Halinen asuinalueena?

MamaCorleone

Ollaan perheen kanssa harkittu muuttoa Turun suunnalle ja nyt meillä olisi rivarikolmio varattuna Halisista. Sen tiedän että siellä on paljon maahanmuuttajia ja opiskelijoita, mutta siihen tieto sitten jääkin.
Kertokaahan vähän millaista aluetta Halinen on asua? Sijainti on ihanteellinen meidän kannalta, mutta noin muuten... Onko rauhallista? Sopiiko lapsiperheille? Saako autot olla rauhassa parkkipaikoilla?
Meillä on yksi pieni lapsi ja toinen suunnitteilla, onko mahdotonta aluetta näissä olosuhteissa? Sen tiedän et vieressä oleva päiväkoti on monikulttuurinen. Se ei meitä häiritse, jos tämä monikulttuurisuus ei tuota ongelmia normaaliin elämään. Ennen Porissa asuneena on vain kokemuksia siitä, et jos samalla alueella asuu paljon maahanmuuttajia, niin alueen rauhallisuus kärsii...

33

7571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Levotonta aluetta. En itse muuttaisi.

      • Anonyymi

        Vähän erilainen kokemus minulla. Asumme Halisten omakotitaloalueella ja tämä on yksi kauneimmista alueista Turussa. Todella rauhallista, mukavia naapureita. Täältä on harvoin taloja myynnissä. Jos täältä löytää kodin, on onnekas! Keskustaan reilu 2km, luonto lähellä! Raikas ilma. Hiljaista. Turun upeimmat lenkkimaastot vieressä!


    • turkulainen tyttö

      on lähes ainut paikka Turussa johon en todellakaan muuttaisi, eikä pelkän mututiedon perusteella vaan omien kokemuksien perusteella, kamala paikka! Myös Varissuosta on ikäviä kokemuksia!

    • tämä

      mikä helvetin asuinaluekeskusteluja täällä käydään joka helvetin päivä? häh? nouskaa ylös siitä vastaamaan!

      • pekkasiis

        Kannattaa hankkia omistusasunto ettei tartte kärsiä vuokrakolhooseissa ja ghetoissa, kuten Halisissa ja muissa vastaavissa paikoissa. Turku on ghettojen luvattu maa. Täällä on paljon suuria vuokra-asuntokeskittymiä kaupunkien laitamilla.


      • Jupuleisson
        pekkasiis kirjoitti:

        Kannattaa hankkia omistusasunto ettei tartte kärsiä vuokrakolhooseissa ja ghetoissa, kuten Halisissa ja muissa vastaavissa paikoissa. Turku on ghettojen luvattu maa. Täällä on paljon suuria vuokra-asuntokeskittymiä kaupunkien laitamilla.

        On muuten paljon aso-asuntoja. Vuosi asuttu rivarikaksiossa ja erittäin tyytyväisiå olemme. Katsoo vaan millepuolelle halista muuttaa.


    • opiskelija

      Olen kohta asunut 2 vuotta Halisissa ja olen tosi paljon tykännyt. Tosin opiskelijana asun Haliskylässä eli ihan tässä Sparin ohi kulkevan tien vieressä.

      Kaverini on syntyperäinen halislainen ja jakaa Halisen kahteen osaan: ylä- ja ala-Haliseen. Ylä-Halisissa on enimmäkseen omakotitaloja ja alue on kuulemma oikein mukava ja kaunis. Ala-Halisissa sitten taas asuu paljon juoppoja, manneja ja ulkomaalaisia, heidät kun aina tungetaan noihin kaupungin vuokrakämppiin. Narkkareihin en ole henk.koht. törmännyt, enkä juoppohin tai muihinkaan kuin silloin tällöin. Sata kertaa mieluummin asun Halisissa kuin esim. Jyrkkälässä, Lausteella tai Varissuolla...

      Jos se rivarikolmionne on kuohukujalla niin se on tosi rauhallisella alueella.

    • Mikko-

      En suosittele Halista asuinpaikaksi. Toki alueeltakin löytyy rauhallisempia taloja, mutta huumehorhöjä tms. paikallisia sinnekin eksyy. Tuttuni asui Halisissa niissä kerrostaloissa, jotka ovat voimalinjan suuntaisesti. Talossa sai pelätä henkensä edestä, kerran sai juosta karkuun kun huumepelle alkoi huitomaan puukon kanssa, 2 vuoden aikana autoon murtauduttiin kolmasti, kerran naarmutettiin peltejä. Pyörä oli pakko pitää omassa asunnossa. Kellarikomerossa ei voi pitää mitään, kaikki viedään. Pahimassa tapauksessa komeroihin mentiin moottorisahalla sisään!

      Joten päättele tästä kannattaako muuttaa Halisiin!

    • fakta

      Asuin jonkin aikaa sitten vielä Ylioppilaskylässä ihan Halisten vieressä ja kun yks päivä tultiin kotia miehen kanssa niin oli koko tien (ei Halistentie, vaan se joka kääntyy juuri ennen Halistensiltaa sinne kerrostaloja kohti) varrelta jokaisesta autosta hajotettu ainakin yksi ikkuna. Hajotettuja autoja oli jotain yli 50 kpl. Tästä ei ole kauaa.

      • vai

        Halisesta kuvittelin olevan kyse. Sitä paitsi niitä autoja oli vain 36. Että ei tämä nyt niin pahaa aluetta ole






















        ;-)


      • ziebbo
        vai kirjoitti:

        Halisesta kuvittelin olevan kyse. Sitä paitsi niitä autoja oli vain 36. Että ei tämä nyt niin pahaa aluetta ole






















        ;-)

        Juu 36 oli vaan:

        http://www.turunsanomat.fi/viimeuutiset/?ts=1,103:1001:0:0,4:27:1:1:2005-03-28;4:31:1:0:0;4:29:1:0:0;4:28:1:0:0;4:26:1:0:0;4:30:1:0:0;4:50:1:0:0;4:49:1:0:0,4:292253,1:0:0:0:0:

        Ja Halisista senverran, että ei sitä rauhalliseksi seuduksi voi kutsua.
        Yo-kylä paljon rauhallisempi asukkaiden puolesta, toki muualla asuvia hörhöjä sinnekin eksyy


    • MamaCorleone

      Kiitos tosiaan kaikille jotka kerroitte oman mielipiteenne. Kaikilta olen kuullut saman suuntaista juttua, joten huomenna ilmoitan ettemme tätä asuntoa ota vastaan. Se olisi sijainnut Nuntiuksenkujalla...

    • vauts

      Tänne Vanha-Halisiin vain asumaan täällä on rauhallista. Uusi Halinen onkin aivan toinen paikka.

    • KEKEvaiMIKA

      Turun Monaco

    • parast

      Vanha-Halinen omakotitaloja ja rivitaloja . Kaunista luonnon rauhaa,ihanat ulkoilumaastot ulkoiluun,luonnonsuojelualueella,museovirason hallinnassa.Siistiä aluetta.Omakotitalojen pihat kauniita hoidettuja. Tällä Vanhassa-Halisissa viihtyy .

    • Iuiuiikkik

      Jos ette mokadiskuun halua niin unohtakaa halinen.

    • herkkuja

      No ,no . Taisi nyt tulla keksittyä tarinaa , liiankin kanssa .

    • gettot

      Paljon varkaita. Kaveri asui kaksi vuotta siellä, autonsa ikkunat rikottiin ja häneltä vei monta kertaa polkupyöärä vaikka oli lähes arvoton. Oma pyöränkin pöllittiin kerran kun kävin siellä, vaikka oli tolpassa lukittu. En suosittele.

    • rouskua

      Polkupyöriä viedään kaikkialta , turun keskustasta ym. ym. . Autoja vahingoitetaan kaskustassa ja muissakin paikoissa ympäri Turkua. Halisassa on omistus asuntoja paljon enemmän kuin vuokra asuntoja . Siis töissä käyviä on enemmän kuin muunmuassa pansio - härkämäki- patterinhaka- varissuo tilasto tietoa.Näillä alueilla on maksuhäiriöitäkin eniten , tilasto tietoa voi lukea netistä. Vanha - Halinen on vanhaa historiallista seutua. Rivitalo ja Omakotitalo alue on siistiä ja hoidettua aluetta .Ja on erittäin rauhallinen paikka asustella . Lähellä Turun keskustaa.Ulkoilu maastot aivan mahtavat , luonnonsuojelualuetta auranjoki maisemissa .

    • tara27

      Ylä-Halinen? Ala-Halinen? Vanha-Halinen? Mitkä on missäkin päin Halisissa?

    • Rooperti

      Omakotitalo ja rivitalo aluetta Vanha-Halinen. Puhdas luonto, kauniit auranjoki maisemat,metsäiset luontoreitit ,hevosia ,lampaita laitumilaan .Vanhan-Halisten vanhaa kartano miljöötä . Erittäin rauhallista asua Turun keskustan läheisyydessä. Täysi 10

      • samoile

        Vanha-Halinen ihana rauhallinen, omakoti ja rivitalo alue . Luontopolut vieressä. Auran-joki maisemaa. Suosittelen .


    • Ttvvs

      Halisissa asuneena en voi muuta kuin suositella päiväkodin jälkeistä aluetta perälle saakka. Ihana luonto lähellä, silti nopeat reitit ja yhteydet keskustaan. Koko viiden vuoden aikana vain se häiriö, että naapurin lapset kävi omenavarkaissa :D

    • raidat

      Omakotialue ja Rivitaloalueet Vanhan-Halisten Auranjoki maisemat ja museoviraston esille tuomat kultuurimaisemissa ovat Turun vanhaa historia. Ulkoilu maastot parhaat mitä voi toivoa. Vanhaa- Halista suosittelen lämpimästi. Täällä viihtyy.

    • Sebastain

      Kyllä Vanha-Halinen alueena suosittelen, viihtyisä ja rauhallista Omakotitaloja ja Rivitaloja .Aivan mielettömät ulkoilumaastot Auran-joki maisemissa. Kenellekkö Turku säästää nuo Auran-joki tontit -maisemat, Turun vanhaa kultuurimaisemaa. Vieläpä lähellä Turun keskusta ja tulevaa ja osittain jo valmista Kupitaan teknologia keskuksia , kaavotukset vireillä.Ei voi kuin suositella.

    • o.p

      Muutimme v. 2018 Vanhan halisten puolelle rivi-taloon. Eikä päivääkään kaduttu muuttoa tänne.Olemme tyytyväisiä.Piha-piirissämme asuu ihania naapureita, Pihatalkoissa siistimme yhdessä piha-aluettamme,yhteishenki on mahtavaa. Rauhallinen alue. Juoksulenkki alkaa omalta ovelta, Auran- Joki maisemissa.Terv. Onnellinen perhe.

    • Anonyymi

      Halisten pientalo - alue hyvä paikka asua. Kupitaan teknolokia - keskus lähellä. Suosittelen.

      • Anonyymi

        Vanha-halinen ihana paikka asua. Olemme Omakoti-alueella 3 vuotta asuttu ,lämpimästi suosittelen .Tervettuloa.


    • Anonyymi

      S u o s i t t e l e n k i v a p a i k k a .

      • Anonyymi

        On , Halisissa ihanat jokimaisemat auranjoen vierellä , ihanat leveät kulkureitit luonnonkauniissa maisemissa. Matkanvarrelta löytyi muinaishautojakin laattakirjoituksin , mielenkiintoista ,mahtavat rautakautisia esiintymisiä löydetty. Turusta ei vastaavaa löydy . Niin rauhallista ja kaunista.


    • Anonyymi

      Hyvä rauhallinen lyhytmatka keskustaan tai kansiin. Suosittelen lämpimästi.Viihdytty on .

    • Anonyymi

      Olemme asuneet 15 vuotta Halisissa Vason asunnossa eikä mitään ongelmia!

      • Anonyymi

        Olemme asuneet 2,5 vuotta Vanhan-Halisen puolella,omakotitalossa. Olemme hyvin viihtyneet ,rauhallista , mukavia naapureita. Lyhyt on matka Kansiin ja keskustaan, yliopisto lähellä . Halistenkoski kesä- kahviloineen erittäin mukava paikka. Ulkoilureitit Auranjoki maisemissa on jopa ylellisyyttä kaunista rauhallista luontoa . Talvella hiihtoladut kutsuvat lumisiin maisemiin. Suosittelen hyvä alue.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe