Suomalaiset syövät sokeria yhdeksänneksi eniten maailmassa

Anonyymi-ap

Yksi merkittävä sokerin lähde on jogurtti. Osa jogurteista on niin makeita, että kaksi aamu- ja välipalaksi nautittua pikarillista voi hyvinkin sisältää sokeria 40 grammaa.
10-20 sokeripalan verran.
"Vähemmän sokeria" tai "ei lisättytyä sokeria" ei tarkoita etteikö yhtään sokeria olisi,

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001219324.html

44

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jotkut makeutetut jogurtit saattavat sisältää sokeria useita teelusikallisia. Rasvaton jogurttikaan ei takaa välipalan terveellisyyttä, sillä vähärasvaisuudesta huolimatta jogurttisi saattaa olla kyllästetty sokerilla. Tärkeää onkin katsoa purkin ainesosaluetteloa, joka paljastaa totuuden jogurtin sokeripitoisuudesta.

    • Anonyymi

      Litra jogurttia saattaa sisältää jopa kaksi desilitraa sokeria. Terveellisenä pidetyssä välipalassa on siis usein enemmän sokeria kuin limsassa.

      Tieto käy ilmi Kuluttajalehden tekemästä testistä, jossa vertailtiin kymmentä
      marja- ja hedelmäjogurttia.

    • Anonyymi

      Useimmat suomalaiset eivät ole ravitsemustietoisia, siksi lihavia
      suomalaisia on niin paljon.

      • Anonyymi
        UUSI

        Ylipäätään ihmiset eivät ole tietoisia siitä mikä heitä lihottaa, mutta sokerin kulutus ei korreloi ylipainon lisääntymisen kanssa, koska sokerin kulutus on vähentynyt ja ylipaino sen kun vain lisääntyy samaan aikaan. Siemenistä saadun kasviöljyn kulutus ja sen lisääntyminen korreloi 1:1 ylipainon lisääntymisen kanssa, usassa näitä öljyjä käytetään eniten noin 1/3 osa energiantarpeesta saadaan niistä ja usassa ylipainoisia ihmisiä alkaa olla puolet väestöstä.


      • Anonyymi
        UUSI

        Montako kaverin kiloa olet tarvinnut kantaa?


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylipäätään ihmiset eivät ole tietoisia siitä mikä heitä lihottaa, mutta sokerin kulutus ei korreloi ylipainon lisääntymisen kanssa, koska sokerin kulutus on vähentynyt ja ylipaino sen kun vain lisääntyy samaan aikaan. Siemenistä saadun kasviöljyn kulutus ja sen lisääntyminen korreloi 1:1 ylipainon lisääntymisen kanssa, usassa näitä öljyjä käytetään eniten noin 1/3 osa energiantarpeesta saadaan niistä ja usassa ylipainoisia ihmisiä alkaa olla puolet väestöstä.

        Keho tarvitsee niin sokeria kun suolaakin , mutta sokeri ei tietysti saa olla pääruokana.
        Itse en käytä kahvin kanssa sokeria , kahvi kahvina antaa parhaan makuelämyksen
        Sitten on ihmisillä liiallinen pelko sokeria kohtaan ,
        Sokeri on juuri nyt julistettu pannaan . Eräiltä tahoilta kuten on kautta aikojen. Ollut vyöhön jokainen ravinto aine ollut ns kiellossa.
        Kunhan kukin syö sen mitä tarvitsee niin pitäisi olla asiat kunnossa .
        Muistan yhteen aikaan kun anoppi sai kolesteroli ohjeet, ei kanan munia ei voita ja ei juustoa kaikki vaan vilkutti punaista.
        Hän meni todella huonoon kuntoon kun noudatti näitä Na ohjeita ja yhteen aikaan luultiin ette tule koskaan terveeksi.
        Kun alkoi syömää; ruoka aineita mitä oli syönyt koko elämänsä niin kunto koheni ja lauantaisin söi tv n ääressä suklaalevynkin .
        Sittenhän muuttuikin ne kiellot taas saatavaksi sai syödä kananmunia ja muita ruokia .äniin että nyt on hysteriaa sokerista , saas nähdä mitä kielletään seuraavaksi


    • Anonyymi

      Kaikki muuttuu...

      Tuo linkki on lähes 10 vuotta vanha,

      • Anonyymi
        UUSI

        Niin on, mutta ei mikään ole paljon muuttunut. "Kevytjugurtteja" on tullut,
        mutta ihmiset on yhtä lihavia.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin on, mutta ei mikään ole paljon muuttunut. "Kevytjugurtteja" on tullut,
        mutta ihmiset on yhtä lihavia.

        Erilaiset kevytjugurtitkaan eivät ole kevyitä.


      • Anonyymi
        UUSI

        Vaikka linkki on vanha, jogurtit eivät ole paljon muuttuneet,
        Jogurtin sokerimäärä vaihtelee suuresti eri tuotteiden välillä,
        mutta yleisesti ottaen maustetuissa jogurteissa on tietysti huomattavasti enemmän sokeria
        kuin maustamattomissa.

        Yhdessä 2 desilitran maustetussa jogurttipurkissa voi olla sokeria jopa 10 sokeripalan
        verran.


      • Anonyymi
        UUSI

        Ihan niin vanha on mutta aina ajankohtainen muistutus siitä miten ihminen rääkkää kehoaan kaikilla kielloilla mitä saa syöstä ja mitä ei


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka linkki on vanha, jogurtit eivät ole paljon muuttuneet,
        Jogurtin sokerimäärä vaihtelee suuresti eri tuotteiden välillä,
        mutta yleisesti ottaen maustetuissa jogurteissa on tietysti huomattavasti enemmän sokeria
        kuin maustamattomissa.

        Yhdessä 2 desilitran maustetussa jogurttipurkissa voi olla sokeria jopa 10 sokeripalan
        verran.

        Ihanaa silloin saa hieman pika energiaa


    • Onhan kauppojen valikoimissa myös maustamattomia ja sokerittomia, ainakin ns. luonnonjugurteissa. Valion mango-persikka-jugurtissa ei ole lisättyä sokeria. Syön kuitenkin enemmän viiliä, oikeastaan päivittäin, ainakin niistä on suurin osa ilman mitään muita aineosia. Viili sopii useimpien vatsalle, koska se valmistetaan homogenoimattomasta maidosta, joten sen maitorasvan pallokalvo on ehjä. Viilin hapatusprosessi on jogurtin valmistusta pidempi, minkä ansiosta viilissä on jogurttia vähemmän galaktoosia, joka on laktoosin runsaasti saatuna haitallinen hajoamistuote.
      Viiliannokseen lisään yleensä marjoja, mysliä tai vaikka mantelilastuja, sellaisenaankin on hyvä valipala, yleensä illan viimeinen .
      Sokerina käytän myös ruskeaa ruokokidesokeria, mielestäni se on sävykkäämpää maultaan. Mutta hyvin vähän meillä mitään sokeria kuluu, arvostan marjojen ja muidenkin kasvikunnan tuotteiden omaa makua . Pieni määrä sokeria voi korostaa makuja ja peittää liiallista happamuutta ja leivonnassa sillä on tietysti oma tehtävänsä. Ohjeiden sokerimääriä voi yleensä huoletta vähentää.

    • Anonyymi

      Maustamaton rasvaton jugurtti on minullekin jokapäiväistä aamupalaa. Siihen kaurahiutaleita, siemeniä ja marjoja. Lurautan vähän kylmäpuristettua öljyä joukkoon. joskus laitan lusikallisen hunajaa, paikallista puhdasta tuotetta, siis ei muruakaan sokeria joukossa.

      • Anonyymi
        UUSI

        Hyvä aamiainen, vaikka hunaja onkin sokeripommi.


      • Anonyymi
        UUSI

        Hunajassa on pääasiassa sokeria, ja sen sokeripitoisuus on noin 80-82%.


      • Anonyymi
        UUSI

        Sokeri on hiilihydraattia ja viljat sisältää noin 70% hiilihydraatteja. Kumpiakaan ihminen ei pääsääntöisesti tarvitse ja viljely on varsin nuorta ihmisen historiaan verrattuna.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä aamiainen, vaikka hunaja onkin sokeripommi.

        Hunaja on melkein pelkkää sokeria ja siinähän se juuri on, kun suomalaisilla
        ei ole ravitsemustietoa. Jos sokerin nimi on hunaja se ei ole sokeria.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Sokeri on hiilihydraattia ja viljat sisältää noin 70% hiilihydraatteja. Kumpiakaan ihminen ei pääsääntöisesti tarvitse ja viljely on varsin nuorta ihmisen historiaan verrattuna.

        Voi vilttu mitä pskanviljelyä


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Hunajassa on pääasiassa sokeria, ja sen sokeripitoisuus on noin 80-82%.

        Mutta hinajan sokeri ei ole lisättyä valkoista sokeria. Huomioi asiain erot.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Sokeri on hiilihydraattia ja viljat sisältää noin 70% hiilihydraatteja. Kumpiakaan ihminen ei pääsääntöisesti tarvitse ja viljely on varsin nuorta ihmisen historiaan verrattuna.

        Väärin. Valkoista, lisättyä sokeria ihminen ei tarvitse mihinkään, mutta hiilihydraatteja tarvitsevat kaikki. Kaikkien aivot esim.


    • Anonyymi
      UUSI

      Tälle palstan porukalle kaikki uutiset näyttävät ihmetyksen aiheilta, ja tietämättö mättä myyttään porukka peittelee ja kirjoittelee

      " suomalaiset sitä ja tätä ...

      ikään kuin suomalaisilla oli jotain tekemistä tämän palstan porukkojen kanssa

    • Anonyymi
      UUSI

      Eipä ihme kun sydänsairaudet ovat maailmankärkeä

    • Anonyymi
      UUSI

      Syöminen on lopetettava.

    • Anonyymi
      UUSI

      Suomalainen sydänkirurgi (en muista nimeä ja on jo kuollut) sanoi noin 10v sitten,että sokeri on pahin sydänsairauksien aiheuttaja kun tuhoaa verisuonia sisältä päin ja niihin jää sitten tukoksia kiinni ja aiheuttaa tukokset verisuonissa ja hän oli tehnyt yli 1000 leikkausta.Sanoi että rasva on hyväksi ja sokeri pahaksi

      • Anonyymi
        UUSI

        Ehkäpä hän hän on tarkoittanut kohonnutta verensokeria, jonka pääasiallinen syy on insuliini resistenssi ja tätä kutsutaan 2 tyypin diabetekseksi. Sokeri ei aiheuta 2 tyypin diabetestä, mutta kun sen saa niin hiilihydraatteja on syytä vältellä juurikin verensokerin nousun takia.

        Insuliini resistenssi on ravitsemusperäinen sairaus kuten monet muutkin krooniset sairaudet ja siemenöljyjen lisääntynyt käyttö korreloi hyvin näiden sairauksien lisääntymisen kanssa. Siemenöljyt ovat ultraprosessoituja rasvoja jotka aiheuttavat elimistössä matala-asteista tulehdusta hapetusreaktioiden seurauksena.

        Dr. Chris Knoppe luennoi näistä siemenöljyistä esitellen tilastoja rasvojen, sokereiden ja näiden siemeöljyjen käytön lisääntymisestä kuinka ne korreloi tiettyjen sairauksien lisääntymisen kanssa. Kannattaa katsoa, jos oma terveys ja sen yllä pitäminen kiinnostaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=H0bRGsev4fI

        Videoon saa ymmärrettävän tekstityksen suomeksi valitsemalla tekstityksen ja asetuksista sen jälkeen automaattisen käännöksen.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkäpä hän hän on tarkoittanut kohonnutta verensokeria, jonka pääasiallinen syy on insuliini resistenssi ja tätä kutsutaan 2 tyypin diabetekseksi. Sokeri ei aiheuta 2 tyypin diabetestä, mutta kun sen saa niin hiilihydraatteja on syytä vältellä juurikin verensokerin nousun takia.

        Insuliini resistenssi on ravitsemusperäinen sairaus kuten monet muutkin krooniset sairaudet ja siemenöljyjen lisääntynyt käyttö korreloi hyvin näiden sairauksien lisääntymisen kanssa. Siemenöljyt ovat ultraprosessoituja rasvoja jotka aiheuttavat elimistössä matala-asteista tulehdusta hapetusreaktioiden seurauksena.

        Dr. Chris Knoppe luennoi näistä siemenöljyistä esitellen tilastoja rasvojen, sokereiden ja näiden siemeöljyjen käytön lisääntymisestä kuinka ne korreloi tiettyjen sairauksien lisääntymisen kanssa. Kannattaa katsoa, jos oma terveys ja sen yllä pitäminen kiinnostaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=H0bRGsev4fI

        Videoon saa ymmärrettävän tekstityksen suomeksi valitsemalla tekstityksen ja asetuksista sen jälkeen automaattisen käännöksen.

        Mitä hlvt:ä horiset? Sokeria ei tarvitse kukaan, hiilihydraatteja kaikki.


    • Anonyymi
      UUSI

      Läskiä (lihaa) ja sokeria, seuraus sydän- ja verisuonitaudit.

    • Anonyymi
      UUSI

      Hilihydaattia ei tarvita koska kun siittä syö muutaman eineen kuluttua ne ovat hävinneet verestä uusin tutkimus osoittaa. Turhaa rahan menoa siis. Lisäksi net ovat melko uusi keksintö ajaltakun ihmisen keskikä oli 20 vuota ja söi marjo ja juuria eli ei niistäkään mihinkään juuri ole

    • Anonyymi
      UUSI

      Olen vuoden aikana ostanut 1kg hienoa sokeria, sitä on jäljellä, käytän vain leivontaan ja hiukan marjojen joukkoon, puoliteelusikallista desiin marjoja.
      Pullataikinaan kolmas osa sokeria (ohjeessa mainitusta) samoin piirakkapohjiin.

      Jugurtin ja kefiirin ostan ilman sokeria, mutta en laktoosittomana, punaisen maidon ja voin. Margariinia en käytä, en öljyjä, munkit keitän munkkirasvassa.
      Makkaraa ja valmisruokia ei ole listallani.
      Mitään makeutettua en osta, sokeri on viholliseni, siitä en tykkää, en syö suklaata, en lakritsia, ja kokojyväleipää on aina pöydässäni. Kaurapuuroon lisään kuituja, vehnä/ruis/leseitä, pellavansiemeniä ja chiaa.
      Syön kaikenlaisia pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä hyvien öljyjen vuoksi., myös piin saantia herkkuni pinaatin ja parsakaalin ohella on siemenissä
      Meitä on monta samaa sokerikaavaa käyttävää, kokeilujen kautta olemme päässeet minimoimaan sokerin käytön. Siitä ei tule pulaa, mutta suolaa pitää välttää, sen voi korvata mausteilla, mutta suolasillin viipale päivässä on hyvä mittari.
      Perunaa päivittäin, vihanneksia maun mukaan, hedelmistä en nyt puhu mitään.
      Kuka vielä ostaa pieniä makeita jugurttipurkkeja, litrahintaa tulee makealle.

      • Anonyymi
        UUSI

        Minä ostan Lidlin 1,5 desin jugurttipurkkeja, halvimmillaan 26 senttiä. Siistejä syödä ja ottaa vaikka retkelle mukaan. Tykkään etenkin kirsikasta ja mansikasta.


    • Anonyymi
      UUSI
      • Anonyymi
        UUSI

        Chian siemeniä olen käyttänyt jo yli 10 vuotta ja taatusti tiedän kuinka paljon ja kuinka
        NIITÄ KÄYTETÄÄN.

        Sokeria kun en käytä, en osaa makeutta tuotteista vaatia, mieluummin ei mitään makeutusaineita.

        Leivon näkkäriä, siihen chian, seesamin, auringonkukan, kurpitsa, ja pellavan siemeniä. Tattarihiutaleita, kuorittua hirssiä, kaurahiutaleita, rouhittuja erilaisia pähkinöitä, mantelijauhoja, perunajauhoja ja sokerijuurikaskuitua, (Fibrex tai vastaava).

        Homma on hallussa, eikä mikään hukassa!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Chian siemeniä olen käyttänyt jo yli 10 vuotta ja taatusti tiedän kuinka paljon ja kuinka
        NIITÄ KÄYTETÄÄN.

        Sokeria kun en käytä, en osaa makeutta tuotteista vaatia, mieluummin ei mitään makeutusaineita.

        Leivon näkkäriä, siihen chian, seesamin, auringonkukan, kurpitsa, ja pellavan siemeniä. Tattarihiutaleita, kuorittua hirssiä, kaurahiutaleita, rouhittuja erilaisia pähkinöitä, mantelijauhoja, perunajauhoja ja sokerijuurikaskuitua, (Fibrex tai vastaava).

        Homma on hallussa, eikä mikään hukassa!

        En usko että tiedät
        Tämä on kiivasluonteinenämmä varokaa


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Chian siemeniä olen käyttänyt jo yli 10 vuotta ja taatusti tiedän kuinka paljon ja kuinka
        NIITÄ KÄYTETÄÄN.

        Sokeria kun en käytä, en osaa makeutta tuotteista vaatia, mieluummin ei mitään makeutusaineita.

        Leivon näkkäriä, siihen chian, seesamin, auringonkukan, kurpitsa, ja pellavan siemeniä. Tattarihiutaleita, kuorittua hirssiä, kaurahiutaleita, rouhittuja erilaisia pähkinöitä, mantelijauhoja, perunajauhoja ja sokerijuurikaskuitua, (Fibrex tai vastaava).

        Homma on hallussa, eikä mikään hukassa!

        En kyllä ikinä alkaisi siementen kanssa takkuamaan ja kuvittelisi että niissä on joku terveellinen voima ja siksi niitä syödään . Mutta kukin tyylillään , jossain on vika kun syömistäkin tulee niin törkeä asia että vaivaudutaan liåukemaan kaiken mailman siementen terveellistä vaikutusta.
        Kukahan nuo siemen juttukin on keksaissut , no tienaahan niilläkin hieman kun. Laittaa myyntiin


    • Anonyymi
      UUSI

      Jougurtit on tavallisesti purkissa , sana pikari oli alkujaan juoma astia jalalla ilman korvaa.
      Milloin sitä on alettu käyttämään purkeistakin ja muista astioista

      • Anonyymi
        UUSI

        Pikareissa on usein kansi tai vastaava tai ei aina


    • Anonyymi
      UUSI

      Sokeri, jota ei kuluta muuttuu rasvaksi vartalolle.
      Monilla on kilokaupalla sokeria vartalolla.

      • Anonyymi
        UUSI

        Niinpä, aatelkaa sitä kilojen rasvakasaa vyötäröllä, mahan ympärillä, joka on syntynyt ylensyönnistä tai vääristä ruokailutotottumuksista.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, aatelkaa sitä kilojen rasvakasaa vyötäröllä, mahan ympärillä, joka on syntynyt ylensyönnistä tai vääristä ruokailutotottumuksista.

        Miksi aattelisin moista, jos ei oma napani olisi kadonnut?


      • Anonyymi
        UUSI

        Sokeri antaa energiaa , sokeri glukos muodossa on keholle oikeissa mittapuussa on hyvää kehon ja aivojen polttoaineena . Mutta ihan vaan kohtuu käytössä. Mutta ruokaan sitä ei tarvitse sotkea
        Mutta vahingollista suurissa määrissä .siis monelle vaikea tehtävä nauttia siitä pienissä erissä . Sillä liikaa käytettynä antaa monelaisia vaurioita keholle ja sen toiminnoille. Hedelmissä on sokeria myös mitä moni ei ajattele edes.
        Toisaalta kun muistaa 50 lukua niin naiset olisivat enimmäkseen hoikkia silloin , silti käyttivät myös sokeria etenkin leipomisessa aika runsaasti .
        Äitini painoi 50 kiloa siihen asti kun itse olin vielä kotona. Mutta kun menin avioon ja muutin omilleni niin käytyäni hänen luonaan huomasi joka kerta kerta painoa on tullut lisää. Kun aloin tutkimaan asiaa niin roskapusseissa oli Alladin askeja vaikka miten paljon , ja kaapissa jos minkäkin laisia leivonnaisia jne. Siis hän kaksinkertaisti painonsa lyhyessä ajassa. Seurauksena diabetes kakkonen ! Munuaisten vajaatoiminta ja hengen ahdistusta pienimmästäkin rasituksesta. . Ruokana paljon rasvaa sisältäviä aineita . Kun yritin sanoa siitä niin suuttui ja sanoi tietävänsä mikä on hänelle hyväksi . Pieni aivoveren vuotokin oli sen verran että,piti leikata .
        Mutta kielsi loppuun asti että hänen ruokailutavoillaan olisi mitään osaa asiassa. Sanoi vaan että vanhemmiten lihoaa . No sai nukkua pois tautiensa kanssa . Niin että kohtuu pitäisi olla kaikessa .
        Mutta mitä siinä voi toinen auttaa jos ihminen itse kieltää sen miksi on sairas.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Sokeri antaa energiaa , sokeri glukos muodossa on keholle oikeissa mittapuussa on hyvää kehon ja aivojen polttoaineena . Mutta ihan vaan kohtuu käytössä. Mutta ruokaan sitä ei tarvitse sotkea
        Mutta vahingollista suurissa määrissä .siis monelle vaikea tehtävä nauttia siitä pienissä erissä . Sillä liikaa käytettynä antaa monelaisia vaurioita keholle ja sen toiminnoille. Hedelmissä on sokeria myös mitä moni ei ajattele edes.
        Toisaalta kun muistaa 50 lukua niin naiset olisivat enimmäkseen hoikkia silloin , silti käyttivät myös sokeria etenkin leipomisessa aika runsaasti .
        Äitini painoi 50 kiloa siihen asti kun itse olin vielä kotona. Mutta kun menin avioon ja muutin omilleni niin käytyäni hänen luonaan huomasi joka kerta kerta painoa on tullut lisää. Kun aloin tutkimaan asiaa niin roskapusseissa oli Alladin askeja vaikka miten paljon , ja kaapissa jos minkäkin laisia leivonnaisia jne. Siis hän kaksinkertaisti painonsa lyhyessä ajassa. Seurauksena diabetes kakkonen ! Munuaisten vajaatoiminta ja hengen ahdistusta pienimmästäkin rasituksesta. . Ruokana paljon rasvaa sisältäviä aineita . Kun yritin sanoa siitä niin suuttui ja sanoi tietävänsä mikä on hänelle hyväksi . Pieni aivoveren vuotokin oli sen verran että,piti leikata .
        Mutta kielsi loppuun asti että hänen ruokailutavoillaan olisi mitään osaa asiassa. Sanoi vaan että vanhemmiten lihoaa . No sai nukkua pois tautiensa kanssa . Niin että kohtuu pitäisi olla kaikessa .
        Mutta mitä siinä voi toinen auttaa jos ihminen itse kieltää sen miksi on sairas.

        Lisättyä, valkoista sokeria sinun(kaan) aivosi eivät tarvitse yhtään eivätkä ollenkaan. Hiilihydraatti on se ravintoaine, joka muuttuu elimistössäsi 'sokeriksi' ja ravitsee myös aivosi.


    • Anonyymi
      UUSI

      Energiaa saa oikeanlaisesta ruuasta. Ei siihen sokeria tarvita, mutta voihan
      sitä pitää tekosyynä syödä epäterveellisiä lihottavia "herkkuja" (jos ne
      jollekin ovat herkkuja ... )

      • Anonyymi
        UUSI

        Minun tätini lopetti niin suolan kun sokerin käytö seinään. Sai pahan metabolisen sairauden. ja kuoli sitten . Joku oli sanonut hänelle ettei keho tavitse suolaa eikä sokeria ollenkaan . Mutta kun on niin että keho tarvitse niin suolaa kun sokeriakin , oikeassa mittakaavassa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä aiot sanoa, kun ja jos tapaatte seuraavan kerran?

      Oletko päättänyt etukäteen?
      Ikävä
      166
      2159
    2. Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu
      Suomalaiset julkkikset
      14
      2132
    3. Archie ja Iida ero.

      Suuri kohujen saattelema rakkaustarina on ohi?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      1612
    4. Olen levoton takiasi

      Enkä saa itseäni rauhoittumaan
      Ikävä
      126
      1533
    5. Evoluutioteoria on varmuudella väärin - monet tutkijat irtisaunoutuvat siitä

      Tutkimuksissa on löytynyt paljon näyttöä siitä, ettei evoluutioteoria ole totta. Monet tutkijat kuitenkin vielä kannatta
      471
      1329
    6. Lakkaa haaveilemasta.

      Oon löytänyt uuden naisen. mieheltä. tutulle. Naiselle.
      Ikävä
      84
      1110
    7. Ois kiva nähdä

      Ja viettää Iltoja sun kanssa
      Ikävä
      54
      951
    8. Älä stressaa. Rakastan sua

      Eikä tämä tunne mene pois, se on varmaan jo huomattu kumpikin ❤️
      Ikävä
      49
      901
    9. En enää koskaan äänestä vasemmistopuolueita

      Olen lähes aina äänestänyt SDP:tä ja pari kertaa Vasemmistoliittoa, sillä olen aina uskonut, että vasemmisto on se, mikä
      Maailman menoa
      234
      824
    10. Syntymän ja kuoleman aallot

      Seuraavassa tekstissä kerrotaan, mitä välittömästi kuoleman jälkeen tapahtuu. Syntymän ja kuoleman aallot Seuraavassa
      Hindulaisuus
      358
      821
    Aihe