Ikea-keittiön asennus itse

Kiitos vastauksista :)

Olen ostamassa keittiön kaappeja ikeasta. Soitin heidän asentajilleen (alihankkijoita) ja kyselin asennushintoja. Runkoja keittiössä 17 kpl ja asennushinnat (sis. kokous asennus) 1200 - 1600 euroa! Mielestäni aika kallista. Kysyisinkin nyt onko kaappien asennus hankalaa vai onnistuuko kuinka hyvin itseltä, jos ei ole kauheasti aikaisempaa kokemusta. Apuna olisi pari henkilöä. Kokemuksia??! Mielipiteitä??!

30

30720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jostain on aloitettava

      onnistuuhan se jos on ruuviväännintä ,talttaa jne joskus käyttäny.vaikeahan sitä on toisen taitoja täällä arvioida.jos nurkat ym, on suorat ei ole mahdoton homma, aikaa tietysti jonkun verran menee.

      • Nimetön

        Kunhan on aikaisemmin mainitut vempeleet vatupassi,mitta,iskuporakone hyvä kiviterä(jos seinä on betonia). Mittojen kanssa kannattaa olla erityisen tarkka jos esim. liesituuletin tulee 2 kaapin väliin, jotta asennuksen jälkeen sinne mahtuu.

        Asennusvaiheessa kannattaa purkaa ja asentaa vain 1 mööpeli kerrallaan niin ei osat mene sekaisin.

        Täs nyt joitain vinkkei


      • Anonyymi
        Nimetön kirjoitti:

        Kunhan on aikaisemmin mainitut vempeleet vatupassi,mitta,iskuporakone hyvä kiviterä(jos seinä on betonia). Mittojen kanssa kannattaa olla erityisen tarkka jos esim. liesituuletin tulee 2 kaapin väliin, jotta asennuksen jälkeen sinne mahtuu.

        Asennusvaiheessa kannattaa purkaa ja asentaa vain 1 mööpeli kerrallaan niin ei osat mene sekaisin.

        Täs nyt joitain vinkkei

        Ikea. Keittiöiden Lada.

        Ostakaa keittiöiden mersu. Puustelli.

        Samalla tuette suomalaisia metsiä, töitä ja veroja, ettekä jotain Ikean missälie mistälie tehtyjä.


    • Anna

      Meiltä ainakin onnistui! Kahdestaan tehtiin miehen kanssa koko homma. 16 yksikköä Ikean keittiökaappeja keittiöön ja vielä 7 muualle taloon. Aikaa paloi kyllä vajaa viikko, pääosa ajasta kului pohjustus- ja oikaisutöihin, on nääs vanha talo.

      Keittiössä asentaminen vaatii todellista tarkkuutta. Kannattaa piirrellä seinään mallikohdat jokaisen kaapin paikasta ja sovittaa myös liesituuletin (ja muut mahdolliset irtokoneet) tarkkaan kohdalleen ennen kuin alkaa kaappeja asentamaan. Vatupassia todellakin tarvitaan.

      Itse kaappien kokoaminen on tosi helppoa, koska Ikea antaa kunnolliset ohjeet. Niillä voi kyllä koota muidenkin valmistajien kaappeja, koska näyttävät olevan kaikki aika samanlaisia. Mutta aikaa kaappien kokoaminenkin vie. Ja kannattaa tosiaan avata vain yksi paketti kerrallaan.

      Oli aika mukavaa puuhaa kaiken kaikkiaan! Kannattaa tehdä!

      • Anna

        Tiesithän, että kaappien seinäkiinnityksen ruuveja ei sitten tule pakettien mukana. Ainoastaan kaappien kokoamiseen tarvittavat ruuvit kuuluvat keittiökaapin pakettiin.

        Ja Ikean kuljetuspalvelu on hyvä ja mielestäni aika edullinen pitkälläkin matkalla - ainakin, kun tilasi netin kautta. Kaikki (todellakin jokainen osa) tuli kotiin jo noin viikon päästä tilauksesta.


    • ja hauskaa

      On se helppoa ja hauskaa. Vielä jos on pari kaveria apuna, niin vielä helpompaa ja hauskempaa. Aika sistiä sitäpaitsi sitten touhuta ITSE kootussa ja asennetussa keittiössä!

    • Ottaa päähän

      Niin kun et tajua mistä hinta kostuu eli mitä yrittäjä joutuu itse maksamaan kyseisestä hinnasta pois.

      • Buahuahahahaaaa

        Kysymys oli pienen kaappimäärän kokoamisesta ja asentamisesta. Kuluja, muutama työkalu, tiisseli työmatkoihin, muut nosmaalit juoksevat ja kiinteät kulut. Yrittäjälle jää kokonaissummasta käteen mitä jää käteen. Mutta kaiken maksaa asiakas, ja se on iso summa pienestä hommasta "ammattilaiselle". Suomalaisen brutto kuukausipalkka kun on keskimäärin pari tonnia. Eli ainakin kuukauden saa tehdä töitä siitä hyvästä, että joku käväisee pari päivää ruuvailemassa ja osaa käyttää vatupassia.


    • Meni pieleen

      Tuota,

      Suhtautuisin varauksella keittiön asentamiseen itse.
      En ole poropeukalo, mutta silti onnistuin laittamaan sokkelin vinoon ja jättämään ikävän raon liesituulettimen väliin yms. pientä. Monta asiaa mitä pitää miettiä ja aikaa palaa.

      Jälkiviisaana olisin maksanut mielelläni viikon tai kahden palkan kotimme arvokkaimman huoneen asiallisesta asennustyöstä ammattilaiselle.

      Mikä sitten on kallista, on hyvin suhteellista. Myös ystävät ovat asennelleet keittiöpakettejansa itse, aina jää jotain pientä sulateltavaa, johon ollaan sitten tyytyväisiä kun "on itse tehty".

      Näen kuitenkin keittiön yhtenä selkeimpänä tekijänä asuntomme arvon nostamisessa, ajatellessa pidemmällä aikavälillä hetkellinen "säästö" purikin nilkkaan.

      • varmistaa ja laittaa

        hyvin suunniteltu on puolisi tehty.olen tehnyt oman keittön ja nyt auttelen kaverin keittiön laitossa.mitta ja vatupassi tärkeimmät asennuksessa.kannattaa aina varmistaa ennen kuin tekee.


      • hyvää!
        varmistaa ja laittaa kirjoitti:

        hyvin suunniteltu on puolisi tehty.olen tehnyt oman keittön ja nyt auttelen kaverin keittiön laitossa.mitta ja vatupassi tärkeimmät asennuksessa.kannattaa aina varmistaa ennen kuin tekee.

        Mielestäni muihin asennusliikkeisiin verrattuna on ikean alihankkijan Kokodiili Oy:n asennus oikeinkin kilpailukykyinen. Ennen kaikkea hyvänä asiana pidän sitä, että heiltä saa koko palvelun purkuineen kaikkineen ilman sen kummempia stressejä.

        Se sitten on sitten eriasia, jos ei halua mistään mitään maksaa.

        Nimim. Hyvin tyytyväinen kaksi viikkoa vanhaan keittiöön.


      • www.asennustalo.fi
        hyvää! kirjoitti:

        Mielestäni muihin asennusliikkeisiin verrattuna on ikean alihankkijan Kokodiili Oy:n asennus oikeinkin kilpailukykyinen. Ennen kaikkea hyvänä asiana pidän sitä, että heiltä saa koko palvelun purkuineen kaikkineen ilman sen kummempia stressejä.

        Se sitten on sitten eriasia, jos ei halua mistään mitään maksaa.

        Nimim. Hyvin tyytyväinen kaksi viikkoa vanhaan keittiöön.

        Keittiöremontti on nopea ja helppo homma!

        - Valitse ja kilpailuta keittiö
        - Tilaa kaluste- ja kodinkonetoimitus
        - Sovita vuosilomaviikkosi toimitusviikolle
        - Tarkista toimitusajankohta hyvissä ajoin, että voit vielä vaihtaa lomaviikkosi työkaverin kanssa päikseen jos muutoksia tulee
        - Tyhjennä keittiö tavaroista
        - Siirrä kodinkoneet pois keittiöstä lämpimään tilaan mikäli ne säilytetään, jääkaappi hyrräämään vaikka olohuoneeseen
        - Kipaise ostamassa tarvittavat työkalut ja tarvikkeet, materiaaleja sopivasti! Samalla reissulla kannattaa piipahtaa lähiravintolassa neuvottelemassa alennuksista, jos vaikka remontti kestääkin ja lapset kyllästyvät mikroruokaan
        - Suojaa keittiön lattia, eteinen, olohuone
        - Pura vanha keittiö pois, muista varoa sähköjä putkia, irroita sähkörasiat, hanat yms.
        - Vuokraa ja hae peräkärry, vie vanha keittiö kaatopaikalle - lajittele oikein, vanhat kodinkoneet kierrätykseen, puhdista ja palauta kärry
        - Tarkista seinien suoruudet sekä tee tarvittavat pohjatyöt hankkimillasi asiaan kuuluvilla tasoitteilla sideaineineen, vaihda kipsilevyt tarvittaessa, nauhoita, tasoita, hio, tasoita, hio, maalaa katto, maalaa tai tapetoi seinät tjms.
        - Tarkista asennussuunnitelmasi
        - Mitoita putkien sekä sähköjen paikat, piikkaa sähkövedoille paikat, tilaa tarvittaessa putkari sähkäri - vastaanota ja valvo
        - Vastaanota kalustetoimitus, kanna kalusteet säältä suojaan, vaikka olohuoneeseen
        - Kasaa kaapit, tarkista ristimitat, reklamoi myyjälle puuttuvista osista
        - Vastaanota kodinkonetoimitus, kanna koneet sisätiloihin, raivaa koneita varten lisää tilaa olohuoneeseen
        - Sitten päästäänkin jo asentamaan!
        - Soita keittiömyyjälle lisätietoja asennuskuvien merkityksistä
        - Tee kaappeihin tarvittavat koloukset nätisti sähkörasioille, ledeille tjms, putkille, mahd. ilmanvaihtohormille, astianpesukoneelle, jääkaapille, mikrolle yms. nauhoittele tarvittaessa
        - Tarkista että asennuskorkeus on sopiva suhteessa lattian kaatoihin
        - Kiilaa tarvittaessa kaapit suoraan, (vatupassi ja laseri auttavat jonkin verran) asenna asianmukaisin kiinnitystarvikkein jotka olet jo hakenut rautakaupasta etukäteen muiden työkalujen mukana, muistithan vinkat
        - Varo sähköjohtoja sekä vesiputkia poratessasi
        - Sahaa tasot tarvittaessa mittaansa, asenna, muista massiviitasojen asennusvaatimukset ja esikäsittely vahaamalla tai öljyämällä jo etukäteen, tässä kohtaa sitten huomaa viimeistään mikäli pohjatyösi eivät ihan onnistuneetkaan, pelaa tason ylityksillä
        - Sahaa tasoihin altaiden, induktiotasojen yms. aukotukset, muista silikonit
        - Kiinnitä allas, sovita induktiotaso
        - Sahaa mittaansa, nauhoita tarvittaessa ja asenna sokkelit paikoilleen (olihan asennuskorkeus oikein)
        - Ovet ja etusarjat paikoilleen, säädä, reklamoi keittiömyyjälle kuljetuksessa tai tehtaalla vaurioituneista
        - Mittaa ja poraa vetimenreiät, asenna vetimet, tässä kohdassa kannattaa olla kieli keskellä suuta, reklamoi keittiömyyjälle uupuvista vetimistä
        - Käy valitsemassa ihanat laatat rautakaupasta ja osta oikea määrä, saumalaasti ja silikoni myös!
        - Laatoita jo aiemmin suoraksi tasoittamasi välitila tai asenna lasi, vai onko siinä jo tapetti, maali?
        - Saumaa laatoituksesi
        - Vedä silikonit nätisti
        - Sahaa mittaansa, kiinnitä jiirit ja asenna valo- ja koristelistat paikoilleen
        - Sahaa mittaansa ja asenna mahdolliset sivu- ja ylätäytteet
        - Sovita paikalleen induktiotaso, hollita uuni lähistölle
        - Tilaa sähkäri kytkemään uuni, induktiotaso, rasiat, lamput yms. mitä haluat - vastaanota ja valvo
        - Tilaa putkimies kytkemään hana ja apk - vastaanota ja valvo
        - Sovita loput kodinkoneet paikoilleen
        - Tuliko huuva tai liesituuletin? Jos aktiivihiili, helppo nakki, kiinnität vain laatoitukseesi/ kaappeihin sopivasti paikalleen, tarvittaessa leikkaa rosteriputki sopivaksi. Ei aktiivihiili? - Sitten vain teet ilmastointiputkesta ja -kulmista sopivat palat ja asennat ne asianmukaisesti paikoilleen, supista tarvittaessa, haitariputkea ei suositella rasvapalojen takia, valmista rumalle ilmastointiputkelle kaunis kotelo vaikka ylijääneestä melamiinilevystä
        - Alkaa olla valmista, tosin asennusjätteet täytyy vielä kierrättää oikein ja remontin ajan olohuoneessa ollut vanha jääkaappikin pitää viedä pois, vuokraa peräkärry, vie asennusjätteet kaatopaikalle, muista lajitella, puhdista ja palauta kärry
        - Siivoa keittiö huolellisesti, asenna hyllyt paikoilleen

        - Nyt voitkin sitten napsauttaa kahvinkeittimen päälle ja kutsua ystävättäresi ihastelemaan itse remontoimasi, kauniin ja siistin keittiösi tunnelmasta! - tosin luettelosta tilaamasi sähkömies ei päässytkään tulemaan perjantaiksi - kahvi täytyy keittää eteisessä ja pullat lämmittää mikrossa, eikä muuten putkarikaan vastaa puhelimeen joten vesi kahviin otetaan vessasta - mutta eihän tämä haittaa, keittiömyyjäsi on luvannut toimittaa puuttuvat vetimet ja ovet ensi viikolla - kiireessä unohdit reklamoida puutteista ajoissa - tavaroiden tullessa saa kuitenkin taas kaivaa työkalut esiin ja puuhata keittiöremonttihommissa.
        - Kun jälkiasennukset on tehty, kannattaa myydä kerran käytetyt työkalut vaikka kirpparilla!

        Kalusteasentajaa tai timpuria on oikeastaan turha tilata - näinkin näppärästi alle viikossa kotikonstein hoituva homma kannattaa ehdottomasti tehdä itse! :-)


      • IKEAn keittiössä sokkeli menee vinoon (jos siis jalkalistasta puhut), jos jalat ovat eri kohdissa. Ruuvaa jalka irti, ja pistä oikeaan kohtaan, niin sokkeli menee suoraan. Ei tarvitse edes ottaa kaapiia irti, jos on ruuvausvaraa...

        Itse käytin ohjetta: mittaa kahrest, leikkaa kerran. Hyvä tuntuu tulleen, joskin harmittaa, kun ikealla ei ole myydä oikean kokoisia peitelevyjä yläkaappien päätyihin... :)


      • Keittiön asentanut
        www.asennustalo.fi kirjoitti:

        Keittiöremontti on nopea ja helppo homma!

        - Valitse ja kilpailuta keittiö
        - Tilaa kaluste- ja kodinkonetoimitus
        - Sovita vuosilomaviikkosi toimitusviikolle
        - Tarkista toimitusajankohta hyvissä ajoin, että voit vielä vaihtaa lomaviikkosi työkaverin kanssa päikseen jos muutoksia tulee
        - Tyhjennä keittiö tavaroista
        - Siirrä kodinkoneet pois keittiöstä lämpimään tilaan mikäli ne säilytetään, jääkaappi hyrräämään vaikka olohuoneeseen
        - Kipaise ostamassa tarvittavat työkalut ja tarvikkeet, materiaaleja sopivasti! Samalla reissulla kannattaa piipahtaa lähiravintolassa neuvottelemassa alennuksista, jos vaikka remontti kestääkin ja lapset kyllästyvät mikroruokaan
        - Suojaa keittiön lattia, eteinen, olohuone
        - Pura vanha keittiö pois, muista varoa sähköjä putkia, irroita sähkörasiat, hanat yms.
        - Vuokraa ja hae peräkärry, vie vanha keittiö kaatopaikalle - lajittele oikein, vanhat kodinkoneet kierrätykseen, puhdista ja palauta kärry
        - Tarkista seinien suoruudet sekä tee tarvittavat pohjatyöt hankkimillasi asiaan kuuluvilla tasoitteilla sideaineineen, vaihda kipsilevyt tarvittaessa, nauhoita, tasoita, hio, tasoita, hio, maalaa katto, maalaa tai tapetoi seinät tjms.
        - Tarkista asennussuunnitelmasi
        - Mitoita putkien sekä sähköjen paikat, piikkaa sähkövedoille paikat, tilaa tarvittaessa putkari sähkäri - vastaanota ja valvo
        - Vastaanota kalustetoimitus, kanna kalusteet säältä suojaan, vaikka olohuoneeseen
        - Kasaa kaapit, tarkista ristimitat, reklamoi myyjälle puuttuvista osista
        - Vastaanota kodinkonetoimitus, kanna koneet sisätiloihin, raivaa koneita varten lisää tilaa olohuoneeseen
        - Sitten päästäänkin jo asentamaan!
        - Soita keittiömyyjälle lisätietoja asennuskuvien merkityksistä
        - Tee kaappeihin tarvittavat koloukset nätisti sähkörasioille, ledeille tjms, putkille, mahd. ilmanvaihtohormille, astianpesukoneelle, jääkaapille, mikrolle yms. nauhoittele tarvittaessa
        - Tarkista että asennuskorkeus on sopiva suhteessa lattian kaatoihin
        - Kiilaa tarvittaessa kaapit suoraan, (vatupassi ja laseri auttavat jonkin verran) asenna asianmukaisin kiinnitystarvikkein jotka olet jo hakenut rautakaupasta etukäteen muiden työkalujen mukana, muistithan vinkat
        - Varo sähköjohtoja sekä vesiputkia poratessasi
        - Sahaa tasot tarvittaessa mittaansa, asenna, muista massiviitasojen asennusvaatimukset ja esikäsittely vahaamalla tai öljyämällä jo etukäteen, tässä kohtaa sitten huomaa viimeistään mikäli pohjatyösi eivät ihan onnistuneetkaan, pelaa tason ylityksillä
        - Sahaa tasoihin altaiden, induktiotasojen yms. aukotukset, muista silikonit
        - Kiinnitä allas, sovita induktiotaso
        - Sahaa mittaansa, nauhoita tarvittaessa ja asenna sokkelit paikoilleen (olihan asennuskorkeus oikein)
        - Ovet ja etusarjat paikoilleen, säädä, reklamoi keittiömyyjälle kuljetuksessa tai tehtaalla vaurioituneista
        - Mittaa ja poraa vetimenreiät, asenna vetimet, tässä kohdassa kannattaa olla kieli keskellä suuta, reklamoi keittiömyyjälle uupuvista vetimistä
        - Käy valitsemassa ihanat laatat rautakaupasta ja osta oikea määrä, saumalaasti ja silikoni myös!
        - Laatoita jo aiemmin suoraksi tasoittamasi välitila tai asenna lasi, vai onko siinä jo tapetti, maali?
        - Saumaa laatoituksesi
        - Vedä silikonit nätisti
        - Sahaa mittaansa, kiinnitä jiirit ja asenna valo- ja koristelistat paikoilleen
        - Sahaa mittaansa ja asenna mahdolliset sivu- ja ylätäytteet
        - Sovita paikalleen induktiotaso, hollita uuni lähistölle
        - Tilaa sähkäri kytkemään uuni, induktiotaso, rasiat, lamput yms. mitä haluat - vastaanota ja valvo
        - Tilaa putkimies kytkemään hana ja apk - vastaanota ja valvo
        - Sovita loput kodinkoneet paikoilleen
        - Tuliko huuva tai liesituuletin? Jos aktiivihiili, helppo nakki, kiinnität vain laatoitukseesi/ kaappeihin sopivasti paikalleen, tarvittaessa leikkaa rosteriputki sopivaksi. Ei aktiivihiili? - Sitten vain teet ilmastointiputkesta ja -kulmista sopivat palat ja asennat ne asianmukaisesti paikoilleen, supista tarvittaessa, haitariputkea ei suositella rasvapalojen takia, valmista rumalle ilmastointiputkelle kaunis kotelo vaikka ylijääneestä melamiinilevystä
        - Alkaa olla valmista, tosin asennusjätteet täytyy vielä kierrättää oikein ja remontin ajan olohuoneessa ollut vanha jääkaappikin pitää viedä pois, vuokraa peräkärry, vie asennusjätteet kaatopaikalle, muista lajitella, puhdista ja palauta kärry
        - Siivoa keittiö huolellisesti, asenna hyllyt paikoilleen

        - Nyt voitkin sitten napsauttaa kahvinkeittimen päälle ja kutsua ystävättäresi ihastelemaan itse remontoimasi, kauniin ja siistin keittiösi tunnelmasta! - tosin luettelosta tilaamasi sähkömies ei päässytkään tulemaan perjantaiksi - kahvi täytyy keittää eteisessä ja pullat lämmittää mikrossa, eikä muuten putkarikaan vastaa puhelimeen joten vesi kahviin otetaan vessasta - mutta eihän tämä haittaa, keittiömyyjäsi on luvannut toimittaa puuttuvat vetimet ja ovet ensi viikolla - kiireessä unohdit reklamoida puutteista ajoissa - tavaroiden tullessa saa kuitenkin taas kaivaa työkalut esiin ja puuhata keittiöremonttihommissa.
        - Kun jälkiasennukset on tehty, kannattaa myydä kerran käytetyt työkalut vaikka kirpparilla!

        Kalusteasentajaa tai timpuria on oikeastaan turha tilata - näinkin näppärästi alle viikossa kotikonstein hoituva homma kannattaa ehdottomasti tehdä itse! :-)

        Itse asensin keittiön ja ylläoleva kuvaa hyvin mitä homma oikeasti on. 2000€ ei ole mikään kova hinta tuolle hommalle jos tehdään kunnolla. Itsellä meni viikko iltahommina. Tottakai kaapit voi vain suoraan porata seinään, mutta on lähes varma että joku paikka tämän jälkeen irvistää tai viimeinen kaappi ei mene paikallee. Jos seinät on vinot kannattaa olla tarkkana että ylä ja alakaapit tulevat samaan linjaan. Keittiön mittaaminenkaan ei ole helppoa kun mikään ei ole suoraa. Uuden keittiön asennuksessa pääsee helpommalla kun pohjatyöt jäävät pois.

        Jos olet vähänkin epävarma ja et ole tehnyt remppahommia aikaisemmin niin teetä tämä työ ammattilaisella. Huono paikka alkaa opettelemaan remppahommia.


      • Keittiön asentanut kirjoitti:

        Itse asensin keittiön ja ylläoleva kuvaa hyvin mitä homma oikeasti on. 2000€ ei ole mikään kova hinta tuolle hommalle jos tehdään kunnolla. Itsellä meni viikko iltahommina. Tottakai kaapit voi vain suoraan porata seinään, mutta on lähes varma että joku paikka tämän jälkeen irvistää tai viimeinen kaappi ei mene paikallee. Jos seinät on vinot kannattaa olla tarkkana että ylä ja alakaapit tulevat samaan linjaan. Keittiön mittaaminenkaan ei ole helppoa kun mikään ei ole suoraa. Uuden keittiön asennuksessa pääsee helpommalla kun pohjatyöt jäävät pois.

        Jos olet vähänkin epävarma ja et ole tehnyt remppahommia aikaisemmin niin teetä tämä työ ammattilaisella. Huono paikka alkaa opettelemaan remppahommia.

        > Tottakai kaapit voi vain suoraan porata seinään, mutta on lähes
        > varma että joku paikka tämän jälkeen irvistää

        Miksi ihmeessä? Niissähän on säätövaraa muutama milli juuri tuollaisten välttämiseksi.


    • kjh....poui

      Vaatii vaan miettimistä, mittailua, huolellisuutta ja ....... AIKAA. Vaan jos on ilmaset apurit ja tarvittavat työkalut (ihan perusvehkeet) kyllä sen laittaa. Ihan leegopalikka hommaa, isommassa mittakaavassa vaan. Tärkeintä on, että kaapit jne on sopivan kokoisia, siis ei ainakaan liian isoja. Välihyllyl' jne voi kyllä rakennella vaikka itse, jos mitotus ei muuten täsmää.

      Seinien suoruutta ei tiedä, jos ei mittaile, niissä voi olla yllätyksiä. Vatupassi pakko olla, mutta silmällä katotaan, ei passilla. Joskus on parempi tehdä jokin kompromissi, jos näyttää paremmalta, vaikka jokin olisikin pari milliä vinossa. Lopussa ole erittäin huolellinen listojen ja silikoonien kanssa. Niistä ne "ammattimiehet" aina on näkevinään "ammattimiehen" jäljen. Tosiasiassa ite tekee parempaa jälkeä, jos vaan tekee huolella. "ammattimiehet" kun tekee urakkatahtia ja -laatua.

      Vaan, jos joku pro paiskaa keittiön päivässä parissa, sulla menee paaaljon enenpi aikaa kaikkinenesa. Pitää nääs miettiä miten tekee. Ai niin, muista ostaa lujasti pitävää liima. Ensiksikin kaapit on lautoina, siihen tarvii liimaa (on kai mukanankin jotain) ja kaikenlaisten listojen ja sokkeleitten ja sensellaisten kanssa on oikein näppärä kans.

      Sun kärsii olla jokunen aika olla vaikka poissa töistä remppaamassa ja siltikin säästää rutkasti euroja.

    • jos jotain teet, tee kunnolla

      Vaikka olisi peukalo keskellä kämmentä. Kyllä tekevä mies yhden keittiön kasaa. Ja varsinkin jos se on Ikeasta. Ei oikeastaan ole mitään väliä miltä lopputulos näyttää koska pieleen meni jo alussa. Siis siinä kalustetoimittajan valinnassa. Mutta eihän sille mitään voi että toiset vaan on köyhiä.

      • sika 74

        ihmeen pitkäänhän keskustelu pysyikin asiallisena!
        Mikäs keittiö itelläs on, vai asutko vielä äiteen helmoissa


      • pjm1

        Meillä asennus tilattu liikkeestä. Pariin kaappiin kahvat asentivat kaksi kertaa väärin päin.
        Eli kolmas kerta ja kolmannet ovet vasta tulivat oikein päin.
        Jos olisin arvannut, ite olisin tehnyt, vaikka hitaastikkin. Voitte arvata vaan mikä sirkus tilata aina uudet ovet, vaimon nalkutus, kuka maksaa, ym...


    • ikeakeittiöllinen

      Meillä Ikea-keittiö, aika pieni tosin. Kaapit ja tasot on viiivasuorassa ja siistit, vaikka jouduttiin tekemään omia keksintöjä: seinän ja alakaappien väliin n 7cm rakoa puupaloilla, koska viemäröinti kulki seinää myöden kaappien takana.. :) (Vanha talo eikä haluttu rikkoa lattiaa) Keittiö on edullinen ja hieno, sekä aika kestävää kamaa. Kasattiin kaappien rungot valmiiksi niin oli "pystytysvaiheessa" nopsa vaan nostella paikalleen suoraan ja porata kiinni. Ainoa mitkä on ihan päin persusta, on kaappien kahvat, joka ikinen on ihan eri kohdassa toisten kanssa.. Mut se on vaan persoonallista! ;)

      • Anonyymi

        Kahvattomiakin saa ikeasta


    • 2+20

      Aika moni tuntuu olevan sitä mieltä että muutama hassu työkalu riittäisi. No ei riitä jos siistiä jälkeä tehdään.

      Käytännössä keittiö/kalusteasennuksissa tarvitaan:
      - kunnollinen ja tarkka halkaisusirkkeli / jiirisaha, joko erikseen molemmat tai kääntöpöytäsaha ja hyvä hienoa jälkeä sahaava terä, millä muuten teet sokkelit, sivutäytteet ja mahdolliset ylätäytteet kohdilleen? Katot ja lattiat kun on melkein aina vinossa, puhumattakaan seinistä. Paljon kustannustehokkaampaa sahata täytteet vinoiksi kuin ruveta oikomaan pintoja.
      - tämän lisäksi tarvitaan ohjurilaudalla varustettu tarkka käsisirkkeli, esimerkiksi tasojen päätyjen sahaamiseksi seinän mukaiseksi jne.
      - kuviosaha aukkojen tekoon tasoihin ym.
      - hyvä akkukone, niin pieni että mahtuu matalimpiinkin runkoihin
      - piikkauskone kiviseinille
      - laseri, jos on vaikka 10 runkoa seinällä vierekkäin, niin vatupassilla ei tule kuin pää kipeäksi
      - rasiaporasarja
      - pakillinen käsityökaluja, puristimia jne, silikonipistooleja ym, rautasaha liesituulettimen putkiin jne.

      Että kyllä sen jo yhden keittiöasennushinnan saat menemään rahaa työkaluihin.

      • > millä muuten teet sokkelit, sivutäytteet ja mahdolliset ylätäytteet kohdilleen?

        Sokkelissa voi ihan hyvin jättää sinne kaapin alle 2-3 milliä rakoa. Ei näy mihinkään, eikä haittaa mitään.

        Ylätäytteen: antaa mennä vinoon vaan. Lista peittää pienet heitot.
        Jiirisaha ja käsisirkkeli riittivät tähän hommaan hyvin.

        > - tämän lisäksi tarvitaan ohjurilaudalla varustettu tarkka käsisirkkeli,
        > esimerkiksi tasojen päätyjen sahaamiseksi seinän mukaiseksi jne.

        Ohjurilauta? Siis lauta pari puristinta. Jeps... Käsisirkkeli siis oli jo.

        > - kuviosaha aukkojen tekoon tasoihin ym.

        Jeps. Onnistuu kyllä poralla käsisirkkelillä käsisahalla, mutta kyllä tuo helpottaa. Muuten, aika puuha vetää paksuun tammilevyyn reikää säksällä... :)

        > - hyvä akkukone, niin pieni että mahtuu matalimpiinkin runkoihin

        Huonollakin pärjää, mutta hyvä on parempi. Doh.
        Niin matalaa runkoa ei meille tullut, että olisi tuon puolesta ollut ongelmia. Enkä kyllä ole alle 30 senttistä runkoa tainnut nähdäkään.

        > - piikkauskone kiviseinille

        Jos on kiviseinät ja pitää piikata.

        > - laseri, jos on vaikka 10 runkoa seinällä vierekkäin,
        > niin vatupassilla ei tule kuin pää kipeäksi

        Jaa? Minulla tosin oli vain reilu kolme metriä pisin matka, mutta kyllä minä passilla pistin suoraan. Kaapit paikalleen, lauta päälle, passi laudan päälle ja päädyistä jaloilla suoraksi. Sitten vaan väliltä nostoa sen verran, että osuu lautaan. Ei tullut pää kipeäksi.

        > - rasiaporasarja

        Jos tarvitsee rasioida.

        > - pakillinen käsityökaluja, puristimia jne, silikonipistooleja ym,
        > rautasaha liesituulettimen putkiin jne.

        Niinpä.

        Siis sirkkeliä lukuunottamatta tuossa ei tainnut olla yhtäkään työkalua, jota minulla ei olisi ollut puoli vuotta omakotitaloon muuttamisen jälkeen. Perussettiä.


      • dfgdfgdgfd
        The_Rat kirjoitti:

        > millä muuten teet sokkelit, sivutäytteet ja mahdolliset ylätäytteet kohdilleen?

        Sokkelissa voi ihan hyvin jättää sinne kaapin alle 2-3 milliä rakoa. Ei näy mihinkään, eikä haittaa mitään.

        Ylätäytteen: antaa mennä vinoon vaan. Lista peittää pienet heitot.
        Jiirisaha ja käsisirkkeli riittivät tähän hommaan hyvin.

        > - tämän lisäksi tarvitaan ohjurilaudalla varustettu tarkka käsisirkkeli,
        > esimerkiksi tasojen päätyjen sahaamiseksi seinän mukaiseksi jne.

        Ohjurilauta? Siis lauta pari puristinta. Jeps... Käsisirkkeli siis oli jo.

        > - kuviosaha aukkojen tekoon tasoihin ym.

        Jeps. Onnistuu kyllä poralla käsisirkkelillä käsisahalla, mutta kyllä tuo helpottaa. Muuten, aika puuha vetää paksuun tammilevyyn reikää säksällä... :)

        > - hyvä akkukone, niin pieni että mahtuu matalimpiinkin runkoihin

        Huonollakin pärjää, mutta hyvä on parempi. Doh.
        Niin matalaa runkoa ei meille tullut, että olisi tuon puolesta ollut ongelmia. Enkä kyllä ole alle 30 senttistä runkoa tainnut nähdäkään.

        > - piikkauskone kiviseinille

        Jos on kiviseinät ja pitää piikata.

        > - laseri, jos on vaikka 10 runkoa seinällä vierekkäin,
        > niin vatupassilla ei tule kuin pää kipeäksi

        Jaa? Minulla tosin oli vain reilu kolme metriä pisin matka, mutta kyllä minä passilla pistin suoraan. Kaapit paikalleen, lauta päälle, passi laudan päälle ja päädyistä jaloilla suoraksi. Sitten vaan väliltä nostoa sen verran, että osuu lautaan. Ei tullut pää kipeäksi.

        > - rasiaporasarja

        Jos tarvitsee rasioida.

        > - pakillinen käsityökaluja, puristimia jne, silikonipistooleja ym,
        > rautasaha liesituulettimen putkiin jne.

        Niinpä.

        Siis sirkkeliä lukuunottamatta tuossa ei tainnut olla yhtäkään työkalua, jota minulla ei olisi ollut puoli vuotta omakotitaloon muuttamisen jälkeen. Perussettiä.

        Mutta 99%:lla kerrostalo/rivitalo asukkaista ei ole tarvittavia välineitä keittiön kunnolliseen asentamiseen.

        Mielestäni 2kEUR, josta saa vielä kotitalousvähennyksen on aivan kohtuuhinta keskikokoisen keittiön asennuksesta. Ei se kuitenkaan _niin_ yksinkertaista ole, että se keneltä vain luonnistuu.


      • Ei Pat ja Mat
        dfgdfgdgfd kirjoitti:

        Mutta 99%:lla kerrostalo/rivitalo asukkaista ei ole tarvittavia välineitä keittiön kunnolliseen asentamiseen.

        Mielestäni 2kEUR, josta saa vielä kotitalousvähennyksen on aivan kohtuuhinta keskikokoisen keittiön asennuksesta. Ei se kuitenkaan _niin_ yksinkertaista ole, että se keneltä vain luonnistuu.

        Hyvin onnistuu jos kaverina ei ole Pat ja Mat =)
        Mutta oishan se hyvä olla ammattimies apuna ,säästyy aikaa ja turhaa työtä/vältytään virheiltä.
        Mittava työkalupakki pitää myös olla,ei yksin vatupassilla/porakoneella todellakaan pärjää.Jos aiotta laittaa hana liitännät/tuulettimenputket sun muut...
        Haastavaa voi tulla ,mutta toivottavasti onnistuu,ettei sitten tarvi kuitenkin kutsua ne ammattimiehet korjaan virheitä.. ;-))
        Lycka till vaan,tekemällä oppii!


    • vaivan palkka

      Samanlainen hinta kuin muualtakin saa keittiöasennukselle (paitsi puustellissa 2x kalliimpi, kun ottavat provikkaa myös asennuksesta). Tuo 1200 olisi noin 70e kaappia kohti, lisäksihän pitää laittaa tasot ja koneet.. Siitä kun vähennät kotitalousvähennyksen. Yrittäjäkään ei saa itse pitää tuota 70, vaan noin puolet siitä menee suoraan kaikkiin sivukuluihin, kuten verot ja sos.maksut, työkalujen kuluminen, matkat, vakuutukset.. ei siitä hirveästi jää voittoa. Montako euroa itse haluaisit tunnissa samasta työstä, jos joutuisit vieraalle tekemään? (Työllesi antaisit sitten luonnollisesti takuun) Kyllä siinä yhdessä kaapissa, ja varsinkin laatikossa tovin saa aikaa kulumaan, kun kaikki osat ovat erillään. Sitten suorassa saatava kaikki seinälle...

    • GT1111

      Outoa, että moni on valmis tekemään normaalia palkkatyötään täyden kuukauden esim. 2000-3000 euron nettopalkalla, mutta sitten viikon arki-iltojen työn välttäminen 1500 euroa maksamalla kuulostaa kuitenkin hyvältä diililtä.
      Eli 15 euron nettotuntipalkalla töitä kannattaa tehdä, mutta 50 euron ei.

      Ylempänä olevan www.asennustalo.fi:n pelottelulistan voi jättää omaan arvoonsa. Osa listan töistä jää itselle vaikka työn teettäisikin. Ja lisäksi tulee huonosti tehdystä työstä riitely. Ammattimies kun harvoin on ammattimies.

    • teuvo l

      Samaa ajattelutapaa kun käyttää märkätilojen laatoituksessa. Levittää veden eristeen ja neliöt laatat seiniin ja lattialle. Sauma-aineet väliin. työkalut maksaa 10 euroa. Ei voi olla vaikeaa.

      Ikkunoiden vaihto. Otat vanhat ikkunat pois ja asennat saman muotoiset tilalle. Uretaania väliin ja listat päälle. Tarvitaan sorkkarautaa ja porakonetta.

      Lattian asennus Käsisaha tai mattopuukko. Lattia valmis!

      Katon asennus. En keksi yhtään työkalua mitä katonasnetaja tarvitsee. Ei voi olla paha, E tiedä, tätä en ole itse tehnyt

      Kaiken kattavat sähkötyöt. No tähän tarvitaan risti ja talttapää ruuvari. Ja firma pystyyn!

      Putkityöt pystyy tekemään jakoavimella ja terveellä maalaisjärjellä.

      Ilmastointityöt tehdään pellisaksilla

      Maalaustyöt voi tehdä kaikki sillä samalla yhdellä pensselillä kun muistaa pistää yöksi likoomaan.

      Timpurit tarvitsee kumisaappaat ja vasaran. Hemmetisti nauloja.

      Nämä kaikki työkalut löytyy jokaisen jopa kerrostalo asujan siivouskomerosta.
      TEHHKÄÄ ITSE. SÄÄSTÄKÄÄ

    • HighIQ

      Noita asennusmiesten kustannuksista voi muuten puolet vähentää verotuksesta.
      Kotitalousvähennys tehdään verosta. Omavastuu on 100 euroa ja vähennyksen enimmäismäärä on 2 400 euroa/henkilö. Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona olet maksanut yritykseltä saadun laskun tai työntekijän palkan.

      t. opiskelija joka tilasi kesätyörahoilla keittiöasennuksen

    • Anonyymi

      itse käytin Kodin Saneeraus Valo asennuksessa ja hyvä jälki ja hinta mielestäni oli kyllä kohdallaan, kun ei itse jaksaisi niitä kaikkia miljoonaa osaa itse asennella ja ainakin takuut voimassa kun oikein tehty:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe