Mikä paras ohje kaalilaatikkoon

Anonyymi-ap

Netin toisissa ohjeissa neuvotaan kaali suikaloimaan ja keittämään, joissakin paistamaan voissa pannulla, sitten vasta laatikkoon. Kumpi on parempi? pitääkö riisit keittää ensin? Laitetaanko porkkanaa? Itse olen laittanutkaalisuikaleet ja riisin raakana, jauhelihan ja sipulin ruskistanut. Äidin oppien mukaan käytän munamaitoa, nykyohjeissa on lihalientä.

33

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Teen kaiken kattilassa hella levyllä, Nopeammin valmistuu ja säästyy sähköä. Vain jauhelihan ruskistan erikseen.

    • Anonyymi

      Kaikki ok.

      Mun mielestä kaalta pitää kuitenkin vähän paistaa pannulla, tulee rapsakampaa. Sama sipulin ja jauhiksen kans.

      Jauhis mieluiten sikanautaa, razvaa pitää olla .

      Fiilisstä voi. Ite läitan yleenä aina myös raastettua porkkanaa,, chiliä ja siirappia kans. Muitakin juttuja kandee toki kokkeilla.

      Kaali nyt oikek hyvää tuoretta. Ja. Hyvin halpaa. Kaikki väsään kaalimurkinoita !!

      =DW=

      • Anonyymi

        Kerro, ole kiltti =DW= mistä päin, mikä murre käyttää sanaa "kaalta"?

        Teksteistäsi olen päätellyt sinun olevan pitkaikainen stadin asukas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro, ole kiltti =DW= mistä päin, mikä murre käyttää sanaa "kaalta"?

        Teksteistäsi olen päätellyt sinun olevan pitkaikainen stadin asukas.

        Ujo


    • Anonyymi

      Joissakin ohjeissa neuvotaan paistamaan suikaleet, niin minäkin tein ensialkuun, mutta kun alkoi närästää, niin päätin ruveta keittämään kaalin suikaleet ja se tuntuu vatsalle kiltimmältä vaihtoehdolta. Siirappia laitan ohuita raitoja juuri ennen uuniin laittoa. - Luultavasti ei haittaa, jos vähän itse säveltää. :)

    • Anonyymi

      Makuasia miten sen tekee.

    • Anonyymi

      Kaali on erinomainen ruoaksi. Se on edullista ja siitä saa tehdyksi vaikka mitä.
      Pieni paistinpannullakäyttö, kevyt ruskistus. antaa mukavaa makua kaaliin,
      mutta mikä vain kaaliruoka on hyvää- jos tykkää kaalista - kaikki eivät tykkää.
      Melkein mihin vain keittoonkin voi lisätä kaalisuikaleita. Kaalista tulee lisäaromiakin
      liemeen.

      • Anonyymi

        Kaali ja sipuli freesataan kevyesti pannulla. Siirappia sekaan. Rikotut ohrasuurimot keitetään puoliraaoiksi.
        Lisätään kasvisliemikuutio, 1 kananmuna.
        Vuoka uuniin, ilman kantta 250 asteeseen joksikin aikaa.
        Kansi päälle ja asteet 150
        Uunissa tunti puolitoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaali ja sipuli freesataan kevyesti pannulla. Siirappia sekaan. Rikotut ohrasuurimot keitetään puoliraaoiksi.
        Lisätään kasvisliemikuutio, 1 kananmuna.
        Vuoka uuniin, ilman kantta 250 asteeseen joksikin aikaa.
        Kansi päälle ja asteet 150
        Uunissa tunti puolitoista.

        Mikään tapa ei ole väärä, ihan makuasia. Joukkoon voi hukata vanhenevia juureksia/kasviksia (tomaattia, paprikaa..) Mutta pisteeksi iin päälle jos pakkasessa on pekonia, pilko jäisenä n 1/3 pakettia ennen uuniin laittoa (tai maun mukaan) laatikon päälle ni vot..


    • Anonyymi

      Makuasia , en keitä enkä paista kaalia vaan suikaloin ja sitten sekoitan ruskistetun jauhelihan ym aineet sekaan. Riisiä en käytä vaan ohraa tai kauraa. Maustan tarpeen mukaan ja nesteenä vain vesi, munamaitoa en ole koskaan käyttänyt muuhun kun makaronilaatikkoon.

      • Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.


      • Siili25 kirjoitti:

        Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.

        Lisäksi korvaan joskus jauhelihan kaalilaatikossa soija- tai härkäpapurouheella.


      • Anonyymi

        Nimenomaan.

        Ohra best in makaroonilodju. Noin muutenkin, ohraa voi käyttäämonesti riisin sijasta. Ohrassa kuitenkin makua, terveellistä ja yleensä kotimaista. Lisäks siinä kiva purutuntuma.

        Fanitan ohraa.

        =DW=


      • Anonyymi
        Siili25 kirjoitti:

        Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.

        Komppaan.

        Mä myös yleensä käytän munamaidon sijaan makaronilodjussa lihalientä. Enenpi makua ja koostmus ihan hyvä, makarooneista tulee kyllä tärkkelystä.

        Lisäksmainittava. Makarooneja ei tarvi keittää, ne kyllä keittyy hyvin uunissa ja just lihaliemessä. Ja just, tulee sitä makuakin.

        =DW=


      • Anonyymi kirjoitti:

        Komppaan.

        Mä myös yleensä käytän munamaidon sijaan makaronilodjussa lihalientä. Enenpi makua ja koostmus ihan hyvä, makarooneista tulee kyllä tärkkelystä.

        Lisäksmainittava. Makarooneja ei tarvi keittää, ne kyllä keittyy hyvin uunissa ja just lihaliemessä. Ja just, tulee sitä makuakin.

        =DW=

        Tarkennan vielä: en jätä siis makaronilaatikossa munia pois vaan teen munalihalientä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan.

        Ohra best in makaroonilodju. Noin muutenkin, ohraa voi käyttäämonesti riisin sijasta. Ohrassa kuitenkin makua, terveellistä ja yleensä kotimaista. Lisäks siinä kiva purutuntuma.

        Fanitan ohraa.

        =DW=

        Niin on, riisiä en ole enää vuosiin käyttänyt muussa kun joulupuurossa ja riisivellissä tai jossain jälkiruuassa kuten appelsiiniriisi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin on, riisiä en ole enää vuosiin käyttänyt muussa kun joulupuurossa ja riisivellissä tai jossain jälkiruuassa kuten appelsiiniriisi

        Kotimaisesta ohrasta tulee paljon paree joulupuuro kuin ulkomailta tuodussa riisistä. Eikä tule hiilijalanjälkeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan.

        Ohra best in makaroonilodju. Noin muutenkin, ohraa voi käyttäämonesti riisin sijasta. Ohrassa kuitenkin makua, terveellistä ja yleensä kotimaista. Lisäks siinä kiva purutuntuma.

        Fanitan ohraa.

        =DW=

        Ei kai makaroonilaatikkoon mitään ohraa panna?!


      • Anonyymi
        Siili25 kirjoitti:

        Minä korvaan makaronilaatikossa maidon kasvis- tai lihaliemellå.

        En ole enää vuosiin käyttänyt noita valmiita liemiä niissä olevan suolan takia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole enää vuosiin käyttänyt noita valmiita liemiä niissä olevan suolan takia.

        Minä käytän kasvis- ja lihaliemi-fondia. Minun makuuni ruoassa pitää suolaakin olla mutta ei ylenpalttisesti. Nytkin on tuossa naudanliha kastike muhimassa ja kyllä siihen lihaliemi-fondia pakkasin ja kohta maistan tarttisko myös vielä suolaakin.


    • Anonyymi

      Kaali kannattaa keittää tietysti.
      Minä en juuri rasvassa paista mitään. Broilerin suikaleet ja fileet oliivi öljyssä alussa sitten lisään vettä että kiehuvat ja lisään peruna viipaleet ja kasviksia ja juurekssia yllensä. Osan lihasta pakastan tai laitan jääkaappiin.
      Jauhelihaan ei tarvitse rasvaa ja siihenkinmlisään vettä ja kiehutan. Veden käyttö sekoittaa mausteet hyvin. En tee jauho kastikkeita ollenkaan. Kokonaisia perunoita en juuri käytä. Pakastetut viipaleet kelpaa.
      Kallista olisi kiva tehdä pistoksia ja keittoja. Ulkomaisia kaappeja en osta.
      Kaali on hyvä ruoka aines. Nauriita olen joskus ostanut. Paistoin ohuita viipaleita.

    • Anonyymi

      Kaalin olen korvannut hereillä, ja jauhelihan perunoilla.

      • Anonyymi

        En minäkään nukuksissa tee ruokia.


    • Anonyymi

      Ellei tämän palstan ikäluokka osaa tehdä mieleistään kaalilaatikkoa, kannattaa ostaa keittokirja!
      Paljon kaalia, ja harjoittelemaan?

      • Ostin kukkakaalin ja teen siitä kukkakaaligratiinin. Helppoa ja hyvää.


      • Anonyymi
        Siili25 kirjoitti:

        Ostin kukkakaalin ja teen siitä kukkakaaligratiinin. Helppoa ja hyvää.

        Kyllä. Maiskis ja nam.


    • Anonyymi

      Minä paistan kaalit kattilassa ensin, voissa ja sitten vasta vuokaan. Ruskistan (hirven)jauhelijan ja se kaalin sekaan. En laita riisiä koska se on aivan turha aines ylipäätäänkin missään ruuassa. Lihalientä nesteeksi ja uuniin pariksi tunniksi. Että on hyvää!

      • Anonyymi

        Paras ja vanhin ohje tuli viimeiseksi.

        Noin minäkin sen valmistan, mutta en vain ollut halukas ohjeitani jakamaan.

        Riisistä keitetään joulupuuro!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paras ja vanhin ohje tuli viimeiseksi.

        Noin minäkin sen valmistan, mutta en vain ollut halukas ohjeitani jakamaan.

        Riisistä keitetään joulupuuro!

        Suvun vanhoja salaisia reseptejä ei paljasteta hevillä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paras ja vanhin ohje tuli viimeiseksi.

        Noin minäkin sen valmistan, mutta en vain ollut halukas ohjeitani jakamaan.

        Riisistä keitetään joulupuuro!

        Kotimaisista rikotuista ohrasuurimoista tulee paaaljon paree puuro sekä jouluna että muulloinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kotimaisista rikotuista ohrasuurimoista tulee paaaljon paree puuro sekä jouluna että muulloinkin.

        Maku asioita.
        Tykkään ohrapuurosta, muut riisistä.
        Mitään ei voi sanoa parhaaksi, vaikka se on parasta omasta mielestä.
        Ohraa käytän muissa yhteyksissä riisin sijaan. Risotto onkin ohratto!


    • Anonyymi

      Riisipuuroon makkeeta kiveä sirottelen sekkaan ja hyppösellinen kanelia, päälle lorautan ommun maitoo. Maistuu.

      • Anonyymi

        Tee ekoteko: vaihda kotimaiseen ohraan. Se on ravintorikkaampi eikä tule isoa hiilijalanjälkeä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Putin lähti takki auki sotaan....

      Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,
      Maailman menoa
      175
      4069
    2. Näitä venäjä-faneja tuntuu edelleen vaan riittävän - kummallista

      ja lähinnä siis ihan suomalaisia. Mitä hienoa ja hyvää he näkevät maassa joka on diktatuuri, maassa jossa ei ole sananv
      Maailman menoa
      395
      3000
    3. Ulkoistin makuaistini Yleisradiolle

      Nyt voimme luottaa siihen, että Virallinen Totuus tekee maistelutyön puolestamme. Me persulandiassa arvostamme priimaa,
      Maailman menoa
      1
      2269
    4. Sanna on pakottaja, domina

      Pakotti sadistisessti työttömät hakemaan töitä, josta seurasi hirmuinen työttömyys. Näin on asia, jos uskomme Hesarin k
      Maailman menoa
      58
      2198
    5. Skodan hankintaan painostaminen toi potkut

      Kylläpä on kovat keinot käytössä, kun on yritetty pakottaa hankkimaan Skoda painostuskeinoilla. Kyllä valinnan pitää oll
      Skoda
      17
      1887
    6. No onneks ei tartte sit olla

      Mustis ku se ootki sinä itte 😂😂 Oon pelännyt että ehkä teille kehkeytyy jotain enemmän ku niin paljon yhteistä mut....
      Ikävä
      11
      1835
    7. Niinistö neliraajajarrutteli Natoon liittymistä vielä sodan alettua

      Myöntää nyt itsekin, mikä jo aikaisemmin tiedettiin. Marin vei Suomen ja Ruotsin Natoon. "”Myönnän auliisti jarruttelle
      Maailman menoa
      167
      1411
    8. Harmittaa ettei paluuta entiseen enää ole

      Paluuta entiseen ei ole koska pilasit kaiken.
      Ikävä
      93
      1283
    9. Kokoomus on Suomen kommunistisin puolue

      "Hallituksessa on erimielisyyttä siitä, kuinka suuri osa veronkiristyksestä hyvitetään datakeskuksille uudella erillisel
      Maailman menoa
      2
      1266
    10. Lahden kolarisuma ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

      Olisiko uudehkojen autojen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä vähentänyt kolareiden määrää tuolla Lahden tiellä? Sumu
      Yleistä autoilusta
      98
      1156
    Aihe