Netin toisissa ohjeissa neuvotaan kaali suikaloimaan ja keittämään, joissakin paistamaan voissa pannulla, sitten vasta laatikkoon. Kumpi on parempi? pitääkö riisit keittää ensin? Laitetaanko porkkanaa? Itse olen laittanutkaalisuikaleet ja riisin raakana, jauhelihan ja sipulin ruskistanut. Äidin oppien mukaan käytän munamaitoa, nykyohjeissa on lihalientä.
Mikä paras ohje kaalilaatikkoon
33
352
Vastaukset
- Anonyymi
Teen kaiken kattilassa hella levyllä, Nopeammin valmistuu ja säästyy sähköä. Vain jauhelihan ruskistan erikseen.
- Anonyymi
Kaikki ok.
Mun mielestä kaalta pitää kuitenkin vähän paistaa pannulla, tulee rapsakampaa. Sama sipulin ja jauhiksen kans.
Jauhis mieluiten sikanautaa, razvaa pitää olla .
Fiilisstä voi. Ite läitan yleenä aina myös raastettua porkkanaa,, chiliä ja siirappia kans. Muitakin juttuja kandee toki kokkeilla.
Kaali nyt oikek hyvää tuoretta. Ja. Hyvin halpaa. Kaikki väsään kaalimurkinoita !!
=DW=- Anonyymi
Kerro, ole kiltti =DW= mistä päin, mikä murre käyttää sanaa "kaalta"?
Teksteistäsi olen päätellyt sinun olevan pitkaikainen stadin asukas. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kerro, ole kiltti =DW= mistä päin, mikä murre käyttää sanaa "kaalta"?
Teksteistäsi olen päätellyt sinun olevan pitkaikainen stadin asukas.Ujo
- Anonyymi
Joissakin ohjeissa neuvotaan paistamaan suikaleet, niin minäkin tein ensialkuun, mutta kun alkoi närästää, niin päätin ruveta keittämään kaalin suikaleet ja se tuntuu vatsalle kiltimmältä vaihtoehdolta. Siirappia laitan ohuita raitoja juuri ennen uuniin laittoa. - Luultavasti ei haittaa, jos vähän itse säveltää. :)
- Anonyymi
Makuasia miten sen tekee.
- Anonyymi
Kaali on erinomainen ruoaksi. Se on edullista ja siitä saa tehdyksi vaikka mitä.
Pieni paistinpannullakäyttö, kevyt ruskistus. antaa mukavaa makua kaaliin,
mutta mikä vain kaaliruoka on hyvää- jos tykkää kaalista - kaikki eivät tykkää.
Melkein mihin vain keittoonkin voi lisätä kaalisuikaleita. Kaalista tulee lisäaromiakin
liemeen.- Anonyymi
Kaali ja sipuli freesataan kevyesti pannulla. Siirappia sekaan. Rikotut ohrasuurimot keitetään puoliraaoiksi.
Lisätään kasvisliemikuutio, 1 kananmuna.
Vuoka uuniin, ilman kantta 250 asteeseen joksikin aikaa.
Kansi päälle ja asteet 150
Uunissa tunti puolitoista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaali ja sipuli freesataan kevyesti pannulla. Siirappia sekaan. Rikotut ohrasuurimot keitetään puoliraaoiksi.
Lisätään kasvisliemikuutio, 1 kananmuna.
Vuoka uuniin, ilman kantta 250 asteeseen joksikin aikaa.
Kansi päälle ja asteet 150
Uunissa tunti puolitoista.Mikään tapa ei ole väärä, ihan makuasia. Joukkoon voi hukata vanhenevia juureksia/kasviksia (tomaattia, paprikaa..) Mutta pisteeksi iin päälle jos pakkasessa on pekonia, pilko jäisenä n 1/3 pakettia ennen uuniin laittoa (tai maun mukaan) laatikon päälle ni vot..
- Anonyymi
Makuasia , en keitä enkä paista kaalia vaan suikaloin ja sitten sekoitan ruskistetun jauhelihan ym aineet sekaan. Riisiä en käytä vaan ohraa tai kauraa. Maustan tarpeen mukaan ja nesteenä vain vesi, munamaitoa en ole koskaan käyttänyt muuhun kun makaronilaatikkoon.
Siili25 kirjoitti:
Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.
Lisäksi korvaan joskus jauhelihan kaalilaatikossa soija- tai härkäpapurouheella.
- Anonyymi
Nimenomaan.
Ohra best in makaroonilodju. Noin muutenkin, ohraa voi käyttäämonesti riisin sijasta. Ohrassa kuitenkin makua, terveellistä ja yleensä kotimaista. Lisäks siinä kiva purutuntuma.
Fanitan ohraa.
=DW= - Anonyymi
Siili25 kirjoitti:
Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.
Komppaan.
Mä myös yleensä käytän munamaidon sijaan makaronilodjussa lihalientä. Enenpi makua ja koostmus ihan hyvä, makarooneista tulee kyllä tärkkelystä.
Lisäksmainittava. Makarooneja ei tarvi keittää, ne kyllä keittyy hyvin uunissa ja just lihaliemessä. Ja just, tulee sitä makuakin.
=DW= Anonyymi kirjoitti:
Komppaan.
Mä myös yleensä käytän munamaidon sijaan makaronilodjussa lihalientä. Enenpi makua ja koostmus ihan hyvä, makarooneista tulee kyllä tärkkelystä.
Lisäksmainittava. Makarooneja ei tarvi keittää, ne kyllä keittyy hyvin uunissa ja just lihaliemessä. Ja just, tulee sitä makuakin.
=DW=Tarkennan vielä: en jätä siis makaronilaatikossa munia pois vaan teen munalihalientä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nimenomaan.
Ohra best in makaroonilodju. Noin muutenkin, ohraa voi käyttäämonesti riisin sijasta. Ohrassa kuitenkin makua, terveellistä ja yleensä kotimaista. Lisäks siinä kiva purutuntuma.
Fanitan ohraa.
=DW=Niin on, riisiä en ole enää vuosiin käyttänyt muussa kun joulupuurossa ja riisivellissä tai jossain jälkiruuassa kuten appelsiiniriisi
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin on, riisiä en ole enää vuosiin käyttänyt muussa kun joulupuurossa ja riisivellissä tai jossain jälkiruuassa kuten appelsiiniriisi
Kotimaisesta ohrasta tulee paljon paree joulupuuro kuin ulkomailta tuodussa riisistä. Eikä tule hiilijalanjälkeä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nimenomaan.
Ohra best in makaroonilodju. Noin muutenkin, ohraa voi käyttäämonesti riisin sijasta. Ohrassa kuitenkin makua, terveellistä ja yleensä kotimaista. Lisäks siinä kiva purutuntuma.
Fanitan ohraa.
=DW=Ei kai makaroonilaatikkoon mitään ohraa panna?!
- Anonyymi
Siili25 kirjoitti:
Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.
En ole enää vuosiin käyttänyt noita valmiita liemiä niissä olevan suolan takia.
Anonyymi kirjoitti:
En ole enää vuosiin käyttänyt noita valmiita liemiä niissä olevan suolan takia.
Minä käytän kasvis- ja lihaliemi-fondia. Minun makuuni ruoassa pitää suolaakin olla mutta ei ylenpalttisesti. Nytkin on tuossa naudanliha kastike muhimassa ja kyllä siihen lihaliemi-fondia pakkasin ja kohta maistan tarttisko myös vielä suolaakin.
- Anonyymi
Kaali kannattaa keittää tietysti.
Minä en juuri rasvassa paista mitään. Broilerin suikaleet ja fileet oliivi öljyssä alussa sitten lisään vettä että kiehuvat ja lisään peruna viipaleet ja kasviksia ja juurekssia yllensä. Osan lihasta pakastan tai laitan jääkaappiin.
Jauhelihaan ei tarvitse rasvaa ja siihenkinmlisään vettä ja kiehutan. Veden käyttö sekoittaa mausteet hyvin. En tee jauho kastikkeita ollenkaan. Kokonaisia perunoita en juuri käytä. Pakastetut viipaleet kelpaa.
Kallista olisi kiva tehdä pistoksia ja keittoja. Ulkomaisia kaappeja en osta.
Kaali on hyvä ruoka aines. Nauriita olen joskus ostanut. Paistoin ohuita viipaleita. - Anonyymi
Kaalin olen korvannut hereillä, ja jauhelihan perunoilla.
- Anonyymi
En minäkään nukuksissa tee ruokia.
- Anonyymi
Ellei tämän palstan ikäluokka osaa tehdä mieleistään kaalilaatikkoa, kannattaa ostaa keittokirja!
Paljon kaalia, ja harjoittelemaan?- Anonyymi
Siili25 kirjoitti:
Ostin kukkakaalin ja teen siitä kukkakaaligratiinin. Helppoa ja hyvää.
Kyllä. Maiskis ja nam.
- Anonyymi
Minä paistan kaalit kattilassa ensin, voissa ja sitten vasta vuokaan. Ruskistan (hirven)jauhelijan ja se kaalin sekaan. En laita riisiä koska se on aivan turha aines ylipäätäänkin missään ruuassa. Lihalientä nesteeksi ja uuniin pariksi tunniksi. Että on hyvää!
- Anonyymi
Paras ja vanhin ohje tuli viimeiseksi.
Noin minäkin sen valmistan, mutta en vain ollut halukas ohjeitani jakamaan.
Riisistä keitetään joulupuuro! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paras ja vanhin ohje tuli viimeiseksi.
Noin minäkin sen valmistan, mutta en vain ollut halukas ohjeitani jakamaan.
Riisistä keitetään joulupuuro!Suvun vanhoja salaisia reseptejä ei paljasteta hevillä!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paras ja vanhin ohje tuli viimeiseksi.
Noin minäkin sen valmistan, mutta en vain ollut halukas ohjeitani jakamaan.
Riisistä keitetään joulupuuro!Kotimaisista rikotuista ohrasuurimoista tulee paaaljon paree puuro sekä jouluna että muulloinkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kotimaisista rikotuista ohrasuurimoista tulee paaaljon paree puuro sekä jouluna että muulloinkin.
Maku asioita.
Tykkään ohrapuurosta, muut riisistä.
Mitään ei voi sanoa parhaaksi, vaikka se on parasta omasta mielestä.
Ohraa käytän muissa yhteyksissä riisin sijaan. Risotto onkin ohratto!
- Anonyymi
Riisipuuroon makkeeta kiveä sirottelen sekkaan ja hyppösellinen kanelia, päälle lorautan ommun maitoo. Maistuu.
- Anonyymi
Tee ekoteko: vaihda kotimaiseen ohraan. Se on ravintorikkaampi eikä tule isoa hiilijalanjälkeä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,1754069Näitä venäjä-faneja tuntuu edelleen vaan riittävän - kummallista
ja lähinnä siis ihan suomalaisia. Mitä hienoa ja hyvää he näkevät maassa joka on diktatuuri, maassa jossa ei ole sananv3953000Ulkoistin makuaistini Yleisradiolle
Nyt voimme luottaa siihen, että Virallinen Totuus tekee maistelutyön puolestamme. Me persulandiassa arvostamme priimaa,12269Sanna on pakottaja, domina
Pakotti sadistisessti työttömät hakemaan töitä, josta seurasi hirmuinen työttömyys. Näin on asia, jos uskomme Hesarin k582198Skodan hankintaan painostaminen toi potkut
Kylläpä on kovat keinot käytössä, kun on yritetty pakottaa hankkimaan Skoda painostuskeinoilla. Kyllä valinnan pitää oll171887No onneks ei tartte sit olla
Mustis ku se ootki sinä itte 😂😂 Oon pelännyt että ehkä teille kehkeytyy jotain enemmän ku niin paljon yhteistä mut....111835Niinistö neliraajajarrutteli Natoon liittymistä vielä sodan alettua
Myöntää nyt itsekin, mikä jo aikaisemmin tiedettiin. Marin vei Suomen ja Ruotsin Natoon. "”Myönnän auliisti jarruttelle1671411- 931283
Kokoomus on Suomen kommunistisin puolue
"Hallituksessa on erimielisyyttä siitä, kuinka suuri osa veronkiristyksestä hyvitetään datakeskuksille uudella erillisel21266Lahden kolarisuma ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä
Olisiko uudehkojen autojen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä vähentänyt kolareiden määrää tuolla Lahden tiellä? Sumu981156