Parhaat vuokra-asuntojen välittäjät

Usva Auer

Tänään tärppäsi! 20 päivän ja 37 asuntonäytön jälkeen sain lopulta vuokrayksiön. Asunto on aivan ihana: Helsingin keskustassa vanhassa talossa sijaitseva tilava yksiö, joka kaiken lisäksi on vielä kohtuuhintainen.

Koska aikoinaan kuulutin itse asunnonhakuvinkkejä tällä palstalla, kirjoitanpa nyt vuorostani omista kokemustani.

Etsin asuntoa sekä vapailta markkinoilta että välittäjien kautta. Sain asunnon välittäjän kautta. Kokemukseni on, että vapailta markkinoilta vuokra-asunnon saaminen on lähes tulkoon mahdotonta - ainakin minulle se oli. Olen juuri valmistuva opiskelija, jolla ei ole vielä työpaikkaa. Suurin osa asunnon vuokraajista korostaa nimenomaan vakituista työpaikkaa valitessaan vuokralaista. Eli jos sinulla ei ole hyvää työpaikkaa, sinun on hyvin vaikea erottua useiden hakijoiden joukosta (vapailta markkinoilta asuntoa kärkkyviä on todella paljon, sillä harva haluaa maksaa välityspalkkiota). Toisaalta vapailla markkinoilla asuntojen hinnat ovat joissain tapauksissa nousseet aivan pilviin: vuokranantajat kuvittelevat voivansa pyytää asunnosta aivan, mitä tahansa kun asunnonvuokraukseen ei kuulu välityspalkkion maksamista.

Välittäjien kautta asunnon hakeminen on siinä mielessä helpompaa, että hakijoita on vähemmän. Ja toisaalta, on olemassa välitysfirmoja, jotka toimivat periaatteella ensimmäinen halukas saa asunnon. Tämän takia minullakin on nyt asunto; satuin olemaan ensimmäinen. Joten nopeus on valttia asuntomarkkinoilla. Internetin asuntohakuja kannattaa seurata valppaana pitkin päivää.

Lopuksi listaan otsikon mukaisesti minun kokemusteni mukaan parhaimmat asunnonvälittäjäfirmat. Hyvä tarkoittaa tässä mielessä juuri periaatetta nopein saa asunnon sekä hyvää palvelua. Nämä välittäjät eivät järjestä massanäyttöjä, vaan näyttävät asuntoja yhdelle-kahdelle asunnon etsijälle kerrallaan.

ASUNTOLEIJONAT: tämä oli ainut firma, joka tarjosi minulla aktiivisesti asuntoja tehtyäni toimeksiannon. Heidän asunnot ovat hiukan keskimääräistä kalliimpia, mutta myös hyvässä kunnossa. He välittävät suurten firmojen omistamia asuntoja, joten niissä saa kanssa asua niin kauan kuin haluaa. Parasta palvelua!

SKV Kiinteistövälitys. Myyntineuvottelija Jatta Niskanen oli hyvin palveluhalukas ja kaiken lisäksi myös hyvä välittäjä: hänellä oli kanttia myös ottaa esille asuntojen huonot puolet, jos niitä oli.

HUONEISTOKULMA, UUDENMAAN TAKUUVÄLITTÄJÄT, MR-ASUNNOT. Perushyviä välittäjiä.

EUROHAUS. Välittäjä pyrkii ehkä hieman tyrkyttämään asuntoa tyyliin "huomenna on tulossa katsojia, jos nyt otat saat asunnon", mutta muuten ihan ok-palvelua.

Vaikka huonoista kokemuksista olisi viisaampi vaieta, en malta olla mainitsematta City-Välitystä: toimeksianto ei poikinut yhtään oma-aloitteista asunnon tarjousta, eivätkä he myöskään pitäneet minuun yhteyttä sähköpostitse vaikka tästä oli sovittu.

Opiskelijoiden vuokranvälityksen palvelu myös tökki: kutsua näyttöön ei aina kuulunut, vaikka niin oli puhelimessa luvattu tiedustellessani asunnosta.

Arobin Oy:n välittäjä Robert Lindfors on hyvin kiireinen - ehkä tästä johtuen välillä saa kuunnella tiuskintaa puhelimessa.

6

4786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      No, ainakin me kun edellinen asunto vuokrattiin niin vaikka olikin välittäjän kautta, niin se asunnon omistaja teki valinnan lopullisesti. Tää välittäjä vain karsi pois jos nyt oli joltain osin soveltumaton (esim jos oli eläintenpitokielto, niin jos hakijalla oli eläin niin silloin jo tiputti pois). Mutta soveltuvien hakijoiden joukosta tämä asunnon omistaja eli vuokraaja teki sitten sen valinnan!

      Ainakin täällä päin nuo välittäjät välittää enimmäseen just noita vapaiden markkinoiden asuntoja. Sitten noi EI-vapaiden markkinoiden asunnot menee ihan organisaatioiden (kunnat, kaupungit, opisk.asuntosäätiöt) vuokraamina.

      Mulla ainakin on kokemusta, että yleensä jos asunto vuokrataan välitysfirman kautta, niin silloin nää välittäjät/ammattitaitoiset ihmiset sanoo suosituksensa siihen vuokranhintaan, jolloin yleensä kyllä vuokranantajat eivät kovin paljoa korkeampaa kehtaa sitten pyytää...

    • janmic

      Olen Jan-Mikael Calas 28v.muusikko joka joutui puolentoista vuoden kihlauksen jälkeen muuttamaan äidin kanssa takaisin. Asuminen on hyvin vaikeaa ja tarvitsen uuden tyttöni kans nopeasti asunnon. olemme tunteneet kolmisen vuotta ja tulemme loistavasti toimeen. Ollaan rauhallisia ihmisiä ja osaamme käyttäytyä. AUTTAKAA!? puh.nro0442539337

    • rontti

      Kehut asuntoleijonia omassa viestissäni, heidän laatimansa vuokrasopimus on kuitenkin sen sisältöinen että vuokranantaja voi sen perusteella nostaa takuuvuokrasi sinua kuulematta tai mitenkään edes informoimatta.
      Heillä on tässä kohtaa arvot pielessä ...siis se rehellisyys.
      Itselleni kävi jopa niin että se asuntoleijona joka välityksen minulle hoiti vieläpä ohjasi vuokranantajan sitten nostamaan PERUSTEETTA vuokravakuuden.
      Pripe -talot järvenpäästä oli vuokranantaja.
      Väittävät että ovat 12 tuntia siivonneet asuntoa jonka minä lasteni kanssa siivosin parempaan kuintoon kuin se oli sinne muuttaessani.

      • samarontti

        Päätös tuli tänään.
        Kuluttajariitalautakunta suosittaa vuokranantajan palauttamaan väärin perustein pidättämänsä vuokravakuuden osan.
        Odottelen siis noudattaako Pripe-talot suositusta vai suosittaako asuntoleijona noudattamatta jättämistä.
        Asuntoleijona siis jollain lailla oli suositellut vuokranantajalle että pidättää vaan koko vuokravakuuden vaikka luulisi että vuokravälitystä harjoittavalla yrityksellä on kokemusta siitä että tuollaiseen ryöstöön täytyy olla todisteita joita eivät tietty mitenkään saaneet.


    • vuokraturva sucks

      Vuokraturvalta ei ainakaan asiakaspalvelu onnistu. Olen kysellyt syytä miksei asuntoa ole onnistuttu vuokraamaan että voisin parantaa hakemustani. E-maililla laittoivat valmiiksi kirjoitetun selityksen mikä ei liittynyt kysymyksiin. Puhelmella eivät antaneet tietoa eivätkä suostuneet antamaan esittelijän yhteystietoja.

    • jefreet

      Kiinteistö tahkola vuokras mun asunnon. hyvä vuokralainen löyty todella nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      437
      3226
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      397
      2724
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      117
      2719
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2123
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 175
      1365
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1160
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe