epätoivo

Josefiina-77

Kyllähän sitä aina yrittää alottaa uuden elämän, positiivisen sellaisen. Jokainen ilta katson juuri nukahtaneita pikkusiani ja lupaan, että huomenna äiti on positiivisenpi. Huomena olen eri-ihminen.

Päivä alkaa meillä viimeistään kello kuusi aamulla. Sitä ennen olen tietenkin herännyt pari kertaa kun 2-vuotias poikani herää yöllä. Joskus hän herää useamminkin ja joskus myös 1v tyttömme.

Meillä ei ole ketään hoitajaa. Sukulaiset todella kaukana. Varaa ei ole palkata hoitajaa edes muutamaksi tunniksi jotta pääsis vaikka kaupungille kiertelemään. Mies todella paljon töissä.

Olen niin väsynyt. Ei koskaan omaa rauhaa kun muksutkin nukkuu päiväunensa eiaikaan.

Päivät kuluukin kieltämisen ja käskemisen sekamelskana. Siinä ohessa ulkoillaan mahdollisimman paljon ja yritän kehittää joka päivälle jotain mielenkiintoista ja erilaista. Lasteni vuoksi. Haluan antaa heille kaikkeni.

Niin olen totisesti tehnytkin. Olen aivan väsynyt. Epätoivo siitä, että jonain päivänä vielä helpottaa vaaniin minua kaiken aikaa. Tuntuu, että kaikki päättyy vasta sitten kun annan periksi ja päätän koko elämäni. Sitä hetkeä odotellessa elämä imee minusta rippeet ja nauraa räkäisesti päälle. Minulla ei ole mitään väliä.

Miksi elämä on tälläistä. Niin yksinäistä ja kylmää. Se vaatii meiltä koko ajan lisää ja lisää. Se painaa meidät maahan ja talloo jalkoihinsa. Kukaan ei selviä elämästä hengissä. Joko sen päättää itse lopettaa tai elämä tekee sen.

Kunpa pikkuisemme nukkuisivat aamulla ees tunnin pidempään, niin sais ees nukkua. Jatkuva väsymys ja tunne siitä, että joutuu yöllä nousemaan imee mehut pois vaikka kuinka yritän tsempata.

Toisia aamu virkkujen äitejä?

18

3446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tired

      Meidän vauvelit nousevat joka aamu PUOL VIIS, joten et ole ainoa :)

    • toiseen äitiin?

      On äitejä jotka voisivat välillä hoitaa lapsiasi,jolle sinun ei tarvitse maksaa.Onhan sinun saatava omaa aikaa,että jaksat.Kannattaisiko sinun käydä juttelemassa neuvolassa?Oletko kertonut miehellesi väsymyksestäsi?On rankkaa,kun on pienet lapset,ja on tosi tärkeätä,että saat itsellesi apua,että jaksat taas eteenpäin.Usko kyllä kaikesta selviää,vaikka joskus tuntuu vaikealle.

    • niina

      minä kanssa yritän aina luvcata että huomenna olen parempi,mutta olen yrittänyt ajatella että pakkkohan lapsien on myös tottua siihen että tunteet vaihtelevat ja aina ei voi olla kivaa vaan esim pitää niillä omilakin leluilla leikkiä

    • jytinä

      Kuulostat Josefiina aika masentuneelta, vaikka sinnikkäästi yritätkin valaa itseesi positiivista asennetta.Kirjoituksessasi tuot myös esiin itsetuhoajatuksiasi , minusta tilanteesi on jo vakava.
      Apua on kyllä tarjolla. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä paikalliseen ensikotiin, jossa toimii myös baby blues työntekijä. Saat sekä käytännön-, että henkistä tukea.Myös neuvolassa kannattaa puhua asiasta.
      Haethan apua itsesi ja lapsiesi takia, yksin on hyvin vaikea nousta jos tuntuu että voimat ovat ehtyneet.

    • äiskäd

      Sanon vinkin että lapsia ei kannata tehdä jos niitä ei jaksa hoitaa!
      kivahan niitä on tehdä mutta ei ikinä muisteta että vastuun joutuu kantamaan tekemistään!
      minulla neljä lasta enkä päivääkään ole katunut vaikka heräämme joskus viideltä ja vanhin on 6 vuotias!
      ja nuorin 3kk.
      silti jaksan paahtaa lasten kanssa vaikka mies menee kuudeksi töihin ja tulee kuudelta töihin

      • Minä!!!

        Oliko tuo sun kirjotukses nyt tarpeellinen ja asiallinen. Mikään ei tuommosessa epätoivosessa tilanteessa ärsytä niin paljo ku tuommonen "älä valita" asenne. Ihmiset on erilaisia ja kokee asiat
        eri tavalla!


      • ?????????

        Mitä sinä tuollaista kehtaat kirjoittaa????????????? Paahda sinä vaan mutta älä kuljeksi muita solvaamassa.


      • mummu2

        Mikä ongelma sinulla on kun vastaat tuolla tavalla epätoivoiseen viestiin? Säälin sinuakin, melkein.


    • hoitajaäiti

      kuulostaa tosi tutulta. Muistan hyvin nuo ajat omassa elämässäni, kun lapset olivatpieniä ja univelka tuntui olevan jatkuvasti päällä. Miten viikonloput menevät, vai onko miehesi silloinkin töissä? Voitteko keskustella asiasta. Onnistuisiko, jos vuoroaamuin nukkuisitte miehenne kanssa pitempään. Onko sinulla omia ystäviä, joiden kanssa voit jakaa kokemuksia ja asioita. Ne asiat, joista tuossa kerrot ovat yhteisiä kaikille pienten lasten vanhemmille.

      Sinulla itselläsi on väliä, olet lastesi ainoa äiti ja olet myös nainen. On helppoa sanoa että lapset kasvavat nopeasti ja pian heidän leikki-ikänsä on vain muisto. Onko sinulla mitään mahdollisuutta matkustaa lasten kanssa vaikkapa mummolaan, jossa joku muu hoitaa lapsia vähän aikaa, että saat nukkua ja koota voimia. Yritä etsiä vaikka joku äiti-lapsikerho, jossa voit tavata toisa aikuisia.

      Kyllä sinä selviäthengissä, ihan varmasti. Elämällä on sinulle paljon annettavaa ja olet jo saanutkin, kun sinulla on kaksi lasta. Ei ole häpeä pyytää apua, kun sitä tarvitsee. Ymmärrän sinua hvyin, yritä jaksaa.

    • "doing"

      Eipä sinun kannata ajatella hengen viemistä itseltä. Silloin lapsillasi vasta hätä olisikin. Parempi heillä on kun sinä olet olemassa vaikka olisitkin väsynyt. Mutta miksi yrität olla niin täydellinen äiti? Miksi ulkoilet niin paljon ja kehität jotain mielenkiintoista joka päiväksi??? Sitä en ymmärrä. Jos olet väsynyt niin miksi pitää tehdä tuolla lailla. Ota rennommin. Menkää ulos jos siltä tuntuu tai tarvitsee käydä kaupassa. Ette mene jos on kivempaa tekemistä sisällä tai kotitöitä rästissä. Miksi äitiydestä on tullut tämmöistä suorittamista??? Tai elämästä yleensä nykyaikana. Aina muka parempi jos suoritetaan. Perinteisesti mies on ollut se "doing" ja nainen "being". Ota nyt oppia buddhalaismunkeilta ja opi tuo "being". Eivät lapsetkaan aina jaksa tuota "doing" mentaliteettia. Anna heillekin rauha rentoutua joskus eikä aina viilettää sinne tänne ja suorittaa.

    • et ole yksin

      Saatan kuvitella miltä tuntuu. Voisin allekirjottaa lähestulkoon joka lauseen! Saman ikäiset lapsetkin..voimia sinulle. Itken ja kirjoitan. Nytkin pitäisi nukkua.

      • älä jää kotiin

        jos tilanne on noin epätoivoinen kannattaa opettaa lapsille, että yöllä ei ole juin vesi tarjoilu, heittää tuttipullot pois, lopettaa lakanoitten vaihto öisin. Laita päälle pyyhe. Käy juttelemassa lääkärin kanssa, saa ottaa labranäytteet ja antaa mieliala lääkettä. Itsetuhoajatukset ovat aina merkki vakavammasta masennuksesta. Kun lapset ovat pieniä on vain pakko nousta aamulla.


    • yksiyksinäinenäiti

      Hei ap. Haluaisitko laittaa minulle meiliä? Olen aika samanlaisessa tilanteessa itse, samanikäiset lapset ja mies aina töissä. Jaksan nyt tällä hetkellä ihan hyvin mutta huonoja jaksoja tulee välillä. Voisi vaikka jutella enemmän jos jaksat ottaa yhteyttä. [email protected] (saa muutkin kirjoitella jos siltä tuntuu)

    • tapettu

      Älkää puhuko epätoivosta jos vähän väsyttää ja lapset valvottaa. Oikea epätoivo ja masennus on niin kauhea olotila ettei siihen ole sanoja. Se syö sinun sielusi, koko sinun elämäsi ja kaiken mikä on koskaan mitään merkinnyt. Et voi nukkua, et voi olla hereillä, kaikki voima menee pelkkään hengittämiseen. Jokainen sekunti on mieletöntä ponnistelua. Haluaisit repiä pääsi irti, koska et kestä omaa olemassaoloasi. Joten älkää vittu puhuko masennuksesta ja epätoivosta jos lapsi ei nuku. Vituttaa tollaset ruikuttajat jotka ei tiedä oikeasta masennuksesta mitään.

      • Et voi verrata omaa

        olotilaasi toisen olotilaan. Jokainen kokee masennuksen eritavalla. Aika narsistista verrata, että sinä olet ainut joka tietää millaista olla masentunut.

        Narsistithan yleensä siihenkin sairastuvat ja luulevat olevansa ainuita.


    • päivähoito?

      Sinä vaadit itseltäsi aivan yli-inhimillisiä ponnistuksia. Ei ole mikään ihme, että olet väsynyt. Älä yhtään välitä niistä muutamista vähättelevistä, typeristä viesteistä - tämä on Suomi24.fi ja täällä saa kakkaa niskaan :( Olet myös saanut paljon fiksuja viestejä.

      Univelka sekoittaa pään ja aiheuttaa mieliala-ongelmia. Itse masennuksesta monesti kärsineenä tunnistan tuon puheesi siitä, kuinka toivot vain, että tilanteesi loppuisi. Sinulla on päällä uupumustila ja aivosi kemiat ovat sen tähden sekaisin.

      Tilanteeseen on saatava muutos nukkumisen osalta, ainakin. Kun nukutte paremmin, voi omakin olosi kohentua jo siksi. Voi olla, että tarvitset vielä muutakin, mutta nukkumisesta kannattaa aloittaa.

      Miehelläsi on varmasti rasittava työ, mutta NIIN ON SINULLAKIN. Muista se, että se, mitä teet kotona, on TYÖTÄ, rankkaa työtä, ihan totista työtä. Miksi siis on niin, että vain sinä valvot?

      Vai heräättekö te molemmat lasten itkuun?

      Olisiko parempi, että jakaisitte yövelvollisuudet?

      Kun minulla meinasi pää hajota ja unirytmini oli niin sekaisin, etten saanut enää ollenkaan nukutuksi, siirryin muutamaksi yöksi toiseen huoneeseen tulpat korvissa nukkumaan ja otin unilääkettä. Voin suositella sinulle melatoniinia. Apteekista saa sitä ilman reseptiä 1 mg pillereinä. Reseptillä melatoniinia saa aina 5 mg pilleriin asti. Oma annostukseni on n. 3-4 mg. Oma kokemukseni melatoniinista on, että se nukuttaa yhtä tehokkaasti, kuin Imovane, joka on unilääke. Mutta ihmiset ovat yksilöitä tässä.

      Suosittelisin myös, että puhuisit neuvolassa väsymyksestäsi. Olisiko sinulla mahdollisuutta saada sitä kautta lastenhoitoapua?

      Lisäksi vanhempi lapsistasi on kohta sen ikäinen, että hän voisi mennä esim. puolipäivähoitoon? Voisit nyt jo ruveta kyttäämään paikkaa, koska voi olla, että joudut odottamaan.

      Oma lapseni oli 2 vuotta 3 kuukautta, kun hän meni hoitoon. HÄn on kokopäivähoidossa 4 päivää viikossa, aina ma-ti ja to-pe. Ensin minulla oli tästä huono omatunto, mutta lapseni on viihtynyt valtavan hyvin. Äidin tarjoama aktiviteetti ei enää riittänyt hänelle ja hän nauttii hoidossa olemisesta. Jos nipistätte jostain muusta menosta, olisiko tällainen järjestely teille mahdollista mitenkään?

      Uskon, että 1 -vuotiaan kanssa päiväsi olisivat rennompia. Voisit myös silloin ottaa torkut lapsesi kanssa.

      Uskon, että miehesi on tietämätön tilanteesta. Oletko puhunut hänelle väsymyksestäsi? Tietääkö hän tilanteen vakavuudesta ja itsetuhoajatuksistasi? Näytä hänelle tämä keskusteluketju.

      Miehesi varmasti rakastaa sinua ja lapsiaan paljon. Te olette hänen elämänsä tärkeimmät ihmiset. Jos hän tietäisi, mikä tilanne sinulla on, hän ymmärtäisi, että hänen rakkaimpansa on nyt uhattuna. Miehillä on yleensä käytännön ratkaisuja ongelmiin ja käytännön ratkaisuja sinä juuri tarvitset. Sympatia ja kuuntelu tietenkin ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on nyt tehdä tilanteeseen jokin muutos, jotta jaksat paremmin.

      Kerrohan, miten tilanteesi etenee. Vaikka täällä saa välillä ilkeitä viestejä, huomaat että täällä on monta äitiä (minä mukaanlukien), jotka ovat kokeneet samaa.

      Tsemppiä ja taistelumieltä!!!!

    • Rakasta rauhassa

      Hassu ajatus mutta keinutuoli auttaa kunhan lapset eivät pistä sormiaan jalasten alle. Minulla lapsi päätti leikkiä yöllä. Sen sijaan että olisin aloittanut kamppailun menin keinutuoliin joka meni tosi hyvin makuuasentoon ja torkuin siinä muutaman tunnin. Ongelma meni ohi parissa kolmessa yössä eikä lapsi sen jälkeen herännyt yöllä. Samoin kun he olivat aivan pieniä ja vatsaa nipisteli keinutin heitä rintaani vasten keinutuolissa ja ongelmat haihuivat nopeasti. Siinä samalla kun lapsi tuntee turvaa ja rakkautta saa itse levätä ja tuntea omaa rakkauttaan lastaan kohtaan. Joskus tunnelma ja rakkaus on parempi kuin levoton uni. Yhden sairaan lapsen kanssa tosin olin uupunut. Nukuin koiranunta pitämällä lasta kädestä kiinni että jos hän kuolee tai on muuten hädissään herään siihen. Muutaman kerran oli pakko antaa elvytystä.Useamman yön koiranunen jälkeen sain sukulaiseslta yhden uniyön ja se oli paras lahjani. Siitäkin selvittiin. Mies oli matkatöissä eikä ollut perheen asioista huolissaan. Ei soittanut eikä kysynyt. Viikonloppuisin kävi tuomassa likaiset vaatteet pesuun ja lähti huvittelemaan. On rakkautta ja rakkaudettomuutta mutta on meidän vallassamme kumman valitsemme ja lapsille kuuluu aina rakkaus. Miehelle täytyy tehdä selväksi että hän on itse tehnyt lapsensa tosin vaimon avustuksella ja on yhtä vastuullinen heistä. Vaimo ei ole prostitoitu jonka palvelukset maksetaan rahassa ja jos niin olisi mikään raha ei riittäisi vaimon tekemän kotityön ja lastenhoidon korvaamiseen. Yhä nykyäänkin jää usein huomaamatta se että synnytyksestä toipuminen voi pahimmillaan useita vuosia. Kun sen päälle tulee huolet, murheet, valvomiset, aviomiehen laiminlyönnit yms. sen kaiken maksavat lapset jotka ottavat elämisenmallin omasta ympäristöstään vaikka tietoinen muisti ei niitä muistaisikaan. Aikuiset, toisesta huolehtimenen on ainoaa rakkautta ei omassa sydämessä kasvatettu kiihko ja kiirehtiminen lakanoitten väliin joko omien tai muitten.

    • isit kehiin

      vaatikaa nyt hyvän sään aikana väsyneet äidit ne isät sieltä töistä enemmän kotiin!!! ja vaatikaa että ne oikeesti osallistuu arkeen iltaisin/ viikonloppuisin / lomilla!! Onko oikeesti pakko tehdä niin pitkää päivää? Asuntolainat saa lyhennysvapaalle jne.. itse ainakin selvisin synnytyksenjälkeisestä masennusksesta siten, että kielsin isännältä olemaan minuuttiakaan ylitöissä. Varsinainen justiina olin kaulimen kanssa vastassa jos myöhässä töistä tuli :D ja kun tuli töistä lykkäsin lapset isälle ja lähdin tunniksi lenkille..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe