HAUDUTTAMINEN RAKETTITIEDETTÄ RAKKAALLE.

Anonyymi-ap

Palaa pohjaan, neste haihtuu, mahdotonta, jopa järjetöntä.
Hauduttaminen on ruoanvalmistustapa, jossa ruoka kypsennetään nesteessä lähellä kiehumispistettä, mutta ei kiehuvana, jolloin se kypsyy hitaasti ja hellävaraisesti.
Menetelmä sopii erityisesti pitkää kypsennysaikaa vaativiin ruokiin, kuten patoihin ja kokonaisiin kaloihin, ja sen avulla liha muuttuu mureaksi.
Hauduttaminen voidaan toteuttaa liedellä, uunissa tai erityisissä haudutusastioissa.
Hauduttamisen perusteena on että ruokaa kypsennetään nesteessä, joka on 80–90°C lämpötilassa, eli hieman alle kiehumispisteen.
Thaimaalainen haudutusastia suuremmille määrille on kaksikerroksinen, jossa alemmassa joka on myös ylemmän tai sanotaanpa vaikka sisemmän kattilan ympärilläkin, sisältää vettä joka pidetään kiehuvana.
Varsinaisessa ruokakattilassa on kansi päällä, joten nesteen haihtuminen on minimaalista ja tarvittaessa voi lisätä.
Tämä tieto tosin ei mene perille rakkaille käytännössä, koska triptrap ravintoloissa rakas ei näitä asioita opi.

63

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki pataruoat on hauduttamista, myös Savolainen Karjalanpaisti.

    • Anonyymi

      Congee eli jook on kiinalainen riisivelli. Sitä myös englanninkielellä kutsutaan nimellä joke eli vitsi.

      Vaikka sitä paljon tehdäänkin kodeissa ja rekkamiesravintoloissa, niin siitä ei pidetä suurta porua koska se tunnetaan erityisesti hampaattomien mummojen ja köyhien ruokalajina.

      Se on myös sairaalaruokaa julkisella puolella, inkivääriä lisätään sen terveysvaikutusten ja maun vuoksi.

      Se on juoksevampaa kuin oma suomalainen riisipuuro. Vesi-riisisuhde on 8:1 - 10:1, kun se suomalaisessa riisipuurossa maitoveteen tehtynä on noin 6:1.

      Myös keittoaika on reilusti lyhyempi jookissa kuin suomalaisessa riisipuurossa. Jookia ei haudutella ja koska siihen jää reilusti nestettä, hauduttamisesta ei ole juuri hyötyäkään.

      Hyvin pesty riisi laitetaan kiehuvaan runsaaseen veteen ja annetaan sen rauhassa kiehua noin 25 minuuttia jonka jälkeen se vasta sekoitetaan kunnolla. Sitten lisätään muut halutut ainekset ja kiehautetaan vielä muutama minuutti koko satsi.

      Riippuen lisukkeista siitä saadaan hyvä velli. Kanaa, sipulia, inkivääriä, osteri ja kalakastiketta.

      Riisi hajoaa jo tuossa puolessa tunnissa. Se on makuasia mutta oma mielipiteeni on että piltit on tarkoitettu vauvoille ja suutuntumaa pitää riisiin jäädä. Itse lisään moniin ruokiin päälle pankoa, eli japanilaista korppujauhoa.

      Laitan sitä spagettiinkin ja myös itse tehtyihin lihapullien seokseen.

      2010

      PS: 12 tunnin aamupuuroa ei ole olemassakaan.

      • Anonyymi

        Joke löytyy jokaisesta seiskasta, knorrin valmistamana, lisää vain vesi, paljon on puhetta puurosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joke löytyy jokaisesta seiskasta, knorrin valmistamana, lisää vain vesi, paljon on puhetta puurosta.

        Kun taas tästäkin väännetään se on haudutettu riisipuuro, joka on jonkinlainen versio khao tom keitosta, haudutus aika on vain pidempi jolloin se on hyvin pehmeää ja erittäin hyvää vatsalle, helposti sulavaa mitä keitetty riisi ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun taas tästäkin väännetään se on haudutettu riisipuuro, joka on jonkinlainen versio khao tom keitosta, haudutus aika on vain pidempi jolloin se on hyvin pehmeää ja erittäin hyvää vatsalle, helposti sulavaa mitä keitetty riisi ei ole.

        Nyt on Pasasella taas vatsa varsin herkällä kun käänteistotuutta pukkaa riisistä.

        Riisin hyödyt vatsalle

        Riisi on vatsaystävällinen. Riisi ei yleensä aiheuta turvotusta, toisin kuin jotkut muut hiilihydraattipitoiset ruoat, kuten vehnäpasta tai maissi.

        Suositeltava ripulin aikana: Keitetty riisi on yleinen suositus ripulin ja gastroenteriitin aikana, koska se on helposti sulavaa.

        Riisi sopii ärtyvän suolen oireyhtymään (IBS) Riisi on yleensä hyvin siedettyä ja sen on todettu sopivan monille ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsiville. Riisi on hyvä proteiinin ja ravintoaineiden, kuten magnesiumin ja raudan, lähde.

        Mistähän se Pasanen nyt tuon keksi että keitetty riisi ei ole hyväksi vatsalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun taas tästäkin väännetään se on haudutettu riisipuuro, joka on jonkinlainen versio khao tom keitosta, haudutus aika on vain pidempi jolloin se on hyvin pehmeää ja erittäin hyvää vatsalle, helposti sulavaa mitä keitetty riisi ei ole.

        Tiedätkö mitä khao tom on suomenkielellä? Se on keitetty riisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö mitä khao tom on suomenkielellä? Se on keitetty riisi.

        Kyllä se nimenomaan on keitetty riisi, kysyin rouvalta muistaako hän parikunnan, joka aamuisin riisiäpuuroa keitti, muisti, lähellä on polkupyöräkorjaamoa jonka, perheen vaimoni tunsi oikein hyvin, riisipuuro on haudutettua, hieman samanlaista kuin meidän puuroriisi karjalanpiirakoissa, se keitetään aamulla ja syödään illalla, yleensä lisätään jotain proteiinia, kananlihaa, tai maksaa.. papparainen on jo kuollut, aika yleinen ruoka hua hinissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se nimenomaan on keitetty riisi, kysyin rouvalta muistaako hän parikunnan, joka aamuisin riisiäpuuroa keitti, muisti, lähellä on polkupyöräkorjaamoa jonka, perheen vaimoni tunsi oikein hyvin, riisipuuro on haudutettua, hieman samanlaista kuin meidän puuroriisi karjalanpiirakoissa, se keitetään aamulla ja syödään illalla, yleensä lisätään jotain proteiinia, kananlihaa, tai maksaa.. papparainen on jo kuollut, aika yleinen ruoka hua hinissä.

        Tottakai yleinen ruoka huahinissä, saattohoitola varattomille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai yleinen ruoka huahinissä, saattohoitola varattomille.

        hauskaa, todella hauskaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hauskaa, todella hauskaa...

        Parempi saattohoitopaikka hua hinissä kuin pattayan savossa, ja edelleenkin pattayan savo ei ole paikkakunta vaan mielentila.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi saattohoitopaikka hua hinissä kuin pattayan savossa, ja edelleenkin pattayan savo ei ole paikkakunta vaan mielentila.

        Riisi on todellisuudessa varsin vähän proteiinistä pääosin hiilareita, siksi annokseen lisätään jokin proteiinilähde yleensä kananlihaa tai maksaa, riisi on oikein valmistettuna varsin hyvää vatsalle, toisin päinvastaistakin on raportoitu, se aiheuttaa turvotusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisi on todellisuudessa varsin vähän proteiinistä pääosin hiilareita, siksi annokseen lisätään jokin proteiinilähde yleensä kananlihaa tai maksaa, riisi on oikein valmistettuna varsin hyvää vatsalle, toisin päinvastaistakin on raportoitu, se aiheuttaa turvotusta.

        Hyvin on turvottanut Pasasen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin on turvottanut Pasasen!

        kiitos kommentista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin on turvottanut Pasasen!

        Posso on vehnäspagettimiehiä ja siihen päälle nautitaan lihava nippu vehnäistä paahtoleipää ja hilloa. Nuudelit ovat myös kuulema terveellistä aivoruokaa. Ja kuten aina, ruokavaliossaan on kyse hinnasta. Halvasta hinnasta. Vehnätuotteet ovat halvinta paskaa kaikkialla maailmassa ja kaikkein lihottavinta ja turvottavinta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Posso on vehnäspagettimiehiä ja siihen päälle nautitaan lihava nippu vehnäistä paahtoleipää ja hilloa. Nuudelit ovat myös kuulema terveellistä aivoruokaa. Ja kuten aina, ruokavaliossaan on kyse hinnasta. Halvasta hinnasta. Vehnätuotteet ovat halvinta paskaa kaikkialla maailmassa ja kaikkein lihottavinta ja turvottavinta.

        Voi rakas lapsi en syö mitään mitä on tehty vehnästä, käyn ostamassa kaksi kertaa kuukaudessa vaasan tehtaan myymälästä vaasan ruispaloja sekä sekaleipää, muutaman, kaksi isoa pussia 24 palaa riittää pariksi viikoksi joskus kolmeksi, pakastan ne aina.

        Halvasta hinnasta pitää paikkaansa, tuo 24 palan pussi maksaa kuutisen euroa, voi olla ihan huoleti ruokailustani syön erittäin laadukasta ruokaa, mutta vittuako ruokani sinulle kuuluu resupeppu, huolehti omista asiastasi.

        Miten 2010 onko alibaba sormukset jo kuluneet ja "timantit" pudonneet maailman myrskyihin, osamaksu miljonääri, halvalla saa vain paskaa.

        Muuten perus pulla on nykyään varsin kallista, tuollainen perusdonitsi maksaa 2-4 euroa koosta riippuen, tiedoksi resupepulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi rakas lapsi en syö mitään mitä on tehty vehnästä, käyn ostamassa kaksi kertaa kuukaudessa vaasan tehtaan myymälästä vaasan ruispaloja sekä sekaleipää, muutaman, kaksi isoa pussia 24 palaa riittää pariksi viikoksi joskus kolmeksi, pakastan ne aina.

        Halvasta hinnasta pitää paikkaansa, tuo 24 palan pussi maksaa kuutisen euroa, voi olla ihan huoleti ruokailustani syön erittäin laadukasta ruokaa, mutta vittuako ruokani sinulle kuuluu resupeppu, huolehti omista asiastasi.

        Miten 2010 onko alibaba sormukset jo kuluneet ja "timantit" pudonneet maailman myrskyihin, osamaksu miljonääri, halvalla saa vain paskaa.

        Muuten perus pulla on nykyään varsin kallista, tuollainen perusdonitsi maksaa 2-4 euroa koosta riippuen, tiedoksi resupepulle.

        Älä syö enää yhtään perusdonitsia. Hirveetä katseltavaa kun äijä turpoaa kuin vehnätaikina.
        Takissa kävit aamiaisella jota kehuit. Lautasella oli paahtoleivän murusia vain ja puoli tusinaa hillopurkkia raadeltuna auki kuin petoeläimen jäljiltä. Käyt siis leipäjonoissa? Se on fiksua. Juuri sitä varten ne ruokakeräykset on perustettu että köyhäkin saa ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se nimenomaan on keitetty riisi, kysyin rouvalta muistaako hän parikunnan, joka aamuisin riisiäpuuroa keitti, muisti, lähellä on polkupyöräkorjaamoa jonka, perheen vaimoni tunsi oikein hyvin, riisipuuro on haudutettua, hieman samanlaista kuin meidän puuroriisi karjalanpiirakoissa, se keitetään aamulla ja syödään illalla, yleensä lisätään jotain proteiinia, kananlihaa, tai maksaa.. papparainen on jo kuollut, aika yleinen ruoka hua hinissä.

        Posso Pasanen päästelee taas sitä itteään.

        "keitetään aamulla ja syödään illalla"

        Voidaan keittää aamulla, päivällä, illalla tai yöllä - mutta sitä ei koskaan keitetä kahtatoista tuntia putkeen aamusta iltaan, kuten Posso väittää. Keittoaika on äärettömän paljon vähemmin.

        "yleensä lisätään jotain proteiinia, kananlihaa, tai maksaa."

        Tämäkään väite ei pidä paikkaansa. Proteiini lisänä on yleensä possun jauheliha ja valinnaisesti kananmuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Posso Pasanen päästelee taas sitä itteään.

        "keitetään aamulla ja syödään illalla"

        Voidaan keittää aamulla, päivällä, illalla tai yöllä - mutta sitä ei koskaan keitetä kahtatoista tuntia putkeen aamusta iltaan, kuten Posso väittää. Keittoaika on äärettömän paljon vähemmin.

        "yleensä lisätään jotain proteiinia, kananlihaa, tai maksaa."

        Tämäkään väite ei pidä paikkaansa. Proteiini lisänä on yleensä possun jauheliha ja valinnaisesti kananmuna.

        Haudutetaan / keitetään / pilkunnussintaa.

        Hauduttaminen aloitetaan aamulla ja tarjoilu alkaa kun valmista tarjoiltavaksi ja tarjoillaan kunnes myyntiin tarkoitettu puuro on myyty, eikä haudustusajalle ole olemassa yliaikaa kenelläkään muulla kuin Pattayan rakkailla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä syö enää yhtään perusdonitsia. Hirveetä katseltavaa kun äijä turpoaa kuin vehnätaikina.
        Takissa kävit aamiaisella jota kehuit. Lautasella oli paahtoleivän murusia vain ja puoli tusinaa hillopurkkia raadeltuna auki kuin petoeläimen jäljiltä. Käyt siis leipäjonoissa? Se on fiksua. Juuri sitä varten ne ruokakeräykset on perustettu että köyhäkin saa ruokaa.

        Turpoaa sinä turpoat, Takissa söin mitä hotellisissa oli tarjoilla, missä kerroin käyneeni leipäjonossa en ole koskaan käynyt kerrotko missä sellainen on, kokemusasiantuntija

        Takissa oli ihan ok aamiainen, niinä päivinä kun siellä oli asiakkaita buffettiin, muuten aamiainen tilatiin menusta, ihan perus thaikku ruuat, olen laiffila varsin harhainen ja pahasti häiriintynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Posso Pasanen päästelee taas sitä itteään.

        "keitetään aamulla ja syödään illalla"

        Voidaan keittää aamulla, päivällä, illalla tai yöllä - mutta sitä ei koskaan keitetä kahtatoista tuntia putkeen aamusta iltaan, kuten Posso väittää. Keittoaika on äärettömän paljon vähemmin.

        "yleensä lisätään jotain proteiinia, kananlihaa, tai maksaa."

        Tämäkään väite ei pidä paikkaansa. Proteiini lisänä on yleensä possun jauheliha ja valinnaisesti kananmuna.

        Tältä Posson kattilakaverilta senssulta kysyin, kun Posso (tietämättömänä) väitti, ettei Hua Hinistä saa jokea aamulla, että saako Chiang Maista.

        Yllätys, yllätys, senssukka ei osannut vastata. Miksiköhän.

        Myöhemmin Kympille kerroin, mistä Chiang Maista saattaa saada parhaat joke puurot, mutta Kympillä ei ilmeisemmin ollut aikaa käydä paikkaa testaamassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haudutetaan / keitetään / pilkunnussintaa.

        Hauduttaminen aloitetaan aamulla ja tarjoilu alkaa kun valmista tarjoiltavaksi ja tarjoillaan kunnes myyntiin tarkoitettu puuro on myyty, eikä haudustusajalle ole olemassa yliaikaa kenelläkään muulla kuin Pattayan rakkailla.

        Kiitos kommentistasi, Posso.

        Sinun mielestä siis yleensäkin keittämisellä ja hauduttamisella ei ole mitään eroa ja jos joku rohkenee muuta väittää, on hän mielestäsi pilkunnussija.

        Muistanko oikein vai väärin, että sinulla ollen jopa kaksi yliopistotutkintoa vyölläsi.

        Hmm.. voisitkohan ystävällisesti linkata nuo väitöskirjatutkimuksesi luettavakseni.

        Kiitos etukäteen, Possoseni.


    • Anonyymi

      "eikä haudustusajalle ole olemassa yliaikaa" hekoheko.

      Jokainen pikkulapsikin tietää että keittäessä ja hauduttaessa haihtuu keitosta, vellistä tai puurosta nestettä koko ajan pois, mutta ei Pasasen fysiikan tunnilla tätä jostakin syystä tapahdu. Haihtumista tapahtuu huoneenlämmössäkin ja myös jääkaapissa.
      Kansi päällä haihtuu hitaammin, mutta silloinkin haihtuu.
      Riippuen veden määrästä ja lämpötilasta, sitä vettä ei enää ole jossakin vaiheessa laisinkaan ja jo paljon ennen sitä ne ruoka-ainekset ovat palaneet kattilan pohjaan kiinni mustaksi karstaksi. Jo siinä vaiheessa kun se palaminen on alkanut, on ruoka syömäkelvotonta.

      Thaimaalaista "joke" riisivelliä keitetään tyypillisimmillään puolisen tuntia ja siinä on todellakin vettä jopa kymmenen kertaa enemmän kuin riisiä. Basmatiriisi turpoaa ja hajoaa reseptien mukaan 25 minuutissa. Sitten siihen lisätään kananmuna ja mahdollinen liha vielä viideksi minuutiksi kiehuvaan velliin. Suola ja inkivääri on jo siinä keittovedessä.
      Yhtään sen enempää sitä ei tarvi keittää. Tunnettu tosiasia on että Pasasella ei ole hampaita, joten hän tykkää nauttia ruokansa ilman että sitä tarvitsee pureskella, kun ei ole millä pureskella. Riisi, kaali ja spagetti on halvimpia ruoka-aineksia.
      Kaikissa kaaleissa on hyvät ravintoarvot, että ei se tarkoita sitä että halpa olisi aina huonoa. Kaalilaatikkoa meilläkin tehdään ja siirapin kera.

      • Anonyymi

        Pikkulapsikin tietää että nestettä voi lisätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikkulapsikin tietää että nestettä voi lisätä.

        Sehän on sitten keiton lantraamista eli laimentamista ja koko riisivellin idea on siinä että se riisi hajoaa siihen nesteeseen. Nestettä ei voi lisätä, mikäli haluaa reseptin mukaista keittoa ja siksi nestettä ei lisätä, vaan tiedetään etukäteen nesteen määrät ja lämpötilat ja keittoajat. Se on sitä ammattitaitoa jota tulee kokemuksen mukana ammatti-ihmisille.

        Sinulla on Pasanen monia muitakin huonoja ideoita, kuten se että sitkeäksi paistettua ylikypsää pihviä tulee paistaa lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on sitten keiton lantraamista eli laimentamista ja koko riisivellin idea on siinä että se riisi hajoaa siihen nesteeseen. Nestettä ei voi lisätä, mikäli haluaa reseptin mukaista keittoa ja siksi nestettä ei lisätä, vaan tiedetään etukäteen nesteen määrät ja lämpötilat ja keittoajat. Se on sitä ammattitaitoa jota tulee kokemuksen mukana ammatti-ihmisille.

        Sinulla on Pasanen monia muitakin huonoja ideoita, kuten se että sitkeäksi paistettua ylikypsää pihviä tulee paistaa lisää.

        On siis laimentamista mikäli lisää haihtuvan tilalle uutta nestettä, ok.

        Reseptin mukaista, hauskaa, siis minkä reseptin mukaan.

        Kyse on edelleenkin hauduttamisesta.

        Olet siis ammatti-ihminen, selvä.


      • Anonyymi

        "Basmatiriisi turpoaa ja hajoaa reseptien mukaan 25 minuutissa. ".

        Paas Pasanen laittaen linkki resepteihin.

        Vai että Thaimaassa keitellään basmatiriisiä.


    • Anonyymi

      Tämä puurosirkus sai alkunsa kun Pasanen kertoi ettei Hua Hinissa saa puuroa, mutta kehitti tarinan vanhasta miehestä joka tulee tien varteen joka aamu kuudelta keittämään 40 litran kattilallisen puuroa kaasuliekillä ja 12 tunnin keittämisen jälkeen puuro kaadetaan suppilon avulla muovipusseihin, joita vaimo lähtee illalla torille myymään ja on todella maistuvaa. Pasanen kertoi kuinka hän meni puuroparatiisiin siitä sitten naatiskelemaan ja otti mukaan vaimon grillaamat maksanpalaset.

      Nyt tähän suureen puurosatuun on ottanut sivupersoonakin voimakkaasti kantaa ja koettaa hauduttaa puuroa etuperin ja takaperin välillä vettä lisäten ilman aikarajaa hauduttamiselle. Yhtäaikaa aloittavat paasaamisensa, sammuu muutamaksi tunniksi, palaavat käsi kädessä ja hauduttaminen se vaan jatkuu ja jatkuu.

      • Anonyymi

        Niinkö onko sinulla kokemusta thaimaalaisesta puurosta tai yleensä thairuuista lainkaan vaiko vain tuuli heiluttaa huuliasi tavanomaiseen tapaan, thaimaan pääruoka on riisi, jopa suomessa riisipuuroa tehdään yön yli, leivinuunissa, eikä nestettä lisätä yhtään, niin miksi vastaavaa ei tehtäisi thaimaassa, joka käyttää riisiä per henkilö moninkertainen määrä, sinä olet vain trolli, ja trollien tavat on samat joka palstalla jatkuva riidan haastaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö onko sinulla kokemusta thaimaalaisesta puurosta tai yleensä thairuuista lainkaan vaiko vain tuuli heiluttaa huuliasi tavanomaiseen tapaan, thaimaan pääruoka on riisi, jopa suomessa riisipuuroa tehdään yön yli, leivinuunissa, eikä nestettä lisätä yhtään, niin miksi vastaavaa ei tehtäisi thaimaassa, joka käyttää riisiä per henkilö moninkertainen määrä, sinä olet vain trolli, ja trollien tavat on samat joka palstalla jatkuva riidan haastaminen.

        Älä sekoita suomalaista maitoon tehtyä riisipuuroa thaimaalaiseen riisivelliin.
        Yleisimmin suomalainen riisipuuro haudutetaan vain noin 40 minuuttia. Jos todella miedolla lämmöllä haluaa leivinuunissa pitää sitä yön yli kannen alla niin lämpöä saa olla varsin vähän tai siellä on sahajauhoa kattilassa aamulla. Kuten tuossa joku kertoikin, niin riisivelli tehdään veteen ja sitä on miltei tuplamäärä verrattuna riisipuuron nestemäärään.
        Mutta vieläkään suomalainen riisipuuro ei ole thaimaalaista riisivelliä.

        Nestettä ei missään nimessä lisätä kesken haudutuksen tai keittämisen, tai koko soppa on pilalla.

        Mitähän sinä tiedät thaimaalaisista velleistä, kun sanoit valinneesi vaimosi kanssa linjan jossa ette ole laisinkaan kiinnostuneita kokkaamisesta ja tulee halvemmaksi syödä ulkona?
        Et sinä syömällä opi sitä miten vellit valmistetaan. Vellejä on lapsena vedelty ja tehty omillekin lapsille.

        Se vellissä oleva neste elikäs vesi maustetaan jo heti kättelyssä ja sitä ei lantrata kesken keittämisen tai sitten pitäisi mitata vastaava määrä mausteita siihen tilalle maustamaan sitä riisiä joka lilluu siinä nesteessä lusikoidaan myös naamariin. Ei sieltä riisejä poimita erikseen lusikalla. Puoli tuntia on keittoaika yhteensä kiinalaistyyliselle riisivellille. 25 minuuttia ensin ja sitten lisukkeet.

        Thaimaassa siivoojat, muovinkerääjät ja asfalttimiehet syö näitä vellejä.
        Niitä ei löydy englanninkielisestä menusta oikeissa ravintoloissa. Länsimaiset turistit eivät matkusta Thaimaahan syömään laihaa riisivelliä se on aivan vitun varma.
        Lapsille sitä tehdään Suomessa flunssaan ja vauvana pilttimäiseksi soseeksi keitettynä, aivan kuten porkkanasosettakin jne.

        Ylenpalttinen keittäminen hävittää useimmista ruoka-aineista sen ravintoarvon. Siksi esimerkiksi höyrystäminen on paljon parempi kuin keittäminen. Lapsille valmistettavaa porkkanasosetta ei ole keitetty yleensä laisinkaan, koska porkkana menettää vitamiininsa ja polyfenolinsa. Jos kasviksia lisätään riisivelliin, se tehdään loppuvaiheessa, ettei tuhota ravintosisältöä. Keittovesi / vellin neste syödään myös siksi että siihen on liuennut ravintoaineita. Sitä ei kaadeta pois keitostakaan.

        Tämä on aivan perusasiaa, jota opetetaan koulussa jo köksäntunnilla ja sinulla ei ole tajua edes veden keittämisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sekoita suomalaista maitoon tehtyä riisipuuroa thaimaalaiseen riisivelliin.
        Yleisimmin suomalainen riisipuuro haudutetaan vain noin 40 minuuttia. Jos todella miedolla lämmöllä haluaa leivinuunissa pitää sitä yön yli kannen alla niin lämpöä saa olla varsin vähän tai siellä on sahajauhoa kattilassa aamulla. Kuten tuossa joku kertoikin, niin riisivelli tehdään veteen ja sitä on miltei tuplamäärä verrattuna riisipuuron nestemäärään.
        Mutta vieläkään suomalainen riisipuuro ei ole thaimaalaista riisivelliä.

        Nestettä ei missään nimessä lisätä kesken haudutuksen tai keittämisen, tai koko soppa on pilalla.

        Mitähän sinä tiedät thaimaalaisista velleistä, kun sanoit valinneesi vaimosi kanssa linjan jossa ette ole laisinkaan kiinnostuneita kokkaamisesta ja tulee halvemmaksi syödä ulkona?
        Et sinä syömällä opi sitä miten vellit valmistetaan. Vellejä on lapsena vedelty ja tehty omillekin lapsille.

        Se vellissä oleva neste elikäs vesi maustetaan jo heti kättelyssä ja sitä ei lantrata kesken keittämisen tai sitten pitäisi mitata vastaava määrä mausteita siihen tilalle maustamaan sitä riisiä joka lilluu siinä nesteessä lusikoidaan myös naamariin. Ei sieltä riisejä poimita erikseen lusikalla. Puoli tuntia on keittoaika yhteensä kiinalaistyyliselle riisivellille. 25 minuuttia ensin ja sitten lisukkeet.

        Thaimaassa siivoojat, muovinkerääjät ja asfalttimiehet syö näitä vellejä.
        Niitä ei löydy englanninkielisestä menusta oikeissa ravintoloissa. Länsimaiset turistit eivät matkusta Thaimaahan syömään laihaa riisivelliä se on aivan vitun varma.
        Lapsille sitä tehdään Suomessa flunssaan ja vauvana pilttimäiseksi soseeksi keitettynä, aivan kuten porkkanasosettakin jne.

        Ylenpalttinen keittäminen hävittää useimmista ruoka-aineista sen ravintoarvon. Siksi esimerkiksi höyrystäminen on paljon parempi kuin keittäminen. Lapsille valmistettavaa porkkanasosetta ei ole keitetty yleensä laisinkaan, koska porkkana menettää vitamiininsa ja polyfenolinsa. Jos kasviksia lisätään riisivelliin, se tehdään loppuvaiheessa, ettei tuhota ravintosisältöä. Keittovesi / vellin neste syödään myös siksi että siihen on liuennut ravintoaineita. Sitä ei kaadeta pois keitostakaan.

        Tämä on aivan perusasiaa, jota opetetaan koulussa jo köksäntunnilla ja sinulla ei ole tajua edes veden keittämisestä.

        Hauduttaminen ei ole ylenpalttista keittämistä.

        Onko olemassa maailmassa jokin aihe, missä Pattayan rakas ei ole asiantuntija?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauduttaminen ei ole ylenpalttista keittämistä.

        Onko olemassa maailmassa jokin aihe, missä Pattayan rakas ei ole asiantuntija?

        On järjenkäyttö, kyllä thaimaalaiset ovat puuronsa osanneet keittää kaikki mahdollisilla tavoilla jo tuhansia vuosia, ei sitä yksikään lahkolainen muuksi muuta, thaimaassa nämä vellit tai paremmin puurot on yleistä ruokaa, niitä myy jokainen seiska jokaisessa kaupungissa samoin kaikissa muissa kaupoissa, mitä thaimaasta löytyy, myös minä olen syönyt niitä seiskasta ostettuna ja torilta muovipussista laitaselle, ja naamaan... ihan hyvä ja ravitseva ruoka-annos, lisäksi vielä varsin hyvän makuinen.

        Laffila hae oikea apua oikeaa aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sekoita suomalaista maitoon tehtyä riisipuuroa thaimaalaiseen riisivelliin.
        Yleisimmin suomalainen riisipuuro haudutetaan vain noin 40 minuuttia. Jos todella miedolla lämmöllä haluaa leivinuunissa pitää sitä yön yli kannen alla niin lämpöä saa olla varsin vähän tai siellä on sahajauhoa kattilassa aamulla. Kuten tuossa joku kertoikin, niin riisivelli tehdään veteen ja sitä on miltei tuplamäärä verrattuna riisipuuron nestemäärään.
        Mutta vieläkään suomalainen riisipuuro ei ole thaimaalaista riisivelliä.

        Nestettä ei missään nimessä lisätä kesken haudutuksen tai keittämisen, tai koko soppa on pilalla.

        Mitähän sinä tiedät thaimaalaisista velleistä, kun sanoit valinneesi vaimosi kanssa linjan jossa ette ole laisinkaan kiinnostuneita kokkaamisesta ja tulee halvemmaksi syödä ulkona?
        Et sinä syömällä opi sitä miten vellit valmistetaan. Vellejä on lapsena vedelty ja tehty omillekin lapsille.

        Se vellissä oleva neste elikäs vesi maustetaan jo heti kättelyssä ja sitä ei lantrata kesken keittämisen tai sitten pitäisi mitata vastaava määrä mausteita siihen tilalle maustamaan sitä riisiä joka lilluu siinä nesteessä lusikoidaan myös naamariin. Ei sieltä riisejä poimita erikseen lusikalla. Puoli tuntia on keittoaika yhteensä kiinalaistyyliselle riisivellille. 25 minuuttia ensin ja sitten lisukkeet.

        Thaimaassa siivoojat, muovinkerääjät ja asfalttimiehet syö näitä vellejä.
        Niitä ei löydy englanninkielisestä menusta oikeissa ravintoloissa. Länsimaiset turistit eivät matkusta Thaimaahan syömään laihaa riisivelliä se on aivan vitun varma.
        Lapsille sitä tehdään Suomessa flunssaan ja vauvana pilttimäiseksi soseeksi keitettynä, aivan kuten porkkanasosettakin jne.

        Ylenpalttinen keittäminen hävittää useimmista ruoka-aineista sen ravintoarvon. Siksi esimerkiksi höyrystäminen on paljon parempi kuin keittäminen. Lapsille valmistettavaa porkkanasosetta ei ole keitetty yleensä laisinkaan, koska porkkana menettää vitamiininsa ja polyfenolinsa. Jos kasviksia lisätään riisivelliin, se tehdään loppuvaiheessa, ettei tuhota ravintosisältöä. Keittovesi / vellin neste syödään myös siksi että siihen on liuennut ravintoaineita. Sitä ei kaadeta pois keitostakaan.

        Tämä on aivan perusasiaa, jota opetetaan koulussa jo köksäntunnilla ja sinulla ei ole tajua edes veden keittämisestä.

        Erinomainen kirjoitus, eikä lisättävää riisivellin osalta.

        Wokissa nopea kasvisten kuullottaminen kevyessä öljyssä on tärkeä asia thaimaalaisessa keittiössä saada vitamiinit ja maku säilymään kasviksissa siten, ettei niitä haihduteta taivaalle.

        Riisikeittimen höyryastia on myös hyvä keino saada riisiin jäämään ravintoarvot tallelle ja sitä voidaan käyttää myös kasviksiin ja äyriäisiin. Moninverroin parempi kuin keittäminen.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauduttaminen ei ole ylenpalttista keittämistä.

        Onko olemassa maailmassa jokin aihe, missä Pattayan rakas ei ole asiantuntija?

        Jotkut on opetelleet tekemään kotona ruokaa ja jotkut eivät ole opetelleet. Siinä se on se ero. Apinakin osaa keittää riisivelliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erinomainen kirjoitus, eikä lisättävää riisivellin osalta.

        Wokissa nopea kasvisten kuullottaminen kevyessä öljyssä on tärkeä asia thaimaalaisessa keittiössä saada vitamiinit ja maku säilymään kasviksissa siten, ettei niitä haihduteta taivaalle.

        Riisikeittimen höyryastia on myös hyvä keino saada riisiin jäämään ravintoarvot tallelle ja sitä voidaan käyttää myös kasviksiin ja äyriäisiin. Moninverroin parempi kuin keittäminen.

        2010

        Mistähän sinä osamaksu keksit nuo juttusi, en ole 25 vuoden aikana nähnyt mitään muuta riisiä kuin tahmariisiä höytytettävän, meillä on muutama riisikeitin kotona, tosin tahmariisin vaimo höytyttää katilassa, siivilän päällä, kaikki muut riisit tehdään perinteisesti riisikeittimellä, ostin aina silloin tällöin seiskasta knorin valmistamaa riisipuuroa, ei se mitenkään erinomaista ollut mutta hyvä ja nopea välipala, jos sellaista kaipasi, torilta ostettu tai pariskunnalta ostettu puuro ei todellakaan ollut velliä, se emme edes puhu samasta asiasta, sitä riisikeittoa löytyy vähän joka paikasta, siis keitettyä riisia, johon lisätään kuumaa vettä ja mausteita, ja vaikkapa nakkeja, tai kinkkuviipaleita... mitä haluat... mutta en juurikaa tuota naamaani laita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut on opetelleet tekemään kotona ruokaa ja jotkut eivät ole opetelleet. Siinä se on se ero. Apinakin osaa keittää riisivelliä.

        Jos apina osaa, ei välttämättä pasanen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos apina osaa, ei välttämättä pasanen

        Juu ei tarvitse osata riisiä keittää, laittaa vaan riisit keittimeen se keittää ne automaattisesti, ja kaikki ravintoarvot on tallessa, minuutin homma, helpompaa kuin kananmunien keitto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistähän sinä osamaksu keksit nuo juttusi, en ole 25 vuoden aikana nähnyt mitään muuta riisiä kuin tahmariisiä höytytettävän, meillä on muutama riisikeitin kotona, tosin tahmariisin vaimo höytyttää katilassa, siivilän päällä, kaikki muut riisit tehdään perinteisesti riisikeittimellä, ostin aina silloin tällöin seiskasta knorin valmistamaa riisipuuroa, ei se mitenkään erinomaista ollut mutta hyvä ja nopea välipala, jos sellaista kaipasi, torilta ostettu tai pariskunnalta ostettu puuro ei todellakaan ollut velliä, se emme edes puhu samasta asiasta, sitä riisikeittoa löytyy vähän joka paikasta, siis keitettyä riisia, johon lisätään kuumaa vettä ja mausteita, ja vaikkapa nakkeja, tai kinkkuviipaleita... mitä haluat... mutta en juurikaa tuota naamaani laita.

        25 vuoden aikana et siis ole nähnyt muuta riisiä kuin tahmariisiä höyrytettävän? Miten tuo sopii yhteen tämän seuraavan lauseen kanssa, jonka kirjoitit?:

        "Minä ja vaimoni olemme valinneet linjan joka sopii meille, emme kumpikaan ole kiinnostuneita ruanlaitosta, eikä se olisi edes taloudellisesti edes järkevää"

        -Ehkäpä siis se että et ole nähnyt riisiä höyrytettävän, johtuu siitä, että sinä ja vaimosi olette valinneet linjan että ette ole kiinnostuneita ruoanlaitosta? (Huom se ei ole "ruanlaitto")

        Tämä on myös hupaisa valhe:

        "Meillä on muutama riisinkeitin kotona"

        -Toitko siis Thaimaasta Suomeen muutaman kympin arvoisia riisikeittimiä matkatavaroissa ja oikein useita? Tuota taas ei usko hullu einarikaan. On siis peräti useita riisikeittimiä, mutta vaimo silti höyryttää tahmariisin siivilän päällä kattilassa? Onko vaimosi vajakki?

        Höyrytyskori tulee mukana jo halvoissa riisikeittimissä. Useimmissa hotelleissa missä olen ollut, on ollut tarjolla aamiaisella ja buffetissa eri tavoin valmistettuja riisejä. Taas paljastit että et ole käynyt missään ikinä.

        Suppilon avulla muovipussiin siis kaatoi vanha pappa isosta puurosaavista jäykkää aamupuuroa illalla, joka ei todellakaan ollut velliä? Se olisi pitänyt nähdä ihan livenä, kuulostaa hurjalta puuhalta.

        Heittelet aivan hatusta mitä ikinä sattuu mieleen juolahtamaan vailla häivääkään realismista ja totuudesta.

        2010

        PS: Nyt on ihan pakko pitää taukoa tämän palstan lukemisesta, sillä tässä joutuu pian itsekin sairaseläkkeelle ja psykiatriselle lukiessa noita selostuksiasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erinomainen kirjoitus, eikä lisättävää riisivellin osalta.

        Wokissa nopea kasvisten kuullottaminen kevyessä öljyssä on tärkeä asia thaimaalaisessa keittiössä saada vitamiinit ja maku säilymään kasviksissa siten, ettei niitä haihduteta taivaalle.

        Riisikeittimen höyryastia on myös hyvä keino saada riisiin jäämään ravintoarvot tallelle ja sitä voidaan käyttää myös kasviksiin ja äyriäisiin. Moninverroin parempi kuin keittäminen.

        2010

        Siis hauduttaminen parempi kuin keittäminen, HAUSKAA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö onko sinulla kokemusta thaimaalaisesta puurosta tai yleensä thairuuista lainkaan vaiko vain tuuli heiluttaa huuliasi tavanomaiseen tapaan, thaimaan pääruoka on riisi, jopa suomessa riisipuuroa tehdään yön yli, leivinuunissa, eikä nestettä lisätä yhtään, niin miksi vastaavaa ei tehtäisi thaimaassa, joka käyttää riisiä per henkilö moninkertainen määrä, sinä olet vain trolli, ja trollien tavat on samat joka palstalla jatkuva riidan haastaminen.

        Suomessa voidaan riisipuuroa tehdä jopa yön yli leivinuunissa, mutta sitä ei keitetä siellä leivinuunissa.

        Thaimaassakaan ei joke -puuroa keitetä basmatiriisistä .

        Thaimaan ruokakulttuuriin olennaisesti eivät sisälly leivinuunit toisin kuin Suomen historiaan ja kulttuuriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö onko sinulla kokemusta thaimaalaisesta puurosta tai yleensä thairuuista lainkaan vaiko vain tuuli heiluttaa huuliasi tavanomaiseen tapaan, thaimaan pääruoka on riisi, jopa suomessa riisipuuroa tehdään yön yli, leivinuunissa, eikä nestettä lisätä yhtään, niin miksi vastaavaa ei tehtäisi thaimaassa, joka käyttää riisiä per henkilö moninkertainen määrä, sinä olet vain trolli, ja trollien tavat on samat joka palstalla jatkuva riidan haastaminen.

        Pasasellako on Pähkinärinteen ainoa leivinuuni? Vai haudutteleeko puuroa hanurissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pasasellako on Pähkinärinteen ainoa leivinuuni? Vai haudutteleeko puuroa hanurissa?

        Kröhöm... Pasanen on, kieltämättä melkoinen, Persoona isolla P:llä... mutta, jospa yrittäisimme viesteissämme, tai siis viesteihin, sisällyttää jotain asiaakin, toisin kuin tämä suoli24:n monen potatopäästön sensei.


    • Anonyymi

      En kun ostin ne suomesta osamaksu, siis keittimet, lidl myi 24 euroa kpl.

      miksi sinulla on ymmärtämisvaikeuksia, asiaan että pieni kahden hengen perhe ei kannata juurikaan laittaa itse ruokaa, valmiin saa erityisesti thaimaasta halvemmalla kuin itse tehtynä... suomessa tilanne on hieman toinen, mutta tulot riittää hyvin paivittäiseen ravintolaruokaan, toki kotiin on ostettu aamu ja iltapala tarpeet, maidot
      hedelmät, yms. mutta ateria tulee ravintolasta...

      • Anonyymi

        Enkä ihan ekana tarkasta mitä riisejä aamiaisbuffetissa on tarjolla, kosken niinhin vain jos ei ole muuta, yleensä on, ainoa mikä thaimaasta aamiaisella yleensä puuttuu on juustot, ja kunnolliset leikkeet... jossain on länkkäri ruokaa yleensä ei ole, muualla kuin pattayalla ja bangkokissa, esim. twin tower missä olen ollut monenmonta kertaa ei ollut kuin kiinalainen ja thaimaalainen aamiainen, twintower, on hotelli erinomaisella paikalla, siitä pääsee taxilla helposti pelipaikoille enkä tarkoita peban myyjiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkä ihan ekana tarkasta mitä riisejä aamiaisbuffetissa on tarjolla, kosken niinhin vain jos ei ole muuta, yleensä on, ainoa mikä thaimaasta aamiaisella yleensä puuttuu on juustot, ja kunnolliset leikkeet... jossain on länkkäri ruokaa yleensä ei ole, muualla kuin pattayalla ja bangkokissa, esim. twin tower missä olen ollut monenmonta kertaa ei ollut kuin kiinalainen ja thaimaalainen aamiainen, twintower, on hotelli erinomaisella paikalla, siitä pääsee taxilla helposti pelipaikoille enkä tarkoita peban myyjiä.

        Juu en ole nähnyt missään muuallakaan thaimaassa muuta höytytettyä riisiä kuin tahmariisiä, mutta olen nähnyt ja syönyt 12 tuntia haudutettua puuroa, riisiä joka on krillattu, ja levy laitettu puutikkuun, mutta yleisin riisi on suoraan keittimesta tai muovipussista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu en ole nähnyt missään muuallakaan thaimaassa muuta höytytettyä riisiä kuin tahmariisiä, mutta olen nähnyt ja syönyt 12 tuntia haudutettua puuroa, riisiä joka on krillattu, ja levy laitettu puutikkuun, mutta yleisin riisi on suoraan keittimesta tai muovipussista.

        Riisiä on ainakin viittä eri perusmuotoa, paras on viilliriisi musta mutta sitä saa harvemmin, sitä kannattaa käyttää salaateissa, tumma ruskeariisi on laadultaan hyvää, kirkaanvalkoinen jasminiriisi on siitä on puhdistettu kaikki ravintoarvot pois, se on pelkkää hiilaria, tätä kokemattomat kuten 2010 pitävät parhaana mitä se ei ole, thaikut itse käyttävät lyhyt jyväistä riisiä, sitten on vielä murskattu riisi josta tehdään puuroa, sekä pari harvinaisempaa, suosikkini on tuo villiriisi ja tummariisi, näitä saa harvoin ravintoloista, esim. rekkamiesten ravintolasta sai vain jasminia ja lyhyt jyväistä riisiä, eikä sitä oikein vastaan tule kuin torilta paikasta joka myy eri valmiiksi keitettyjä riisejä, parhammissa on kaikki vaihtoehdot.
        Muistaakseni pussi maksaa lyhyt jyväinen 5b, tahma 10b, tummariisi ja jasmine 15b, villisriisi 20b... annospussi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisiä on ainakin viittä eri perusmuotoa, paras on viilliriisi musta mutta sitä saa harvemmin, sitä kannattaa käyttää salaateissa, tumma ruskeariisi on laadultaan hyvää, kirkaanvalkoinen jasminiriisi on siitä on puhdistettu kaikki ravintoarvot pois, se on pelkkää hiilaria, tätä kokemattomat kuten 2010 pitävät parhaana mitä se ei ole, thaikut itse käyttävät lyhyt jyväistä riisiä, sitten on vielä murskattu riisi josta tehdään puuroa, sekä pari harvinaisempaa, suosikkini on tuo villiriisi ja tummariisi, näitä saa harvoin ravintoloista, esim. rekkamiesten ravintolasta sai vain jasminia ja lyhyt jyväistä riisiä, eikä sitä oikein vastaan tule kuin torilta paikasta joka myy eri valmiiksi keitettyjä riisejä, parhammissa on kaikki vaihtoehdot.
        Muistaakseni pussi maksaa lyhyt jyväinen 5b, tahma 10b, tummariisi ja jasmine 15b, villisriisi 20b... annospussi.

        Kuulepas googlekokki, kun kirjoittelet näin:
        "Minä ja vaimoni olemme valinneet linjan joka sopii meille, emme kumpikaan ole kiinnostuneita ruanlaitosta, eikä se olisi edes taloudellisesti edes järkevää"

        Niin älä ala neuvoa mikä riisi on parasta.
        "Muutama" on vähintään kolme. Kukaan yhden hengen kotitalous ei tarvitse kolmea tai useampaa riisinkeitintä. Nelihenkinen perhekään ei tarvi kuin yhden. Sinä et ravintolassa erota riisilajeja toisistaan ja se on aivan varmaa. On todennäköistä että tarjoilijakaan ei tiedä mitä riisiä se on.
        Mutta kuten Kymppi sanoi, niin ravintoloissa lukee niissä riisikeittimissä toisessa että "steamed rice" ja toisessa "cooked rice" ja se steamed rice on yleisempi, kun tilaat alacarten menusta annoksen. Riisi on niin sanottu "side dish" kuten esimerkiksi perunakin, muusi tai ranskalaiset. Kiinalaisissa ravintoloissa tuppaa olemaan samaten kummallakin tavalla valmistettua riisiä tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulepas googlekokki, kun kirjoittelet näin:
        "Minä ja vaimoni olemme valinneet linjan joka sopii meille, emme kumpikaan ole kiinnostuneita ruanlaitosta, eikä se olisi edes taloudellisesti edes järkevää"

        Niin älä ala neuvoa mikä riisi on parasta.
        "Muutama" on vähintään kolme. Kukaan yhden hengen kotitalous ei tarvitse kolmea tai useampaa riisinkeitintä. Nelihenkinen perhekään ei tarvi kuin yhden. Sinä et ravintolassa erota riisilajeja toisistaan ja se on aivan varmaa. On todennäköistä että tarjoilijakaan ei tiedä mitä riisiä se on.
        Mutta kuten Kymppi sanoi, niin ravintoloissa lukee niissä riisikeittimissä toisessa että "steamed rice" ja toisessa "cooked rice" ja se steamed rice on yleisempi, kun tilaat alacarten menusta annoksen. Riisi on niin sanottu "side dish" kuten esimerkiksi perunakin, muusi tai ranskalaiset. Kiinalaisissa ravintoloissa tuppaa olemaan samaten kummallakin tavalla valmistettua riisiä tarjolla.

        Ravintoloissa kun tulee se kulhon muotoinen kiinteän näköinen annos omalla lautasellaan, niin se on nimenomaan höyrytettyä riisiä. Se höyrytetään sen muotoisessa korissa ja kipataan lautaselle. Keitettyä käytetään sitten niissä mihin on joukkoon laitettu mereneläviä tai muuta vastaavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravintoloissa kun tulee se kulhon muotoinen kiinteän näköinen annos omalla lautasellaan, niin se on nimenomaan höyrytettyä riisiä. Se höyrytetään sen muotoisessa korissa ja kipataan lautaselle. Keitettyä käytetään sitten niissä mihin on joukkoon laitettu mereneläviä tai muuta vastaavaa.

        Kulhossa tule riisi on yleensä riisikeittimellä keitettyä jasmini riisiä, tai lyhyt jyväistä, korissa tuleva riisi on tahmariisiä, joka höyrytetään erikseen ja tarjoillaan tuossa korissa. muuta höyrytettyä riisiä ei
        ole tullut vastaan-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulhossa tule riisi on yleensä riisikeittimellä keitettyä jasmini riisiä, tai lyhyt jyväistä, korissa tuleva riisi on tahmariisiä, joka höyrytetään erikseen ja tarjoillaan tuossa korissa. muuta höyrytettyä riisiä ei
        ole tullut vastaan-

        Se lukee jo menussa että kyseessä on steamed rice. Sen erottaa jo siitä että höyrytetty riisi on kiinteämpi paakku ja jyvät ovat ehjempiä. Edelleenkään sinä et erota lajikkeita toisistaan ja se on aivan varmaa. Riisi ei tule muutenkaan vastaan vaan sen luo pitää mennä ravintolaan. Jos käyt vain parissa eri ravintolassa, niin silloin ne eri valmistusmenetelmät eivät varmasti tule vastaan. Esimerkiksi golfklubeilla Thaimaassa riisi on aina höyryttämällä valmistettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se lukee jo menussa että kyseessä on steamed rice. Sen erottaa jo siitä että höyrytetty riisi on kiinteämpi paakku ja jyvät ovat ehjempiä. Edelleenkään sinä et erota lajikkeita toisistaan ja se on aivan varmaa. Riisi ei tule muutenkaan vastaan vaan sen luo pitää mennä ravintolaan. Jos käyt vain parissa eri ravintolassa, niin silloin ne eri valmistusmenetelmät eivät varmasti tule vastaan. Esimerkiksi golfklubeilla Thaimaassa riisi on aina höyryttämällä valmistettua.

        Kuten sanoin en ole törmännyt kuin höyrytetytyyn tahma riisiin, luulen että minulla on hieman enemmän kokemusta kuin sinulla asiasta, https://ibb.co/p6HH9rkT ostin tuosta lukuisia kertoja riisini, vasemmasta kulmasta alkaen tahmariisi, oikeassa perus lyhyt jyväinen riisi. Tossa on sinulle valmistusmenetelmää kerrakseen, 55555 se on se iso kaasukattilat siellä takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten sanoin en ole törmännyt kuin höyrytetytyyn tahma riisiin, luulen että minulla on hieman enemmän kokemusta kuin sinulla asiasta, https://ibb.co/p6HH9rkT ostin tuosta lukuisia kertoja riisini, vasemmasta kulmasta alkaen tahmariisi, oikeassa perus lyhyt jyväinen riisi. Tossa on sinulle valmistusmenetelmää kerrakseen, 55555 se on se iso kaasukattilat siellä takana.

        Kaasukattila on soppatykki eli haudutin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten sanoin en ole törmännyt kuin höyrytetytyyn tahma riisiin, luulen että minulla on hieman enemmän kokemusta kuin sinulla asiasta, https://ibb.co/p6HH9rkT ostin tuosta lukuisia kertoja riisini, vasemmasta kulmasta alkaen tahmariisi, oikeassa perus lyhyt jyväinen riisi. Tossa on sinulle valmistusmenetelmää kerrakseen, 55555 se on se iso kaasukattilat siellä takana.

        Kuva ei ole sinun. Se on otettu iPhonella ja sen näkee tiedostomuodosta IMG. Sinulla ei myöskään ole koskaan ollut noin hyvää kameraa ja sinä et kokkaa koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuva ei ole sinun. Se on otettu iPhonella ja sen näkee tiedostomuodosta IMG. Sinulla ei myöskään ole koskaan ollut noin hyvää kameraa ja sinä et kokkaa koskaan.

        Vain vakuuttaa että kuva on 100% minun ottama, kiinalaisessa android puhelimissa voi vaihtaa mihin tahansa kuva formaattiin, jopa suorakenno kuvaa, muistaakseni raw-formaatti, jolloin vain kennon sisältö kopiodaan muistiin..

        Pari pussia riisiä, ja vaikkapa currykastike toiselta torikauppilaalta, tai jopa intialainen massaman kana, tosin sitä myytiin harvemmin torilla, ei tarvitse ruokaa itse laittaa, voit ostaa vielä mukaan kaksi 4 minsan kananmunaa, ne maksaa 5 bahtia kpl, vaimiiksi keitetty.

        tai sitten riisikeittoa, ja grillistä pari kananmaksaa, ja yksi iso koipi, hinta alle kolme euroa, juomaksi london teetä liptonin ilman sokeria, puolilitraa, 25b


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain vakuuttaa että kuva on 100% minun ottama, kiinalaisessa android puhelimissa voi vaihtaa mihin tahansa kuva formaattiin, jopa suorakenno kuvaa, muistaakseni raw-formaatti, jolloin vain kennon sisältö kopiodaan muistiin..

        Pari pussia riisiä, ja vaikkapa currykastike toiselta torikauppilaalta, tai jopa intialainen massaman kana, tosin sitä myytiin harvemmin torilla, ei tarvitse ruokaa itse laittaa, voit ostaa vielä mukaan kaksi 4 minsan kananmunaa, ne maksaa 5 bahtia kpl, vaimiiksi keitetty.

        tai sitten riisikeittoa, ja grillistä pari kananmaksaa, ja yksi iso koipi, hinta alle kolme euroa, juomaksi london teetä liptonin ilman sokeria, puolilitraa, 25b

        Tuossa on hieman kuvia Thaimaasta parilla eri kameralla otettuja, kaikki on xiaomin malleja, eniten kuvia on poco x4 kameralla, ja muutama xiaomin huippumallilla, jonka kävin hakemassa lainaksi viikoksi, että pääsin testaamaan..

        https://ibb.co/99DWDPrd
        https://ibb.co/h17g2sj1
        https://ibb.co/1Y97Q3xn
        https://ibb.co/fdsG32by
        https://ibb.co/0Rc680pp
        https://ibb.co/KppTF5Pt


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhden miehen ajatushautomo päättömille ajatuksille.

        Kiitos kommentista ja terveisiä pattayan savoon, ei paikkakunta vaan mielentila.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kommentista ja terveisiä pattayan savoon, ei paikkakunta vaan mielentila.

        Rantapäivä jo päätöksessään, nyt suihkuun. Mites Vantaalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisiä on ainakin viittä eri perusmuotoa, paras on viilliriisi musta mutta sitä saa harvemmin, sitä kannattaa käyttää salaateissa, tumma ruskeariisi on laadultaan hyvää, kirkaanvalkoinen jasminiriisi on siitä on puhdistettu kaikki ravintoarvot pois, se on pelkkää hiilaria, tätä kokemattomat kuten 2010 pitävät parhaana mitä se ei ole, thaikut itse käyttävät lyhyt jyväistä riisiä, sitten on vielä murskattu riisi josta tehdään puuroa, sekä pari harvinaisempaa, suosikkini on tuo villiriisi ja tummariisi, näitä saa harvoin ravintoloista, esim. rekkamiesten ravintolasta sai vain jasminia ja lyhyt jyväistä riisiä, eikä sitä oikein vastaan tule kuin torilta paikasta joka myy eri valmiiksi keitettyjä riisejä, parhammissa on kaikki vaihtoehdot.
        Muistaakseni pussi maksaa lyhyt jyväinen 5b, tahma 10b, tummariisi ja jasmine 15b, villisriisi 20b... annospussi.

        Hohhoijaa. "Paras on villiriisi" Villiriisiä on arvioiden mukaan olemassa jopa 80.000 eri lajia ja muita riisejä 40.000 eri lajia. Koska Pasanen on käynyt sellaisessa ravintolassa jossa olet itse valinnut mitä riisiä tarjoillaan? Minä en ole käynyt koskaan. Höyryttämällä valmistaa riisin kaikki paremmat ravintolat.

        Sinä et ole käynyt parhaimmissa paikoissa koskaan, joten älä viitsi aina satuilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa. "Paras on villiriisi" Villiriisiä on arvioiden mukaan olemassa jopa 80.000 eri lajia ja muita riisejä 40.000 eri lajia. Koska Pasanen on käynyt sellaisessa ravintolassa jossa olet itse valinnut mitä riisiä tarjoillaan? Minä en ole käynyt koskaan. Höyryttämällä valmistaa riisin kaikki paremmat ravintolat.

        Sinä et ole käynyt parhaimmissa paikoissa koskaan, joten älä viitsi aina satuilla.

        Paras paikka on vaimoni "paikka", enkä ole sielläkään käynyt kertaakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa. "Paras on villiriisi" Villiriisiä on arvioiden mukaan olemassa jopa 80.000 eri lajia ja muita riisejä 40.000 eri lajia. Koska Pasanen on käynyt sellaisessa ravintolassa jossa olet itse valinnut mitä riisiä tarjoillaan? Minä en ole käynyt koskaan. Höyryttämällä valmistaa riisin kaikki paremmat ravintolat.

        Sinä et ole käynyt parhaimmissa paikoissa koskaan, joten älä viitsi aina satuilla.

        Miten parhaimmat paikat liittyvät sinuun, ei mene yhteenkään ravintolaan riisin perässä, tuolla kuvassa on myynnissä yleisimmät ruokariisit, ja pidin niistä jotka kutsuivat wildrice eniten, tarvitaanko vielä jotain muuta riisitietoutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten parhaimmat paikat liittyvät sinuun, ei mene yhteenkään ravintolaan riisin perässä, tuolla kuvassa on myynnissä yleisimmät ruokariisit, ja pidin niistä jotka kutsuivat wildrice eniten, tarvitaanko vielä jotain muuta riisitietoutta.

        Puhut aina yksittäisistä asioista yleisimpinä. Sinun otoksesi Thaimaan riisivalikoimasta on niin suppea, että et sinä tollukka voi sanoa juuta etkä jaata mikä on yleisintä ja mikä on parasta ja mikä maistuu thaimaalaisille ja mikä ei. Thaimaa on suuri maa ja thaimaalaisia on enemmän kuin yksi ja he asuvat eri vaikutusalueilla ja ovat erilaisia. Et sinä voi päättää asioita kaikkien thaimaalaisten puolesta. Vain tilastot sen kertoo mikä on yleisintä.

        Villiriisi kasvaa nimensä mukaisesti luonnossa ja sen lajeja on Wikipedian mukaan jopa 80.000 eri lajia ja sinä tollukka puhut siitä yhtenä riisilajina. Vain googlaamalla saat selville mikä on yleisintä Thaimaassa ja se on Jasmin-riisi, siksikin että sitä viljellään eniten.

        Tässä sinulle esitellään Thaimaan 12 Thaimaan suosituinta riisilajiketta. Lue, opi ja puhu vasta sitten
        https://www.goldengrain.co.th/EN/news/12_favorite_rice_varieties_and_types_of_rice_in_thailand.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut aina yksittäisistä asioista yleisimpinä. Sinun otoksesi Thaimaan riisivalikoimasta on niin suppea, että et sinä tollukka voi sanoa juuta etkä jaata mikä on yleisintä ja mikä on parasta ja mikä maistuu thaimaalaisille ja mikä ei. Thaimaa on suuri maa ja thaimaalaisia on enemmän kuin yksi ja he asuvat eri vaikutusalueilla ja ovat erilaisia. Et sinä voi päättää asioita kaikkien thaimaalaisten puolesta. Vain tilastot sen kertoo mikä on yleisintä.

        Villiriisi kasvaa nimensä mukaisesti luonnossa ja sen lajeja on Wikipedian mukaan jopa 80.000 eri lajia ja sinä tollukka puhut siitä yhtenä riisilajina. Vain googlaamalla saat selville mikä on yleisintä Thaimaassa ja se on Jasmin-riisi, siksikin että sitä viljellään eniten.

        Tässä sinulle esitellään Thaimaan 12 Thaimaan suosituinta riisilajiketta. Lue, opi ja puhu vasta sitten
        https://www.goldengrain.co.th/EN/news/12_favorite_rice_varieties_and_types_of_rice_in_thailand.html

        PS: Jasmiini-riisiäkin on eri lajeja, lyhyt ja pitkäjyväisiä, eri värisiä, ruskeata ja punaistakin löytyy. Sekään ei ole vain yksi laji eikä vain yhdellä tavalla säkitetty myyntiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten parhaimmat paikat liittyvät sinuun, ei mene yhteenkään ravintolaan riisin perässä, tuolla kuvassa on myynnissä yleisimmät ruokariisit, ja pidin niistä jotka kutsuivat wildrice eniten, tarvitaanko vielä jotain muuta riisitietoutta.

        "ei mene yhteenkään ravintolaan riisin perässä"

        Joo en mene riisin perässä, mutta et mene sinäkään vaikka juuri olet valehdellut että sinä tilaat tiettyä riisiä ravintolasta. Et tilaa ja he tuovat sitä mitä heillä sattuu olemaan.
        Et sinä ravintolassa valkkaa myöskään tiettyä perunalajiketta ja sekin on sitä mitä heillä sattuu olemaan. Ne on side dishejä. Hyvät ravintolat käyttää parempia perunoita ja halvemmat huonompia perunoita.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tulipalossa henkilövahinkoja, itsenäisyyspäivä alkoi huonosti, poliisi tiedottaa lisää

      Savonlinna https://www.como.fi/uutiset/savonlinna-henkilovahinkoja-tulipalossa-poliisi-tiedottaa-lisaa/
      Savonlinna
      160
      8805
    2. Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi

      Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu
      Maailman menoa
      104
      4082
    3. Millaista läheisyyttä

      Toivoisit ikävästi kohteesi kanssa?
      Ikävä
      114
      3922
    4. 55
      3383
    5. Antifasismi - mitä se on?

      Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint
      Maailman menoa
      42
      2714
    6. Somali ei kätellyt Stubbia Linnan juhlissa

      Miksei somali osaa noudattaa hyviä käytöstapoja. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/563a3dea-fa3f-41f3-b64f-406d2
      Maailman menoa
      384
      1988
    7. Heräsin taas ikävään

      Ja aivan valtavaan haluun. Tahdon sinua R. ❤️
      Ikävä
      56
      1911
    8. Yliajo Heinolassa

      Mikä ihme ihmisiä vaivaa nykyään? Vähän ensin kähistellään nakkikioskilla ja sen jälkeen kostoksi murhataan autolla! Voi
      Heinola
      44
      1873
    9. Kuka on menehtynyt?

      https://yle.fi/a/74-20198293 Kuulemani mukaan ryyppyporukka ollut hapualla ja kuolemanenkeli (F.G) eli mies jonka seuras
      Kankaanpää
      11
      1861
    10. Kauhea ikävä iski

      Mietin vain, mitä olet juuri nyt tekemässä. Mietin myös, välittyykö se sinulle, kun olet koko ajan mielessäni, tunnetko
      Ikävä
      20
      1531
    Aihe