Joillekin yli seitsemänkympppisille tuntuu kaikki oleva uutta. Kun lehdessä on
joku juttu koskien yksittäistä ruoka-ainetta se tuntuu herättävän kysymyksiä, hämmennystä ja epävarmuutta. "Heiluttaako" sinun ruokavaliotasi median
jokapäiväiset jutut milloin mistäkin ruoka-aineesta ? Milloin viimeksi olet saanut
jotain käänteentekevää uutta tietoa niistä ?
Oletko mielestäsi ravitsemustietoinen ?
64
299
Vastaukset
- Anonyymi
En lue "naistenlehti"ohjeita enkä iltalehtiä
niissä on kunnon ohjeitakin mutta ne on sekoitettu hömppälauseisiin
Annan esimerkin. Olen saanut verenpaineen nyt alas 20 mmHg vähentämällä
lääkkeiden (kalkki/angiotensiinblokkari) murto-osaan lääkärin arvioimasta
käyttämällä amihappokombinaatiota. En kerro tätä lääkärille ettei se
vie verenpaineresptiäni pois koska pidän se varalla ikuisesti- Anonyymi
Siili25 kirjoitti:
Ostatko kuitenkin lääkkeeksi kuin söisit niitä reseptin mukaisesti?
joo siis pientä kirjanpitoa että muutaman kuukauden käyttövara on aina
mutta esim. tänä vuonna en saa lääkekorvausta kun ostot eivät ylitä alarajaa
ennuste on etten ensi vuonnakaan saa lääkekorvausta
sen sijaan käytän runsaasti aminohappoja ja tavanomaisia vitamiineja Anonyymi kirjoitti:
joo siis pientä kirjanpitoa että muutaman kuukauden käyttövara on aina
mutta esim. tänä vuonna en saa lääkekorvausta kun ostot eivät ylitä alarajaa
ennuste on etten ensi vuonnakaan saa lääkekorvausta
sen sijaan käytän runsaasti aminohappoja ja tavanomaisia vitamiinejaEli lääkärisi näkee ostoistasi että et syö lääkettä kuten se on määrätty?
- Anonyymi
Hei.
Kyllä Kalkki on tärkeää, jos on vaikka osteopenia, tai on nainen. Eka luunmurtuma voi johtaa vaikka ikuisesti hoitokotiin. Mun naapurin nainen lonkkamurtuma ei parantunut kunnolla vaan murtui uudelleen. 20 v hoitokodissa sängyssä ja yli 10 v nosteltiin nosturilla.
Verenpainelääkkeet suojaa monin eri tavoin verenkiertoa ja sydäntä, munuaisia, ym.
Verenpaine laskee jos välttää suolaa. Samalla voi lähtee nestettä ja painoa, ja kävely kevyempää.
- Anonyymi
Olen, minulla on siihen koulutusta.
- Anonyymi
auttoiko koulutus osaamaan
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
auttoiko koulutus osaamaan
En tiedä auttoiko Anoa 2025-10-20 15:51:43 koulutus mutta minullakin on ja minua auttaa.
Osaan ulkoa missä ruoka-aineissa on mitäkin vitamiiniä ja kivennäisaineita. Tiedän miten kauan mitäkin juuresta keitetään, että vitamiinit parhaiten säilyvät ja laitan vieläkin ne kattilaan siinä järjestyksessä. Tiedän mitä aineksia ei kannata syödä yhdessä, esim. appelisiini ja maito. Kahvikin estää c-vitamiinin imeytymistä. Opin siellä kaikki perusruot, laitan niitä vieläkin. Painotettiin sekä terveellisyyttä että edullisuutta, se on tallella.
Yksi iso muutos on. Silloin ei tyrmätty maitoa ja voita mutta kohtuullisuutta suositeltiin jo silloin. Että ruoan kaloreista 30 prosenttia on saatava rasvoina. Nyt on vähemmän, mutta silloin elin seudulla jossa tehtiin pääasiassa ruumillista työtä. Öljyjä ei pahemmin toitotettu, eikä oliiveja tai avocadoja tainnut Suomessa ollakaan.
Vieläkin on jäljellä itse kirjoitettu kansio ruokaohjeita. Laitoimme yhden koulun oppilaille kaikki ruoat, ammattitaitoisen emännän ja opettajan johdolla tietenkin.
- Anonyymi
Olen ravintotietoinen. Ja sanoisinko sitten, omalla tavallani. Kyseenalaistan joitakin terveysvaikutteisia tuotteita, sydänystävällisiä muka.
En ymmärrä miksi kaurasta tehdään maitoa tai lihan näköistä murua. Itse vaan syön kokojyväkaurapuuroa ja joisin vettä jos en voisi juoda maitoa. Ihmetyttää mistä siinä kauran prosessoinnissa oikein on kyse ja mihin pyritään.
Sama juttu kotimaisen herneen kanssa. Itse liotettu ja keitetty hernemuhennos on minusta valtavan hyvän makuista. Miksi siitä tehdään lisäaineiden kera lihan näköistä murua ja humusta.
Ruokia laittamalla laitetaan ihan liikaa. Paloteltuina keitetyt juurekset ovat todella hyvän makuisia sellaisenaan, hyvän öljyn tai voinokareen kanssa. Ilman kohtuullista määrä rasvaahan kasvis ei kulje suolistossa. Miksi niistä tehdään erilaisia tuotteita lisäämällä niihin turhia aineita, yleensä mm. sokeria tai rasvaa joka harvoin on terveellisimmästä päästä.
Yleensä luen uudet kotkotukset ja uteliaisuuttani saatan kokeillakin. Mutta pidän vanhat tapani. En muista että olisi aikoihin jäänyt päälle jokin uusi meininki.
Joten vaatimattomasti, kukaan ei voi syödä terveellisemmin kuin minä, jos ottaa pois että käytän lihaa, mutta vain maustamatonta paistia ja filettä (ei naudan kun on niin sikakallista), enkä mitään sellaista missä lihaa on hitustakaan muuksi muutettu.- Anonyymi
Et ymmärrä miksi tehdään kauramaitoa ? Onneksi tehdään ! Se on hyvää ja
hyödyllinen valmiste laktoosi-intoleranssista kärsivälle. Esim. minä en voi juoda laktoositontakaan maitoa enkä syödä mitään tuotetta missä on maitoa.
Ei juustoja, ei mitään, jotka ovat tärkeitä kalsiumlähteitä. Kauramaidosta saan
hyvin kalsiumia. - Anonyymi
Puppua: " Ilman kohtuullista määrä rasvaahan kasvis ei kulje suolistossa"
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et ymmärrä miksi tehdään kauramaitoa ? Onneksi tehdään ! Se on hyvää ja
hyödyllinen valmiste laktoosi-intoleranssista kärsivälle. Esim. minä en voi juoda laktoositontakaan maitoa enkä syödä mitään tuotetta missä on maitoa.
Ei juustoja, ei mitään, jotka ovat tärkeitä kalsiumlähteitä. Kauramaidosta saan
hyvin kalsiumia.Lisäänpä vielä, etten voi syödä kalsiumia pillereinä. Se ei sovi kaikille pillereinä.
Kauramaito on pelastukseni, luusto tarvitsee kalsiumia välttämättä.
En voi syödä lihaa gastriitin takia enkä muutenkaan söisi.
Kalaa voisin syödä hiukan, mutta lähelläni ei ole kauppaa, missä olisi kalatiski ja
olen lopen kyllästynyt pakasteseitiin. - Anonyymi
"Ihmetyttää mistä siinä kauran prosessoinnissa oikein on kyse ja mihin pyritään.
Sama juttu kotimaisen herneen kanssa. Itse liotettu ja keitetty hernemuhennos on minusta valtavan hyvän makuista. Miksi siitä tehdään lisäaineiden kera lihan näköistä murua ja humusta."
Ko. tuotteissa on proteiinia ja kalsiumia niille, jotka eivät lihaa syö
tai on jotain ongelmia syömisen kanssa.
Emmehän me tiedä mitä kaikkea ihmiset potevat.
Olen vain pari kertaa maistanut kokeeksi nyhtökauraa ja muita
samankaltaisia valmisteita. Minusta ei tullut niitten vakikäyttäjää,
mutta ei minulla ole mitään sitä vastaan, että joku muu niitä syö
ja että niitä valmistetaan. Jonkun tarpeeseen ne voivat olla.
Jalostajan kasvishernekeitto on oikein hyvää ja näppärä heti-valmis-ruoka.
Siinä on mukana porkkanaakin.
Maukasta on myös Kivikylän Palvarin hernekeitto, mutta piti jättää sekin pois
ruokavaliosta, vaikka siinä on vain vähän lihaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et ymmärrä miksi tehdään kauramaitoa ? Onneksi tehdään ! Se on hyvää ja
hyödyllinen valmiste laktoosi-intoleranssista kärsivälle. Esim. minä en voi juoda laktoositontakaan maitoa enkä syödä mitään tuotetta missä on maitoa.
Ei juustoja, ei mitään, jotka ovat tärkeitä kalsiumlähteitä. Kauramaidosta saan
hyvin kalsiumia.Siinä kauralitkussa on enmmän kaloreita. Maito proteiini on terveellistä.
Pastoroimaton maito on terveellisintä.
Miksi se kiellettiin. Koska ihmsiet,oli terveempiä ja Illuminati muurari juutal sionistit halusivat sairaita ihmisiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et ymmärrä miksi tehdään kauramaitoa ? Onneksi tehdään ! Se on hyvää ja
hyödyllinen valmiste laktoosi-intoleranssista kärsivälle. Esim. minä en voi juoda laktoositontakaan maitoa enkä syödä mitään tuotetta missä on maitoa.
Ei juustoja, ei mitään, jotka ovat tärkeitä kalsiumlähteitä. Kauramaidosta saan
hyvin kalsiumia.Hyvä kun kerroit, en ole perehtynyt nykypäivän ruokarajoitteisiin kun perheessäkään ei ole yhtään, eikä taida olla tuttavissakaan kuin yksi, mutta emme tapaa ruoan merkeissä. Sitten hyvä kun kauramaitoa tehdään. Aina sitä oppii.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Puppua: " Ilman kohtuullista määrä rasvaahan kasvis ei kulje suolistossa"
Ei ole puppua mutta tottahan saat olla sitä mieltä. Ollaan sitten eri mieltä, ei näistä kiistelemään kannata ruveta.
Kyllä näin on että pelkkää kuitua sisältävä ruoka voi jämähtää suolistoon. Siis syön yhdeksi ateriaksi pelkästään keitettyjä juureksia. Enkä muutamaan tuntiin ennen enkä sen jälkeen mitään muuta. Joten valmiiksi suolessa ei rasvaa siinä vaiheessa ole. Myös imeytyminen juureksista on tehokkaampaa ohutsuolessa kun niissä on hivenen rasvaa mukana, mieluiten kylmäpuristettua öljyä, jota itse laitan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siinä kauralitkussa on enmmän kaloreita. Maito proteiini on terveellistä.
Pastoroimaton maito on terveellisintä.
Miksi se kiellettiin. Koska ihmsiet,oli terveempiä ja Illuminati muurari juutal sionistit halusivat sairaita ihmisiä.Maito on vasikoiden ja vauvojen ruokaa. Eläinrasvat ovat epäterveellisiä.
Kaloreissa ei juuri eroa ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maito on vasikoiden ja vauvojen ruokaa. Eläinrasvat ovat epäterveellisiä.
Kaloreissa ei juuri eroa ole.Maito on myös minun juomani enkä todellakaan ole vasikka tai vauva. Älä siis ole tietävinäsi!!
- Anonyymi
Ravitsemuksesta saa parhaiten tietoa kansallisista suosituksista. Jos on epäselvää, niin hyvinvointialueilla on ravitsemusterapeutteja, ja tietysti myös lääkäreitä joilta kysyä.
Lääkitys ja ravinto muodostavat kokonaisuuden meillä eläkeläisillä.
Käynti sisätautilääkärillä ja uudet lääkkeet diabetekseen auttoivat, vaikka en tehnyt muutoksia syömiseen.
Uudenaikainen suolistohormoni sai painon laskemaan. Pääsin eroon verenpainelääkkeestä.
Ateriainsuliini ja verensokerisensori saivat pitkän sokerin laskemaan hyvälle tasolle. Sensorin avulla tiedän milloin pitää syödä ettei tule hypoglykemia.
Tämän ansiosta jaksan nyt paremmin myös liikkua, kun ei koko ajan väsytä liian korkean tai tärise liian matalan verensokerin takia. Ja toisinaan voin myös vähän herkutella!
Käykää tekin ihan oikealla, nykyajan tasalla olevalla sisätautilääkärillä, joka tuntee myös sensorit! - Anonyymi
Hankala tapaus.
Hoitsut pitävät huolen halvaantuneen vaimoni hivenaine, vitamiini ja muista suojaravinteista purkkien avulla mutta kokonaiskulutukseltaan vähäisen naisen proteiinin minimitarpeen tyydyttäminen on hankalaa. Hänelle maituisivat parhaiten hiilarimössöt jolloin lihan ja papujen salaa syöttäminen on vaikeaa.
Keitoissa se onnistuu joten, kuten mutta määrä jää pieneksi.
Helpoimmin menee kananmuna erilaisten munakkaiden muodossa joihin voi kätkeä papuja ja mahdollisimman protskupitoista makkaraa mutta munakkaaseen sopivat makkarat ovat laidastaan 12% protskutuotteita.
Vaikka silppuan kypsää broilerin rintaa pieneksi niin se kelvoton tunnistaa senkin muusta mössöstä. En olisi uskonut.
Omat tarpeeni luulen tietäväni.- Anonyymi
hyvä, olet itse asiantuntija kun käytät proteiineja niin varmasti tiedät mutta kysyn
oletko kokeillut soija-herne-perunajauho -proteiinijuomasekoitusta, menisikö alas kurkusta? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
hyvä, olet itse asiantuntija kun käytät proteiineja niin varmasti tiedät mutta kysyn
oletko kokeillut soija-herne-perunajauho -proteiinijuomasekoitusta, menisikö alas kurkusta?En ole paljojakaan kokeillut. Viimeisessä koostumusanalyysissä oli rasvaton painoni 70kg.
Päissäni ajattelin nettoprotskutarpeeni olevan 120 - 140 gramman tietämissä / vrk.
Syön normaalia (?) sekaruokaa ja viikottaiseen kulutukseeni kuuluu noin 7 - 10 litraa rasvatonta maitoa. Vihersalaattikastikkeeni osana viikossa on mm. noin 1kg -1,5kg rasvatonta raejuustoa tykötarpeineen kuten keitetty kanamuna / raejuustorasia.
Lisäksi sama määrä rasvatonta rahkaa lisukkeena hieman juoksevaa hunajaa ja rusinoita.
Juomapullo on salilla mukana.
Rasvan laatuun kiinnitin huomiota jo aikaisemminkin mutta nykyään, +80 vaiheessa on kiinnitettävä huomiota myös määrään vaikka en olekaan mikään rasva-ahmatti. Aikaisemmin popsin emmentalia käsipaloina ja vedin ruisleivän päälle itse sekoitettua valkosipulivoita.
"Kierrosluvun" laskettua on aina vaan tärkeämpää se mitä koneeseen laittaa. Ja minkä verran ja milloin!
Loppuhenkonen. Tänään oli välipäivä soudellen ja fillaroiden. Lisänä hieman rintaa ja pohkeita. Huomenna ojentelua (vaimoni terminologian mukaan).
- Anonyymi
Noh.
Jos aikuinen ihminen ei ole tietoinen ravitsemusasioista, sen on täytynyt asua koko elämänsä yksin autiolla saarella.
Suosittu asia, siitähän jauhetaan jatkuvasti joka paikassa. Tulee muoti-ilmiöitä, uusia tutkimustumoksia, etenkin uusia ruokareseptejä. Ihmiset on kiinnostuneita syömisestä. Jostain syystä.
Mutta sattuikin hauskasti. Mulla oli tänään aika ravitsemusterapeutille. Mulla vähän terveysongelmia ja ruokavaliota pitää rukata. Noh, nelkytviis minuuttia paskanjauhamista. Ei siitä mitään kostunut, samaa liibalaabaa, kuin yleensäkin voi odottaa. Lopputulos oli, se lähettää mulle nipun monisteita, missä lueteltu terveellisiä ja mulle sopivia ruokia. Hö, Kyllä tässä ite jo muutellut ruokavaliotaan sopivammaksi.
Kyllä ihmiset tietää, mitä ja miten pitäis syödä. Eri asia, miten asia toteutuu käytännössä.
=DW=- Anonyymi
Ravitsemustiede ei ole oikeasti tiede vaan työpaikka tarinaniskijöille
Monisoluisen eläimen ravinto on vaikea ja ihmiskokeita ei voida tehdä
siksi neuvojat ovat palkannauttijoita ja vähän pihalla
https://turpaduunari.fi/potya-sanoo-reijo-laatikainen/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ravitsemustiede ei ole oikeasti tiede vaan työpaikka tarinaniskijöille
Monisoluisen eläimen ravinto on vaikea ja ihmiskokeita ei voida tehdä
siksi neuvojat ovat palkannauttijoita ja vähän pihalla
https://turpaduunari.fi/potya-sanoo-reijo-laatikainen/vielä kopioin yhden kohdan
"Laajasti ottaen esimerkiksi lääkäreiden tietotaito ravitsemusasioissa on melko vaatimatonta, koska lääkärinkoulutus sisältää keskimäärin vain hyvin vähän ravitsemustiedettä. Lääkärin perehtyminen ravitsemukseen on lähes täysin kiinni hänen omasta kiinnostuksestaan"
eli siis lääkäri on fysiologiaan perehtynyt sairaudenhoitaja, lääkemies
ei terveydenhoitaja eli
kun sairastuvalla on tarve terveysasemalle hän menee oikeasti sairastuvalle eli lasarettiin - Anonyymi
Yllättävän moni ei edes tiedä aiheesta puhumattakaan, että osaisi viedä aiheen käytäntöön eli ruuanvalmistukseen. Jopa 'sivistyneistä' nykyimmeisistä. Käsittämätöntä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ravitsemustiede ei ole oikeasti tiede vaan työpaikka tarinaniskijöille
Monisoluisen eläimen ravinto on vaikea ja ihmiskokeita ei voida tehdä
siksi neuvojat ovat palkannauttijoita ja vähän pihalla
https://turpaduunari.fi/potya-sanoo-reijo-laatikainen/Miksi paasaat pashkaa ja potaskaa tietämättä mistään mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
vielä kopioin yhden kohdan
"Laajasti ottaen esimerkiksi lääkäreiden tietotaito ravitsemusasioissa on melko vaatimatonta, koska lääkärinkoulutus sisältää keskimäärin vain hyvin vähän ravitsemustiedettä. Lääkärin perehtyminen ravitsemukseen on lähes täysin kiinni hänen omasta kiinnostuksestaan"
eli siis lääkäri on fysiologiaan perehtynyt sairaudenhoitaja, lääkemies
ei terveydenhoitaja eli
kun sairastuvalla on tarve terveysasemalle hän menee oikeasti sairastuvalle eli lasarettiinSe on aivan selvää ilman linkkejäsikin, ettei lääkäri tiedä ravintoasioista juurikaan mitään. Siksi he eivät tarjoa ihmisille 'lääkkeeksi' ravintoa, joka on lääkkeistä tärkein, numero yksi. Eikä ravinto ole ainoa aihe, joka on lääkäreille utopiaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi paasaat pashkaa ja potaskaa tietämättä mistään mitään.
Opettele kijotamaan. Ota lääkkees
- Anonyymi
Myös minä jouduin/pääsin kerran kunnalliselle ravitsemusterapeutille.
En hyötynyt yhtään mitään. Ei mitään hän pystynyt kertomaan, mitä en olisi jo
tiennyt. Pinnallista oli hänen tietoutensa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on aivan selvää ilman linkkejäsikin, ettei lääkäri tiedä ravintoasioista juurikaan mitään. Siksi he eivät tarjoa ihmisille 'lääkkeeksi' ravintoa, joka on lääkkeistä tärkein, numero yksi. Eikä ravinto ole ainoa aihe, joka on lääkäreille utopiaa.
Mikset ruvennut lääkäriksi, kun tiedät kaiken mitä he eivät tiedä ?
Ravitsemustietous ei ole ykkösasia heillä, vaan tautien syyn löytäminen
ja parannuskeinot. Kyllä lääkärit antavat ruokavaliosuostuksiakin
tiettyihin sairauksiin ja myös ohjaavat ravitsemusterapeuteille,
mutta niitä on monentasoisia niinkuin terapeutteja yleensäkin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikset ruvennut lääkäriksi, kun tiedät kaiken mitä he eivät tiedä ?
Ravitsemustietous ei ole ykkösasia heillä, vaan tautien syyn löytäminen
ja parannuskeinot. Kyllä lääkärit antavat ruokavaliosuostuksiakin
tiettyihin sairauksiin ja myös ohjaavat ravitsemusterapeuteille,
mutta niitä on monentasoisia niinkuin terapeutteja yleensäkin.Lääkäri on yhtä hyvä ja tarpeellinen ravinnossa kuin lintutieteilijä linnun lentämisessä
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lääkäri on yhtä hyvä ja tarpeellinen ravinnossa kuin lintutieteilijä linnun lentämisessä
Nono, minulle lääkäri ainakin ohjeista kihtiruokavalioon eli kertoi, miksi ja miten mikäkin aines vaikuttaa kihtiin.
Olemme myös keskustelleen diabeteskuvioista ja ravinnon merkityksestä
Mutta nämäkin kohtaamiset ovat vuorovaikutustilanteita ja oletettavasti niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikset ruvennut lääkäriksi, kun tiedät kaiken mitä he eivät tiedä ?
Ravitsemustietous ei ole ykkösasia heillä, vaan tautien syyn löytäminen
ja parannuskeinot. Kyllä lääkärit antavat ruokavaliosuostuksiakin
tiettyihin sairauksiin ja myös ohjaavat ravitsemusterapeuteille,
mutta niitä on monentasoisia niinkuin terapeutteja yleensäkin.Ravinto on lääke numero yksi. Sen puute ja / tai vääränlainen ns. ravinto aiheuttavat tauteja ja sairauksia. Monen sairauden paras parannuskeino olisi kunnollinen, hyvä, oikea ravinto.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
vielä kopioin yhden kohdan
"Laajasti ottaen esimerkiksi lääkäreiden tietotaito ravitsemusasioissa on melko vaatimatonta, koska lääkärinkoulutus sisältää keskimäärin vain hyvin vähän ravitsemustiedettä. Lääkärin perehtyminen ravitsemukseen on lähes täysin kiinni hänen omasta kiinnostuksestaan"
eli siis lääkäri on fysiologiaan perehtynyt sairaudenhoitaja, lääkemies
ei terveydenhoitaja eli
kun sairastuvalla on tarve terveysasemalle hän menee oikeasti sairastuvalle eli lasarettiinPitää aina muistaa, että ravitsemustiede on onnettoman epätäsmällistä tiedettä verratessamme esimerkiksi fysiikkaan tai matematiikkaan.
Ihmisyksilö on niin monimutkainen, että tarkimmissakin ravitsemuskokeissa saatetaan saada hyvinkin vaihtelevia tuloksia.
- Anonyymi
Kaikki terapeutit eivät ole laillistettuja ravitsemusterapeutteja.
Ravitsemusterapeutiksi voi Suomessa opiskella v a i n Itä-Suomen yliopistossa
ja vain Valviran vahvistama terapeutti on laillinen ravitsemusterapeuti.
Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu kliinisen ravitsemuksen ja elintarvikealan osaajia, joilla on edellytykset seurata alansa kehittymistä ja valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaan työskentelyyn. Monitieteisiin opintoihin kuuluu ravitsemus- ja elintarviketieteiden lisäksi mm. lääketiedettä, luonnontieteitä ja käyttäytymistieteitä.- Anonyymi
Lääkäri ei ole luonnontieteilijä esim pyskiatri antaa lsusuntoja ole matto masta sielusta sydämenkyllyydestä
- Anonyymi
Olin kerran ravintoterapeutin yleisellä luennolla kirjastossa. Olenkohan turhantarkka, mutta pikkuisen vaivasi kun hän oli aikamoisen pullea itse. Minusta olisi uskottavampaa jos olisi ollut normaalipainoinen. Tässä on varmaan samaa hapatusta kuin että papin ja opettajan pitää aina käyttäytyä siististi eikä heitä pidä näkemän kapakoissa. Vai??
- Anonyymi
Niin se vähän on, että jos ei itse elä tai ole sellainen kuin opettaa ei ole uskottava,
mutta lihavuus voi johtua monista syistä.
Minua ei haittaa jos pappi käy kapakassa. ihmisiä hekin ovat ja eikö Jeesuskin
muuttanut veden viiniksi vai miten se meni ...?
Minulla oli ainakin 20 kiloa ylipainoinen työterveyshoitaja, joka huomautti
minulle pitäisiköhän sinun vähän laihduttaa.
Olin silloin 170 cm pitkä 65 kiloinen naisihminen.
Ajattelin mielessäni pitäisiköhän sinun ?
- Anonyymi
Lääkäreistä ravinnosta eniten tietää lihava psykiatri kokemuksen näkee jo päältä päin
- Anonyymi
VÄITE: Voi on luonnontuote ja siksi paras
TARUA. Voikin on käynyt läpi teollisen valmistusprosessin. Luonnollisuus, puhtaus tai aitous eivät ole tae ruoan terveellisyydestä. Ne ovat ravitsemukseen liittymättömiä mielikuvia ja tehokasta mainoskieltä. Kärpässienikin on luonnontuote, mutta ei syötäväksi kelpaava. Toisaalta esimerkiksi kasvilevitteiden prosessointi herättää turhaa huolta. Ne ovat tutkimusten mukaan turvallisia elintarvikkeita kaikille.
Asiantuntijana ravitsemusterapian professori, laillistettu ravitsemusterapeutti, FT Ursula Schwab - Anonyymi
Aika moni tietää mikä on terveellistä, mutta sipsit, pullat ja muut rasvaiset ja
makeat maistuu paremmin :)- Anonyymi
Mitä se kertoo ihmisistä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä se kertoo ihmisistä?
Mieliteko menee terveellisyyden edelle, muta se on jokaisen oma valinta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mieliteko menee terveellisyyden edelle, muta se on jokaisen oma valinta.
Woi olla, mutta vain siihen asti, kunnes terveys prakaa.
- Anonyymi
Kaiken ei ole aina pakko olla joko tai – useimmille parempi ratkaisu on sekä että.
Monet sekasyöjät käyttävät kaurapohjaisia tuotteita osana ruokavaliotaan.
Moni juo kahvinsa mieluiten pehmeän makuisella kauramaidolla ja vaihtelee
jogurtin ja kauravälipalojen välillä.
Samaan ruokavalioon voi hyvin kuulua sekä kasvi- että maitopohjaisia ruokia nyhtökaurasta mifuun – ja koska kaikista ei koskaan tule vegaaneja, ympäristönkin kannalta on järkevää keskittyä maitosotien sijaan iloisiin seikkailuihin kasvis- ja sekaruoan välimaastossa. - Anonyymi
En jaksa enää näin elämän loppuneljänneksellä olla niin hirveän kiinnostunut ruokavalioista ja kaikenmaailman trendeistä.
Tärkeintä olisi että lapset saisivat kasvaakseen ja kehittyäkseen monipuolista ravintoa.
Ja että hivenainemittaukset tulisivat pakollisiksi kouluterveydenhoidossa terveyskeskuksissa. Puutostilat huomattaisiin heti ja siten voisi ruokavalion muuttaa niin että pysyy terveenä.- Anonyymi
Ja sitten sillä "elämän loppuneljänneksellä" ihmetellään ja voivotellaan, kun mitään ei enää jaksa ja on niiiin huonoa oleminen ja eläminen. Niin on, ellei pidä huolta ruoka- ja ravintoasioistaan.
- Anonyymi
Kun syö monipuolista koti- ja kouluruokaa saa kaiken. Ei mittauksia tarvita.
Vanhemmat, ne ruuanlaittajat ovat avainasemassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun syö monipuolista koti- ja kouluruokaa saa kaiken. Ei mittauksia tarvita.
Vanhemmat, ne ruuanlaittajat ovat avainasemassa.Mistä hemmetistä tiedät, saatko ruuasta tarvitsemasi ravinteet, ellet mittaa / mittauta arvojasi? Luulo(tauti) on aivan eri asia kuin tieto. Monipuolinen on myös suurimmalle osalle tuntematon käsite.
- Anonyymi
Ei heiluta. Itse teen ruokani sen mukaan mitä milloinkin haluan ja yleensä mutureseptillä. Aina on tekeleeni tullut syötyä eikä roskiin ole mennyt mitään.
ent kyökkipiika - Anonyymi
No, kaipa olen. Rypsi- ja rapsiöljyistä on todella ristiriitaista tietoa, toiset sanoo että se on terveellistä ja toiset että se on traktorin öljyä, noin karrikoidusti sanottuna
En siis käytä noita öljyjä vaan voita ja oliivi- tai auringonkukkaöljyä
Vehnää tai riisiä en syö; niissähä ei ole mitään muuta kuin höttöhiilareita.
Kasviksia en syö niin paljon kuin suositellaan ja hedelmätkään eivät oikein maistu, paitsi makea omena
Oletan kuitenkin syöväni suht terveellisesti ja järkevästi vaikka nautiskelenkin ruuasta ja esim.suklaasta viikonloppuisin vähintään perjantaina ja lauantaina
Olen normaalipainoinen ja mitään lääkityksiä ei ole.- Anonyymi
Olen tuosta öljystä myös epäluuloinen. On käsitys että kylmäpuristettu on terveellisempää kuin perinteisesti prosessoiden valmistettu mutta en tiedä.
Käytän myös kylmäpuristettua oliiviöljyä mutta kun sekin epäilyttää, siinä on aika runsaasti tyydytettyä rasvaa, 12-14 % merkistä riippuen.
Mutta kun arvosi ovat kunnossa niin varmaan noin eläen on sinulle paras. - Anonyymi
Se on pellavansiemenöljy, jonka sanotaan sopivan paremmin traktorin iöljyksi.
Ei rypsiöljy.
- Anonyymi
Olen hyvin hyvin ravitsemustietoinen ja kyseenalaistan paljon asioita.
Sekin vielä, mitä mikin ruoka ja aineet , vitamiinit ym vaikuttaa eri ihmisiin,,,,ne geenit ,ne geenit!- Anonyymi
Kerro, millä tavalla mikin ruoka vaikuttaa eri ihmisiin !
- Anonyymi
Käytän molempia öljyjä päivittäin, rypsiöljyä ja pienemmän lorauksen oliiviöljyä.
Rypsiöljy on terveellisempi valinta sen paremman rasvahappokoostumuksen ja korkeamman omega-3-rasvahappopitoisuuden vuoksi.
Oliiviöljy on myös terveellinen, mutta siitä puuttuu lähes kokonaan omega-3-rasvahappoja, joita saatetaan tarvita täydentämään erillisellä saannilla.
Molempien öljyjen käyttö on suositeltavaa, sillä niiden eri ominaisuudet ovat hyödyllisiä. - Anonyymi
Enpä tiedä olenko kovinkaan ravitsemustietoinen,
mutta tein joku vuosi sitten jonkunlaisen ruokaremontin.
Jätin kovat rasvat pois, jätin lihan pois, voin kokonaan pois ja juuston melkein kokonaan, joskus on "pakko" maistaa jotain hyvää juustoa.
Eläinrasvat nostavat kolesterolia, mutta kalaa pyrin syömään pari kertaa viikossa.
Kalan rasvat ovat kuulemma aivoille parasta rasvaa. Onkohan se totta ?
Maidon jätin pois. Juon ja syön kauratuotteita, palkokasveja ja erilaisia muita kasviksia, juureksia, perunaa, linssejä, kikherneitä ym. sitä sun tätä.
Kauran beetaglukaani alentaa LDL-kolesterolia.
Kahvikauramaito on parempaa kuin kerma ja kauramaito on hyvää
kaiken kanssa mihin maitokin sopii.
Söisin hulluna ruisleipää, mutta sen happamuus ei sovi vatsalleni.
Suosin pehmeitä rasvoja. Käytän vain kasviöljyjä ja kasvimargariineja.
Labra-arvoistani ainakin kokonaiskolesteroli-arvo putosi seiskasta viiteen.
Se riittää minulle. En ala syömään kolesterolilääkkeitä.
Kun vähensin myös (pitkin hampain) viininjuontia ja saunaoluita
painoni palasi normaaliksi ja olo on parempi.
Ei tämä elämää pidennä, mutta ehkä hitusen sen laatua,
kun ei tuki verisuoniaan eläinrasvoilla. - Anonyymi
Olen!
Varsinkin viimeisinä vuosikymmeninä on peruskulutukseni vähentynyt mutta suojaravinteiden tarve ei lainkaan. Kun normaalin sekaravinnon tarve vähenee niin sen laatuun on kiinnitettävä enemmän huomiota.
Eri ravinteiden koostumuksista olen mielestäni perillä. Pakatuissahan onkin tuoteseloste. Käytettyjen perusravinteiden ja pakattujen sisällöt kyllä muistaakin.
Käyn vuosittain samassa kehonkootumusanalysoinin laitteessa ja sen tuloksista voi vetää johtopäätöksiä edellisen vuoden toteutumasta ja saa vinkkejä jatkoa ajatellen.
Kehon kuihtuminen näkyy jo peruskulutuksen pienemisenä.
En ole syventynyt lautasmalleihin vaan päätellyt omat tarpeeni muilla perusteilla.
Allergioita ei ole mutta mieltymyksiä kylläkin. En suinkaan näe tarpeelliseksi yrittää elää askeettisesti. - Anonyymi
"𝐎𝐥𝐞𝐭𝐤𝐨 𝐦𝐢𝐞𝐥𝐞𝐬𝐭𝐚̈𝐬𝐢 𝐫𝐚𝐯𝐢𝐭𝐬𝐞𝐦𝐮𝐬𝐭𝐢𝐞𝐭𝐨𝐢𝐧𝐞𝐧 ?"
Olen hyvin tietoinen. Aina kun veriarvot tai muut laboratorioarvot heilahtaa, korjaan niitä.
En lue, enkä usko lehtiä. Otan selvää Googlella.
Olen herkkä lähtemään lääkäriin ja "kesäpoikien" aikana määräävät heti erikoislääkärille jos on arvon ulkopuolella.
Verenpainekin on lähes aina alle 100/60/50, yhdellä pillerillä. Mutta kun joutuu syömään useamman päivän muualla nousee se helpolla yli 140. Elikkä tulee pakosti syötyä liikaa suolaa. Siihen hain lääkkeet, "kesäpojilta" saa aina helpommin kuin vakituisilta.
kun kihtiarvot oli heikentyneet, lopetin täysin sisäelimet, broilerinjauhelihat yms., kaurahiutaleet, ym.
Kun munuaisarvot oli yli rajan. Lopetin heti maidon ja maidosta valmistetut, lihan, banaanin, suklaan, kaikki puurohiutaleet, sienet, ym.
On yllättävän helppoa tehdä muutokset.
25 vuoteen , pidemmälle en muista, ei meillä ole ollut mitään muuta kuin useamman kerran norovirus. Norovirus saatu aina kun on sairaalassa käyty vierailuilla.- Anonyymi
Miten maito vaikuttaa munuaisiin ?
- Anonyymi
Si heiluta , enkä ole koskaan sellaisia juttuja edes lukenut. Olen pitkän elämäni aikana
Syönyt joka päivä tavallisia ruokia ja elektrolyytit ovat aina olleet hyvissä lukemissa.
Kaikki sellaiset kirjoitukset on sille Ihmis ryhmälle tehty jotka uskovat kaikkeen mitä lehdissä lukee. En edes ole koskaan purkista syönyt vitamiinejahan koska tiedän että jos ei ole puutetta vitamiineista niin silloin niitä ei tarvitse syödä edes . Jokainen tietää ihan itse mitä haluaa syödä
Jokainen aikuinen tietää että on syötävä monipuolista ruokaa ,se riittää- Anonyymi
Monipuolisuus merkitsee eri ihmisille eri asioita.
- Anonyymi
Vältän kaavamaista "mallilautanen" ajattelua.
Ravinnon koostumus on sovitettava tilanteen ja sen muutoksen mukaan.
Kun kokonaisenergian tarve vähenee niin ravinnon koostumuksen on mukauduttava sen aiheuttamiin muutostarpisiin. Pienemmän energiasisällön sapuskasta on saatava tarvittava määrä suojaravinteita ja solujen uusiutumisen vaatimia tarpeita.
On siis tiedettävä mitä ja minkä verran!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä19111733- 298184
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.586176Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1715106- 424881
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai474460Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1164363- 1183835
- 813333
- 481821