Romania fiiliksiä

Juuri palannut

Juuri palanneena ajattelin tiivistää hiukka ajatuksiani tänne. Olimme Venus nimisessä kylässä Raluca nimisessä hotellissa. Hotelli ihan siisti kaikinpuolin, mutta siivous käsitti ainoastaan roskiksen tyhjennyksen ja sängyn "petauksen". Kokolattia matto huoneessa oli jo ennen hotelliin kotiutumista aika karmea näköinen ja kertaakaan ei sitä viikon aikana imuroitu, joten voi vaan kuvitella minkä näköinen se oli viikon jälkeen. Joku mainitsi lähi ravintolasta jossa musaa soitettiin todella lujaa. Ainakin meidän huoneeseen ei musiikki kummemmin kuulunut kun laittoi parvekeoven kokonaan kiinni. Hyvin tuntui äänieristeet toimivan. Edes naapurista ei mitään kuulunut koko viikon aikana. Aamiainen tuntui parina ekana päivänä ihan kivalta, mutta rupesi tympimään samanlaisuudellaan loppu viikolla jo. Palvelu ei aina toiminut aamupalalla eikä lounas aikaankaan. Siellä kun kummallinen käsitys leikkeleiden ym tuomisesta aamiaispöytään, kun pääsevät loppumaan. Mitään ei tuoda lisää ennen kuin se todellakin on loppu. Puuttuu tykkänään meille ominainen juttu, että täytetään ja ennakoidaan kun puolet jäljellä. Hotellin uima-altalla kummallista toimintaa. Hotellin omat asiakkaat jäivät usein ilman aurinkotuoleja kun paikalliset valtasivat sekä tuolit että altaan. Tästä laitettiinkin matkanjärjestäjälle kommenttia.

Venuksesta ei löydy montaa suhteellisen hyvää ruokapaikkaa, vaan kannattaa suunnata Neptunin puolelle esim traktorijunalla jonka hinta 20 000 ei päätä huimannut. Viereisessä Dana hotellissa tuli kaksi kertaa käytyä syömässä ja en suosittele heidän ruokalistojaan. Ei ole hintansa väärtiä. Itse kokeilin pari kertaa Antik nimistä ravintolaa Neptunissa jossa pizzat ja muukin ruoka oli todella maistuvaa vaikka kallista. Äkkiä sai menemään reilusti 230 000 siellä ruokailuun kun muualla saattoi päästä 70 000 - 120 000. Ruokalistat Venuksessa 90% kaikki romaniankielisiä, joten jotain sanakirjan tynkää kannattaa pitää mukana. Muutamassa paikassa tosin joku edes puhui välttävää englantia ja jotain mahantäytettä aina sai =) Muistakaa tilata aina myös erikseen ne lisukkeet kuten perunat tai ketsuppi. Muuten saat ruoan ilman näitä ja pelkkää kastiketta ei ole kiva syödä =)
Kebabia kannattaa myös kokeilla pienistä ulos myynti kojuista. Todella maukasta ja ei hintakaan päätä huimannut, 60 000.
Tupakka suomalaisittain nähden edullista. LM merkkinen 33 000 ja Marlboro 37 000.

Vossikka kyytiä myös suosittelen ainakin kerran kokeiltavaksi. Hinta Neptunista Venukseen 200 000 per kyyditettävä.

Raha uudistus ei näkynyt muualla kuin ruokalistoissa ja marketissa jossa esillä usein kaksi hintaa. Itse sain uuden entisen 10 000 setelin, mutta toista en sitten missään saanutkaan. Ei taida olla koko seteleitä vielä jaossa paljoakaan.

Kaikin puolin pidin paljon Romaniasta ja romanialaisista vaikka tuo palvelu siellä vielä lapsenkengissä =) Välitöntä ja ystävällistä kansaa ovat. Päihittää siinä mennen tullen monen muun turistirysä kohteen joissa puitteet saattavat olla hienommat, mutta ystävällisyys ihan toista. Edes epärehellisyyteen tai petkutus yrityksiin emme siellä kertaakaan törmänneet.

4

1943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri palannut

      Tulikin mieleen oppaidenkin niin kehuma Disco nimeltä Why Not. Kamala paikka. Sisäänpääsy 50 000 ja halvimmat paukut alkoi tuosta 170 000 ylöspäin. Musikkia soitetaan niin lujaa että tärykalvot hajalla. Puoli alastomilla paikallisilla tytöillä vielä pillit kaulassa joita puhalteli sielunsa kyllyydestä. Olimme perjantai iltana siellä ja taisimme olla ainoat ulkomaalaiset koko paikassa. Paikka ei ole järin suuri edes ja pöytiä ei saa millään. Mutta kellä ylimääräistä rahaa paljon mukana ja kuuro jo ennestään, suosittelen heille =) Vähän matkan päässä sivukadulla olisi ollut sellainen disco kuin Alcaraz jossa jo julkisivu piikkilankoineen, portteineen ja "vartijoineen" oli nimensä arvoinen =)Harmi kun ei siellä ehtinyt käymään.

      • Avenia

        Meille jäi Why Notista viime vuoden kesäkuusta ihan hyvät kokemukset :) Musiikki ei ollut silloin ainakaan liian lujalla ja meidän lisäksi paikalla oli muitakin ulkomaalaisia. Paikka ei ollut liian täynnä, koska ei ollut vielä sesonki. Hinnat tietysti olivat kalliit, mutta niin kai useimmissa yökerhoissa? Meidän lisäksi paikalla oli myös aina välillä vaihdellen niin morsiamesta ja sulhasesta perheisiin asti :) Hyvin jaksoivat paikalliset pikkutytötkin tanssia, eivätkä vanhemmatkaan humaltuneet ja olivat ystävällisiä meille paikallisille. Erään kerran jäimme sulkeutumisen jälkeen minä ja kaverini kahdestaan baarimikkojen kanssa iltaa istumaan paikan mentyä kiinni. Olisi tietysti typerää tuo tuollainen, enkä suosittele sitä kenellekään.. Mutta mitään ei tapahtunut, tyypit olivat ystävällisiä, tarjosivat juomia eivätkä yrittäneet mitään. Mutta älä siis kokeile tätä, ehkä omalle kohdallesi ei osu juuri näin mukavia tyyppejä. Why Notia vastapäätä oli joku toinen disco (joku kommaritähdin varustettu paikka), jossa kyllä musiikki soi NIIN kovaa, että ei edes huvittanut mennä sisälle.. Tälläinen sepustus :)


    • Visitor

      Palasimme reilu viikko sitten Neptunin Olimpin alueelta ja pari kommenttia.

      Hotelli Cocorin siivouksesta ja uima-allaspalvelusta ei ollut mitään valittamista. Siivoojat olisivat varmasti olleet huolehtivaisempia, jos olisitte muistaneet heittää "kymppitonnilla" silloin tällöin.

      Vossikkakuski pyysi meiltä aluksi 200000 vanhaa leitä (meitä oli viisi henkeä), mutta tarjosin 100000 ja lopullinen hinta oli 120000. Kuulin oppaalta, että siinäkin oli puolet liikaa. Itse pidin hintaa sopivana, koska se oli melkein sama kuin maksitaksilla tai traktorijunalla.

      Kyllä Neptunissa sai pankkiautomaatista uusia leitä (joista oli poistettu neljä nollaa) jo heinäkuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla.

    • Romaniassa

      ...enkä ole paljon muutenkaan matkustellut, alkaa tulla hiki pintaan , miten selviän rahojen kanssa ja muuten, siksi nämä jutut, mitkä on tulleet nyt palstalle, on kullanarvoisia, ei jännitä niiiiin kamalasti enää, kun näinkin paljon konkreettista tietoa saa lukea niiltä, jotka just oli siellä.
      Romania on aika mulle "mystinen" kolkka Euroopassa, mutta turistipaikassa ei sitä aitoa mystisyyttä taida nähdä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      77
      2325
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1801
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      170
      1689
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1281
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe