Ainekset:
800–1000 g laadukasta naudan ulkofileetä
1 rkl vuorisuolaa (hienoksi jauhettuna)
2 rkl mustaa pippuria, rouhittuna
2 rkl voimakasta chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
3–4 värikästä paprikaa, siivutettuna ja siemenet poistettuna
grillisavua antavia lastuja tai pellettiä (esim. omenapuu tai hickory)
n. 1 dl konjakkia liekitystä varten
keittiön narua rullien sitomiseen
Valmisteluvaiheet:
Aseta ulkofile pöydälle ja leikkaa siitä n. 1,5 cm paksuja levyjä.
- Leikkaa aina poikkisyin, jotta liha on lopulta mureampaa ja helpompi pureskella.
Taputtele leikkeet lihanuijalla tai kämmenellä tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
Sekoita kulhossa vuorisuola, mustapippuri, chilijauhe ja oliiviöljy. Lisää soijakastike ja hunaja, kunnes saat tahnamaisen seoksen.
Hiero maustetahna tasaisesti lihalevyjen molemmille puolille. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai mielellään yön yli.
Täyttäminen ja rullaus:
Nosta marinoitu liha työtasolle maustepuoli ylöspäin.
Levitä paprikan siivut tiiviisti lihan päälle.
Rullaa liha tiukasti kääretorttuperiaatteen mukaisesti.
Sido rulla keittiön narulla noin 2–3 cm välein, jotta se pitää muotonsa grillatessa.
Grillaus:
Kuumenna grilli kahdella vyöhykkeellä:
Suora kuumuus n. 200–220 °C rullan pinnan kiinteyttämiseen
Epäsuora lämpö n. 150–160 °C kypsyttämiseen
Lisää savulastut kuumempaan vyöhykkeeseen ja sulje kansi hetkiseksi saadaksesi savukaaren.
Rullaa filettä ensin suoran lämmön yllä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja napakka.
Siirrä rulla epäsuoralle lämmölle ja kypsennä kannen alla noin 20–25 minuuttia (sisälämpö noin 55–60 °C mediumia varten).
Halutessasi käännä rulla vielä hetkeksi suoran lämmön päälle, valuta päälle konjakkia ja sytytä liekki pinnan karamellisoimiseksi.
Härkärulla thaimaalaiseen makuun
7
143
Vastaukset
- Anonyymi
Tarjoilu ja viinipairing:
Leikkaa rulla narun poistamisen jälkeen viipaleiksi poikkisyin, jotta rakenne säilyy mureana.
Tarjoile viipaleet tuoreiden yrttien, paahdettujen vihannesten tai riisin kera.
Luonnonmukaiset, tanniinikkäät punaviinit sopivat loistavasti tämän annoksen kanssa. Esimerkiksi:
- Barolo (Nebbiolo)
- Rioja Reserva (Tempranillo)
- Priorat (Garnacha)
Tutki mieleisiäsi vuosikertoja ja anna viinin ja grillirullan täydentää toistensa aromeja. - Anonyymi
Vinkit seuraavaksi:
Voit varioida mausteseosta inkiväärillä ja valkosipulilla tuomaan japanilaista vivahdetta.
Jos haluat lisätä mehevyyttä, sivele rullaa kookosvedellä tai lihalientipitoisella liemellä grillaamisen aikana.
Ylijäämäviipaleet toimivat erinomaisesti salaateissa tai täytettyinä sitten tacoihin. - Anonyymi
Lihan sitomisnaru:
Lihan sitomiseen käytetään aina food-grade-laatuisesta puuvillasta valmistettua sitomisnauhaa, usein kutsuttuna butcher’s twine tai keittiön naruksi. Tärkeimmät ominaisuudet:
100 % puuvillaa
Kestävä kuumassa (uuni, grilli)
Ei maistu tai sula lihaan
Myrkytön ja väriaineeton
Mistä ostaa:
Keittiötarvike- ja leipomotarvikeliikkeet
Rautakaupat keittiöosastolla
Verkkokaupat hakusanoilla “lihan sitomisnaru” tai “butcher’s twine”
Käyttövinkit:
Leikkaa sopivan mittaisiksi pätkiksi (riittävästi ylijäämää solmua varten).
Sido noin 2–3 cm välein tasaisin vedoin, jotta rulla pysyy muodossaan.
Käytä tiukkaa, mutta maltillista solmua – puuvillanarun lujuus riittää pitämään rullan koossa ilman liiallista painetta.- Anonyymi
PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.
Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.
pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa
ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi
myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu
PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.
vettyessään haurastuu ja repeytyy
voi irrottaa paperipölyä tai makua
ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.
Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.
pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa
ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi
myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu
PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.
vettyessään haurastuu ja repeytyy
voi irrottaa paperipölyä tai makua
ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takiaKovin hyvin opiskelet aiheita, toivottavasti hyödynnät niitä myös käytännössä.
- Anonyymi
No mutta voi sentään, laadukkaaseen naudanlihaan hunajaa, johan on aikoihin eletty.
- Anonyymi
Kyllä on kyrvånsyylå helppo aktivoida!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi persuilla ei ole firmoja?
Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?827076Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015
Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit267043Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan
Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k1066143Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä
Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?455394Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?
Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik845228Demarikultin uhri kertoo
Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa625182Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?
Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus405098Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi
Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset274585Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä
"Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv163457Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto
vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html3003370