Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tuoretta tietoa Neptunista ja muustakin

palan(n)ut

Tulimme Neptunista viime yönä. Hotellimme Majestic Jupiter sijaitsi oikeastaan Jupiterin puolella, mutta sillä ei ollut muuta merkitystä kuin että oli vähän pidempi kävely keskustaan.
Hotelli oli siisteimpiä tapaamiamme -saisipa nuo siivoojat töihin tänne... Paikat kiilsivät ja allas ynnä ravintola-alue oli moitteettomasti hoidettu.
Aamupala oli runsas niille, jotka uskaltavat kokeilla jotain muuta kuin leipää ja makkaraa.

Neptun-Jupiterissa riesana olleet kulkukoirat ovat nyt saaneet pääkadulle oman tutkimuslaitoksensa, jossa joku ylimaailmallinen kulkukoirien pelastuspartioyhdistys yrittää auttaa, parantaa ja pelastaa koiraparkoja. Samaan otteeseen maailman lapsia pelastavat agentit koittavat saada lahjoituksiasi hihassa ja lahkeessa roikkuen.
Parhaana karkoituskeinona tähän suosittelen reippaan suomen kielen käyttöä englannin sijasta, niin jopa ovat alahuuli ammollaan kotvan aikaa. Jos innostut asiasta, lahjoita toki hyvään tarkoitukseen.

Neptunin alueella Mustameri on melko lähellä ja rannalta löytyy jos mitä palveluita ja ostettavaa.
Varsinainen yllätys meillekin oli huvipuisto, jonka oikeasta reunasta löytyi uskomaton pikkukuja kaikennäköisiä käsitöitä ja romanialaista puutyötaidetta. Itse ostin isoja shakkipelilaatikoita hyvin edullisesti.

Neptunista pääsee Constantaan joko taksilla tai paikallisbussilla. Bussi ei kuitenkaan kulje suoraan vaan Mangaliasta, johon pitää ensin mennä pakettiautotaksilla 20 000 leitä/hlö. Bussi Mangaliasta Constantaan kestää noin tunnin ja maksaa 45 000 leitä/hlö. Maisemat ovat samat mitkä näit lentokentältä tullessa.

Älä turhaan hermoile mistään rahanuudistuksesta. Mamaiassa joku on kuulemma nähnyt uuden setelin.
Todellisuudessa niitä ei ole käytössä.
Varaudu pienten setelien käyttöön. Yleensä harvalla on antaa takaisin isoista seteleistä.

Neptunin ja muidenkin planeettojen alueella pääsee liikkumaan myös traktorin vetämällä ns minijunalla, joka ottaa kyytiin mistä vain ja jättää mihin vain.

Ruokapaikkoja pääkadulla on paljon ja lisää vilinää tuntuu syntyvän joka ilta kun lomakausi lähenee. Viikonloppuisin alue on erityisesti sisämaasta tulevien romanialaisten suosiossa ja rannoilla on tosi paljon väkeä.

Ruoan ylistys minkään paikan suhteen on aina makuasia. Kannattaa maistella vähän jokaisessa. Aikaisemmissa viesteissä mainitut olivat ihan OK mutta älkää unohtako uuden formaatin paikkaa Springtime, josta löytyy jokaiselle jotakin, eikä tarvitse ottaa mitään turhaa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen englannin kielen taitoisille
tai käsin selittäjille. Käy ensin tutustumassa ihan kävellen yhden kerran.Ilman mitään ostamista.
Varmaan perhen nuorison mieleen-lähin McDonalds kun on Constantassa, kahden kilometrin päässä siitä, mihin bussi suurkaupungissa sinut jättää. ( BigMac 70 000 leitä )

Kotiinlähtö lentokentältä on oma lukunsa. Kun tulet ulos bussista, sinua odottaa lauma oranssinvärisiä virallisen tuntuisia miehiä, jotka kuitenkin haluavat maksun viemästään laukusta. Vie se itse.
Pahinta on, että kun samanvärinen mieshenkilö tarttui laukkuuni lähtöselvitystiskillä, luulin hänen kuuluvan samaan joukkoon. Kyseessä oli kuitenkin ihan oikea henkilökuntaan kuuluva mies.

Lentokentän kaupoista löytyy ihan mukavasti ostettavaa. Ei nyt niin halpaa, mutta ei missään nimessä kallistakaan. Riippuu tietenkin siitä, mitä ostaa. Ylimääräisestä Romanian rahasta pääsee mukavasti eroon.

Mukavia lomapäiviä Romaniassa!

5

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jape

      Pihi suomalainen kantaa laukkunsa itse! Romaniassa keskipalkka on n. 240 euroa kuussa ja nuo lentokentän laukunkantajat ansaitsevat varmasti vähemmän. Minä ainakin annoin kantaa laukkuni, tipiksi annoin 10 000 leitä, eli 0,28 euroa ja molemmat olivat tyytyväisiä. Ei se matkakassaa paljon verottanut kun maassa on muutenkin halpaa.Hyvä kun ihmisillä on töitä, suomalainen makaa mielummin kortistossa ja nostaa korvauksia. Suomeen pitäis laittaa myös Romanian malli, työttömät on velvollisia tekemään yleishyödyllistä työtä tietty tuntimäärä kuussa työttömyyskorvausta vastaan.

      • palan(n)ut

        Samaa mieltä työttömyyskorvauksen maksamisperiaatteista. Käyttöön vaan täälläkin.
        Paljon on hoitamatonta tieviertä, maalaamatonta seinää ja vaikka mitä.


      • Visitor

        Työttöminä ne pääosin ovat Neptunin ja Mamaian turistipalvelijatkin syyskussta kesäkuuhun.

        Palvelurahaa olivat vailla, mutta monessa paikassa ei palvelusta ollut tietoakaan. Mamaiasta kuulin, että tarjoilija oli muuttnut töykeäksi, kun oli saanut tippiä vain 10000 vanhaa leitä, vaikkei heidän keskipalkkansa yllä lähellekään tuota mainitsemaasi 240 euroa.


      • siitä pitää maksaakin !
        palan(n)ut kirjoitti:

        Samaa mieltä työttömyyskorvauksen maksamisperiaatteista. Käyttöön vaan täälläkin.
        Paljon on hoitamatonta tieviertä, maalaamatonta seinää ja vaikka mitä.

        Ei kansantalous sillä parane eikä yksittäisen ihmisen talous, että aletaan ilmaiseksi "nuohota tienvarsia" tai muuta vastaavaa.
        Syy on sosiaaliviraston liika anteliaisuus terveille työkykyisille, mutta työhaluttomille ihmiselle. Mutta asia ei kuulu tälle palstalle.

        Romaniassa on paljon kaikenlaista
        "yksityisyritteliäisyyttä" ja kekseliäisyyttä. Parempi niinkin, kuin varastella tai huijata turistien rahoja.


    • Ursus_

      Kiitos hienosta Neptun tiivistelmästä!! Oltiin viime kesänä Neptunin Venuksessa Dana hotellissa viikon ja tykättiin siitä todella paljon.
      Taas lähdössä ensi sunnuntaina aamulennolla, tällä kertää tukipaikkana Neptun ja hotelli on Cocor, pariksi viikoksi.
      Hyvä mutten kun mainitsit siitä uuden formaatin Springtime ruokapaikasta! Se on todella edullinen paikka syödä ja sielä on kunnolla valinnan varaa. Paikka on muutenkin suht siisti eikä tarvi pelätä ettei ruoka olisi tuoretta ja vastavalmistettu sillä kaikki on esillä josta voi sormella osoittaa mitä haluaa lautaselle, ei ne tytöt sielä oikein osaa englanniksi selittää ;) Springtime löytyy sekä Neptunista että Venuksesta, Mangaliasta en tiedä, luultavasti sieläkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe