Härkärulla thaimaalaiseen makuun

Anonyymi-ap

Ainekset:

800–1000 g laadukasta naudan ulkofileetä

1 rkl vuorisuolaa (hienoksi jauhettuna)

2 rkl mustaa pippuria, rouhittuna

2 rkl voimakasta chilijauhetta

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl hunajaa

3–4 värikästä paprikaa, siivutettuna ja siemenet poistettuna

grillisavua antavia lastuja tai pellettiä (esim. omenapuu tai hickory)

n. 1 dl konjakkia liekitystä varten

keittiön narua rullien sitomiseen

Valmisteluvaiheet:

Aseta ulkofile pöydälle ja leikkaa siitä n. 1,5 cm paksuja levyjä.

- Leikkaa aina poikkisyin, jotta liha on lopulta mureampaa ja helpompi pureskella.

Taputtele leikkeet lihanuijalla tai kämmenellä tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa vuorisuola, mustapippuri, chilijauhe ja oliiviöljy. Lisää soijakastike ja hunaja, kunnes saat tahnamaisen seoksen.

Hiero maustetahna tasaisesti lihalevyjen molemmille puolille. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai mielellään yön yli.

Täyttäminen ja rullaus:

Nosta marinoitu liha työtasolle maustepuoli ylöspäin.

Levitä paprikan siivut tiiviisti lihan päälle.

Rullaa liha tiukasti kääretorttuperiaatteen mukaisesti.

Sido rulla keittiön narulla noin 2–3 cm välein, jotta se pitää muotonsa grillatessa.

Grillaus:

Kuumenna grilli kahdella vyöhykkeellä:

Suora kuumuus n. 200–220 °C rullan pinnan kiinteyttämiseen

Epäsuora lämpö n. 150–160 °C kypsyttämiseen

Lisää savulastut kuumempaan vyöhykkeeseen ja sulje kansi hetkiseksi saadaksesi savu­kaaren.

Rullaa filettä ensin suoran lämmön yllä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja napakka.

Siirrä rulla epäsuoralle lämmölle ja kypsennä kannen alla noin 20–25 minuuttia (sisälämpö noin 55–60 °C mediumia varten).

Halutessasi käännä rulla vielä hetkeksi suoran lämmön päälle, valuta päälle konjakkia ja sytytä liekki pinnan karamellisoimiseksi.

7

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarjoilu ja viinipairing:

      Leikkaa rulla narun poistamisen jälkeen viipaleiksi poikkisyin, jotta rakenne säilyy mureana.

      Tarjoile viipaleet tuoreiden yrttien, paahdettujen vihannesten tai riisin kera.

      Luonnonmukaiset, tanniinikkäät punaviinit sopivat loistavasti tämän annoksen kanssa. Esimerkiksi:

      - Barolo (Nebbiolo)

      - Rioja Reserva (Tempranillo)

      - Priorat (Garnacha)

      Tutki mieleisiäsi vuosikertoja ja anna viinin ja grillirullan täydentää toistensa aromeja.

    • Anonyymi

      Vinkit seuraavaksi:

      Voit varioida mausteseosta inkiväärillä ja valkosipulilla tuomaan japanilaista vivahdetta.

      Jos haluat lisätä mehevyyttä, sivele rullaa kookosvedellä tai lihalientipitoisella liemellä grillaamisen aikana.

      Ylijäämäviipaleet toimivat erinomaisesti salaateissa tai täytettyinä sitten tacoihin.

    • Anonyymi

      Lihan sitomisnaru:

      Lihan sitomiseen käytetään aina food-grade-laatuisesta puuvillasta valmistettua sitomisnauhaa, usein kutsuttuna butcher’s twine tai keittiön naruksi. Tärkeimmät ominaisuudet:

      100 % puuvillaa

      Kestävä kuumassa (uuni, grilli)

      Ei maistu tai sula lihaan

      Myrkytön ja väriaineeton

      Mistä ostaa:

      Keittiötarvike- ja leipomotarvikeliikkeet

      Rautakaupat keittiöosastolla

      Verkkokaupat hakusanoilla “lihan sitomisnaru” tai “butcher’s twine”

      Käyttövinkit:

      Leikkaa sopivan mittaisiksi pätkiksi (riittävästi ylijäämää solmua varten).

      Sido noin 2–3 cm välein tasaisin vedoin, jotta rulla pysyy muodossaan.

      Käytä tiukkaa, mutta maltillista solmua – puuvillanarun lujuus riittää pitämään rullan koossa ilman liiallista painetta.

      • Anonyymi

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia

        Kovin hyvin opiskelet aiheita, toivottavasti hyödynnät niitä myös käytännössä.


    • Anonyymi

      No mutta voi sentään, laadukkaaseen naudanlihaan hunajaa, johan on aikoihin eletty.

      • Anonyymi

        Kyllä on kyrvånsyylå helppo aktivoida!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      82
      7076
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7043
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      106
      6143
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5394
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5228
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      62
      5182
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5098
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4585
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3457
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3370
    Aihe