Härkärulla thaimaalaiseen makuun

Anonyymi-ap

Ainekset:

800–1000 g laadukasta naudan ulkofileetä

1 rkl vuorisuolaa (hienoksi jauhettuna)

2 rkl mustaa pippuria, rouhittuna

2 rkl voimakasta chilijauhetta

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl hunajaa

3–4 värikästä paprikaa, siivutettuna ja siemenet poistettuna

grillisavua antavia lastuja tai pellettiä (esim. omenapuu tai hickory)

n. 1 dl konjakkia liekitystä varten

keittiön narua rullien sitomiseen

Valmisteluvaiheet:

Aseta ulkofile pöydälle ja leikkaa siitä n. 1,5 cm paksuja levyjä.

- Leikkaa aina poikkisyin, jotta liha on lopulta mureampaa ja helpompi pureskella.

Taputtele leikkeet lihanuijalla tai kämmenellä tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa vuorisuola, mustapippuri, chilijauhe ja oliiviöljy. Lisää soijakastike ja hunaja, kunnes saat tahnamaisen seoksen.

Hiero maustetahna tasaisesti lihalevyjen molemmille puolille. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai mielellään yön yli.

Täyttäminen ja rullaus:

Nosta marinoitu liha työtasolle maustepuoli ylöspäin.

Levitä paprikan siivut tiiviisti lihan päälle.

Rullaa liha tiukasti kääretorttuperiaatteen mukaisesti.

Sido rulla keittiön narulla noin 2–3 cm välein, jotta se pitää muotonsa grillatessa.

Grillaus:

Kuumenna grilli kahdella vyöhykkeellä:

Suora kuumuus n. 200–220 °C rullan pinnan kiinteyttämiseen

Epäsuora lämpö n. 150–160 °C kypsyttämiseen

Lisää savulastut kuumempaan vyöhykkeeseen ja sulje kansi hetkiseksi saadaksesi savu­kaaren.

Rullaa filettä ensin suoran lämmön yllä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja napakka.

Siirrä rulla epäsuoralle lämmölle ja kypsennä kannen alla noin 20–25 minuuttia (sisälämpö noin 55–60 °C mediumia varten).

Halutessasi käännä rulla vielä hetkeksi suoran lämmön päälle, valuta päälle konjakkia ja sytytä liekki pinnan karamellisoimiseksi.

7

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarjoilu ja viinipairing:

      Leikkaa rulla narun poistamisen jälkeen viipaleiksi poikkisyin, jotta rakenne säilyy mureana.

      Tarjoile viipaleet tuoreiden yrttien, paahdettujen vihannesten tai riisin kera.

      Luonnonmukaiset, tanniinikkäät punaviinit sopivat loistavasti tämän annoksen kanssa. Esimerkiksi:

      - Barolo (Nebbiolo)

      - Rioja Reserva (Tempranillo)

      - Priorat (Garnacha)

      Tutki mieleisiäsi vuosikertoja ja anna viinin ja grillirullan täydentää toistensa aromeja.

    • Anonyymi

      Vinkit seuraavaksi:

      Voit varioida mausteseosta inkiväärillä ja valkosipulilla tuomaan japanilaista vivahdetta.

      Jos haluat lisätä mehevyyttä, sivele rullaa kookosvedellä tai lihalientipitoisella liemellä grillaamisen aikana.

      Ylijäämäviipaleet toimivat erinomaisesti salaateissa tai täytettyinä sitten tacoihin.

    • Anonyymi

      Lihan sitomisnaru:

      Lihan sitomiseen käytetään aina food-grade-laatuisesta puuvillasta valmistettua sitomisnauhaa, usein kutsuttuna butcher’s twine tai keittiön naruksi. Tärkeimmät ominaisuudet:

      100 % puuvillaa

      Kestävä kuumassa (uuni, grilli)

      Ei maistu tai sula lihaan

      Myrkytön ja väriaineeton

      Mistä ostaa:

      Keittiötarvike- ja leipomotarvikeliikkeet

      Rautakaupat keittiöosastolla

      Verkkokaupat hakusanoilla “lihan sitomisnaru” tai “butcher’s twine”

      Käyttövinkit:

      Leikkaa sopivan mittaisiksi pätkiksi (riittävästi ylijäämää solmua varten).

      Sido noin 2–3 cm välein tasaisin vedoin, jotta rulla pysyy muodossaan.

      Käytä tiukkaa, mutta maltillista solmua – puuvillanarun lujuus riittää pitämään rullan koossa ilman liiallista painetta.

      • Anonyymi

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia

        Kovin hyvin opiskelet aiheita, toivottavasti hyödynnät niitä myös käytännössä.


    • Anonyymi

      No mutta voi sentään, laadukkaaseen naudanlihaan hunajaa, johan on aikoihin eletty.

      • Anonyymi

        Kyllä on kyrvånsyylå helppo aktivoida!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kannattaako suomalaisen duunarin enää äänestää vasemmistopuolueita

      sillä eivät ne tunnu kovasti ajavan suomi-duunarin etuja. Jos katsotaan Vasemmistoliittoa, niin sehän on ihan feministi
      Maailman menoa
      200
      5733
    2. Jaaha, sitä on vasemmistoryhmä käynyt häiriköimässä Purran kodin vieressä

      On näköjään iso lakana levitetty puiden väliin, jossa lukee mm. "Haista vi*** Riikka Purra". Tunkekaa leikkaukset pers..
      Maailman menoa
      105
      5621
    3. Professori: Maahanmuuttajien rikollisuutta hyssytellään - hävytöntä

      Kriminologi Jukka Savolaisen mukaan ikä ja vaikeat olosuhteet eivät riitä selitykseksi. – Tutkitun tiedon valossa sanoi
      Maailman menoa
      190
      4613
    4. Mistä kummasta voi johtua se, että vasemmistolaiset usein häpeää itseään

      voiko se johtua esim. köyhyydestä? Ja tästä on siis ihan suomalainen tutkimus olemassa. "Suomalainen tutkimus osoittaa
      Maailman menoa
      51
      4053
    5. Sanna-kulttilaiset hehkuttaa edelleen Marinia, vaikka esim. Sote oli susi jo syntyessään

      mutta kulttilaiset eivät ole järjen jättiläisiä, ja sanoihin Lasse Lehtinenkin, että Suomessa on pohjoismaiden tyhmimmät
      Maailman menoa
      61
      3940
    6. Marin teki sen mihin muut eivät pystyneet, vei susi-Soten maaliin

      ja sitten hävittyjen vaalien jälkeen lähtikin vastuuta pakoon...... "Professori: sote-uudistus on täysi susi. Sosiaali
      Maailman menoa
      31
      3576
    7. En koskaan tule sinulle tätä kertomaan

      Kun kirjoitin sinulle viimeisintä viestiä, huomasin kyynelten valuvan poskiani pitkin.
      Ikävä
      20
      1444
    8. Saatoin tehdä elämäni isoimman virheen

      Otsikko kertoo kaiken. Miksei kaikki voi olla yksinkertaisempaa?
      Ikävä
      130
      1360
    9. Kova ikävä parittelukumppania täällä korvessa

      Mutta muuten kyllä on rauhallista.
      Ikävä
      19
      1045
    10. Jotenkin tämä

      tilanne taas eskaloitui ja saat mut roikkumaan täällä palstalla. Turhaan. Ei nämä tekstit sua koskaan tavoita. 😭
      Ikävä
      33
      960
    Aihe