Vakipano vai miesystävä?

Liisa

Olen tässä etsinyt miesystävää itselleni reilun vuoden verran siinä onnistumatta. Siis sellaista, jonka kanssa oikeasti seurusteltaisiin, rakastettaisiin, suunniteltaisiin tulevia yhteisiä päiviä mahdollisine yhteenmuuttamisineen ja avo/avioliittoineen. Mutta sellaista ei vain ole löytynyt.
Tarjolla olisi kuitenkin vapaita miehiä, joiden kanssa voisi sopia reilun "vakipano" suhteen, tiedättehän, seksiä ilman sitoumuksia silloin tällöin, yhteisiä matkoja ja muuta mukavaltakin kuullostavaa tekemistä, mutta arki, ystävät ja muu elämä olisi erillistä...

Mietin tässä, että onko tällaisia suhteita nykyään paljonkin, ja jos sinulla on meneillään tällainen "järjestely", toimiiko homma omasta mielestäsi, ja miksi?

92

21262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedä

      Kun olen ollut naimisissa saman ukon kanssa jo kymmenen (ehkä liiankin kauan) vuotta.

      • Liisa

        .. sen olen huomannut. Olin naimisissa 15 vuotta ja sitä ennen seurusteltiin parisen vuotta. Ei silloin kolmekymppisenä tullut edes miettineeksi, että alkaisi suhdetta, jolla ei olisi tulevaisuutta jo heti alkuunsa... mutta ehkä tällaisella kaveripohjallakin alkavalla suhteella voisi olla omat hyvätkin puolensa.


      • Adonis...

        Voisin olla vakipanosi, vaikka olet naimisissa...


    • Sani

      onnistuisi, ainakin jonkin aikaa.
      Kuvittelisin, että nainen helpommin jää tunteineen 'kiinni', jos ihana mies kyseessä?
      Entä sitten jos tämä mies, joka toimii tunteettomammin, löytää uuden naisystävän, voisiko sitä kunnolla edes surra, vaikka kuinka pahalta tuntuisi.
      Kun kerran mitään lupauksiakaan ei ole tehty?
      Ehkä mun on paha sanoa, koska kiinnyn aika helposti.
      Tämä oli mielipide vain teoriassa, ei 'kokemuksen' ääni :)

      • leijonaNa leijonille....

        Minulla on erosta aikaa kohta 8 v. Muutama vuosi sitten alkoi tuntua että tällainen pelkkä tarpeiden hoitokin ois parempi kuin ei mitään . Kokeilin , eikä se sovi minulle . En osaa olla tunteeton . Kipeän sydämen koikeiluistani sain...


    • kovin houkuttelevalta tuo vakipanona oleminen.Yhdenillanjuttukin tuntuu jotenkin tasa-arvoisemmalta, jos niitä nyt ei ala kovin tiuhaan olemaan.
      Naisena en pystyisi moiseen suhteeseen,,,miehet varmaan helpommin, osaavat ottaa panon pelkkänä panona, jotkut , ei toki kaikki, en yleistä nyt miehiä.

    • kelloon

      Hyvät kanssasisaret. Älkää tuomitko vaikka kerronkin reilusti oman toimintamallini.

      Minulla on ns. vakipano, ollut jo muutaman vuoden. Meillä juttu sujuu näinkin,ollaan puhuttu siitä, miten aikuiset ihmiset voivat tehdä näinkin, mennä sänkyyn jos kumpikin niin haluaa, ilman että ollaan mittailemassa kihlojen kokoa tai tekemässä muuttoilmoitusta.
      Vähän väärä kuvitelma on,että suhde on vain kylmä panosuhde, me olemme ystäviä, olleet ennen seksin kuvioon tulemista. Me vain pidämme toisistamme sen verran,tiedämme mitä toiselta on odotettavissa ja saatavissa, että aina toisinaan palaamme samaan petiin, nautiskelemme itsemme ja toisemme tyytyväiseksi, ja lähdemme taas eri teitä. Minä en kysele hänen muista suhteistaan, eikä hän minun, me olemme me siinä hetkessä, paikassa, muuloin hän lukeutuu ystäviini, minä hänen. Ilmeisesti meistä kumpikin etsii vakikumppania, mutta se ei estä meitä viettämästä aikaa yhdessä. Meillä ei ole edes kyse panosta, vaan ihan vapaasta ja antoisasta rakastelusta, jossa ei ole sijaa kylmyydelle ja tunteettomuudelle.
      Miksi emme ole yhdessä jos homma pelaa ? Hankala kysymys, johon en ole osannut eritellä vastausta, ja hän viittaa, ettei aina kaikkia asioita tarvitse selittää. Meidän suhde vain on.

      • kelloon

        alkuperäiseen kysymykseen: tokihan minä haluaisin oman kullan, miehen, jonka kanssa jakaa arki, mutta kun sopivaa ei ole kohdalle osunut -rima tuntuu nousevan kokoajan- en ole pitänyt mitään kiirettä. En tiedä millainen olisi tilanne, jos tätä ystävyysseksisuhdetta ei olisi, olisinko vaipumassa epätoivoon vai en, mutta sen tiedän, että tällaisenakin seksielämäni on suht hyvää.
        Ollaan mietitty sekin, että jos jompi kumpi ei halua, asiasta voi ja pitää kertoa. Itseasiassa siinä vaiheessa kun tiesin hänellä olevan pidemmän suhteen, en kysellyt seuraa, nyt hänkin on vapaa kuten minäkin, niin emme loukkaa toiminnallamme ketään.


      • Liisukka-65

        Minulla on ollut ihana miesystävä jo kolme vuotta. Tapaamme usein, mutta mitään sopimuksia seurustelusta, uskollisuudesta tms. ei olla tehty. Nautimme toistemme seurasta valtavasti - sängyssä ja sen ulkopuolella. Hyvin kirjoitit tuon viimeisen kappaleen - samat sanat!


    • Ei mun juttu

      vapaalle miehelle. Mä olen sen verran vanhanaikainen että mielestäni vakipanoissa "hyötyy" pitkällä tähtäimellä vaan mies joka saa kaikki "edut" ilman sitoumuksia. Mä en rehellisesti sanoen ole myöskään vakuuttunut että edes nykyaikana tässä oltaisiin tasa-arvoisia vaikka moni sitä varmaan väittää. Meillä naisilla on erilainen perusluonto kuin miehillä ja helposti voidaan sitten kuiteskin salaa toivoa jotain enempää. On tätäkin nähty ystäväpiirissä vuosien varrella ja pettymys on ollut raastava kun mies onkin yhtäkkiä esmes kihlautunut jonkun muun kanssa.

      Itse en halua kenenkään ties kuinka monenneksi pikku vakipano-ystävättäreksi tullakseni jätetyksi jossain välissä. Kaikki tai ei mitään: Miesystävä tai antaa olla.

      • bluepoem

        Että vakipano olisi hyvä juttu vapaillemiehille.
        Vaikipano oikeestaan on vielä yhdenillan suhteitakin selvempi merkki, situtumiskyvyn puutteesta ja itsekyydestä. Ja tarkoitan molempia sukupuolia.

        Joskus naiset kiusallisesti tekeytyy näissä asioissa uhreiksi.
        Mutta oikeasti nämä vakipano-muijat on yhtä ongelmallisia itsekkäitä kuin todeliset "häntä-heikitkin", jotka kiertää omaa kehäänsä ovelta ovelle.

        Sinulla on kyllä oikea asenne kun et suostu vakipanoksi,, mutta jos olet yksinäinen kannattaa varmaan tarkastaa mitä tuo "kaikki" sana sinulle tarkoitaa.


    • pii

      ... jotenkin. Ehdottomasti parempi kuin ei mitään!
      Olen eronnut 8 v. sitten ja sen jälkeen kasvatellut kolmea lastani. Kotiini ja omaa /perheeni elämää sotkemaan en edes haluaisi ketään.
      Vakipanosuhde vapaaseen mieheen toimii muistaakseni jo kolmatta vuotta ilman mitään sitoumuksia ja sen kummempaa tunnesuhdetta. Ollaan hyviä kavereita. Tavataan silloin tällöin, pidetään toisiamme hyvänä ja nautiskellaan. Tekstaillaan säännöllisesti kuulumisia ja sovitaan taas joskus seuraava tapaaminen... Kumpikin vaikuttaa ihan tyytyväiseltä tähän.
      Ei olla kumpikaan kyselty toisen menoja tai muita... Molemmat kertoo sen, mitä itse tahtoo ja miltä tuntuu.
      Luulen (!?), että tämä sopii hyvin meille kummallekin. Tuskin ois muutoin näin kauaa jatkettu.

    • 3 naista :(

      Minun eroni oli todella kipeä, sillä vain minulle tilanteen paljastuminen oli petetyksi tulemista, yhdelle naiselle just tuollainen kehumanne vakipano ja kolmannelle lupaus yhteenmenosta.

      Tämä 3. nainenhan se sitten koko homman pyöräytti auki hermostumalla jatkuviin mieheni antamiin lupauksiin ja imaisi isot fritsut kaulaan ja osin toiseen poskeen - mahdottomat peittää piiloon.
      Minulle järkytys ja vei samana iltana sydänfilmiin: minut, nippanappa päälle 40v!? Muutoin terve nainen...Rytmihäiriöiksi ne sitten arveltiin, ja paniikkikohtaukseksi ja ties mikskä.

      2. paljastui myöhemmin. Yhteystiedot löytyivät miehen papereista kun pakkasin niitä hänen ollessaan töissä. En penkonut mutta se muuttoilmoituskortti osui silmiin ja oli pakko lukea kun se oli täynnä sydämiä. 3. siinä ilmoitti uuden osoitteensa ja p.nron.

      Kysyttäessä mies ei kieltänyt mitään.

      Minulle valkeni miksi podin niin hiivatulehduksia ja epämääräisiä gynekologisia tulehduksia.

      Nyt, kahden lapsen yksinhuoltajana ja eronneena, petettynä naisena jaksan silti uskoa, että on olemassa hyviä miehiä.

      Miehiä, joilla on sydän paikallaan ja samanlainen arvomaailma kuin minulla. Haaremin pito ei siihen arvomaailmaan sovi.

      Miehiä, jotka näkevät myös tulevaisuuteensa ja siellä vanhan miehen joka tarvitsee vierelleen luotettavan ikätoverin eikä tyhjää paikkaa kun se neljänkympin kiimassa hankittu parikymppinen on hylännyt, koska on vielä itse hehkeässä iässä.

      Enää tarvitsisi vain lähteä baanalle...

    • Mies voi olla vaki/pano/ystävä.

    • eeva-sisko

      kuulostaakin mukavammalta ja minulla on avomies, eli vähintäänkin miesystävä.
      Riitelemme kyllä hänen alkoholinkäytöstään, mutta
      kyllä yhdessäolomme rakkauteen pohjautuu.
      Nyt on mennyt taas hyvin ja lomakin lopuillaan. Ei se mies työaikanaan juo.
      Hänellä ja hänen käytöksellään ja edesottamuksillaan on minuun paljon vaikutusta.
      Joskus olen ajatellut sellaistakin mahdollisuutta, että kehittelisimme suhteestamme sellaisen "vakipano" suhteen, mutta minusta ei taida kuitenkaan olla siihen. Vaikuttaisi jotenkin kovalta kylmältä ja laskelmoivalta.

    • M44

      Senverran arpeutunut sielu toistaiseksi vielä, että tuollainen vakipanokuvio olis mitä mainioin. Hyvä ja "rakas" ystävä jonka kanssa voi mennä sänkyynkiin. Ei kyttäämisiä ja mustasukkaisuutta. Sattaahan siitä sitten ajanmittaa rakkautta syntyä mistäs sitä tietää. Ja kun pitkään on sinkkuna taas tallustellut, niin ei siinä yksinomaan huonoja puolia ole. Tietty järjetön läheisyydenkaipuu aina pääsee yllättämään, mutta näppinsä poltettua ei haluais uudestaankaan taas polttaa.

      • Nedine

        Uskotko M44 toipuvasi joskus niin, että uskaltaudut uudelleen "kunnon" suhteeseen? Itse olen törmännyt niin paljon näihin näppinsä polttaneisiin miehiin, jotka eivät uskalla alkaa minkäänlaiseen suhteeseen vaikka tuntuvat seurassani viihtyvän ja sanovat, ettei kenenkään kanssa ole ollut näin hyvä olla. Miksi näin? Haavoittuvatko miehet aina lopullisesti?


      • Arska0132
        Nedine kirjoitti:

        Uskotko M44 toipuvasi joskus niin, että uskaltaudut uudelleen "kunnon" suhteeseen? Itse olen törmännyt niin paljon näihin näppinsä polttaneisiin miehiin, jotka eivät uskalla alkaa minkäänlaiseen suhteeseen vaikka tuntuvat seurassani viihtyvän ja sanovat, ettei kenenkään kanssa ole ollut näin hyvä olla. Miksi näin? Haavoittuvatko miehet aina lopullisesti?

        Nedine miehet valitettavan usein haavoittuvat paljon pahemmin kuin mitä päälle päin näkyy... :(


    • Täältä

      Tuskin mistään löydät tilastoa onko "vakipanosuhteita" paljon vai vähän mutta onhan niitä. Kutsun omalla kohdallani sitä ystäväpanoksi koska kyse on muustakin kuin panemisesta. Emme kuitenkaan seurustele (käy yhdessä ulkona tms). Tiedämme toistemme asiat ja jutustelemme aina tavatessamme, siihen se ilta aina päättyy. Kunnes on aika lähteä kotiin.

      Minusta vakipano on se puolen tunnin tai tunnin sessio jolloin ei muuta tapahdu. Kiitos ja näkemiin. Sellaiseen en pysty.

      Syy miksi moiseen ryhdyin, tuli ystävänhaku-ilmoituksen kautta. Totesin etten oikeasti halua alkaa seurustelemaan kenenkään kanssa mutta tarvitsen kuitenkin miehen seuraa, fyysistä ja henkistä.

      PS. Tapailemani mies on myös eronnut joten kenellekään ei tehdä vääryyttä.

    • Ansku

      En oo seurustellut (lue rakastunut ja saanut vastarakkautta) viiteen vuoteen. Koska kuitenkin olen nainen, jolla on myös fyysisiä tarpeita, olen pitänyt itselläni vakipanoa (muutamaan kertaan jo vaihtanut) pelkkään seksiin. Eli homma toimii hienosti: saan toteuttaa omia fantasioitani ja nauttia himokkaasta miehestä silloin kun se mulle sopii. Tälläkin hetkellä on hakusessa uusi, edellinen alkoi haluamaan enemmän... Mulle riittää oma elämä, omat ystävät ja rakkaat kanssaihmiset, ja vakipano, joka tyydyttää silloin tällöin muut tarpeet!

      • conzuela

        Vaikea uskoa, että olet tilanteessa, missä haet uutta vakipanoa sen tähden, että edellinen alkoi haluta sitoutua, vai mitä tarkoitat?
        Ehkä tarkoititkin, että edellinen alkoi haluta vähän toisentyyppistä paneskeltavaa.

        Olet jotenkin irstaan ja pinnallisen tuntuinen edes kenenkään miehen vakipanoksi.

        Miehet eivät osallistu koko keskusteluun....taitavat olla järkytyneitä neljäkymppisten naisihmisten kovan tuntuisesta tyylistä puhua noista vaki muista panoistaan.


      • M44
        conzuela kirjoitti:

        Vaikea uskoa, että olet tilanteessa, missä haet uutta vakipanoa sen tähden, että edellinen alkoi haluta sitoutua, vai mitä tarkoitat?
        Ehkä tarkoititkin, että edellinen alkoi haluta vähän toisentyyppistä paneskeltavaa.

        Olet jotenkin irstaan ja pinnallisen tuntuinen edes kenenkään miehen vakipanoksi.

        Miehet eivät osallistu koko keskusteluun....taitavat olla järkytyneitä neljäkymppisten naisihmisten kovan tuntuisesta tyylistä puhua noista vaki muista panoistaan.

        Miten niin ei osallistu ?


      • conzuela
        M44 kirjoitti:

        Miten niin ei osallistu ?

        Tuo iso M siis tarkoitti miestä.
        Hyvä vaan kun asiaan saadaan miesnäkökulmaakin, vaikka alan epäillä että härskeimmät "vakipanijat" ovat tässä ketjussa miehiä.


      • kumpaa sukupuolta
        conzuela kirjoitti:

        Tuo iso M siis tarkoitti miestä.
        Hyvä vaan kun asiaan saadaan miesnäkökulmaakin, vaikka alan epäillä että härskeimmät "vakipanijat" ovat tässä ketjussa miehiä.

        edustat!! Galleriasivusi ei kerro mitään???


      • conzuela
        kumpaa sukupuolta kirjoitti:

        edustat!! Galleriasivusi ei kerro mitään???

        mutta galleriasivuilleni en katsonut aiheelliseksi laittaa mitään tietoja itsestäni.
        Nyt saat : Nelkyt ja risat, ruskeaverikkö, tykkään miehistä mutta en puhuisi mielelläni vakipanoista, enkä koko asiasta julkisesti.
        Sellainen vähän vanhanaikainen siis.


      • ollikolli-63
        conzuela kirjoitti:

        Vaikea uskoa, että olet tilanteessa, missä haet uutta vakipanoa sen tähden, että edellinen alkoi haluta sitoutua, vai mitä tarkoitat?
        Ehkä tarkoititkin, että edellinen alkoi haluta vähän toisentyyppistä paneskeltavaa.

        Olet jotenkin irstaan ja pinnallisen tuntuinen edes kenenkään miehen vakipanoksi.

        Miehet eivät osallistu koko keskusteluun....taitavat olla järkytyneitä neljäkymppisten naisihmisten kovan tuntuisesta tyylistä puhua noista vaki muista panoistaan.

        Miehet ei osallistu keskusteluun...jne..hmmm..

        Kaikki aiheet ei vaan kiinnosta enkä halua päteä sillä saralla et kommentti pitäis olla aivan kaikkeen.

        Sitä paitsi en ees usko kaikkien kirjottavan koko totuutta. Näitä saman tapasia juttuja olen ukko porukassa ihan tarpeeksi kuullut. Seksi alkaa olla palstan aiheena jo kyllästyttävä.

        Naiminen usein vielä kännissä ilman rakkauden tunnetta vieraan ihmisen kanssa...Mitä se on?
        Se on pelkästään omien tarpeiden tyydyttämistä..
        Se on tunnetta kertakäyttö kulttuurista..
        Se on sitoutumiskammoa..
        Se on samaistumista eläimiin, nehän kuksii milloin minkäkin eri partnerin kanssa..
        Ja näitä vakipanoja onkin oikeesti useita..!!

        Minulla on muita keräily kohteita kuin uusia sulkia hattuuni..


      • conzuela
        ollikolli-63 kirjoitti:

        Miehet ei osallistu keskusteluun...jne..hmmm..

        Kaikki aiheet ei vaan kiinnosta enkä halua päteä sillä saralla et kommentti pitäis olla aivan kaikkeen.

        Sitä paitsi en ees usko kaikkien kirjottavan koko totuutta. Näitä saman tapasia juttuja olen ukko porukassa ihan tarpeeksi kuullut. Seksi alkaa olla palstan aiheena jo kyllästyttävä.

        Naiminen usein vielä kännissä ilman rakkauden tunnetta vieraan ihmisen kanssa...Mitä se on?
        Se on pelkästään omien tarpeiden tyydyttämistä..
        Se on tunnetta kertakäyttö kulttuurista..
        Se on sitoutumiskammoa..
        Se on samaistumista eläimiin, nehän kuksii milloin minkäkin eri partnerin kanssa..
        Ja näitä vakipanoja onkin oikeesti useita..!!

        Minulla on muita keräily kohteita kuin uusia sulkia hattuuni..

        että eivät osallistu kun selkeää miesnikkiä en ollut havainnut.
        Nythän tilanne on toinen kun näin nimimerkkisi, jonka sukupuolesta ei voi erehtyä.*Hymyilee*

        Minä olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta naimisesta kännissä ja ilman rakkautta.
        Siksi en sellaista harrastakaan, mutta jospa nämä vakipanijat ovatkin vaikka raittiita:)
        Olisiko lieventävä asianhaara? :D


      • ollikolli-63
        conzuela kirjoitti:

        että eivät osallistu kun selkeää miesnikkiä en ollut havainnut.
        Nythän tilanne on toinen kun näin nimimerkkisi, jonka sukupuolesta ei voi erehtyä.*Hymyilee*

        Minä olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta naimisesta kännissä ja ilman rakkautta.
        Siksi en sellaista harrastakaan, mutta jospa nämä vakipanijat ovatkin vaikka raittiita:)
        Olisiko lieventävä asianhaara? :D

        Tässä kiireen keskellä en ehtinyt pohtimaan enempää :))
        Palataan astialle myöhemmin,lähden muksujen kanssa just viikonlopuksi mökille :))


      • M44
        conzuela kirjoitti:

        että eivät osallistu kun selkeää miesnikkiä en ollut havainnut.
        Nythän tilanne on toinen kun näin nimimerkkisi, jonka sukupuolesta ei voi erehtyä.*Hymyilee*

        Minä olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta naimisesta kännissä ja ilman rakkautta.
        Siksi en sellaista harrastakaan, mutta jospa nämä vakipanijat ovatkin vaikka raittiita:)
        Olisiko lieventävä asianhaara? :D

        MMiäs :)


      • conzuela
        M44 kirjoitti:

        MMiäs :)

        kyllä minä vaan selkeästi tunnistettavaa sukupuoli-identiteettiä peräänkuuluttaisin.
        Joku Olli Kolli on erittäin maskuliininen nikki ja kiinnostavammaksi vielä tekee kun mies julistautuu kunnon hepuksi, joka ei nikistään huolimatta kulje kollina paneskelemassa kaikkea mikä liikkuu, vaan nytkin lähti vaimon ja muksujen kanssa mökille.


      • Sinäkin sait päähäsi
        conzuela kirjoitti:

        kyllä minä vaan selkeästi tunnistettavaa sukupuoli-identiteettiä peräänkuuluttaisin.
        Joku Olli Kolli on erittäin maskuliininen nikki ja kiinnostavammaksi vielä tekee kun mies julistautuu kunnon hepuksi, joka ei nikistään huolimatta kulje kollina paneskelemassa kaikkea mikä liikkuu, vaan nytkin lähti vaimon ja muksujen kanssa mökille.

        että kyseisellä nimimerkillä on vaimo matkassa?


      • kelloon
        conzuela kirjoitti:

        kyllä minä vaan selkeästi tunnistettavaa sukupuoli-identiteettiä peräänkuuluttaisin.
        Joku Olli Kolli on erittäin maskuliininen nikki ja kiinnostavammaksi vielä tekee kun mies julistautuu kunnon hepuksi, joka ei nikistään huolimatta kulje kollina paneskelemassa kaikkea mikä liikkuu, vaan nytkin lähti vaimon ja muksujen kanssa mökille.

        Mistä sinä luit että ko.mies lähti vaimonsa kanssa mökille..
        Tämä nyt ei ole pääasia,vaan se,miten herkästi aletaan tuomitsemaan. Minusta kukaan ei kovin irstaalta vaikuta, mutta tuomion pasuunoita jo viritellään, ikäänkuin asioista keskusteleminen ei olisikaan sallittua, vain yhteinen samaantahtiin päännyökyttely ja hymistely.

        Luen myös vähän surulla teidän ei-asiasta edes kunnolla tietävien arvioita miten suhde ilman lupauksia,yhteistä arkea on pelkästeen kylmä,kova hyötysuhde. Joku sentään puhui samaa kieltä, seksiä tarvitsee myös eronnut nainen,vaikka pahasti siipensä polttaneena ei haluakaan seurustella "perinteisesti".
        Minä ystäväni kanssa emme vain jostain syystä halua jakaa arkea,vaan mielummin nautimme toisistamme harvakseltaan mutta lämmöllä ja tunteella. Jos tätä on vaikea uskoa, niin voi lohduttautua sillä, ettei tämä uskonasia olekaan, vaan ihan tätä oikeaa elämää. Minä kuitenkin luotan ystävääni hän minuun meillä tämä kulkee näin. Ihan turha pohtia sitäkään,että mitä jos vuosien päästä on näin ja näin.. Mistä sitä tietää. Kaikki aina sanoo, että carpe diem, kuinka moni elää sen mukaan ? Minä ja ystävämme elämme: palaamme toistemme syliin silloin kun se kummallekin parhaiten sopii.

        Joku sanoi sitäkin,että tällaisessa suhteessa tulee petetyksi, mutta tuokin lienee hätävarjelun liioittelua. Jokainenhan tietää, että ukkomiehet, ja tietysti aviovaimotkin pettävät toisiaan, ei yhteinen arki ole mikään tae tai suoja siltä edes. Näin vapaana naisena uskallan väittää että päinvastoin, ukkomiehet on yleensä ensimmäisenä vonkaamassa, ja ihan vakavissaan ottamassa hotellihuoneen, että pääsee. On vain vastapuolen moraalista kiinni, lähteekö, hoitoja kyllä riittää.
        Täysin puhtaalla omallatunnolla voin sanoa, että tähän mennessä olen kiertänyt selvästi parisuhteessa elävät miehet kaukaa. Minä en halua sotkeentua kenenkään elämään. Myönnän, joskus on edessä ollut sellainen herkku, että on ihan harmittanut sanoa ei. Pahimmoillaan tilanne on, kun tietää miten pottumaisesti vaimo kohtelee, mutta toistaiseksi en ole lähtenyt tietoisesti kenenkään liittoja sotkemaan.

        Se, onko ystävälläni menossa jotain vakituista vai ei, ei kuulu minulle, koska olemme sopineet kertovamme asioita sen mukaan mikä tuntuu tarpeelliselta. Kuten ensimmäisessä viesissäni varmaankin sanoin, minä en kysele häneltä, eikä hän minulta, me emme kyttää emmekä vahtaa toisiamme. Tällöin voin olla aivan varma että kun tapaamme me molemmat todella haluamme sitä, vapaaehtoisesti, eikä siksi että on joskus pidetty komiat häät ja luvattu jumalan ja tämän seurakunnan edessä, vaikka välttämättä ei niin huvittaisikaan.

        Ja viimeinen ilmiömäinen tosiasia: Eipä noita kunnollisia ja täyspäisiä, alkoholiongelmattomia, itseensäluottavia, terveitä miehiä kovin monella oksalla ole. Miksi minä kituisin puutteessa,vai olisiko vähemmän siveetöntä käydä joku kännissä roikkuava ukkomies, jonka kanssa vetäistä pikaiset jonkun hämyisässä nurkassa, lähteä eri teitä toivoen ettei enää koskaan nähdä, tai ainakaan kukaan nähnyt ettei tapaus mene vaimon korviin. Voin kertoa teille, että sellaiseen minä taas en kykene. Siinä tapauksessa mielummin ilman.


      • sini-silmäinen
        kelloon kirjoitti:

        Mistä sinä luit että ko.mies lähti vaimonsa kanssa mökille..
        Tämä nyt ei ole pääasia,vaan se,miten herkästi aletaan tuomitsemaan. Minusta kukaan ei kovin irstaalta vaikuta, mutta tuomion pasuunoita jo viritellään, ikäänkuin asioista keskusteleminen ei olisikaan sallittua, vain yhteinen samaantahtiin päännyökyttely ja hymistely.

        Luen myös vähän surulla teidän ei-asiasta edes kunnolla tietävien arvioita miten suhde ilman lupauksia,yhteistä arkea on pelkästeen kylmä,kova hyötysuhde. Joku sentään puhui samaa kieltä, seksiä tarvitsee myös eronnut nainen,vaikka pahasti siipensä polttaneena ei haluakaan seurustella "perinteisesti".
        Minä ystäväni kanssa emme vain jostain syystä halua jakaa arkea,vaan mielummin nautimme toisistamme harvakseltaan mutta lämmöllä ja tunteella. Jos tätä on vaikea uskoa, niin voi lohduttautua sillä, ettei tämä uskonasia olekaan, vaan ihan tätä oikeaa elämää. Minä kuitenkin luotan ystävääni hän minuun meillä tämä kulkee näin. Ihan turha pohtia sitäkään,että mitä jos vuosien päästä on näin ja näin.. Mistä sitä tietää. Kaikki aina sanoo, että carpe diem, kuinka moni elää sen mukaan ? Minä ja ystävämme elämme: palaamme toistemme syliin silloin kun se kummallekin parhaiten sopii.

        Joku sanoi sitäkin,että tällaisessa suhteessa tulee petetyksi, mutta tuokin lienee hätävarjelun liioittelua. Jokainenhan tietää, että ukkomiehet, ja tietysti aviovaimotkin pettävät toisiaan, ei yhteinen arki ole mikään tae tai suoja siltä edes. Näin vapaana naisena uskallan väittää että päinvastoin, ukkomiehet on yleensä ensimmäisenä vonkaamassa, ja ihan vakavissaan ottamassa hotellihuoneen, että pääsee. On vain vastapuolen moraalista kiinni, lähteekö, hoitoja kyllä riittää.
        Täysin puhtaalla omallatunnolla voin sanoa, että tähän mennessä olen kiertänyt selvästi parisuhteessa elävät miehet kaukaa. Minä en halua sotkeentua kenenkään elämään. Myönnän, joskus on edessä ollut sellainen herkku, että on ihan harmittanut sanoa ei. Pahimmoillaan tilanne on, kun tietää miten pottumaisesti vaimo kohtelee, mutta toistaiseksi en ole lähtenyt tietoisesti kenenkään liittoja sotkemaan.

        Se, onko ystävälläni menossa jotain vakituista vai ei, ei kuulu minulle, koska olemme sopineet kertovamme asioita sen mukaan mikä tuntuu tarpeelliselta. Kuten ensimmäisessä viesissäni varmaankin sanoin, minä en kysele häneltä, eikä hän minulta, me emme kyttää emmekä vahtaa toisiamme. Tällöin voin olla aivan varma että kun tapaamme me molemmat todella haluamme sitä, vapaaehtoisesti, eikä siksi että on joskus pidetty komiat häät ja luvattu jumalan ja tämän seurakunnan edessä, vaikka välttämättä ei niin huvittaisikaan.

        Ja viimeinen ilmiömäinen tosiasia: Eipä noita kunnollisia ja täyspäisiä, alkoholiongelmattomia, itseensäluottavia, terveitä miehiä kovin monella oksalla ole. Miksi minä kituisin puutteessa,vai olisiko vähemmän siveetöntä käydä joku kännissä roikkuava ukkomies, jonka kanssa vetäistä pikaiset jonkun hämyisässä nurkassa, lähteä eri teitä toivoen ettei enää koskaan nähdä, tai ainakaan kukaan nähnyt ettei tapaus mene vaimon korviin. Voin kertoa teille, että sellaiseen minä taas en kykene. Siinä tapauksessa mielummin ilman.

        jos niin valitsee!
        Kumpikin touhuaa tahollaan, tarvimatta selitellä. Sitten taas tavataan ja paneskellaan keskenään! Ihanaa! Toivottavasti on ees kondomit käytössä kaikilla piirissä pyörivillä.


      • kelloon
        sini-silmäinen kirjoitti:

        jos niin valitsee!
        Kumpikin touhuaa tahollaan, tarvimatta selitellä. Sitten taas tavataan ja paneskellaan keskenään! Ihanaa! Toivottavasti on ees kondomit käytössä kaikilla piirissä pyörivillä.

        ja niin. Onko sinusta vakituinen arkipäivän parisuhde tae siitä ettei sinua petetä ? Voitko aivan varmasti sanoa, että olet ainut. Mistähän mahtaa mustasukkaisuusdraamat olla lähtöisin jos arkiparisuhde on se ainut ja oikea, joka ei vie väärille poluille. Oletko koskaan ajatellut miksi on outoja tulehduksia ? Eräskin naimissa oleva ystävättäreni sanoo, että niitä tulee aina silloin tällöin, stressiä ja muuta. Tosiasisssa hänen miehensä käy muualla. Tällainenko ei ole sinisilmäisyyttä.

        Kait minä tiedän itse paremmin parisuhteestani, vaikka en pidäkään ystävääni lieassa enkä jatkuvassa syynissä ? Kait minä tiedän sen jo siitä, ettemme edes tapaisi, jos emme sitä kummatkin haluaisi. Aina on mahdollisuus sanoa, että ei kiitos, ei käy,eikä siitä käydä kirkumaan, tekemään draamaa, soittelemaan äidille ja uhkaamaan eropapereilla. Uskon että siitäkin tilanteesta me pystyisimme puhumaan.uskon että tilanne olisi hieman surullinen, mutta kuitenkin avoin, koska näin asia on toiminut tähänkin saakka. Me olemme aikuisia ihmisiä, jopa koulutettuja kumpikin, meillä juttu alkoi siitä että hoksasimme toistemme henkiset ominaisuudet jotka onneksemme täydentyi sopivilla fyysisillä yhteensopivuuksilla.

        Onko noin hankala uskoa, että voi elää ilman että kokoajan nuuhkii toisen vaatteita,etsii karvoja, kollaa puhelinta ja tietokoneen vierailtuja sivuja,kyttää kellon kanssa onko mies tullut suoraa vai väärää tietä kotiin. Älä hyökkää päälle, tai käy arvostelemaan kun et todellakaan koko totuutta tiedä. Sekään, käytetäänkö kondomia vai ei ei kuulu sinulle millään tavoilla, ja jos olisit varma omasta kumppanistasi, et välittäisi pätkääkään minun ehkäisystäni. Nyt tietysti sävähti mieleen, että olen miehesi vakipano, ja valkovuodot ja epämääräiset alavatsakivut johtuvatkin minun bakteerikannastani.


      • ihan miten
        kelloon kirjoitti:

        ja niin. Onko sinusta vakituinen arkipäivän parisuhde tae siitä ettei sinua petetä ? Voitko aivan varmasti sanoa, että olet ainut. Mistähän mahtaa mustasukkaisuusdraamat olla lähtöisin jos arkiparisuhde on se ainut ja oikea, joka ei vie väärille poluille. Oletko koskaan ajatellut miksi on outoja tulehduksia ? Eräskin naimissa oleva ystävättäreni sanoo, että niitä tulee aina silloin tällöin, stressiä ja muuta. Tosiasisssa hänen miehensä käy muualla. Tällainenko ei ole sinisilmäisyyttä.

        Kait minä tiedän itse paremmin parisuhteestani, vaikka en pidäkään ystävääni lieassa enkä jatkuvassa syynissä ? Kait minä tiedän sen jo siitä, ettemme edes tapaisi, jos emme sitä kummatkin haluaisi. Aina on mahdollisuus sanoa, että ei kiitos, ei käy,eikä siitä käydä kirkumaan, tekemään draamaa, soittelemaan äidille ja uhkaamaan eropapereilla. Uskon että siitäkin tilanteesta me pystyisimme puhumaan.uskon että tilanne olisi hieman surullinen, mutta kuitenkin avoin, koska näin asia on toiminut tähänkin saakka. Me olemme aikuisia ihmisiä, jopa koulutettuja kumpikin, meillä juttu alkoi siitä että hoksasimme toistemme henkiset ominaisuudet jotka onneksemme täydentyi sopivilla fyysisillä yhteensopivuuksilla.

        Onko noin hankala uskoa, että voi elää ilman että kokoajan nuuhkii toisen vaatteita,etsii karvoja, kollaa puhelinta ja tietokoneen vierailtuja sivuja,kyttää kellon kanssa onko mies tullut suoraa vai väärää tietä kotiin. Älä hyökkää päälle, tai käy arvostelemaan kun et todellakaan koko totuutta tiedä. Sekään, käytetäänkö kondomia vai ei ei kuulu sinulle millään tavoilla, ja jos olisit varma omasta kumppanistasi, et välittäisi pätkääkään minun ehkäisystäni. Nyt tietysti sävähti mieleen, että olen miehesi vakipano, ja valkovuodot ja epämääräiset alavatsakivut johtuvatkin minun bakteerikannastani.

        parhaaksi neät! Miehillä harvemmin on valkovuotoa, enkä muuten ole homo :DDDDDDD


      • kelloon
        ihan miten kirjoitti:

        parhaaksi neät! Miehillä harvemmin on valkovuotoa, enkä muuten ole homo :DDDDDDD

        edellinen silmäinen kommenttisi oli kyllä niin akkamainen,että miehisyytesi jää vieläkin lievästi kyseenalaiseksi, mutta tokihan sinä itsetiedät.

        Näin minä muuten meinaan tehdäkin elää ja olla niinkuin parhaaksi näen.

        Hienoa kun tulit noin iloiseksi.


      • kelloon kirjoitti:

        ja niin. Onko sinusta vakituinen arkipäivän parisuhde tae siitä ettei sinua petetä ? Voitko aivan varmasti sanoa, että olet ainut. Mistähän mahtaa mustasukkaisuusdraamat olla lähtöisin jos arkiparisuhde on se ainut ja oikea, joka ei vie väärille poluille. Oletko koskaan ajatellut miksi on outoja tulehduksia ? Eräskin naimissa oleva ystävättäreni sanoo, että niitä tulee aina silloin tällöin, stressiä ja muuta. Tosiasisssa hänen miehensä käy muualla. Tällainenko ei ole sinisilmäisyyttä.

        Kait minä tiedän itse paremmin parisuhteestani, vaikka en pidäkään ystävääni lieassa enkä jatkuvassa syynissä ? Kait minä tiedän sen jo siitä, ettemme edes tapaisi, jos emme sitä kummatkin haluaisi. Aina on mahdollisuus sanoa, että ei kiitos, ei käy,eikä siitä käydä kirkumaan, tekemään draamaa, soittelemaan äidille ja uhkaamaan eropapereilla. Uskon että siitäkin tilanteesta me pystyisimme puhumaan.uskon että tilanne olisi hieman surullinen, mutta kuitenkin avoin, koska näin asia on toiminut tähänkin saakka. Me olemme aikuisia ihmisiä, jopa koulutettuja kumpikin, meillä juttu alkoi siitä että hoksasimme toistemme henkiset ominaisuudet jotka onneksemme täydentyi sopivilla fyysisillä yhteensopivuuksilla.

        Onko noin hankala uskoa, että voi elää ilman että kokoajan nuuhkii toisen vaatteita,etsii karvoja, kollaa puhelinta ja tietokoneen vierailtuja sivuja,kyttää kellon kanssa onko mies tullut suoraa vai väärää tietä kotiin. Älä hyökkää päälle, tai käy arvostelemaan kun et todellakaan koko totuutta tiedä. Sekään, käytetäänkö kondomia vai ei ei kuulu sinulle millään tavoilla, ja jos olisit varma omasta kumppanistasi, et välittäisi pätkääkään minun ehkäisystäni. Nyt tietysti sävähti mieleen, että olen miehesi vakipano, ja valkovuodot ja epämääräiset alavatsakivut johtuvatkin minun bakteerikannastani.

        Älä välitä näistä tuomareista. Et ole ainut jolle sopii paremmin kuvailemasi suhde. Tuolla reaalissa olen kuullut vastaavanlaisia juttuja.
        Mielenkiinnolla luin kirjoituksiasi. Uskon että tuollainen suhde toimii ihan hyvin. Itselleni se vaan ei sopisi. Mutta niinkuin moni muukin asia, mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Ketään en lähde tuomitsemaan valitsemastaan tiestä.

        Tuo on tasan tosiasia että vakituinen parisuhde ei ole tae siitä ettei tule petetyksi, ei todellakaan. Kuinka paljon noita salarakkaita ja satunnaisia sivusuhteita ihmisillä onkaan!

        Hyvää jatkoa sinulle ja paljon hyviä ja ihania hetkiä ystäväsi kanssa!


      • kelloon
        Mariet kirjoitti:

        Älä välitä näistä tuomareista. Et ole ainut jolle sopii paremmin kuvailemasi suhde. Tuolla reaalissa olen kuullut vastaavanlaisia juttuja.
        Mielenkiinnolla luin kirjoituksiasi. Uskon että tuollainen suhde toimii ihan hyvin. Itselleni se vaan ei sopisi. Mutta niinkuin moni muukin asia, mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Ketään en lähde tuomitsemaan valitsemastaan tiestä.

        Tuo on tasan tosiasia että vakituinen parisuhde ei ole tae siitä ettei tule petetyksi, ei todellakaan. Kuinka paljon noita salarakkaita ja satunnaisia sivusuhteita ihmisillä onkaan!

        Hyvää jatkoa sinulle ja paljon hyviä ja ihania hetkiä ystäväsi kanssa!

        Hyvää ja lämmintä kesää sinullekin !


      • kirsikka
        kelloon kirjoitti:

        ja niin. Onko sinusta vakituinen arkipäivän parisuhde tae siitä ettei sinua petetä ? Voitko aivan varmasti sanoa, että olet ainut. Mistähän mahtaa mustasukkaisuusdraamat olla lähtöisin jos arkiparisuhde on se ainut ja oikea, joka ei vie väärille poluille. Oletko koskaan ajatellut miksi on outoja tulehduksia ? Eräskin naimissa oleva ystävättäreni sanoo, että niitä tulee aina silloin tällöin, stressiä ja muuta. Tosiasisssa hänen miehensä käy muualla. Tällainenko ei ole sinisilmäisyyttä.

        Kait minä tiedän itse paremmin parisuhteestani, vaikka en pidäkään ystävääni lieassa enkä jatkuvassa syynissä ? Kait minä tiedän sen jo siitä, ettemme edes tapaisi, jos emme sitä kummatkin haluaisi. Aina on mahdollisuus sanoa, että ei kiitos, ei käy,eikä siitä käydä kirkumaan, tekemään draamaa, soittelemaan äidille ja uhkaamaan eropapereilla. Uskon että siitäkin tilanteesta me pystyisimme puhumaan.uskon että tilanne olisi hieman surullinen, mutta kuitenkin avoin, koska näin asia on toiminut tähänkin saakka. Me olemme aikuisia ihmisiä, jopa koulutettuja kumpikin, meillä juttu alkoi siitä että hoksasimme toistemme henkiset ominaisuudet jotka onneksemme täydentyi sopivilla fyysisillä yhteensopivuuksilla.

        Onko noin hankala uskoa, että voi elää ilman että kokoajan nuuhkii toisen vaatteita,etsii karvoja, kollaa puhelinta ja tietokoneen vierailtuja sivuja,kyttää kellon kanssa onko mies tullut suoraa vai väärää tietä kotiin. Älä hyökkää päälle, tai käy arvostelemaan kun et todellakaan koko totuutta tiedä. Sekään, käytetäänkö kondomia vai ei ei kuulu sinulle millään tavoilla, ja jos olisit varma omasta kumppanistasi, et välittäisi pätkääkään minun ehkäisystäni. Nyt tietysti sävähti mieleen, että olen miehesi vakipano, ja valkovuodot ja epämääräiset alavatsakivut johtuvatkin minun bakteerikannastani.

        perustuu luottamukseen jos sitä ei ole on turha jatkaa. Enkä usko että tarvii etsiä vakipanoja kyllä ihmisellä elämässä pitää olla muitakin asioita kun seksi sehän on vai osa ihmisyyttä.

        En tuomitese ketään eläköön jokainen tavallaan. Mutta kenenkään ei pidä ryhtyä kolmanneksi osapuoleksi siinä aina joku kärsiin.


    • Sinkku nainen

      minulla on ollut vakipano useamman vuoden. Molemmat ollaan ihmisiä joiden on vaikea sitoutua eli tämä järjestely on erinomainen. Se kestää juuri niin kauan kun minä löydän seurustelukumppanin (näin on tämä mies minulle sanonut kun kysyin kuinka kauan luulet tämän kestävän). Mies on oikea adonis, komea ilmestys. Meillä on todella intiimi ja henkinen tiivis yhteys tosin tapaamme nykyään harvemmin kun ennen. Tämä toimii tasapuolisesti molempien ehdoilla. Voisiko asiat paremmin olla sinkku naisella?

      • aapee

        no ei vois.


      • hyvä juttu.

        Vakipanossa on se hyvä puoli,
        ettei kumpikaan määräile tai
        hakkaa. Siitä puuttuu se o-
        mistamisen aspekti.


    • Heppi Hannes

      on ollut kotona jo 32 v. Tänä aamuna viimeksi sessio.

      • kelloon

        Hienoa jos näin onnistuneesti on parinvalinta onnistunut, kaikilla vaan ei. Tuskin minäkään täällä edes puhuisin jos itselläni olisi ollut yhtä hyvä säkä. Ei vaan ollut, ja nyt on elämä opettanut hyvin paljon mitä seuraavassa pitää olla, mitä ei. Siinähän se, rima nousee kokoajan korkeammalle, eikä enää kelpuuta mitä tahansa. Ja kuten sanoin, kunnollisia vapaita miehiä ei kasva joka oksalla, eikä edes joka puussa, ja varattuihin ei tee mieli toivoaan laittaa.


      • Heppi Hannes
        kelloon kirjoitti:

        Hienoa jos näin onnistuneesti on parinvalinta onnistunut, kaikilla vaan ei. Tuskin minäkään täällä edes puhuisin jos itselläni olisi ollut yhtä hyvä säkä. Ei vaan ollut, ja nyt on elämä opettanut hyvin paljon mitä seuraavassa pitää olla, mitä ei. Siinähän se, rima nousee kokoajan korkeammalle, eikä enää kelpuuta mitä tahansa. Ja kuten sanoin, kunnollisia vapaita miehiä ei kasva joka oksalla, eikä edes joka puussa, ja varattuihin ei tee mieli toivoaan laittaa.

        sinulla vielä tärppää tavalla, johon olet tyytyväinen. Ainakin viestisi kertoo, että sinulla on ajatusmaailma kohdallaan ja oikeat periaatteet.

        Hyvää kesän jatkoa!

        PS. Laitoin kurillani oheisen nimimerkin. Ei elämä nyt pelkästään sen varassa lepää, mutta nimimerkki sopi jotenkin tähän avaukseen. Toisaalta soutelen ihan väärillä vesillä, koska avaus oli kohdistettu naisille. Mutta sattuuhan sitä.


    • Liisa

      .. kaikille viestiketjuun vastanneille. Luin mielipiteenne mielenkiinnolla. Käyttämäni vakipano -termi oli hieman provosoiva, mutta monet ymmärsivät mitä tarkotin.

      Kaveripohjalta alkava seksisuhdehan tässä on kyseessä. Molemmat vapaita aikuisia ihmisiä tekemään mitä tahtovat. En osaa sanoa, mitä tästä tulee, aika näyttäköön. Vielä ei voi puhua ystävyydestä (tunnettu pari kuukautta), mutta ehkä tästä sellainen kuitenkin voi kehittyäkin. Eli olen antanut itselleni mahdollisuuden nauttia seksistä, toisen ihmisen läheisyydestä silloin kun siihen on mahdollisuus vakituisen kaverin kanssa. Luvassa on mukavia hetkiä kun omat työt, perhe ja harrastukset ja kiireet antaa siihen tilaisuuden. Ilman, että puhutaan seurustelusta ja yhteisestä tulevaisuudesta. Niin kauan kuin tämä tuntuu hyvältä, minä annan tälle suhteelle mahdollisuuden Tulevaisuus näyttää miten tässä käy... kiinnynkö ihmiseen liikaa.... mutta elämä on riskien ottamista. Tämä menköön siis omaan pussiin jos sydän särkyy "järkeilystä" huolimatta. Hyvää kesää kaikille.

      • conzuela

        Kyllä sinun sydämesi särkyy. Kuinka pahasti, on vaikea sanoa, mutta kipua saat kokea.
        Olit etsinyt miesystävää noin vuoden ja sitten kaveri ilmoittautui "palvelemaan."
        Noissa kaveruusnaimisissa tahtoo aina käydä niin, että miehen taholla se on ja pysyy pelkkänä kaverusten vakipanona, mutta nainen kiintyy, tai rakastuu....miten vaan.
        Mielestäni asian täytyisi mennä toisin päin : Ensin rakastutaan(kiinnytään) ja sitten aloitetaan se paneminen. Sydämen särkymisen riski on tietenkin silloinkin olemassa, mutta tapauksessa jossa on ollut miehelle " helppo nakki", ei rakastumista ja kiintymistä miehen taholta tapahdu. Vakipano ja sillä selvä ja jos se loppuu, niin joku toinen "kaveri" tilalle.
        Me naiset olemme henkisesti vähän erilailla rakennettuja kuin miehet.
        Sinä Liisa olet jo nyt parin kuukauden suhteen jälkeen rakastunut kaveriisi, mutta hän tuskin on
        rakastunut sinuun.
        Ymmärrän, että sylin, läheisyyden kaipuu ja seksuaaliset tarpeesi ovat vieneet sinut suhteeseen, mistä todellakin saat vain särkyneen sydämen.


      • Sinkku nainen
        conzuela kirjoitti:

        Kyllä sinun sydämesi särkyy. Kuinka pahasti, on vaikea sanoa, mutta kipua saat kokea.
        Olit etsinyt miesystävää noin vuoden ja sitten kaveri ilmoittautui "palvelemaan."
        Noissa kaveruusnaimisissa tahtoo aina käydä niin, että miehen taholla se on ja pysyy pelkkänä kaverusten vakipanona, mutta nainen kiintyy, tai rakastuu....miten vaan.
        Mielestäni asian täytyisi mennä toisin päin : Ensin rakastutaan(kiinnytään) ja sitten aloitetaan se paneminen. Sydämen särkymisen riski on tietenkin silloinkin olemassa, mutta tapauksessa jossa on ollut miehelle " helppo nakki", ei rakastumista ja kiintymistä miehen taholta tapahdu. Vakipano ja sillä selvä ja jos se loppuu, niin joku toinen "kaveri" tilalle.
        Me naiset olemme henkisesti vähän erilailla rakennettuja kuin miehet.
        Sinä Liisa olet jo nyt parin kuukauden suhteen jälkeen rakastunut kaveriisi, mutta hän tuskin on
        rakastunut sinuun.
        Ymmärrän, että sylin, läheisyyden kaipuu ja seksuaaliset tarpeesi ovat vieneet sinut suhteeseen, mistä todellakin saat vain särkyneen sydämen.

        silloin kun tietää missä mennään, kykenee hyvin vapaaseen seksisuhteeseen. Kirjoitin tuossa aikaisemmin oman elämäntilanteeni ja olen todella tyytyväinen tähän ratkaisuun. Olin 5 vuotta sitten sitä mieltä, että ko mies olisi ollut elämäni suuri rakkaus... tunteet kuohusivat ja intohimoa oli enemmän kun riittämiin. Pari kuukautta sen jälkeen aloin rakentaa suhteen toivuutta uuteen uskoon. Henkinen yhteys ja intohimo säilyi, mutta sovittiin pelin säännöt. Se oli niin pieni murhe ja hetki kun sydän tuntui särkyneeltä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen sillä suhteella vakavampana ja sitovana ei olisi ollut minkäänlaista tulevaisuutta :)


      • Hummani hei

        olevasi tamma, jota ori käy silloin tällöin astumassa?


      • conzuela
        Sinkku nainen kirjoitti:

        silloin kun tietää missä mennään, kykenee hyvin vapaaseen seksisuhteeseen. Kirjoitin tuossa aikaisemmin oman elämäntilanteeni ja olen todella tyytyväinen tähän ratkaisuun. Olin 5 vuotta sitten sitä mieltä, että ko mies olisi ollut elämäni suuri rakkaus... tunteet kuohusivat ja intohimoa oli enemmän kun riittämiin. Pari kuukautta sen jälkeen aloin rakentaa suhteen toivuutta uuteen uskoon. Henkinen yhteys ja intohimo säilyi, mutta sovittiin pelin säännöt. Se oli niin pieni murhe ja hetki kun sydän tuntui särkyneeltä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen sillä suhteella vakavampana ja sitovana ei olisi ollut minkäänlaista tulevaisuutta :)

        mitä aikaisemmin kirjoitit, mutta tuossa edellisessä annoit ymmärtää, että rakkaussuhde muuttui vakipanoksi.
        Jollakin tuo käytäntö toimii - minulla ei onnistuisi, sillä suhde on kohdallani henkinen yhtä paljon kuin fyysinenkin, enkä voisi edes kuvitella olevani kenenkään vakipano.
        Tämä on minun rajoittuneisuuttani, mutta me ihmiset kun olemme niin erilaisia.


      • Birke
        Sinkku nainen kirjoitti:

        silloin kun tietää missä mennään, kykenee hyvin vapaaseen seksisuhteeseen. Kirjoitin tuossa aikaisemmin oman elämäntilanteeni ja olen todella tyytyväinen tähän ratkaisuun. Olin 5 vuotta sitten sitä mieltä, että ko mies olisi ollut elämäni suuri rakkaus... tunteet kuohusivat ja intohimoa oli enemmän kun riittämiin. Pari kuukautta sen jälkeen aloin rakentaa suhteen toivuutta uuteen uskoon. Henkinen yhteys ja intohimo säilyi, mutta sovittiin pelin säännöt. Se oli niin pieni murhe ja hetki kun sydän tuntui särkyneeltä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen sillä suhteella vakavampana ja sitovana ei olisi ollut minkäänlaista tulevaisuutta :)

        minäkin haluaisin muotoilla suhteeni.
        Kaksi naismisissa olevaa aikuista, perheellistä, kun olemme.
        Minulla vain tahtoo sydän mennä sen vakipanon mukana.
        Kohdalle osui niin oikeasta tuntuva ihminen, ettei se voi olla edes mahdollista.
        Yritän parhaani ajatella vain Panona, tosin kyllä loistavana sellaisena, mutta pelottaa, kun tunteet pukkaa siihen väliin omiaan...
        Pakko hurauttaa nyt töihin...


      • mennyttä mietiskellen
        conzuela kirjoitti:

        mitä aikaisemmin kirjoitit, mutta tuossa edellisessä annoit ymmärtää, että rakkaussuhde muuttui vakipanoksi.
        Jollakin tuo käytäntö toimii - minulla ei onnistuisi, sillä suhde on kohdallani henkinen yhtä paljon kuin fyysinenkin, enkä voisi edes kuvitella olevani kenenkään vakipano.
        Tämä on minun rajoittuneisuuttani, mutta me ihmiset kun olemme niin erilaisia.

        ajattelin joskus näin. Suhde ei ole muka mitään ilman syvää kiintymistä ja henkistä yhteyttä. Henkisen yhteyden tarvitsen tosin vieläkin, että ylipäätään sytyn seksuaalisesti. Kuitenkin minulla on sellainen tunne, että iän karttuessa pystyn entistä paremmin kontrolloimaan myös omia tunteitani. Koko nuoruuteni ajan kärsin siitä, että olin riippuvainen jostakin tyypistä, omien tunteitteni vanki, vaikka olisi pitänyt katsoa ympärille. Tämä jarrutti tavallaan elämääni.


      • 69
        conzuela kirjoitti:

        Kyllä sinun sydämesi särkyy. Kuinka pahasti, on vaikea sanoa, mutta kipua saat kokea.
        Olit etsinyt miesystävää noin vuoden ja sitten kaveri ilmoittautui "palvelemaan."
        Noissa kaveruusnaimisissa tahtoo aina käydä niin, että miehen taholla se on ja pysyy pelkkänä kaverusten vakipanona, mutta nainen kiintyy, tai rakastuu....miten vaan.
        Mielestäni asian täytyisi mennä toisin päin : Ensin rakastutaan(kiinnytään) ja sitten aloitetaan se paneminen. Sydämen särkymisen riski on tietenkin silloinkin olemassa, mutta tapauksessa jossa on ollut miehelle " helppo nakki", ei rakastumista ja kiintymistä miehen taholta tapahdu. Vakipano ja sillä selvä ja jos se loppuu, niin joku toinen "kaveri" tilalle.
        Me naiset olemme henkisesti vähän erilailla rakennettuja kuin miehet.
        Sinä Liisa olet jo nyt parin kuukauden suhteen jälkeen rakastunut kaveriisi, mutta hän tuskin on
        rakastunut sinuun.
        Ymmärrän, että sylin, läheisyyden kaipuu ja seksuaaliset tarpeesi ovat vieneet sinut suhteeseen, mistä todellakin saat vain särkyneen sydämen.

        Vakoipano on parasta! Silloin kun kumallekkin sopii päivällä tai yöllä. Ei sitomnuksia eikä mustasukkaisuutta. On ollut sellainen jo useammanvuoden. Olemme sopineet että vaikka toisella tai molemilla olisi kotona joku niin tätä ei jätetä. Siitä nautimme molemmat tosipaljon.

        Mun kaveri hoitaa erästä rvaa ja heillä on tosi mukavaa. Hänen mies on vuorotyössä ja heillä on aikaa välillä kokoyökin. Siitä nauttivat molemmat. Sen ukko ei saa mitään aikaan, silloin pitää kaveria jelpata.
        Kyllä se mies yrittää iskeä "asikkaitaan" jos vaan onnistuu (kuullema virkapuku auttaa)!


    • yöperskule

      kyl mielummin jatkan samaa rataa ja pidän vakipanoni tai vakipanot onhan niitä pari jos toinen jostain syystä ei pydekään ni on aina mihin varautuu....
      mihis niitä miehiä tarvitaan?
      öö... joo oishan se lempeily mukavaa mut en jaksa alkaa säätää kenenkään tunteitten mukaan tai elämän virran tuomien yllätyksien kiusoittamaa tulevaisuutta...
      eipähän tulla utelee koskas niitä mukuloita tulee jne...
      turhaa tressiä miehestä...töistäkin saa jo aimo annoksen tressiä ni mitä sitä miestä siihen enää on ottaa sekoilee...

      • Vakituinen

        ja "ressivapaa" toiminta.
        Sormet meinaa vaan joskus väsyä.
        Sitä ei siinä "naimisessa" tunteita kysellä eikä raskaudenpelkoakaan ole, yöperskule hoijaa!


    • pelkkä pano.

      Mullakin on 2-3 sinunlaista panoa, kätevä käytäntö. Tai no, välillä hieman kiireitä.. ;) Ja selittelyä.

      Kun nyt elää kevyesti niin ei sitten vanhana tarte olla vakiintunut ja kuunnella kärttyistä puolisoa. Onhan se ehkä yksinäistä, mutta elämä on. Tai saahana vanhempanakin jonkun huuhkajan mutta ei enää kunnollista, se pitäisi ottaa nyt. Muttei ehdi, kiirettä noiden nuorikoiden kans :)

      • Herpes Hanna

        tai panijat häippäsee!!!!!!:((((
        P.....le!:(((
        Ei satunnaista...vakista puhumattakaan!


    • jen.ni

      mun täytyy kyllä itse sanoa että mä en pystyisi ehkä tuollaiseen "vakipano"-suhteeseen...pelkkää seksiä ihan ilman tunteita? hyrrrrr...kamalaa. joku tuossa sanoi että miehille se on paljon helpompaa kuin meille naisille, mut uskoisin että meidänkin puolella on kyllä sinkkunaisia (tai varattuja), jotka vähät välittää miesten tunteista, kuullut tapauksiakin...
      mut loppujen lopuksi, mitä väliä mitä me muut sanotaan tässä asiassa? jos uskot itse, että sä pystyt tuollaiseen suhteeseen, niin senkuin menet ja panet x)

      • eihän

        väittänyt kait, että tunteet ei voisi olla mukana vakipanoratkaisussa. Tunteita on monenlaisia ja se on rikkaus ihmisissä, jos he kykenevät muunkinlaisiin tunteisiin, kun kahlita toisen ja rakastaa väsyksiin asti, olla mustasukkainen ja aina vaan vaatia huomiota ym. Vakipanossa voi olla kunnioitusta, vilpitöntä rakkautta ja välittämistä ilman että kahlitset toisen omaan tahtoosi. Miksi ei ihmiset voisi rakastaa ja säilyttää oman vapautensa, silloin ei myöskään ole mustasukkaisuutta ja sydänsuruja. Mutta jos kunnioitus suhteesta puuttuu, niin se on silloin tuhoon tuomittu ja tulee hyväksikäytetty fiilis.


    • järki

      ei ole rakkautta, on vain kiimaa. Kun kiima on ohi, on rakkauskin. Jos aikoo pitkään suhteeseen, niin motiivien täytyy olla taloudellisia ja lasten kasvatukseen liittyviä, muuten suhde päättyy parin vuoden päästä, jollei jatku kulissiliittona.

      • Mies

        Olen mies, vähän alle 50, iso ja ilmeisesti ihan siedettävä koska seuratarjouksia yhä vielä tulee kiusaksi asti.

        Naimisissa olen ollut reilut kaksikymmentä vuotta. Vaimoni on minulle tärkeintä koko elämässä enkä ujostele missään, kenellekään enkä milloinkaan tunnustaa että rakastan häntä. Siksi ei noihin seuran tarjoajiinkaan ole tarvinnut tarttua. Toivon sen sijaan, että saan elää koko lopun elämäni yhdessä rakastettuni kanssa.

        Yhteisiä lapsia meillä ei ole (aiemmista liitoista kyllä), joten se ei ole meitä yhdessä pitänyt. Taloudellisestikaan emme ole riippuvaisia toisistamme. Kiimasta nyt en tiedä muuta kuin että sehän ei tietenkään rakkautta tuota - päinvastainen sen sijaan on hyvinkin totta.

        Eiköhän se ole Järki niin, että tämäkin riippuu ihmisistä. Sitä saa mitä tilaa. Jos haluat olla kyyninen etkä usko rakkauteen, sitä ei sinulle myöskään ole tarjolla.

        Täytyy sanoa vielä se, että eihän rakkaus tietenkään mitään jatkuvaa autuutta ole. Mutta huonoina päivinä koetan pitää mielessä mitä aikoinaan tuli luvattua: että TAHDON rakastaa häntä.


    • ***

      No, mulla on vakipano.
      Mutta vain silloin kun en seurustele.
      Silloin VP. tietää ettei "vastaanottoa" ole.
      Mulle tämä järjestely sopii hyvin. Mukava ilta hyvässä seurassa ja takuuvarmasti hyvää seksiä.
      Näinä aikoina tuntemattoman miehen tuominen ravintolasta kotiin on liian riskaabelia. Vaikka ei olisikaan törmännyt psykopaattiin tai varkaaseen, seksin laadusta ei ole takuita.

    • punainensalama

      itse elän seksisuhteessa, eli suoraan sanottuna on vakipano. tätä olen katsellut yli puoli vuotta, ja kokemukseni myötä en kenellekkään suosittele sellaista kun aina kuitenkin jompikumpi kiintyy toiseen ja kuitenkin toisella osapuolella on vain pelkkä seksi suhteen perusta. pidemmän päälle se tulee olemaan raastavaa ja ajatukset laukkaa ties missä, kuvioihin astuu myös mustasukkaisuus ja riidat sen myötä. seksisuhteessa myös on ongelma, nimeltä yhteyden pito. kummallakin eri näkemys pidetäänkö yhteyttä säännöllisesti vai vain silloin kun sattuu halut nouseen päälle. suosittelen miettimään tarkkaan sellaisen suhteen perustamista, jos olet jalatmaassa tyyppiä ja vaikeasti rakastuva ja haaveet ei ole punainentupa ja perunamaa ja lapsilauma ympärillä niin olet luotu vapaaseen suhteeseen. mutta mitä päättelin tekstistäsi niin joutuisit elämään epätietoisuudessa koko suhteen ajan ja pelkään milloin mies mahtaa ilmoittaa että on löytänyt oman kullan jonka kanssa voi kokeilla oikeaa seurustelua. tsemppiä sinulle, toivottavasti löydät sen oikean jonka kanssa ei tarvitse elää varpaillaan vaan voit laittaa kaikki tunteet likoon ja olla onnellinen=)

    • paneee

      Olen 9 vuotta sitten eronnut avoliitosta, ja sen jälkeen en ole seurustellut, haluaisin kyllä mutta ei vaan löydy miehiä jotka haluaisivat seurustella/tapailla. Kesän aikana olen saannut yli 1500 vastausta treffipalstalla ja kukaan ei ole ehdottanut tavallisia treffejä, vain panoja.

      Minulla ollut vakipanoja ja ne toimii kunhan tapaa vaan pikaisesti (etei ala turhaan haaveilla) ja panee, ei muuta. Tällä hetkellä mulla kolme vakipanoa, tapaan jokaista noin kerran kuussa, en tulisi toimeen ilman seksiä.

      • ihan näin vaan

        Herätetään tämä ketju taas, jooò pelkän panon varaan suhteen rakentaminen on mielestäni tyhjän paketin varaan rakentamista vaikka tärkeä pointti se rakastelu onkin. On niin paljon kaikkea hienoa ja auvoista mitä hyvä suhde voi parhaillaan tarjota että suhteen linjalle kallistun ehdottomasti.

        Se on vaan niin hiivatin vaikea löytää, pitkät molemminpuoliset kirjoittelut paljastaa jonkin verran mutta kyseenalaiseksi jää miten paljon sitä pelaa tahallisesti tai tahtomattaan, eli olisiko pelkkä tilaisuuteen tarttuminen päivän touhujen ohella toimivampi taktiikka ja tapahtuuko sellaista? Mene ja tiedä.

        Niin, olen muuten mies ja uskon että se oikea kyllä löytyy tai sanotaan hän.


    • Flickan´

      Miksi pohtia vakipano vai miesystävä? Tunnelmat kuitenkin kuljettavat vaikka mihin. Itsekukin toimii niinkuin toimii seksiasioissa.

      Tietysti on hauska virittää aiheesta vuoropuhelua, mutta kuitenkin.

      • xym

        Olen Desmond Morrisini lukenut ja Homo sapiensin tyyppiominaisuus on yksiavioisuus erotuksena apinaesi-isiin. Normaaliin ihmislajin käyttäytymiseen kuuluu avioliiton solmiminen (neitsyenä) kullekin heimolle tyypillisin menoin ja että avioliitto on elinikäinen. Monissa kansoissa "pomo"miehillä on täysi oikeus ottaa vaimoja juuri niin monta kuin pystyy kunnolla elättämään. Moniavioisuus niin, että naisella on useita puolisoita on erittäin harvinaista, muistan nähneeni valokuvan tiibetiläisestä naisesta jolla oli 6 - 7 veljestä aviopuolisonaan : )
        Länsimaissa kaikki on sekaisin, nuorisolla on tapana menettää neitsyys liian nuorena ja väärälle henkilölle, vääristä syistä. Ja sitten tämä porno jota ei ilmeisesti saisi edes paheksua (koskapa kirkkokin on hipihiljaa).

        Tämän kuulin gynekologin luennolla: eräs myyrälaji on muista jyrsijöistä poiketen yksiavioinen. Eli kun myyräuros ja myyränaaras parittelevat, ne leimautuvat sillä tavalla toisiinsa, että ovat pariuskollisia, eli naaras antaa vain tämän yhden uroksen paritella kanssaan. Jos aivoissa sijaitseva oksitosiinireseptori on tuhottu, muuttuu naaraan käytös niin, että se valikoimattomasti antaa minkä uroksen hyvänsä paritella kanssaan.
        Oksitosiini on lisääntymis- ja imetystoiminnoista tuttu, nykyään on todettu sitä erittyvän vaikuttavia määriä hellyyden kokemisen aikana, varsinkin naisilla.


    • killi1

      kyllä asia on minun mielestäni niin, että jossain vaiheessa elämää, sinulla, minulla, meillä kaikilla on vakipano. Olitpa sitten suhteessa tai et. Ei ihminen luonnolleen mitään voi, vaikka jotkun "siveydensipulit" muuta yrittävätkin väittää. Olemme niin raadollisia. Alku kiihkon jälkeen alamme jo vilkuilla "sivulle", toisilla se kestää pitempään, toiset vilkuilee jo suhteen alusta asti. Kyllähän jokainen haluaa uskoa siihen "ikuiseen rakkauteen", sitä vain ikävä kyllä, ei ole olemassakaan. Olin itse naimisissa 16:sta vuotta, noin kymmenen vuoden jälkeen aloin ihmetellä kutinoita, tulehduksia alapäässä. Itse elin säällistä avioelämää, joten oli siinä kummastelemista, no aikanaanhan kaikki selvisi, vaimolla oli ollut jo vuosien ajan "vakipano". Erohan siitä tuli. Nyt olen ollut suhteessa nykyisen naisystäväni kanssa n. 10:nen vuotta, ja mitä olenkaan huomannut? Ensinkään täyttä luottamusta en tule koskaan suhteessamme saavuttamaan, enkä ehkä haluakkaan, sillä en aio olla enää niin sinisilmäinen kuin joskus olin. Sitä suurta rakkautta ei ole olemassakaan, on vain ihmisiä jotka elävät kuin eläimet (nykyään minä mukaan lukien). Onko se sitten vakipano vai baari-illan jälkeinen irtonumero, sou not.

      • huipulla myrskyäää

        Se elämä menee ei naiset ole sen puhtoisempia kuin miehet
        siihen tarvitaan aina kaksi ja se toinen vastakainen sukupuoli
        on lopulta varsin helppo löytää...


    • Romantikko*

      koska rakastuin tähän mieheen. En haluaisi olla pelkkä vakipano,kokemuksesta tiedän,että en pysty tapailemaan ketään ainoastaan seksin merkeissä,koska tunteita täytyy olla,että kykenen antautumaan ja nauttimaan täysillä.

      • Mm41

        Meikäläisen erosta on nelisen vuotta, täytyy sanoa että uuden kumppanin löytäminen on yllättävän vaikea tikki.

        Siitä ei pääse mihinkään että minä olen nelikymppinen, lapsia puoliaikaisesti hoitava, hitaanoloinen, seurallinen, kiltti, kätevä, heikolla viehätysvoimalla siunattu, koulutettu ja hyvin toimeentuleva. Ja todella ruma, mulkun näköinen. Näistä ominaisuuksista kun lähdetään niin ajattelin olevani ihanteellista aviomiesainesta, kohta taas jonkun pehmoisena koti-isänä.

        Todellisuus on aivan yllättävästi toinen, vakisuhdetta haluavaa on vaikea löytää ja vakipanoja löytyy. Tähän lienee syynä yksinkertaisesti se, että naisen on helpompi elää yksin, kun vaihtoehtona ei ole kaikkia vaatimuksia täyttävää parisuhdetta. Olen täysin ymmälläni kun illat istutaan yksin mutta puhelimesta löytyy liuta naisia, minun suosituksillani ei VOI käydä näin.

        Sleepbuddya pidän sitten minäkin, onpahan joku jolle lähettää tekstareita. Hommassa lämmittää ajatus siitä, että on jollekulle tarpeellinen. Itsellä on alituinen halu ryhtyä vakisuhteeseen mutta en halua ryhtyä säälittäväksi. Tässä sitä varmaan istutaan vielä viisikymppisenä mutta minkäs teet:/


      • Fixionara
        Mm41 kirjoitti:

        Meikäläisen erosta on nelisen vuotta, täytyy sanoa että uuden kumppanin löytäminen on yllättävän vaikea tikki.

        Siitä ei pääse mihinkään että minä olen nelikymppinen, lapsia puoliaikaisesti hoitava, hitaanoloinen, seurallinen, kiltti, kätevä, heikolla viehätysvoimalla siunattu, koulutettu ja hyvin toimeentuleva. Ja todella ruma, mulkun näköinen. Näistä ominaisuuksista kun lähdetään niin ajattelin olevani ihanteellista aviomiesainesta, kohta taas jonkun pehmoisena koti-isänä.

        Todellisuus on aivan yllättävästi toinen, vakisuhdetta haluavaa on vaikea löytää ja vakipanoja löytyy. Tähän lienee syynä yksinkertaisesti se, että naisen on helpompi elää yksin, kun vaihtoehtona ei ole kaikkia vaatimuksia täyttävää parisuhdetta. Olen täysin ymmälläni kun illat istutaan yksin mutta puhelimesta löytyy liuta naisia, minun suosituksillani ei VOI käydä näin.

        Sleepbuddya pidän sitten minäkin, onpahan joku jolle lähettää tekstareita. Hommassa lämmittää ajatus siitä, että on jollekulle tarpeellinen. Itsellä on alituinen halu ryhtyä vakisuhteeseen mutta en halua ryhtyä säälittäväksi. Tässä sitä varmaan istutaan vielä viisikymppisenä mutta minkäs teet:/

        Kun tarpeeksi kauan miettii sitä, että seksuaalisesti paras ikä valuu tiimalasissa, kun odottaa sitä "kenties oikeaa", niin vakipano alkaa kuulostaa unelmalle :). Itseasiassa, joku sen kaltainen viritelmäkin oli, mutta loppui olosuhteiden vuoksi. Kenenkään liittoa en kuitenkaan tahdo rikkoa, enkä muutenkaan olla kenenkään välissä, joten jatkan kait hyväksi havaitulla "omin käsin onneen" menetelmällä.


      • N 42
        Mm41 kirjoitti:

        Meikäläisen erosta on nelisen vuotta, täytyy sanoa että uuden kumppanin löytäminen on yllättävän vaikea tikki.

        Siitä ei pääse mihinkään että minä olen nelikymppinen, lapsia puoliaikaisesti hoitava, hitaanoloinen, seurallinen, kiltti, kätevä, heikolla viehätysvoimalla siunattu, koulutettu ja hyvin toimeentuleva. Ja todella ruma, mulkun näköinen. Näistä ominaisuuksista kun lähdetään niin ajattelin olevani ihanteellista aviomiesainesta, kohta taas jonkun pehmoisena koti-isänä.

        Todellisuus on aivan yllättävästi toinen, vakisuhdetta haluavaa on vaikea löytää ja vakipanoja löytyy. Tähän lienee syynä yksinkertaisesti se, että naisen on helpompi elää yksin, kun vaihtoehtona ei ole kaikkia vaatimuksia täyttävää parisuhdetta. Olen täysin ymmälläni kun illat istutaan yksin mutta puhelimesta löytyy liuta naisia, minun suosituksillani ei VOI käydä näin.

        Sleepbuddya pidän sitten minäkin, onpahan joku jolle lähettää tekstareita. Hommassa lämmittää ajatus siitä, että on jollekulle tarpeellinen. Itsellä on alituinen halu ryhtyä vakisuhteeseen mutta en halua ryhtyä säälittäväksi. Tässä sitä varmaan istutaan vielä viisikymppisenä mutta minkäs teet:/

        Valitettavan totta. Suhteeseen ei olla valmiita.


    • Siisseli*

      Voi sinua, mitä valitat, jos edes "vakipano" olisi järkkääntynyt. Minä olen katsellut kymmenen vuotta, enkä ole saanut edes sitä. Keikkahommat ovat todella rasittavia pitkän päälle!

    • -outsider-

      Pelkkiä "panoja" eri ihmisten kanssa!

      Länsimaisen kulttuurin alasmeno nopeutuu, lapsia käy sääli. Tödella.

      Mutta myös näitä miehiä ja naisiakin sitten.

      "Ahneella on paskainen loppu!"

    • Jellona666

      Kun kumpikin osapuoli on eronnut vaki-parisuhteesta kerran tai pari ja molemmilla vielä suht pieniä lapsia joita näkee tasasesti tai joka päivä, niin voin naisenakin sanoa että vakipano toimii oikein hyvin!
      Kumpikaan ei haihattele eikä etsi sitä oikeaa ku pari karikkoa jo koettu kumpikin.

      Eikä vakipano tarkoita ettei keskustelua mahdu väliin, vain painamista. Meillä ainakaan. Ja kumpikaan tuskin toiseen rakastuu, kyllä ihan samalla kartalla ollaan sekä ystäviä joilla on nk. yhteinen harrastus :)

      Go for it! Mutt siis ei sovi romantikoille!

    • aikansa kutakin

      Olen ollut vuosia suhteessa "ilman velvollisuuksia". Meillä se toimii erinomaisesti; tapaamme, syömme tunnelmallisesti kuohuviinin ja kynttilöiden kera, rakastelemme taivaallisen nautinnollisesti - ilman velvollisuuksia jatkosta. Kieltämättä joskus tuntuu, että voisiko tämä toimia "oikeassa elämässä"? Tuntuu, että kaikki on liian hyvää ollakseen mahdollista, mutta silti. Totuuus on, että meistä ei koskaan tule paria! . Kyse ei ole kummankaan hyväksikäytöstä vaan vapaasta tahdosta. Ajattelen niin, että jokainen tekee itse omat ratkaisunsa elämässään ja kantaa myös niiden tuomat seuraukset korkoineen. Mitään draamaa ei suhteeseen sisälly. Nyt nautimme toisistamme täysillä. Jos joskus löydämme "sen oikean", tämä tulee päättymään. Siitä ei ole mitään epäselvää!

    • sopimatonta ` ko

      Nainen vanhallepojalle . Ajatus olis kokeilla Levillä maailman cub aikana ja tietenki selvinpäin.

    • newbranch

      Vaikkei siihen kaverisuhteeseen liittyisi mitään muuta kuin yhteinen harrastus, niin kyllä se silti pistää miettimään. Naisten kanssa on helppo keskustella ja muutenkin hauskaa, mutta pidemmän päälle mukava yhdessäolo voi kääntyä tiiviimmäksi kuin on alun alkaen tarkoittanut. Tai ei sitä tiedä. Sellainen vastakkaisen sukupuolen edustaja ystävänä jolta ei saa liiaksi vastakaikua lämpimille ajatuksille ja joka ei käy lähentelemään tai hiplailemaan voisi kyllä olla ystävänä hyvä.

    • äijämielipide

      kyllä tilanteita on monenlaisia, voi olla joku kaveri mikä on sitten vähän "enemmän". Miehillä voi olla ja yhä yleisempää että myös naisilla saattaa olla niitä pedissä piehtaroijia, kyllä naiset osaa, aivan turha yrittää selittää että vain miehet sitä harrastaa.

      Eikä siinä mitään niin kauan kun hommat pysyy kontrollissa ja harvinaisina ekstroina, sillä jos se on päivittäistä, niin rupeaa jo vaikuttamaan siihen pääsuhteeseen.

      Puhutaan mm. että Kekkosella oli vakituinen rakastaja kun Sylvi sairastui. Sylvi kuulema tiesi ja hyväksyi asian ja antoi olla.

      Että jotta pano on pano ja seurustelu on jotain muuta.

    • ikävä ihminen

      Kun erosin pitkästä suhteesta vähän yli neljä vuotta sitten, minulla oli kauhean hyvä kuva naisista yleensä. Tämäkin ketju taas jälleen kerran pudotti naisen arvostusta muutaman pykälän. Ei pitäisi varmaan lukea, mutta kiinnostaa tuo käyttäytymismalli mikä miehillä ja naisilla on. Naisista saa sellaisen kuvan ettei niilä ole ihan kauheasti järkeä päässä. Ehkä sitä ei ole miehilläkään, mutta miehet kyllä osaa käyttää naista hyväkseen ja naiset ei edes tajua sitä.
      Mitenhän saisin omatkin aivot käännettyä tähän malliin, kuka tietää vaikka minusta tulisi maailman onnellisin mies.
      Olen varmaan epänormaali mutta en osaa nähdä naista pelkkänä alapäänä.
      Kukaan ei oikeasti hae mitään oikeata suhdetta, kaiken pitää olla helppoa ettei vaan pääse mitenkään haavoittumaan.
      kommunikointi on turhaa touhua, pitää olla chit chat keskusteluja ja sellaista hömppää mistä kukaan ei saa yhtään mitään. Katsellaan bb tai kauniita ja rohkeita jolla oikeasta elämästä puuttuva jännitys saadaan paikattua. Käydään milloin kenenkin luona ja sanotaan että tämä käy oikein hyvin näin.
      Minusta se on vaan pelkuruutta, pelätään omaa varjokuvaa jos se vaikka sattuisi iskemään.
      Hienoa että nainen voi täyttää neljäkymmentä ja sitten tajuta ettei hän tarvitse ketään eikä mitään, paitsi sen miehen joka tyydyttää hänet silloin kun hänestä siltä tuntuu.
      Olisi tosi hienoa jos minäkin pystyisin siihen, välittäisin vain itsestäni ja sen tyydyttämisestä.
      Kävisin panolla niinkuin kiskalla ja miettisin kävisinkö eri kiskalla seuraavalla kerralla kun nyt tuli otettua turhan kirpakka karkki.
      Olen ollut naiivi kun olen ajatellut että naiset olisi miehiä parempia ihmisiä.
      Näitä juttuja kun lukee ja tarinoita kuulee ei voi päätyä kuin yhteen johtopäätökseen. Olen ollut todella väärässsä naisten suhteen.
      Olen halunnut parisuhteen pitkään ja olen uskonut siihen kuin vuoreen.
      Olen uskonut siihen että se antaisi paljon enemmän kuin mikään muu asia tässä maailmassa.
      Olen uskonut että parisuhde parhaimmillaan kasvattaa meitä niin että voimme olla ylpeitä itsestämme kun aika tulee jolloin meitä ei enää ole.
      Olen uskonut siihen että rakkaus kasvaessaan parisuhteessa antaa meille sen mitä emme edes osaisi pyytää, mutta olisimme niin onnellisia kaikesta tapahtuneesta
      En uskonut että naiset on todella laiskoja ja saamattomia ja ennenkaikkea pelkureita ja vielä kaiken lisäksi ainoastaan itsekeskeisiä olioita.
      Olen pahoillaam heidän kaikkien puolesta etteivät he kykene parempaan.

      Minulle itselle se on kaikkein suurin pettymys ja kaikkein karvain myös, koska tiedän etten itse pysty moiseen ajatteluun vaikka kuinka kävisi.
      Tulen siis olemaan yksin, en aio hankkia vakipanoa enkä ystävää enkä mitään muutakaan vastavaa, koska jos minä olen jonkun kanssa se on kaikki tai ei mitään. Eli kiitos kaikille kirjoittajille että avasitte silmäni, nyt ymmärrän sen mahdottomuuden minkä minä itse olisin halunnut kokea tässä elämässä.
      Nyt tiedän että että vaikka minun on elettävä yksin vielä kymmeniä vuosia voin aina sanoa itselleni että synnyin väärään paikkaan ja aikaan ja sen erehdyksen minun täytyy vaan kestää.
      Minä sanon teille niinkuin eräs kaveri sanoi kerran pankaa toisianne tulkaa onnellisiksi ja täyttäkää maa äpärillä.

    • onnellinen.nyt

      Kyse on pitkälti siitä, ettei sitä oikeaa tunnu enää eron jälkeen ja nelikymppisenä löytyvän. Pettymyksestä ja epätoivoisesta halusta vältttää itsensä satuttaminen uudestaan jne. Kyvyttömyydestä sitoutua ja rakastua...

      En usko että kukaan oikeasti haluaa mitään vakipanoja ja oikeasti elämää nähnyt on jo sen verran viisas että tietää mustasukkaisuuden jne. tulevan myös näihin ns. järkisuhteisiinkin. Paljon pahemminkin.

      Itse hain eron jälkeen 5 pitkää vuotta asiallista miessuhdetta, jossa olisi aikuisuutta ja rakkautta. Törmäsin kaikenlaisiin satutettuihin sieluihin, joilla oli juuri näitä asenteita "ei tarvitse koko lehmää ostaa maidon takia" yms. Tulin vain entistä enemmän itse satutetuksi ja varmaan satutin lisää itsekin muita.

      Sitten lakkasin kokonaan etsimästä. Viime kesänä tuli mies ja kolahti. Enemmän kolahtikin kuin edes teininä, olkoonkin että olemme jo aikuisia ja viisaita.

      Kun oikeasti ihastuu ja rakastuu ei tule mieleenkään edes miettiä aletaanko nyt joku kummallinen vakipanosuhde. Tunne on niin voimakas ettei halua olla toisesta erossa ja on valmis vaikka uudestan naimisiin kaikista vanhoista pettymyksistä huolimatta.

      • Tuollaista olen epäillytkin, kun olen ihmetellyt että mikä ihme miehiä riivaa kun halutaan kypsässä 40 iässä pitää kynsin hampain "vapaudesta" kiinni, eli on jo etukäteen päätetty että oikeaan, aitoon, rehelliseen suhteeseen EI aleta. Miehet tuntuvat osaavat säännöstellä tunteitaan ja jos he päättävät että tätä naista en ala rakastamaan, niin päätös pitää.

        En minä ala ikäisteni miesten kanssa tuollaista pellesuhdetta pyörittämään. Jos toinen ei halua sitoutua minuun yksinoikeudella, niin olkoon moinen suhde. Olen jo kerran tullut pahemman kerran jätetyksi, enkä halua jännittää jossain hemmetin panokaveruussuhteessa että koska mies löytääkin paremman naisen tilalle ja minullakin pitäisi salamannopeasti olla esittää uusi mies, ettei tarvitse jäädä pekkaa pahemmaksi ja yksinään taas itkemään että toinen löysi TAAS jonkun mutta minä en.

        Tuntuisi niin irvokkaaltakin että sitä on kokoajan jonkun kanssa, mutta samaan aikaan pitää silti myös kokoajan etsiä oikeaa kumppania!


      • onnellinen.nyt
        sudenmarjatar kirjoitti:

        Tuollaista olen epäillytkin, kun olen ihmetellyt että mikä ihme miehiä riivaa kun halutaan kypsässä 40 iässä pitää kynsin hampain "vapaudesta" kiinni, eli on jo etukäteen päätetty että oikeaan, aitoon, rehelliseen suhteeseen EI aleta. Miehet tuntuvat osaavat säännöstellä tunteitaan ja jos he päättävät että tätä naista en ala rakastamaan, niin päätös pitää.

        En minä ala ikäisteni miesten kanssa tuollaista pellesuhdetta pyörittämään. Jos toinen ei halua sitoutua minuun yksinoikeudella, niin olkoon moinen suhde. Olen jo kerran tullut pahemman kerran jätetyksi, enkä halua jännittää jossain hemmetin panokaveruussuhteessa että koska mies löytääkin paremman naisen tilalle ja minullakin pitäisi salamannopeasti olla esittää uusi mies, ettei tarvitse jäädä pekkaa pahemmaksi ja yksinään taas itkemään että toinen löysi TAAS jonkun mutta minä en.

        Tuntuisi niin irvokkaaltakin että sitä on kokoajan jonkun kanssa, mutta samaan aikaan pitää silti myös kokoajan etsiä oikeaa kumppania!

        Pitkästä aikaa katsoin tätä ketjua ja ilahdutti huomata, että vielä on jatkunut.
        Omasta jutustani on sanottava, että viime kesänä alkanut rakkaus jatkuu ja kukoistaa vaikka arkeakin on mukaan tullut. Yhteenmuutosta - jopa niistä yhteisistä kiikustuoleista - on jo sovittu.

        Voin myös todeta, että olen ylivoimaisesti parhaassa parisuhteessa kuin koko ikänäni. Kun kaksi aikuista, virheistään oppinutta ihmistä rakastuu siitä parhaimmillaan puuttuu kaikki se epävarmuus ja säätäminen mitä nuorempana oli. Puhutaan avoimesti tehdyt virheet ja viat ja sovitellaan toisiamme yhteen.

        Seksi on lopulta aika pieni osa rakkautta ja parisuhdetta, iso osa on huolenpitoa ja välittämistä ja halua tehdä joskus kompromissejakin. Seksi on se osoitus rakkaudesta, ei syy vaikka isosta intohimosta se suhde tietty meilläkin alkoi.

        Kun nyt muistelen sinkkuvuosiani tajuan, että olin eron jälkeen pitkään myös itse sitoutumiskyvytön. Silloin tulee keksittyä nopeastikin syitä miksi joku mies ei kelpaa tai käy. Nykyinen mieheni on jotain muuta kuin mitä kuvittelin tai pilvilinnoissani rakentelin, alussa naureskelimmekin että olemme "ihan eri planeetoilta" vaikka lopulta taidamme just samalta ollakin. Minä entinen punkkarityttö en olisi mieheni tapaista juppipoikaa nuorena katsellut, eikä päinvastoin. Onneksi olemme jo aikuisia ja vaatimuksetkin on vähän syvällisempiä. :)

        Toivonrikasta kevättä kaikille aikuissinkuille, jos (ja toivottavasti) toivo vielä elää niin kannattaa muistaa, että aito rakkaus ja sitoutuminen myös 40 ikäisenä on ihan mahdollista, joskus jopa yllättävän helppoa.


      • Markyria
        onnellinen.nyt kirjoitti:

        Pitkästä aikaa katsoin tätä ketjua ja ilahdutti huomata, että vielä on jatkunut.
        Omasta jutustani on sanottava, että viime kesänä alkanut rakkaus jatkuu ja kukoistaa vaikka arkeakin on mukaan tullut. Yhteenmuutosta - jopa niistä yhteisistä kiikustuoleista - on jo sovittu.

        Voin myös todeta, että olen ylivoimaisesti parhaassa parisuhteessa kuin koko ikänäni. Kun kaksi aikuista, virheistään oppinutta ihmistä rakastuu siitä parhaimmillaan puuttuu kaikki se epävarmuus ja säätäminen mitä nuorempana oli. Puhutaan avoimesti tehdyt virheet ja viat ja sovitellaan toisiamme yhteen.

        Seksi on lopulta aika pieni osa rakkautta ja parisuhdetta, iso osa on huolenpitoa ja välittämistä ja halua tehdä joskus kompromissejakin. Seksi on se osoitus rakkaudesta, ei syy vaikka isosta intohimosta se suhde tietty meilläkin alkoi.

        Kun nyt muistelen sinkkuvuosiani tajuan, että olin eron jälkeen pitkään myös itse sitoutumiskyvytön. Silloin tulee keksittyä nopeastikin syitä miksi joku mies ei kelpaa tai käy. Nykyinen mieheni on jotain muuta kuin mitä kuvittelin tai pilvilinnoissani rakentelin, alussa naureskelimmekin että olemme "ihan eri planeetoilta" vaikka lopulta taidamme just samalta ollakin. Minä entinen punkkarityttö en olisi mieheni tapaista juppipoikaa nuorena katsellut, eikä päinvastoin. Onneksi olemme jo aikuisia ja vaatimuksetkin on vähän syvällisempiä. :)

        Toivonrikasta kevättä kaikille aikuissinkuille, jos (ja toivottavasti) toivo vielä elää niin kannattaa muistaa, että aito rakkaus ja sitoutuminen myös 40 ikäisenä on ihan mahdollista, joskus jopa yllättävän helppoa.

        Ihana lukea tuollainen viesti! Oikein paljon onnea teille!!! Ja iihanaa kevättä :-) (karim;-)


    • belutsinova

      Hyvä kirjoitus "onnellinen nyt". Kertoo paljon missä mennäään. Vakipanosuhteeseen ryhtyvät tyytyvät huonompaan vaihtoehtoon. En mäkään tajua tota kummallista vakipanojuttua ollenkaan! Mulla oli kerran 8 kk mies, jota pidin kaverina ja siinä elämäntilanteessa laastarina ja vakipanona mutta mies keksikin ruveta vaatimaan yhteenmuuttoa. Ei toimi. Naurettava koko ajatus.

      Ihmissuhteissa ei ole puolitietä. Tai silloin ne ovat puolikkaita ihmissuhteita.

    • yxmies

      Minulla oli vaimona ihminen jolla oli ollut näitä vakipanoja ennen minua, kaksivuotta meni ja vanhoista vakipanoista tuli salarakkaita, eli kun suhteeseen tuli normaali arki niin sitä ei kestetty. Se avioliito päätyi siihen
      Itse miehenä en ymmärrä sitä että pidetään jotain vakipanoja vaikka seksistä pidänkin paljon .Itse haluan koko paketin , ja olen huomannut että jos tunteita ei ole niin en oikein nauti seksistäkään.

      Mielestäni ne miehet jotka pitää näitä vakipanoja on rikottu niiin pahasti että eivät enää kykene päästämään toista lähelle

    • kokeiltuon

      Vakipanoilu on loppupeleissä kylmää, niin kylmää. Vakipano on helppo unohtaa ja jättää, ei tarvitse sanoa edes mitään, koska tunteita ei ole toista kohtaan. Kunpa kenenkään ei tarvitsisi tyytyä siihen. Kunnon suhde on se jota eläkkeellä muistellaan.

    • Sellaista se

      Tuntuu se touhu tuollaista olevan. Olen itse eroamassa vaimon petosten takia. Tuntuu välillä aika pahalta kun käy jossain tanssipaikolla, kun sormuksilla varustetut naiset hakevat tanssimaan flirttailevat ihan helkutisti. Tällainen eroamassa oleva mieshenkilö pelästyy kun homma etenee niin nopeasti sänkyhommien puolelle. Ei silti ettenkö olisi ylpeä niistä, mutta kynnys on aika matalalla. Monet naiset oikein vonkaavat, että,,, jääköön kertomatta.

    • Markyria

      Jo sanana "vakipano" on minusta ihan kamala. Kyllä se minun mielestäni vaan niin menee, että ensin toiseen ihastutaan ja sitten vasta se seksuaalinen puoli. Tunne ensin. Joko olen tähän maailmaan liian vanhanaikainen tai epäseksuaalinen, mutta "pano" tuntuu eläimelliseltä, ihmiset rakastelevat.

      Ei siinä mitään, meitä on moneksi.Itse satun olemaan yksiavioinen, enkä voisi mennä sänkyyn ihmisen kanssa, josta en välitä tunnetasolla. Ja vaikka seksi ei ole aina parisuhteen arjessa se tärkein asia, niin ei sitä kyllä kuulu muualtakaan heti lähteä etsimään. Sinkkuna voi tietty etsiä itselleen kumppania, ja toki se on jokaisen oma asia, minkälaista kaveria etsii. Jokatapauksessa "vakipano" on aivan hirvee sana!

    • Tavallinen

      Markyria; "Jo sanana "vakipano" on minusta ihan kamala." Ja minusta samoin seksi, rakastelu, nussiminen jne.. varsinkin näillä palstoilla.. Se on eri asia kun kotona kysytään jotain hellästi..

    • vaimoihminen

      Ei täällä voi odottaa samaa kuin kotona. Muuten olen samaa mieltä!

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe