Minkähän hintaisia ovat salukin pennut?

Ninni

Osaako joku kertoa sellaista keskimääräistä hintaa?Vaikuttaako väri hintaan?Creme kiinnostaisi.
Ihan kotikoiraksi olen ajatellut,tai siis en mitään aktiivi-näyttelykoiraa.Lisäksi olisin kiinnostunut tietämään,että miten salukit suhtautuvat pieniin lapsiin,ovatko lapsirakkaita vai välinpitämättömiä?

14

7350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saluki-ihminen

      salukin pennut maksavat nykypäivänä 800-1000 euroa, eikä väri vaikuta hintaan. aktiivisia salukit ovat, ja vaativat paljon, siis PALJON liikuntaa ja vapaana juoksemista. juoksupaikat pitää valita todella tarkoin, koska saluki on näkönsä avulla saalistava rotu, joka suuren lähtövoiman omaavana taittaa sekunneissa todella pitkän matkan.

      omaan perheeseen saluki kiintyy kyllä, ja osallistuu kyllä lastenhoitoon omalla tavallaan. yksilöeroja tietenkin löytyy; joku saluki saattaa ahdistua pienten lasten "lähentely-yrityksistä" ja mahdollisesti vaihtaa kylmästi paikkaa kun lapsi tulee innoissaan lähelle, kun taas toinen yksilö ei ole lapsista moksiskaan.

      • Ninni

        Osaatko vielä suositella jotain tiettyä,hyvää kasvattajaa?
        Haluaisin paneutua tähän saluki-asiaan oikein huolella ennenkuin alan pentua hankkimaan. :)
        Mulla on kyllä aikaisempaa kokemusta afgaaneista,joten ei vinttikoirat ihan vieraita ole,mutta pennusta en ole yhtään koiraa itse kasvattanut ,vielä.


      • saluki-ihminen
        Ninni kirjoitti:

        Osaatko vielä suositella jotain tiettyä,hyvää kasvattajaa?
        Haluaisin paneutua tähän saluki-asiaan oikein huolella ennenkuin alan pentua hankkimaan. :)
        Mulla on kyllä aikaisempaa kokemusta afgaaneista,joten ei vinttikoirat ihan vieraita ole,mutta pennusta en ole yhtään koiraa itse kasvattanut ,vielä.

        koen parhaaksi,että tutkit kasvattajien nettisivuja ja heidän koiriaan ja lähettelet vaikka sähköpostia; näin sinun on helppo muodostaa käsityksesi ja mielipiteesi kasvattajista. on tärkeää, että ostajan ja kasvattajat kemiat toimivat, sillä kuten koiraihmisenä tiedät, ei kasvattajan ja ostajan yhteistyö lopu pennun luovuttamiseen. on tärkeää, että koet kasvattajan ihmiseksi, jonka puoleen on heti helppo kääntyä, kun kohtaat ongelmatilanteen koirasi kanssa.
        tietenkin on tärkeää myös se, että valitset kasvattajan, jonka koirat ja linjaukset vastaavat sinun mieltymyksiäsi, eikä suosittelijan.maailmaan kun mahtuu niin monta eri näkemystä!!

        jos et ole jo tutkinut, niin www.saluki.fi sivuilta löytyy paljon asiaa salukeista, ja siellä on paljon linkkejä hyvin asiallisille sivuille joista on paljon apua. myös kaikki kasvattajat löytyvät tuolta.

        kannattaa kypsytellä asiaa rauhassa. mutta upean rodun olet valinnut, jos päädyt pennun hankintaan.


      • se niistä salukeista

        vaaratilanteita ainakin sitten koirapuistossa. niiden pitäisi osata väistää kun juoksevat


    • Janis Petke

      Moni koirahan on kuollut siihen kun leikkivät innoissaan takaa-ajoa ja edessä oleva katsoo taakse eikä huomaa lähestyvää puuta. Meilläpäin ainakin on yksi saluki kuollut juuri tämän takia, ja oma saluki koirapuistossa monesti juossut päin polvia. Ei välitä vaikka osuu, saman näkee koiran käyttäytymisessäkin. Eli monesti istuu peppu edellä syliin eikä halua nousta pois vaikka työntäisitkin häntä. Oma Salukiuros päässyt karkuun kuusiaidatunpihan alta pari kertaa ja ei hevin helposti tule kiinniotetuksi. Katselee vaan että siinähän yrität ottaa kiinni ja haistelee maata. Myös lenkillä armoton vetäjä jos ei koulutettu kunnolla. Saa olla koko ajan varautunut että milloinka lähtee rakettimaisesti liikkeelle linnun,oravan, jäniksen tai vaikka perhosen takia. Niin ja maksoin n.1500e tästä yksilöstä.

    • venkkuli

      mo. paljos tollanen salukin pentu yleensä maksaa kasvattajalta ostasin tuhannel.. en osta ainakaan yli 2 tuhannel 2 tuhannen ostan ehk just ja just D: ja kandeeko hankkii tää tää border collie`vai saluki?

      • saluki mieluummin

        Saluki on minun mielestäni parempi valinta. Itsenäisenä ja itsepäisenä se on lempeä ja helppo lemmikki, joka tulee lasten ja toisten koirien kanssa hyvin toimeen, eikä vaadi erityistä arvojärjestyksen osoitusta.


      • Yksflikka

        En suosittele salukia ihmiselle joka pohtii olisiko border collie parempi. Ota se collie, saluki tuskin on sopiva rotu sinulle.


      • SalukiaMiettivä

        Okei mutta Borderi on kyllä haastavampi. Koska sillä on paimennus vietti ja se vaatii PALJON virikkeitä


    • Nadinee

      Omista salukeistani olen maksanut 800e, 1200e ja 1300e, kaikki rekisteröityjä ja hyviltä, luotetuilta kasvattajilta. Hinnannousussa näkyy varmasti yleisen hintatason nousu, pennun kasvattaminen maksaa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Tuon päälle rokotukset, penturuoat, tarvikkeet ja muut. Hinnan vuoksi, ihan järjellä ajatellen, kannattaa koiralle ottaa henkivakuutus heti pennusta lähtien. Myöskin eläinlääkärikulukorvaus-, sekä tapaturma- ja vastuuvakuutus ovat tuikitarpeellisia vinttikoiran kanssa eläessä.

    • :P

      Ei kannata ottaa kumpaakaan rotua, jos ei ole tutustunut rotuun perinpohjaisesti ja ole kokemusta koirista. Molemmat kun ovat vaativia rotuja. Ja se kumpi kellekin sopii paremmin riippuu aivan siitä, mitä koiraharrastukseltaan haluaa.

    • SalukiaMiettivä

      Väri ei vaikuta hintaan

    • salukhi

      itse hankin salukin tässä pari päivää sitten ja maksoi 1300€. se väri ei vaikuta siihen mitenkään, ainakin minun koirani väri ei vaikuttanut mitenkään hintaan. hinta tosin vaihtelee aika paljonkin, riippuu varmaan siitä, että kuinka hyviä vanhemmat on ollu jossain radalla tai muuten voittanut joitakin palkintoja :). sanotaanko näin vuoden myöhässä, että 800-1500€ on se niinku maximi ja minimi.

    • Anonyymi

      1600 euroa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe