Härkärulla thaimaalaiseen makuun

Anonyymi-ap

Ainekset:

800–1000 g laadukasta naudan ulkofileetä

1 rkl vuorisuolaa (hienoksi jauhettuna)

2 rkl mustaa pippuria, rouhittuna

2 rkl voimakasta chilijauhetta

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl hunajaa

3–4 värikästä paprikaa, siivutettuna ja siemenet poistettuna

grillisavua antavia lastuja tai pellettiä (esim. omenapuu tai hickory)

n. 1 dl konjakkia liekitystä varten

keittiön narua rullien sitomiseen

Valmisteluvaiheet:

Aseta ulkofile pöydälle ja leikkaa siitä n. 1,5 cm paksuja levyjä.

- Leikkaa aina poikkisyin, jotta liha on lopulta mureampaa ja helpompi pureskella.

Taputtele leikkeet lihanuijalla tai kämmenellä tasaiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa vuorisuola, mustapippuri, chilijauhe ja oliiviöljy. Lisää soijakastike ja hunaja, kunnes saat tahnamaisen seoksen.

Hiero maustetahna tasaisesti lihalevyjen molemmille puolille. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai mielellään yön yli.

Täyttäminen ja rullaus:

Nosta marinoitu liha työtasolle maustepuoli ylöspäin.

Levitä paprikan siivut tiiviisti lihan päälle.

Rullaa liha tiukasti kääretorttuperiaatteen mukaisesti.

Sido rulla keittiön narulla noin 2–3 cm välein, jotta se pitää muotonsa grillatessa.

Grillaus:

Kuumenna grilli kahdella vyöhykkeellä:

Suora kuumuus n. 200–220 °C rullan pinnan kiinteyttämiseen

Epäsuora lämpö n. 150–160 °C kypsyttämiseen

Lisää savulastut kuumempaan vyöhykkeeseen ja sulje kansi hetkiseksi saadaksesi savu­kaaren.

Rullaa filettä ensin suoran lämmön yllä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja napakka.

Siirrä rulla epäsuoralle lämmölle ja kypsennä kannen alla noin 20–25 minuuttia (sisälämpö noin 55–60 °C mediumia varten).

Halutessasi käännä rulla vielä hetkeksi suoran lämmön päälle, valuta päälle konjakkia ja sytytä liekki pinnan karamellisoimiseksi.

7

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarjoilu ja viinipairing:

      Leikkaa rulla narun poistamisen jälkeen viipaleiksi poikkisyin, jotta rakenne säilyy mureana.

      Tarjoile viipaleet tuoreiden yrttien, paahdettujen vihannesten tai riisin kera.

      Luonnonmukaiset, tanniinikkäät punaviinit sopivat loistavasti tämän annoksen kanssa. Esimerkiksi:

      - Barolo (Nebbiolo)

      - Rioja Reserva (Tempranillo)

      - Priorat (Garnacha)

      Tutki mieleisiäsi vuosikertoja ja anna viinin ja grillirullan täydentää toistensa aromeja.

    • Anonyymi

      Vinkit seuraavaksi:

      Voit varioida mausteseosta inkiväärillä ja valkosipulilla tuomaan japanilaista vivahdetta.

      Jos haluat lisätä mehevyyttä, sivele rullaa kookosvedellä tai lihalientipitoisella liemellä grillaamisen aikana.

      Ylijäämäviipaleet toimivat erinomaisesti salaateissa tai täytettyinä sitten tacoihin.

    • Anonyymi

      Lihan sitomisnaru:

      Lihan sitomiseen käytetään aina food-grade-laatuisesta puuvillasta valmistettua sitomisnauhaa, usein kutsuttuna butcher’s twine tai keittiön naruksi. Tärkeimmät ominaisuudet:

      100 % puuvillaa

      Kestävä kuumassa (uuni, grilli)

      Ei maistu tai sula lihaan

      Myrkytön ja väriaineeton

      Mistä ostaa:

      Keittiötarvike- ja leipomotarvikeliikkeet

      Rautakaupat keittiöosastolla

      Verkkokaupat hakusanoilla “lihan sitomisnaru” tai “butcher’s twine”

      Käyttövinkit:

      Leikkaa sopivan mittaisiksi pätkiksi (riittävästi ylijäämää solmua varten).

      Sido noin 2–3 cm välein tasaisin vedoin, jotta rulla pysyy muodossaan.

      Käytä tiukkaa, mutta maltillista solmua – puuvillanarun lujuus riittää pitämään rullan koossa ilman liiallista painetta.

      • Anonyymi

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PUUVILLAINEN sitomisnaru on selkeästi parempi valinta lihan sitomiseen kuin paperinaru.

        Kuitupuuvillainen naru kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta, säilyttää muotonsa grilli- ja uunikypsennyksissä eikä hilseile tai maistu lihaan.

        pysyy ehjänä vedessä ja rasvassa

        ei repeydy kuumassa eikä muutu hauraaksi

        myrkytön ja puhdas, food-grade-laatu

        PAPERINARU sen sijaan ei kestä grilli- tai uunikuumuutta ja saattaa pehmetä tai irrottaa kuituja lihaan.

        vettyessään haurastuu ja repeytyy

        voi irrottaa paperipölyä tai makua

        ei sovi kestävyys- tai makuperiaatteiden takia

        Kovin hyvin opiskelet aiheita, toivottavasti hyödynnät niitä myös käytännössä.


    • Anonyymi

      No mutta voi sentään, laadukkaaseen naudanlihaan hunajaa, johan on aikoihin eletty.

      • Anonyymi

        Kyllä on kyrvånsyylå helppo aktivoida!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansa haluaa Marinin hallituksen takaisin ja Orpon pois

      Suomen kansa on nyt ilmoittanut millaisen hallituksen Suomi tarvitsee. "Suomalaisten suosikki seuraavaksi hallituspohja
      Maailman menoa
      227
      5541
    2. NO NIIN! Nyt on sitten prinsessa Sannan sädekehä lopullisesti rikottu

      narsistia ei kannata enää kuin ne fanaattisimmat kulttilaiset, jotka ovat myös sitä Suomen heikkoälyisintä sakkia. Kun
      Maailman menoa
      133
      5095
    3. Heh, Riikka runnoi Suomen BKT:n miinukselle

      Suomi on Riikan irvistysten ansiosta ainoa negatiivisen talouskasvun maa EU:ssa. Ei tästä ainakaan EU:ta voi syyttää, ku
      Maailman menoa
      28
      4888
    4. Mikä piirre kaivatussa on sinulle se juttu?

      Tunnetko kaivattuasi vai onko hän haavekuva, jota et edes tunne? Joskus tää asia ei ole niin selvää.
      Ikävä
      128
      2163
    5. Tylsille treffeille

      Hiljaisen ukon kans nuotiolle?
      Tunteet
      404
      1827
    6. Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa

      Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova
      Maailman menoa
      45
      1720
    7. HihhuIi-Päivi täpinöissään Viktorin tapaamisesta

      Eiköhän nyt kaikille ole vihdoin selvää kenen joukoissa tämäkin putinisti seisoo. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a
      Maailman menoa
      90
      1687
    8. Ensitreffit Matti ei vaikene enää - Rehellinen tilitys epäonnistuneesta suhteesta Elisaan

      Häntä pystyyn, Matti! Olet mahtava tyyppi ja varmasti “se oikea” löytyy vielä! Elisan kanssa ei nyt vaan sitten natsann
      Ensitreffit alttarilla
      15
      1654
    9. Minkä lempinimen olet

      antanut kaivatullesi?
      Ikävä
      93
      1372
    10. Upeeta! Rauha tulee pian!

      Hieno suunnitelma ja se on toteutumassa alle kahdessa viikossa. Jihuu! Tätä on odotettukin, nyt se tulee! https://www.is
      Maailman menoa
      381
      1327
    Aihe