Aihe

Dreeveri

tälläisen omistaja

teillä joilla on dreeveri, niin kertokaapa millaisia ne ovat. Ärhäköitä, kilttejä, äkkipikaisia, herkkäpinnaisia, ym..
Kaikkea vaan tänne tästä rodusta! =)=)

56

17760

  Vastaukset

  • siis mikä on dreeveri??

   • sinä lähteä täältä ajokoira palstalta pois jollet edes tiedä mikä on dreeveri???


   • no koira tietty


  • Niin eli tiedoksi vaan sulle, DREEVERI ON AJOKOIRA ROTU!!!!!!

   • Ei pidä paikkansa että dreeverit vihaisia.
    Meillä on kaksi dreeveri tyttöä ja kumpikin
    aivan unelmia.
    Rakastavat ylikaiken että pääsevät syliin
    rapsutettavaksi.Muutenkin tykkäävät olla
    kokoaika perheen kanssa ja seuraavat kaikkea
    mitä kotona tehdään. :)

    Voin vain sanoa että vanhoja juttuja nuo puheet.


  • meillä on ollut dreeveri monta vuotta sitten, jouduttiin lopettamaan agressiivisuuden vuoksi. Eläinlääkäri sano että nämä rodut tulevat helposti vihasiksi vanhuuttaan =/. Ennen vihaisuutta oli todella ihana koira, lapsiystävällinen jne. =)

   • Joo, meidän dreeveri voi olla kanssa aina joskus aika agressiivinen. Mutta mitä vanhempi koirasta tulee, sitä kiltimmäksi se tuntuu muuttuvan. Outoa sinänsä.. Meistä on tullut TODELLA hyvät ystävät. Ei se mua mulkoile pahasti enää eikä murise "turhaan". Nykyään pötkötellään aina vierekkäin ja rapsuttelen sitä ym..

    Tuntuu että melkein kaikki dreeverit on äkäsiä! :)


  • Itselläni on 8-vuotias dreeverinarttu. Kiltti kuin mikä, tosin melko itsepäinen. Rakastaa lapsia ja rapsutuksia. Oikein ihana muori ja minulle kultaakin kalliimpi.

   • Meidän dreeveri muuttui "kiltimmäksi", kun meidän vanhempi koira kuoli. En tiedä johtuuko siitä, että koira on yksinäinen, niin änkee syliin ja heittäytyy selälleen mun jalkojen juureen, että nyt kyllä rapsutat ja pidät hyvää huolta musta.. Se on niin suloinen. Sit meidän yhteinen "harrastus" on ajaa nurkkaa mun pikkuveli.. Inside juttu.. =) Mut tosi hauskaa, koira on innolla mukana, häntä heiluu, mutta haukkuu hirveesti! =)=) IHANA!!


   • tälläisen omistaja kirjoitti:

    Meidän dreeveri muuttui "kiltimmäksi", kun meidän vanhempi koira kuoli. En tiedä johtuuko siitä, että koira on yksinäinen, niin änkee syliin ja heittäytyy selälleen mun jalkojen juureen, että nyt kyllä rapsutat ja pidät hyvää huolta musta.. Se on niin suloinen. Sit meidän yhteinen "harrastus" on ajaa nurkkaa mun pikkuveli.. Inside juttu.. =) Mut tosi hauskaa, koira on innolla mukana, häntä heiluu, mutta haukkuu hirveesti! =)=) IHANA!!

    Oma koirani asui monta vuotta ulkokoirana ennen minulle tuloa. Nyt muori menee pehmeimmälle paikalle nukkumaan mitä talosta löytyy. Tyynyt ja sänky (koirien oma) kelpaa hyvin nukkumapaikaksi. Tai sitten oma peti mitä pitää muokata kaivamalla paremmaksi. Silloin tällöin muokkailee myös nahkasohvaa ukon kiusaksi ja silloin on naurussa pidättelemistä. Mahtava pakkaus koko koira, tuo päivittäin paljon iloa meille kaikille.


   • pötköistämme :) kirjoitti:

    Oma koirani asui monta vuotta ulkokoirana ennen minulle tuloa. Nyt muori menee pehmeimmälle paikalle nukkumaan mitä talosta löytyy. Tyynyt ja sänky (koirien oma) kelpaa hyvin nukkumapaikaksi. Tai sitten oma peti mitä pitää muokata kaivamalla paremmaksi. Silloin tällöin muokkailee myös nahkasohvaa ukon kiusaksi ja silloin on naurussa pidättelemistä. Mahtava pakkaus koko koira, tuo päivittäin paljon iloa meille kaikille.

    Meidän patukka nukkuu äidin ja isän sängyllä, mikä on tosi pehmeä, satiinilakanoilla päällystetty, niin koira menee lakanoiedn väliin. Sama juttu meidän koiralla, että tekee sänkyyn pesää. Se on huvittavaa! Sit kun se saa sen pesänä sinne, se nukkuu montaa tuntia siinä, eikä liikahdakkaan. =) Omituista.. =)


  • meillä on vähän yli vuoden ikäinen uros, kiltti ku mikä. ei oo ikinä ihmisille ollu vihainen, paitsi näille ns. laitapuolenkulkijoille ku käytän sitä iltaisin lenkillä. nyt muille uroskoirille jotka on samankokoisia on alkanut hieman ärhentelemään puistossa, mutta loppuu yleensä aika lyhyeen. muuten on niin ihanan luontoinen koira, että enpäs tiedä parempaa. tykkää olla sylissä, nukkua vieressä ja kova pussailemaan! :)

   • Meillä on kaksi uros dreeveriä,11 kk ja 4 vuotias. Molemmat on kilttejä kuin mitkä, tykkää lapsista kun on olleet pienestä pitäen niiden kanssa. Ikinä ei oo tehnyt mitään pahaa kelleen, ei ihmiselle eikä toisille eläimille eikä edes huonekaluille. Molemmat on todella itsepäisiä, mutta aggressiviisuutta ei ole kummankaan luonteessa. Sopii hyvin niin seurakoiraksi kuin metsäsätykseenkin. Meillä molemmat metsästää, nuoremmalle ammuttiin juuri eka pupu. Suosittelen lämpimästi dreevereitä.


   • dreeveri x2 kirjoitti:

    Meillä on kaksi uros dreeveriä,11 kk ja 4 vuotias. Molemmat on kilttejä kuin mitkä, tykkää lapsista kun on olleet pienestä pitäen niiden kanssa. Ikinä ei oo tehnyt mitään pahaa kelleen, ei ihmiselle eikä toisille eläimille eikä edes huonekaluille. Molemmat on todella itsepäisiä, mutta aggressiviisuutta ei ole kummankaan luonteessa. Sopii hyvin niin seurakoiraksi kuin metsäsätykseenkin. Meillä molemmat metsästää, nuoremmalle ammuttiin juuri eka pupu. Suosittelen lämpimästi dreevereitä.

    Meiltä löytyy tuollainen pikkasen yli 4 vuotias uros dreeveri.Kiltti kuin mikä.Vaikka useat ihmiset ovat kyllä sanoneet"että eikös nuo ole kauhean aggressiivisiä koiria?"No jospa ne sitten joskus ovat olleet,en tiedä.Tosi seurallinen ja hellyyden kipeä poju.Mutta kyllä se sitten osaa osoittaa mieltäkin jos on tarvetta.
    Aivan fantastinen rotu,kiltti mutta kuitenkin täysverinen saalistaja.


  • maastopötkö löytyy meiltä.. On kyllä todella kiltti ja rauhallinen! Paitsi kun metsään pääsee niin kaikki saa kyytiä linnuista alkaen (ajaa kaikkee mahollista) ja sit kun päästään kotiin niin pystyy nukkuunuskomattomia määriä... omasa pesässään minkä on tehny...

  • mulla on dreeveri narttu, nyt 12 ja puoli vuotias ja en olisi voinut ihanampaa koiraa ikinä pyytää.
   maailman kiltein, fiksuin, hyvätapaisin ja ihanin asia mitä olen ikinä nähnyt. rakastaa kaikkia koiria ja ihmisiä ja on enemmän ihminen kuin koira. ei ole koskaan ajanut, paitsi harrastusmielessä, ja käy kotikoirasta yhtä hyvin kuin mikä tahansa "seurakoira". mukavuudenhaluinen ja nirso kuin mikä, loukkaantuu helposti jos kokee vääryyttä ja on itsepäinen.suosittelen kaikille!!!

  • Heips! Minulla on kolmen kuukauden ikäinen dreeveri ja ensimmäinen dreeveri itselläni se on älykäs,tarkkaavainen ja vaatii paljon huomiota ihan se on niinkuin muutkin koiranpennut järsii vähän paikkoja ikävöi jos jätetään yksin on vilkas ja toiminnanhaluinen koira osaa kyllä olla myös itsepäinenkin mutta sekin on vaan toisalta hyvä minun dreeverini ainakin on ihan kaikkiruokainen ja niinkuin dreeverit yleensä vaatii myös paljon liikuntaa minulla on myös 8.v tytär johon koirani on myös sopeutunut oikein hyvin kunhan koiralle tulee ikää noin kuusi kuukautta alan opettaa sitä metsästykseen siihen asti opetan vain hihnassa kulkemista ja luoksetuloa vaikkakin dreeverini on ensimmäinen olen ollut koiraan erittäin tyytyväinen

   T.Yks koiran omistaja Lapinlahdelta

   • kamoon... kaikki yhteen?? yksi virke? mitä hittoa


  • Meillä kaksi puikulaa, narttu 5v ja uros 1 v 3 kk. Luonteista löytyy ärhäkkyyttä, varsinkin toisille koirille rähisevät, mutta loppuu kun pääsevät haistamaan vastapuolta. Narttu tässä ärhäkämpi. Muuten luonnetta kuvailisi ihana, hellyydenkipeä, ihmisrakas, helppo loukkaantumaan (narttu mökötti ja uikutti jos joku meni lähelle, oli syömättä ja juomatta kaks päivää, luultiin että on tosi sairas... syy:otettiin ennen nuorta koiraa kiinni metsässä... alkoi sitteen leppymään kun anelin anteeksi ja lupasin ettei ikinä niin enää tehdä...) tuntuvat ymmärtävän puhetta aika lailla, ja voi taivas että osaavat olla niin jääräpäisiä kun sille päälle sattuvat. Metsästysvietti on kova, meno ei aina niin sujuvaa lenkkipolulla kesäaikaan kun ovat lähdössä etsimään jäniksen jälkeä ja varsinkin jos haistavat ko. hajun. Todella mukavia koiria ovat; ajokoira ja seurakoira samassa paketissa, näppärässä koossa.

   • Hei kaikille dreeveriharrastajille. Meillä on kuusivuotias dreeveri, jolla tällä hetkellä pennut. Koiramme on luonteeltaan todella upea, tulee toimeen kahden muun seiskaryhmän ja kahden muun vitosryhmän koiriemme kanssa loistavasti. Välillä tarhassa kaikki viisi koiraa samalla kertaa, koskaan ei ole ollut rähinöitä. Pitkän metsäpäivän jälkeen dreeverimme kyllä haluaa huilia rauhassa, ei niin välitä tulla häirityksi ja saattaa sen myös ilmoittaa nostamalla hieman ylähuulta jos sitä käy häiritsemässä. Metsässä toimii hienosti, kyllä on puput saaneet kyytiä, jospa vielä vanhoilla päivillään innostuisi kettua juoksuttamaan.


   • Jahtiakka kirjoitti:

    Hei kaikille dreeveriharrastajille. Meillä on kuusivuotias dreeveri, jolla tällä hetkellä pennut. Koiramme on luonteeltaan todella upea, tulee toimeen kahden muun seiskaryhmän ja kahden muun vitosryhmän koiriemme kanssa loistavasti. Välillä tarhassa kaikki viisi koiraa samalla kertaa, koskaan ei ole ollut rähinöitä. Pitkän metsäpäivän jälkeen dreeverimme kyllä haluaa huilia rauhassa, ei niin välitä tulla häirityksi ja saattaa sen myös ilmoittaa nostamalla hieman ylähuulta jos sitä käy häiritsemässä. Metsässä toimii hienosti, kyllä on puput saaneet kyytiä, jospa vielä vanhoilla päivillään innostuisi kettua juoksuttamaan.

    ja kohtahan ajot alkaa taas.! Meijän tyttö jo taitaa kipuilla jotta kohta pääsis jäniksen jälille. Niin, on se tämä rotu mukavan pirtsakka ja lapsrakas kuitenki; semmone mamman jalkojen lämmitin ja papan jäniksen kerreejä! ;)


  • Todella kova pakkaus,täynnä ruutia kun metsälle mennään. Ajaa paksussakin hangessa eikä lopu jalat kovallakaan kelillä.Ei haise ulolle ja muutenkin mukava kuljettaa mukana ja pitää sisällä.Enemmän ajopäiviä kun monella painavammalla ja pitempijalkaisella koiralla ,ainoastaan jos pakkasta yli -15 C niin silloin pidetään huilia muuten kelillä kuin kelillä.Tulee toimeen toisten koirien kanssa ja vieraat ottaa vastaan joskus muristen mutta kun tutustuu niin siitä saa heti leikkikaverin jos haluaa.Kokeilemisen arvoinen rotu,suosittelen.

  • Dreeveriuroksemme on 4vuotias ja todella hyväluonteinen. lapsiystävällinen ja seurallinen. Sitten kun se haluaa olla rauhassa niin se hakeutuu rauhalliseen paikkaan esim sängyn alle. Ei ole ollut mitään ongelmia. Kannattaa kuitenkin ottaa selvää aina vanhempien luonteesta etukäteen ja sitten itsekkin olla pilaamatta koiraa. Dreeveri on kuitenkin puhdasverinen metsästyskoira ja sellaisena sen tulee pysyäkkin.

  • Meillä on 7-vuotias dreeveri narttu,todella ihana,kaipaa seuraa paljon eli rakastaa silittelyä ym.on hyvin rauhallinen,mutta osaa kyllä olla riehakaskin jos sille päälle sattuu.Todella unelma koira.

  • Dreeveri on parhaimmillaan erinomainen jäniksen- ja ketunajaja. Toivottavasti joskus saa Suomessa ajaa metsäkaurista ja peuroja mäyräkoiran tapaan.

  • Onko tänä talvena töppöjalat päässeet metsässä mihinkään?

   • Pennut vei rouvan ajan ja ny sit oottetaa ens syksyä. Voivoi.


  • Säyseä, ei arka.Ystävällinen ja perheeseen kiintynyt. Lumessa "uiva" ja hyvä jälestäjä jäniksille, ketuille ja supikoirille.
   Oikein hyvä perhekoira!!

  • Itsellä 11-v dreeveri. Muuten on kyllä mahdottoman ihana luonne, mutta metsäkoiran tavoin ihan mieletön syömään! Olin hetken naapurissa kylässä, niin tämä oli mennyt syömään toisen koiran kupin tyhjäksi kaapista (pari litraa riisi-jauheliha-kasvishuttua). Kun laitoin toisille koirille ruuat, tulee vielä viereen heiluttamaan häntäänsä jalkapallon kokoisen (siis tällä hetkellä, ei muuten lihava) mahansa kanssa että mullemullemulle. Ja menee kyllä mihin kaappiin vaan, ei paljon lukot taikka magneetit pidättele, ihan sama onko juuri syönyt vai ei, kun silmä välttää niin syö kyllä kaiken minkä hyppysiinsä saa. Noh, kiitos että sain avautua, alko nimittäin taas kerran jurppimaan oikein kunnolla....

  • Just. Olin 5 min. pois, tämä oli avannut vetoketjullisen laukun, jossa kaikenlaista koiratavaraa, makupaloja, lääkkeet jne. laukku oli pöydällä muuton jälkeen odottamassa kaappiin purkua. Syönyt kaikki makupalat, pureskellut punkkikarkotteen hajalle, syönyt hiilitabletteja päälle... siis aivan uskomatonta. Illalla söi varmaan 2 litraa tiivistä ruokaa, ei sille riitä mikään!

   No, tästä voit ottaa opiksi, että ruualla dreeverin voi opettaa tekemään suunnilleen ihan mitä tahansa. Tuo varmaan menisi vaikka tikapuita katolle metvurstisiivun perässä.

  • Meillä reeve ehti olla noin puolitoista erittäin mukavaa vuotta ennen kuin lähti paremmille metsästysmaille..
   joku koirien vihaaja myrkytti Ricon 17.5.2010.
   koirana ja rotuna aivan mahtava, leikkisä, mut silti rauhallinen esim. sisällä, no tottakai kissoille piti sisälle tullessa antaa vähän vauhtia, mut se oli 5minsassa ohi ja sit kyseltiin että saiskohan sitä tulla ukon mahan päälle nukkumaan..
   lapsi- ja eläinrakas rotu, ei ollut meidän koira kenellekkään vihainen..
   mahtava koira.. mutta nyt elää vain muistoissamme.

  • etkö tiedä, että dreeveri on hurjan hyvä jäniskoira. Sillä on lauhkea luonne ihmisiä kohtaan ja se tulee toimeen muitten koirien kanssa. Tietysti siitä voi saada äkkipikaisen ja ärhäkän, jos remmin toisessa päässä on sellainen ihminen, joka sille äyskii ja on ilkeä.

   Se on luotettava ja sitkeä metsästyskoira, hanki vain, meillä on ollut useampia.
   terkuin. Hau, hau!

  • heippa, minulla on 8v. leikattu uros dreeveri ja leikattu vain siksi, että tytöt sekoittivat sen "pään".
   ovat todella lupsakoita..tykkäävät ihmisistä yli kaiken ja ovat seurallisia. sopeutuvat niin maalle kuin
   kerrostaloonkin koska eivät hauku:) ulkoilutus kuin muillekin koirille eli vähintään 2 h päivässä..
   itse olen ulkona n. 3h-4h/pv. koulutettuna tottelevat käskyjä hyvin, MUTTA dreeveri on itsepäinen
   eli aina ei tahdo kuunneella vaikka ymmärtääkin kaikki:) en löydä huonoja puolia erikseen kerrottavaksi
   ja jokaisella rodulla on omat metkunsa. jänisten perässä juoksu on välillä aika haastavaa :)
   ei muutakuin vaan jos todella tykkää ulkoilla ja pitää seuraa koirallensa.

  • sen verran vielä muitten mainitsemista agresiivisuudesta, että niitä on joka rodulla EI
   mitenkää yleisesti dreevereillä. koirat voivat tulla häijyiksi monesta syystä.. jos ovat kipeitä,
   kohdeltu kaltoin ja jopa tylsyys voi tehdä herkkänahkaiseksi. eläinläärin mainitsema lausunto
   että dreeverit vihastuvat vanhinmiten on todella jostain..vaihda eläinlääkäriä asiantuntevampaan..
   hyvin hoidettu/pidetty koira ei muutu mitenkää ilkeäksi vanhinmiten paitsi sairauden/kipujen takia
   ei ykx kaks :)
   kannattaa lukea dreeverin omia kotisivuja ja dreevereistä julkaistuja juttuja.. näissä puskaradioissa
   aina tulee monta mielipidettä :)
   hyvää kesää

   • Meidän uros ajaa jänistä ja on todella hyvä metsästyskoira, alkoi ajamaan kunnolla 1v ja todellakin pärjää talvella mainiosti. Pitää rapsutuksista ja lapsista, eikä ole ahne ruuan päälle. Tulee toimeen vieraiden ihmisten kanssa. Osaa peruskäskyt istu, maahan, paikka jne. mutta on myös todella itsepäinen. Hihnan päässä kulkee todella hyvin niin kauan kuin muita koiria ei ole maisemissa, kun koiria ilmestyy niin alkaa armoton haukku ja halu päästä toisen koiran luo on kova, mikä vähän rasittaa lenkkeillessä. Yritetty on kouluttaa namupaloilla, eri äänillä, pois päin toisesta koirasta kävelyä, mutta tulee mieleen lause mitä dreeveri sivustolla sanottiin että metsästysvietti on niin kova ettei sitä voi hallita/hillitä, eikä koiralla ole seurakoiran tapaan miellyttämisen halua, mikä kyllä menee toisinaan ristiin kun on kotona niin hellyyden kipeä ja leikkisä kaveri. Joskus vetäminen on kovaa etenkin kun hajun saa nenäänsä. Pieniä vikoja mitkä meinaa välillä kasvaa isoiksi, mutta päällisin puolin oikein mukava ja leppoisa rotu, joka sopii lapsiperheisiin. Ja pääsee myös toteuttamaan metsästysviettiään jänisten perässä. En suosittelisi silti dreeveriä kerrostaloon tai vain pelkästään näyttelykoiraksi, ellei sitten koiralla tosiaan ole metsästysviettiä lainkaan.


  • Miulta löytyy kohta 2v ikäinen dreeveri. Aivan mahtava luonne, tulee kaikkien koirien kaa toimeen ja ihmisten. Pirun hyvä ajuri, viime talvena jo ajo kunnolla ja 4kk:n ikäsenä otti jo ekat ajot, ja ennen kaikkea sitkee kun mikä. Viimekin talvena lunta riitti mut silti jakso painaa jäniksen perässä menemään! Itseppäinen tuppaa olemaan välillä mutta muuta negatiivista ei oo sanottavana :) Suosittelen lämpimästi kyseistä rotua!

  • Jep meillä on 2 urosta ja ne ovat kyllä vieneet sydämmeni totaalisti.dreeveri taitaa jäädä rodukseni.On ollut kyllä niin ikimuistoisia tapahtumia noitten koltiaisten kanssa ettei paremmasta väliä.meidän pojat ovat kiltteja ,sosiaalisia ja huumorintajuisia ja ennekaikkea hyviä mettäkavereita.ja todellakin mainiota seuralaisia.Minä olen huomannut että niiden pitää saada olla myös rauhassa ja nukkuminen on niille "pyhä " asia. Sillon ei pidä mennä häiritsemään.Suosittelen dreeveriä ihmisille jotka haluavat kompaktin kokoisen koiran joka on turkiltaan helppohoitoinen ja koira saa tehdä työtä johon se on jalostettu ,eli metsästää..ja EI tiukkapipoisille ja huumorintajuttomille!!!

  • ei olee

  • Meillä on kolme narttudreeveriä, yksi 4-vuotias ja kaksi reilun 4kk ikäisiä. Ihania tyttöjä jokainen! Vanhimmalle (kahden nuoremman emä) ammuttiin eka jänis jo ennen puolen vuoden ikää.

   Kyllä nämäkin tykkäävät olla vieressä, sylissä ja lasten kanssa. Sekä toki tulevat toimeen muidenkin koirien/eläinten kanssa, mitä nyt pikkuiset vielä vähän pelkäävät uusia tuttavuuksia, mutta kun tutustuu, niin jo alkaisi leikki vaikka minkäkokoisen kaverin kanssa. :D

   Ainut mikä on, niin itsepäisiä tosiaan osaavat olla! Toinen pennuista ei niinkään, mutta toinen on emänsä kanssa niin rasittavia, kun eivät meinaa ottaa käskyjä/koulutusta kuuleviin korviinsa. :D
   ..ja juuri nuo kaksi jälkimmäistä haukkuvat kun joku menee tiellä talomme ohi, mutta muuten eivät kyllä ole äkäisiä, lenkillä ei vanhin ole huomaavinaankaan muita koiria/ihmisiä, mutta pennut vielä meinaavat vähän moikkailla (leikkimällä kylläkin), kun ovat niin uteliaita. :D

  • No, kyllähän meillä on Dreeveri ( kolmivärinen ) ja se on se meidän komia poika. Suosittelen sellaisille joilla on ajokoiran tarvis. On siinä hommassa hyvä esim. jänisjahdissa ja on muuten kiltti ja ihmisystävällinen, mutta teki pentuna niin paljon pahaa ettei mikään omistamani koira ole moiseen yltänyt.

   Se laittoi mm. petivaatteet ja sähköjohdot tuhannen pirun päreiksi, niin, että kyllä koetteli eläinrakkauttani, mutta nyt kun ikää on jo 7-vuotta niin menee paremmin. Tosin tää tassun anto ei vielä oikein suju. Sitä pitää vielä treenata lisää. Jos luulet selviäväsi em. ominaisuuksista niin siitä vaan. Ota dreeverin pentu.

   • 30 vuotta Dreeverin (5 kpl) yhteiseloa eläneenä, en koskaan vaihtais rotua toiseen. Jokainen koirani on ollut yksilö/persoona. Dreeverillä on omat rodulle ominaiset ominaisuudet ja niihin olenkin ns. rakastunut. Kotona koira on ihan lapatossu mutta metsällä täys PERKELE. Aivan uskomattonia päiviä olen Dreeverin kanssa kokenut. Rodussa on hyvää mm se, että rotu on terve, eikä ns rodulle tyypillisiä sairauksia ole. Rodulle on tyypillistä, että se sopeutuu nopeasti, se on helppohoitoinen ja laumakeskeinen. Jos haluat helpon seurakoiran, joka on äärettömän riistaverinen metsästyskoira ja sinulla on aikaa olla tämän kanssa metsässä. Ota Dreeveri. Muussa tapauksessa ota joku muu kuin Dreeveri.


  • jos metsästys koiraa etsit niin se ei välttämättä oo niin että jokainen dreeveri on mistään älykkäimmäst pääst :D kun meiän dreeverin läheisyydessä ammuttiin metsästystä varten niin 2 tuntia auton alla piilossa ku pelotti ;) se haluaa aina mahollisimman korkealle elikkä kannot ja rappuset hyviä kavereita ja aika nirso ruuan suhteen ja sillä on sellanen homma et se aina melkein ennenku syö ni kierii ruokasa päällä :) siinä tietoa meiän dreeveristä

   • Ajavien koirien pikkujättiläinen


   • AriDre kirjoitti:

    Ajavien koirien pikkujättiläinen

    Mulla on suomen ajokoira eikä mikään marjanpoimija.


  • Mulla on dreeveri täyttää marraskuussa 5-vuotta <3 Oikeen unelmakoira-mutta jos jäljen saa metsässä se on kuuro! Erittäin sosiaalinen ja ihmisläheinen ja eläinystävällinen koira1 Huomio kaikki,lapset,toisten koirat toisten kissat ja tietenkin meidän kissat. Puolustaa läheisiä,onneksi ei ole sattunut kun 1 kerta tässä 5-v aikana kun joku nuori pari laski koiran meidän nenän eessä irti...silloin meidän dreeveristä tuli kuulemma hurtta-sitä se ole! nukkuu kainalossa yöt ja nauttii lämmöstä!

  • ajokoiramaailman mikroprosessori.

  • Meillä on 3 aivan ihanaa dreeveriå,ovat todella lapsirakkaita ja tulevat toimeen muiden eläinten kanssa vaikka ovat vähän itsepäisiäkin,metsästys intoa löytyy ihan hirveästi!!!

  • Huonoja mehtäkoiria. Laiskoja hakemaan ja löysiä. Tiiä onko jänis liikkeelää vai
   ajaako samaa jälkeä kolmatta kierrosta..

   Sitten vielä pentuja teetetään ja kokeissa juostaan moisilla :/

   • Onko sulla enemmänkin kokemusta dreeveristä? Onko ollut useampi huono koira, vai vain yksi pummi koira? Itse suunnitellut juuri dreeverin pennun hankintaa. Itse olen kuullut pelkkää hyvää dreeveristä.. Kerro toki enemmän kokemuksia dreeveristä.. t: Petteri


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko sulla enemmänkin kokemusta dreeveristä? Onko ollut useampi huono koira, vai vain yksi pummi koira? Itse suunnitellut juuri dreeverin pennun hankintaa. Itse olen kuullut pelkkää hyvää dreeveristä.. Kerro toki enemmän kokemuksia dreeveristä.. t: Petteri

    On ollut itellä useampi ja kävin vuosia tuomarina kys rodun ajokokeissa..

    Enimmäkseen huonoja metsäkoiria.


  • dreevereissä on hyviä ja huonoja niin kuin KAIKISSA ajokoira roduissa.
   olen omistanut lähes viisikymmentä vuotta ajokoiria, myös dreevereitä on ollut useita, ensimmäinen taisi olla seitsemänkymmentä luvulla.
   dreeveri on erinomainen ajokoira jolla voi metsästää hyvin läpi talven. se on uskomattoman hyvä etenemään syvässäkin lumessa, usein se pääsee hangessa olevan välikerroksen ansiosta huomattavasti paremmin etenemään kuin isommat ja raskaammat ajokoirat. myös sen pitkä ja joustava selkä ikään kuin jousena toimii paksussa lumessa, myös vahvat ja voimakkaat raajat ovat lähes väsymättömät.
   dreeverillä on muista ajokoirista poiketen myös tassussa varpaiden väleissä nahka ja erittäin karvaiset ja kestävät tassut.
   dreeveri on erittäin sitkeä ja metsästysintoinen ja jatkaa usein ajoa pitkän ajopäivän jälkeen, ajaen yönkin yli. tottelevaisuuteen kannattaa siksi panostaa jo pennusta lähtien. luonne on joskus hieman uppiniskainen niin kuin itsenäisesti työskentelevällä metsästyskoiralla tuleekin olla. viihtyy yhtälailla tarhassa kuin sohvallakin.
   tuossa joku kovasti haukkui dreeveriä mutta ehkä hän puhui itse kouluttamistaan koirista. minäkin tunnen useita henkilöitä jotka ovat pilanneet kaikki koirat mitä ovat omistaneet.

   • No 70 luvulla olikin vielä kovia dreevereitä. Nykyään taitaa löysyys ja metsästysinnon puute pahasti vaivata.

    Ottakaa vaan dreeveri jos ette usko. Sanoisin et 75% tulee mitätön mehtäkoira


  • Samoin kuin edellisessä ollut Dreevereitä pari, Beagle ja Suomenajokoira .
   Dreevert olleet varustettu kovalla metsästysvietillä , ehkä vähän liiankin kovalla , jut tuo yli yön ajo homma/antautuminen ajosta.
   Mielestäni Beagle on kokonaisuutena paras paketti niin kotoiin kuin metsällä.
   Ei ota liian vakavasti tuota ajo hommaa mutta tulosta tulee silti hyvin + kaikinpulin mukana koti koira ei räkytä ei vigu kutete ajokoirat. + muka ottaa kävelylenkille mukaan

  • niitä löysiä ja tiukkoja koiria löytyy kaikista ajokoiraroduista, ei kannata muutaman koiran kokemuksella yleistää. paras koira näyttää olevan se millainen kullakin itsellään on.
   minulla on rodut vaihtuneet kun metsästysolosuhteet ja metsästyksen kohteet on vaihtuneet. työkalut pitää olla tilanteen mukaan.

  • dreeveri on parhaimmillaan erinomainen ajokoira.
   se vaan vaati hyväksi kehittyäkseen säännöllistä harjoitusta niin kuin kaikki ajokoirat.
   joillakin tuntuu olevan sellainen käsitys että kun ostaa pennun ja liittyy kennel-liittoon niin saa metsästyskoiran.

  • Kuka idiootti ylipäänsä metsästää? Rääkkäätte villieläimiä, jotta rakeillanne ja itsellänne olisi kivaa. Miksette vedä mutkat suoriksi? Ampukaa rakkinne ja syökää se

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   416
   22584
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14874
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   380
   14621
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10749
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5860