Ainekset:
800–1000 g laadukasta naudan ulkofileetä
1 rkl vuorisuolaa (hienoksi jauhettuna)
2 rkl mustaa pippuria, rouhittuna
2 rkl voimakasta chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
3–4 värikästä paprikaa, siivutettuna ja siemenet poistettuna
grillisavua antavia lastuja tai pellettiä (esim. omenapuu tai hickory)
n. 1 dl konjakkia liekitystä varten
keittiön narua rullien sitomiseen
Valmisteluvaiheet:
Aseta ulkofile pöydälle ja leikkaa siitä n. 1,5 cm paksuja levyjä.
- Leikkaa aina poikkisyin, jotta liha on lopulta mureampaa ja helpompi pureskella.
Taputtele leikkeet lihanuijalla tai kämmenellä tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
Sekoita kulhossa vuorisuola, mustapippuri, chilijauhe ja oliiviöljy. Lisää soijakastike ja hunaja, kunnes saat tahnamaisen seoksen.
Hiero maustetahna tasaisesti lihalevyjen molemmille puolille. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai mielellään yön yli.
Täyttäminen ja rullaus:
Nosta marinoitu liha työtasolle maustepuoli ylöspäin.
Levitä paprikan siivut tiiviisti lihan päälle.
Rullaa liha tiukasti kääretorttuperiaatteen mukaisesti.
Sido rulla keittiön narulla noin 2–3 cm välein, jotta se pitää muotonsa grillatessa.
Grillaus:
Kuumenna grilli kahdella vyöhykkeellä:
Suora kuumuus n. 200–220 °C rullan pinnan kiinteyttämiseen
Epäsuora lämpö n. 150–160 °C kypsyttämiseen
Lisää savulastut kuumempaan vyöhykkeeseen ja sulje kansi hetkiseksi saadaksesi savukaaren.
Rullaa filettä ensin suoran lämmön yllä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja napakka.
Siirrä rulla epäsuoralle lämmölle ja kypsennä kannen alla noin 20–25 minuuttia (sisälämpö noin 55–60 °C mediumia varten).
Halutessasi käännä rulla vielä hetkeksi suoran lämmön päälle, valuta päälle konjakkia ja sytytä liekki pinnan karamellisoimiseksi.
Härkärulla thaimaalaiseen makuun
7
74
Vastaukset
- AnonyymiUUSI
Tarjoilu ja viinipairing:
Leikkaa rulla narun poistamisen jälkeen viipaleiksi poikkisyin, jotta rakenne säilyy mureana.
Tarjoile viipaleet tuoreiden yrttien, paahdettujen vihannesten tai riisin kera.
Luonnonmukaiset, tanniinikkäät punaviinit sopivat loistavasti tämän annoksen kanssa. Esimerkiksi:
- Barolo (Nebbiolo)
- Rioja Reserva (Tempranillo)
- Priorat (Garnacha)
Tutki mieleisiäsi vuosikertoja ja anna viinin ja grillirullan täydentää toistensa aromeja. - AnonyymiUUSI
Vinkit seuraavaksi:
Voit varioida mausteseosta inkiväärillä ja valkosipulilla tuomaan japanilaista vivahdetta.
Jos haluat lisätä mehevyyttä, sivele rullaa kookosvedellä tai lihalientipitoisella liemellä grillaamisen aikana.
Ylijäämäviipaleet toimivat erinomaisesti salaateissa tai täytettyinä sitten tacoihin. - AnonyymiUUSI
Lihan sitomisnaru:
Lihan sitomiseen käytetään aina food-grade-laatuisesta puuvillasta valmistettua sitomisnauhaa, usein kutsuttuna butcher’s twine tai keittiön naruksi. Tärkeimmät ominaisuudet:
100 % puuvillaa
Kestävä kuumassa (uuni, grilli)
Ei maistu tai sula lihaan
Myrkytön ja väriaineeton
Mistä ostaa:
Keittiötarvike- ja leipomotarvikeliikkeet
Rautakaupat keittiöosastolla
Verkkokaupat hakusanoilla “lihan sitomisnaru” tai “butcher’s twine”
Käyttövinkit:
Leikkaa sopivan mittaisiksi pätkiksi (riittävästi ylijäämää solmua varten).
Sido noin 2–3 cm välein tasaisin vedoin, jotta rulla pysyy muodossaan.
Käytä tiukkaa, mutta maltillista solmua – puuvillanarun lujuus riittää pitämään rullan koossa ilman liiallista painetta.- AnonyymiUUSI
PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.
Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.
pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa
ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi
myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu
PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.
vettyessään haurastuu ja repeytyy
voi irrottaa paperipölyä tai makua
ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.
Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.
pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa
ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi
myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu
PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.
vettyessään haurastuu ja repeytyy
voi irrottaa paperipölyä tai makua
ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takiaKovin hyvin opiskelet aiheita, toivottavasti hyödynnät niitä myös käytännössä.
- AnonyymiUUSI
No mutta voi sentään, laadukkaaseen naudanlihaan hunajaa, johan on aikoihin eletty.
- AnonyymiUUSI
Kyllä on kyrvånsyylå helppo aktivoida!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mieleni harhailee sinussa
Uskon että tykkäät minusta. On vain yksi elämä. Silti jään paikoilleni ja odotan että jokin muuttuu. Menin palasiksi, ei205283- 501351
- 11787
Missä olitte kun oli teidän tähän saakka kaunein yhteinen hetki?
Me olimme rannalla erään kiven päällä❤️58768- 46752
Mitä teet nainen
Jos saat tietää että mies on elänyt yksinäistä ja rauhallista elämää sinua kaivaten, ei ole ollut muiden naisten kanssa,52737Onko oikein? Kaikki naiset "jäivät rannalle" Maajussille morsian -pääsarjasta - He ovat mukana!
JES, Maajussille morsian starttaa ja tiedossa on tuttuun tyyliin kaksi eri ohjelmaa: Maajussille morsian ja Maajussille8724Mitä vastaisit
Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle47715Joko Martinalla uusi aviomies hakusessa
Onko jo Raya sovellukseen laitettu uusi vetoomus vetämään... ja mistähän maasta mahtaa olla seuraava sulhasehdokas. Suom132715- 42689