuuskilpailun, niitäkin kehuivat.
Paluuta entiseen ei ole.
Kaupan gluteenittomat kahvileivät on ällön makuisia. Olen siirtynyt karjalanpiirakoihin kahvileipinä, niissä on hyviä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä tässä elössa pusyumitts ei ne korvikkeet vehnäsemvetoisia ole.
Joskus oli villitys leipomiseen.
Pullakin tuli tollontuurilla niin hyvää, että vieraatkin otti kaksi palasta tyrkyttämättä.
Sämpylät olis voittanut rumuuskilpailun, niitäkin kehuivat.
Paluuta entiseen ei ole.
Kaupan gluteenittomat kahvileivät on ällön makuisia. Olen siirtynyt karjalanpiirakoihin kahvileipinä, niissä on hyviä.Tuli alkuun virhe
Oli tarkoitus.
Kyllä tässä elossa pysytään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuli alkuun virhe
Oli tarkoitus.
Kyllä tässä elossa pysytään.Pysytään.
- Anonyymi
Yhden ihmisen ruoka on näppärä laittaa. Suosin sitä että paistan kerralla isomman lihapalan, samaan uuniin ohrauunipuuroa tai vaikka tiikerikakku. Lihasta laitan kerta-annosviipaleita pakasteeseen ja parin-kolmen päivän annoksen laitan jääkaappiin. Perunoita ja porkkanoita keitän, nopeaa. Tomaattia ja kurkkua mukaan. Parsakaalta syön usein, on folaattia, joka on kuulemma hyväksi.
Seuraavana päivänä pilkon kylmää perunaa, lihaa, tomaattia, kurkkua ja parsakaalen kukintoja, valkosipulia, Oliiviöljyä lirautan ja taas on nyt vaihteeksi kylmä ateria.
Nyt kesällä on tullut tavaksi jälkiruoka, vaniljajäätelö ja kinuskikastike, mutta vain vähän.- Anonyymi
Minä teen riisipuuronkin uunissa ison pellillisen ja kun se ajööhty måniin leikkaa sopivan kokoisia levyjä niistä ja Pakistan niin saan laiskoina päivinä vaan ottaa pakasteesta ja mickroon kuumenemaan
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä teen riisipuuronkin uunissa ison pellillisen ja kun se ajööhty måniin leikkaa sopivan kokoisia levyjä niistä ja Pakistan niin saan laiskoina päivinä vaan ottaa pakasteesta ja mickroon kuumenemaan
Voi hyvänen aika mitä siansaksaa tekstaat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä teen riisipuuronkin uunissa ison pellillisen ja kun se ajööhty måniin leikkaa sopivan kokoisia levyjä niistä ja Pakistan niin saan laiskoina päivinä vaan ottaa pakasteesta ja mickroon kuumenemaan
Mielenkiintoista, siis pellillisen. Miten sinä laitat ne riisit,,pellille ja mitä muuta riisiin tulee. Missä lämpötilassa ja kuinka kauan. Anna tarkka ohje, kiinnostaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi hyvänen aika mitä siansaksaa tekstaat.
Ihan niin, tekstinkäsittely ohjelma oli toisen kielen asetuksissa ja en sitä huomannut vaihtaa suomen kielelle , kuten tavallisesti vaihdan . Silloin tulee siansaksaa . Joten kun saisin pois sen jotenkin ettei sotkisi . Niin että, siinä on sinulle ”hyvänen aika ” aihetta.
Ikävä että se häiritsi sinua, joku toinen joka ymmärtää asioista tietää heti että missä vika on .Huomaan sen useissa kirjoituksissa , jolloin kone on muuttanut jonkun tekstin . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan niin, tekstinkäsittely ohjelma oli toisen kielen asetuksissa ja en sitä huomannut vaihtaa suomen kielelle , kuten tavallisesti vaihdan . Silloin tulee siansaksaa . Joten kun saisin pois sen jotenkin ettei sotkisi . Niin että, siinä on sinulle ”hyvänen aika ” aihetta.
Ikävä että se häiritsi sinua, joku toinen joka ymmärtää asioista tietää heti että missä vika on .Huomaan sen useissa kirjoituksissa , jolloin kone on muuttanut jonkun tekstin .Kantsii hoitaa asia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä teen riisipuuronkin uunissa ison pellillisen ja kun se ajööhty måniin leikkaa sopivan kokoisia levyjä niistä ja Pakistan niin saan laiskoina päivinä vaan ottaa pakasteesta ja mickroon kuumenemaan
"Minä teen riisipuuroonkin uunissa ison pellillisen ja kun se ajolähtö moniin leikkaa sopivan kokoisia levyjä niistä ja Pakistan niin saan laiskoina päivinä vaan ottaa pakasteesta ja mikroon kuumenemaan"
Eikö sulla Google suomena kirjoitusta. Minä teen enemmän virheitä, mutta Google tai joku ne suomentaa.
- Anonyymi
Silavaa, siis samaa kuin pekoni? Suolasta kovin on, ainakin se suomalainen, ei oikein usein ole hyvä syödä.
- Anonyymi
Mikrossa saa vaivattomasti syömisensä aikaan.
- Anonyymi
Keitin eilen kattilallisen kalakeittoa pakastekalasta, turskaa ja lohta, pieniä varhaisperunoita, kukkakaalta, sipulia, tilliä, suolaa, valkopippuria.
Perunat, sipulit, kukkakaali ensin vähäisessä vedessä puolivalmiiksi , sitten kuumennettu maito kalapalojen kanssa. Hienovarainen kiehautus ja se oli siinä.
Hautui valmiiksi keittolevyn jälkilämmöllä. Keittoa jäi täksi päiväksikin ja vielä pakasteeseenkin.
Tänään laitan kuivatut herneet likoamaan yön yli ja keitän huomenna kasvishernekeiton. Lisään vaan kuivattuja mausteita ja sipulia mukaan antamaan makua.- Anonyymi
Savustettu siansivu tekee herniksen syötävän hyväksi , maku on toista kuin pihtailemalla lihasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Savustettu siansivu tekee herniksen syötävän hyväksi , maku on toista kuin pihtailemalla lihasta.
Jooo, mut savunmakua ei jaksa.
- Anonyymi
No niin, hernekeitto nyt valmis. Löysin pakasteesta vasikanpaistiliemen ja lihapullien paistoliemen purkit. Lisäsin ne hernekeittoon kiehumaan ja kylläpäs ne antoivatkin täyteläisemmän maun ilman lihakimpaleita.
Näköjään kannattaa säästää sellaisetkin liemet pakasteeseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No niin, hernekeitto nyt valmis. Löysin pakasteesta vasikanpaistiliemen ja lihapullien paistoliemen purkit. Lisäsin ne hernekeittoon kiehumaan ja kylläpäs ne antoivatkin täyteläisemmän maun ilman lihakimpaleita.
Näköjään kannattaa säästää sellaisetkin liemet pakasteeseen.Pakasteet on vaivalloisia, kyllästyin niiden sulatteluun aina.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakasteet on vaivalloisia, kyllästyin niiden sulatteluun aina.
Pakasteet ei ole yhtään vaivalloisia, ottaa vaan edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Itse laitan ruokaa pääasiassa vain tiselleni ja en näe järkeväksi kokata joka päivä yhtä annosta, en myöskään halua syödä samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin, joten teen isompia satseja ja pakastan sitten valmiina annoksina. Tälläkin hetkellä valmista ruokaa pakkasessa kolmeksi viikoksi. Näin olen tehnyt jo yli 20 vuotta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakasteet ei ole yhtään vaivalloisia, ottaa vaan edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Itse laitan ruokaa pääasiassa vain tiselleni ja en näe järkeväksi kokata joka päivä yhtä annosta, en myöskään halua syödä samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin, joten teen isompia satseja ja pakastan sitten valmiina annoksina. Tälläkin hetkellä valmista ruokaa pakkasessa kolmeksi viikoksi. Näin olen tehnyt jo yli 20 vuotta.
siis itselleni
Laitan omat ruokani se on tavallaan ajan viettoa, opettelua tekemään erillaisia ruokia, en enää leivo leipää pullaa, kakkuja.
Kakkostyyppinen diabetes laittoi ruuan laitoin uuteen uskoon, parivuotta meni kunnes viimein löysin itselleni sopivan ruokavalion, jos en olisi pistäisin nyt insuliinia kehooni, vanhoilla päivillä mokoma iski.
Amerikan silava olisi myrkkyä, ennen söin mitä rasvaisempaa tai makeampaa sen paremmalta maistui.- Anonyymi
Jäniksen ruokia syöt ilmeisesti.
Myös lihaa, lihaa löytyy alle 3 %, kalaa ja kanaa, muutama siivu leipää päivässä, muutama peruna päivässä jne.
- Anonyymi
Pertikki kirjoitti:
Myös lihaa, lihaa löytyy alle 3 %, kalaa ja kanaa, muutama siivu leipää päivässä, muutama peruna päivässä jne.
Kananmunista saa pika-aterian tumpelompakin. Rikkoo 2-3 munaa ja kypsentää paistinpannulla. Hiukan Aromat suolaa ripottelee.
Voileipien kanssa pitää olla sulatejuustoo siehen kasvisvoin päälle ja jonkun sortin kalaa. Joka päivä hiukan kalaa. Vaikka lasipurkissa sinappikastikkeessa rypeneitä sillinpaloja.
Se uusi Kahvijogurtti litran pänikässä on jälkiruokaa jo sinällään.
murjakemies. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kananmunista saa pika-aterian tumpelompakin. Rikkoo 2-3 munaa ja kypsentää paistinpannulla. Hiukan Aromat suolaa ripottelee.
Voileipien kanssa pitää olla sulatejuustoo siehen kasvisvoin päälle ja jonkun sortin kalaa. Joka päivä hiukan kalaa. Vaikka lasipurkissa sinappikastikkeessa rypeneitä sillinpaloja.
Se uusi Kahvijogurtti litran pänikässä on jälkiruokaa jo sinällään.
murjakemies.Kananmunia ja maksalaatikkoa samaa pannuun, perunaakin keittäisin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kananmunia ja maksalaatikkoa samaa pannuun, perunaakin keittäisin.
Nakit pitää tänää muistaa syödä, ettei vanhene.
Anonyymi kirjoitti:
Nakit pitää tänää muistaa syödä, ettei vanhene.
Ettei tuu nakit silmille
https://urbaanisanakirja.com/word/nakit-silmille/12719/- Anonyymi
Pertikki kirjoitti:
Ettei tuu nakit silmille
https://urbaanisanakirja.com/word/nakit-silmille/12719/Silmille otettiin ehkä joskus nuorena, enää ei kunto kestäisi sellaista.
- Anonyymi
Vai: kotiruuan valmistaminen. Tai: kotiruuan itse laittaminen.
- Anonyymi
Valmiiksi laittaminen.
Bon apetit!
Kyllä terveellistä ruokaa on saatavilla, 2-diabetes rajoittaa joidenkin ruokien syömistä, perunaa saisi vähän syödä riippuen lajikkeesta. Sattui artikkeli violetti perunasta, kuulemma yhtä terveellistä kuin mustikka, kun tykkään perunasta mutta tätä violetti perunaa kysellyt ei vaan löydy, harmillista, täytyy vielä tutkia.
- Anonyymi
Se perunalaji taitaa olla nimeltään Blue Congo. Tulee varmaan kauppoihin syksymmällä.
Pyydä lähikauppaasi tilaamaan sitä muutama pussi, tai säkillinen jos voit varastoida talveksi. Keväisin puutarhat myyvät sitä siemenperunana. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se perunalaji taitaa olla nimeltään Blue Congo. Tulee varmaan kauppoihin syksymmällä.
Pyydä lähikauppaasi tilaamaan sitä muutama pussi, tai säkillinen jos voit varastoida talveksi. Keväisin puutarhat myyvät sitä siemenperunana.Kamala nimi hyväll'ä perunalla.
- Anonyymi
Liika suolasta.
Harvemmin tulee pekonia käytettyä. Sinällään kyllä hyvää, mutta kovin suolaista. Läskisoosia pitää pari kertaa vuodessa kyllä tehdä. Kunhan löytäis vaan kaupasta kunnon läskistä kylkeä. Siat jalostettu pilalle. Ehkä jostain vois löytyä luomusikaa.
Teen kyllä aika usein paisteja uunissa. Nykysiat sopii sellaiseen oikein hyvin. Olin hukannut suolaruiskun, ha biltemasta löytyi jotain kuudella eurolla. Ruisku aika välttämätön lihan suolaukseen.
Mutta juu, tähän aikaan vuodesta alkaa näkemään märkiä unia kaalilaatikosta. Nyt kaalit parhaimmillaan. Teen aika perinteisellä reseptillä. Chiliä ja siirappia kandee kokeilla, kiva snadisti itämainen maku.
En juuri syö perunaa. Potut epäterveellisiä, pahan makuisia. Eikä pottu kuulu suomen luontoon. Lajikkeita nykyisin hitosti, jotkut pahempia kuin toiset. Jokin annabella suht ok. Lahikkeita kehitetään kovasti. Toi blue gongo kiinnostas, lukeman mukaan siinä myös makua. Ja iloisen värinen. Mutta ei ole sattunut kaupassa vastaan.
Päätän ruokapoliittisen kommenttini nyt tähän.
=DW=- Anonyymi
Pottuperuna ei ole epäterveellistä eikä pahaa. Peruna on terveellisempi vaihtoehto kuin pasta. Piste ja pamaus.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pottuperuna ei ole epäterveellistä eikä pahaa. Peruna on terveellisempi vaihtoehto kuin pasta. Piste ja pamaus.
Tumma riisi on terveellisempää vaalea, samoin tumma suklaa kuin vaalea.
Mustikka on vähän terveellisempää kuin pensasmustikka. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tumma riisi on terveellisempää vaalea, samoin tumma suklaa kuin vaalea.
Mustikka on vähän terveellisempää kuin pensasmustikka.Myös tumma, kokojyväinen pasta on terveellisempi vaihtoehto kuin vaalea.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Myös tumma, kokojyväinen pasta on terveellisempi vaihtoehto kuin vaalea.
Pasta on nuorten murkinaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pasta on nuorten murkinaa.
Onneksi mulla on nuoria, jotka tykkäävät pottuperunasta(kin).
- Anonyymi
Eikö se ole aika työlästä alkaa itse laittamaan esim. yhdelle kotiruokaa? Täytyy olla aineksia joka lähtöön ja siihen mausteet päälle. Ennättää moni aines vanheta kaappiin, kun ei niitä tarvita niin usein jokaista. Kun ottaa valmiin ateria ja lämmittää sen, niin saa kerralla kaiken, eikä loput jää happanemaan kaappeihin.
- Anonyymi
Tarkkaa
Isompi satsi aina näppärämpi tehdä. Etenkin maustaminen. Mutta juu,suunnalleen sama sotku niistä tulee. Heh, keitä kaks pottua, tee punkkusoosi, paista yks pihvi ja tee pikkusalaatti...
Einekset jne kyllä käteviä. Mutta eivät välttämättä kurmeeta. Lisäks paljon suolaa. Mietin, vaikka kokkailenkin, ikinä en ole itse maksalaatikkoa tehnyt, kaupan laatikot kohtuullisia.
Isot satsit siitä tylsiä, pitäis olla vaihtelevaa, ei kiinnosta kovin kauaa samaa murkinaa syödä. Ja jos pakastaa, onhan ne jäiset ruuanjämät helpompi kipata biojätteeseen. Meinaan vaan uunilohi kyllä hyvää, mutta kun kolme päivää jo sitä vetänyt, alkaa jo pykimään.
Ainiin, salaattipaarit kivoja. Joskin tuleehan siinä tuorkurkulle reipas kilohinta. Mutta aika usein tulee ostetuksi sellaisesta törpöllinen.
=DW=
Hyvä kun mainittiin kaalilaatikko, mietin juurin mitä ruokaa seuraavaksi. Ennen diabetesta laitoin jauhelihan lisäksi pekonia, tummaa siirappia voi laittaa lorauksen plus muut tekeleet. Laatikko ruuat muutenkin hyviä.
- Anonyymi
Näin kesällä voi tehdä puolikkaasta kesäkaalista maukkaan , kun silppuaa ja paistaa paistinpannulla , haudattaen nesteen pois, maustaa hieman pippuria , suolaa. Voi lisätä hunajaa tai siirappia .
Ruskistaa välillä käännellen.- Anonyymi
Hyväähän se on.
- Anonyymi
Makeutusaineita kaali ei kaipaa, mutta aivan mitä vain kasviksia voi tuon sekaan panna. Kaali-kasvis-pataa, suositeltua terveysruokaa.
- Anonyymi
Minä ostan aina kotiruoat kaupasta...
- Anonyymi
Samoin, ei viitsi aikaansa tuhrata liikaa.
- Anonyymi
Ostatko "äitien tekemää" ?
- Anonyymi
Mutku terveellinen ruoka kehotetaan tekemään itse perusraaka-aineista. Kaupan valmisruuat eivät välttämättä ole terveellisiä aina ja jatkuvasti syötyinä. Ne ovat pika-apuruokaa joskus harvoin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutku terveellinen ruoka kehotetaan tekemään itse perusraaka-aineista. Kaupan valmisruuat eivät välttämättä ole terveellisiä aina ja jatkuvasti syötyinä. Ne ovat pika-apuruokaa joskus harvoin.
Mutku ei osaa eikä ole halua tehdä itse ruokaa, ei kaikki ole sellaisia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutku ei osaa eikä ole halua tehdä itse ruokaa, ei kaikki ole sellaisia.
Opettele. Halu oppimiseen ja tekemiseen pitää tonkia itsestään, syvältä syövereistä, jos on niin huonosti käynyt, että on ne hukannut.
- Anonyymi
Minäkin ostan usein kaupasta. Mutta niihin jokaiseen keitän aina puolet lisää jotain sopivaan , makaronia, perunakuutioita, ym. Valmisruoat ovat turhan paljon maustettuja ja suolattuja. Ja siten kaadan kuumaan keittoon kylmänä vaikkapa jauheliha-perunakeiton. Näin jää sitä rasvaa purkin yläreunaan ja on terveellisempää.
Näin saa vähäsuolaista ja siihen todella tottuu. Verenpaineet pysyy 100/60/50 ja alle.
Ja se pikku määrän keitto on hyvin helppoa.
Osta Induktiolevy. Sinä kun laittaa levyn ykköselle ja aikaa 12 minuuttia. Ei tarvi kuin painaa 2 kertaa pika tehoa niin kiehuu. Ja sammuu sitten itse. Näin on se lisäke.
- Anonyymi
En kirjoita
- Anonyymi
Kotiruokaa aina vaan,,vaikeinta on keksiä mitä tekisi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kotiruokaa aina vaan,,vaikeinta on keksiä mitä tekisi.
" Leipominen on kemiaa, ruuanlaitto taidetta." Jos / kun sulla on perusraaka-aineet ja -tarpeet, niistä voi tehdä ihan mitä vain. Mielikuvitus rajana.
- Anonyymi
Kansalaistaito osata tehdä , syötävää ruokaa raaka-aineista. Oli mies tai nainen.
- Anonyymi
Kuka osaa kuka ei.
Pertikki kirjoitti:
Kukin taiteilee ruokansa sitten vaan ääntä kohden.
Ääntä kohti ruokaohje ettei vain epäonnistu.
https://www.youtube.com/watch?v=bqwT94AdAOA
- Anonyymi
Kesäkurpitsan sesonki, niin herkullista kesäkurpitsavuokaa taas teen rakkaalle naiselleni viikonlopuksi. Toisena päivänä kaasugrillissä kasleria ja folionyytissä uutta perunaa, lanttua, punajuurta, porkkanaa ja sipulia omasta maasta ja tietty itse kasvatettua tomaattia, kurkkua, suippopaprikaa ja jääsalaattia salaatiksi.
https://www.saarentaika.com/kesakurpitsavuoka-resepti/ - Anonyymi
Tähän ikään hyvässä kunnossa pysynyt, niin pekonin kaltaisella myrkyllä en ala hautaan menoa jouduttamaan. Pekoni ei ole ruokaa, korkeintaan harvinaista herkkua.
- Anonyymi
Sitä paitsi paras pekoni tulee uunissa, ritilällä leivinpaperin päällä 15 min 225 asteessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sitä paitsi paras pekoni tulee uunissa, ritilällä leivinpaperin päällä 15 min 225 asteessa.
Sanovat myös ettei airfryerissä paistettu pekoni ole hassumpaa. Ja siinä valmistuu tosi nopeasti jos on kiljuva nälkä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanovat myös ettei airfryerissä paistettu pekoni ole hassumpaa. Ja siinä valmistuu tosi nopeasti jos on kiljuva nälkä.
Terveysruokaa ei se taida olla kuitenkaan....
Normaalisti tähän aikaan oon nukkunu noin neljä tuntia, nyt vuan uni karannu no sattuuhan tätä.
Valvoessa voi lueskella tai katella filmejä, kala ruuasta puheen ollen , kairassa selkosilla pyrittiin pyytää syömäkalat. Verski kala on maukkaampaa vedestä suoraan pannulle tai kattilaan, kuitennii ei siihen aina voi luottaa, jos kala on päättänä pittää suunsa kiinni, sen tähen vara muonat.
Ikimuistoisia muistoja jäänyt pohjoisen rinkka reissuilta, piti verestää muistoja samoilta maisemilta missä mainio kairankiertäjä Mehtämikko seuraavassa filmissä hää pyytää rautua, katsellaan jos saapikin sitä rautua.
https://www.youtube.com/watch?v=O8bQ-QYRqS4- Anonyymi
Annabelle on hyvä maukas peruna.
- Anonyymi
Eilen kokkasin kesäkeittoa. Maukasta, myös tälle päivälle riittää.
- Anonyymi
Viimeksi kun keitin sitä kalasoppaa maitoon niin lientä jäi yli, kun pakastin loput keitosta.
Mietin yhtenä päivänä mitä sitä laittaisi kun ei ollut perunoita ja huomasin sen liemipurkin jääkaapissa. Kuivakaapissa oli makarooneja ja tein niistä sitten makaroonivelliä.
Ei tullut hääviä, mutta nälkäänsä söi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Viimeksi kun keitin sitä kalasoppaa maitoon niin lientä jäi yli, kun pakastin loput keitosta.
Mietin yhtenä päivänä mitä sitä laittaisi kun ei ollut perunoita ja huomasin sen liemipurkin jääkaapissa. Kuivakaapissa oli makarooneja ja tein niistä sitten makaroonivelliä.
Ei tullut hääviä, mutta nälkäänsä söi.Krantulla ei olekaan nälkä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Krantulla ei olekaan nälkä.
Luultavasti....
- Anonyymi
Suolaisuudesta valittajat ovat itse pilanneet makuaistinsa syömällä suolattomia ruokia.
Siksi monet herkut joutuvat skippaamaan.
Oma on vikansa.- Anonyymi
Se on päinvastoin, eli liian suolaista aina syöneet, on turruttanu makunsa, ja lisäävät siksi suolaa ruokiinsa, ja saavat infarktin nuorempana.
- Anonyymi
Hain makua testaamalla muunmerkkistä lihalienkyytiötä. Makarooneille ihan.
- Anonyymi
Joo, lihaihanliemkyytiömakkarooni ihan.
- Anonyymi
Missä kaupoissa myydään parasta kotiruokaa?
- Anonyymi
Isoissa olen ainakin saanut erittäin hyvää ruokaa.
- Anonyymi
Perunaa ja kastiketta,,vaihteeksi kastiketta ja perunaa.
Siinä se.- Anonyymi
Hyvä tapa, virheet vähenee.
- Anonyymi
Tänäänkin tää eläkemies söi aamiasta niin että kypsytti 2 kananmunaa. Aina se iso mukillinen maitokahvia. lltapäivällä kahvia, näkkileipää ja Amerikan silavaa.
Kun ei juuri mitään työtä tee, tuollakin pärjää pitkälle iltaan.
Ne munat rikotaan posliini taltrikille. Se pienehkö lautanen laitetaan pyörivään pikagrilliuuniin. Sen ikkunasta näkee kypsyysasteen.
Jalostajan Herkkusienikeitto, se pussillinen vaan katosi kappojen hyllyistä. Liekö keitosta löydetty joku epäterveellinen ainesosa? Se oli tosi hyvää kun kermatilkan kasariin vielä lisäsi.
7.8.-25.- Anonyymi
Sienikeittoa muutava vuosi kansa tapasin tehdä, ei sitä enää näy kaupassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sienikeittoa muutava vuosi kansa tapasin tehdä, ei sitä enää näy kaupassa.
Joku on kai sen ostanut jos sinä sitä teit ja kauppaan veit mutta sitä ei siellä enää ole?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joku on kai sen ostanut jos sinä sitä teit ja kauppaan veit mutta sitä ei siellä enää ole?
Niin kai, huomasti sentään tuon....heh.
- Anonyymi
Ostin suomi-pekonia, 199e.
- Anonyymi
On tuhottoman suolaista !
- Anonyymi
Olen tänä syksynä voissa paistanut kaupan kanttarelleja. Sekaan silppuan sipulia sekä saksilla leikannut pieniä siivunpaloja amerikanpekonia, suolaa.
- Anonyymi
namia....
- Anonyymi
Laitosruuan valmistaminen pienessä keittokomeron kyrsässä on työlästä, turhauttavaa ja valikoimaa rajoittavaa. Hätävarana pidän jääkaapissa marketin valmisaterioita.
Tiskipöydän altaiden viereinen tasainen osa ja sen vastapäätä noin metrin etäisyydellä oleva jääkaapin ja mikroaaltouunin välinen metrinen taso ovat ainoat missä mitään voi tehdä tai käsistään laskea.
Muuttaessamme siinä pimeässä kopperossa, pieni tuuletusikkuna pohjoiseen ja vastapäätä olevan tiskipöydän takana pieni loisteputki olivat ainoat valon lähteet.
Tuo tuuletusluukku aukesi katetulle parvekkeelle estäen pohjoisen ilmansuunnan auringon häikäisyn ilman sälekaihdintakin vaikka sellainenkin siinä on.
Katossa on virtapiste ja asennutin siihen ostamani tehokkaan ja teholtaan sekä värisävyltään säädettävän platfondin. En säätele vaan väri on poutapilvinen keskikesän keskipäivä ja teho on maksimissaan.
Tiskikonetta ei tietenkään ole. Se ei olisi mahtunut mihinkään. Tiskaan meidän kahden astiat päivittäin. Joskus välittömästi ruokailun jälkeen riippuen satunnaisista menoistani.
1962v rakennetun palvelutalon ajatus lienee ollut ulkopuolisen ateriapalvelun käyttäminen. Mekin kokeilimme alkuun mutta kokemukset olivat kehnot.
Tunnen vaimoni allergiat, muut rajoitteet sekä makutottumukset joten ratkaisumme oli selvä. Hoitsut keittävät aamutoimiensa yhteydessä kaurapuuron koska en ole koskaan tehnyt sitä mikrossa ja samaan aikaan on muutakin puuhaa.
Oli vaan vaikeuksia saada ne uskomaan ETTEI MAITOA! Kiellosta huolimatta löivät alkupäivinä maitolasin vaimoni neneän eteen ja sitten siirtivät sen peittämättömänä jääkaappiin. Teippasin jääkapin oveen suuren tekstin XXXXX:lle EI MAITOA vaan VETTÄ. Nyt on toiminut vakiokävijöiden kanssa ja sijaisetkin ovat oppineet lukemaan.
Eivät kai osaneet ajatella, että jääkaapissa olevat rasvaton maito ja täysmaito tölkit ovat minun juomiani. Lisäksi lusikoitavina rasvatonta rahkaa ja raejuustoa.
Vaimoni pystyy käyttämään vain lusikkaa ja sitäkin kömpelösti vasemmalla kädellä joten sekin rajoittaa valikoimaa. Ostin tänään itselleni naisen vaaksan levyisen kimpaleen grillattua sian kylkeä ja laatan savustettua lohta. Sitä on tarkoitus hienontaa myös lusikalla harottavaan olotilaan.- Anonyymi
Miksi ja kenelle teet laitosruokaa keittokomerossa? Jos vastaat, niin vain yhdellä tai kahdella selkeällä sanalla. Kilometrin sekoilua en lue.
- Anonyymi
Itse kuumensin tänään mikrossa Pirkan mikroaterian: riisiä ja itämaisittain maustettua kanaa. Sen lisänä voissa paist. kanttarelleja, sipulia, pieniä paloja am.pekonia. Maustena currya, juomana maito.
Tuli iso pöperö.- Anonyymi
Hyvä satsi, oiva annos.
- Anonyymi
Ostin paistia 30%:n alennksella. Pilkoin kuutioiksi ja paistoin uunivuoassa valmiiksi. Nyt päivällä teen ruskean kastikkeen ja laitan valmiit kuutiot sekaan ja silputtua sipulia.
Perunoita keitän ja juureskuutioita, porkkana ja lanttu yhdessä ja punajuuri eri kattilassa. Saan täydellisen terveellisen aterian kahdelle. Teen aina ruoat itse alusta lähtien, oion turhat kruusaukset, nopeasti ja vaivattomasti.- Anonyymi
Taidan tehdä tänään nakkikastiketta, keitettyjä perunoita, kaali/porkkana/puolukka raastetta illalliseksi. Ensin kuitenkin kävelylle raikkaaseen syys säähän hakemaan energiaa ja ruokahalua.
- Anonyymi
Pyydåtkö naapuria laittamaan?
- Anonyymi
Tein eilen hirvenjauhelihasta bolognesen ja jälkiruuaksi Pappilan hätävaran, josta jäi keksin murusia, jotka taasen sekoitin muffinssitaikinaan.
Tomaatteja ostin liikaa ja teen niistä huomenna tomaattikeiton. Porkkainoita on myös jäänyt ja palanen lanttua ja niistä teen sitten vihanneskeiton, johon hieman Koskenlaskijaa ja kevytkermaa
Maukasta ja hyvää, eikä maksa paljon- Anonyymi
Olet tosi aktiivinen ja reipas.
- Anonyymi
Kiinteä peruna on hyvä, jos keittää ja kuoria haluaa, muusiin käy jauhoinenkin.
- Anonyymi
En te van pyydän koskee kokkia laittaan.
Ostan kaupasta pääsystä ennen tuotteita. Nuukahtaneet vihannekset kun keittää ne puhdistuu pöpöistä.
Vähän haiskahtavat munat ei haittaa kun panee pippuria yms.
Käyneistä hedelmistä saa kännin. 🤣- Anonyymi
Sketsiin sopivaa sössöhuumoria.
- Anonyymi
" Ostan kaupasta pääsystä ennen tuotteita. " ! Että mitähän withua?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sketsiin sopivaa sössöhuumoria.
Kokeile sinäkin mobiili näppäimistöä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
" Ostan kaupasta pääsystä ennen tuotteita. " ! Että mitähän withua?
Olette huonoja arvamaan.. pyydään kurmee kokkia laittamaan..ruokaa
... PARASTA ENNEN pv. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokeile sinäkin mobiili näppäimistöä.
Nokia 1100 ei ole sellaisia, matopeli on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olette huonoja arvamaan.. pyydään kurmee kokkia laittamaan..ruokaa
... PARASTA ENNEN pv.Siinä ei arvailut auta, kun virke on aivan täyttä shittiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olette huonoja arvamaan.. pyydään kurmee kokkia laittamaan..ruokaa
... PARASTA ENNEN pv.Viimeinen käyttöpäivä eilen.
- Anonyymi
Soittajalle soppaa, laulajalle lasagnea.
- Anonyymi
Kaalilaatikko muhii uunissa.
Sunnuntaina menemme abc:lle syömään. - Anonyymi
Ostin eilen kieltä, lähes kaksi kiloa, oli 30 prosentin alennuksessa kun menin eilen hakemaan tarjouspaistia. Vaihdoin oitis ja heti kieli valmistukseen. Juuri laitoin pakaasteeseen parvekkeella yön viilentyneet kieliviipaleet. Sieltä on taas hyvä ottaa pitkäksi aikaa. Seuraava isompi lihakimpale on varmaan joulukinkku, josta perhe tulee lohkomaan enimmät, Loppu on sopivasti minulle niinikään viipaleiksi pakastettuna.
- Anonyymi
En syö kieliä, en sikaa,en riistaa,kuten poroa,hirveä.
Olen syönyt joskus ankaa ulkomailla, en muista miltä maistui. 1950 alussa lapsena söin varmaan metsälintulihaa maaseudulla.
Nykyisin vain naudan paistijauhelihaa ja broileri fileitä ja suikaleita kun maustamattomia fileitä ei juuri ole kaupassa enää. - Anonyymi
Räväytin ja ostin palan ankanrintaa, jota näkyi olevan tarjolla, reilu 24 euroa kilo. Pitäähän sitä heräteostaa joskus, liiankin järkevä olen yleensä. Nyt, vielä pakasteessa, laitan joskus.
- Anonyymi
Rapeita ja nopeita tänään paistan, maksalaatikkoa hieman, ruisleipää, ja alkupaloina tomaattia ja porkkanaa, raakana tietysti, jälkeen kahvit.
- Anonyymi
Maistui ja oli riittävästi. Nam.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.1553921Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,913316SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.912694Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.2802514Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!
”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a392276Näitä venäjä-faneja tuntuu edelleen vaan riittävän - kummallista
ja lähinnä siis ihan suomalaisia. Mitä hienoa ja hyvää he näkevät maassa joka on diktatuuri, maassa jossa ei ole sananv1061940- 421039
- 951008
- 53889
Haapaveille jotain uutta!
Huoltoasema Haapavein keskustaan tulossa. Semmoista Jeppasissa jaappasevat.16840