Maailman paras pannukakku - vai onko sinulla parempi resepti ?

Anonyymi-ap

Pannukakku on ikisuosikki, johon ei voi ikinä kyllästyä.
Pannukakun osaa jokainen – mutta tässä pari paistokikkaa.

Ensinnäkin jauhojen määrässä ei kannata liioitella. Jos jauhoja hulahtaa taikinaan liikaa, ei pannarista tule ihanan kuplivaa (makuasioista on turha kiistellä, toki paksullakin pannukakulla on ystävänsä).

Kananmunissa ei taas kannata pihistellä, ne antavat pannarille herkullisen maun ja rakenteen.

PAISTOVINKKI, jolla pannukakusta saa superherkullisen:
Älä käytä pannulla leivinpaperia.
Kuutioi voi (voi on voita ja maistuu pannarissa herkulliselta) uunipellille ja laita se kuumaan uuniin sulamaan. Pelillä ei ole leivinpaperia, vaan pannukakku paistetaan suoraan kuumalla pellillä. Kun voi on sulanut ja ruskistunut, se kaadetaan taikinan joukkoon ja taikina suoraan pellille. Näin pannukakun pohjakin saa ihanan paistopinnan.

Tämä pannukakku kerää aina ylistystä. Sitä on kehuttu jopa maailman parhaaksi pannukakuksi.

Pannukakku:

5 kananmunaa

1 l maitoa

5 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria


https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/6492bd4d-6ce8-4bed-b37a-6a41c60edc23

24

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitää olla tosi suuri pelti, muuten tulee liian paksu noilla ainemäärillä.

    • Anonyymi

      Ehkä pannaria pidetään niiin kovasti hyvänä vain sen takia, että sen seuraksi pannaan usein sokerihilloa ja kermavaahtoa.

    • Anonyymi

      Mansikkahillo on parasta pannarin kanssa. Ohjeesta en osaa sanoa
      onko se maailman paras. Kardemumma ja voin paisto voi antaa
      hyvää lisämakua.

    • Anonyymi

      Tässä on yksi versio

      4,5 dl vehnäjauhoja
      1 dl sokeria
      1 tl leivinjauhetta
      1 tl suolaa
      1 tl vaniljasokeria
      Ripaus kardemummaa (ehkä korkeintaan puoli teelusikallista)
      8 dl maitoa
      2-3 kananmunaa
      50 g sulatettua voita

      Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja munat ja vatkaa muutama minuutti kunnes aineet ovat taatusti sekaisin. Anna sitten turvota hetken (sen aikaa kun voi hivenen jäähtyy, eli ehkä noin 10-15 min). Vatkaa vielä vähän. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt voi ja sekoita nyt vain erittäin kevyesti.

      Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin puoli tuntia.

      • Anonyymi

        Voin määrän voi myös pienentää/puolittaa.


      • Anonyymi

        Pannariin ei tule leivinjauhetta eikä sokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pannariin ei tule leivinjauhetta eikä sokeria.

        Tuohon versioon tulee.


    • Anonyymi

      Omasta uunista olen saanut aina parhaan.
      Ikinä en ole tarvinnut pannukakun ohjeita mistään hakea.
      Sen tekoon kun käy piimät ja velli, porkkanat ja perunat. Ahvenanmaalla mannapuuro.
      Isoäitien opeilla on oman kokkaus alkanut.
      Olen jo kaiken harjoitellut ja voita en pannukakkutaikinaani vieläkään laita.
      Eikä sokeri ole tarpeellistakaan, suola on.
      Omin ohjein eteenkinpäin.
      Onhan se hyvä, että löytyy ohjeistus, jos joku vanha ei vielä osaisi, tai olisi unohtanut.

      • Anonyymi

        Itse teen läskipannukakkua uunissa usein sitä sitten puolukkahillon kanssa syö ähkyyn asti


    • Anonyymi

      Itse tykkään enemmän letuista ja vohveleista kuin pannukakusta. Onhan pannukakkukin hyvää.

      Itselläni onkin juuri vadillinen lettutaikinaa jääkaapista otettuna ja paistan kohta pari. Sokeria ja Pirkan lettuhilloa päälle.

      Omistan myös vohveliraudan, mutta nyt teen lettuja. Vohvelitaikinan pitäisi kai olla hiukan paksumpaa.

      • Anonyymi

        Lettuhillot ovat pelkkää sokeria ja sinä vielä lisäät sitä. Varo.


    • Aloituksen pannukakku on erityisen hyvää, tuo ruskistettu voi antaa ihanan pähkinäisen säväyksen makuun. Lusikkaleivistäkin tulee niin herkullisia sen ansiosta. Ilman leivinpaperia paisto tekee alapohjastakin maukkaan ja pannari kupruilee kuin kuun maisema. Jos käyttää liikaa jauhoja, tulee helposti paksu ja jämäkkä kuin painimatto, appiukkoni sanoja lainatakseni. Pellin koko sanelee ainesmäärät, itse myös turvotan taikinaa ensin, katson tarvitseeko jauhoja lisätä. Tuoremarjasose päällä maistuu meille , mutta kyllähän sokeria pelkäämättömälle hillo ja kermavaahto on kruunaus.

      Varsinkin kun nuorisoa on paikalla ja tarvitaan herkullista ja terveellistä välipalaa, omenapannari on paikallaan. 3 munaa, 8dl maitoa, ripaus suolaa, 2dl vehnäjauhoja, 2dl grahamjauhoja, 1dl juoksevaa kasvismargariinia. Päälle kunnon satsi ohueksi viipaloituja omenia, kotimaiset saa olla kuorineen, maun mukaan sokeria ja kanelia.

      Lettuja minäkin yleensä paistelen, varsinkin kesäaikaan muurikalla. Lettuja voi täyttää makealla ja suolaisella, kaikki niistä pitävät ja voi tehdä sen verran kuin kerralla menee. Lettutaikina säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Tänäänhän on torstai, perinteinen hernekeittopäivä jälkkärinä pannari tai letut. Meillä nyt ei satu olemaan tänään kumpaakaan, vaan kalakeittoa ja korvapuustit kahvilla.

    • Anonyymi

      Minäkin tein ennen noin eli sulatin voin uunipellille kunnes vaihdoin systeemiä eli laitan sulatetun voin pannaritaikinaan- Kardemummaa en laita, makuasia itse en tykkää, kun taas vaniljasokeria lorautan aimo annoksen. Pannari on todella hyvää ja saa aina kiitosta myös. Ja samaa mieltä, ei liikaa jauhoja mutta kananmunia reippaasti

    • Anonyymi

      Espanjalainen munakas on myös hyvää.

      • Anonyymi

        Minkälainen se on ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälainen se on ?

        Onkohan se sellainen, johon pannaan myös perunaa. En ole varma nyt enkä ehdi tarkistaa.


    • Anonyymi

      Minä teen suolaisia pannukakkuja. Jauhelihaa, tonnikalaa, kinkkua, herkkusieniä tai vaikka fetaa ja kusikkatomaatin puolikkaita. Mitä sattuu kaapissa olemaan. Jätän siis sokerin ja makeat mausteet pois taikinasta.
      Laiska olen suolaisen piirakan pohjaa tekemään nääs.

      Pannukakuksi näyttää menneen koko 80+.

      Kiitos aloittajalle, mukava lukuketju.

      • Anonyymi

        Hyvä idea. Siis pannaritaikina ja suolaiset tai vihannestäytteet. Tarttisko kokeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä idea. Siis pannaritaikina ja suolaiset tai vihannestäytteet. Tarttisko kokeilla.

        Minä teen suolaisia täytettyjä lettuja. Jätän sokerin pois lettutaikinasta.
        Ehkä hitusen laitan suolaa, mutta en tiedä onko se välttämätöntä,
        kun laittaa suolaisen täytteen. Ei sen niin suolaista tarvitse olla,
        sanotaan mieluummin ruokaisan täytteen.
        Letulle täytettä ja rullalle. Lettu on helpompi rullata kuin pannari.
        Vieraanitykkäävät niistä. Tai sanoisko tykkäsivät.
        Vieraat on nykyisin hyvin harvinaisia.
        Teen letut etukäteen ja lämmitän mikrossa.
        Aika helppo vierasruoka, vaikka on siinäkin vaivansa.

        Joskus laitan murustettua paistettua jauhelihaa väliin ja aurajuustoa
        ja jotain muutakin tai kasviksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä teen suolaisia täytettyjä lettuja. Jätän sokerin pois lettutaikinasta.
        Ehkä hitusen laitan suolaa, mutta en tiedä onko se välttämätöntä,
        kun laittaa suolaisen täytteen. Ei sen niin suolaista tarvitse olla,
        sanotaan mieluummin ruokaisan täytteen.
        Letulle täytettä ja rullalle. Lettu on helpompi rullata kuin pannari.
        Vieraanitykkäävät niistä. Tai sanoisko tykkäsivät.
        Vieraat on nykyisin hyvin harvinaisia.
        Teen letut etukäteen ja lämmitän mikrossa.
        Aika helppo vierasruoka, vaikka on siinäkin vaivansa.

        Joskus laitan murustettua paistettua jauhelihaa väliin ja aurajuustoa
        ja jotain muutakin tai kasviksia.

        Vaiva tuntuisi ehkä pienemmältä, kun nukkuisit yöllä. Mutta juuu, tuollaisia lettuja voisin itsekin syödä. Nams.


    • Anonyymi

      Vanha laskiaisherkku läskipannari on ruokaisaa. Ruskistetut läskipalat vaan taikinaan ja pelti uuniin.
      Kesällä mekin tehdän muurikkalettuja, ainakin juhannuksena .

    • Anonyymi

      Heti aamusta vesi kielelle herahti. Sain noista suolaisista idean tehdä viikonloppuna uuniperunoita. Oikein sellaisia muhkeita, joiden kuori saa väriä paistossa. Täytteeksi lohta tai sieniä.
      Tai mitä kauppa tarjoaa. Sittenhän voisi herkkupannarinkin paistaa viikonlopuksi, kun uuni lämpiää.
      Peruna-perjantai !

    • Anonyymi

      Monenlaista viritystä esitetty, vaan missäpäin Suomea läskipannaria leivotaan?
      Ikuna edes kuullut aiemmin.

      • Anonyymi

        Ei kai sitä enää missään leivota, eihän ole kunnon läskiäkään kaupoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sua j-mies!

      Enkä oikeesti ymmärrä miksi. Eihän me tunneta ees kovin hyvin. Mut haluaisin sun kanssa jotain säätöä sit kai vaan 🫦
      Ikävä
      52
      5069
    2. Voi itku! Sanna Marinilla EI OLLUT mitään tekemistä jäänmurtajakauppojen kanssa

      Miten tässä näin kävi? Sanna-kultti paniikissa.
      Maailman menoa
      91
      3922
    3. En välttämättä koskaan aikaisemmin tosissani uskonut mihinkään sielunkumppanuuteen ym

      Ennen kuin tapasin sinut. Oudointahan tässä on että ollaan tiedetty toisemme kuitenkin vuosia ja enemmän vuosia, mutta v
      Ikävä
      15
      3223
    4. Tykkäys ei tarkoita

      yhtään mitään!
      Ikävä
      37
      2824
    5. Mulle riittäisi halaukset

      Ja juttelut mut sulle ei taida riittää
      Ikävä
      44
      2185
    6. Puukotus Lidlissä

      Kuka sai puukkoo Lidlin pihas tänään. Ja kuka oli tekijä?
      Kankaanpää
      21
      2182
    7. Tarvitseeko

      kaivattusi suojelua?
      Tunteet
      39
      2156
    8. Mitä on tapahtunut myllymäessä ?

      On poliisit Sepänkadulla myllymäessä
      Kankaanpää
      9
      2045
    9. Paljon on tullut kuultua juttuja ja

      ei ole syytä olla uskomatta niitä.
      Ikävä
      64
      1711
    10. Sielunkumppanini ja nykyinen kaivattuni ovat hyvin samankaltaisia ihmisiä

      Ja uskon että he punovat langansa yhteen pian. Sielunkumppanille voi olla kova paikka hyväksyä kuinka välittävä ja herkk
      Ikävä
      34
      1692
    Aihe