Mitä partio maksaa?

suurperhe

Tämä on varmasti monen mielestä typerä kysymys ja saanen palautetta siitä,mutta en ole löytänyt tietoa siitä,mitä partiotoiminta maksaa perheelle?Jos perheestämme kaksi lasta haluaa partioon,mikä on ns.lukukausi maksu? Harrastuksissa kun tänä päivänä ratkaisee tuo raha...

10

3834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nenialoitrap

      Partion kulut koostuva seuraavista menoista

      -Suomenpartiolaisten jäsenmaksu ~30€ sisältäen kattavan vakuutuksen joka tosin on toissijainen.

      -Retkien ja leirien hinta, ainakin meidän lippukunnassa se koostuu vain ruokakuluista ja leirlle osallistumista avustetaan tarpeen vaatiessa stipendein.

      Lippukunnan MAHDOLLINEN jäsen maksu, koska lippukunnat ovat itsenäisiä yhdistyksiä ne voivat määrätä itse siitä perivätkö jäsenmaksua vai eivät. Useimmilla lippukunnilla ei jäsenmaksua ole tai se on vain nimellinen.

      Sítten ovat tietenkin varusteet joita voi myös kysyä käytettynä ja aluksi lainata lippukunnan johtajistolta,(rinkka, makuupussi, alusta ja puukko) ja jos lapsesi ovat vielä sudenpentu iässä (7-10) ei edellä mainituilla varusteilla vielä ole kiirettä. Varusteiden ei sitäpaitsi tarvitse olla kalleimpia mahdollisia sillä ihan perus tavaroillakin pärjää.

      • Nimetön

        Eiköhän kirkollisvero kata kulut,vai meneekö se johonkin muuhun...esim.ehtoollisviiniin?


    • knrdopgre

      tuskimpa tuo hinta tulee partion kohdalla esteeksi! jäsenmaksu on todellakin halpa, verrattuna moniin muihin harrastuksiin 20-30 euroa /vuosi! ja meillä ainakin voi retkelle/leirille päästä ilmaiseksi, jos perheen raha tilanne on sellainen ettei retkeä pysty maksamaan, sillä tarkoitus on että jokainen voi osallistua, siitä huolimatta millaisesta perheestä tulee!!!

    • Timo S.Vaskelainen / Tampere

      Lippukunnassamme ei peritä mitään maksua. Järjestön jäsenmaksu sisältää lehden, vakuutuksen, alennuksia partiokaupoista ja oikeuden osallistua toimintaan. Maksu oli - muistaakseni - 23€ aikuiselta.

      Tämän lisäksi tulee erilaisista retkistä ja leireistä maksu, joka kattaa kuljetukset, muonituksen, täysipäiväisen toiminnan.

      Partioharrastus on siitä hyvä, että siinä ei tarvitse hankkia mitään erityistä harrastuskapinetta voidakseen toimia porukassa; kitaraa, luistimia, venettä, maksullisia vuoroja, pukua yms. Tietenkin retkivarusteet on jossain vaiheessa hankittava, mutta nekään eivät ole mitenkään sidottu johonkin määrättyyn tasoon tai tuotteeseen. Reppu, ulkovaatteet, puukko, muoviset ruokailuvälineet, saappaat jne. Myöhemmin kompassi, rinkka jne.

      Tärkein asia mitä partio lapselle antaa, on itseluottamuksen kasvu ja kasvaminen toimimaan ryhmässä. Itseluottamus kasvaa onnistumisten ilosta, kun "retkellä rääkkäämisestä" selviääkin kolhuitta. Ryhmässä toimiminen taas opettaa, että muutkin ihmiset on otettava huomioon ja toisia auttamalla saa itsekin apua. Monesti pieni partiopoika on perheen ainuoa lapsi tai yh-lapsi, joka ei ole koskaan ihan oikeasti joutunut toimimaan muiden kanssa.

      • anina

        tyttäreni on kiinnostunut partiosta, joten olen käynyt suomen partiolaisten sivuilla lueskelemassa juttuja. Siellä puhuttiin muun ohella myös jostain merkeistä ja partiopuvuista, joihin tuntui kuuluvan huivia ja paitaa ja hattua.

        Onko partiossa tapana hankkia tällaisia pukuja näille sudenpennuille(?) ja jos, niin minkä hintaisista varusteista sitten puhutaan?


      • jonsku
        anina kirjoitti:

        tyttäreni on kiinnostunut partiosta, joten olen käynyt suomen partiolaisten sivuilla lueskelemassa juttuja. Siellä puhuttiin muun ohella myös jostain merkeistä ja partiopuvuista, joihin tuntui kuuluvan huivia ja paitaa ja hattua.

        Onko partiossa tapana hankkia tällaisia pukuja näille sudenpennuille(?) ja jos, niin minkä hintaisista varusteista sitten puhutaan?

        Meillä ainakin uusilla sudenpennuilla noihin "perusvarusteisiin" kuuluu huivi, huivimerkki, paita ja suorituskirja.

        En muista kustantaako meidän lippukunta tuon kirjan, huivin ja merkin vaiko ei, mut huivin hinta on 5,5euroa ja siihen se merkki 2-3 euroa ja tuo suorituskirja on hinnaltaan 2,5 euroa.

        Ja paidaksi meillä käy tumman sininen college-paita, joka pitää itse hankkia jostain. Eli nuo ihan perusjutut joku 10euroo, jäsenmaksu se noin 25 euroa ja sitten vielä päälle se paita, jota ei välttämättä ihan heti alkuun tarvitse ja sellasen saatta löytää edullisesti kyselemällä noilta, jotka siirtyy sudenpennuista vartiolaisiksi.


      • tpn
        anina kirjoitti:

        tyttäreni on kiinnostunut partiosta, joten olen käynyt suomen partiolaisten sivuilla lueskelemassa juttuja. Siellä puhuttiin muun ohella myös jostain merkeistä ja partiopuvuista, joihin tuntui kuuluvan huivia ja paitaa ja hattua.

        Onko partiossa tapana hankkia tällaisia pukuja näille sudenpennuille(?) ja jos, niin minkä hintaisista varusteista sitten puhutaan?

        sudenpentuna tarvikkeiden hankkiminen ai ole tarpeellista,,,, riippuen lippukunnasta, huivit saa joko ilmaiseksi tai sitten nimellistä korvausta vastaan (riippuen lippukunnan varallisuudesta). merkit, mitä sudenpentu aikaan lapset saavat, ovat ilmaisia. sudenpentu aikaan, ei leirivarusteiden tarvitse olla kummoisia, perusmakuupussi (löytyy sukulaiselta), reppu, ulkoiluvaatteet ja kumpparit... näillä pieni pärjää ensimmäiset leirit... vanhempana, sitten kun harrastus on ns. jäänyt päälle ja lapsi/nuori tietää, että tää on se harrastus, jota hän haluaa harrastaa, sitten kannattaa harkita parempien varusteiden hankkimista... ja jos intoa riittää, niin hyviin varusteisiin saa kyllä menemään rahaa. Itelle ostin just kengät, joista maksoin 350€,,, varusteita hankkiessa kannattaa muistaa, että hyvää ja halpaa ei saa samassa paketissa...


    • Mika

      Oman 15 vuoden taipaleen jälkeen on helppo sanoa, ettei partiotoiminnalle voi määrittää hintaa. Kaikki mitä itse olen partioon (ja samalla siis itseeni) sijoittanut, on poikinut moninverroin takaisin.

      Eli rohkeasti vain! Partiossa oppii monen muun ohella oma-aloitteiseksi, mistä ainakin omat vanhempani pitivät...

      Jos muuten samasta perheestä kaksi kuuluu partioon, muistaakseni ensimmäinen maksaa täyden maksun (olisiko jotakin vähän alle 30 euroa) ja toinen maksaa alennetun hinnan.

    • maahinen88

      Minäkään en nyt tarkkaa summaa muista, mutta mielestäni 1.jäsen maksaa n. 25€ ja toinen ja siitä eteenpäin n. 22€. Maksu sisältää toissijaisen vakuutuksen ja kerran (kahdessa?) kuukaudessa tulevan partiolehden sekä ainakin meillä piirin lehden sekä jäsenkortin, jolla saa alennuksia esim. partiovarusteesta. Meidän lippukunnassa ei tarvitse muuta maksaa kuin jäsenmaksu ja pieni maksu retkistä ja leireistä. Sitten kun tietää jatkavansa harrastusta, voi ostaa lippukunnan paidan (n.20€) jota käyttävät meillä sekä sudarit että vartiolaiset. Meillä vain johtajat ostavat virallisen paidan (juu, tiedän, omituista on).

    • Masa

      Yleisesti ottaen partio on suurin piirtein halvin harrastus, jonka piiriiin voi lapsensa ohjata.

      Partiotoiminnan "edullisuus" perustuu vapaaehtoistyöhön ja (omassa lippukunnassani) kunnan ja seurakunnan tukeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe