Härkärulla thaimaalaiseen makuun

Anonyymi-ap

Ainekset:

800–1000 g laadukasta naudan ulkofileetä

1 rkl vuorisuolaa (hienoksi jauhettuna)

2 rkl mustaa pippuria, rouhittuna

2 rkl voimakasta chilijauhetta

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl hunajaa

3–4 värikästä paprikaa, siivutettuna ja siemenet poistettuna

grillisavua antavia lastuja tai pellettiä (esim. omenapuu tai hickory)

n. 1 dl konjakkia liekitystä varten

keittiön narua rullien sitomiseen

Valmisteluvaiheet:

Aseta ulkofile pöydälle ja leikkaa siitä n. 1,5 cm paksuja levyjä.

- Leikkaa aina poikkisyin, jotta liha on lopulta mureampaa ja helpompi pureskella.

Taputtele leikkeet lihanuijalla tai kämmenellä tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa vuorisuola, mustapippuri, chilijauhe ja oliiviöljy. Lisää soijakastike ja hunaja, kunnes saat tahnamaisen seoksen.

Hiero maustetahna tasaisesti lihalevyjen molemmille puolille. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai mielellään yön yli.

Täyttäminen ja rullaus:

Nosta marinoitu liha työtasolle maustepuoli ylöspäin.

Levitä paprikan siivut tiiviisti lihan päälle.

Rullaa liha tiukasti kääretorttuperiaatteen mukaisesti.

Sido rulla keittiön narulla noin 2–3 cm välein, jotta se pitää muotonsa grillatessa.

Grillaus:

Kuumenna grilli kahdella vyöhykkeellä:

Suora kuumuus n. 200–220 °C rullan pinnan kiinteyttämiseen

Epäsuora lämpö n. 150–160 °C kypsyttämiseen

Lisää savulastut kuumempaan vyöhykkeeseen ja sulje kansi hetkiseksi saadaksesi savu­kaaren.

Rullaa filettä ensin suoran lämmön yllä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja napakka.

Siirrä rulla epäsuoralle lämmölle ja kypsennä kannen alla noin 20–25 minuuttia (sisälämpö noin 55–60 °C mediumia varten).

Halutessasi käännä rulla vielä hetkeksi suoran lämmön päälle, valuta päälle konjakkia ja sytytä liekki pinnan karamellisoimiseksi.

7

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarjoilu ja viinipairing:

      Leikkaa rulla narun poistamisen jälkeen viipaleiksi poikkisyin, jotta rakenne säilyy mureana.

      Tarjoile viipaleet tuoreiden yrttien, paahdettujen vihannesten tai riisin kera.

      Luonnonmukaiset, tanniinikkäät punaviinit sopivat loistavasti tämän annoksen kanssa. Esimerkiksi:

      - Barolo (Nebbiolo)

      - Rioja Reserva (Tempranillo)

      - Priorat (Garnacha)

      Tutki mieleisiäsi vuosikertoja ja anna viinin ja grillirullan täydentää toistensa aromeja.

    • Anonyymi

      Vinkit seuraavaksi:

      Voit varioida mausteseosta inkiväärillä ja valkosipulilla tuomaan japanilaista vivahdetta.

      Jos haluat lisätä mehevyyttä, sivele rullaa kookosvedellä tai lihalientipitoisella liemellä grillaamisen aikana.

      Ylijäämäviipaleet toimivat erinomaisesti salaateissa tai täytettyinä sitten tacoihin.

    • Anonyymi

      Lihan sitomisnaru:

      Lihan sitomiseen käytetään aina food-grade-laatuisesta puuvillasta valmistettua sitomisnauhaa, usein kutsuttuna butcher’s twine tai keittiön naruksi. Tärkeimmät ominaisuudet:

      100 % puuvillaa

      Kestävä kuumassa (uuni, grilli)

      Ei maistu tai sula lihaan

      Myrkytön ja väriaineeton

      Mistä ostaa:

      Keittiötarvike- ja leipomotarvikeliikkeet

      Rautakaupat keittiöosastolla

      Verkkokaupat hakusanoilla “lihan sitomisnaru” tai “butcher’s twine”

      Käyttövinkit:

      Leikkaa sopivan mittaisiksi pätkiksi (riittävästi ylijäämää solmua varten).

      Sido noin 2–3 cm välein tasaisin vedoin, jotta rulla pysyy muodossaan.

      Käytä tiukkaa, mutta maltillista solmua – puuvillanarun lujuus riittää pitämään rullan koossa ilman liiallista painetta.

      • Anonyymi

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia

        Kovin hyvin opiskelet aiheita, toivottavasti hyödynnät niitä myös käytännössä.


    • Anonyymi

      No mutta voi sentään, laadukkaaseen naudanlihaan hunajaa, johan on aikoihin eletty.

      • Anonyymi

        Kyllä on kyrvånsyylå helppo aktivoida!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rasismia kaikkialla näkevät ovat Suomen tyhmimpiä ihmisiä

      ja monillahan kuluu myös mielialalääkkeitä, eli päässä on ongelmia. Mutta he eivät tajua kuinka paljon ja ihan todellis
      Maailman menoa
      306
      6643
    2. Ei kahta sanaa etteikö Petteri Orpo hyväksy rasismia

      Koska jatkaa hallituksessa rasistisen perussuomalaisiksi itseään kutsuvan puolueen kanssa. Se on Petteri Orpon arvomaai
      Maailman menoa
      49
      5796
    3. Mitkäs nuorisoporukat ovat toisia nuoria ryöstelleet (selvää rassismia)

      No poliisi kertoo, että maahanmuuttajataustaisia ovat, ja isot porukat sillä yhden suomalaisen uhrin kimpussa on ollut j
      Maailman menoa
      186
      5282
    4. Pitkän linjan yritysjohtaja: Suomen tapahtumat eivät ole Aasian kärkiuutinen

      Viimeaikaista kohua on käytetty sisäpoliittisena lyömäaseena, Thomas Zilliacus sanoo. – Koska asiaa kuitenkin kommentoi
      Maailman menoa
      61
      4063
    5. Demarit ovat oikeasti törppöjä eli heikkoälyisiä

      ja todistavat sitä päivittäin täällä lapsellisilla jutuillaan. Kauheasti on hehkuttaneet kuinka demarien kannatus vaan
      Maailman menoa
      38
      3328
    6. Perussuomalaiset eivät harrasta maalittamista kuten vasemmisto

      Huomaa tässä keinotekoisessa "rasismi"-kohussakin kuinka vasemmistolaiset maalittavat Perussuomalaisia. Me emme vastaava
      Maailman menoa
      5
      3313
    7. HS 12/25 kysely: persut romahti, demarit raketoi

      Kyyti on kylmää persuleirissä, saattaa vetää siellä silmätkin viirulleen. Sen sijaan SDP:n puoluetoimistolla voidaan pok
      Maailman menoa
      52
      3237
    8. Töppö-persut ovat todella tyhmiä

      sen kertoo tämäkin avaus: "Persujen suosio vain laskee" Töppö-persu vaan unohtaa, että ennen tätä galluppia persujen kan
      Maailman menoa
      29
      3008
    9. Maataloustuet voi poistaa, naudan tuottajahinta pompsahtanut 25 %

      Enää ei tarvitse veronmaksajien tukea, koska maajussi saa lihasta nyt hyvää hintaa. https://yle.fi/a/74-20198739
      Maailman menoa
      11
      2242
    10. Mitäpä ostaisin ja lähettäisin Metsa Manille joulupäkitsiä?

      Vähän vaikea miettiä ja keksiä eikä pelkkää rahalahjaa oikein kehtoo. Kertokaapa te?
      Tuusniemi
      38
      1015
    Aihe